Novinky
Uz delsi dobu premyslim a vybiram, co poridit- hybrid nebo elektro. Mel jsem moznost vyzkouset Teslu a ta dynamika na baterky byla az neuveritelna, ale vadilo mi, ze pak nekde zustanes v kolone a muzes si rovnou volat odtahovku. V segmentu maleho mestskeho auta to vnimam podobne. Jde predevsim o spolehlivost presunu z A do B na relativne kratkou vzdalenost. Tedy cesta elektromobilu se spalovacim motorem mi prijde nejprijatelnejsi. Libil se mi Prius plug-in, ale ten dojezd je dost maly. Tady to vypada lepe, takze zalezi na vysledne cene a jak kvalitni technolgii a zpracovani za to dostanu. Tady se zase priklanim Priusu, protoze je jiz vyrobeno obrovske mozstvi kusu a zkusenost automobilky velka. Tady se bude z pocatku urcite trochu e😜erimentovat a jiste se objevi neduhy a mozna i svolvavacky... tak uvidime.
"vadilo mi, ze pak nekde zustanes v kolone a muzes si rovnou volat odtahovku"
muzes to prosimte rozvest? celkem elektroautum fandim a tohle me docela zaskocilo. nejak si tu situaci nedikazu predstavit, co tolik zere? klima? svetla?.
dik
muzes to prosimte rozvest? celkem elektroautum fandim a tohle me docela zaskocilo. nejak si tu situaci nedikazu predstavit, co tolik zere? klima? svetla?.
dik
V kolone to nezere nic, spotreba elektromobilu je narozdil od "spalovaciho" auta drasticky zavisla na rychlosti. Pokud jede elektroauto pomalu, nebere skoro nic. Svetla berou malo. Mozna kdyby si nekdo sel stoupnout do zacpy v -30C, ale pro tyto ucely bude v chladnych castech sveta dodavano nejake nezavisle topeni treba na lpg.
a co svetla (predpokladam, ze kvuli cene budpou spise osazovat zarovkami ci xenony a nebudou to vse diody), ventilace, palubni pocitac, radio, klima...? Stanim se vyrazne snizi dojezd a hlavne se to proste muze na miste vybit. A naopak, nove spalovaci motory se pri stani vypinaji, tedy spotreba tam je 0.
Myslím že už se dost brzy dozvíme pravdu a ta nebude moc milosrdná, dozvíme se, že to vcelku funguje, ale auto nebude jako celek za ty peníze pro větší množství lidí zajímavé. Nebude to mít dost nízkou spotřebu a přitom to bude vcelku drahé.
A ještě se to o pár zájemců bude rvát s Priusem...
Cena zaujimava nie je, zatial sa to nevyraba masovo a dlho (15 rokov stare motory s malymi obmenami mechanickych casti a riadiacej jednotky)
Zmysluplnost tohoto vozidla (alebo opak) ukaze cas.