Autosalon Ženeva
První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.
Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.
Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.
Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.
Autosalon Ženeva 2020 |
|
Autosalon Ženeva 2018 | Autosalon Ženeva 2017 |
Autosalon Ženeva 2016 | Autosalon Ženeva 2015 |
Osobne, mne nebude vadiť maskulínny profil karosérie a nejaká tá hrana...taká bola aj pôvodná thema, prečo nie aj teraz. Zvlášť keď hrany letia. Stačí len citlivo zapracovať masku, svetlá nárazníky aby sa to nebilo zo zvyškom a vyzeralo to dostatočne ako lancia. No a nezabudnúť na interiér, lebo bude zle-nedobre.
Inak, výborná správa na ráno, nový turbodiesel od VM motori. Dúfam, že ich hovadiny v štýle "samostatná hlava valca na každý valec" prešli 😉
lidem bude kupujici pro smich co si to koupil za bastarda od chrysleru......
Já mam velmi dobré zprávy ze zdrojů přímo od amerického chrysleru, takže tuhle "novinku" už vím asi tak 4 měsíce 😄 😄
Akorát mi tu chlapci nevěřili, že to bude mít jen jinej předek a zadek, jinak 300C jak vyšitá, jo halt krize, nejsou prachy na samostatný modely a Lancia může být vůbec ráda, že díky chrysleru přežije.
Have a nice day - kdo bude chtít originál a ušetřit, je tu smao šedý dovoz z usa/can za podstatně jiný peníze, než bude stát toto.