Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: VW Golf: Vyšší ceny v roce 2011, základ stále za 319.900,-Kč

VW Golf se dočkal mírného zdražení jednotlivých verzí. Zvýšení cen se však pohybuje v řádu tisícikorun.
Zpět na článek
13. 1. 2011 10:18
Avatar - iudex
13. 1. 2011 10:18
Základná cena
No už mi je jasné, prečo v ponuke Golfu zostala základná jedna-štvorka aj po uvedení slabšieho 1,2TSI: aby mohli udržať cenu "už od...", hoci všetky ostatné použiteľné verzie zdraželi. A kto si reálne kúpi do Golfa nepoužiteľnú 59 kW obstarožnú 1,4ku, keď sú tu skvelé TSIčka? Ale tie VW zdražil. 8-s
Rozbalit vlákno
9
13. 1. 2011 10:29
Re: Základná cena
jednoduche...vy*ebavaju s ludmi a zakaznikmi...
tlacia ludom: mame lacneho golfa, ale motor je na pecko..., mame noveho passata, ale on je konstrukcne isty ako ten pred tym, ale to nevadi, je to passat...
kupujte nase skvele auta!
>:D
lutujem ludi, ktori nemaju prehlad a kupuju ich odrbavky...
13. 1. 2011 11:01
Re: Základná cena
Tvoje starosti na mou hlavu. Uniká mi smysl úvahy jedinců,co si kdo koupí,zejména, pokud to nejsou jeho peníze a kupující si kupuje za své prachy vydělané nekradením.Soukr. si také určitě některé modely a specifikace vč. motorů nekoupím,ale je to má věc.No a kijí všichni jezdit nemohou,byť by si to někteří asi přáli.Svoboda volby,od 17.11.1989, resp po 21.11.89, až padla vedoucí úloha KSČ a KSS. :-!
Avatar - white label
13. 1. 2011 12:50
Re: Základná cena
Já spíš lituji lidi, kteří mají podobné "starosti" (o ty druhé) jako ty... 8-s ;-)
13. 1. 2011 16:33
Re: Základná cena
Když si sami nic nemohou koupit, tak aspoň řeší, co si koupí ti, co si koupit mohou. A dokazují, že o nakupování aut nemají ani (jak spisovně říkáme my Češi) ánung.
Avatar - white label
13. 1. 2011 16:53
Re: Základná cena
Ano, právě tak nějak jsem tu svou "lítost" myslel... ;-)
Avatar - Ji/Ri
13. 1. 2011 16:45
Re: Základná cena
až na ten podtext s přehledem ludí, to ale celkem vystihl. Pro mě je golf německý ceed..... no a s tím starýmnovým pasatem.... škoda slov. vw není o nic horší nebo lepší než ostatní značky...je to jen o preferencích. ;-)
Avatar - white label
13. 1. 2011 17:15
Re: Základná cena
Tvrdit o někom, že nemá přehled jen proto, že si koupí VW, je v principu to samé, jako tvrdit to o někom, kdo si naopak koupí cokoli jiného, než VW.
To jestli VW nazval změnu Passatu 7 (ne poprvé), nebo i Golfu 6, novou generací, nebo jen faceliftem, nemá s jejich celkovou kvalitou společného vůbec nic. Pokud jde o "detaily" jako je odhlučnění, komfort jízdy, kvalita použitých materiálů, zpracování, možnosti výbav a různých systémů, individualizaci, motorizace/převodovky/4x4, patří stále Golf i Passat (ve svých třídách!) ke špičce a v některých ohledech dokonce až na absolutní špičku (viz i srovnávací testy nejen v Německu).
Že na to třeba Golfu (pod kterým teď píšeme) stačí "jen" zdokonalený základ z "minulé" generace, rozhodně jako negativní "reklamu" nevidím, spíš naopak.
Jinak ať si každý koupí, co chce, především podle svých preferencí a financí, co si kupují ti druzí, nechme bez podobných komentářů a s nadhledem na nich... :-)
Avatar - Ji/Ri
13. 1. 2011 22:17
Re: Základná cena
No jen zopakuji: ani passat ani golf není etalonem třídy. V německu je tak populární, protože je cenově dostupný a HLAVNĚ JE NĚMECKÝ + servisní síť. Prostě domácí značka. V česku je to pro někoho vstupenka do JAKO lepší třídy. Tady na ACZ je vw skoro fetiš. Pravdou je, že jejich trumfem je haldex + automat. Pro mě je passat prostě jen NIČÍM NEVYNIKAJÍCÍM firmákem a je opravdu nuda ho řídit. Stejně tak je total nuda jejich nej motor 125kW nafta. Ale jako fabrika na peníze je to ok. Dokázali udělat z dojné krávy perpetum mobile a navíc přenést post dojné krávy na klienty. To je geniální, to ano. Ale, pokud nebudu brát tu kombinaci 4x4 + atm, je lepší snad vše, co je v této třídě k mání - jmenovitě Laguna III, C5, Mondeo, insignia..... :-)

Jinak samozřejmě at si každý kupuje co chce, to je jasný. Já se v tomto ohledu řídím heslem: Co mi není rovno po tom je mi ho....vno

;-)

Musím jen doplnit, že dosluhující generace byla velmi sympatická a nepočítám se ani do antivw, ale ani do vwfuns....prostě auto se svými klady a zápory.
14. 1. 2011 00:58
Re: Základná cena
Trochu tě opravím, pro tebe není etalonem. Pro ty všechny ostatní, co si ho pořídíli jím je a snad nemusím dodávat, který model je v Evropě v této třídě dlouhodobě nejprodávanější. :-)

Jinak s tou cenou Passatu v SRN si trochu ustřelil, ne? V reichu je to suverénně nejdražší auto klasické "mainstreamové" střední třídy. Kdyby nebyl, kdo by si pak koupil takový Superb, že...
Avatar - zdravy rozum
13. 1. 2011 20:30
Sbalit vlákno
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
1
Avatar - zdravy rozum
13. 1. 2011 20:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.