Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Renault ukončil výrobu velkého hatchbacku Vel Satis

510 komentářů

Obecně to tu dlouho nebylo 😄
white label
Pod "Renckem" asi ne... 😉 >😒]
white label
S milencem žádnou zkušenost nemám, zřejmě na rozdíl od tebe, aspoň podle toho co tě hned tak "pohotově" napadlo... 😉
Ji/Ri
A milenca enem jednůc... >😒]
Ji/Ri
:yes: >😁
white label
Ano, viz. např. 11:45 a 12:19... >😒]
T613
já su skromný chlapec >😁
white label
Ne ne, ani milenku jsem tam neměl... 😉
white label
Co jiného ti taky zbývá, že...? 😉 >😒]
Pětikilo příspěvků... to tu ještě nebylo :yes:
Ji/Ri
KRÁL JE MRTEV, AŤ ŽIJE KRÁL!!! :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Ji/Ri
Tak tys tu chodil jen lízat, jo? Hmmmm..... 😉 :-!
Ji/Ri
....hmm, a vevnitř je to takový bakouš z jednoho lisu.... :-!
Ji/Ri
Podle čehos to poznal? Že ti rostou chlupy na zubech? >😁
Ji/Ri
To není někdy není na škodu...nejedná-li se o ženu... :-!
Ji/Ri
Jen lehce.... 😉
T613
budu to brát jako poklonu >😁
white label
mám lehké podezření, že jsi duševně až přezrálý jedinec... >😁
T613
jsem vyzrálý jedinec, to je nepochybné >😒]
white label
Pouze na (případný) vkus to nelze svádět..., to je spíš otázka určitého druhu duševního "stáří"... 😲 >😒]
T613
To bude vytříbeným vkusem 😉
white label
Samozřejmě "lehoučká" auta už se opravdu prakticky (až na vzácné vyjímky) nedělají, ale to nejen opticky. S tím současným Mondeem ses tefil dokonale, to auto navíc vypadá na živo tak, jako by netrefili stejné měřítko, jaké používají ostatní a udělali jej
o něco větší než 1:1. 😉
128čku si zřejmě myslel kupé a spolu s Capri, jsou to další dvě dobová (některá i starší) auta (po té GTV a 924), na která Fuego nestačil ani designově (hlavně proporčně) a o zbytku už je "zbytečné" psát...
Ale každá doba má své designově povedené i méně povedené kousky a platí to i dnes...
Na svůj věk si poměrně hodně "nostalgický"... 😉 >😒]
white label
Slabá provokace..., já vím, že zrovna vy (s tatrou), toho víte "trochu" víc, než to má teď vypadat... 😉 >😒]
white label
Ano R5ce nesahalo Fuego ani po kotníky, nejlepší Renault v jeho novodobější historii...
Z "posledních" modelů se celkem povedlo pouze současné Clio (před face!) a MégII HB...
Ji/Ri
Když jsme u toho Renaultu - taková R5ka -to byla krása. Lehkost, dravost, hravost, elegance, sportovnost a navíc byla roztomilá...jak to, že to ti žabojedi dokázali dostat do tak malého balení...? :yes:
Ji/Ri
To je pravda. Všechny značky sjednocují vzhled modelů. Nenapadá mě jediná, která to nedělá. Výrazy vozů musí být naštvané. Snad jediná Mazda přišla se smajlíkem 😄 U těch nových aut mi někdy přijde, že plech je levnější než sklo. Jsem zvědav na nové CLS - tam už budou jen periskopy....ale nic proti cls - je to kráska na kolech... :yes:
marek.g
klid 😉 už jsem Tatrovi slíbil,že ho vyvezu na zmrzku na Valachy.Takže nás očekávej >😁
a že jsi zaslepený milovník koncernu a GTIho podkuřovač není pomlouvání,ale pojmenovávání věcí pravými jmény >😒] 😉
T613
To bych si dovolil nesouhlasit. Mluvil jsem obecně nikoliv jen o Fuegu... V dnešní době se již nedělají opticky lehoučká. Všechny auta pomalu, ale jistě vypadají jako hromada kytu, které si pod pojmem dynamický vzhled představují zamračené světlomety a dva milióny nasávacích otvorů. A to je napříč všemi kategoriemi aut.
Postav si například vedle sebe Sierru a nové Mondeo. Sierra působí jako lehkonohý atlet, kterého nic nezastaví. Mondeo působí jako by mělo problém se rozjet..
Nebo takové Capri či Fiat 128 - z těch "agresivita" a "sportovnost" přímo stříká. Z jejich současných obdob tak leda teče.
white label
Ale dělají a mnohem krásnější...
Fuego bylo za komančů něco jako obal od čokoladý "vylisovaný"
a pečlivě schovamý v albumu..., jako stylová dóza na tušky
z plechovky od Fanty...
Renault (ale např. i Ford) tu byl v 80ých letech díky Tuzexu docela známý/populární, ale tak jako všichni znali z potravinového Tuzexu hlavně Milku, ale už ne tolik LINDT, tak v "průmyslovém" Tuzexu si nekoupil nejen Porsche, ale např. ani VW.
Potom tu ale bylo snadno Fuego "jednookým mezi slepými", tedy mezi 105kama, žigulama, Warťasama apod.
Kdo měl možnost vidět tu stát Fuego třeba vedle AR GTV, nebo lidovým Porsche 924? Vedle nich totiž proporce Fuega rychle zbledly, o jízdě samotné raději ani nemluvě...
Ji/Ri
No, v dna se to nepiše....ale moc se stim nechlub...
white label
Já tam nikdy nebydlel...
Ji/Ri
Gdes bydlel? Ja u Společňaku - Renety. Take Beverly mezi Buďakem a Permonem. :-!
Ji/Ri
:yes: ty jo, misto klitiho taka faja....no to by je.blo. >😁 :yes:
Ji/Ri
😉 :yes: :yes: tos trefil....
Ji/Ri
Tak to podepisuju. Ať to byl Renault nebo BMW nebo, Bože, Mercedes.... trošku lapal po dechu polonez. A mojemu sešitu s autama dominovala Lancia Delta Integrale.....aaaach jo, chcu byt zas maly synek. Aj kamoši byli taci lumpni chachaři. A aj pr.del byla jak zme take babě na dvorku co furt bonzovala a brala mičky vyvalili šutrem šibu v okně..... gde mam tu slivku... 😄
white label
Jo, dyť to píšu, z dálky na něm "fungovalo" úplně všechno... 😉

Přečti si i ten text...
white label
To ale nestačí, o co atraktivnější bylo na pohled, o to hroznější bylo zklamání z jízdy s ním....
Transku jsem naštěstí nikdy nezbalil, ale to "překvapení" bude asi hodně podobné... 😉 >😒]
Ji/Ri
A divej ten interier - zdalky dnešní A6 😉
T613
tož nevím k čemu je.. mě je jedno co do toho rveš.. hlavně, když mi bude chutnat a nevyroste mi potom třetí bradavka! >😒]

A Fuego bylo nádherné auto. Dneska se už prostě tak krásná auta nedělají
white label
YO...
Ji/Ri
Myslíš naproti Buďaku? Tak to sme lizali tu samou! >😁 >😁
white label
[odkaz]

Pro mě to bylo a je, prostě jen falešné "pozlátko"... ;-\
white label
A na co je tam potom asi ten vanilín... 😉
white label
Tak takovou vanilku děláme ještě teď(přes sezonu), jen do ní dáváme ještě míň vody, než v Labuhu, kde jí už ale tenkrát nedávali naštěstí moc...
Ji/Ri
>😁 :yes:
Ji/Ri
Viš jak řikal Svěrak v Koljovi - kdybych ses neotočil...pro mě zůstane krásná po celý život.... Pro mě je Fuego prvotina od Lamba po celý život. A ten tachoš určitě ještě přetočil. Sic krabka na šváby, ale ty lampy a ten kufr spojeny se střechou. A ty lampy vzadu... :yes:
T613
vanilka je naprd, jak v tom není čoko nebo chemický pomeranč... >😁
white label
My se ale "specializujeme" spíš na vanilla ice... 😲
Ji/Ri
neska je pistacia srajda. Ale tu chuť z gdysi eště pamatuju....taka fajna chemicka. Dneska do teho rvu nějake ořechi či co..... u nas zas byla v Labuhu fajna vanylka a prvni okno, kde ti dali aj dvojtu.... synci asi dam štamprlu na ty časy.
white label
Ano..., byl to vizuální sen, který se po prvních metrech rozplynul rychleji, než pára nad hrncem... ;-\ 😒
Ji/Ri
Tachoš je tachoš - my víme své. To byly časy....hrancle v sačku za 2.10, Coca Cola v te fajne flašce za 4,20... Pedro, Sněhulák, Kulate žviky jen občas jak se někdo vratil ze zapadu, vůz nad vozy Simca a pak ty krásné 15ky žiguly se single frame s chrom paketem.....katovické trubičky, nebyly klinky ani lepení na kola a do špic sme davali urvane kelimky od dřeně. 😐
T613
tož tak pistole je terminus technikus? Já pistáciovou neměl od totáče.. to ji točili v Barunce.. boha jeho to je let.. Tož a slyšel jsem, že u Vás mají fajnu
T613
Jo to byly časy.... očumování tachošu.. dneska to mají děcka blbé.. aj Fox má na tachošu 300
Ji/Ri
Dík. :yes:
Ji/Ri
Ne to logo je ...., ale diamant je hezký název pro diamant >😁 Fueeeeegooo, origo tvar, posed žes * zem šmirgloval, oooo to byl sen. Kolem stříbrného sem chodil na základu.... a na tachošu měl 240.... 😉 to nas s klukama vždycky zajímalo nejdřív - hej kolik ma na tachošu.... 😄
Ricardo
:yes:
white label
Díky za info..., aspoň už vím že to logo není ....,
ale diamant. 😉
Otec chtěl ještě za komančů koupit Renault Fuego, ovšem stačilo velmi krátké svezení, abychom pochopili, že tohle auto se sportovně jen tváří a to naprosto absolutně, náš tehdejší (designově klasičtější) Fiat 128 rally, byl proti němu vlastně "supersport"... :😉 8-s
Ji/Ri
ta tě lapne za lauf a těpne do pokřipy na pokřivy.
Ji/Ri
😉 si celkem fajny synek. sice drzy jak ščur, ale fajny synek. Určitě ses tu aspoň narodiiil. A aj kdyby ne, tak tu budeš dycky vitany. A aj segru maš fajnu - taki makak jak na šňurce od kliču na krku maleho gizda. 😉
white label
Myslíš , že tak "volá" i na tu svou "ubohou" fenku nad nickem? :😉 >😒]
Ji/Ri
V roce 1991 můj tata přivezl z Prahy Renault 25. Přijel večer už za tmy. Já měl kolena celá dřevěná, nohy jako konve a lokty jak hroch. Najednou se v ulici vynořil ON - BOMBARDER a neskutečný krasavec. Bral jsem schody snad po 10ti. Pak krok zpomalil - bylo to jak vidět klášter Shaolin. Táta stáhnul okno - elektricky, ne švihadlama - a Nastup, svezem se. Sed sem dozadu...dodnes nevím proč....to bylo. Přístrojovka krásně svítila a jak zabral, tak sem letěl do náruče těch křesel....od té doby miluju vše, co nese znak diamantu. Bohužel však po zkušenosti s Lag.2 a VS je má láska zhrzená. Ale 25 fungovala a fungovala a fungovala. A, pánové držte se, jezdí dodnes. Dodnes je to taková krásná vzpomínka na krásný vůz a nádherného človínka 😒 Až mi u pumpy lochtá...
white label
Ale já už to MG z roku 1942 nemám... 😉
A na té fotce, to je moje nejmladší dcera a zbraň je její...
pistole = pistácie(ová), obor = druh/příchuť..., ty ironický pacifisto...
😉
white label
No jo..., vyjímečně máš pravdu, "fonetický překlep".
Já totiž nemyslel "obyčejný" turnaj Profesionálních Golfových "Asociálů", ale PG "Elity"... 😉
Ricardo
Já se za svoje názory nestydím 😄
Ale jsem zvědavej co napíše Ronault na to, že jím odepisovaná R25 byl mnohem úspěšnější model než tehdejší Espace, guru všech MPV >😁
T613
Kroť se. na Ríšu mi nešahej. To je fajny chalan. Byť má divný vkus :-! >😒] :yes:
T613
Ty s MG42 mi vyčítáš mou devítku? >😁
Ji/Ri
Má odvahu.... a to se jako cení jako jo?... Víš kdo to řek? Napovím: Jeminen, Peltonen.....Huhulmihoukolen.... >😁
white label
Na té "pistoli" jste se domluvili, nebo to je jen tvůj "obor"
a ostatní se už přizpůsobí...? 😄
white label
Neriskuj... >😒]
Ji/Ri
Uuuuž vííííím. Kopr. Byznys town od Ignáca Šustaly 😉 :-!
T613
Ji/RI : Tož chachar z Ostravy, vidí v profilu "815" a nesepnemu co je Kopr. Že ty máš diesel? >😁 😉

Label: Tož nachystej kýbl pistáciové a my přijedeme 😉
white label
To je fakt... 😉
Ji/Ri
Hm...nic. Ale důležitější je to, že si taki synek tu ocaď. Hoj ne. 😉 😄
Ji/Ri
Každé ve své době excelentní! :yes:
T613
mrkni se mi do profilu. Možná se ti rozsvítí co je Kopr >😁
Ricardo
Nestává se to často, ale s tímto bezvýhradně souhlasím :yes:
Ricardo
K čemu je auto kuriózních tvarů, které "stále upoutá více pozornosti než 90% současné nové produkce", když ho nikdo nechce, ani sama automobilka...
Jinak Renault 25 za 8 let 781 tisíc kusů - viz [odkaz] to mně přijde docela pecka. Nějakých 100 tisíc ročně je víc 10x tolik co vidíme tady u e😜erimentálního Vel Satisu. A to auto je dodnes legenda. A Safranem to byl logický pokračovatel. Bohužel s faceliftem už začal ztrácet pozici (ale v té době masivně nastoupil Peugeot 607 - tehdy prostě ještě měli Francouzi ve vyšší střední co říct).
Mimochodem, nechceš mi tvrdit, že Vel Satis ti přijde zajímavější a do budoucna hodnotnější auto než takový Safrane Biturbo? 😄
Ji/Ri
voe co je Kopr. Znám to jen s tím odporem k práci....
Ada je zase tady
Ji/Ri
Tak odkud? Upad jsem hoooodněkrát...někdy i nabil držku. :-! ale to pro každého.....
T613
Tož v Ově, kdo by jezdil do Kopru >😁
Ada je zase tady
Bylo to jen takove velke osklive Twingo :-!
Ji/Ri
jéééééžííííškkůůůůů..... to už je na nemocenskou..... turnaj PGA, když už. Jinak - 25t.Eur je za tak špičkové auto fakt pakatel...to je nějakých 650tis za milionovou radost. Já to myslel tak,že ! i ! porsche koupíš za pakatel....neřek jsem nic o tom, že 911ku z roku 2002. uf.... to je šichta... ty mě zkoušíš...
white label
Takže to bylo ve třech? V Ově, nebo v Kopru?
white label
Proč bych měl být z Ostravy? Si upad ne? Číst umíš?
T613
No bylo to včera, vcelku na rychlo. Mezi Webpajovými obchodními schůzkami. Tož příště junáku! Jsi srdečně zván! 😉
white label
Další "póza"...? 25 tis. euro je (pro tebe) za 7 let staré auto pakatel? No jo, dyť ty máš přece za jeden turnaj PGE mnohem víc... :😉 8-s
Tak jako porávnávat renaulta s BMW to se snad ani nedá ne? 😄Měl jsem jako první auto lagunu r.v.1997 a hrůza na to že to byl obsah 1.8 tak to vůbec nejelo po roce šel z domu.V roce 2000 jsem koupil BMW E46 320i a to byl takovej rozdíl k lepšímu,že se to snad ani nedá popsat taky jsem neměl potřebu auto měnit celých 5 let dokud nevylezla E60tka.Vůbec se mi zdá že BMW prostě dělá něco víc než auta 😉
Ji/Ri
Si z Ostravy? Si chachar tu od nas?
Ji/Ri
Těší mě, Jirka. >😒]
Ji/Ri
Ještě srovnej km, stav, pc, počet majitelů.....a já to myslel jinak, že i porsche koupíš za pakatel.....takže opět další tvůj výpotek alá virtual reality. :-!
white label
Marek sliboval, že až bude v zase OVě, tak že dá vědět...,
no asi si chtěl to pomlouvání užít beze mě... 😉
Vidím, že si tupec, lebo si mi nenapísal nijaký argument na reakciu na môj príspevok. Úbožiak. ;-\ :no:
Ok. Ponech si svůj názor, nebudu ti ho vymlouvat.
>😁

Já si koupím takové auto, které se mi líbí, učiň to taky. Pokud na to máš, přirozeně. 😉
Ji/Ri
....pod Yetim...i ty lumpe >😁 Snažíš se mě přetáhnout ke konkurenci.... uvař kafe, dáme na stůl bouchačky, otevřeme časáky a budem se kochat při pohledu na Veldu 😉 a vezmem si každý jednoho Yetiho - jednoho ve fulu a jednoho holaska - ať nechodíme ke garáži (cca. 7metrů) pěšourem. Prostě to přiznej, že máš reálnou obavu, že tato diskuze pokoří hranici 500 (slovy: pětset) příspěvků..... ale nepřiznáš - držíš jak Fučík. 😉
T613
Já jich potkávám stále více. Bohužel všechny jsou v zemitých barvách, které celý tvar karoserie pohřbí do .. no tam kam slunce nesvítí ;-\
Tamto se mi líbilo dost. Velký interiér, na relativně malém půdorysu. Pohodlně vypadající křesla (se sousední A6 to opravdu vypadalo jako křesla). Co se mi nelíbilo, tak to byla promáčknutá loketní opěrka řidiče. Buď to bylo špatnou konstrukcí nebo ten frantík byl tlusté hovado. Víc jsem si ho neprohlížel >😁

Jak jsme tě včera na pivu s Markem.g pomlouvali, tak jsi jentleman a basta >😁
GTI
Žádný kydy, Jirko, kdybys pořádně četl, pochopil bys, že právě ta "proletářská satis revoluce" to je to, co tu jistou skupinu (nemyslím nyní tebe) vábí směrem k síni revolučníc tradic... je to než adorace z pozice životem přišláplého ptáčka... S kvalitou auta to nemá nic společného. Satis jim plní roli maminčina konejšívéhjo pohlazení, vždyť svět je tak prémiově krutý... O tvém pohledu na věc dáme jistě ještě řeč, já to tady pomalu ukončuju, neb to není ve stromu a špatně se mi v tom orientuje. Můžem pokračovat třeba pod Yetim.
Ji/Ri
To Porsche taky...a spoustu dalších. Další výpotek..... :-!
white label
No dovol!
Já s autama i jezdím, ne "jentelmím" na ně, jako "jentleman"...!
😲 😉
Ji/Ri
No konečně tě začínám poznávat 😉 , ale forma vyhrála nad obsahem. Prostě kidy. Kromě zesměšňování atd. jsi zatím moc nepředved....doufám, že sis byl dneska po šichtě prohlídnout ten plot z železných latěk v tom vašem resortu....to jen, abys viděl, že když něco říkám tak to není wassereintopf.... Neodpověděl jsi na nic. Trochu mi to připomíná rétoriku Velkého Jyrky s defektem na pysku - ale nesrovnávám, na to si tě vážím a toho defekta ne. Prostě proč nebereš fakta v úvahu. Satis předběhl dobu - designem, technikou, výbavou, prostorem. Problém není v autě jako takovém, ale ve výrobci. Znova říkám, že o vyspělosti Satise si premie v té době mohla zdát. Např. bezpečnost. A ty tu zase vyjedeš s dutým heslem a projevem vysvětlujícím toto plamenné a vášnivé vzplanutí, plyšáku.
white label
O tomto případu nevím, ale já ho teda ještě nepotkal, slyšel jsem, že byl někde v okolí jeden kus v bazaru..., takže to auto je tak trochu "exot" o kterém se asi "hned" ví.
Ale třeba na mobile.de apod., bývá běžně kolem 500 kusů a ceny začínají pod hranicí 4.000,- Euro.
T613
no joo, ale ty jsi jentleman! 😉
T613
No nevím. Když jsem u spolužáka v bazaru testoval svého Focuse tak tam stál právě dovezený Vel Satis 2.2 diesel. V nádherné červené metle. TO bylo prvně co jsem poznal kouzlo Vel Satise. Cenovka byla "krásných" 400tis. Druhý den, když jsem si pro své "nové" auto přijel se kolem něho motal chlap. A jak mi bylo vysvětleno, tak onen pán si pro něj přijel z Krkonoš, asi rezervoval si ho hodinu potom co ho dali na net. Zaplatil a odjel 😉
Já Vel Satisů potkávám čím dál víc, nevím jak ty, ale já jo.
Ji/Ri
Není to vůz pro nemyté masy. :-!
white label
Tak mě by nevadilo ani vylézt z Trabantu, natož z Vel Satisu... 😉
GTI
Máš to pomotané, Jirko. Asi jsi při golfu chytil brankářskou hokejkou jednu na spánek...

Věc stojí tak, zda vnesl něco do "světa aut" a dále jak se v tom světě uchytil. Přínos do toho světa aut spočívá v tom, že se ukázalo, že karosářské řešení stylem - nafouklý hatchback nefunguje. Já v tomhle ovšem omlouvám renault a chválím ho za to, že tuhle variantu zkusil. Nepovedlo, zavíráme oponu, ticho a klid. Jak na to jde například BMW (X6) můžeš porovnat sám. Technická, technologická, řešení satise, vše v rámci normálu, žádné karpáčo. A to jak se uchytil na trhu, o tom máš nahoře údaje v článku.

Nezbývá než porovnat - Peugeot 607. Ano, to je elegán, to je francouzská reakce na vyšší střední. Ano, také namá na prémiové modely, ale ctí zásadu, že mainstreamový výrobce je tu od toho, aby maximálně po-su-nul práh svého patra, nikoliv aby se pokoušel zbořit chrámy.

Veškerá obhajobná duševně-švorcácká masturbace pod tímto článkem se odehrává v rovině až infantilní adorace.

Mladí kluci alias zobáci, v satisovi vidí úspěšnou generační vzpouru (a výsledek je nezajímá), starší kluci (lowendoví a mainstreamoví lidé) s menším rozhledem v satisovi spatřují revoluční pokus mas (rozuměj mainstreamového výrobce) pokořit prémiové paláce. Takové psychologické podprahové naplnění proletářské autorevoluce. Jen pár znalých lidí tu staví satise do realistického světla - než neúspěšný pokus implantovat do elitní ligy diamantových kovbojů herku s hrbem. Skutečnost, že má pěkné sedlo (jak tu píše Klaudius - cítíš se v tom jak v pokoji...) na věci nemění nic.

Ještě k tomu "sedlu" Jde o to , co kdo od auta očekává. Někdo si dá na zpětný zrcátko plyšovou vonící kostku, na zadní plato skoro pravou kožešinu z mamuta a na sedadlo deku. Pověsí si na ramínko upevněné na opěrce hlavy sako ze sklolaminátu, na sedadlo odloží klobouk (to v lepším případě), nakopne svého satise a je v ajfru.

Jsou ovšem i eurodrzci, Kapiš? Strniště, na vočích titanovej eschenbach s filtrem proti záření velkovokatejch blondýn, na levačce pancíř ze švajcu a... srdce, horký srdce. Hadí kopyta a zbělený kotníky na věncích volantů, na výjezdu prohráblej štěrk, a prskání svíček do kalnýho rána. Deka na kapotě, aby po čas snídaně nevychlad´a ve zpětným úšklebek ďábla... Ano, to jsou oni, s hlubokou duší, s otevřením hledím, rytíři cti, rytíři silnic, eurodrzci.

Panáci stranou, vy bludní těkavci, ještě je den, váš čas přjde - totiž ve stínu než vlastních do mrtě přežvýkaných přeslazených snů... Pravda, Jirko, pravda je totiž tam někde venku, tam v dlouhým táhlým, tam na horizontech dní... auto musí mít charakter dravce. A je jedno, jestli je to Yaris GT, Octavia RS nebo Cayman turbo. Hlavně... hlavně pryč od tupozrakých panáků, co ve víru orgií nad buřtgulášem v motorestu u Bivoje hledají párátkem v automapách sami... sebe.
white label
Ano, to je velmi zajímavá otázka, ač cenově dostupný "klenot", zájem o něj tomu ani zdaleka neodpovídá...? 😲
Klaudius
...ale je určite aspoň avantgardný, teda voči Vel Satisu na sto péro, a jeho prínos v oblasi dizajnu je absolútne jasný na prvá pohľad...dizajnový skvost medzi autami... 😉
Ji/Ri
>😁 >😁 :yes:
pumpkin
[odkaz]

To platilo aj tento rok, ale čo bude ďalej?
Že by toto?
[odkaz]
Ji/Ri
:-! >😁 Takže seš tu...čekáš na útok...dole jsem ti nahrál na smeč - do to ho...
Ji/Ri
:yes: In style of Vel Satis... je to holt jiný svět, do kterého lůza nepatří... :-!
kyklop
mistr elegance... :-! >😁
ryman
podepisuju :yes:
Klaudius
Už mi ťa začína byť vážne ľúto, však to nie je možné, aby si za toto mohol preboha... 😲
Ji/Ri
Teda ty máš představivost....Phaeton pokračuje dál, protože bude v souladu se strategií značky....bude to prostě limu pro někoho, kdo chce velké auto za ještě relativně dobrý peníz....bude to limu na třetím schodu v koncernu...jinak Phaeton - střídmý a tvarově ušlechtilý - tak se říká nudné kopírácké krabici?
Ji/Ri
Dnes už konečně zase ne..... ale až dnes....
Ji/Ri
Rajská to hudba - věcná, výstižné. Díky Ronaulte, je to jak osvěžující doušek vody v horkém parnu... a naví s reálným základem... :yes: :yes: :-!
Klaudius
To už bude asi vekom... >😒]
Klaudius
To bolo asi na mňa, že? 😄
No niečo nám fakt nevysvetlíš, ak sa o to ani nepokúsiš... >😁
Ji/Ri
Děkuji. Cítím to stejně. :yes: :yes: :yes:
GTI
K popukání jsi tu především ty. To víš marku, sním o něm, my kluci z poldovky víme o autech své, ale za to mě snad nemusíš tak krutě trestat 8-s >😁
Ronault.
Jaguár byl a je stále líbivý, je tedy laciný? Líbivý je něco jiného než prvoplánovitý.
Ronault.
Jaguar? Tohle nemají dnes jen lidé z nostalgie? >😒] >😁
Ronault.
Ricardo: A R25 byla taková pecka? Podle mě tady nikdo z nás nemá statistiky prodejů, natož ne zrovna úspěšného Safranu. Safrane dokonce úspěšný vůbec nebyl a neprodával se jako housky na krámě, nevím odkud tyhle informace čerpáš. Vyšší střední třída byla pro Renault posledních 20-30 let okrajová záležitost, v tom Vel Satis nijak nepropadal ani nekulhal.

BRAVO VEL SATIS, 9 let prodeje a stále upoutáš více pozornosti než 90% současné nové produkce.
T613
Opravdový "gentleman" může jezdit i Trabantem a stále bude gentlemanem. Pokrytci nepomůže k váženosti ani XC70 😉
Vylézt z Vel Satisu by mi rozhodně nevadilo, ale technika pokulhává za designem. A to byla jeho smrt. Na vlajkovou loď měla k dobru jen design.
marek.g
znám jednoho místního strejdu nějaký lišák ze severu a ten tady taky masturbuje nad zcela zapomenutým vozem...nějakým Foxem :-! dokonce mu říká Mistr elegance no není to k popukání >😁
T613
v každém jednotlivém bodě byl Phaeton neúspěchem.
1. Prodeje nemá
2. Image neposílil
3. Propagaci také neudělal
Ricardo
Phaeton - sedan/limuzína, navíc velmi střídmý a tvarově ušlechtilý
Vel Satis - crossover hatchbacku a MPV
To je ten zásadní rozdíl, který je i důvodem, proč se phaeton dočká nástupce a Renault... ten si snad jednou vzpomene co znamenal R25 a Safrane a vrátí se do této třídy z té správné strany.
Ji/Ri
Hm, jak říkám, představivost je každého subjektivní pocit. Mě Satis reprezentoval velmi dobře. Nejsem "ten" gentl, o kterém píšeš, ale to asi je na světě málokdo. Já si zase nedovedu představit, že by někdo šel z megana nebo 307ky do Satisu. To je jakoby šel z toho Foxe nebo Golfa do Phaetonu....
Ricardo
Ale Vel Satis vaří ze stejných ingrediencí. Není to reprezentativní auto - viz i nadpis článku: velký hatchback. Není ostudou přiznat si chybu, Opel se spálil stejným způsobem, i když s designem nešlápl tak moc vedle.
Dovedu si představit, že duchem hravý člověk k Vel Satisu "doroste" třeba z Méganu nebo Peugeotu 307, nedovedu si představit, že si ho pořídí někdo, kdo chce aby ho auto reprezentovalo jako člověka s určitým společenským postavením, řekněme Gentlemana.
Ji/Ri
Hm, odpovím Ti stejně - nebuď dětinský - Espace je auto pro rodinu...
Ji/Ri
Hm, do tvých představ mi nic není - taky nevím proč by měl měnit M za Vel. Prostě je to ideově jiné. ... Espace je pro dítka těch gentlemanů.....pokud je teda už nevozí z důvodu eko recese v LR. 😉
Ji/Ri
:yes: Na Foxe pořádají hony >😁 chudák gti - to už nevydejchá.... 😢
Ricardo
Drtivé většině lidí je Vel Satis naprosto ukradený. Ale pár jedinců tady po něm touží dnem i nocí. Přitom nevím, že by si někdo z nich toto vysněné auto - totálně nezajímavý "klenot designu" - pořídil, ačkoliv dneska ojetý stojí zhruba tolik, co stejně starý Passat, takže je to sen víc než dostupný.
Aha, potom ocením Vel Satisa. 😄
Na nič konkrétneho si nereagoval. Nemáš argumenty.
V čom je problém?
přesně tak jak píše twistedTSD 😄 v práci máme hodně slováků a všichni přemýšlí jako Ty, něco jim holt nevysvětlíš. Není to urážka 😉
Ricardo
Nebuď dětinský, Fox je auto na nákupy.
Ricardo
A proč ne rovnou Espace? 😄
Nějak si nedovedu představit, že by někdo vyměnil třeba Mercedes za tuto krabici protože je v tvých snech ze "světa gentlemanů"
kuko
za ty bazarové ceny jsou teď právě VelSatisy celkem žádané zboží. Za cenu holé Fabky dostaneš pořádný kus železa, dřeva a kůže. Vemeš nějaký novější ročník a pak i ta spolehlivost by měla být ok. :yes:
kuko
...elegance, šarm, styl....

Fox? 😉 :-!
Ji/Ri
...Vel Satis... 😄
Ricardo
Opravdový "gentleman" má auto, co má eleganci, šarm, styl a nadčasové kouzlo - nemyslíš? 😄 Jaguar, Bentley, Quattroporte...
Ricardo
Ji/Ri
A ještě něco gti, snad ti to už scvakne.... Vel Satis předběhl v době svého uvedení na trh i ty tvoje diamanty z Němecek. Píše se rok 2001/2 - vybavil Satise něčím, co Audi, BMW a nevím jestli MB uvádí jako výkřik techniky až v poslední době. A není to jen jedna věc. Dále co se týká prostoru a jeho využití - opět byl dál. A dále - bezpečnost.... * to jsou hvězdičky v bezpečnosti - o tom si v té době CELÁ PREMIE MOHLA NECHAT JEN ZDÁT. Tak už se seber, najdi si někde někoho, kdo má Satise a slušně ho požádej, ať tě nechá aspoň sednout. Ale dej pozor ať mu nepotřísníš křesla. Kdybych věděl, jak se tu dávaj fotky, tak bych přidal pár z INTERIERU - né vnitřku - vozu. Vozu, na který ses nikdy nezmoh a už nikdy nezmůžeš....a tohle není o penězích. To je úrovni, o odvaze - nakouknout do jiného světa - světa gentlemanů....ne švorcáků, kteří si honí ego 2 hodiny na jedné kávě s klíčema od auta na stole s logem nahoru. :-!
Ji/Ri
VW náš jež jsi na mých nebesích, přijď království tvé a nenech mě v tom. VWže, je to špatně, že jsem se zamiloval do Vel Satise? Já vím, že je - taky ho i nenávidím....ale je úuuužasnýyyy....promiň VWže. 😉
Ji/Ri
....a to je zvláštní....jsou takoví, co s ním jezdili, takoví, co s ním jezdí, takoví, co ví jak vypadá a pak takový, co nejezdil, nejezdí, trošku ví z vyprávění svých kolegů na auto.cz jak je krásný a excelentní a poté, z fotek usoudí vše, srovná, zavěští, pustí moudro, vytvoří fikci, shrne to ze všech stránek od tech. vlastností po jízdní, pak, aniž by si připustil jak je vozem fascinován ho začne srovnávat s Audi, MB, BMW - občas s L.Miurou....prostě to je ten náš synek. Opí....chal spoustu krásných bab, ale jen v časákách a pořád pořád hobluje svoji Máňu.... - a tak to má být. >😁 😉 :-!
twistedTSD
nj ale nejsou vystrelky jako vystrelky...
Ji/Ri
:yes: :yes: :yes: to víš, na severu se to hemží potápkama z dojču....a Platinovej kovboj e😜loduje.... >😁
Ji/Ri
V tomto vidím jako propadák GTIho. Rozsypanej jak čaj, vykřikuje jak ženská....atd. GTI uber, ať si tě můžu ještě vážit. Vel Satis vznikl a vynikl nad všechny ve své době, žil se ctí, byť mu jeho vlastní rodina podkopávala nohy, ..... a odchází se vztyčenou hlavou. Tak už pochop úroveň tématu a neskákej jak šašek. :-!
kuko
a viete vobec niekto ako ten VelSatis vyzerá? >😒]
kuko
ale musí jazdiť koncernovým vozítkom! Čo takto Ronault?
iudex
Dalsia vásnivá óda na to, ze v ludoch Vel Satis ziadne vásne nevyvoláva... 😉
iudex
myslíš Evanjelium podľa Matúša, kapitola 5, verš 7? (tí, ktorých je nebeské královstvo?) >😒]
Ricardo
Líbivý je pro mě laciný. Já píšu o designu krásné - design může být krásný, nebo krásný a funkční. A pak taky takový, kde to jaksi nevyšlo, tak dlouho se vymýšlelo až vzniklo něco na co není potěšení se dívat.
pumpkin
>😒] :yes:
kuko
trošku jsi to překroutil. když se tady bavíme téměř vždy je diskuze vedena s dosahem na lidi zajímající se o auta. Ať už dizajn, motory, převodovky, prodeje. Kupujícímu Meganu v základu je šumák že Golf nabízí i DSG a stavitelný podvozek, zatímco pro nás "odborníky" >😁 to váhu má.

Nebo myslíš že obyčejný pospolitý lid diskutuje o DSG, o nejnovějších trendech v naftových motorech a hybridních technologiích?
Klaudius
Tak to je na psychologickú analýzu... (alebo že by skôr na pitvu...? Chce to odborníka).
Klaudius
Tak to je dobrý pokus, až na to, že laika nijak zvlášť nezaujmeš prakticky žiadnym autom, pretože má iné záujmy. Koho aspoň trochu autá zaujímajú, Vel Satis pozná a minimálne registruje, ak aj nemá naňho vyhranený názor.
Môžeš mi tvrdiť, že teória relativity je úžasná vec, batoh poznania a kvantum výziev, zábava a záujem na celý život, keď mne je to šumítko a ani tomu príliš nerozumiem... 😉
Berme to tak, že proste sme skôr konzervatívni (vo všeobecnosti), a zákazníci pre avantgardu budú vždy v menšine, práve tak, ako vždy iba menšinu ľudí avantgarda v akomkoľvek odvetví oslovuje.
kuko
čo by človeka malo motivovať hrať sa na pokrytca? 😉
Ingister2
Prečo sa navážaš do Kuka?
To ako každý si môže dovoliť kúpiť SAAB, alebo Volvo???
Aj taký učiteľ? Alebo chalan učiaci niekde na výške, alebo vo výskumáku???
Aj keby bol sebelepľí učiteľ tak na Saaba nezarobí..
Tvoje naväzenie sa do Kuka bolo primitívne a odporné...
kuko
ano, my víme že malý člověk sní o 911, nemusíš to furt omílat 😉
Klaudius
A napríklad boli tiež časy, keď bol Opel cenený viac ako Mercedes, bol pokrokovejší a predával výrazne viac... 😉
Dinar
Tady určitě, já přece nerozporuju to, že Vel Satis nevyvolává diskusní emoce na auto.cz. Pozastavuju se nad tím, že je to dáváno do jedné roviny se schopností Vel Satise vyvolávat nějaké emoce obecně. To auto prakticky nikdo nezná, trh nezaujalo a potichu, bez emocí odchází. Na druhé straně tady čtu, že zapůsobilo na každého, kdo ho viděl, buď v kladném smyslu nebo záporném a že málem profiluje a polarizuje automobilový svět, věty o golfových holích, věty o dorostení úrovně Satise atd. atp. Schválně vytiskni si nějaké fotky Satise a ukaž je lidem kolem, většina nebude tušit, co je to za auto, jaká značka, a na dojem ti řeknou tak maximálně... hm. Zkus to. 😉
Klaudius
Ty hovoríš o ideálnom prípade, každopádne však dobrý marketing dokáže predať nie len zlý dizajn, ale dokonca aj zlé auto. 😉
Tým pádom hodnotiť auto podľa predajov je trošičku z cesty.
Klaudius
Nová Astra sa podobá absolútne na všetko...
Ingister2
S Mondeami na Slovensku je ten problém, že ich Ford nedodáva...
Je ich proste málo a čakacia doba 5 mesiacov je nechutná...
Beaumont.
Obávám se, že to tak není. Kdyby design byl nejdůležitější věcí na autě, pak by Alfa Romeo prodávala víc aut než Toyota a VW dohromady. 😄

U kupujících ale hraje roli mnoho faktorů, z nichž každý (včetně designu) má pro každého jinou váhu. Pro mnoho kupujících je např. image, dobrá pověst značky (a související názor okolí), nízká spotřeba, nebo hustá servisní síť s dobrými službami důležitější než (třeba) design, jízdní vlastnosti nebo dynamické parametry auta. Nic proti tomu, každý ať si vybere podle svého.

Proto třeba u Alfy a věřím že i Vel Satise mnoho lidí to auto nekoupí, přestože se jim líbí a mají na něj. Raději zvolí auto, které oni sami (možná oprávněně, možná chybně) považují za jistější, ověřenou volbu s minimálním rizikem (ať už poruch, závisti nebo naopak přezíravosti okolí). V některých kruzích se prostě "nosí" přijet nějakou lepší značkou než je Renault (nebo než jsou Fiat, Opel, Volkswagen, Peugeot...). proto relativní obchodní neúspěch Vel Satise, Phaetonu, C6... V minulosti psaly stejný příběh třeba Opely Senator a Monza nebo Fiat 130, a to byla technicky vynikající auta s designem spíš konzervativním než avantgardním. Přesto se příliš "nechytila".
white label
Možné to je, ale při dnešní konkurenci je pdmínkou k úspěchu obojí najednou, jen jedno z toho obvykle logicky nestačí...
white label
Tam je to ale mnohem méně pravděpodobnější a spíš o náhodě, tedy pokud se bavíme o podobě aut nejen různých značek, ale zárověň i v různých třídách, protože např. v dnešním Autocaru je vedle červené Ma3 (MPS), také červená nová Astra, a jejich podobnost je zrovna v tomto případě, přímo do očí bijící...
Beaumont.
No jo vlastně, jak jsem mohl zapomenout 😒

>😁
Klaudius
Zlý dizajn+dobrý marketing=predajný úspech.
Dobrý dizajn+zlý marketing=fiasko.
Skús mi tvrdiť, že to nie je možné.
Klaudius
Potom ale môžeš nájsť "príbuzných" aj medzi autami, čo spolu nikdy nič nemali... >😁
Klaudius
Ak sa človek hrá na pokrytca, môže to byť zábavné. Opačne je to skutočne tragédia...
Klaudius
😉 :yes:
GTI
Nebuď na kuka tak krutý, není to jeho po(d)pis, nýbrž popis jeho diskuzního profilu. Jeho soukromí mě nezajímá, hodnitím ho jen jako diskutéra. Rozpolcený malodikutér - ironizuje diamantové kovboje a dá si do profilu jako auto snů dokonalý diamantový produkt - Saab, volvo. Směšné.
Klaudius
Nad týmto si už len vzdychnem😒br /> "Blahoslavení......."
GTI
Z čeho usuzuješ, že jsem podrážděný, naopak, připadá mi dokonale směšné, že člověk, který tu píše ironicky o diamantových kovbojích má v profilu v autu snů právě jen a než reprezentantny diamantových aut. Nic jiného nehledej, jen tuhle naivní směšnost 😄 Malý člověk sní o velkých autech... dokonalé.
Klaudius
Posledná veta je podpis?
Klaudius
a možno uvedomuje, len si myslí, že ti dáva poklad... >😁
GTI
No, nejvíce jsi to zde ty nandal sám... sobě. Nepleť se v chápání příspěvků, kuko, Tvá rozpolcená charakterová dvojakost až přízemnost, ti sice neumožňuje realistickou diskuzi nad konkrétní věcí, ale mohu tě uklidnit, že pokud bych tu chtěl někomu něco nandavat, dělal bych to zásadně jinak. Kalibr tvého diskuzního rozměru je pro mne než voskovou figurínou. Diskutér bez pravdy, prostitut ve vlastních snech, a farizej vět.
kuko
dneska jsi nějaký podrážděný, zase, co to, kontrola v Plzni dorazila v seznamech k tvému jménu? 😉
kuko
nejvíc zarážející na tom je, že po těchto svých výpotech si ještě o sobě myslíš, jaks nám to zase nandal a jaký jsi borec, no ale když tak málo stačí ke štěstí na severu Čech 😉
Ronault.
Já to vím, jen si to potřebuju potvrdit, protože dle tvých definic se nějak vymykáš 😉 A co předváděcí vozy přímo od prodejce? Je to ojeté vozidlo, čili je majitel bazarový kovboj?
iudex
Tiez by som si precítal prednásku na túto tému. >😒]
iudex
Presne.
Emel
Na tom rčení o lásce či nenávisti přece jen něco bude. Jsou tu zásadní odpůrci... třeba Iudex ho dal do TOP 10 nejošklivějších aut. Jsou tu i zásadní příznivci, jmenovat snad ani nemusím. Pokud vezmeš toto forum jako reprezentativní vzorek autonadšenců, nějaké emoce tu jsou.
GTI
Musíš odpočítat těch několik desítek příspěvků v nichž tu bojuješ sám proti sobě v dokonalé rozpolcenosti, kdy na jednu stranu ironizuješ diamantové kovboje, aby sis na stranu druhou dal do profilu dokonalé diamantové ikony - Saab a Volvo. 8-s 😄
GTI
Děti a naivisti, kteří v reálu nenajeli deset tisíc kilometrů tu masturbujou nad zcela zapomenutelným vozem. Nynější diskuze v obhajobné rovině je v převážné míře diskuzí švorcáků, kteří Velsatise vnímají jako kvočnu, která je chrání před světem dopělých, rozuměj před opravdovým světem aut - v předmětné věci ztělesněných pětkovým bavorákem, éčkem a šestkou od audi. Diskuze nijak výjimečná.
Emel
Že bys rozvinul teorii, co bude po Phaetonu?
kuko
ale veď dieťa, ešte k tomu zjavne trošku hmm, pomalšie, si to neuvedomuje 😉
kuko
dovozovat si můžeš co chceš, faktem zůstává že malokteré téma kromě měsíčních prodejů které jsou evergreenem se dostane na metu 300 příspěvků

čím to je, čím to je? (abych teda citoval jednu slovenskou populární kapelu, která já osobně v lásce moc nemám)
😉
Klaudius
Vysvetlenie to nie je, ale je to trefná reakcia.
Za svoje vyjadrenia si si tu vyslúžil do zubov nie raz, a mal by si byť rád, že sa s tebou ešte vôbec niekto baví.
Klaudius
Ja by som skôr povedal, že nie je biela ako biela, ani biela ako čierna, a tiež čierna ako biela, ani čierna ako čierna, a tým pádom čierna je alebo nie je biela, alebo biela je či nie je čierna, respektíve každá biela je biela, alebo ako biela a každá čierna je čierna alebo ako čierna, a takisto každá biela je alebo môže byť biela a každá čierna je alebo môže byť čierna...
Dobre som to vysvetlil...? 😉
Dinar
Ale jo, mě jen přijde legrační odvozovat míru emocionálního působení designu nějakého auta od délky diskuse na auto.cz. 😉
Klaudius
To nie celkom pravda, stačí si všímať, pod niektorými článkami je pár príspevkov, že by si ich spočítal na prstoch, pod inými je toho kvantá.
Dĺžka diskusie vypovedá o tom, koľko záujmu a emócií daná téma alebo konkrétny automobil vyvolávajú. Že na trhu nie sú emócie vždy tým najžiadanejším tovarom, je iný príbeh. A že emócie v diskusii vyvolávajú aj vozy chladné až nudné, je zas o niečom inom.
Ako si všímam, tu prítomní sa zhruba delia na "konzumentov" a "umelcov", a z toho vyplývajú aj zásadné názorové rozdiely. Pre jedných môže byť ideálom Audina, pre tých druhých hoci Vel Satis. A je jasné, že spoločnú reč nájdu málokedy. Ale nakoniec je to tak dobre - inak by tu bola nuda. 😉
white label
Ano, úspěch neprémiové značky v luxusní třídě by byl rozhodně spíš překvapením, což platí obecně. O třídu níž, už to tak jednoznačné není.
Otázka zní, jestli měl být právě Phaeton ten, kdo ohrozí svými prodeji prémiové protihráče, ale vlastně i spoluhráče, nebo spíš jen jako "propagační" zástupce v "nejvyšší" soutěži... a dodávat tak "sebevědomí" a "prestiž" svým týmovým hráčům v nižších třídách...
Klaudius
Pochváliš dieťa, že sa na teba smeje, keď ti pritom sere do ruky...? 😉
Klaudius
Tak tomu sa hovorí pancier... :-!
Klaudius
Výstrelky u jedného auta vadia, u druhého neprekážajú - táto logika ide mimo mňa. 😉
Dinar
No, to je tedy argument, tady jsme přece na serveru autonadšenců, nás zajímá diskuse o každém autě, vyjadřujeme se ke všemu. Jak délka diskuse souvisí s tím, že ten nebo jiný model nijak nezaujal kupce, trh? 😲 Kuko, s touhle logikou, na úrovni čerstvého absolventa mateřské školky, by ses mohl pozastavovat nad tím, proč nejdelší a nekonečné diskuse jsou pod články o těch "k uzoufání nudných produktech škodovky, naprosto tuctových a neemocionálních Volkswagenech." Navíc je půlka této debaty o nějakých GOLFových hřištích... ani tady tomu VW nedají pokoj. 😄 😉
zdravím majora, když si to přečteš ještě jednou tak zjistíš,že to logiku má 😉 píšu,že nedokážu ocenit tyhle výstřelky. To je věc jedna.
dále pokračuju v nové větě: Vesmírnej Civic mi nevadí,ale tohle strašně. Věc druhá. Kapišto?
pogo26
Přesně tak. 300 příspěvků u auta, které nikoho nezajímá ,je trochu moc.
kuko
niežeby si ho pochválil aspoň za tú Alfu, vieš jak sa musel premáhať aby to tam napísal! 😉
T613
T613
zřejmě stejně jako Phaeton. Blbě
kuko
>😒] tiež mi to tak pripadá, všetci nás tu presviedčajú že žiadne emócie nevyvolává, nikto ho poriadne nevidel, nikoho nezaujíma, ale každý má potrebu sa k nemu vyjadriť a hádať sa o tom či je alebo neni avantgardný...
pogo26
Problém je, že si pleteš design s líbivostí. Víc k tomu není třeba psát.
white label
Ano i ne. Dovedeš si představit jak by asi dopadl např. případný zástupce Renaultu ve třídě, kam se "odvážil" stále vyráběný Phaeton...? 😉
iudex
No ale takmer 300 príspevkov (naviac mnohých silne emocionálnych) k Vel Satisu vypovedá o niecom inom. 😉
iudex
...úplne porovnatelné so Signumom... >😒]
white label
I ty "proporcie, rozloženie objemov a silueta" jsou zásadní součástí designu, a když se k tomu přidá podoba některých větších detailů, pak to (mně osobně) jako "důkaz" velmi příbuzné designové "filosofie" docela stačí... 😉
del42sa
podobně jako Phaeton že ? 😉
GTI
Ano, ano.
GTI
A ty se snad domníváš, že úspěch vozu na trhu vypovídá o něčem jiném. Tohle platí jak u Velsatise, tak samozřejmě třeba u Alfy Romeo. Dobrý desig - prodejní úspěch, špatný design, propadák. Samozřeujmě je nutno na to nenazírat takto vyhraněně, pojí s k tomu fůra dalších věcí, leč ten design, to je základní hodnota auta.
GTI
Pokud kupuje někdo ojetá volva v Německu, pak je to také bazarový kovboj. Nahoře jsem ti to přece už vysvětlil, bazarový kovboj je každý, kdo jezdí bazarová auta. Co je na tom nepochopitelného? Tohle tu snad mimo tebe ví každý diskutér.
Dinar
Vel Satis svým pojetím, designem, rozděluje, na ty, co si jej zamilují a na ty co jej, nenávidí. Tak nevím, vzhledem k tomu, že většina lidí ani neví, že takové auto existuje, bych řekl, že jeho design není tím, co by dokázalo obecně nějaké emoce vyvolávat, a tím myslím, jak kladné tak záporné. A za sebe to můžu jen potvrdit, Vel Satis rozhodně nedisponuje designem u kterého bych spokojeně pomlaskával, laskajíc oko základním tvarovou linkou nebo povedeným detailem, na druhé straně nedává ani důvod k znechucenému odplivnutí, prostě jen projede. A ani jako automila mě neoslovil jak svými schopnostmi či technikou, prostě nic, co by mělo vyvolávat jakékoliv třeba i kontroverzní emoce. Tak nějak tu existoval, já jej registroval, a teď v tichosti odešel... jeden z neúspěšných, kolik takových bylo a bude. Takže Satisi, RIP. 😉
Klaudius
Vel Satis predsa nie je avantgarda, je to púhe nafúknutie hatchbacku na úroveň vyššej strednej, to nevieš...? 8-s :😉
kuko
a koupíš ho klidně za čtyři pětky nebo i za pár desítek tisíc. Přesto to není extra prodejní hit :yes:
kuko
Samozřejmě netvrdím, že všechny jezdili bez poruchy. Ale ze 60tis vyrobených kusů určitě alespoň pár bylo OK ne?

Tuhle jsem četl zkušenosti Renaulťáků s 3.0dCI původem od Isuzu. Dávali ho do Espacu + VelSatis a většina s ním byla spokojena, často najede přes 200tis bez nejmenšího zaváhání (samozřejmě s rozumnou údržbou, žádné longlife intervaly a podobné nesmysly). Ostře to kontrastuje s kariérou stejného motoru v Saabech 9-5, kde většina umírá ještě před 100tis hranicí. A teď babo raď...
kuko
Když já nevím, myslíš že jsem na ni už dozrál?

Ale hlavně tě pak nechci znemožnit v nějakém dlouhém táhlém 😉 raději zůstanu u svého benzinu bez zvuku a vibrací >😒]
kuko
aspoň sám vidíš, že není doktor jako doktor :-!
Beaumont.
"O kvalitě designu vypovídá v předmětném případě úspěch vozu na trhu" >😁 >😁 >😁
Zlatý ventilek máš doma, gratuluji. To je jedna z největších hloupostí, které jsi kdy napsal a že už jsem jich od tebe četl dost a dost...
Beaumont.
Jako obvykle se mýlíš. Já třeba řadím Quattroporte (a to nejen současnou 5., ale i 4. a 1. generaci) mezi nejkrásnější sedany všech dob, nicméně velmi oceňuji i design Vel Satise a také odvahu Renaultu, pustiti se do výroby tak avantgardního stroje. Čili😒br /> Maserati :yes: :yes:
Renault :yes:
Klaudius
Jo, frantíci toho pokašlali viac ako dosť, zdá sa, akoby boli nepoučiteľný. Holt ležérny či horkokrvný Francúz nie je vypočítavý Nemec s chladnou hlavou...
Klaudius
Stále vedľa - tu vytiahneš šporťák z histórie, tam zase prémiu, potom auto o triedu nižšie...a všetko mimo kontextu. Ak ti to ešte nedošlo, tak vyššia stredná pomaly vyhasína naprieč prakticky celým mainstreamom (považuješ predaje Phaetona za úspech?)...
Takže preto.
(Mokré uteráky v prízemí, vezmi si dvacku na zálohu 😉 )
Klaudius
Toto by snáď ospravedlnilo aj atómovú bombu na Nitru... 8-s
Klaudius
Zožeň si kompas... :-!
Klaudius
Dve autá "s ***kou" budú vždy podobné, notabene ak sú jednej značky. Na rozdiel od VW ale v prípade týchto dvoch modelov nejde o totožný dizajnový jazyk. Zjednodušene povedané, Megane II je atypickým "zadkom" ozvláštnená klasika, kdežto Vel Satis je avantgardný od prvej po poslednú líniu.
Jediné, čo vidím podobné, či už u modelov Renaultu alebo VW, sú proporcie, rozloženie objemov a silueta. Dizajn je svojbytný a nemá nič spoločné. 😉
Klaudius
"Ojetý šašek" sa ku kuriemu oku neprizná... 😐
Klaudius
Bav sa o technike, bav sa o výrobe, o predaji, bav sa o jazdných dojmoch - ale radšej vynechaj dizajn. Nerozumieš mu, a nepomôžu ani nové okuliare. Istejšie bude, ak ostaneš v rovine "líbí/nelíbí"...
Klaudius
>😁 :yes: 😉
marek.g
ber ji!!!ježiš lepší auťák neseženeš >😁 >😒]
white label
Zadní okno MégII taky není kolmé úplně a zcela rovné už vůbec ne. Světla má sice postavené/položené obráceně (přední jako zadní a naopak) než Vel Satis, ale tvar dveří, podobná linie střechy sklon čelního skla, přední maska navazující na reflektory a její "středový díl" s logem, jako optické pokračování/snížení kapoty mezi masku... Zadek je u Vel Satisu lehce protáhlejší a o něco více "položený", než má MegII (inspirovaný více Avantimem), ale společný prvek v podobě krátkého zadního "břicha" je také nepřehlednutelný, víš snad o nějaké dalším autě jiné značky, které jej v této proporční podobě používá?

[odkaz]
[odkaz]

A Golf/Touareg, to nevidí snad jen "slepý". Proporce, silueta, převisy (hlavně typický krátký zadní převis), téměř kolmé páté dveře... Podívej se zezadu na Touareg po face a na Golf6. A podívej se na Golf6 zepředu a porovnej to s tím jak má vypadat nový Touareg. Filosofie designu Golfu a Touaregu je velmi podobná. Proto se líbí mnoha lidem i po tak dlouhé době výroby, bez postatnějších designových změn.
Vždyť Touareg je "kulatější" než původní ML, o původní X5 ani nemluvě a přesto vedle nich vypadá stále relativně velmi současně, jeho nadčasovost funguje na velmi podobném principu jako právě u Golfu...

edit- zkus najít příklad sérivého hatchbacku, který se podobá Velsatisu apsoň přibližně srovnatelně jako MegII, nebo Touaregu tak, jako Golf5/6

[odkaz]
[odkaz]

[odkaz]
[odkaz]
Ronault.
Pokud mělo na zdái hrdý nápis TDI! >😁 (VIZ recenze Outlanderu, to je pecka :yes: >😁 )
Ronault.
Avantime... Pamatuješ na autosalon, co jsem ti říkal? Ano, takto jsem to myslel. Bravo :yes:
Ronault.
Přesně vystihnuto :yes:
Ji/Ri
Máš pravdu - o kaviáru vím jen to, že je z ryb, má více barev, zvláštně křupá v zubech a jede po rybách.... 😉
Ji/Ri
Btw....reaguj na příspěvky a nevytvářej své virtual reality.
Ji/Ri
Ale no tak. Na nic si nehraju. Co se týká té 911ky jsem jen napsal, že jsem v ní seděl a bude jízda. POužíváš jazyk Velkého Jyrky Bradavičnatého.... A golf a doutníky? Co je špatné na tom že mám rád golf a doutníky? :-! začni si hrát, začínáš zlobit.
Ronault.
Prosím tedy o dovzdělání. Jak se jmenuje ten kovboj, co kupuje ojetá Volva v sousedním Německu? Je to bazarový kovboj, diamantový kovboj nebo diamatnový bazárník? To bych rád věděl ať vím, kterému kovbojovi jsme šlápli na ojeté kuří oko >😁
Ronault.
Myslíš konkurenci z roku 2000 z vyšší střední mainstreamové třídy? Pokud mě čteš a čteš důkladně, tak víš, že každý Renault se mi rozhodně nelíbí, avšak generace Vel Satisů byla vyjímečná, designová sklizeň, to co přichází teď je ústup z vytyčených cílů a pozic. Možná správnm směrem v téhle době...
Ronault.
Hravost na Velsatisu nevidím žádnou, konkrétně není tam žádný hravý prvek. Hravost vidím v Renaultu např. u Twinga nebo Kangoo, hranaté a ostře řezané tvary mi zrovna hravě nepřipadají. Ty proporce nevznikly jen tak pro nic za nic, kdyby chtěli aby to auto vypadalo jako sedan a to jak zevnitř tak z venku, tak bude vypadat jako sedan.
Ronault.
Pokračuji v tom o čem se bavíme, čili pokud píšeme o interiéru a ty pak začneš psát něco o autu roku, tak se tě snažím navést na původní téma. A ano, auto roku je novinářská anketa nejen o interiéru, dokonce nejen o autech. Ti co pochopili, co tím myslím, pochopili, ti co ne, nepochopili.
Ronault.
Snažím se, ale asi nemám to patřičné doktorské vzdělání, nejlépe z Plzně >😒]
white label
Vidím, že jsi opět ve svém živlu, pokoušíš se tu zase někoho něčím ohromit, co? Minule jsi tu byl za znalce přes 911ky
a dneska to zkoušíš pro změnu přes kaviár, golf a doutníky.
Ale kdo si (na něco) hraje, (aspoň tak moc) nezlobí... 😉 >😒]
Ji/Ri
Stál za ***....co se spolehlivosti týká. Ale na druhou stranu byl...aaach....to máš jak s krásnou sexy babou..... prostě radost se projet, ale když ostatní kulhá, tak nebrat....
Ji/Ri
:-!
Ji/Ri
A6, byť s ní v současné době jezdím, začala startování tlačítkem dávat v nadstandartu kdy? Je to pár let po Veldovi.... to jen tak jeden případ za všechny....Vel Satise popravili ty smažky u rendlu už když byl v kolíbce. A současný stav jim patří. Můj stál 1.6mio v roce 2006....a chovali se ke mě jako k majiteli Logana.....současný stav jim patří. Sl. Ostravská by mohla vyprávět.....ale opravdu Vel Satisu je škoda. 😒 ;-\
Ji/Ri
:yes: je to lůza .... prostě 507ka je Bulvár. :-!
Ji/Ri
Zruš gyndu - choď na oční.
Můžeš se do diskuse jednou zapojit jako normální, a alepsoň trošku příjemný, diskutér?

Ale jako redaktor bulvárního plátku by ses uživil, jen co je pravda 😉
Ji/Ri
Tonoucí se stébla chytá? >😁
Ji/Ri
Neví o co go. Když použiju jeho jazyk, tak v podstatě Jetta je předvoj Phaetonu?
Ji/Ri
Na co čekáš? Snad se ti poštěstí.... >😁
Ak príde napríklad nový Passat(alebo trebárs Tiguan) a potom sa hovorí o úspešných predajoch, vždy si v diskusii prečítam nalsedujúce myšlienky: Nudnej, o ničem, prumernej, v ničem to nevyniká, GOLF-MAJSTER PRIEMERNOSTI, podprumerne vozy A potom, príde Vel Satis a Avantime a hneď vidím: To auto sa vydarilo, priekopník (!-ako môže niekto prepadák označiť za priekopníka a Golfa ešte aj za priemer?? 8-s :no: ), prekrásny kúsok, neúspech si nezaslúžil. Tak úspešné autá, po ktorých ľudia túžia a kupujú ich sú o ničom nudní majstri priemernosti a prepadáky ako Avantime a Vel Satis sa vydarili, boli priekopníkmi, dokonca som raz čítal, že: "Renault Avantime je revolúčnejšie auto než CITROEN DS". Tak toto mi vysvetlite prosím Vás.
P.S.: Budem nominovať so ZLATEHO VENTILKU: "Vezmi si hoci Renault Avantime. Chceš tvrdiť, že to auto sa nepodarilo? Ja tvrdím opak - auto sa vydarilo skvele." Ale absolútna špeka: Renault Vel Satis má futuristický a revolučný dizajn." >😁
A naozaj ZLATO: DESIGNOVÝ velikán, který vystoupil z davu...
Ji/Ri
PCB v ceně. 😉 a pak to má následky na některé.... 😲
GTI
Neplačte. Je přece běžnou skutečností, že modely generačně doznívají. Znám to například u Volkswagenu. Tam, když jeden model generačně končí, nahradí ho model nový, například Golf 1 až 6, nebo třeba AUDI A6 (1) AUDI A6 (II)... nebo třeba u Alfy Romeo - 156, 159, a uvidíš, že bude následovník. nejméně stejně krásnej.

Velmi skromně se ptám zdejších fandů, co bude po Velsatisovi? Doufám tu zejtra nebudu číst, že roli Velsatise převzal novej mégan? 8-s 😉
Ji/Ri
Kratší....ok. Monte Cristo No.4. Vyhoď tu Camelku a poď, dáme dým. :-! 😉 GTI sypeš se jak čaj. Nádech, výdech, zvednout a jdem dál. Nic ve zlým. Ale o Vel Satisu se dá bavit jen když si dopřeješ s ním aspoň chvíli být. Jinak to nemá smysl. A o golfu? ----to tu pobudem na více než více.... 😉
Ada je zase tady
No tak uz to ukoncete a priznejte se, ze to byl narozdil od jinych kreatur (ktere byly male) jen velky krap :-!
Ji/Ri
OK. První jamka v Mostě je podél plotu napravo...myslím 4par. Poslední myslím dogleg doleva....4par. Hele řek sis o to. Máte to tam vedle Hippodromu. Ale to jen tak - tohle není moc dobré hřiště, nicméně jako kultivace krajiny to je super. Nebo chceš o Čeladné více, o Ostravici, o Konopišti, o Ropici, o .... , o ....., o ......, jdeme ven? Ok - Rakousko? Ne, to je moc blízko - Španělsko ? - super - PGA Catalunia, Torre Mirona.... Pojď, dáme hru....ale jen o kafe....- co kdybys mě udělal? 😄
GTI
Aspiruješ tu úspěšně na panáka dne 8-s
Ada je zase tady
:yes: ale tak to uz u vyrobku teto firmy od pocatku 80 let byva... :no:
Zajímalo by mě, v čem připomíná sériový Vel Satis Mégane II. 😉

Mégane II. má zadní okno téměř kolmé a rovné, u Vel Satisu se jedná o oblý a plynulý tvar.

Počkej, design Golfu na Touaregu? Prosil bych trochu přiblížit, podobnost jsem tam nenalezl. Ačkoli se jedná o jeden designový jazyk, v jehož šlépějích šel přirozeně i Golf V., přenesení jeho designu na karosérii SUV by mě nenapadlo 😉
GTI
Zajímavá úvaha :yes:
Ji/Ri
Ach jo. Dnes ti to nelítá....další out...další trestná...škrtni jamku. 😲 a co se těch žvástů týká - přečti si po sobě, cos tu dneska plodil.... fakt to nelítá....pojď, dáme Cohibu....chceš Esplendida? Máme hoďku a půl? Super.
GTI
S tím korábem bych mohl i souhlasit... bože... 😄
GTI
Mozky se fasujou v přízemí... :-! :no:
GTI
Zbytečně gůglíš amatére. Tady jsi průhlednej jak kopírák.
Ji/Ri
Už to vypusť....jsi v křeči. Já vím, prostě to bolí,když socialističtí diletanti ukončí život tak krásného objektu....a přitom ho zabili sami. Rozumím tvému rozhořčení a zhrzené lásce. 😒
GTI
Být bavič je výsadou schopných. Ovšem tvé vocasí pokřiky už bys tu měl pomalu trochu mírnit, přeci jen, tohle není klubovna, kde bys mohl oslňovat JEN neumělejma žvástama.
Ji/Ri
Hop výše....jen na úvod....v Mostě máte taky g.hřiště....9jamek, ale je to spíše snaha než hřiště...greeny jsou spíše na Hummer Open.... 😉
white label
No, tak s tím také naprosto souhlasím a navíc to považuju za nesmírně podstatné v této diskusi, mám totiž pocit, že to co tu někteří extrémní zastánci designu Vel Satise píší, odpovídá mnohem spíš té jeho původní studii.
Produkční verze totiž (naopak) opravdu v mnohém připomíná "zvětšený" MégII, který osobně považuju za designově povedenější, než sériovou verzi Vel Satise.
A jestli se někomu podařilo úspěšně (i prodejně) přenést podobu hatchbacku na vyšší/větší třídu, pak je to design Golfu "aplikovaný" na větší SUV ve formě Touaregu...
GTI
V čem jako ubírám plyn? Nerozumím. Jestli se domníváš, že Scorpionem ubírám plyn, tak si mě přečti ještě jednou...
Ji/Ri
Tak to prrrrr! GTI je bavič a skvělý 😉 :yes:
Ji/Ri
:yes: :yes: :yes: ....jo podpis!!!
GTI
Řekl bych, že ještě stále vím, kdy co myslím vážně a kdy nikoliv. Miuru tu dávím proto, že nedokážu házet pojmy jako avantgarda v mainstreamu (ausgerechnet u nafouklého hatche). Uměleckou hodnotu má Velsatis plus mínus stejnou jako současná... laguna.
Ji/Ri
Jde vidět, že víš, o čem píšeš..... :yes: narozdíl od gtiho, který ani neví, co se mu snívá....
Ji/Ri
Jj, kroutí se jak posolená žížala...a sype se jak čaj....a lítá tu jak prd na ledě.... >😁
Ji/Ri
V tom se ho musím zastat, Klaudie. Nevíme akú má obývačku - třeba fakt nechce v autě šlapanou hlínu >😁
Ji/Ri
Jinak zítra mám v 10.00 trénink s pro trenérem v mém domovském klubu.... dám ještě jeden grog a jdu do hajan. A ty už nepruď. Taky mě naštvalo, že rendl ukončil život krásného architektonicky jistě stojícího vozu, jako tebe. V tom ti rozumím. Legenda O odvaze, kráse a šarmu končí..... 😢 dej si panáka jako já na počest a raduj se, že žijeme v době VEL SATISU.
Klaudius
Skôr to tipujem na "made in china" bez značky... 😉
OK, vše v pořádku :yes😒br />
Koncept je moderní socha na kolech. Je jasné, že v sérii vypadá vůz zcela jinak.
Klaudius
Už sa krútiš jak hadík...teraz píšeš takto, ale v tom čase si to myslel úplne vážne. Nemusíš sa snažiť presvedčiť ma o opaku, beztak ti to neuverím, a myslím, že nie iba ja.
Signum je kus kvalitného auta - ale čo sa dizajnu týka, voči Vel Satisu je to len šedá nenápadná myška.
Miura... >😁 ...celý čas sme vo vyššej strednej, a ty tu ideš vyťahovať takúto zvláštnosť, navyše už z trochu hlbšej histórie. Daj si to v hlave do poriadku, lebo už pletieš hrušky s kolečkami. Podľa toho čo píšeš, dizajn, a zvlášť francúzska dizajnová škola je pre teba španielska dedina.
Pletieš tu dokopy dve veci, ktoré nemajú súvis - umeleckú hodnotu diela a komerčný úspech. Týmto pohľadom nemáš šancu pochopiť hodnotu Vel Satisu vo svete áut.
Ji/Ri
>😁 se z Tebe stal bavič? Konečně ses našel... :yes: :yes: :yes: Trefil ses ale jen s tím, že ještě mám maminku a že dělá epes rádes štrudl....jinak aut - nová rána s trestnou... je to těžké trefit přes chalupu,když víš, že vpravo je out a uprostřed a vlevo na 200metrech je fairwayový bunkr....Čeladná 5. jamka Old Course. nebo 13. Kunětická hora 3par obležený bunkery.... hezkou hru. 😉
Ji/Ri
Ty ďáble.... >😁
Tak toto je naozaj adekvátne vysvetlenie
Klaudius
Tušíš vôbec, čo je gýč? Porovnanie s obývačkou je ocenením útulnosti a prívetivosti interiéru voči paažierom.
Cestným predátorom môžeš byť - ale v inom aute. Vel Satis je koráb na dlhé pohodlné cesty, piráti tiež nebrázdili moria na luxusných jachtách... 😉
Klaudius
A jeje, nejak uberáš plyn... 😉
Lenže ani "podarené/nepodarené" nie je tak jednoznačné, ako sa napíše.
Vezmi si hoci Renault Avantime. Chceš tvrdiť, že to auto sa nepodarilo? Ja tvrdím opak - auto sa vydarilo skvele. Čo sa nepodarilo, bol marketingový zámer. Preto napríklad Avantime hodnotím z pohľadu dizajnu, aj určitého technického prínosu (dvojkĺbové zavesenie predných dverí, karoséria bez B-stĺpika, bezpečnostné pásy zabudované v sedadle, horčík použitý na niektoré diely karosérie) veľmi vysoko. Hoci predajne sa o úspechu hovoriť nedá.
Podobne hodnotím Vel Satis, ktorý bol na tom lepšie aj v predajoch, hoci sa tiež nekonal žiadny zázrak.
Bez ohľadu na predajnosť to auto bolo a zostane výnimočné.
GTI
A ty chceš mít v autě pocit jako v té "obývačke"? Já ne, já nejsem kýčař, já chci mít v autě pocit jako dokonalej silniční predátor. Co takhle záclonky na boční vokna. Toby šlo ne? 8-s
GTI
Ničím, jsem stejnej panák jako ty. Také se tu jen pokouším psát názory na auta. Kdybys to sledoval, věděl bys, že se čas od času prostě model nepovede. Jsou to známé slepé uličky (Talbot Tagora, Ford Scorpio atd)
Klaudius
A čím myslíš, že sa do povedomia verejnosti (aspoň tu prítomnej) zapisuješ ty? Totižto autá nie sú iba sudy petroleju...
Klaudius
Vlaková určite nie, ale vlajková hej. 😄 Avantime bol, Vel Satis, dá sa povedať, ešte je... 😉
Mimochodom, nebavíme sa o filozofii vzniku, bavíme sa o tom, čo priniesol Vel Satis v dizajne nového. Signum sa dá nazvať "nafúknutým hatchbackom", ak o to ide, lebo s výnimkou typu karosérie skutočne nijak zvlášť nevybočuje zo zvyklostí vyššej strednej triedy, má triezvy a pomerne konzervatívny, nijak zvlášť výrazný dizajn.
Vel Satis je celkom z iného súdka, ak si všímame dizajn, neprehliadneš atypickú prednú časť so zvislými svetlometmi vysunutými úplne do rohov a širokou mriežkou chladiča, nedá sa prehliadnuť úplne netypická zadná časť, s vystrčenou "***kou", s negatívne skloneným výrezom piatych dverí, bohato tvarovaných v priestore; neprehliadnuteľné sú tiež všadeprítomné odvážne hrany, dotvárajúce celkový dojem. V interiéri zaujme dokonale zvládnutá asymetrická architektúra palubky, decentné zakomponovanie pravého dreva tiež nezvláda každý, maximálne zjednodušenie ovládačov, a tým celej palubky, pôsobí impozantne. Ak sa pohneme od dizajnu iným smerom, treba vyzdvihnúť veľkorysý priestor, široké a maximálne pohodlné kreslá (nazvať ich sedadlami by bol asi hriech) so zabudovanými bezpečnostnými pásmi (čo tiež len tak hocikto neponúka) a čo z fotiek nevidno - pocit skôr ako z obývačky, nie ako z auta. Príkladný prístup do kufra je už len povestnou čerešničkou na šľahačke...
No a na toto niekto napíše, že Vel Satis nepriniesol nič nového, nič avantgardného do sveta dizajnu. Sorry, ale toto fakt môže napísať len niekto, kto dizajnu buď absolútne nerozumie, alebo je slepý.
Ja netvrdím, že Vel Satis je alebo bol krásavec, ale tvrdím že ide o výnimočný počin v automobilovom svete, ktorý by nemal byť zabudnutý. 😉
GTI
Nelži si tu veřejně do kapsy, Jirko, golfovou holí by sis vyšťouch voko a jsi rád, když tě maminka nafásne v neděli štrůdlem abys přežil v pondělí bez útraty.
GTI
Do dějin se zapsal leda tak tím, že spoluvytváří ligu propadáků.
GTI
Je vidět, že nevíš nic nejen o autech, ale ani o kaviáru...
GTI
Nechtěj raději vědět, k čemu mě inspiruješ.
GTI
Měl bys rozlišovat, kdy šprýmuji (přebouchaný brouk), kdy poštívám (mistr elegance) a kdy píši pravdu. Ano, Velsatis není nic jiného, než nafouknutý hatch. Proti němu je Signum vizuální klenot. Co se týká vlajkové lodi avantgardy, tam bych asi sáhnul do lehké minulosti pro - Lamborghini Miura. Velsatis je zcela průměrná karosářská rozvička v mainstreamu, které se v životě ukázala zcela neživotná. Asi jsi zapomněl, že před chvílí se pro nezájem zastavila velsatisova kola...
GTI
Pokud nějaké spory byly, jsou zažehnány :yes:
Ta studie je pěkná. Ta aura se ovšem v produkční verzi doslova vypařila.
Klaudius
Terazky som zistil, že som majorom, a som úplne kludný... >😁

Akurát tá názorová rozpoltenosť je mi nejaká podivná...
Že by náznak schizofrénie...?
Klaudius
Pekne napísané. Pridávam sa. 😉
Klaudius
Keby si pochopil, úsmev by ti zmrzol... >😁
pumpkin
Boli rôzne autá tejto triedy. Niektoré zaujali, iné sa len dobre predávali. Vel Satis sa zapísal do automobilových dejín svojím kontroverzným dizajnom, ktorý majitelia konzervatívnych korábov nikdy neprijali.
Za toto spestrenie luxusných automobilov si Vel Satis zaslúži obdiv aj dlho po ukončení sériovej výroby. :yes:
pumpkin
To by ti skôr mal pri Tolede napadnúť Vel Satis. 😉
Ada je zase tady
Kralovsky se bavim >😒] >😒] >😒]
white label
To je tu dnes nějaký sraz různostranných extrémistů? 😄
Vel Satis = vlaková loď avantgardy? A co byl teda potom Avantime? Já jen jestli tyhle dva vozy poněkud "nezaměňuješ"? 😉

P.S. A MéganeII, snad nebyl kompaktní hatchback určený vlastně "pro každého"? V čem je tedy (podle tebe) ten zásadní rozdíl filosofie "vzniku" Vel Satise a třeba toho Signum?
Klaudius
...ani mastné vlasy... :-!
Klaudius
Takže Vel Satis vnímaš iba ako pokus nafúknuť hatchback na úroveň vyššej strednej... Dizajnovo je podľa teba taký istý klasik ako Signum? Ty nie si farboslepý, ty si asi slepý úplne, tak povrchný, laický, ba priam primitívny pohľad na vec by som snáď dokona ani od teba nečakal. A že som teda zvyknutý na všeličo (Fox - majster elegancie, DS - prebúchaný chrobák).
Sorry, GTI, teraz mi ty pripomínaš malého chlapca, čo chce byť za každú cenu najmúdrejší. Že v oblasti dizajnu Vel Satis nepriniesol nič nového, je úplná hlúposť. Práve naopak - je to vlajková loď avantgardy.
del42sa
po devíti letech 😉
Interiér se v těchto odborných anketách nehodnotí? To je pro mě novina. - Pokud jde o výtky ve výše zmíněný testu, rád vám z něj budu citovat.

"Jedno je ale jisté. I když interiér není posledním výkřikem módy, budete se v něm za chvíli cítit jako doma. A za předpokladu, že jste měli tu čest s třídou E minulé generace, uvelebíte se uvnitř hned. V interiéru totiž nedošlo k žádné velké revoluci, designéři šli spíše dobře vyšlapanou cestou, a tak je sice rozmístění i provedení ovladačů jiné, celkový náboj a atmosféra perfektního interiéru zůstala." A dále: "Nyní ale nastává chvíle omluvy směrem k sedadlům. Ta se totiž i přes svůj nepěkný vzhled (během týdne dostala přezdívku myší kožíšek) ukázala být výborným společníkem..." Atd.

[odkaz]

Nemlžte tedy, prosím. Znám oba automobily (Vel Satis má můj kamarád, M-B E-classe minulé generace vlastním já). Nikdy bych netvrdil, že je Vel Satis vyloženě špatným autem, že je v něm špatné svezení, to rozhodně nikoli. Přesto jsem z řady dobrých důvodů dal přednost Mercedesu a rozhodně toho nelituji.
Ji/Ri
Ji/Ri
Kaviár je taky pro každého....a jí ho každý? Nebo chceš mi snad říci, že je to krmě jen pro horních 1.000? Dost podobný, ne? Už chápeš jak tápeš?
ryman
*** :no:
Ji/Ri
Jůva. Neblázni. Tak brzo vstávám jen na golfové turnaje. Jinak ne e. A z jogina mě pálí žahavec. 😉
Ji/Ri
Jsem rád, že jsem pro tebe inspirací k cizelaci.... :-!
Tak pozor - Vel Satis a jiné Renaulty neobdivuji z důvodu jejich příslušnosti ke značce. Ty si nevzpomínáš na mé, mnohdy negativní, reakce na designy některých Renaultů?

Na poslední větě se jistě shodneme, ale jistý podíl an neúspěchu Vel Satisu má i image značky. M - B i BMW mají prémiové renomé (5 GT byl poměrně velký risk, který v mnohých očích mohl narušit dobré jméno BMW).
Ji/Ri
To by bylo na dloooouho. Ale dodnes, byť VS už nemám přes 2 roky, mi uživatelé tohoto krásného vozu píšou s požadavkem o radu, co s tím a s tím.... zatím jsem se vždy trefil - v mnoha případech líp než servis po několikátém zásahu....
pingi
Avantime u tvých hodnocení designu Renaultu jsem vypozoroval trochu "zaslepenosti" které se projevuje ve stylu: Co je od Renaultu je designový skvost a nadčasová genialita. Ale zrovna Vel Satis né to né...
Zrovna tenhle týden se mi poštěstilo vidět všechny tři zástupce francouzské vyšší střední a moje reakce byly následovné
P607: hmmm pěkná lodˇ
C6: zajímavý
Vel Satis: nevěřícný výbuch smíchu
Určitě se shodneme,že automobilky nedělají auta na okrasu za výlohu,ale kvůli prodeji a zisku,pokud chtěl Renault přijít s něčím "jiným" do vyšší střední měl zřejmě zvolit cestu MB CLS nebo BMW 5GT
S první větou souhlasím, s tou druhou... s první polovinou určitě, zbytek uvidíme 😉
Ji/Ri
>😁 :yes:
Byl bych rád, kdybychom spolu vycházeli dobře a na staré spory zapoměly. I přes, poměrně velké, neshody v oblasti designu 😄

Pokud jde o design exteriéru Vel Satisu, k avantgardě bych ho přiřadil. Značně vybočuje z davu a jsou na ní vidět i prvky futuristického designu, čili směru, který zavrhuje vše staré a obrací se tváří v tvář inovacím. Ovšem opradový unikát je studie Renault Vel Satis😒br />
[odkaz]

Luigi Colani pracoval na širokém spektru design, od fotoaparátů až po projekt futuristického města, a tvary, jak říkáš, opravdu umí.

Tady nejde o nafouknutí hatchbacku (i když, i tak se Vel Satisu říkalo). Vůz obdivuji také z důvodu jeho celkové aury a myslím, že je poměrně zcestné, tahat se Astru po steroidech. Nemyslíš?
GTI
Dobrou chuť. Vzpomeň si na svá slova zítra kolem sedmé u snídaně...
Ji/Ri
To jooo, ale krve se netýká. 😄 Tam spíš koluje krev šedá s takovou nějakou, hmm....já nevím jak to říct....prostě taková břečkula.... 😉
Ji/Ri
ježííš to je smrad, že by jeden pad....táto běž si ho umejt.... >😁
Ji/Ri
...prostě Vel Satis není vůz pro nemyté masy... :-!
Ji/Ri
Burrago. >😁
Ji/Ri
Přyď - bude řyť. 😉
Ji/Ri
Hech, že zrovna TY - mistr slova a myšlenek - nepochopíš.....tak hodně krásných chvil v mistrovi elegance a lehkosti s čuňou od jogurtu v akci a drobkama rohlíků na klíně.
pingi
Vystoupil z davu,chvíli před ním utíkal,ale neutekl a byl davem zadupán do země 😉
ad tvůj závěr,srdcaři určitě,estéti ani ne 😉
GTI
Avantime, oceňuji tvůj diskuzní přístup :yes: nakonec tu ještě budem diskutovat jako dva chlapi, viď 😉

Hele, základní tvůj pohledovej problém spočívá v tom, že kvalifikuješ velsatise jako designovou avantgardu resp. jako futuristický model. Ale tak to přece zásndně není. Prosím, pouvažuj o tom, co jsem nyní napsal. Uznávám, že u Avantimu (auta) můžem dát na tohle realističtější řeč...

O kvalitě auta z mainstreamu rozhoduje trh, tak to je, buď si jistý, že kdyby si každý kupoval ve vyšší střední velsatise, bouchá ho renault od rána do rána...

Zmínil jsi avantgardní projevy Colaniho, ano, máš asi na mysli jeho brejle nebo otvíráky na pivo. Souhlas, ten člověk umí tvary.

Ale my tu píšmem než o jednom neúspěšném pokusu nafouknout hatchback a vtěsnat ho do vyšší střední. A to je Avantime vše. V tom je problém velsatise, on nepřinesl nic nového, nic avantgardního do světa designu. Navíc, to co přinesl, se nelíbilo. Kdež zítra nafoukne Opel Astru na pět metrů, také budeš v designové agonii?
jossalito
Tak to jsem čekal tedy dleší příspěvěk. >😁
Ada je zase tady
No, šrotovné bude pro jiné zdejší pisatele 😉 Já jsem ve svém životě zatím vždy kupoval auto nove. Zatím 10 ks.
jossalito
Ok, zejtra si přijdu pro vlčí ocas. 😉 :-!
Takových je nás tady více, i když každý by to měl učinit z trochu jiného důvodu 😉
Ada je zase tady
Neměl by ses nechat vyšetřit? >😒]
V dnešní době by jistě došlo k jistým zpestřením výbavy, případně dotažení kvality. Musíme také brát v potaz, že se jedná o automobil, který svou kariéru započal na začátku třetího tisíciletí a doposud se vyráběl prakticky nezměnen.
Ji/Ri
Jsi drzý čert. Beru ti hodnost Vraníka. :-! >😒] 😉
jossalito
.. a pak jen slyším... hlavně mi neumasti peřiny... >😁
Ji/Ri
Prostě ses se svým Trabi nemohl jen rozloučit....ber to tak. Plakat není proč. Koupíš jiné, co nevidět budeš mít šrotovné a škodula bude vyrábět VW-Škoda-Porsche - třída Logan. Naději máš.
GTI
S tebou je to hračka.
Počkej, modrá je přeci oficiální barva VW, ne? 😄
jossalito
Je to rebel! Při zatýkání tři vojáky těžce zranil, dva zhmoždil, a jednoho ... zesměšnil! >😒] >😁 😉
GTI
No, pokud je ti tolik co uvádíš, měl a mohl bys už něco o životě vědět. Že tam máš jako designovou perlu velsatise je tvůj problém. Jestli máš něco proti jogurtu či rohlkíku, tak se to chce ještě nějakej ten tejden nechat živit rodiči... Máš vskutku zajímavé asociace...
Ji/Ri
Nikdy se neptám a nedovoluji se, vždy si vezmu to co chci! Jo, třeba něco na tajňocha v noci z ledničky..... >😁
Ada je zase tady
Ze světa zmizel jeden křáp. Proč tolik povyku? Překvapuje mě na tom jen to, proč to tak dlouho trvalo. Jiné emoce nejsou třeba. :-!
A jsme zase u klasických sporů... inu, dobrá. Potřebuji se odreagovat z denního shonu a nějaká podobná polemika není na škodu. Ba co víc, už mi to pomalu začínalo chybět... >😁

Nevidím problém v tom, že obdivuji futuristické modely typu Vel Satis, s nesmírnou radostí se ohlédnu za Quattroportem a v neposlední řadě rád diskutuji o avantgardních organických projektech pana Colaniho. Kdo v tom vidí nějaké problémy, žije mylně v iluzi, že se lidem musí líbit pouze jeden styl.

O kvalitě designu nemusí vždy vypovídat úspěch jeho nositele na trhu. Kdes byl na takovém hlodu? 8-s
Ji/Ri
Mondieu! Zmrskat! To je rebelie!!! >😁
Ji/Ri
Ano. Opět cizeluješ.
jossalito
Nikdy se neptám a nedovoluji se, vždy si vezmu to co chci! 😉
GTI
Někdy je potřeba psát trochu více, neb by tu jinak z toho byl pomalu sen noci autojánské... Jestli neznáš cizí slova, kup slovník. Právě, že velsatis JE pro každého... nebo se snad domníváš, že Renault vyrábí do třídy Rolls-Royce... 8-s 😉
Ji/Ri
Samozřejmě mistře. Děkuji za prozření. Až budu velký a pohádkově bohatý tak letím pro fokse toho mistra elegance. Uvnitř, v tom dómu si dám jogurt z akce, rohlík z teska v akci. Prostě svět ropných šejků. Zatím Logane.
GTI
My barvoslepí to máme poměrně jednoduché... 😉
Ji/Ri
....ty musíš mít šedý život.... 😒
GTI
Velsatis není segment exklusiv, je to běžné mainstreamové produkční auto, "originální" jen tím, že se Renault snažil zacílit na vyšší střední hatchbackem... Výsledek znáš. Designová kvalita totožná s Loganem. Nemyslím to hanlivě, snad mě pochopíš.
Ji/Ri
Kdo tě vyzval, abys mluvil, mrzká lůzo!? 😉
jossalito
Vám tam koluje leda tak zelená. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč máte tak zamlžený zraky. >😒] 😉
Ji/Ri
Měli udělat facelift....trošku diod, malá změna vevnitř (i když nevím čeho) a pak dát 4x4.... prostě je to krasavec krasavců, který není pro každého.....
GTI
Avantime, je vyloučeno ze své podstaty, aby někdo oceňoval v autosvětě Quattroporte a současně cenil Velsatise. To jsou jak jiné vesmíry pojetí auta jako takového, tak jiné vesmíry designové kvality. Začínám pochybovat že máš vůbec alespoň základní vkus. Můžeme tu rozehrát partii diskuze o účelnosti tvarů, o předurčenosti tvarů danou třídou o možných tendencích, o možných výstřelkách, vedle toho bychom měli mít jakous takous představu o tom, co má tvar auta vyjadřovat. Právě u Velsatise je tohle v zásadním rozporu.
Ji/Ri
Mistře tvarů, podle tvé logiky je nejkvalitnější televize Nova....no třeba, ale dost na sebe prozrazuješ, ale není to kritika - prostě každý máme svůj svět. :-!
Ji/Ri
Dýcháme stejný vzduch. V našich žilách koluje modrá. Jsou tu však "některý", který žárlí a kterému modrá nekoluje. Je to taková naše vzteklá Liška. 😄 😄
jossalito
Tak jsou tu vlastníci, kteří tento "klenot měli" a rozhodně netvrdí, že by oplýval spolehlivostí. Čemuž nemám problém nevěřit. >😒]
GTI
Teď jde o to, co tím davem myslíš... 8-s >😁 Klid Avantime. To co tu píšeš, to je dětský popěvek, který (kupodivu vzhledem k tvému koníčku) nemá s realitou společného takřka nic. O kvalitě designu vypovídá v předmětném případě úspěch vozu na trhu. Buď si jistý, že pozitivních příkladů je na světě mnoho. Ostatně znáš je sám. Pouze se neznale domníváš, že to, co vypadá jinak je mistrovství tvarů. Chyba.
Maserati Quattroporte mám také nesmírně rád, ale ve skrytu duše jsem futurista. A přesně jak píšeš, mám rád design, který je ve své podstatě jiný (až na některé výjimky z oblasti organického designu, které jsou zaručeně "jiné"). Proto ten bezbřehý obdiv Avantimu a Vel Satisu.
Ji/Ri
Ses tu dneska rozsypal jak čaj...jo a máš nové slovíčko v deníčku? Ostentativně... hmmmmm, prostě dneska válíš. Vel Satis neni auto pro každého. Tím "každým" rozuměj samozřejmě i sebe. Dneska už ber lexaurin nebo něco jiného, co by tě kapku uklidnilo. Dnešní debatu prostě tuuuze nezvládáš. Ne kvůli ren..... :no:
GTI
Nabeton? 😉
GTI
Každý máme jiná motta a jiný voči, Avantime. Já bych dal designovou jedničku například Maserati Quattroporte. Ale asi to bude tím, že na rozdíl od tebe se nasnažím být jiný...
kuko
Ano, právě ta cena je jedním z jeho "kill" faktorů. Nadupaný 3.5V6 byl za podobné ceny jako šestiválce z Reichu, ty však nabízeli hodnotu brandu. Spolehlivost je ošemetná veličina, tady bych nerad spekuloval.

Uzavřeme to že ty by sis VelSatise nekoupil protože se ti nelíbí a já zas pro to že na něj neměl :-! >😒]
GTI
Cením tvou snahu udržet si diskuzní tvář. Upřímně... je však pro mne příliš... vosková.
I když bych Vel Satis neoznačil za "slabý odvar", Avantime je opravdová perla. Vel Satis je trochu jiného ražení a nedosahuje takové exklusivity, jako Avantime.

Ale i přes to má u mě za jedna.
kuko
Ten zadek mám taky nejradši. Mohutný ponton, dlouhá světla, krásné obliny :yes:
jossalito
Tak já tě trochu usadím.

Designová perla je auto, co máš na obrázku v profilu. Vel"Satan" je jen jeho slabý odvar. :-!
kuko
Na totáče 😄
jossalito
Ano, já mám rád germánskou designovou školu, ale mám rád i design od "cigánů". Vždycky se tu a tam něco najde. Nutno posuzovat kus od kusu.

VelSatise brát v žádném kontextu nechci, beru ho za to, co nabídne (cena, image, spolehlivost, ...) Právě tady to skřípe a zadrhává. Mainstreamový produkt se vším všudy za prémiovou cenu. 8-s
Vel Satis byla do těchto chvil jedna z mých největších srdečních záležitostí (bráno v oblasti sériové produkce).

Osobitá příď disponovala zvláštním rozvržením jednotlivých prvků, a od odpůrců modelu to mnohdy schytala paradoxně více, než zád, kterou jsem měl na celém automobilu nejradši. Ať už se jednalo o krásné, oblé okno, přitažlivé svítilny nebo typové označení v krásném fontu písma. Celek byl naprosto jedinečný a zcela nezaměnitelný...

... a to nekomentuji útulný a nadmíru komfortní interiér.

Jsem připraven bavit se nad negativními ohlasy mého příspěvku. V jeho titulku jsem zdůraznil, že jsem se (v tuto chvíli) nezaobíral technickou stránkou automobilu. Komentoval jsem design, kterým jsem unešen a dokázal bych si ho představit u futuristické budovy, stejně tak jako u nějaké francouzské zříceniny. Srdcaři a estéti mi jistě dají za pravdu.
kuko
ano, vidíme že nejraději bys diskuzi stáhl na svojí sociální úroveň, leč někdy se to holt nepovede 😉
GTI
Na tuty? >😁
GTI
Kuko, nebuď nyní k sobě tak krutý, navíc aby ses tu sám pasoval na dobytek... to bys tu z toho pomalu dělal pajzl, a to jistě nechceš ani ty sám. Uklidni se a uvidíš, že ti to dojde.

Nechci ti v tom máchat tvář, leč měl bys vědět, že diskuze má prostě mít (i) jistou sociální úroveň. Trochu to zlepši.
kuko
Tutově >😒] 😉
kuko
co by za to dali některé nadprůměrné automobilky dosahovat v určitých oblastech těch podprůměrných výkonu firmy Rencek a syn 😉

Avantime je už zase trošku něco jiného, to je už úplná raritka. Potkat ho rovná se malý svátek.

Velsatise musíš brát v kontextu relativně běžné mainstreamové produkce. Relativně běžné přitom myslím že se vyrobilo relativně málo kusů.

Vyznavačům čistého germánskeho dizajnu (tak bych tě tipoval, snad jsem se nesekl moc 😄 ) asi jeho výzor skutečně moc neřekne, ok, já to beru. On je vlastně tak šeredný, až je krásný. >😒]
jossalito
Mluvit takto o VelSatisovi...nevím nevím, něco shnilého je ve státě ...kukovu.

Tahle slova by docela dobře sedla na Avantime. To byl dle mého klenot a něco, za čím se otočím i teď. Vel Satis ať si je jaký chce, je jen běžná produkce od podprůměrné automobilky. (teď to schytám >😁 ) Až moc mi připomíná nafouknutou Cromu.

Shrnuto: Avantime :yes: VelSatis :no:
kuko
vždy se divím lidem, kteří mají potřebu dělat ze sebe větší voly než ve skutečnosti jsou...

nevrátíme se raději zpět k autům? V jaké barvě bys rád toho Satise? Bílého s černými elektróny? >😒]
GTI
Fakt? >😁 😉
GTI
No ale v tom je právě ten rozpor. Ty píšeš ironicky o diamantových kovbojích a na druhou stranu toužíš mít jejich auta... píši o tom dole, když tak to tam případně nějak blížeji vysvětli.
kuko
Fakt 😉 :-!
kuko
četl jsem dnes test Outbacku na hlavní, a vypadá to že to teda bude dělo (o tom jsem ani moc nepochyboval), ale když vypadá furt tak nějak divně ;-\

hele, teď jsem měl nabídku (teda ještě trvá) na parádní Oktávku 2 v TDI, že bych napsal Ádovi? >😒]
GTI
Fakt? 😉
GTI
No, tak jsme se to opět pěkně všechno dozvěděli. VS je emoce nabuzující kára destiletí, Ronault neví, co je bazarovej kovboj a Marek se stydí za Tatraplána v profilu. Ronault je mladej nezkušenej klučina, má právo na mezery v autovzdělání, to uznávám, Marek ovšem už nějakej ten rok má, nechápu, za co se stydí. Já bych ho naopak za toho tatraplána pochválil. Tedy, jestli nemá na mysli bakelitovej model. Ale nakonec, i tak.

Ovšem, proč to vlastně píši. Diskuzně zklamal kuko. Na čelé čáře. Je to farizej. Totiž, já čtu jeho triznu za Velsatisem a tam se dočítám arogantní, ostentativní věty na margo diamantových kovbojů. Až potud je to v pořádku, ne každý má diamantové autoambice. No jo, ale pak se mrknu na kukovo profil a tam na mně vybafnou dvě klasické diamantové perly - Saab a Volvo. Kuko považuje za auto snů tato auta... No, tak si říkám, jestli náhodou nemá horečku, či jestli mu nějak podprahově neulétla do profilu jeho hluboko zasutá touha. Tohle mi vysvětli.
twistedTSD
klid, kazdy ma pravo na svuj nazor - mne se zas vel satis zacal posledni dobou strasne libit, ale civic je pro me stale obluda oblud 😄 , takze to docela chapu...
marek.g
přece já sám jsem švorcák a teplákovo-bačkorový kovboj... >😒] takže na vás hoši nezapomenu nikdy.Legacy jsem na živo stále nepotkal... ;-\ možná je to i dobře :-!
marek.g
s Kukem si nelam hlavu on ví koho trefil na komoru a já ho za to pochválil :yes:
kuko
udělal, udělal 😉
kuko
co ti k tomu mám napsat (už po x-té)?

Lidi jsou různí. Mají různý vkus. Různé potřeby.

911 je něco v čem by jsem se určitě rád svezl, ale to je asi tak všechno. Prostě raději bych denně jezdil Saabe 9-5 Aero, v kobmíku samozřejmě :-!

Jestli je to pro tebe problém, dej si mě do hate-listu. 😉

Apropos, o diamantových kovbojích tady vážně píšeš jenom ty. My všichni ostatní tam máme jemný ironický nádech 😉
twistedTSD
mne se libi...
GTI
Sebevražedný zásah... no, tos kukovi moc radosti neudělal.
GTI
Proč? Co chceš zatloukat, vždyť ty tam máš jako auto snů Tatraplán. To se pochopit dá, řekněme, že děláš do veteránů. Kuko ovšem na jednu stranu píše arogantně, ostentativně o diamantových kovbojích, přitom za auto snů má Volvo a Saaba.
kuko
to je v pohodě, každému co jemu libo jest. Pod tvůj výčet se klidně podepíšu, krom Infinity, to je pro mně asi něco jako Satis pro tebe - ani ryba ani rak, nenápadné, nezajímavé (teda než se podíváš pod kapotu že >😒] )
GTI
Jako, že by tě to nějak chlácholilo? To je přece nesmysl. Já myslel, že pojem bazarkovboj přesně chápeš. Je to ten, který jezdí v autě pořízeném z druhé ruky (chceš-li), tedy jako ojetinu. Snad nejlépe to vyjádří to - zánovní vůz. Myslím jako oproti funglovce. Tedy - bazarkovboj jezdí zánovní vůz z druhé ruky. Doufám, žes to nyní pochopil.

Ty nespatřuješ ten vnitřní rozpor v tom, že kuko tu ostentativně píše o diamantových kovbojích a na druhou stranu sní o Volvu a o Saabu?
kuko
no vítam tě spátky! Už jsem myslel, že sis našel nové kámoše horníky a na staré švorcáky a teplákové kovboje si zapoměl :-! Tak jak jde život? Už jsi viděl to nové Legacy?
marek.g
>😁 ne v reálu z něj táhne pivo.Granát :-! >😒]
Ronault.
Samozřejmě, každý vnímá pojem bazar dle svého 😉 Asi by bylo lepší říkat prodejce ojetin >😁
marek.g
zatloukat,zatloukat a zatloukat :-!
marek.g
jak to říká ten místní strejda? to bylo přímo na komoru.. :-! :yes:
marek.g
dej mu pusu i za mě >😒]
Ricardo
Ve mně emoce nevzbuju skoro žádné. Prostě to není hezké auto, vyloženě ošklivé ale taky ne. Normální nenápadné auto s několika výstřelky, které ho posunují mezi designové kuriozity. Něco jako třeba Dodge Journey, akorát si u něj designéři o trochu víc odvázali a dali si záležet na interiéru.
Krásné auto vypadá jinak (už jsem jmenoval třeba 159 nebo S80), avantgardní taky (C6, do jisté míry i třeba Infiniti)
marek.g
marek.g
Scorpio 2 generace bylo na mě příliš "americké"
GTI
To sis celé nějak popletl, Ronaulte. Bazarový kovboj je ten, co jezdí v bazarovém autě, já sice uznávám, že jsem v autobazaru už byl, ale to jsem tam své auto... prodával >😁 :yes:
Ronault.
Je zajímavé, že ty tady sníš o 911, což dáváš všude najevo, máš věk a vzdělání, které by ti to dovolovalo a není tajemstvím, že jezdíš zcela něčím jiným, dokonce jsi bazarový kovboj. Toto mi připadá jako daleko větší rozpor hodný zamyšlení.

Nezapomeň na své vlastní věty a to, že zde diskutujeme na rovině obecné a tedy neni podstatn čím kdo jezdí a o čem sní.

Nedodržování svých vlastních zásad a výroků tě na tomto serveru tím pádem staví do role místního kecala či naopak pokrytce.
GTI
Jeden příspěvek mi snad k té tvé naivní zpovědi povolíš? Já si opravdu myslím, že není diskuzně od věci, když už tu týpek tvého kalibru je, dozvědět se něco o tom, jak to v životě s auty snů chodí. Dokonce jsem přesvědčen, že by to zajímalo nejenom mně. Nikdy nikde jsem se totiž zatím nesetkal, že někdo (dospělý, jsi doufám dospělý?) může mít jako auto snů zcela bežnou produkci. Vždyť jen se podívej ke kolegům, kteří jako ty, sní (to jsou ovšem evidentně mladí kluci) - tam se to hemží opravdovými kárami snů, a tak to myslím je správné i směrem dovnitř člověka. A tys právě snad jediný, který jako auto snů má toho normálního saaba. Připadá mi to jako by si na diskuzích o... telefonech dal někdo do profilu - telefon snů - Nokia ... >😁

Doufám mě dobře chápeš. Na jednu stranu tu ostentativně píšeš o diamantových kovbojích a na druhou stranu tu veřejně sníš o Saabu a o Volvu... Spatřuji v tom fatální rozpor, jistou rozpolcenost tvého (nijak extra širokého, uznávám) ducha.
Ronault.
Kuko, zraješ jako sýr, třeba tvorůžky :yes: Doufám, že i tak v reále nesmrdíš.

Nicméně bRavo Kuko :yes: :yes:
kuko
tak k velkému Majstrovi mám ešte daleko, ale snažím sa, snažím 😉 :yes:
kuko
když je všechno špatně, nechápu tvé neodbytné nutkání to znova a znova číst a znova a znova na to sáhodlouze a bezobsažně reagovat (samozřejmě s přidanou hodnotou v podobě kádrování)...

žeby náznak nevyrovanané osobnosti, neli něco vážnějšího? Doufám, úpřimně, že ne. 😉

chápu, že tenhle týden zatím nebyl článeček podle tvé chuti, tak samou nudou ses dal evangelizovat nás nevzdělance bez vkusu, za co jsme ti samozřejmě vděčni, ale musíš být na nás tak krutý?
GTI
Iudexi, emoce (tak jak je máme na mysli, to jest pozitivní auto-citové projevy směrem k autům) vzbuzuje emocíschopný produkt... Ferrari nebo... Porsche, řekněme. Upřímně, jestli v někom vyvolává obdobné emoce Velsatis, stala se někde chyba. V tomto případě nikoliv ovšem u Renaultu... 😄

A na negativní emoce je koneckonců Velsatis příliš dobrý.
iudex
Omyl, Vel Satis vzbudzuje velké emócie (presvedcil som sa i v debate pod svojím blogom).
Presne ako píse kuko, bud Ti príde odporný, alebo sa tohto dizajnérskeho exota Renaultu zastávas. Nik okolo neho neprejde bez povsimnutia.
iudex
Zhrnovacka za jedna. :yes: (vidím, ze Pierrova skola zije 😉 )
GTI
Všechno špatně, Vel satis žádné nadstandardní emoce nebudí. Tedy nevím o těch tvých, zde na diskuzi se však dnes diskuze odehrává v poměrně pietní atmosféře. Přemýšlím, kuko, co sis tím příspěvkem chtěl asi tak říct...

Nakonec, zapomněl jsi i napsat, jak to dopadlo. Nemyslím s Velsatisem, myslím s tím diamantovým kovbojem, jestli ti to makání na sobě přineslo v životě ovoce, nebo jestli i po tom makání obžebráváš bazary, nebo zda jsi lowenďový, mainstreamový či prémiový člověk . ... když už si tu tedy tak dojemně pouštíš žilou. V profilu máš jako auto snů Volvo a Saab... tohle mě u dospělech (jsi dospělý?) vždycky dostane do kolen. Tak si ho kup, ne?
Klaudius
Tak dokážeš alebo nedokážeš zniesť podobné "vystrelky" ako píšeš? U Hondy toleruje, u Renaultu už nie? Vo dvoch riadkoch dokážeš ihneď poprieť vlastné slová.
Klaudius
Ja vidím hnus pri pohľade na tvoj príspevok. :no:
Klaudius
Kompromisy, to sú krysy...Nie že hranica je tenká, ale tieto hranice sa hoooodne prekrývajú, takže nejaké všeobecné krásne/škaredé platí iba výnimočne. A u áut zvlášť.
Klaudius
Vtedy som to nevedel ani ja, ani ty. A oni tiež nie. Najcennejšie skúsenosti sú tie na vlastných chybách. Na druhú stranu risk je zisk, a občas sa pre zmenu vyplatí. 😉
kuko
Do historie odchází další zajímavý kousek. Jak i dnes vidíme, budí značné emoce, skoro až extrémní - buď ho miluješ nebo nenávidíš, mezi tím je jenom malinký prostor.

Já si dodnes pamatuji na svoje první setkání s tímto krasavcem. V té době jsem mrskal jazyky, zrál a makal na sobě v touze stát se jednou diamantovým kovbojem, takže jsem neměl času nazbyt na sledování vývoje na poli automobilizmu. Krom toho, věnoval jsem se navýsost závažným aspektům lidské společnosti jako hudba a děvčata >😒] Hmm, ale zpět k tematu.

Potkal jsem ho prvně v létě o prázdninách u nás na zapadákově. Hrdě jsem si to šinul na parkoviště v našem Puntu 1,60 splašených koní odfukovalo jak po Velké Pardubické. A na parkovišti stál ON. Vyvalil jsem oči jak na nové tesiláky, zaparkoval vedle něj (teda z respektu asi 3 metry vedle) a obcházel a zíral a čučel a nechápal...

Říkám předem, nikdy jsem v tom neseděl, natož to řídil. Ale vždy se za ním obhlédnu, vždy obdivuju jeho interiér (líbí se mi víc než třeba Laguny 2 nebo Megana 2). Zrovna cca 2 týdny dozadu stál kousek od Anděla jeden na diplomatických značkách, interiér v kombinaci světlá kůže, tmavý plast - nádhera.

Že to není kára pro každého je snad jasný. Člověk musí udělat nějaké kompromisy (omezený výběr motorizací, absence 4x4 nebo špičkových automatů, absence image, špatná pověst). Bohužel, kdo má mega na auťák, tomu se asi moc kompromisů dělat nechce, že?

Krásně je to vidět na tabulce prodejů - VS se zaměřil na okrajovou část kupců v tomto segmentu a tuto skupiny rychle zasytil, pak už to bylo jenom paběrkování.

Takže pánové, končíme. Je to dobře, je to špatně? Je to jen fakt, je to vývoj. Značky zanikají, segmenty se mění.

Renaultu patří dík za odvahu a snahu. Kdo nic nedělá nic neskazí, že? Kdo se snaží hledat nové cesty, holt někdy šlápne i vedle. Tak to bylo, tak to bude. 😉
KANKUNEN
Zapomeň, že je to renault a hodnoť to jako konkurenci. Přece se ti nemůžou líbit všechny Renaulty. Na jedno brdo jsou jen Audi a VW. Jednotlivé modely u Renaultu mají svou vlastní DNA, není to jen malý nebo velký brácha.
je to obluda,nějak nedokážu ocenit tyhle výstřelky. A to snesu dost. Vesmírnej Civic mi nevadí,ale tohle strašně...
T613
vidíš, třeba na S80 se neshodneme. Nechává mě stejně chladným jako tebe Vel Satis. Nemá nic čím by mě zaujalo (ale to všechny Volva) 😉
kuko
Veru Jazva choď, potrebuješ aby ti niekto konečne vysvetlil prečo Síd a nie Oktávku! :-! >😒]
kuko
černá je bílá a bílá je černá, a bílá je bílá a černá je černá, kapišto? ne? tak znova, bílá je černá a černá je bílá.... 😉
Ronault.
Replika ze života tvých rodičů?
Vasut74
Tenhle neprodejnej hnus se jeste vyrabel ??
Emel
Image je svázaná se zaměřením automobilky. Ukazuje se, že (i s odkazem na stále rostoucí rozměry aut) již není v silách žádné mainstreamové značky prosadit se na poli limuzín (a případně kombíků) vyšší střední třídy.

Automobilky tak mohou volit ze tří variant:
1) pokračovat ve výrobě "klasických" aut a doufat, že prodeje pokryjí náklady na vývoj - 607.
2) hledat uplatnění v okrajových segmentech, kde není světonázor na prémiové značky tak pevný a trh akceptuje i mainstreamové vozy (úspěšně to činí třeba Nissan se sportovními auty nebo VW s SUV).
3) ukončit výrobu (Ford, Opel).

Renault se pokusil o variantu 2, těžko říct, jestli by se mu s klasickým nástupcem Safranu vedlo lépe... možná cítili, že tomu segmentu odzvonilo a raději zkusili něco jiného, neúspěšně.
Ricardo
Alfa 159 (sedan i SW) nebo Volvo S80, to jsou v těchto sférách opravdu nádherná auta. Ty téměř dokonale naplňují to, co popisuju výš.
ano, ty ojetiny jsi vystihl přesně, povedená byla ještě verze 2.0dCi, ten nový naftový třílitr by jistě hodně oživil prodeje. reálně se dá zachovalá 3.5V6 Initiale-jinou výbavu nebrat, a nejlépe ještě s nádherným střešním megaoknem-koupit za cenovku kolem 150ti tisíc za 2003, což je DESETINA původní ceny. nemůžu souhlasit jen s tím automatem, vůbec nebyl špatný, měl i sekvenci ale prakticky jsem ji nevyužil. byla to povedená kombinace, samozřejmě ne pro závodníka, pro ty to auto ani určené nebylo. mám v paměti jak jsem potřeboval při 180ce zrychlit, přidupnul jsem to a okamžitě podřadil za čtyři a v mžiku tam bylo 230.
samozřejmě, jeden a půl mega bych za něj nedal, ale za zlomkové čásky skvělá volba :yes:
Ricardo
Katalogy dělají profíci, barva na propagačních fotkách zpravidla danému autu sedí ze všech nejlíp
Ricardo
Neříkám, že Vel Satis je kýč. Ale zrovna toto auto mně (zvenku, interiér je slušný) nechává naprosto klidným. Nelíbí se mně celové proporce, tvar prosklených ploch, propojení linií, kombinace řekněme nevyspělé hravosti a zároveň velké usedlosti atd.
jazva
Počúvaj ma sopliak, ja sa jedného pekného dňa za tebou do tej Nitry vyberiem, počkám ťa pred školou a porozprávame sa o tupcoch z očí do očí. Súhlasíš?
iudex
Výber dobrej farby je polovica prvého dojmu. V tmavomodrej pastelovej farbe zaniknú akékoľvek zaujímavé tvary. Vsimni si, ze napr. v katalógoch alebo na PR fotkách sú dnes autá v svetlých zaujímavých metalízach, trebárs Golf v katalógu je výhradne s bledej ocelovomodrej farbe, kde dobre vynikne tmavý pás medzi svetlami.
GTI
Přesně.
iudex
Nestáva sa to casto, ale pod toto sa Ti podpísem. Dokonale si to vystihol: výstrednost v tejto cenovej kategórii si moze dovolit len výrobca so silným imidzom. Príkladov je kopa, ci u z spomínané Rko, ci kontroverzne vnímaná X6ka. Keby s obdobne vyzerajúcimi modelmi prisiel trebárs Opel, bol by to flop. Takto je X6ka predajný trhák a Rko síce hit nie je, ale kvoli nemu Mercedes neskrachuje.
Ronault.
Matelko, domácí úkoly máš už hotové? Když se baví dospělí, tak takoví beďárovití špunti jako ty drží klapačku a šoupou nohama. Chovej se slušně!
T613
To si piš, že na tom něco je. Jednak to vidím pokaždé když někam jedu .. a hlavně jsem si říkal ten vel Satis je hnusná brambora. Do té doby než jsem jej viděl v krásné vínové metle. Najednou to auto vypadalo jako démant. Bylo úplně někde jinde.
Ronault.
Proporční vyváženost není problémem Vel Satisu, stejně jako postup interiér - exteriér, který byl hlavní myšlenkou tohodle auta.
T613
Krása nesouvisí s ničím. To co líčíš je jen použití zažitých postupů.
To co hodnotíme jako dnes krásné bylo kdysi výstřední.
Krása spočívá vzájemné harmonii křivek, které dokáží oko i mysl zaujmout. Ale nemůžeš ji generalizovat. Pro někoho je krásný Picasso, pro jiného Hieronymus Bosch. A pravdu budou mít oba.
Asi lížeš plasty, keď ich spomínaš. Keď som o nich hovoril já, to bolo smiešne, ale od teba je tu celý príspevok o plasstoch, ty tupec.
Ronault.
Pokud se zaměříš na propracovanost detailů Vel Satisu, ať uť už motivy opakující se na náraznících i v interiéru, přesné tvary přenesené do všech míst a hlavně zachování původní myšlenky, tak nemůžeš hovořit o kýči. Ano, není to konvenční sedan, tedy některé neuspokojí.
jazva
nehovorím, že to auto je zlé. Len upozorňujem, že nie je dokonalé a dokonca aj firma ako MB, je schopná pri aute za 60-80tis eur spraviť taký prešľap. Nič viac nič menej.
jazva
nech sa páči. A ak chceš mať dokonalý zážitok, tak si pozri špeciálne tú tmavo hnedú kožu. S tým plastom sa totiž netrafili ani do rovnakého odtieňu... ;-\
Ricardo
Krása spíš souvisí s dodržováním určitých postupů, proporční vyvážeností a dalšími konvencemi než se výstředností.
GTI
Dneska válíš :yes:
kopamt
...ma napadne vzdy ked sa na neho pozriem zozadu...podobny vzhlad, podobny osud...
GTI
Jazvo... že já půjdu do prodejny ten plast vyzkoušet? 😄
Ricardo
Krása má vzbuzovat libé pocity. Zajímavé není zdaleka vždy krásné. Hranice mezi krásou a ošklivostí, krásou a průměrností i krásou a kýčem je tenká. Ano, každý to vnímá trochu jinak a mění se to s časem a místem, ale přesto se dá obecně říct, že něco je opravdu krásné.
KANKUNEN
Přesně tak to je. Výstřední design může být i krásný. Myšlenka Vel Satise je dobrá, ale kábát je odporný. Opak si myslí jen pár jedinců, ale ti prodeje nezachrání.
jossalito
Na těch barvách něco bude.

Teď jsem viděl novou Fiestu v obyč. tmavě modré a to auto naprosto zaniklo. Takže kdo bude vybírat barvu na novou Fiestu, ať sáhne po co možná nejpestřejším odstínu, poté bude auto opravdu pěkné. 😉
Ronault.
Auto roku vyhrálo i Punto, Bravo, Insignia atd. ... Tady jde o prémiovou vyšší střední a mluví se hlavně o interiéru, nevytrhuj z kontextu. Kdo chce, ten si najde to, co píše, kdo nechce, nenajde.
jossalito
Tahle kategorie vozů si žádá své.

Každý se může kouknout na prodeje MB R-klasse. To je obdobná almara jako VelSatis. Zákazníky si našla až poté, co došlo k razantní slěvě. Rko přidá navíc oproti Renckovi image, prakticky stejné prvky jako S-klasse a slušnou paletu motorizace.

Výroba podobně výstředních modelů potřebuje silnou imageovou značku za zády. A ještě cenové zvýhodnění. :-!
jazva
Takže, ak si pôjdem nabudúce sadnúť do MB E a poškriabem pri vystupovaní ten "krásny" plast na zadnej strane klimatizovaného sedadla vodiča, tak to pochopím inak a bude sa to páčiť mne a dokonca aj predajcovi? toto si my chcel naznačiť? 😉
To je vskutku zajímavé. Když je nový Mercedes-Benz E tak špatným autem, jak je možné, že se probojoval jak do pětice finalistů v celoevropské anketě Car of the Year, tak do české "Auto roku" Klubu motoristických novinářů? Jakpak je to možné? Všichni se patrně mýlí, jen vy máte pravdu... 😉
Ronault.
Takže vlastně v jednom diskuzním vláknu si odporuješ tím, že prvně napíšeš, že chyba nebyla v zákaznících ale v autu a pak o M-B napíšeš, že chyba je v zákazníkovi? Taky dobré >😁
GTI
Seděl jsem v tom. Jsem přesvědčený, že to máš jako když jsem se posadil tehdy do GLK. Napřed šok a až druhej den jsem pochopil, že chyba byla ve mně.
Ronault.
Tyhle výtky padly i v testu tady na auto.cz, takže se nedá až tak ničemu divit. Myslím teď E-classe
GTI
😄 Nemám obavu... tohle je opravdu výjimečnej případ 😉

Tvá věta o rozchodu s Renaultem je k zamyšlení. Někdy bys tu mohl podrobněji rozebrat své zkušenosti. Jistě by to nezajímalo jenom mě :yes:
jazva
ešte raz sa ťa pýtam. SEDEL SI V TOM??????? Nie som z tých, čo by porovnávali Ladu s MB, ale toto sa inak ani opísať nedá. Sám som bol prekvapený, čoho sú schopný v MB. Možno to bolo farbou interiéru(hnedá koža), ale toto by si mohol MB odpustiť...
ryman
hlavnim problem tohohle auta byl ten, ze proste nesplnuje predpoklady a naroky na nej kladene v jeho tride. je sice vystredni a avantgardni a ma krasny interier k pohledani, ale proste porad mu neco chybi. at uz je to pohon 4x4 nebo smysluplny automat v nejvykonnejsi verzi.. takhle vystredni auto, aby se prodalo, si nemuze dovolit delat kompromisy. je treba si priznat, ze kdyz u premie dostanes 6ti stupnovy tiptronic s padly pod volantem, pohon bud na zadek nebo 4kolku a k tomu jeste image, je jasne ze ani interier ani vystrednost s tim nic neudela.. je to proste tak.. nejak si nedokazu predstavit, ze bych mel pod kapotou 3,5litrovy 180kW benzin z nissana, hrabal bych predek a k tomu bych mel 5ti stupnovy pomaly automat (to vse za cenu hodne pres milion).. to me proste nesedi.. dalsi chyba je neexistence dostatecne motorove alternativy k nejsilnejsimu benzinu.. ne kazdy chce jezdit s virem v nadrzi a nebyt pritom brzdou provozu.. (zel absence noveho 3.0dCi z laguny 2008😞( ) to auto melo potencial, ktery sam renault zabil.. ne, ze bych ho chtel timhle prispevkem hanit, naopak jsem jeho fandou, jen se na to divam strizlive. z dnesniho pohledu kupce ojetiny, je to skvela volba pro rodiny nebo jako druhe auto do domacnosti (3,5 V6), protoze za tu cenu nic lepsiho snad koupit nejde..
T613
Nemohu souhlasit. Krásný design může být i výstřední.

Vel Satis je pěkný pouze v určitých barvách. Bohužel většina zákazníků volila zemité tóny, díky nimž vypadá jak hrouda brambor 😐
Ji/Ri
Nehájím rendla - ti maj u mě utrum, i kdyby vyráběli sekačky na trávu....kamarádovi předám info o ručníku a vrátnici. Možná by stálo za to, se svézt s těmi vozy, o kterých tu píšeš. Věřím, že mnohé jsi už jel, ale VelSat je opravdu jiný svět. A co se týká té slepé patrony, dnes, buď k sobě upřímný,jsi Rendlu celkem zdatně se***val..... 😉
Ronault.
Bohužel s tím se nedá souhlasit. Z tvého pohledu tomu tak možná je, ale z pohledu designerů například DS byl zvolen za nejkrásnější auto 20. století a ne uhlazený Golf či Jaguar, přitom DS byl ve své době daleko větší výstřelek než-li Vel Satis dnes.

Ikea taky není po stránce designu špička, i když si to ty a možná nějaký diamantový kovboj bude myslet.
GTI
No, vyzkoušej tu pětku z mnichova, možná pak prodáš i ty sandále... 8-s 😉
GTI
Koukám, že ty to víš, ale jak to, že to nevěděli u Renaultu?
GTI
Koukám, že Když Sandero trochu přitlačí na pilu, může se jít éčko bodnout, co? 8-s Jazvo, jazvo, ty jedeš ;-\
GTI
Neplač mi tu, Jirko, na rameni, ty sis velsatise vybral, já ti ho nenutil. A tomu kamarádovi, co vyměnil Mercedes-Benz S-klasse za velsatise vyřiď, že mokrý hadry se fasujou za rohem, hned vedle vrátnice... Najdi v sobě odvahu být jednou upřímný sám k sobě, vždyť důkaz slepé patrony podal dnes především Renault tím, že ukončil výrobu.
GTI
Velmi výstižné :yes: :yes:
Klaudius
Omyl. Krása je veľmi relatívny pojem a jej vnímanie hodne subjektívne. Čo je krásne pre Teba, môže iných odpudzovať, a naopak. Žiadne pravidlo čo je krásne a čo nie neexistuje.
GTI
Ano, ano, jen je potřeba vědět, co tu image spolutvoří. No samozřejmě především vizualita, technika, jízda, kvalita v nejširším slova smyslu... Není to tedy tak, jak by se tu mohl kdejaký postelový rallyejezdec domnívat, že totiž stačí uveřejnit v hospodářských novinách dva snímky auta a rázem získá image elity...

607 je poměrně sympatickej pokus Peugeotu o francouzskou vyšší střední. Jiná věc je, kam to díky krizi v této třídě a ve Francii spěje. U velsatise se v tomto kontextu koncentruje bohužel ta velmi nerealisticky konfigurovaná karoserie, to je myslím ten hlavní zabiják. Jinak by býval mohl Velsatis plnit v té Francii roli jakési domácí, komorní vyšší střední nadále. Kdo však skutečně kraluje ve Francii ve vyšší střední (MB-E) to tu víme snad všichni...
Ricardo
Krásná karoserie vypadá jinak (až se mi chce říct přesně naopak) než Vel Satis. Krásný design je čistý, lehký, elegantní, promyšlený, přitažlivý a bez zbytečných výstřelků. A platí to i obecně - co je krásné nemůže být podivné.
Emel
Již to tu padlo - zásadní problémy má celá vyšší střední v mainstreamu, žádná značka není schopná se prosadit proti prémiovým výrobcům. Důvodem není ani tolik technika jako image. Někteří to zkusili řešit posunem do okrajových avantgardních vod (C6, Signum, Vel Satis), někteří (607) zůstali u běžného sedanu, všeobecný trend ale vede k opuštění této třídy. Stejné problémy se týkají i velkých MPV, jedině velká SUV jsou na tom celkem dobře.
iudex
Mal si napísat "na Vel Satis MI nesahej" a bolo by mi to hned jasné. 😉
T613
Scorpio dojelo myslím na tu svou podivnost. Bylo příliš výstřední. Dnes je to o něčem jiném. Hlavní je image, kdysi to byla poměr výkon/cena.
Ji/Ri
Ano. Naprostý souhlas. Slepejma patronama se střílí tady přímo ve Tvém příspěvku.... Chyba Veldy byla 1. absolutní selhání jakéhokoliv promotion vozu. I v roce 2007 bylo spousta lidí (majitelé Renaultů), kteří 1. vůz vůbec neznali nebo 2. znali, ale nikdy neviděli na vlastní oči. 2. chyba a to ta fatální, byla v jeho "spolehlivosti". Ale zase jen určitých výbav a motorizací. V mém voze se vezli kamarádi nebo kolegové a mnozí nich, byť majitelé Tvých snových značek, sami řekli, že je to fáro, dělo, mazel, kočár, loď....o interieru se vyjádřili všichni velmi pozitivně. Jeden přesedlal z MB-S do Veldy...po půl roce prodal, že to je krám - viz. spolehlivost - a to se svým MB taky neudělal žádnou díru do světa....doteď je u Infiniti... A pak, s tím druhým odstavcem, který začíná A pak..... to je žvást vygradovaný do degradace. Zvláště pak, když si vezmu, jak vypadali tito Tví "snové" v době, kdy se začal vyrábět Vel Satis. GTI - dnes je to prostě SLEPÁ PATRONA střelená do TMY. :no: :no:
Klaudius
Súhlas. DO hlbšej minulosti zabiehať nechcem, nemám o nej vedomosti, čo sa vyššej strednej týka, mám pred očami práve autá ako napríklad posledné podivné Scorpio.
Triedy rastú raketovým tempom, ja mám stále pred očami novinku Opel Vectra, sedan strednej triedy s dĺžkou pod 4,4 metra - dnes je výrazne dlhšia už nižšia stredná.
jazva
Keď si tu spomenul nové MB-E ,tak mám na teba jednu otázku. Sedel si v tom pre boha?! Ja som zatiaľ nič horšie v tejto triede nevidel. Operadlo sedačky mi s ťažkosťami dosiahlo do polovice lopatiek, hrozný plast ktorý ma privítal hneď po otvorení dverí(ten kde iné automobilky dávajú ovládače pre nastavenie sedačky)- tak za ten by sa nemusela hanbiť ani Lada Kalina. Presne to isté sa dá povedať aj o "oplastovaní" zadnej časti sedadiel pri klimatizovanej verzii. To aby sa človek hanbil si do zadu niekoho posadiť. A ešte by stálo za zmienku spomenúť, že tie plasty vôbec farebne nesedeli s kožou na sedadlách. Myslel som, že toto sa u MB proste nemôže stať, ale zrejme som sa mýlil. Možno po facelifte to bude lepšie... zatiaľ MB :no:
Klaudius
Dopraj si ten luxus v tomto aute sa previezť. Zistíš, čo je problém, totiž to isté, čo napríklad u Opla Signum - hatch v tejto tirede proste neboduje, Renault pridáva ešte futuristický vzhľad, čo konzervatívna spoločnosť puritánov neberie, a tí smelší vyššiu strednú príliš často nenakupujú.
Klaudius
to som nenapísal...spomenul som to len ako príklad 😲
pogo26
Zase mluvíš jen o svých touhách. 20 řádků dobré / často opakované / formy bez obsahu. Ponožky v sandálech,... sluší víc vyznavačům kýče tvého formátu, než majitelovi Vel Satise a spol.
pogo26
Vznešenost,sebevědomí, nadhled, lehkost... to mě napadne u Renaultů z přelomu tisíciletí. A sakra jim slušela pomalá jízda.
GTI
Chyba není samozřejmě na straně kupců, chyba je na straně výrobce. Můžeš vyrábět jak festovní klasiku tak avantgardní vizi. Obě dvě konfigurace však musíš na trhu udat. Je to prosté, pokud o auto není zájem, nelze ho vyrábět.

Zásadní problém velsatise spočívá v tom, že se snažil do ustálených (a dokonalých) diamantových pořádků vnést variantu greenhorna. Jak je vidět, klasický diamantový kovboj ví přesně v čem jezdit chce a v čem jezdit nechce. Písně o velkých křeslech, přístrojovce jak z raketoplánu jsou než písně touhy qvazidiamantových kovbojů, jimž namísto diamantu září na čele než skleněná pecka z lustru z Šenova. Než šeptané písně touhy po velkém světě. V něm ovšem platí jiná pravidla.

A pak je tu ještě jeden problém. Auto, zejména v této třídě (vyšší střední) to holt musí bejt dělo k pohledání. Už na pohled musí z auta vyzařovat jak klasa (MB-E) tak bestiální potence (BMW5) . Ponožky v sandálech, na brejlích zbytky hemenexu od snídaně, tesilové kvádro a igelitka z globusu na spisy, to prostě svět velkejch peněz nepromíjí. Příště není od věci se poučit od těch, co to umí, tedy především Mercedes-Benz, BMW, AUDI, VOLVO, JAGUAR. Tam vedle nešlápneš ani když objednáš jednu káru naslepo. Slepejma patronama se totiž střílí, jak patrno, jinde...
kuko
ano, velikostně střední třída dobíhá vyšší střední. R25 byla proti MB190 jak autobus, ten rozdíl teď zdaleka není tak markantní.

Začátkem aktuálního desetiletí skutečně nastala vlna e😜erimentování a bohužel lid pospolitý to nepřijal. Prostě mainstreamové e😜erimenty na pomezí luxusního segmentu se moc nevyplácí... ;-\
Emel
To není pravda, vyšší střední v mainstreamu se prodávala dobře... v předposlední generaci. Ta poslední to pak obvykle zazdila přílišnou avantgardou. Klaunovské Scorpio, dvouprostorové Signum a Vel Satis, C6. Srovnej se skupinkou Omega, Safrane, XM a původní Scorpio. A když už jsme pod článkem o Renaultu, i R25 byl dobré a úspěšné auto. Ale ani víceméně konzervativní 607 se nevede nějak zázračně dobře, prostě jak píše kuko, momentálně je v této třídě evidentní příklon k prémii.

Může tu být ještě jeden důvo😜 dnešní Mondeo se velikostí vyrovná Scorpiu, dnešní Laguna se zhruba vyrovná R25 a Insignia je taky pořádný macek...
kuko
tak tak. Určite vela z tých predajov robia firemné flotily, kde už od stredného manažmentu majú možnosť si vyberať práve prémiovky.

V Reichu napr. čo som videl data za tento rok (teda v rámci našej skupiny spoločností) tak od stredného manažmentu vyššie absolútne dominujú prémiovky, dokonca už aj nižšie pozície často fasujú nejaké základné Baw👋Audi/MB, a až potom začínajú Apoštolovia a Mondeá.
kuko
presne, Omega by sa nevyrábala v dvoch generáciach keby nebola relatívne úspešná.

Hlavne však v tej dobe boli asi rozdielne ceny. Kto chcel velké reprezentatívne, silné a dobre vybavené auto a pritom nemal na Bawo 5 alebo MB, si predsa nemohol kúpiť nejaké malé Bawo 3 alebo Baby Benz. Teraz tie rozdiely sa čiastočne vyrovnali + ceny sú tiež trochu inde.
iudex
Co v prvej desiatke, na SVK je A4 stvrtá najpredávanejsia v triede (za Superbom, Passatom a Insigniou), 3er je piaty a C Klasse siesta! Mainstream v podobe Mondea, C5ky ci Accordu moze len závidiet tie císla.
iudex
Nie som si istý, ci modely ako 605 ci Omega boli stratové. V ostatnom súhlas.
Klaudius
Tie vozy sa ani vtedy bohvieako nepredávali, že sa postupne z ponúk mainstreamových značiek vytrácajú je len a jedine dôsledok dôsledok krízy, ničoho oného. Proste model, ktorý nezarobí balík, je pre značku dnes príliš rizikový, kdežto v minulosti si mnohí mohli dovoliť držať vlajkovú loď hoci za cenu finančnej straty ale s protihodnozou budovania image. Dnes hrajú peniaze väčšiu rolu ako image.
kuko
Napriek tomu, že som tiež velkým fanúčikom VelSatisa, nemyslím si, že by Renault mal velkú šancu sa vrátiť do tohoto segmentu. Za posledné roky sa tu situácia vyvinula jasne smerom rozhodujúcemu faktoru vo forme brandu.

Zoberte si situáciu 10-15 rokov dozadu. Safrane, 605, XM, Omega, Scorpio, skoro každá mainstreamová značka mala zástupcu. A teraz? Veď už aj v samotnej strednej sú predaje prémioviek často v prvej desiatke, proste značka tiahne.

Japonci si tiež museli založiť osobitné "prémiové" značky aby sa vo vyšších segmentoch uchytili. A v Európe to majú stále ešte sakra ťažké.
iudex
Svatá pravda, ze dobrá povest sa tazko získava, ale lahko stráca. Pritom dnesné Renaulty mozu byt kvalitatívne niekde inde a minimálne na Lagune a novom Megane a Scenicoch je to i vidiet, ale minulé generácie s nevalnou povestou odrádzajú a nebudem klamat, aj mna. Pritom Megane i Laguna na mna napr. svojim spickovo vypracovaným interiérom spravili dojem a sú tiez za skvelé ceny. Ale ak sa na nich nebude nic sr.t, mozu vytvorit podu pre predaje nasledujúcich generácií. Proste nejaký cas to bude trvat.
ano, architektura, to je to slovo které jsem používal při popisování interiéru svého VS 3.5V6 Initiale. fantastická křesla, dřevo a ne imitace, voňavá kůže, spousty přihrádek a odkládacích prostor vtipně zakomponovaných snad úplně všude krásnější auto jsem nikdy neměl a obávám se že mít nebudu. možná, ale jen co se interiéru týče, ho dohání infiniti M mod. 2011 (přešel jsem k Infi ale je to s Rendlíkem v rodině 😄 ) ale to zase kazí odpudivý korejský exteriér (třeba si časem zvyknu). nevím jestli to bylo volbou motoru (VQ35DE-původem Nissan 350Z, Infi atd.) ale za rok co jsem s ním měl tu ČEST jezdit jsem nezaznamenal žádnou poruchu. kdyby se vyráběl ve čtyřkolce, a možná v prodloužené verzi, protože ta karoserie by bez námitek prodloužení snesla, tak ho mám dodnes. ale neberte můj názor vážně, mě se hodně moc líbí i Avantime :yes:
Klaudius
Väčšia škoda bola Avantimu. Ešte dnes sa občas mihne na ceste, a stále je to zjav ako z iného sveta. Možno trochu konvenčnejšie riešenia a materiály, a tiež situovanie do trošku nižšej cenovej hladiny by ho udržali pri živote dlhšie.
Vel Satis skončil, kto ho chce, tak šup šup vybrať úspory, na sklade sú posledné kusy.
Francúzi tak trochu zaspali dobu. Ich typickú ležérnosť a pohodlnosť do dôsledkov v biznise už nemožno tolerovať, ak chcú zostať v hre, je nutné sa prebudiť. Mali to urobiť už dávno, povesť sa kazí ľahko, a o to ťažšie napráva.
Myslím si, že práve dnes by nemali opúšťať túto triedu, doba praje excesom, stačí sa pozrieť na posledné prémiové výtvory. Stačí byť leno chlp iný, automobilovú krásu postaviť na roveň s nekonvenčnosťou, a myslím, že pri dodržaní nastolenej cesty kvality by mal aj veľký Renault celkom úspech.
Ji/Ri
No prostě na Vel Satis nešahej.... :-! 😉
Ji/Ri
Odchází jeden z nejkrásnějších vozů, co se dá vidět na cestách. Elegantně švihácký kabát budící respekt a zároveň obdiv, nádherná, ale zároveň praktická architektura v interiéru....a kdo měl nebo má možnost se v tomto kočáru i vozit nebo svézt mi dá za pravdu, že jízda je skutečně královská. A verze Initiale ve světlé barvě je prostě úchvatná!!! Je to velká škoda, ale v tomto případě si tu prodejnost zničili sami žabožrouti, protože právě v letech, kdy byl Král architektury na vzestupu, se tyto vozy nejvíce kazily. Takže jejich soc.šlendrián a pak nadutost při přístupu k vadným kusům zabila jejich krále. To je i jeden z důvodů, proč dneska vyrábí hlavně malé vozítka a větší - Laguny cpe lidem skoro zadarmo. Za mě Renault :no: a patří jim to. Jen Veldy je škoda. 😒 😢
iudex
? 8-s
iudex
Neviem, ci sa toho dockám. Skrachovali iné automobilky, vyrábjúce ovela krajsie autá, ale v Ssangyongu majú dost tuhý koren. Asi som mal do zoznamu pridat aj Kyron. >😒]
Ji/Ri
Ještě tam dej svoji fotku,ať je to komplet. :no:
vrkuboy
Počkej zítra tu bude článek o krachu Ssangyongu a už se nevykroutíš >😁
iudex
Prisahám, ze som v tom nevinne a od konkurencie som nedostal ani len 1000 eur! >😁
vrkuboy
>😁 :yes😒br /> Docela se divím, že se ještě vyráběl. Ale i tak se na něj hned tak nezapomene. 😉 Pro mě je to krásné auto.
kolmar
Iudex, coze si to sposobil tym blogom... >😁