Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Čínská BAIC by mohla mít zájem o některá aktiva Saabu

15 komentářů

kuko
Jak se to ty k***y šikmooké dověděli že Saab je na prodej >😒]

Už mi to příjde trošku jako tragikomedie -
GM chce prodat, ale ne komukoliv...
Švédská vláda chce zachránit, ale vlastně ty peníze dát nechce...
Rákosníci chtějí koupit, ale vlastně ne všechno...
Koeniggsberg dělá ramena a vlastně ty peníze nemá...

je to trošku jako začarovaný kruh že?

Ta 9-4X sice US geny nezapře, ale je šik :yes:
Martin_
Njn, holt už i v číně maj google >😁
kuko
jsem myslel, že jim ho cenzurujou! Ledaže by ta BAIC byla zadobře s ÚV >😒]
Martin_
No asi těm papalášům ne 😄
Jinak myslím, že moc reálných kupců kromě asie není. Říkám si, kdyby Saaba koupilo BMW, to si umím představit, no ale asi je to jen sen...
kuko
nevidím bohužel žádný důvod proč by BMW mělo mít zájem o Saab. Když tak by možná uvítolo nějakou mainstremovou značku do svého portfolia, ale subprémie je jí asi k ničemu... ;-\
T613
to ta uklízečka z Nošovic! Že já tam volal! >😒]
Ada je zase tady
:yes: >😒]
kuko
asi ti budeme muset zabavit mobil! Ještě bys zavolal třeba něco kvůli koncernu a někdo by to odnesl zdravím! >😒]
tak soudruzi v GM neprodali Opel Magně/Rusům z obavy před únikem know how a teď zvažují bouchnout Saab s veeelmi podobným know how do číny? Anebo jsou kecy o know how jen zástěrkou pro elegantní vycouvání z delikátního záchranného plánu za podpory vlád SRN a Ruska. buď jak buď, konec saabu je k vzteku a škoda
kuko
no právě - při uvedení nové 9-5 tvrdili, že mají s GM a Oplem podepsané smlouvy, které ji i po prodeji budou garantovat přístup k technologiím, motorům, podvozkům.

Proto se bojím, že GM raději nechá Saab kleknout, než to dát rákosníkům a pak se soudit ohledně závazků ;-\
přitom právě 9-5 by mohla být tím zábleskem světla na konci tunelu, který by mohl Saabu dát perspektivu. Ale to by ho musel vlastnit akční VW a ne pohříchu americky myslící GM.
kuko
právě jsem mrknul na saabácký stránky, jsou tam vyjádření různých papalášů ze Saabu, Koenigsbergu, politiků, odborářů a pod a krom Koenigsbergu všichni unisono trvdí, že prý je tohle rozhodnutí, umocněné časovou tísní, značně překvapilo a údajně o něm neměli tušení

začíná mi to trošku zavánět zákulisními machinacemi GM podobně jako v případě Oplu. Měli novou Insignii, Astra se prý taky celkem povedla, takže vyčkali jak se jim povede a když vidí že celkem fajn, tak si je ponechají.
Máme novou 9-5, reakce na ni jsou pozitivní, mohla by výrazně stabilizovat prodeje Saabu, tak možná ho raději neprodáme.... ale jinak fakt nemám rád konspirace >😒]
pozitivní reakce na 9-5 jsou jedna věc, druhá věc jsou návraty před nedávnem propuštěných zaměstnanců. Otázkou je, co s tím udělá jedna zpráva o nepodařeném prodeji.
tvoje konspirační teorie se mi ale líbí 😄
To nebezpeci nehrozi z Ciny, nybrz od nas samotnych zde primo v Evrope. Mohla by nas totiz porazit nase vlastni hloupost, arogance, lenost, sytost, zaroven i nenasytnost a dalsi podobne atributy...
to, že nás neohrožuje čína nebo kdokoliv jiný zvenku, ale my sami sebe, je nabíledni. A otázkou bohužel není jestli, ale kdy budeme sebezničeni.