Ekonomika

Zpět na článek

Český závod Hyundai a slovenská Kia si vymění výrobu dvou modelů

26 komentářů

mich77
Trochu jsem hledal na netu a tady jí máš [odkaz] , můžu potvrdit, že je to opravdu nová i30 i když přes to maskování ti to asi moc neřekne >😁 Je nižší asi o 5cm, širší, krásně sedí, jak přilepená :yes:
MajoX
novy ceed uz je ... a vyroba sa ma zacat v roku 2012 ale skor na zaciatku nie na konci.
MajoX
Ja som chudacik ? >😁 Ja sa do nikoho nenavazam ako ty. Vedel som co sa stane. staci si precitat dole prispevok mich77. A ze som si pockal. No na rozdiel od teba sa nehadam a nevediem tu pubertalne flamevar, ktore auto, na ktore nikdy nebudem mat je lepsie. A tvoja reakcia je presne obraz tvojej osobnosti. Ako prva tak aj tato druha. A pokial tvoj obzor siaha po sklad nahradnych dielov, asi v nejakom robis. Obmadzeny ludia ako ty vacsinou vsetko meraju a posudzuju do hranic svojho oboru. Mimochodom, v mojich prispevkoch najdes dost indicii co a kde robim. Ale to je na teba az prilis. Ty si vystacis s invektivami. A ze stekas ? Necudujem sa. Urobil si zo seba blazna v case ked to uz bola verejna info, len do medii sa to dostalo az po oficialnom vyjadreni. A to vsetko vyplyva len z tvojej malosti.
BeranK
Seš dost mimo mísu, co? Hlavně když ty máš pravdu vždy a ve všem, jsi holt chudáček, já si dávno nepamatuju, co jsem psal před třemi dny, ty jsi si ale na svoji šanci počkal, co? Tak se rychle vrať zpátky do skladu náhradních dílů korejsmké montovny vozů na Slovensku v Žilině a ať už ty palety máš srovnaný, ty supermozku.
bullock
Tak byly to jen moje odhady. Tím víc mě teď překvapuje, že mají pro Ameriku a Evropu různé vozy ve stejné kategorii. Ještě jde o to, na kolik jsou různé i v podvozcích/motorech. Jinak jsi mě napnul... jsem opravdu zvědavý! 😄
mich77
Tak z dnešních reakcí lidí musím říct, že i Chuck sedne na zadek až jí uvidí :yes: >😁
_patrik
😄 :yes:
rohYpnol
Dodej fotku nebo skicu. Chuck Norris chce vědět, jak bude nová i30 vypadat. A jestli to nebude vědět do včera, tak si tě najde >😁
Nicco
"Bylo by fajn, kdyby nám sem nějaký insider napsal, co se o důvodech říká přímo ve fabrice."
No a je to tady 😉
mich77
Tvůj odkaz není nástupce i30 a ani trochu se mu nepodobá. Nová i30 bude mít úplně jiné tvary než současná. Můžu napovědět, že zadek se tvarově hodně podobá Giuliettě, zadní sklo víc leží než u současné i30 a světla nejsou nahoru ale směrem k sobě, předek nevím k čemu přirovnat, ale taky něco jiného než v odkazu.
bullock
Také typuji, že nový cee´d bude koncem roku 2012 (a jsem dost zvědavý hlavně na sw). I30 je nejspíš připravený - vychází z Akcentu pro USA😒br /> [odkaz]
Je vidět spíše designové retuše v duchu "fluidního sochařství". Uvidíme naživo (Ženeva?).
Jinak už jsem psal (jakobo potvrzuje) SUVéčka váznou... v USA taktéž váznou Sonáty - uvažují o novém montážním závodu (Hyundai). Tomu se říká potíže růstu/růst potíží
8-s
jakobo
Pravdou je ,že Kia Venga se moc neprodává a závod v Nošovicích nejede na plné obrátky.Dnes objednat ix 35 je obrovský problém.Dodací lhůty se nedají stanovit,komunikace mezi HMCZ a KIA veškerá žádná , systémy obou dvou nejsou kompaktibilní.Někde nahoře psal ,že bude nový Ceed již brzy.Omyl.Na konci roku vyjede nová i30 a stávající Ceed zůstane ještě dlouhé dva roky.Podpora pro KIA skončila.Příkladem je právě i 30, Sportage,to co KIA představuje jako vrchol inovace modelu Sorento je převlečené Santa Fe,nové Rio je i20 a tak bych mohl pokračovat.Už se těším ,až se výroba přestěhuje a budu vědět,že objednám auťák a do dvou měsíců stojí před salónem.Sláva Vám ,kdo dostal tento spásný nápad.Třikrát sláva !!!!!!
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
mich77
Tak přímo ve fabrice se už o tom ví skoro rok a první důvod byl, že se prezident Nošovic pohádal s prezidentem Žiliny >😁 A jak korejce znám, tak bych tomu i věřil. Pravý důvod budou asi ty prodeje, Žilina dělá každý den přesčasy a nestíhají. K té rivalitě, tak ta panuje taky jen u korejců. Pořád berou Kiu jako trochu podřadnou. Dám příklad, Venga měla na stěračích ze strany, kterou zákazník ani nevidí logo H+K, ale když začala výroba ix20, která má stěrače stejné, tak kolem toho vznikl u korejců hrozný problém a výrobce musel pro ix20 rychle začít dělat stěrače jen s nápisem Hyundai a na spoustě už vyrobených ix20 se to muselo měnit >😁 Takových věcí je víc a viděl jsem to i v Koreji ve vývojovém centru H+K. Mají to prostě v sobě, že já jsem H a vytáhl jsem K ze srabu :-! U nás ani v Žilině se to neřeší, takže auta jsou kvalitní stejně :yes:
Ferencár
Ta ix20 je fakt moc hezká. Sice je mi Kia jako značka o něco bližší, ale ix20 bych bral rozhodně raději než Vengu 😄 Ale všiml jste si někdo, že na poslední fotce chybí ix20 víčko nádrže, i když tam ve skutečnosti je umístěné? Někdo si hrál s Photoshopem 😉
Gilgit
MajoX
dovol mi mily vsevedko ti nieco pripomenut

[odkaz]

a co je za tym ? zasa nemas pravdu, je za tym rivalita. a plus trosku zly odhad ktory sa v HMMC ukaze o par mesiacov po vymene modelov. a novy ceed je tu co nevidiet. takze pocita sa z neustalym dostatkom objednavok, sportage bude tahat minimalne do konca leta, a v 2012 to hned zacne tahat zasa novy ceed, venga nie je az taka podstatna. :-!
BeranK
A není to spíš opravdu o tom, že o Vengu a sesterského Hyundaie není zájem jaký se očekával a proto je lepší kakacity diverzifikovat a tohle je nejlogičtější krok? Proč za vším hned hledat rivalitu, sváry, pomluvy, spiknutí? Pokud jsem si stačil všimnout i u nás, Sportagí i I35x (či jak se to jmenuje, asi víš, co myslím) vídávám mnohem víc, než Veng. Jenom dneska jsme potkal na trase 50 km tam a zpátky nejmíň 3 Hyundaie a 2 Sportage a marně vzpomínám, kde jsme vůbec na silnici viděl Vengu.
BeranK
Nevíš náhodou, až se v Blavě začně vyrábět ta svatá VWminitrojice, budou se tam dělat i další vozy ze stáje koncernu, nebo se tam bude dělat výhradně ta trojka?
zdravy rozum
zdravy rozum
Klaudius
Vo VW Bratislava vládne určitá rivalita dokonca na úrovni hál...
Zvarovňa Q7, to je niečo, Touareg je šmejd, a zas opačne...
Nicco
To je zaujimave ta rivalita, medzi znackami. Ale VW dokaze vyrabat v Bratislave dokonca Porsche a nie je s tym ziaden problem. Takze ak si nejaky predajca mysli, ze v Ziline flakaju Hyundai, tak nech o tom presvedci management Hyundaia a ten podnikne urcite kroky, ktore mozu skoncit aj premiestnenim vyroby.
Skor si ale myslim, ze povodne to bolo tak, ze z hladiska nakladov sa v tovarnach vyrabaju auta rovnakeho segmentu. Tak je to vsade vo svete. Potom ale samozrejeme je dost mozne, ze dovodom premiestnenia je objem predaja MPV verzus SUV. Osobne si tiez myslim, ze MPV je vacsia blbost, nez SUV.
_patrik
O tomhle logisticky zdánlivě nelogickém kroku se už mluví nějakou dobu. Bylo by fajn, kdyby nám sem nějaký insider napsal, co se o důvodech říká přímo ve fabrice. Mezi oběma značkami na českém trhu panuje klasická rodinná rivalita, kterou je cítit například při rozhovorech s prodejci. Prý že značka A používá jiný, lepší tapecírunk než značka B, ve fabrice A nám flákají náš model B a tak podobně. Jinak pochopitelně z hlediska vzdálenosti mezi Žilinou a Nošovicemi není žádný problém mít všechny díly JIT, takže půjde čistě o to, co se doopravdy odehrává na lince, respektive prvotně při plánování a kontrole.
bullock
Je jasné, že efektivnější je mít výrobu příbuzných typů na jednom místě (viz TPCA Kolín, UP v Bratislavě…). Žilina má na SUVéčka dlouhé dodací lhůty dlouhodobě (nestíhají). Toto řešení - převedení výroby, bude jistě stát peníze, ale myslel bych si, že i odstávku v obou závodech! No, logistika není můj obor, s tím jim nepomůžu 😄
3_diamanty
to nemohlo byt uz hned tak ze sa Venga vyrabala u nas a Hyundai v Cechach?

Kia Rio je tu coskoro, budu padat sanky

:yes: