Novinky
Já myslím, že na ostrově cenově zapadá dobře. Navíc forďácký základ 1.6 77kw se dynamicky s obtloustlou Astrou 1.4 74kw nedá srovnávat..ani ne s 1.6 85kw. Aby Astra jela aspoň jako Focus, bude potřebovat 1.4 turbo 88kw....
A to že Focuskovi chybí motory typu VW 1.4 59kw a 1.4 zmiňované Astry snad moc lidem vadit nebude.
A to že Focuskovi chybí motory typu VW 1.4 59kw a 1.4 zmiňované Astry snad moc lidem vadit nebude.
Jsem rad, ze se Ford neodklonil od atmosfer... jako se stalo u VW... jen jsem zvedav, jestli se to ukaze do blizke budoucnosti jako dobry/spatny pocin... ja verim v ten dobry, ac je mi charakteristika turbomotoru prijemnejsi... ale zase takova 3.0+ atmosfera... no 😄
No já myslím, že to má Focus rozjetý dobře - jako základ relativně levná a osvědčená atmosféra, ve vyšších patrech sofistikovaný turbo. Ale podle mě u Focusu IV už asi atmosféru 1.6 neuvidíš, spíš bych to viděl na 1.0 třívalec turbo 😉 Já v downsizingu vidím smysl a budoucnost. Ale jak píšeš atmo. 3.0...třeba V6 od BMW - tak to by nám mohli jako nechat :yes:
tu hmotnost noveho focusu si vyvestil alebo uz to je niekde na webe (hladal som)? celkom by ma tie cisla zaujimali...
Tak přiznám se, že tak trochu věštím. Ale vycházím z toho, že nový C-max má s novou 1.6 77kw o fous lepší zrychlení než starý s 1.6 74kw. I kdyby FocusIII přibral oproti FocusII stejně jako nový c-max (cca 70kg), bude pořád o cca 100kg lehčí než Astra. Dále jsem vycházel z dostupných údajů o zrychlení u FIII 1.6 ecoboost 132kw - 7,9s...Astra taky s 1.6turbo 132kw - 8,5s - tzn.asi tam rozdíl v hmotnosti bude...
Ale to jsou jen mé dedukce, třeba se nakonec trapně pletu...Oficiální data by mě taky zajímali, stejně jako tebe 😉
Ale to jsou jen mé dedukce, třeba se nakonec trapně pletu...Oficiální data by mě taky zajímali, stejně jako tebe 😉
Zajímavé je, že ona ofico stránkách Ford.uk žádné podobné údaje k novému Focusu nenajdete, je tam v nabídce jenom ten starý - stávající. Zato na stránkách Ford.us už je a to jako sedan a jako hatch - cena startuje na 18.790 dolarech a to s dvoulitrovými motory. Hmotnost auta tady není, ale rozměry ano - Jinak rozměry tady jsou 171,6 palců délka, šířka 71,7 palců (bez zrdcátek), výška 57,7. Prostor pro posádku 90,7 čtverečních stop (ksakru ty míry, kdo to má přepočítávat), kufr 23,8 čtverečních stop. Zajímavé je, že hmotnost tady nikde není.
Na druhou stranu - cena v US ukazuje, jak je vše relativní - dolar stojí 19,16 CZK, tzn. že vybavený Focus hatch s dvoulitrovým motorem stojí 368 a něco málo tisíc. Takže hlubokomyslné úvahy, jestli je dražší než Astra nebo Golf nebo levnější jsou tak trochu mimo mísu. Spíš by mně skutečně zajímala ta hmotnost. Ale to se dozvíme až z našich či třeba německých stránek Fordy, v US to asi nikoho nezajímá, zajímavější by byl ten poměr hmotností....Astra je pěknej macek, o tom žádná.
Na druhou stranu - cena v US ukazuje, jak je vše relativní - dolar stojí 19,16 CZK, tzn. že vybavený Focus hatch s dvoulitrovým motorem stojí 368 a něco málo tisíc. Takže hlubokomyslné úvahy, jestli je dražší než Astra nebo Golf nebo levnější jsou tak trochu mimo mísu. Spíš by mně skutečně zajímala ta hmotnost. Ale to se dozvíme až z našich či třeba německých stránek Fordy, v US to asi nikoho nezajímá, zajímavější by byl ten poměr hmotností....Astra je pěknej macek, o tom žádná.
S tou hmotností je to nějaký zamotaný, četl jsem právě test c-maxe ve Světě motorů, motor 1.6tdci. Měl by mít pohotovostní hmotnost jen 1315kg (to se rozchází z údaji, které jsem vyčetl tuším tady na auto.cz, kde udávali u základního benzínu o cca 60kg víc)! Nový je delší, širší a vyšší než starý c-max, ale právě u starého v testu s obdobným motorem 1.6tdci udávali hmotnost 1446kg. Že by nový zhubnul o 130kg??? To by mohla být dobrá předzvěst pro FIII😄 Ale spíš to vidím na nějaký šotek... ;-\ Tak nezbývá než zase čekat na ofi.data a hlavně test...že si ale Ford dává na čas...
podle mě z toho taky hodně rychle vystřízliví.... 😉
Chtělo by to nějaké statistiky, v jakých výbavách se co prodává.... jinak je to debata dost na vodě.... Ale prostě taková ta základní konfigurace je dnes asi 6 bagů, ESP, CD a klima.... Vše navíc je fajn, ale když pak kupující vidí cenovku tak dost z nich prostě možná raději 1.000 liber ušetří a koupí něco jiného....
Jinak Focus byl vždy synonymem pro zábavné auto a za ty prachy, no nevim.... základní (a mnohem silnější) Giulietta s turbo-120k je o ca 1000-1500 GBP dražší a osobně bych teda neváhal 😉
Chtělo by to nějaké statistiky, v jakých výbavách se co prodává.... jinak je to debata dost na vodě.... Ale prostě taková ta základní konfigurace je dnes asi 6 bagů, ESP, CD a klima.... Vše navíc je fajn, ale když pak kupující vidí cenovku tak dost z nich prostě možná raději 1.000 liber ušetří a koupí něco jiného....
Jinak Focus byl vždy synonymem pro zábavné auto a za ty prachy, no nevim.... základní (a mnohem silnější) Giulietta s turbo-120k je o ca 1000-1500 GBP dražší a osobně bych teda neváhal 😉
Vcera jsem ji v tom snehu prohlizel zaparkovanou v Opletalove ul... cervena... taky bych nevahal, vypadala moc pekne... i v tom zavatem kabatu :-! Mel jsem z ni tak pekny pocit, jako kdyz vidim zadek Brava (nebo sefovy sekretarky) 😄 :-!
Kolik kg má ta šéfova sekretářka 😄 ?
To je tak, když chceš "globální" model, zadání je takové, aby při pohledu na to auto ucrvkával Číňan, Amík nebo Němec, jenže to ve výsledku znamená guláš pejska a kočičky, a z toho, jak známo, akorát bolí břícho, v případě focuse oči. Giullieta bohužel nejede svým předkem stopu stopadesátdevítky, ale i tak se to s tímhle globálkinetikem nedá vůbec srovnávat, na designu focusu III není správně nic, nezaujme základní linkou, páč ji nemá, je to x detailů naplácaných na sebe bez jednotící idee, nemá to styl, bionicle vnitřek pro děti. Je to škoda o to víc, že tahle generace konečně dostane použitelné automaty a benz. motory. :no:
Kazdopadne mnohem horsi pohled je na to ST... nebo to bylo RS? To se se soucasnym neda po designove strance srovnavat...
ty ses nějak "rozjel", nespletl sis článek?
Proč, píše k přímo k autu o jehož cenách je článek, navíc velmi trefně a výstižně, jen více takových "Dinarů" (i "Perunů") a kvalita diskusí může strrmě stoupat...
Ten článek se snad netýká Focusu III?
Ten článek se snad netýká Focusu III?
Tak nějak to zatím bohužel také vidím, ať se snažím sebe víc najít na tomto modelu pozitiva. Ale je fakt, že jsem to v reálu zatím neviděl, no a pak, každý nový model je potřeba asi delší dobu "zažít" , třeba to nebude zas až tak zlý. (Holky jsou taky s každým panákem hezčí a hezčí, jen se to nesmí nechat dojít moc daleko - když se ti začne líbit cestář v zástěře, je potřeba přestat pít) 😲
Ale já zůstávám u
[odkaz]
[odkaz]
Pokud by to byla opravdová podoba, tak je to dobrý. Sice ty světla my tam ještě úplně nesedí, ale zatím z té jední malé fotky to vypadá o 1000% líp než vykulený punto s vykulenou juliettou.
okdud to máš....vypadá neskutečně dobře :yes:
Tak hlavně je velmi zábavné mít Fiata Bravo a přitom napsat, že "zůstávám" u téhle "opravdu velmi podobné" Alfy... >😒]
"Mám" Fabii, a asi taky "zůstanu" u A7ičky... >😁
"Mám" Fabii, a asi taky "zůstanu" u A7ičky... >😁
>😁 >😁 >😁
No tak sme se zasmáli..., ale
Tak nějak tě trošku zase poupravím.
Moje auto je ze stejného koncernu jako tahle Alfa (tedy tady logika jistě je)
Za další, s ohledem na cenu, za cenu mého auta bych v pohodě pořídil i 159 (v mírně lepší než základní specifikaci)...
A za další 159 jako bezdětný sem nechtěl. Pokud bude rodina, bude kombi pravděpodobně upřednostněno a nebude se už pořizovat vrcholný hatch nižší střední, tedy Giulia v provedení kombi bude dobrou volbou (jasné, to je zatím předčasné, ještě není reálně v prodeji a ještě nějaký pátek nebude). V čem je problém? Je to opět jen tvůj zmatek v hlavě? Pravděpodobně.
Takže závěrem.. blahopřeji ti k Fabii (můj šálek kávy to není a vysvětluje to do jisté míry tvoje postoje an auta jako taková - nenáročný motorista), na druhou stranu, dovedu si představit krok od Octavie k A4, nebo lépe od Golfa k A4 a tady mi to nepřijde mimo mísu. Tedy... tvoje přirovnání působí komicky a dovolím si říct pouze s účelem nesmyslné provokace (rozdíl 4 tříd vers jeden stupínek v rámci firemní stupnice). Zamysli se nad sebou, takhle pak působíš v diskuzi jako kašpar.
No tak sme se zasmáli..., ale
Tak nějak tě trošku zase poupravím.
Moje auto je ze stejného koncernu jako tahle Alfa (tedy tady logika jistě je)
Za další, s ohledem na cenu, za cenu mého auta bych v pohodě pořídil i 159 (v mírně lepší než základní specifikaci)...
A za další 159 jako bezdětný sem nechtěl. Pokud bude rodina, bude kombi pravděpodobně upřednostněno a nebude se už pořizovat vrcholný hatch nižší střední, tedy Giulia v provedení kombi bude dobrou volbou (jasné, to je zatím předčasné, ještě není reálně v prodeji a ještě nějaký pátek nebude). V čem je problém? Je to opět jen tvůj zmatek v hlavě? Pravděpodobně.
Takže závěrem.. blahopřeji ti k Fabii (můj šálek kávy to není a vysvětluje to do jisté míry tvoje postoje an auta jako taková - nenáročný motorista), na druhou stranu, dovedu si představit krok od Octavie k A4, nebo lépe od Golfa k A4 a tady mi to nepřijde mimo mísu. Tedy... tvoje přirovnání působí komicky a dovolím si říct pouze s účelem nesmyslné provokace (rozdíl 4 tříd vers jeden stupínek v rámci firemní stupnice). Zamysli se nad sebou, takhle pak působíš v diskuzi jako kašpar.
To "mám" (Fabii)..., jsem dal do uvozovek specielně k vůli tobě, abys to přirovnání pochopil a nebral doslova, vidím, že zbytečně, takže opět jsi nezklamal... >😒]
Tím vrcholným hatchem myslíš vrcholnou veri Brava, nebo že bravo je vrcholný hatch celkově ze všech hatchů?
Panové, já obdivuju vaši schopnost s tím blbem komunikovat. Tady se řeší Ford Focus a jeho minimálně rozpačitý design, výstřel do tmy týkající se ceny ve staré dobré Anglii - a on sem zase s..e ty pitomý Severoafričany s těma jejich rozhrkanejma vehiklama. I kdybych vůči fiatu a jeho odnožím (s vyjímkou ferrari) nic neměl, jenom ty jeho blbosti, styl a vytrvalost tady by u mně vyvolala kopřivku a alergii na značku, kterou prosazuje. Ještě, že není příznivcem nějaké normální a slušné značky, nicméně je pravda, že kdyby byl fandou třeba Hondy, tak by to takovejdle jouda rozhodně nebyl.
Nicméně z jeho textu mně děsí jena věta a to, že jako bezdětný 159 nechtěl. Já bych zase chtěl, aby bezdětný i nadále zůstal, představa, že by měl wolff potomky je znamením, že degenereace národa je na postupu....
Nicméně z jeho textu mně děsí jena věta a to, že jako bezdětný 159 nechtěl. Já bych zase chtěl, aby bezdětný i nadále zůstal, představa, že by měl wolff potomky je znamením, že degenereace národa je na postupu....
Britské ceny reálne nič neukazujú, akurát fakt, že Ford je v Británii fakticky braný ako domáca značka, rešpektovaný a kupovaný, de facto obdoba Škody na našich trhoch. Preto i cena je tam sebavedomá a nie je mimo reality.
U nás je situácia odlišná, Ford razí politiku veľkých akciových zliav, ktorá bude musieť prísť časom i pri novom Focuse. Na druhej strane čo si viac zákazník môže priať?
U nás je situácia odlišná, Ford razí politiku veľkých akciových zliav, ktorá bude musieť prísť časom i pri novom Focuse. Na druhej strane čo si viac zákazník môže priať?
Po veľmi peknom Mondeu, Galaxy a doslova krásnej Fieste som čakal, že nový Focus bude konečne za niečo stáť. Opäť omyl. Ešte ani jeden Focus sa mne osobne nepáčil. Predchádzajúca generácia už mala aspoň vydarený predok po facelifte, ale zadok stále slabý. Tento nový Focus je podľa mňa nevydrený úplne. Predná maska je doslova divná. Zadok slabý, ničím nenadchne. Interiér mi príde tiež divný. Ok, možno jazdné vlastnosti budú úplne skvelé, ale v prípade Focusu to asi bude málo. To pri tomto - [odkaz] musia vo Forde blednúť závisťou...
Co je pěkného na tlusté zaoblené a vevnitř titěrné astře? >😁
Nový Focus vychází designově (berme příď) s Focusu RS, stačí si dát dva obrázky vedle sebe a hned je to jasné: viz. : [odkaz]
a pak 😒br /> [odkaz]
a krásná dynamický linie pokračuje daál..pěkně stoupá k zadní části auta.
A mohl bych pokračovat.
To že se to některým nelíbí...každý máme jiný vkus...někdo blije nad Golfem ..někdo nad Focusem 😊) Ale nedělal bych pravidlo, že jen jedni mají pravdu.
Nový Focus vychází designově (berme příď) s Focusu RS, stačí si dát dva obrázky vedle sebe a hned je to jasné: viz. : [odkaz]
a pak 😒br /> [odkaz]
a krásná dynamický linie pokračuje daál..pěkně stoupá k zadní části auta.
A mohl bych pokračovat.
To že se to některým nelíbí...každý máme jiný vkus...někdo blije nad Golfem ..někdo nad Focusem 😊) Ale nedělal bych pravidlo, že jen jedni mají pravdu.
Ale samozrejme. Dizajn a to čo sa komu páči je čisto subjektívna záležitosť. Áno, každý máme iný vkus. A tiež nijak nikdy nepresadzujem názor, že vždy len jedni majú pravdu.
Ale z môjho pohľadu, ak porovnám fotku čo si sem poslal s obdobnou fotkou pri Astre, ja teda budem mať odlišného víťaza. Ten Focus je strašne nevyvážený a je to taký "všeho-mix".
[odkaz] vs. [odkaz]
- ale u mňa by ostatne nový Focus prehral asi aj s ostatnými konkurentmi (Golf, Megane, Bravo, A3, ...). Možno zmením názor po stretnutí naživo, ale zatiaľ sa mi z fotografií ani trochu nepáči.
Ale z môjho pohľadu, ak porovnám fotku čo si sem poslal s obdobnou fotkou pri Astre, ja teda budem mať odlišného víťaza. Ten Focus je strašne nevyvážený a je to taký "všeho-mix".
[odkaz] vs. [odkaz]
- ale u mňa by ostatne nový Focus prehral asi aj s ostatnými konkurentmi (Golf, Megane, Bravo, A3, ...). Možno zmením názor po stretnutí naživo, ale zatiaľ sa mi z fotografií ani trochu nepáči.
Tak s fordama mám své zkušenosti a konkrétně galaxy (Před FL a teď nová po FL) jsou zatím slušný propadák. Nebudu hodnotit vzhled. Ten je i podle mě v pohodě a z venku není nijak zvlášť co vytknout. Unvitř je interier tragický. Tvrdé plasty na středové konzoli s rádoby chom designem. Tam má prostě ford pořád největší slabiny v interieru. Jinak výbava u ní taky dobrá. Prostornost taky a kupodivu i dvě zadní sedačky třetí řady sou použitelné. Takže použitelnost je dobrá. Ale obě dvě mají značné zkušenosti se servisem. Upadla ruční brzda, dost problémů s elektrikou. Nyní ta nová má najeto 5000 a už stávkuje. Rozblikala se diagnostika s výstrahou na odstavení auta. Takže je zase v servise.
Focusy jsou výbavou taky v pohodě, ale utumení motoru 1,6 benzín je tragické. Při každém sešlápnutí plynu to neskutečně duní. Například v porovnání s golfem 1,6 je to hodně znatelné. Palubovka je také z opravduu laciných materiálů. Ale jinak jsou celkově dobrý. problémy s nima nejsou.
S fiestou zkušenost nemám, ale tam mě odrazuje design ocucaného bonbónu s proporcemi kynutého knedlíku.
Co se týče té astry, tak tam asi nemá ford co závidět. Stačí se podívat na kolonky vnitřních a vnějších rozměrů a na kolonku hmotnost.
Focusy jsou výbavou taky v pohodě, ale utumení motoru 1,6 benzín je tragické. Při každém sešlápnutí plynu to neskutečně duní. Například v porovnání s golfem 1,6 je to hodně znatelné. Palubovka je také z opravduu laciných materiálů. Ale jinak jsou celkově dobrý. problémy s nima nejsou.
S fiestou zkušenost nemám, ale tam mě odrazuje design ocucaného bonbónu s proporcemi kynutého knedlíku.
Co se týče té astry, tak tam asi nemá ford co závidět. Stačí se podívat na kolonky vnitřních a vnějších rozměrů a na kolonku hmotnost.
Mne sa tá Fiesta začala páčiť až som ju začal častejšie stretávať na cestách. A aj Clarkson tomu pomohol svojim testom Fiesty v Top Gear. 😄
Ohľadne tej spoľahlivosti Fordov, to som mal iný názor. Zaujímavé.
A k tej Astre, myslíš že zákazníkov zaujíma koľko to auto váži? Mne by v prvom rade išlo hlavne o dizajn, kvalitu, spracovanie, využiteľnosť a jazdné vlastnosti. A tam v nej nevidím najmenší problém.
Ohľadne tej spoľahlivosti Fordov, to som mal iný názor. Zaujímavé.
A k tej Astre, myslíš že zákazníkov zaujíma koľko to auto váži? Mne by v prvom rade išlo hlavne o dizajn, kvalitu, spracovanie, využiteľnosť a jazdné vlastnosti. A tam v nej nevidím najmenší problém.
Tak u designu je to věc subjektivní, takže tam nemá cenu se přít o tom, co se komu líbí.
S tou spolehlivostí máme problém s Galaxy. Focusy jsou zatím v pohodě. Tam to jsou běžné závady. Ale ta Galaxy mě překvapila. Navíc ta před tím byla 2,0 benzín a tahle je 2,0 tdci. Ten benzín byl tragický už tím motorem. Jelo to mizerně navíc to byl jen pětikvalt. Diesel jede o poznání líp a je šestikvalt, ale utlumení není opět nic moc.
Celkově většina kupců o autech do hloubky moc neví a zajímá je spíše vzhled, objem motoru a spotřeba. Takže se to u tý astry zase tolik nepromítne. Ale problém to bude. Například už při srovnatelných motorech bude mít hendikep. A pokud to někdo bude moci porovnat s konkurenčním autem, tak uvidí, že zase nekoupil tak dobře. Ale jak jsem řekl, většině lidí to je jedno.
S tou spolehlivostí máme problém s Galaxy. Focusy jsou zatím v pohodě. Tam to jsou běžné závady. Ale ta Galaxy mě překvapila. Navíc ta před tím byla 2,0 benzín a tahle je 2,0 tdci. Ten benzín byl tragický už tím motorem. Jelo to mizerně navíc to byl jen pětikvalt. Diesel jede o poznání líp a je šestikvalt, ale utlumení není opět nic moc.
Celkově většina kupců o autech do hloubky moc neví a zajímá je spíše vzhled, objem motoru a spotřeba. Takže se to u tý astry zase tolik nepromítne. Ale problém to bude. Například už při srovnatelných motorech bude mít hendikep. A pokud to někdo bude moci porovnat s konkurenčním autem, tak uvidí, že zase nekoupil tak dobře. Ale jak jsem řekl, většině lidí to je jedno.
Tak nám nakonec teď sdělili v servisu, že závada na nové galaxy se zatím projevila teprve na druhém autě v republice a nevědí, co s tím je. Tak nám jenom tu chybu smázli. Takže čekám, že se to za chvíli ukáže znova.
UZ jsem se lekl, ze by na tom byla Galaxy tak tragicky, dle statistik je na tom dobre, holt kus od kusu amen
Zatím teda dva kusy ze dvou. A týhle jim diagnostika ukazovala 54 chyb. U mě je po téhle skušenosti galaxy :no:
>😁 To bych musel odstřelit Audi, BMW i M-B taky 😄
Máš problém s každým kusem od audi, bmw a mb? Myslím že ne. Já zde mluvím pouze o galaxy, která prostě má problém tazím dva ze dvou kusů. O ostatních fordech zde nemluvím.
Nemají vadnou diagnostiku? >😁 >😁 To mě připomíná nový mercedes C od strejdy....po pul roce mu museli dát uplne nový kus >😁 páč se to celé sypalo a to drsne...dym z vyfuku..motor sotva jel..atd....a ted jezdí bez sebemensiho zavahani 😡
6měsíců stará E250CDI MT, nový motor při 20kkm... Jde spíš o přístup, říct mi v servisu, že nevědí, už tam nepůjdu.
Nu když nějaký servis mlží...tak je to naprd, mě třeba nečtě navigace TMC a to jena jen v čr, v italii a nemecku, rakousku bez problemu...no a v servisu neví nic a resi to centrala, ti me poslali reseni, ktere asi tak platilo na 10 let stare navigace >😁
Ted, ze jim poslali navod jak to uvest do chodu v anglictine, jsem jim rekl, ze jim to prelozim a oni to nejde....maji tam napsane interni sdeleni >😁 To se jednou clovek nasmeje....
To Ecko je ta posledni generace? Par let zpet byl Medour na tom hodne blede s kvalitou.
Ted, ze jim poslali navod jak to uvest do chodu v anglictine, jsem jim rekl, ze jim to prelozim a oni to nejde....maji tam napsane interni sdeleni >😁 To se jednou clovek nasmeje....
To Ecko je ta posledni generace? Par let zpet byl Medour na tom hodne blede s kvalitou.
Bohužel nové Ečko. Taky mi u Audi nandali nejdřív 10kg závaží na každý přední kolo, než vyměnili ramena 😄 je to legrace...pokud je v záruce 😉
A už ti to Ecko sprovoznili? >😁 jjj peskovat chudaky v servisu , kteri nevi co s tim je obcas legrace...dokud to clovek neplati sam ze .D A jak vidno clovek si nevybere At je to A nebo B nebo M
No jo, to je logické, Céčko = Céčková kvalita, měl si koupit rovnou Ačko... >😒]
Cenníkové ceny a výbavy sa trh od trhu často výrazne líšia. Automobilky už majú akú takú predstavu o potrebách a možnostiach konkrétnej krajiny a inak tomu určite nebude ani v tomto prípade. Základná cena AR Giulietty je napr. v SR 16900 eur oproti 19900 v Nemecku, alebo domácom Taliansku a to už je citeľný rozdiel. Podobne je na tom aj Astra a som si istý, že cenník nového Focusu pre SR, alebo CZ pôjdu presne v tomto duchu.
První se nabídnou dražší verze, aby se podojili nedočkavci.
tak za auto, co mne osobne z vonku, pripomina kiu cee`d je to celkom dost 8-s
ta dzulijeta bude asi lepsia volba 😉
ta dzulijeta bude asi lepsia volba 😉
máš recht předoboku se trochu podobá ceedu, zezadu to vypadá jako větší nafouklá fiesta. Fakt by mě zajímaly ty rozměry a hmotnost, nemáte někdy tyhle informace? Jen doufám, že to nebude jako nová Astra, ta je sice desighn hezčí než nový focus, ale zbytečně velká (zevnitř ovšem malá) a těžká.
Základní cena Megane: 15 655,- GPD - o 2 000,- GPD nad Golfem a Astrou, o 3 000,- GPD nad Octávkou. Domácí není, kvalitní prý taky ne. Dle zdejších diskutérů konkurent korejců. Tak proč ty ceny ?
Angláni to maj nejdál z Evropanů z Turecka.To víš ropa drahá >😁 .
Aha, tak už viem, prečo stojí VW Touareg v Los Angeles menej, než v Bratislave, kde sa vyrába. >😒]
VW má snad fabriku v Mexiku a něco snad v USA,kdyžtak mě někdo opravte,ale většina evropskejch značek maj v Americe fabriky.A třeba do tý Anglie dodávaj kvalitnější Renaulty než k nám a proto má u nich lepší pověst. 😄
Pokud vím, tak nový Tuareg se v Blavě už nedělá, tam se budou dělat tři mainivozy koncernu - Up, Škoda a Seat. Závod v Blavě sloužil především na doplnění kapacit výroby tehdy, když byl o nějaký typ zájem a dělala se tam třeba i Q sedmičková audina. I přes modernost a vysokou výkonnost fabriky poslední roky ukázaly zranitelnost této koncepce a proto zde přecházejí na výrobu jednoho typu.
Volkswagen fabriku jak v USA tak ve Mexiku má, ale v Mexiku se dělají hlavně nové brouky a například nová Jetta. Pokud je mi známo, tak v USA se vyrábí Amarok (pick-up). Zajímavé je, že velká SUVčka se do Ameriky stěhují dost masově - naposled to byl pětkovej SUV BMW a v Rakousku, kde se dělal, ho nahradil Countryman.
Volkswagen fabriku jak v USA tak ve Mexiku má, ale v Mexiku se dělají hlavně nové brouky a například nová Jetta. Pokud je mi známo, tak v USA se vyrábí Amarok (pick-up). Zajímavé je, že velká SUVčka se do Ameriky stěhují dost masově - naposled to byl pětkovej SUV BMW a v Rakousku, kde se dělal, ho nahradil Countryman.
Kazdopadne si nedokazu predstavit, jak by chtel Ford prorazit s touto cenou u nas - myslim ze prodeje noveho Focusu pujdou na nasem trhu do kytek... 😄 kdyz u nas je vyborny Golf za doslova smesnych 319 tisic... (byt s predpotopnim a slabym motorem).
Co se týká kupní síly obyvatelstva, tak to mají automobilky dobře zmáknuté, kde co prodávat. Navíc VW má těch automobilek pod sebou více, takže to může dobře rozvrhnout, kde co a jaký model nabídne, aby uspokojil poptávku a měl co nabídnout.
Nicméně lze předpokládat, že dokud se bude souběžně vyrábět současná generace(asi do léta). Tak v základní vybavě s atmosférou se bude prodávat současná 1,6/74kw. Až v létě skončí tak cena nového spadné = bude akční cena.
P.S. Pokud Megane vede tabulku prodejů v Británii, může se vyšší ceny dovolit, pokud je tomu naopak, pak se jedná spíš o "falešné hrdinství". Otázka taky je, co tam ten Megan za tu zákl. cenu nabízí, myslím motorizaci a výbavu...
Podívej se třeba na wolffa, ten si koupil Bravo, dokonce v ceně Alfy 159... 😲 >😒]