Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Povinná výměna řidičských průkazů: Řidičák si ještě nevyměnilo 1 milion řidičů

16 komentářů

Ada je zase tady
Obcana CR, stejne jako organy statni spravy zavazuje k terminum, ve kterych je statni sprava povinna provest takovy uredni akt, zakon, ktery se nazyva spravni rad. V nem se pise, ze statni sprava je povinna na podani obcana konat ve lhute 30 dnu. Pokud tedy budete mit od uradu statni spravy potvrzeni, ze jste o vydani noveho ridicskeho prukazu pozadali nejpozdeji 1.prosince a statni sprava vam do 31.12.2009 nevyhovela , muzete 1.ledna 2010 spokojene zasednout za volant i se starym ridicskym prukazem, protoze to nejste vy, kdo nedodrzuje platne zakony. V pripade kontroly PCR bezte do spravniho rizeni a namitejte, ze jeden organ statni spravy (PCR) neni opravnen ulozit obcanovi pokutu za to, ze jiny organ statni spravy nerespektuje platne zakony. Takovy spor samozrejme vyhrajete a spravni organ vam takovou pokutu neulozi. 😉
kotrix
takovýmto způsobem by postupoval jen totální ignorant a deb*l, slušný člověk si řidičák vymění včas a v pohodě...
a navíc v popisovaném případě může 1. ledna 2010 v pohodě sednout za volant, protože platnost těch řidičáků je až do konce roku 2010 😉
Special-line
Přesně tak. Nechápu proč mám vymejšlet jak obejít zákon, když je jednodšší si ten řidičák normálně vyměnit.
Ricardo
Jen ho nechte, při podávání žádosti 1. prosince, to aby to bylo na poslední chvíli, si aspoň postojí ve frontě >😁
jossalito
Zbytečně bys dělal naschvály.
Já řidičák měnil už asi 3x a vždycky to bylo bez problému. Naposled, když jsem vyřizoval nový cestovní pas, tak jsem si vyplnil žádost, která byla v kapse vývěsky u vedlejších dvěří, přidal jednu z již připravených fotek a žádost podal - žádný fronty nebyly a úřednice byly dokonce milé. Trvalo to celý asi 5 minut. Za týden mi přišla SMSka, že si můžu vyzvednout nový pas i řidičák. Bez stresu a front. :-!
Já měnil někdy před prázdninama a na řidičácích ani noha - tudíž blesková akce, bohužel teď nosím v peněžence další "kreditku", na které nemám ani vindru 😒
jossalito
Ani vindru? Máš tam přece (snad) 12 bodů, ne? A ty maj cenu zlata. 😄

Proti velikosti nic nemám, mne velikost kreditky vyhovuje.
white label
Já bych tu velikost kreditky uvítal i u občanky...
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
_Teddy_
To uz rovno implantovat daky cip pod kozu, a v nom vsetko: obciansky, vodicak, zdravotna karta, kreditka, aj permanentka na plavaren...
Ada je zase tady
Ale vubec nic takoveho. Mne se navic ani vymena netyka. Jen konstatuji, ze obcan by mel znat sva prava, aby nebyl ovcanem. 😄
jossalito
Tak jistě, jen následné peripetie nejsou nic příjemného a i když nakonec člověk vyhraje, tak ho to stojí moooc času a nervů. Někdy je lepší se stáhnout a ušetřit si běhání. 😉
Jako, stejně nechápu, co tím chtěl básník říct??? Oni ty kartičky stihnou vydat v termínu po požádání, ale lidi už si možná nestihnou vystát tu frontu...
BeranK
Já ano. Je toho spousta, co lze státu i úředníkům vytknout. Na druhou stranu, každý by měl začit taky občas trochu u sebe. Výměna řidičáků je avizovaná už několik let. Kolega loni v létě (opakuji v létě) navštívil příslušný úřad a trvalo mu to pokaždé 10 minut. Pak v prosinci si "vzpomnělo" 90% těch, kterých se to týkalo a na úřadech nastal mazec. Hysterici, kteří celý rok "neměli čas" se pak vyřvávali do mikrofonů ochotných televizí, jejichž pologramontní redaktoři hned vyrobili kauzu. Úředník je, především díky obrazům z médií gauner, darebák a ***, zatímco občan je vždycky neviný beránek s atributy anděla. Vždycky má pravdu a je zásadně šikanován neoprávněně.

Jenže - nikdo nebude najímat třikrát tolik lidí za přepážky a budovat třikrát tak velký úřad kvůli nárazové akci, aby ty prostory pak zcela zely další roky prázdnotou. Jossalito to píše zcela jasně a nejen on. To by měl Antirenault nahoře pochopit.

Nakonec, kdo si dělá podobnými blbostmi problémy, když může logickou a pochopitelnou situaci řešit standardním způsobem je v zasadě - ***.
Dinar
:yes: 😉
ja nevim jak vy, ale pise se rok 2009 a do konce roku 2010 je jeste fura casu (407 dni).
takze pane vaverka, ctrl+C a za rok ctrl+V