Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Aston Martin Rapide – Čtyřdveřové 2+2

Čtyřdveřové kupé se dnes říká každému druhému liftbacku nebo sedanu se sportovní linií střechy. Aston Martin je první, kdo má odvahu přidat kupé opravdu jen druhý pár dveří a 25 cm na délku. Rapide je stále víc 2+2 se sportovními geny než...
Zpět na článek
8. 9. 2010 12:17
8. 9. 2010 12:32
8. 9. 2010 12:17
RAPIDNÍ RAPID
Ještě, než tu začnou plakátovci ječet, že je to čtyřicet let stále na stejný kopyto a že na tom neviděj nic novýho, a že tatínkův cee´d má už i novej tvar přídě, tak si napišme, že tohle auto není pro ty, kteří šestimístná čísla vnímají stejně jako nekonečno.

Tohle není auto, to je status auta. Status života a status bytí. Někdo prostě ideály definovat musí, že jsou to zpravidla ti, kteří tvoří pro elity, to nechť je buďto chápáno, nebo sebezáchovně rychle zapomenuto.

Je tam všechno, pro co bych to auto chtěl a je tam ovšem i všechno, pro co bych ho nechtěl. Chtít ho lze jistě pro techniku, kvalitu, styl, legendu, image. To případné nechtění se může koncentrovat jak na důvody zevnitř tak na důvody zvenku. Ty vnitřní důvody spatřuji především v zadních židlích, příliš nízké (jistě, nutné) stavbě karoserie, a pro mne v nijak extra přitažlivém kokpitu obecně. Ovšem tohle nazírejme velmi silně výhradně úhlem třídy. Ty vnější důvody jsou zcela jasné, hlavním důvodem je Panamera, je vizuálně uchopitelnější, přirozenější a koneckonců o fous dostupnější.

No, a na závěr něco o emocích. Jak tohle v kontextu s Rapidem máš? Škubačka, nebo nic? Osobně v tomhle mám u Astonů nějakej emoční blok. Je například známou věcí, že když jede kolem Panamera, vnímají lidé v okolí takové zvláštní teplo, jisté chvění, vlnění.

P.S. Výbornej článek :yes:
Rozbalit vlákno
7
8. 9. 2010 12:26
Re: RAPIDNÍ RAPID
Stacilo mi precist si prvni odstavec a zase se mi potvrdilo, co ty jses za volodroida. S novym auto.cz by ale mel prijit i novej GTI, protoze starej uz nicim neprekvapi. Zamysli se nad tim.
8. 9. 2010 12:44
Re: RAPIDNÍ RAPID
Nerozumím, trochu hlouběji se tu případně intelektuálně obnaž. Žiji asi v bludu, domnívám se, že předmětem diskuzí zde mají být auta uváděná v článku, nikoliv jednotliví diskutéři. Zamysli se nad tím ;-) Máš-li čím. A pokud jsem se čirou a nechtěnou náhodou strefil prvním odstavcem do tvého milieu, za to nemohu nést odpovědnost. Jedná se navíc o náhodu, která se tu přinatrefí jednou, maximálně dvakrát za deset let...
8. 9. 2010 13:11
Re: RAPIDNÍ RAPID
Mala napoveda - premiovi a nepremiovi lide. Ted uz myslim vis, o cem mluvim. Dal to rozebirat nebudu. Tvoje predstava diskuze totiz zacina velkym pismenem na zacatku tvyho prispevku a konci teckou, vykricnikem, popridpade smailem opet u tveho prispevku...
Avatar - prekladys
8. 9. 2010 14:16
Re: RAPIDNÍ RAPID
můžeš ho chtít, můžeš ho i nechtít. nemůžeš ho však mít...

P.S. vůbec bych se neošíval, mít ho stát v garáži, už jako investici. na důchod, a tak... za dvacet let prodám. na pět panamer bych neměl místo. a že se dozadu nikdo pořádně nevejde? druhé dveře jsou na deštník jako dělané. rád totiž mívám něco v ruce, když se courám podél temže.
8. 9. 2010 15:20
Re: RAPIDNÍ RAPID
Chvění a teplo,když projíždí Panamera?? Viděls jí vůbec??? Neznám nikoho komu by nevadila na nafouknutá záď a 8 z 10lidí co viděli Panameru ve skutečnosti řekne, že je hnusná, že se na to auto nedá dívat. Aston je sice designem obyčejnější nijak nevybočuje, ale aspoň je na něj pěkný pohled. ;-)
8. 9. 2010 17:30
Re: RAPIDNÍ RAPID
Můžeš ho chtít, můžeš ho i nechtít. nemůžeš ho však mít...
Stačilo prostě napsat, že na něj nemáš... GTiho strašný kecy.
:no:
Avatar - prekladys
8. 9. 2010 19:41
Re: RAPIDNÍ RAPID
kdo na nej nemá, honí aspoň pero po papíře, kdo neumí ani číst, leda tak pod duchnou...

když se přenesu do platonické roviny a představim si, že nemusím koukat na konto, je aston jasná volba, právě pro svoji exkluzivitu. má sice 4 dveře, je to však stále 2+2 pro jednoho, je podstatně dražší, ale taky malosérie s V12. v tom tkví jeho krása a koneckonců hodnota. proto bude kupován a sbírán. ne tak ostatní auta s tímto typem karosérie.

a navíc je překrásný. u tohoto auta už stojí za to i pózovat. přesně jako to dělá manekýn u spuštěného okénka otevřených zadních dveří...
Avatar - Andromeda
8. 9. 2010 12:32
Co dodat...
Kdo má oči-vidí,kdo má srdce a duši-cítí...Přejme všem( vlastně třeba jednou i sobě) to štěstí a potěšení-že jej jezdí ;-)
Rozbalit vlákno
2
8. 9. 2010 20:23
Re: astíček
stopro souhlas, nádherný kousek auta, zatím jsem ho viděl jen na výstavišti a osobní prohlídka byla možná jen po domluvě, nějak se mi do té fronty elegantně vypadajících šlechticů nechtělo, je to skvost, někdo tu zmiňoval že Panamera hnus či co, no co k tomu dodat, snad jen že šáde bude asi lepší:) jestli panameru nebo asťu, beru Anglii:)
Avatar - Andromeda
8. 9. 2010 22:07
Re: astíček
Ba že,tou správnou volbou je plnokrevník z Albionu ;-)
Avatar - "neregistrovaný"
9. 9. 2010 08:23
Je to pěkné auto, ale
... nikde nevidím tažné. Je možné ho pořídit? Abych měl jak tahat svou ASH-30 ...
Rozbalit vlákno
3
Avatar - prekladys
9. 9. 2010 10:00
Re: Je to pěkné auto, ale
na větroně si budeš muset pořídit další auto s řidičem ;-) tohle je stylová hračka
Avatar - "neregistrovaný"
9. 9. 2010 10:23
Re: Je to pěkné auto, ale
;-) Pochopitelně, můj ASH-30 bude Mi. BUDE. :'-( Ale už se na tom pracuje. Přikoupení si tohoto Astona zvážím posléze. ;-)
Avatar - prekladys
9. 9. 2010 10:57
Re: Je to pěkné auto, ale
osobně bych zvážil i pořízení těch kožených značkových kufrů. ne snad, že bych do nich něco rval, na to jich je škoda, ale za dvacet let je můžu začít po jednom nabízet na ebay: celokožený cestovní kufr aston martin... :-!