Novinky
saldy
0
se jedná o nařízení Kremlu jednomu za svých oligarchů, je to furt lepší než nucená správa některé chudé guvernie, tady přeci jen mini šance na úspěch existuje 😄
Vydržím hodně, ale to je i na mě trochu silná káva. Nestojí ani základy továrny ze které cca za rok a půl bude vyjíždět 10 000 aut ? S novým rotačním motorem na benzín, propan-butan, naftu i zemní plyn ??? A v Rusku ? Divím se že motor nespaluje i melasu, borové šišky, kukuřičné šusutí a kravský trus.
Prototypy jsou fakt krásné. Design by Pininfarina mohl závidět, palubní deska nádhera, podvozek už na oko bude taky super, moc se mi líbí všude ty zahradní hadice a svářeče mají taky šikulu.
Škoda, že nebydlím v Nižném Novgorodě, už bych jel na obhlídku taky a já rovnou s prachama.
Včera Audi s Wankelem, dneska hybrid z Ruska s novým rotačním motorem na všechno co teče a zítra vznášedlo z Pobřeží slonoviny se spalovací turbínou na písek smíchaný s mořskou vodou.
Páni redaktoři, testujete co lidi vydrží ? Nebo je už 1.4.2011 ? A nebo už mi možná měkne mozek.
Prototypy jsou fakt krásné. Design by Pininfarina mohl závidět, palubní deska nádhera, podvozek už na oko bude taky super, moc se mi líbí všude ty zahradní hadice a svářeče mají taky šikulu.
Škoda, že nebydlím v Nižném Novgorodě, už bych jel na obhlídku taky a já rovnou s prachama.
Včera Audi s Wankelem, dneska hybrid z Ruska s novým rotačním motorem na všechno co teče a zítra vznášedlo z Pobřeží slonoviny se spalovací turbínou na písek smíchaný s mořskou vodou.
Páni redaktoři, testujete co lidi vydrží ? Nebo je už 1.4.2011 ? A nebo už mi možná měkne mozek.
vzhledem k tomu, že v Rusku se wankely vyráběly a i vyvíjely tak v tom nevidím problém [odkaz]
Nehovoří se o Wankelu, ale o rotačním motoru "originální konstrukce". A už jsi viděl někdy Wankela na naftu ?
Wankel na naftu existuje, vyrábí ho angličani (UEL AR-8010) a má výkon 38 koní 😉
Renault měl kdysi taky svůj rotační motor. Narozdíl od Wankelu měl vnitřek tvar takové divné kytičky a motor měl ventilový rozvod. Byl vícepalivový.
Klasický a přitom nejjednodušší příklad vícepalivového rotačního motoru je prachsprostá turbína. Ta běhá na všechno, co teče a hoří (i plyn).
No a pokud jde o tyhle ruský auta - uvěřim, až to uvidim jezdit.
Renault měl kdysi taky svůj rotační motor. Narozdíl od Wankelu měl vnitřek tvar takové divné kytičky a motor měl ventilový rozvod. Byl vícepalivový.
Klasický a přitom nejjednodušší příklad vícepalivového rotačního motoru je prachsprostá turbína. Ta běhá na všechno, co teče a hoří (i plyn).
No a pokud jde o tyhle ruský auta - uvěřim, až to uvidim jezdit.
Ten motor ale neni Wankel, je to jiny princip. Mohl by pochazet z torpeda, kde se podobne veci pouzivaji kvuli tomu, ze motor se musi vejit do uzkeho tela s podelnou hrideli vrtule. Rika se tomu axial engine (to ale neni presne tenhle motor). Ale ze ten princip pochazi z torpeda - to me jen napadlo, chtelo by to overit.
Jinak k obecne diskuzi, co je a co neni mozne v Rusku. Rusove byli prvni ve vesmiru, jejich automaticka sonda jako prvni prostala na Venusi a na Mesici atd atd. Vzhledem k donedavna velmi efektivnimu vzdelavacimu systemu jsou porad schopni delat zajimave veci.
Jinak k obecne diskuzi, co je a co neni mozne v Rusku. Rusove byli prvni ve vesmiru, jejich automaticka sonda jako prvni prostala na Venusi a na Mesici atd atd. Vzhledem k donedavna velmi efektivnimu vzdelavacimu systemu jsou porad schopni delat zajimave veci.
pod pojmem rotační motor si můžeš představit jak to co říkáš ty, tak Wankel s kterým mají Rusové bohaté zkušenosti, tak i hvězdicový motor, který bude rotovat kolem klikové hřídele. Ale taky klidně i plynovou turbínu. Bůh ví, co tím básník myslel.
Na youtube je animace toho motoru, videl jsem ji, ale ted nemam cas hledat adresu.
vím který motor myslíš [odkaz]
Rotačný motor by mal byť motor, pri ktorom rotačný pohyb vykonáva piest alebo časť zariadenia, ktorá je zdrojom pohybu. V tomto videu ide o kklasický piestový princíp, rozdiel je len v premene priamočiareho vratného pohybu na rotačný. Potom by bolo možné rotačným motorom nazvať aj klasický radový, pretože ojnica rotuje... 😉 Alebo nie?
Alebo možno ešte toto?
Alebo možno ešte toto?
Máš pravdu, vyhráli válku, byli v tom vesmíru první a ........... , ale auta jim historicky moc nešly a nejdou dodnes. ;-\
Tak treba takovy KAMAZ, koukam zrovna na rally - mezi prvnimi 5 kamiony jsou 4
mě to tak trošku připomina ty dva kluky, co zinscenovali Cesky sen.. >😁 ale jestli jim to pojede, tak vsem vytrou zrak.. >😁 jak tu kdsosi nade mnou psal. Az to uvidim, uverim :yes:
No ak to rusom vyjde tak to bude riadny šok pre celý automobilový svet. Ja im úspech prajem, myšlienka je dobrá. Čo najjednoduchší a najlacnejší elektromobil poháňaný malým spaľovacím motorom- znie to rozhodne lepšie ako všetky tie prekomplikované priusy s tonou bateriek a rentabilitou rádovo v niekoľkých životoch :-!
btw- ten dizajn nie je zlý, stačí sa pozrieť na aktuálnu produkciu (ale aj koncepty) lady, nebo a dudy 😉
btw- ten dizajn nie je zlý, stačí sa pozrieť na aktuálnu produkciu (ale aj koncepty) lady, nebo a dudy 😉
Tak na tenhle humor už nemám. Co to na tom Slovensku roste za modely ? Až pojedu do Ruska pro ë , tak si tam cestou budu muset taky zahulit.
Tak tak,základní myšlenka je výborná,aneb v jednoduchosti je krása 😉 uvidíme zda to soudruzi dotáhnou až do výroby :-! ale i tak je vidět že se výroby nových aut nebojí viz nový sporťák marussia :yes:
Pred pár rokmi svet obletela správa, že ruskí inžinieri vymysleli super špičkový počítačový procesor - ďaleko lepší než Intel, IBM a AMD dohromady. Mal však jednu chybičku - existoval len ako návrh na papieri. Odvtedy som o ňom nepočul.