Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Výsledky testů Auto Bildu na 100.000 km: Pořadí modelů

429 komentářů

Frasier
Tak král strednej triedy "apoštol" skončil na chvoste tabuľky. A ako vidím nie je sám z supermainstreamu.

Na záver teda BRAVWO PASSAT, FOX, POLO, TOURAN.

P.S: Zatiaľ si striktne nevysvetľujte tabuľku, počkajte na výklad GTI-ho až potom môžte...
rohYpnol
:yes:
Zvláštní přitom je, že AutoBild je přeci ten zprofanovaný a podplacený plátek, kde každý srovnávací test vyhraje VW >😒]
Je vidět, že TDI a HTP jsou zkrátka elita. VW určuje kvaliitativní měřítka všech tříd. Tady s GTI souhlasím, ale s dodatkem, že většina ostatních je alespoň co do kvality předčí.
Mainstream, inak tiez stredny prud, oznacuje v hudbe nikoho neurazajuci pop, resp. styl, co prave leti. Ale je to tazky priemer, nieco ako produkcia tria SAW (pisali pre Kylie, Astleyho, Bananaramu....).

Super mainstream posuva definiciu premierenosti stredneho prudu na uplne novu uroven. Vsetko pre kazdeho, najnizsi spolocny menovatel, hudba pre uninterested masses, bezova siva a siva bezova, priemyselna produkcia trojakordoveho popu, ktory sa v poslednom refrene zvysi o terciu. Jedna sablona, transponovana podla hlasoveho obmedzenia interpreta. Po kazdej stranke super priemerny. Definicia VW.
WinDiesel
Nejsi ty DJ?
Hamunasakra
:yes: 😄
P 407
robertPLUS
Johny.Rico
Jinými slovy tragedie... 😒
SKolja
Takto nejak ma vyzerat referencny test, nie umele statisky od ADAC ktore neberu do uvahy prace vykonane v servisoch (samozrejme ze nemaju ako sa dostat k danym informaciam)
bojler_
aby byl test nejakym zpusobem vypovidajici, nemohlo by se jednat o jeden kus vozidla. stejne pitome postaveny jsou statistiky z technickych apod.

je zajimave, ze ackoli se v testu OI umistila prakticky na konci, zkusenosti jsou velmi odlisne a OI je velmi spolehlive auto. naopak OII, ktera se umistila asi na sestym miste je v poctu reklamaci vyrazne horsi nez OI...
Hamunasakra
Ale kdepak! V závěrečné zprávě po rozebrání vozidla jsou jednotlivé závady pečlivě analyzovány, zda jde o běžnou poruchu (a jak se k ní staví výrobce). Tenhle typ testů spolehlivosti je jednoznačně nejlepší jakej vůbec lze dělat. :yes:
Ale že si lidi představujou že to s poruchovostí je často až právě obráceně - to je fakt 😉
bojler_
Napadlo tě někdy, že automobilka nemá jediného dodavatele, že díly jsou průběžně upravovány atd.?
Hamunasakra
To ví každej kdo čte jak tyhle testy nebo komplexní přehledy v katalozích ojetin 😉
Zkus si jednou jeden přečíst - máš tam přesně rozebraný jestli tahle závada je výjímečná, stávala se, nebo je to achillova pata modelu. A samozřejmě že ta závada platí třeba do podzimu roku xy, pak byla součástka vyměněna ... 😉
Takže jo, napadlo 😄
bojler_
Ještě jednou zopakuju jedno sladké tajemství. Spolehlivost konkrétně OI a OII je extrémně odlišná od výsledků v tomto testu. Kdepak asi udělali soudruzi v komplexních přehledech chybu...
Hamunasakra
Zkus k tý svý informaci alespoň něco dodat...
V případě testu nejde o žádnou chybu - když si je přečteš, tak motor TDi prostě zlobil, zatimco 1.6 benzín sice jízdně stojí za prd, ale docela spolehlivej byl 😄
bojler_
Motorů TDI je milion druhů a právě klasické v první generaci patří mezi držáky nejtěžšího kalibru. Sice to nevyčteš z testu nebo katalogu ojetin, ale on ti to řekne i každej mechanik v servisu. Ani k tomu nemusíš znát čísla poruchovosti ze Škody...
white label
Jj, začátkem roku 95 jsem v Německu koupil úplně nového třídv. Golfa III TDI (GT Special), původně jsem chtěl GTI, ale k vůli častým dlouhým cestám do Německa jsem na poslední chvíli změni své rozhodnutí, což se mi brzo finančně vyplatilo. Byl to neskutečný držák, včetně motoru, ale i u turba! Dnes má už třetího majitele, najeto hodně přes 300 tis. a pořád lítá s původním motorem i turbem... 😉

P.S. V polovině 90tých let neměly TDI mezi turbodiesely prakticky žádnou přímou konkurenci...
Hamunasakra
Polovina 90tejch? Jo to jo. Výborná byla eště verze z roku 99 - potom asi udělali soudruzi z Wolfsburgu někde chybu 😄
Ne vážně - pak se to prostě zhoršilo a časem zmizel jak technickej náskok, tak začaly problémy s kvalitou .. nicméně renomé maj i přes veškerý průsery furt dobrý = myslim že furt si většina lidí představuje že jsou mnohem lepší (že jsou prostě nejlepší 😉 ) než ve skutečnosti jsou - a to je pro prodej důležitější než všechny testy dohromady.
Hamunasakra
Která verze jo a která ne, je PRÁVĚ TO co se v tom katalogu ojetin DOČTEŠ! 😉
Teď se o něco podobnýho pokouší ve Světě motorů Martin Vaculík - neni to tak podrobný jako německý materiály, ale základní informace který motory jo a proč jo a který ne a proč ne tam samozřejmě jsou..
A co se týče TDi, poslední zajímavej byl v roce 1999 ve verzi 110 koní, to je ale už 12 let, ty další verze už tak povedený a konkurenci drtíci fakt nejsou ;-\
bojler_
Aha, takže se obloukem dostáváme k tomu, že jedno z posledních míst OI je úplně mimo a motorizací to nebylo ani náhodou. 😄

Mimochodem 66 a 81kW verze fungovaly výborně i po roce 1999 a že jich bylo... příště nevěř všemu, co si v časopisech přečteš.
Hamunasakra
Netušim jak ses k závěru že jedno z posledních míst Octávky je "úplně mimo" dostal, ale motorizací to mj. naopak bylo (alespoň dle spiknutí v německym AutoBildu - jak to asi vidíš ty 😉
Spolehlivost aut věru nebude otázkou víry, jestli víš nějaký "velký tajemství" ohledně poruchovosti škodovek - tak nechoď kolem dokola a prozraď ho 😄
Že motory TDi fungovaly i po roce 1999 je jasný - byly ale už za vrcholem a zvýšila se i poruchovost - a ne podle jednoho testu na 100.000 km 😉
_MT_
Testy jsou to velmi kvalitní. Ale tohle bodové srovnání není zrovna vypovídající. Třeba tu A6 si pamatuji. Body ztratila za dvojnásobnou výměnu navigace, kterou v obou případech odrovnala voda unikající z poškozené hadičky ostřikovače. Poprvé jí vyměnili jako vadnou, když tam s tím byli podruhé těsně před koncem testu, tak už našli i příčinu.
mikesh
Ty mas k dispozici nejake statistiky reklamaci?
da_b0mb
:yes: a to nejen kvuli "prvnímu" místu
tonny.p2
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
tonny.p2
Cara Binieri
Ač všeobecně známý, výsledek je, jak by řekl Raymond Babbitt: "Uh-oh". >😒]
Jasně, o spolehlivosti celé produkce tyhle testy moc nevypovídají, ale jistý obrázek si člověk udělat může. Člověk by ale nevěřil, co vše se může podělat na vozech jako F500, Fox, Golf V anebo Polo IV. Ta auta mají techniku pokročilou asi jako žebřiňák a přesto skončí s takto ubohým skóre. U Passatu PD, Laguny II nebo Mercedesu ML se to dá pochopit, ale u malých jednoduchých aut je to smutný.

Prostě je to o štěstí, koupě auta bude vždycky loterie. Takže snad jediná možná rada je měnit auta co dva roky... ;-\
WinDiesel
Dovolím si nesouhlasit s tou posladní větou.
Jediné, co je zcela zjevné je, že intenzivní marketing vždy pobije kvalitu konkurence - neděláš marketing, zabalíš to. Je to vidět na příkladu nedoceněné Mazdy, tedy alespoň v ČR. Žádný marketing, slabé prodeje, i když mají dobrá auta.......
Na druhou stranu, u VW je marketing alfou a omegou a funguje to.

Slogan dne: vwalím vwoči 😄
Ronault.
Tak tak, vealme vwoči jak se to dělá.
Krispos
Ještě mi okomentuj Oktávku a Roomstera, věřím že jsi na ně zapomněl jen čirou náhodou.... jejich výsledek je síla marketingu v kombinaci s uplácením, nebo výjimečná kvalita jednoho kusu?
Cara Binieri
Spolehlivost se od auta očekává, není nutno ji tedy komentovat. To že se ale auto vrací z každé delší projížďky na podválu je už ale na pováženou - Touran.
Nejhorší Japonec skončil na 34. místě (a to je navíc Brit), srovnejme to se zavedenou evropskou proveniencí...normálně se stydim.

PS. Corollu nepočítám, nemohu najít test.
Krispos
Mě je jedno kde se umístil VW, štve mě jenom jedno Volvo v testu, stejně jako žádná Lancia... Peugeoťáckej 1.6-ovej diesel, kterej převzalo Volvo, tam taky nevidím... ale hrozně se mi líbí, jak se dneska koncernobijci rozhodli vynechat Škodovku 😄
Cara Binieri
Zrovna test Delty 1.9 JTDm Biturbo by mě dost zajímal.
JJ, jdou na to podle Maierova zákona😒br /> "Neodpovídají-li fakta vaší teorii, je třeba se jich co nejrychleji zbavit". >😒]
Teď si zrovna z nudy počítám výsledky mých bývalých a současných aut a je vidět, že faktor náhody hraje obrovskou roli. 😄
Krispos
Btw. už týden nebyl ohlášen žádný nový model lancie, začínám být nervózní >😒]
Cara Binieri
Tak už vypotřebovali celý portfolio Chrysleru, teď přemýšlejí, kterou značku zkanibalizovat příště. >😒]
white label
Ještě chvilku vydrž, italská fabrika na znaky/loga Lancie nestíhá vyrábět, její kapacita nebyla na spojení s Chryslerem připravena, viz i foto z premiér "nových Lancií"... 😉 >😒]
Ronault.
Ty loga dělaj Číňáni, sím tě, kdyby Italové, tak jich bude díky stávkám nedostatek >😒] >😁
white label
Právě proto, že se nám ty premiéry Lancií nějak zasekly, bych to tipoval spíš na domácí produkci..., vzhledem k tomu kolik se prodávalo Lancií v posledních letech, by výroba v Číně nebyla rentabilní... >😒]
Hamunasakra
Jednoznačně, tyhle testy o spolehlivosti celý produkce vypovídaj nejvíc ze všech - samozřejmě to chce číst celou závěrečnou zprávu. Nicméně nepamatuju auto který by tady dopadlo hodně špatně a přitom to byly samý výjímečný závady 😉
Ale jinak loterie to samozřejmě je 😄
A myslim že 2 roky jsou zbytečně často, stačí 4 😉
Cara Binieri
Tak já mám poslední dobou nájezd cirka 35-50 tisíc ročně, takže auta pouštím těsně před těmi většími výměnami.

Třeba u toho Passata za drtivou většino problémů mohl vyloženě nepodařený motor. Při koupi velkých TSI tyhle problémy zcela odpadnou.
Hamunasakra
Jo tak to jo - 50 tisíc ročně je už docela dost ...
U toho Passata a vw vůbec je to z testů jednoznačný. Motory TSi jsou povedený, některý dokonce hodně povedený, představy o TDi vůbec neodpovídaj realitě 😉
white label
Nechceš se trochu víc rozepsat o tom "kontrastu" jednoduchosti techniky ("žebřiňáku") GolfuV vs. pokročilé techniky Passatu/Laguny II? :😉 😉
Cara Binieri
Golf 1.4 benzín, manuál, bez navigace a elektronických fičůr versus Passat/Touran s technologicky složitým naftovým motorem, elektronikou a ranou DSG.
O Laguně škoda mluvit, tam kvůli Keyless Entry byl člověk rád, když se do auta vůbec dostal.
white label
Ale to jestli je auto celkově technicky jednoduché (ve smyslu toho žebřiňáku) přece není zdaleka jen o použité motorizaci, nebo jedné položce výbavy...
Cara Binieri
Tak ale nemůžeš čekat, že během 100 tkm v Německu odejde zavěšení, sedadla nebo kabelový svazek.
Opravdu výrazné boty se projeví, ale když v tom autě něco není, nemůže se to podělat. "Žebřiňák" bylo myšleno obrazně, třeba Golf v základní výbavě je proti Loganu něco jako raketoplán, žejo... 😄
white label
Nemyslel jsem to jen přímo k té poruchovosti, spíš jsem narážel na technickou podobnost GolfuV/VI s Passatem B6/B7.
Krispos
Jojo, v naší rodinný felicii drželo všechno do 255tkm.... zato teď se mi to sype všechno najednou. Ale i tak, klobouk dolů před tím, co všechno přežila 😄 V jednoduchosti je prostě síla, a ten 1.9 diesel bez turba, to je nesmrtelnost sama...
smartboy20
moja rec, Felda 1.9D = NEZMAR 325k km, pravidelne tahala naklad rovnajuci sa jej pohotovostnej hmotnosti, caste jazdenie po nespevnenych atd atd a stale jazdi..
_MT_
Spíš jde o výbavu. Čím je auto vybavenější a má složitější (popřípadě novější) motor/převodovku, tím na tom bude hůř. Elektronika je nejčastějším zdrojem problémů, takže holé auto je celkem za vodou. Atmosférický benzín, který se vyrábí 10 let, bude s poruchovostí také někde jinde, než takový dvojitě přeplňovaný diesel, který zrovna začal sjíždět z výrobní linky. Atd.
boberko
WinDiesel
Nehul tolik.....
Hamunasakra
No, rozhodně NEBUĎME hrdí na vw a TDi 😉
Ji/Ri
bordeaux
Urcite ta tabulka je obratena, tie posledne modely su vlastne tie najlepsie.. Tabulka ide od najhorsieho -1.miesto po najlepsie - 70. miesto >😁 >😁 >😁

Opel vectra, Laguna, megane, AR 159, Dacia LOGAN!!!!, toto vsetko co je pravidelne opovrhovane, ci uz ako model alebo cela znacka ziskala lepsie vysledky v realnych sledovanych dlhodobych testoch ako Passat 2.0 TDI - "apostol mokrych snov" VWGTI-ho a jemu podobnych.

Passat je najpredavanejsie firemne auto. Tot vsio
Cara Binieri
A víš, co je ještě pikantnější? Že Alfa ztratila deset bodů za ZBYTEČNOU výměnu motoru.
bordeaux
ano cital som to.. 159 je kvalitne auto bohuzial v tieni slavnejsej matky 156 ktora sa kazila aj kvoli sprostosti majitelov. Ale 159 je naozaj kvalitka na urovni vsetkych ostatnych modelov.
mikesh
Proč byla výměna zbytečná?
Cara Binieri
Protože nečistota v palivu ucpala vstřikovač na prvním válci a došlo k lokálnímu přehřátí. Kvůli problémům s vstřikovačem natekla do výfuku nafta a zničila filtr pevných částic.

Takhle, když už se to stalo, výměna byla nutná. Ale vzhledem k tomu, že Alfa za bordel v palivu nemůže a k tomu, že výměna proběhla v záruce, mi přijde nefér penalizovat.
mikesh
Takže výměna byla NUTNÁ, ne ZBYTEČNÁ 😉

Čím se ucpala ta tryska nenapsali definitivne ani z Alfy, v AB psali o mikrocastici kovu, Alfa psala jen o mechanicke blokaci, ktera teoreticky MOHLA bych zpusobena necistotou v palivu (kdyby si byli tak jisti ze jsou z obliga by to napsali jinak). Takze zahod ruzove bryle. Pokud by se nemelo penalizovat nic co opravi v ramci zaruky by ten zebricek asi neexistoval.

Kdyz uz jsme u toho, motor odesel pri 20tis. km, ale uz pri 13tis. odeslo ABS, ASR a VDC a o par stovek km dal sel do nouzoveho rezimu - rizeni zpetneho vedeni vyfuk. plynu kaput. Hned mu taky menili kladku a remen za nejake kvalitnejsi pac s temi puvodnimi by to motor nemusel prezit.
Cara Binieri
Hele, to nesmíš tak rozmazávat. Člověk se tady snaží... >😒]

I přesto ten test Alfa zvládla celkem obstojně.
mikesh
😄
ale kia ceed neni ceske auto ale slovenske 😄
bojler_
ehm ehm. v tom pripade je skoda indicky auto. taky si totiz najala delniky a montuje tam auta...
Ronault.
Tak jsem zvědav jaký koeficient použijeme dnes? Budeme dělit prémii, násobit lowendu nebo odmocňovat supermainstreamu?

To budou dnes počty, těšíte se? >😁
LudaBaxa
Netušíš jak moc >😁
Cara Binieri
Vzorec je jednoduchý.
Počet nasbíraných bodů*koeficient značky*třídní příslušnost*země původu. Pokud užijeme správný koeficient výpočtu (například Renault Laguna, Francie, "lowend mrk mrk") zjistíme, že je zdaleka nejporuchovějším vozem.

Vše podle hesla "KDYŽ CHCEŠ SUPERMAINSTREAMOVÝM KOVBOJEM BÝTI, MUSÍŠ CHECHTÁKY NA SERVIS MÍTI".
Frasier
Tá posledná veta >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 :yes:
Frantizsekk
Mi povidej, Passat pujde letos pryc. Vsechno jsem na tom vymenil, a stejne se to se*e...ABS v prli, central v prli, motor ted musi na vag, pac huli jak buldozer. Ale, prevodovka je super :yes:
Cara Binieri
Jak to je starý? ;-\
Krispos
Jen aby nebyl problém mezi pedály a volantem, to pak můžeš koupit aut kolik chceš 😄
Frantizsekk
Zivim se jako ridic nakladaku, neco malo o tom vim 😉
Krispos
A co tě teda vedlo ke koupi Passata?
Frantizsekk
Pac mi vyhovuje jako takovej. Ale se spolehlivosti to bylo horsi, nez jsem cekal.Predtim jsem mel vento, to se nijak nekazilo.
Frantizsekk
B5, jeste par mesicu a pujde na vrakac. 3 roky odslouzil, ale spolehlivej nebyl ani trochu.
white label
To jsou mi "logické" počty, Passat B5, který už se 6 let nevyrábí má u tebe odlsouženo jen 3 roky a samý problém? Nějak si vynechal "detail", že sis před těmi třemi roky zřejmě koupil 3-12 let starou ojetinu, což je loterie samo o sobě u jakékoli značky... :😉 😉
Frantizsekk
To mas pravdu, ale necekal jsem to tak hrozny. Krom pozink kastle, zadni napravy,prevodovky a motoru na tom aute neni nic, co by vydrzelo delsi dobu. Priste to vw nebude, ani diesel.
Ji/Ri
Jooooo to je hláška ..... si mě sundal jak plakát ze zdi jedním tahem heveru.... >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Johny.Rico
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes:
_MT_
Ten konec >😁 >😁 >😁
WinDiesel
Jednoduchá aplikace a kombinace upgrade a downgrade udělá svoje. 😄 A koeficient náhody, to je to pravé ořechové. Bez výjimky narazili testeři Autobildu pouze na výjimky, čístá náhoda, nic víc.
Myslím si, že v Autobildu si mocně oddechli, když narazili konečně na auto z koncernu VW, které vcelku uspělo. Co je móc to je móc, syrečky from Olomóc >😁
Ronault.
>😁 :yes: Nejlepší bude výrok, že je úspěch Foxe, že zdolal těch 100 000 km, to se těším, na malé auto nebývalý výkon 😄
No, ono je to v podstatě jedno, tedy je jedno co sis koupil, budeš litovat, že sis nekoupil Apoš...tedy Logana jako koukám >😁
Cara Binieri
Když si koupíš Apoštola, budeš mít jedinečnou možnost vyzkoušet si celou paletu náhradních vozů. Vždyť už to je dostatečný důvod ke koupi.
WinDiesel
...... a paletu náhradních dílů ......
Krispos
Chlapi, Apoštola si člověk koupí, když ztratí hodinky.... u VW k nim dostane i kastli, motor a 4 kola 😄 jo a velkej kufr...
Cara Binieri
>😁
A já se divil, proč byl budík to jediné spolehivé ve služebáku.
Krispos
Služebáky jsou kategorie aut, kde bych servis neřešil.... 90% lidí jezdí se služebákem jako prasata, dávaj tomu čočku protože to není jejich. Nejlépe je to vidět na firmách, kde prosíraví šéfové nakoupili HTPčka a ty rozzuřený fény nejdou pod 10l na 100 >😁 >😁 >😁
Cara Binieri
Já jsem řešil spíš tu ostudu, když jsem stál uprostřed křižovatky U Bulhara s DSG zaseklou v neutrálu. Kolik stála oprava mi bylo upřímně jedno, hlavně rychle pryč. >😁

Rozzuřený HTP je kapitola sama pro sebe. >😒] Vrum Vrum...
Krispos
Byl jsem jednou v berlíně na ambasádě, protože tam táta potřeboval něco zařídit. Vezl mě tam jeho známý v autu, které mělo problémy nastartovat. A teď si to představ, křižovatka v centru Berlína, na ulici stojí policajti. Na semaforu naskočí zelená a já kolem nich tlačím auto >😁 >😁 >😁
mikesh
Stihnul jsi to na zelenou? >😁
Ronault.
Každý, kdo si představí, že přijede německý policista, který ti udělá důkladnou prohlídku včetně těch nejintimnějších míst stihne tlačit auto na zelenou >😁
Provocateur
O keoficient se radši nestarej a buď rád, že měli v testu na všechny Renaulty štěstí s výběrem a všechny se dostali do cíle (resp. najeli aspoň těch 100 000 km). Kdyby se jim dostali do rukou ty dva naše bývalý, tak by dojeli leda na valníku se známkou 10+ >😁
zdravy rozum
zdravy rozum
WinDiesel
No, co se týče pití, myslím že nás bratři Slováci vždy pobijú... I když se Valaši snaží seč jim síly stačí...
No to jsem ale zapomněl na to, že to jsou jedni z těch Slováků, co nedorazili do Prahy... 😄
Frantizsekk
Tvoje mentalita je vsem vzorem :yes:
da_b0mb
>😁
já jen poopravim jeden údaj, který myslitel nahoře uvádí - jsme až druzí za Lucemburskem 😉
WinDiesel
Je to jednoduché, Češi více vydělávají = mohou si koupit více alkoholu. Z příspěvku výše čiší závist na 100 honů ...... >😁
bordeaux
serte na neho bratia, je to chuj akych sa bohuzial v narode nasom najde viacej.. Nic viac nic menej..
zdravy rozum
twistedTSD
mluvíš o národu, který vyrobil v roce 1897 jedno z prvních aut a s vývojem i výrobou prakticky pokračuje dodnes...A vůbec, přestaň už s těmi xenofobními kecy, nikdo tu na ně není zvědavý...
Hamunasakra
Pamatuju kam ten vývoj a výroba došly začátkem 90. let minulýho století 😄
Škoda Tatry - že jí nikdo nekoupil, a díky za včasný porevoluční prodej škody německému majiteli, bez něj by dopadla jak Moskvič, jen o desetiletí dřív 😉
Ronault.
Matelko, ty už nesníš o Octávce? Co to? Tatínek si koupil Kiu nebo Taz? >😒]
borowo
Hanbim sa za teba ty primitiv...
zdravy rozum
Provocateur
Myslím, že ty jsi taky zářivým příkladem slovenské kvality 😄
zdravy rozum
dr.biker
Tak se konečně ukázalo, jak to „asi“doopravdy je s tou spolehlivostí automobilů. Vím, že např. Touran mohl být nepovedený zmetek, ale každá automobilka měla stejné podmínky.
Doufám, že ti co si pořád myslí, že Fiat je „poruchový šrot“ a že Vw vyrábí nejlepší auta na světě, už konečně uznají, že to tak není. Stačí se podívat, jak Fiat jde s kvalitou nových modelů nahoru. Jde to vidět zejména na modelu Punto.
8. Fiat Bravo 1,9 MultiJet (200😄
26. Fiat Panda 1,1 8V (2004)
39. Fiat Grande Punto 1,3 MultiJet (2007)
60. Fiat Punto II 1,2 (2001)
64. Fiat 500 1,4 16V (2007)

A teď pro porovnání Volkswagen😒br /> 5. VW Tiguan 2,0 TSI (200😄
31. VW T5 Multivan 2,5 TDI (2005)
33. VW Lupo 1,4 TDI (2000)
50. VW Golf V 1,4 (2003)
65. VW Passat Variant 2,0 TDI (2006)
66. VW Fox 1,2 (2006)
69. VW Polo IV 1,2 (2002)
70. VW Touran 2,0 TDI (2004)

Fiat se průměrně umístil na 38. místě, Vw na 49. místě. Kromě spolehlivého Tiguanu jsou Vw nespolehlivá auta(alespoň podle Němců). A to ve prospěch Vw hraje ještě více testovaných aut než Fiatů, které snižují celkový průměr.
Hlavně mě zaráží spolehlivost tolik opěvovaného Passata.
:no:
WinDiesel
Náhoda, hochu, náhoda...
Oni Němci si to sami vykoumali ale potom si vždy spořádaně zakoupí německé auto, aby podpořili německý průmysl.
Dovedeš si vůbec představit, že by německý důchodce byl schopen postavit před svůj barák např. Peugeot? A vysvětlit to sousedovi? Ještě tak Ford nebo Opel, tato auta se alespoň v Německu vyrábí...
No a co se týče firem, tam je nákup německého auta podmínkou.
Moje spolužačka dělá pro firmu prodávající laboratorní přístroje a vybavení nemocnic. Dělá na vyšším středním manažerském postě, tak si v minulosti dovolila kopupit BMW X3. Po nějakém čase je koupil Siemens, a rázem je po BMW (a SUV, moc by si v hierarchii vyskakovala). Má teď na výběr - Passat/Audi A4. A je to. Tato situace AUTOMATICKY generuje výhodu pro VW a AUDI, kdy na BMW a Mrecedesy mají nárok jen ty vyšší a nejvyšší šajby.
Keep this poor boy down... (girl) :no:
dr.biker
S tou značkou máš pravdu, tátovi zase v práci koupili českého Superba místo Laguny, kterou chtěl, aby prý podpořili náš průmysl. Jak by to vypadalo, kdyby česká firma jezdila ve francouzském voze! >😒]
WinDiesel
A teď se bude muset rychle naučit móresy řidičů Superbů. A věř mi, není to jednoduché, když musí Superbista neustále dokazovat, že mu to jede rychleji že Passatům a Octaviím... Sluřební Octavie jedou na dálnici v průměru 150 a Passaty z principu 160. To by se z toho jeden zbláznil, nenechat se od nich předjet a pořád dokazovat, že má lepší auto... 😒
Cara Binieri
Hm, nás se neptají.
Jsi manažer? Tumáš Passata. Jsi ředitel/náměstek/reprezentant? Dostaneš A6. Jako referenční auta máme benzínové Passaty. Pochopitelně si nikdo nestěžuje, ale výběr formou schváleného budgetu by se hodil. VW umí u fleetů nabídnout naprosto neskutečné podmínky, proto automaticky vítězí.

Ale je to přesně jak říkáš, jiné značky se prostě prosadit nemohou i kdyby nabídly sebelepší podmínky.
Krispos
Německé firmy jezdí německá auta, francouzské francouzská.... jsem úplně šokován, jak je to nelogické....
Krispos
Škoda auto: 10 + 14 + 58 +59 = 141

Průměr 141 / 4 = 35,25

A včíl jsi v * 😄
Cara Binieri
Nebo třeba Mazda: (1+3)/2=2. Nádhera.
Akorát je problém, že je to pořád moc malý statistický soubor. Opravdu tomu začnu věřit až ve chvíli kdy otestují celou (nebo aspoň většinu) produkci.
Krispos
Ale tak to byla taková matematika na pobavení >😁 Mnohem více se mi líbí věta😒br />
"A to ve prospěch Vw hraje ještě více testovaných aut než Fiatů, které snižují celkový průměr."

Takže VW má na pozicích 50+ celých 5 aut, Fiat jenom 2 a Volkwagenu to snižuje průměr? To by snad nevyplodil ani GTI.....

P.S. s japonci souhlas, kvalitní auta oni umí...
Cara Binieri
Vždyť jo. 😄
Nad tou větou jsem se taky zastavil, kdyby tam někdo měl dvacet aut, asi by automaticky vyhrál.
>😒] A je rozdíl udělat spolehlivou Pandu a spolehlivej nadupanej Bavorák.
Krispos
Jistě že to je rozdíl, když jedno děláš v německý továrně přesně na směny a druhý v italský továrně v pauze mezi stávkama 😄 od italů je to heroický výkon a ode mě maj palec nahoru :yes:
dr.biker
S tím průměrem jsem to myslel tak, že ve statistice je více zkoušených Vw, takže čím víc máš aut, tím leší je umístění v tabulce. Např. když sečteš umístění Vw, tak máš 389, to vydělíš počtem aut, což je 8 a máš průměrně 49. místo. A kdyby testovali jenom 5 Vw, tak potom by to bylo třeba až 70. místo. Chápeš už jak jsem to myslel?
Cara Binieri
Když sečteš umístění pěti libovolných VW, taky dostaneš nižší číslo než 389.
Nějak ti ty počty falírujou.

Teď v podstatě říkáš, že kdyby těch aut měli 390, byli by po vydělení ještě lepší než první. >😒]
dr.biker
Já vím, je to složitější, prostě jsem chtěl napsat, že Vw byl oproti Fiatu ve výhodě tím, že bylo v testu více aut, tedy pokud byl v testu vyloženě zmetek z výroby, což se občas stane, tak měl Vw v testu dalších víc aut, které mohly tu celkovou úspěšnost značky vylepšit tím, že se umístí na lepších místech. Ale nestalo se tak.
Je pravda, že test nevypovídá o kvalitě automobilek jako celku, protože nebyly otestovány všechny modely aut.
P.S.: jinak matematika mi nikdy moc nešla, na vysoké škole jsem ji opakoval.
white label
Zdá se, že ani to příliš nepomohlo... 😉 >😒]
CB má tentokrát pravdu... 😄
Cara Binieri
To myslíš, že bych se někdy mohl mýlit? Hehe. :-!
_MT_
5 nebo 8 kusů z milionové produkce je pořád stejně nevypovídající. Ze statistického hlediska, čím více, tím přesnější. Nikoli lepší či horší výsledky. Ale přesnější. Když máš nepřesnou statistiku, tak je to jen otázka štěstí.
6B6
2 dr.biker: já bych brzdil a zkusil si pročíst, jak jsou ze slavné a "dokonale" M6 odvázáni její majitelé, viz. odkaz😒br /> [odkaz]
Dohledají se tam i případy,kdy se po 30 tkm. kousl motor-selhalo mazání,protože se potočilo jedno hlavní ložisko na klikovce, jedná se o tentýž 1,8 benzín. motor, jako je v přehledu. Oprava je stála pouze 100 tis-motor z bouračky.Takových věcí je tam spousta. Soukr. tohle auto mám a docela se těším na konec roku, kdy půjde z domu a koupí se Passat 1,8 TSI.
Mám to potěšení M6 po FL s DPF vlastnit a radost nekonečná...zejména po poslední svolávačce(2009),nahrátí nového SW a DPF se přímo zbláznil. Takže japonec až nakonec, resp. jednou stačilo a nazdar! Nikdy více!
BTW: anketa, kde se testuje 1 auto má nulovou vypovídací hodnotu.Pokud by testovali výše uváděnou M6 a ve 30 tkm by se odporoučel motor,pak by byla M6 poslední, jako v budoucím testu AUDI, kde se vysypala převodovka v 60tkm.Letos test vyjde.Méně bystří se budou vášnit, se těším....
Hamunasakra
Spíš zaráží PROČ je Passat tak opěvovanej - až tak fenomenálně nedopadá už desetiletí. Markteting holt dělá přes 90% dojmu 😉
A nejde až tak o jeden kousek - případný odchylky v poruchovosti jsou v doprovodnym textu vždycky popsány, nepamatuju si ale že by jinak excelentně spolehlivý auto v testu na 100 t. km dopadlo nějak zvlášť špatně a popisovali že všechny poruchy byly naprostá výjimka a naopak. Občas se samozřejmě projeví u testovanýho auta závada která je dost výjímečná, ale neni to zas tak často..
Když to člověk zprůměruje jako ty, tak to fakt víceméně sedí - i když si to lidi představujou často dost jinak.. 😄
Subaru4ever
Něco mi říká, že tato diskuse nedopadne dobře 8-s :no: :no: :no: .

Pro mě jsou vítězem AutoBildích dlouhodobých testů Panda a MCV. Sice nejsou na úplné špici, ale klesly jen kvůli úplným hloupostem. Naopak v textu šel jeden superlativ za druhým na jejich jednoduchou koncepci, pracovitost a užitečnost 😄

Ačkoli zastávám názor, že pomocí výsledků jednotlivců nejde plně hodnotit celé výrobní série, nemůžu přehlédnout jeden fakt. A to ten, že balík 70ti aut už je statisticky velmi zajímavá množina. A i sebezabedněnější jedinec na první pohled vidí, že Japonci jsou v první třetině, německá prémie schizofrenně rozptýlená, a VW a Francouzi na chvostu. Je tam pár výjimek potvrzujících pravidlo, ale je jich tak málo, že jdou zanedbat.

Poperte se tu chlapci, plivejte si do obličeje, odcházím 😄 :-!
WinDiesel
Ty jsi ale zlý >😁
Dan0044
Ano, ano, jen slepý by si nevšiml stálé spolehlivosti japonců, přestože už to není jako dřív, pořád jsou na tom dobře.

Myslím, že pomyslnými vítězi jsou BMW a Mazda. Jistě, mohlo se natrefit na dobrý kus.... Ale to asi u všech automobilek. Tenhle test mi připadá jako nejobjektivnější a lepší v současnosti by se asi ani nenašel. Potvrzuje to, co už delší dobu je známo a to, že japonci a BMW jsou kvalitní. Také je potřeba pochválit Kiu, která udělala obrovský pokrok. Možná proto, že přestala vyrábět v Korei. Také Fiat se extrémně přemohl a je na tom lépe než VW.... A také blahopřání patří Škodě, protože je vidět, že se vytáhla a upevňuje mě to v názoru, že kdybych se měl rozhodnout mezi VW a Škodou, tak to bude právě ona. Ty poslední dvě Škodovky, ty byli testovány už před dlouhou dobou a Škoda se hodně hnula kupředu. Něco na tom ale bude. Teď v tuhle chvíli už VW spíš stahuje dolu, než aby jí pomáhal. Samozřejmě před 20-ti lety tomu bylo naopak.

Na druhou stranu je jasné, kdo tyto testy "projel" na plné čáře. Zachraňující Tiguan nenadělá nic s tím, že většina VW produkci je u konci žebříčku. Přestože VW nemám moc rád, myslel jsem si, že na tom bude lépe. Zklamalo ještě víc. Ani francouzská trojice příliš neuspěla, když pominu Lagunu a Clio. Ale to už je známá věc.
Hamunasakra
U toho vw to neni až tak o tom kdy bylo co testovaný jako o motorech - alespoň to se dočteš v těch testech. TDi většinou zlobí mnohem víc než by si člověk myslel, naopak většina novejch benzínů TSi je hodně povedenejch, spolehlivějších - a ještě sou často o dost levnější 😄
skejpa
To vysvětluj bláznivým ropochtivým čecháčkům 😄 Takové pěkné reklamy jim škodovka udělala na TSI a stejne kupujou TDI jak zběsilý 😄 Jasný, ušetřej na palivu, připlatěj na servise. Jízda bude ale nesrovnatelná...
Dan0044
také nechápu takovou kupovanost TDIček.. No nic, jejich blbost >😁 TSI jsou dobré motory, když se tedy jedná o ty větší. Co vim, tak i u Mitsubishi byl TDI nejhorší motor, co kdy nabízeli :no😒br />
PS.: a ještě jedna pochvala pro Ford mi unikla - dopadl lépe, než sem si myslel, že dopadne
skejpa
Já bych ten ford zase tak moc nechválil. TDCi se moc nevytáhlo (což jsem čekal). 3x 2.0TDCi za 14., 45. a 55. místo se známkami 2, 3- a 4. Ale tak maj naštestí i lepší benzíny 😉 Mimochodem tyhle umístění přesně ukazují, že jeden diesel může jet víceméně vpohodě a další dva se serou... Takhle je to samozřejmě u všeho ale u dieselů je to prostě daleko častější. Cenu oprav radši nezmiňovat.
Hamunasakra
Potom co starý "věčný" atmosferický diesly skončily, tak prostě radši benzín, no 😉
Zvláštní že to všichni víceméně víme a skoro nikdo se podle toho nechová, co? 😄
skejpa
To skoro nastesti jeste nevymrelo 😉
Hamunasakra
S tim Mitsubishi máš pravdu. Nejspíš ho zvolili jen kvůli nejnižší ceně + navíc to byl tehdy hodně populární motor. Dneska maj už vlastní 1.8 Di-D a ten je fakt excelentní - i když lidi si asi furt ještě radši koupěj TDi, holt komu neni rady.. 😉
ad PS: Ono hodně značek dopadlo jinak než si lidi "představujou" - ale mám pocit že testy netesty, lidi si nejspíš budou dál kupovat spíš podle těch představ ... ;-\
Dan0044
Ano, u Outlanderů to byla jediná "levná" volba, 2.2 HDi byla sice spolehlivější, ale dražší a rozežranější.... No a o 2.4 Mivec benzin nemluvě, sice levnější a spolehlivější (vlastní produkce), ale spotřeba byla ve výšinách. Nicméně tyto časy jsou konečně pryč a uvidíme, jak se bude vyvíjet spolehlivost těch 1.8 a 2.2 DI-D.
ad k ad PS: tak jistě, jinak by už některé automobilky dávno zkrachovali >😁 je ale pravda, že já své názory měním. Za poslední dobu sem výrazně zlepšil názor na Kiu a Škodu, přestože že je nemám rád. A obecně se lepší Ford + Fiat. Ale to sem asi vyjimka ;-\
Hamunasakra
Škoda že do Outlanderu dávali jen tu starou jednoturbovou verzi 2.2 HDI, silnější verze biturbo byla hodně jinde - a ta současná 150 kW/450 Nm je už úplně jiná liga 😉
ad PS: Jo Kia jde fakt hodně nahoru. A co se Škody týče, to je prostě varianta modelů vw, navíc je možný že v příštích generacích jí vw umístí ještě kousek níž.
Ford má už roky mírný vzestupy a sestupy, teď je možná zrovna fakt na cestě nahrou 😄
Mnohem zajímavější je Fiat - podle mě buď spojení s nově nabytym americkym portfoliem zvládnou a DĚSNĚ JIM TO POMŮŽE ... a nebo to nezvládnou a ... 8-s
Jo a těm Mitsubishi motorum bych věřil, 2.2 Di-D se nevyrovná aktuálnímu 2.2 HDi, ale ten 1.8 vypadá fakt HODNĚ povedenej - i když se tu nejspíš prodá jeden na .. radši nevim kolik TDi 😉
Dan0044
Jen pro upřesnění, do Outlanderu se dodává nová 2.2 DI-D, pouze do TC-SST automatů je dodáváno starší 2.2 HDi. Do CVT automatů se potom ještě dodává 2.4 MIVEC s docela už rozumnější spotřebou (8,4 komb.). Jinak musim souhlasit, ty DI-D MIVECy jsou dobrý, zatim sem na ně ani nečetl stížnosti (snad jen na dpf filtr) a jelikož to vynalezlo Mitsubishi společně s Mit. Heavy industries, kteří mají zkušenosti, tak by to mohlo být v poho. Navíc ten 2.2 DI-D je docela svižnej. A je dobře, že se jich prodá málo - přestože to firmě uškodí, já si aspoň budu pořád připadat vyjimečný oproti ostatním v tom mym benzinovym Evolandru >😒]
Škoda půjde dolů hlavně v tu chvíli, až jí přestanou vyrábět v Česku - hlavní výhoda oproti VW. Zatím ji ještě VW nestáhl do hlubin poruchovosti. A Fiat... těžko říct. Třeba jim to pomůže, zatim sem docela šokovanej z těch rádobyfiatů, ale počkám si.
Hamunasakra
Pro mě je vítězem fakt BMW 1 :yes: 😄
Nejen že je nejspolehlivější, ale hlavně se výborně řídí, je dokonale vyvážený - prostě za málo peněz fakt hodně muziky!
ozawasan
Co si teď má počít budoucí zákazník, když mu takto motoristický plátek "nahodí" čísla, která třeba haní jeho budoucí volbu? Znáte ten pocit, že se na něco těšíte, pro něco se rozhodnete a najednou Vám "někdo" řekne, že Vaše rozhodnutí je naprostá milkovina?(kravina)
Drtivá většina lidí se stejně rozhodne pod tlakem marketingu, tak bych se opravdu nebál, že to nějak dopadne na VW. Naopak - začnou sáhodlouhé diskuze o tom, že to byl vadný kus, série, den, měsíc, rok - a nakonec se přijde na to, že to auto montoval Ali, který předtím montoval auta třeba u Vrtule..... Zkrátka a dobře - smiřme se s tím, že automobilky začínají či už zkrátka pod tlakem nákladů vyrábí, vozy jako spotřební předměty a v jejich zájmu povětšinou a pohříchu není, aby vozy vydržely dlouho a bez problémů. Čest a sláva patří čestným vyjímkám.
A za mne - krom skoro "povinného" vítězství vrtule(může to být jen štěstí na kus 😄 ) - je potřeba pogratulovat soudruhům z KII, kteří jen dokazují, že kdysi posmívaná značka pomalu nechává za sebou stát nepojízdné na silnicích posměváčky. A druhá poklona směřuje k Alfě, jejíž srdce prokazuje zaslouženou a pozoruhodnou životnost................
Krispos
Diskuse už začala, tím výjimečným kusem byl samozřejmě Tiguan >😁
Krispos
Na posledních 6 místech 4 modely VW, tak se do něj opřem.... dneska nebudem hodnotit celý koncern, protože 10. místo Oktávie a 14. místo Roomsteru se nám nehodí do krámu >😁
bordeaux
jasne ze si udrieme, konecne sa tu ukazalo ako to v skutocnosti je. Ono koncernobijcov je tu dost ale je tu par individui ktore su schopne tvrdit ze VW je to najspolahlivejsie a najsamlepsie auto.
ethicon
myslím, že keby sme tu každý deň nečítali od diskusnej elity o najlepšom a najkvalitnejšom VW a šrotoch ako je napríklad Fiat, nikto to tu nerieši...a zrazu sa tu objaví objektívny test, kde dokonca Fiat Bravo je na tom lepšie ako Oktávka a podstatne lepšie ako Golf a tento údaj čo sa týka kvality Brava len potvrdzuje informácie, ktoré mám priamo od mechanikov...osobne však týmto testom neprikladám žiaden väčší význam pri výbere auta, lebo si myslím, že v súčastnej bežnej produkcii neexistujú nekvalitné autá...keby tie výsledky dopadli opačne viem si však predstaviť tu ten VW uragán ... 😉
Dan0044
náhodou, Škoda se vytáhla :yes: jako koncernobijec jí chválim... Samozřejmě až na ten 1.2 HTP, co byl v tom VW Polo.... Nevím, jestli za to mohl ten motor, ale když dostalo tolik tresných bodů.... tak asi měl nějaké přičinění
white label
Rozumný názor. Osobně bych si auto podle podobné "statistické" poruchovosti taky nevybíral, většina nových aut je poměrně spolehlivá (kolik vídáme majitelů nových aut bezradně stojících na kraji cesty?) a občasnou smůlu může mít člověk u každé značky. Osobně mě spíš zajímá samotná kvlita zpracování, která ale logicky nemusí mít s případnou poruchovostí příliš společného..., nehledě na to, že velká "část" vozu je o subdodavatelích jiných značek, než je samotná automobilka...
theolli
Já ti to povím,být s motorem 2.0TDI je tam kde zbytek VW
Hamunasakra
Je to do jistý míry dost o motorech - TDi dělaly a dělaj problémy, nový benzíny TSi jsou ve většině případů fakt povedený a hlavně výrazně spolehlivější... 😉
Amerika
Jsem celkem zvědavý, co na toto bude říkat GTI. Resp. jak to obhájí.....
Ale k testům. Mnoho testů zde uveřejněných aut mám doma v české mutaci Autobildu - Auto tipu. Velmi mě překvapila Panda naopak zklamala "pětistovka". Bravo by se chtělo říct u Fiatu Bravo >😒] osmé místo v takovéhle konkurenci, klobouk dolů a pak že jsou na tom italové špatně..... No i Cee´d poněkud překvapil. Octa 10 taky není špatné. Tradičně vysoko ve spolehlivosti jsou Japonci a taky "baworáky" napoak úplně ostrouhal VW. To že z posledních pěti míst jsou 3 Volkswageny a ještě o místo nad nima je "modla" všech Passat v tédéíčku je trestuhodné. Možná mohli mít smůlu na špatný kousek, ale to by v poslední šestici nebyly 4 Volkswageny.... I když Fox je Brazilec a bůhví jak ho tam dělají.....
Dextrone
GTI se tu raději ani neukáže.

Kia Ceed na 5.místě tabulky...to je pro některé zdejší urputné zastánce koncernových německých aut, co se zde rádi obouvají do korejských značek jistě nepříjemný fakt. Super úspěch Passat a další VW >😁
Hamunasakra
Nojo, všechno je jinak - když nižší střední, tak BMW 1, Kia Ceed nebo Prius :yes: 😄
Jakub_mt
milan3
Takze za mne ma BRAVO take :yes: :yes: :yes: no a samozrejmne nesmime zapomennout na Octavi :yes: :yes: :yes: , byt ta aby uspela tak musela byti vcelku v jednoduche konfiguraci s " osvedcenym letitym motorem" ale dopadla nad ocekavani dobre a to se pocita! 😉
Carlos20VT
Ano tady jde vidět kvalita vozu folcwagn😄 Až na tiguan,ale ten byl asi vyjímečný kus :yes:
Krispos
Ne, to bylo podlacené, samozřejmě.... volkswagen neudělal jediné kvalitní auto přece. Příště se obrať na někoho ze zkušenějších virtuálních závodníků, abys nedělal takové hloupé chyby 😄
ethicon
obraňoval by si rovnako napríklad Fiat Bravo, keby tie testy dopadli naopak? určite nie...aj tak sa jedná o testovaný vždy jeden kus čo vôbec nemusí nič hovoriť celkovej kvalite produkcie toho ktorého modelu...
Krispos
Nemám problém Bravo pochválit... stejně tak ti klidně řeknu, že chápu umístění F500, protože je to imidžovka a ne dálniční polykač kilometrů.... takový auto se nekupuje na nájezd 100 000 kilometrů. Ale nějak nevidím žádného zarytého odpůrce koncernu, že by se vyjádřil k 10. místu Oktávky... dneska se koncern zúžil na jedinou značku, VW.
Ji/Ri
Tiguan měl 2benzín.....
wolff
U té 500vky jen upozorňji, že podle toho co tam píšou to vypadá, že to auto mělo (bohužel) už výrobní vadu přímo do nova, takže se to s tím autem táhlo (mi přijde) celým testem. Tím to neomlouvám, jen mi přijde, že zrovna u té F 500 se tak trochu opravdu jedná o smůlu na kus... Co je dobré..., je to, že i tak je lepší než téměř všechny fauvéčka (i když uznávám.. to není ve spolehlivosti a kvalitě soupeř pro fiat, pro Fiat vidím soupeře úplně jinde).

Problémy u Alfice s palivem jsou známé... a myslím, že i v tom komentáříi je něco ve stylu, že by se ty body neměly odečítat, že ta oprava byla v záruce...

Ale nehodlám to dál řešit.

P.S. KLAUN z Mostu sem nedojde, tohle není téma, které by mohl obhájit. Mimoto matematické a statistické operace nejsou jeho silnou stránkou, tedy zde by jeho argumentace mohla narazit už v prvním příZpěvku.

Mimoto podotýkám, že se tady soukromě už několikrát vyjádřil k ÚSPĚŠNÉMU absolvování testu na 100 000 km od Foxe (to všichni jistě pamatují, neb sem se nikdy tak dobře nenasmál) a pravděpdobně i dalších koncenrových zgarbů... Takže? Takže veselou kopu tady dnes a ani nikdy nečekejte... 😉
Wen Věčněžasnoucí
Tak jeden kašpárek už došel, na druhého toužebně čekáme... >😁
Krispos
>😁 >😁 >😁 :yes:
Krispos
Zapomněls dodat, že i VW měl v testu jedno auto s výrobní vadou - Tiguana 😄
Cara Binieri
>😁
Carlos20VT
JJ to je jasné špatně vyrobený kus. To neměli v továrně v plánu aby se nic nes.urvilo 😄
Carlos20VT
Jdou někde ty testy všechny přečíst v češtině? Když tak odkaz.. Dík
Hamunasakra
Pravidelně to vychází v německym Auto Bildu, dost z toho vyšlo česky v Auto Tipu - mám dojem že v trochu zkrácený verzi, ale všechno podstatný tam je...
Carlos20VT
Ja myslel něco kde jsou všechny testy online..Auto tipy nemám.
twistedTSD
taky bych si jich rád pár přečetl...
Hamunasakra
V češtině je asi nejsnazší objednat si Auto Tip - nebo zajít do knihovny přečíst si starý Auto Tipy - nebo asi nejlíp oboje 😄
Hamunasakra
Já to pochopil, online ale nevim nevim - možná snad na tom německym autobild.de, ale spíš taky ne. Jsou to sice skoro ty nejlepší informace o autech jaký se daj sehnat, ale k mání sou bohužel asi jen průběžně číslo od čísla... 😐
Cara Binieri
Na autobild.de jsou, ale pouze v němčině.
[odkaz]
Tady holt Google Translate moc nepomůže.

Ale v každé městské knihovně AutoTipy mají.
Hamunasakra
Fajn, tak alespoň v němčině... :yes:
Subaru4ever
Problém je v překladu. Když srovnám identický článek v AutoBildu a jeho počeštění do AutoTipu, často vyzní i diametrálně jinak. Česká redakce správně transformuje články do prostřední českých tankodromů a českého provozu. Navíc klidně změní vyznění výsledku podle sympatií redaktora, respektive sníží německou propagandu.

Zářným příkladem byl nedávný srovnávací test BMW 6 Cabrio, Maserati GranCabrio a Jaguaru XKR Cabrio. Díky výletu do Rakouska se mi do rukou dostal německý originál a v něm totálně vyhrálo BMW. A Maserati bylo pisatelem zadupáno do země. Za týden vyšel stejný článek v češtině v AutoTipu a výsledek byl podstatně jiný. BMW sice v některých pasážích zvítězilo, ale na Maserati se snášela chvála od začátku do konce.

Předpokládám, že výraznou změnu ideového vyznění 100.000 testů před překladem a po překladu je možné také očekávat 😉

PS: Musím říct, že české mutace mi obecně v případě AutoBildu přijdou mnohem rozumnější a realističtější. Němci mají spoustu charakterových "neduhů" a "zátěží" 8-s

2PS: Obecně když vezmu celé vydání AutoBildu a AutoTipu, to české mi přijde neskutečně solidnější. To německé je taková šaškárna od kolotočů na úrovni Blesku (Němci to milují). Zato česká verze je v komplexu na výborné úrovni. Za to patří redakci ode mě veliké díky 😄 :yes: :yes: :yes:
Hamunasakra
ad PS: Jako že česká verze je lepší než originál? >😁
Sorry to je ale fakt blbost. Někdo za českym PC původní originál text sice asi upraví, aby víc odpovídal českýmu "vidění světa", ale těžko to může bej lepší než originál 😉
ad 2PS: Co se týče grafiky, asi bych i souhlasil. Pokud jde o texty, tam je to spíš obráceně. České verze bývají často zkrácené a bohužel opravdu i smyslově trochu "posunuté" od originálu ;-\
V česku jsou tyhle textové posuny bohužel dost častý - viz třeba názvy filmů, o úrovni překladu třeba zrovna těch filmů radši ani nediskutovat :no: 8-s
Nicméně tabulka poruchovosti platí a i v češtině se základní informace člověk dočte.
rohYpnol
Překlad se může lišit, to souhlasím. Ale přeci nebude německá verze naladěna proti domácí VW. To nějak nedává smysl 8-s
Hamunasakra
To teda je! A nejde o nějaký ladění proti vw. Český verze - možná fakt hlavně u vw - jsou takový rozměklý, míň kritický, celkově jakoby "opatrnější" - ať je důvod jakejkoliv. 8-s
h.onzyk
O on-line verzi v češtině nevím, ale tuším že jednou za čas vydává auto-tip časopis věnovaný jenom těmhle testům.
Ji/Ri
V podstatě tabulka spolehlivosti jen říká co všichni víme.
Ale že passat ve své nejprodávanější podobě bude na hlavu porážet ve "spolehlivosti" i ikony poruchovosti a to Megan 2 a Laguna 2 ve své nejhorší motorizaci.... hmmmmm.
O to více vidím "novou" generaci Passatu jako znásilnění tohoto modelu, oj.eb zákazníka a totální tah na peněženku důvěřivců. Proti tomuto kroku vw vidím přivedení Latitudy Renaultem z Asie jako výborný krok - pro zákazníka.
ozawasan
zé by souboj ykon?
Ji/Ri
uypada to thak.
Wen Věčněžasnoucí
Ač VW vcelku fandím, tak s posledním Pašíkem naprostý souhlas. FL vydávají za nový model, ještěže už není v nabídce TDI 2,0 PD... ;-\
alambert
Cara Binieri
To je jedna výměna motoru, prosímtě. Taky naděláš. >😒]
Hamunasakra
Stejně si většina lidí myslela, myslí a asi i bude myslet že je to byle, je a bude přesně obráceně 😉
Cara Binieri
OT: Dobrá zpráva: Stratos jde do série, bude 40 kusů, cena jednoho cca 400.000 Euro.
Špatná zpráva: Už jsou rozebrány.
Nezbývá než snít.
Amerika
Super zpráva. Doufám, že s tím bude Lancia alespoň jezdit po autosalonech ať je na co se dívat >😁 :yes: :yes:
Nerez
U Astry H a Golfu V? Trochu nechápu, proč většina aut jela 100 tis km a něktéra 2x tolik. To je pak jasný, že musí mít hodnocení horší než zbytek ;-\
Amerika
Byl to tuším e😜eriment, který vůz je kvalitnější a víc toho vydrží. A taky z důvodu toho, že měli slušný hodnocení na 100 000. Možná mám i to číslo doma, ale nejsem si tím úplně jistý. Např. Pětikilo tuším dostalo porci dalších 100 000 na reparát. A céčko taky jede 200 000.
Nerez
Aha. A prosímtě o Astře H něco víš? Jako majitele by mě to zajímalo. Díky
Amerika
Tohle se mi povedlo najít na netu. Večer se pokkusím podívat zda-li dotyčný test mám či nikoliv. Zatím takhle z jednoho fora 😉 "Dneska jsem koupil AUTO TIP special, kde rozebiraji auta po 200 000tis. je tam astrous verzus golf (konkrétně 1.9 cdti vs 1.4). Vzhledem k tomu, ze je to prevzate ze SRN a ze je tam i upresneno pomer prodeju v srn astry proti golfu (asi o polovinu mene). Tak je tam krasne opevovana kvalita, nerezavost astry, spolehlivost. Nakonec to s golfem kvuli par drbkum prohrala, ale v globale velmi pekne vyjadreni k autu u ktereho se po 200 000 neprojevi takove vady jako u vw tradicni loupaci lak interieru a tim degradace kvality. Celkem se zajmem jsem to precetl. Fakt dobry clanek. Ctu i dalsi napr. u passatu maji nadpis vecny paciena"
[odkaz]
white label
Takže Golf ten "souboj" jen k vůli "pár drbkum" vyhrál, ale podle toho co píšeš, si obdiv naopak zaslouží Astra a Golf spíš pravý opak. Tomu říkám nezaujatá interpretace "vítězství" Golfu nad Astrou... >😒]
Amerika
Jak říkám, tohle jsem stáhl z jednoho fora o Astrách 😉 Není to můj výplod 😉 Já bych toto nenapsal aniž bych si článek přečetl >😁 😉
white label
Tak tos měl napsat hned, že je to s fora o Astrách, to vše vysvětluje... >😁
Amerika
>😁 :yes:
Nerez
Dík, aspoň něco 😄 Ona atmo 1.4 benzín v Golfu má mít teoreticky míň věcí k poruše než turbonafta 1.9 v Astře. Nedělal jsem si nějak iluze, že by Astra mohla Golfa porazit, ale pokud je to tak napsáno tak jsem rád, že je alespoń vyrovnaným soupeřem :yes:
Amerika
Tak bohužel, ten test asi nemám aspoň na titulce žádného čísla není. Našel jsem test Octy, Logana, BMW, ale Astar vs. Golf nic 😢 ;-\
Amerika
. Btw. klasický test na 100 000km Astry H vyšel v čísle 13/06
shark11
Bol som dosť prekvapený nad hodnotením časopisu Autodiesel č.21, že mimo posledných dvoch rokov je toto jazdené vozidlo s týmto motorom pre majiteľov dosť problematická kúpa ...

Vždy sa tak traduje, že VW Passat je etalón triedy, ale v tomto prípade ide skôr znôšku nástrah, ktorému je sa možné vyhnúť len ak človek je profík a vie na čo si dávať pozor ...

Záver je jasný, pokým človek nie je profík (alebo ho nemá pri sebe) tak sa tomuto vozu s týmto motorom sa treba vystríhať a kúpiť maximálne posledné dva ročníky, ktoré vďaka "novej" B7 stratia rýchlo na cene ...

V každom prípade to je na "etalón triedy" dosť katastrofálne hodnotenie ...
Amerika
Tak se mi nějakým zázrakem podařilo na internetu najít test na 100 000km Kii Cee´d je to ve formátu pdf, takže kdo má zájem, je to čtvrtý odkaz.
[odkaz]
Nevím proč mi sem nejde dát přímo odkaz na stažení a píšem mi to nepodařilo se přidat váš příspěvek, ale slespoń takhle.... 😉
Johny.Rico
No třeba ten Ceed mě teda dostal... opravdu vysoko, vysoko!
Myslím,že místním odborníkům na slovo vzatým spadla čelist.... :yes:
Ghostyx
Tyhlety testy Auto Bild-u jsou nejpresvedcivejsi... 100 kilo uz je pomerne slusnej pocet kilometru na to, aby se prokazalo zda je nebo neni neco v poradku. Pokud si uvedomime, ze se jedna o ryze nahodny vyber autaku z beznyho kramu, nikoliv o autak dodanej automobilkou na "test" (rozumej PR), tak ty vysledky se i pri mensim poctu uskutecnenych testu, vzhledem k danemu rozpoctu redakce, daji brat za slusnou bernou minci... 😉 Pokud odmyslime nepatrnou predpojatost Auto Bildu vuci vsemu nenemeckemu, tak vysledek nekterych je vic nez prekvapujici a to jak v dobrem, tak spatnem smyslu onoho slova. 😲 Kazdopadne za vykon "roku" povazuji mimoradne zlepseni kvality Laguny III ve srovnani s Lagunou II. :yes:
Kdyz si odmyslime tu nepatrnou predpojatost, tak je to mimoradny vykon hodny premiantu tridy a spolecnost o 2 body horsiho Avensisu to jenom dokazuje. O celem VW se rozepisovat nebudu, jelikoz je to jiz vseobecne znamy fakt, ze jejich kvalita neni umerna cene, kterou pozaduji, ale naopak urcitym zklamanim pro me je pozice X3 a X5 od Bawa a zejmena ML od MB, ktere asi obecne trpi na svou velikost, jak to u takovejch aut byva a poddimenzovane dily. Ostuda Jagu S-Type temer na chvoste se neda ani komentovat. Za ty prachy jsem cekal ponekud lepsi umisteni 8-s , ale zaroven nutno dodat, ze ty testy vyse zminenych probehly jiz davno a tudiz ta spolehlivost se mohla za ty leta zmenit... 😉
skejpa
Že se mazda umístila perfektně, o tom jistě žádnej "mazďák" nepochyboval. Docela mě potěšilo i BMW a samozřejmě i výsledek VW...

Ještě bych dodal větičku pro obhájce nákupů VW koncernu. "To auto ti opravěj za babku na každém rohu". Ano, to je jistě pravda. Oni to i u Mazdy nebo BMW neopravěj o moc dráž (ok, práce v BMW není levná..). Ale hlavně. U MAZDY TEN SERVIS TÉMĚŘ NEPOTŘEBUJETE !!! >😒] >😁 :yes: :yes: :yes:
Amerika
Ghostyx
No tim bych si nebyl tak jisty, viz problemy CX-7 pred facem se spatne chlazenymi a tudiz zahy (zalezi na stylu jizdy a intenzite brzdeni u nekterych vozu, pry uz i po 10 kilo tacech km) se krouticimi kotouci (pry vyrobni vada), u nekterych mlzeni svetlometu a i odchazejicim spojkam apod. a bohuzel i obecne znamym neduhem Mazd jako takovych, brzo rezivejicim spodkem autaku... 8-s To neni fake, ale vlastni zkusenost po par letech zimniho provozu na soli. Da se tomu predejit pouze pravidelnym oplachem spodku autaku, ale bohuzel tech mycek co to umi je malo... 😉
skejpa
Tak jasny. Kazda automobilka ma nejakej model s horsi povesti ale ze by byla CX-7 nejakej vylozenej pruser, to ani nahodou. Naopak spis oslnila, kdyz na okruhu porazila X5. Obecne je ale Mazda (a japonci obecne) jasnej leader ve spolehlivosti.
rohYpnol
VW se ukázalo jako tradiční lídr stanovující měřítka třídy. VW má však mnohem těžší život než ostatní napodobeniny. Musí čelit útokům temné síly všech závistivců a nenávisti nekoncernistů.
Proto se u modelů VW projevily tyto jevy a ukázaly na drobné nedostatky jinak dokonalých modelů VW 😉

Osobně si myslím, že problémem VW je a byl především TDI (PD) a HTP. S FSI či benziny obecně jsou na tom mnohem líp (ono taky hůř už to fakt nejde 😉 ).
O kvalitě ale rozhodně přesvědčený nejsem.
DSG měly mít problémy (údajně jen v zámoří).
Kamarádův Tiguan - problémy s převodovkou (komplet výměna) a opět TDI. U nového vozu.
Hlavně, že je měkčená palubka 😄
positivemind
Tedy, výsledek GL mne mile překvapil, o tomhle King-Kongovi se šíří informace o poruchách. Jestli to ale v dalších 100k km bude stejné se uvidí.

Překvapil mne ten Passat - nejsou to prasklé žárovky?
Hamunasakra
Ne žárovky v tom fakt nejsou 😉
V textu a i v bodech se rozlišuje drobná oprava a porucha znemožňující další jízdu. No a Passat je krásnej příklad rozdílu mezi realitou a marketingem zmáknutým obyvatelstvem 😄
Mr.Murphy
Pašík to bohužel fakt neprojel na žárovky.....

moje oblíbené věty z testu:"VW Passat is ein ewiger Pacient" a "Angst von Pannen bleibt bis zum Testende" (němčinářům se omlouvám jestli tam mám chyby 😉

Česky:"Passat je věčný pacient" a "strach z poruch nás provází až do konce testu"

To s tím věčným pacientem by se hodilo i na jiné subjekty než na Passat >😁
GTI
No, máme to konečně černé na bílém. Sto tisíc ostrých, drsných kilometrů najetých s Passatem 2.0 TDI, sto tisíc kilometrů zvěčnělých v aktuálním čísle AUTO-Tipu č. 21/2008. Jen si to představ, sto tisíc, takřka dva a půl krát kolem zeměkoule. To je výkon, co?

Tak jak? Především je potřeba si test zapasovat do reálné časové osy. Jedna věc je drásat auto od rána do rána a najet těch sto tisíc za dechberoucí čas a něco jiného je těch sto tisíc naroubovat na běžný motoristický život běžného (byť lehce nazoblého, supermainstreamového) evropského motoristy. Tedy řekněme, že ve zdejších zákopových podmínkách skororozvinutého kapitalismu najedeš těch sto tisíc kilometrů bratru za... deset let. To myslím je velmi realistická hodnota.

Pro ilustraci - deset tisíc kilometrů za rok, to jsi tradiční zdejší jezdec, chalupář, rybář, vajíčkář. Dvacet tisíc, to už občas vystrčíš výfuk i z okresu, možná i návštěvou předvánočních Drážďan si zpříjemníš šeď života, nakonec i to červencové Lipno sem můžeme máznout. Třicet tisíc, to už asi v zadní u tesilek žmouláš jeden živnostňák a při pojížďkách ve svém líznutém drakovi paseš území celého kraje. Čtyřicet, to je dobrý základ pro to být dobrým, vyjetým řidičem, to je taková soustavná řidičská maturita. Padesát tisíc ročně, no to je přestup do první ligy. V autě už obědváš, sem tam i usneš. Sedmdesát tisíc, to jezdí borci se závětí v trezoru a s kontem ve švajcu. Taky taxikáři. No a pak je těch pár, co to dotáhli na sto tisíc ročně. Ti blikaj i ušima, když výjimečně berou ve špičákách baldinini ostrou levou od Příkopů kolem Koruny směrem k Václavovi. Ale zpět k testu.

Řekněme, žes tedy toho Apoštola pořídil s nulou na tachometru a na kontě dne prvního ledna roku 2010 (nechytej mě za modelovej šos, jde než o ilustraci života jednoho auta).

Takže - leden 2010 - nákup auta. Normálně ho zajížďíš, kámoši valej bulvy, delvita, kino, první deflorace na zadním a tak. Jsi s novým Apoštolem králem sídliště. Ovšem pozor, podle testu v AUTO-Tipu musíš v červnu roku 2012 do servisu. Jo, po dvou a půl letech v ráji konečně vzrůšo.

- červen 2012: necháš vyměnit palivové čerpadlo (najeto 24 tisíc)

- srpen 2012: předchozí problém se vrací, mění ti hlavní komponenty PD (najeto 27 tisíc)

- leden 2014: blikla kontrolka pytle u spolujezdce, (najeto 40 tisíc) necháš to překontrolovat

- říjen 2016: zazlobila řídící jednotka motoru, v servisu opraveno, najeto 69 tisíc.

- červenec 2019: výměna čidla teploty výfukových plynů. Najeto 96 tisíc kilometrů...

Máš nějaký problém? Tys za tu dobu možná absolvoval protialkoholní léčebnu, dva potraty a jeden rozvod. Třikrát tě vyhodili z práce a dvakrát tě vytopil soused. Jenom Passat ti byl věrný a oddaný.

No vidíš, tak jsme těch deset krásných let s Apoštolem spolu absolvovali a ani to moc nebolelo, co? To víš, musíš umět nakládat s informacemi. Vždyť, kdybys těch sto tisíc najel za měsíc, tak se z těch oprav zvencneš, takhle ses vlastně na ně možná i těšil. Koneckonců hosteska v servisu, sukně vzadu s rozparkem, kávička, vtípky, pohledy... vydrhla ti ho, vysála ti ho, myslím Passata, sprosťáku, a zase jsi byl králem silnic.

A co dále? No, je to jasné - po deseti letech, v lednu roku 2020 si přece půjdeš koupit nového... NOVÉHO... Apoštola. Tentokrát to bude, já vím, Passat CC. Nebo snad hodláš šlapat chodník?
AnttiRasti
A nebo si koupíš Mazdu 6 a😒br /> - červen 2012: nic (najeto 24 tisíc)

- srpen 2012: nic (najeto 27 tisíc)

- leden 2014: nic (najeto 40 tisíc)

- říjen 2016: nic (najeto 69 tisíc)

- červenec 2019: nic (najeto 96 tisíc)

To znamená, že nemusíš v měsících, během kterých máš apoštola v servisu, šlapat chodník. 😉
das_autos
Nějak to nechápeš nebo spíš nechceš pochopit.Ten test dopadl jak dopadl a není potřeba to vokecávat je to prostě fakt.A těžko si bude někdo kupovat Passata na vejkendový Tesco a dušičky.To je manažerský auto,který si v 90% kupujou firmy a najezdí cca 50 000 km ročně a za ty prachy aby vydělávalo a nestálo furt v servisu.Šlápli vedle to je celý.
GTI
Opisovat umíš dobře 😉 zapomínáš ovšem, že tohle je kratochvilné odpoledne, které, a to i po přečtení horního článku, o kvalitě toho kterého modelu (modelu) nevypovídá takřka vůbec nic.

Abys s tou mazdou jezdil jak uvádíš, musel bys poprosit redakci právě o ten identický model, který testovala redakce AUTO Tipu.
skejpa
GTI, s prominutím. My měli Mazdu 6 2.0i a za celou dobu co jsme ji jako rodina měli jsme najeli od 40 do 150 tisíc a za tuhletu dobu se jednou zasekl zámek - oprava 500,- ten samej den. Já vím, tohle s apoštolem neznáš >😁
Dan0044
ono to není zas tak nevěrohodné, jak tvrdíš. V tomto případě nejde jen o jedno, ale o čtyři auta od VW které jsou na konci žebříčku a je opravdu "náhoda", že všechny měli tolik poruch, nemyslíš? A navíc i jiné statistiky nikdy vozidla od VW neumístili příliš vysoko, i když je pravda, že ani ne tak nízko. No a k tomu si přidávám ještě názory lidí z mého okolí, které toto povtrzují. Je tu "příliš mnoho" věcí, které to potvrzují (do toho teď netahám poruchy v USA - trochu jiný případ).
vrkuboy
10000km ročně? To máme za 10 let 100000km. Jo takovejch Pašíků mají plnej krám u tří áček >😁 100000km za 10let s Passatem no tomu snad nemůžeš věřit. Jo jedině, že by to měl majitel jako víkendovku na okruh... no a tomu snad nevěří nikdo. Jsi naprosto mimo realitu! Ostatně jako vždy.
Hamunasakra
skejpa
:yes: :yes: :yes: Parádně si mě to vzal z pusy >😁
Ingister2
Hodne slabé...
Zabúdaš ale na jedno, že Passaty väčšinou najazdia okolo 30 až 60 tisíc ročne...

Možno by bolo vhodnejšie na niektoré články nereagovať... Niektoré veci nevyargumentuješ nijako. Ani demagógiou...
Pretože ak by si ten chlapec kúpil Mazdu 6, tak by žiadne opravy robiť nemusel...
GTI
Nahoře se nepíše o Passatech, nýbrž o jednom Passatovi. Tohle ti asi v tvé mladické nadrženosti ušlo...

P.S. Z čeho čerpáš to slepé přesvědčení, že s Mazdou šest se nejezdí do servisu? Víš kolik Mazd 6 už se vyrobilo? A víš kolik z nich muselo se závadou do servisu? Znáš tu statistiku u Mazdy, u Volkwagenu a u ostatních, nebo si tu jen hraješ na odborníka přes kvalitu?
Ingister2
Mazdu 6 som nemal, ale mal som 323-ku, ročník 1998. Mal som ju 3 roky, najazdených 160 000 km, v servise som bol len na garančkách...
Máš Ty nejakú osobnú skúsenosť?
4hill
Opět demagogie ala VW..podle tebe tedy vlastně mohl mít VW kliku na dobrý kus s Tiguanem a utekl potupě tak jako ostatní nadauta. >😁
wikinko
klasika. opat ukazujes svoj neuveritelny prehlad. typicky majitel diesloveho passatu s nim nabeha, bratru, cca 30.tis, neviem odkial beries tych tvojich desat, tak malo nenajazdi ani dochodca. polovicu z tych 100 tisic najazdis do servisu a naspat, vsetci majitelia passatov maju v servise zriadene dislokovane pracovisko. takze sa pocas tych 100tisic kilometrov nestihnu rozviest, stihnu iba osediviet z toho suntu, ktory si kupili.. ze ty najazdis 10tisic, spolocne s rodicmi na vasom rodinnom hatepecku neznamena, ze tolko jazdia aj majitelia passatov.
GTI
Z čeho jsi učinil závěr, že majitelé Passatů jezdí do servisu více než majitelé jiných mainstreamových aut? Z horní tabulky? Passatů bylo vyrobeno přes šestnáct miliónů a ty z jednoho kusu paušalizuješ na celou produkci? Vskutku zajímavý "rozhled"...

Nerozumím tvé poslední myšlénce, manželka má svůj vůz, já také, nemáme žádné rodinné hatepečko, s někým si mě evidentně pleteš. Ty se vůbec dost pleteš, viď? 😄
Hamunasakra
Ne tak to NE! Podle testu bohužel nejde o jeden velmi výjímečně poruchový kus, což potvrzují i vyjádření automobilky k jednotlivým závadám ;-\
bordeaux
v pohodke, to s tym vynimocnym kusom tvrdil naposledy aj o tourane ktory bol prepadak.. Bohuzial autobild ma asi vsetky VW vynimocne kazive >😁 >😁 >😁

To su gtiho rozpravky, chudacik este nedorastol aby mohol soferovat tak len hadze to co pocuje v skole..
Hamunasakra
Pochopim když někdo fandí´Astonu, Ferrari ... snad eště Lotusu apod, ale VW?!? 8-s
white label
Jen faktická poznámka: V lednu 2010 by sis už koupil Passata TDI s CR, takže by tě většina podobného servisního vrušení pravděpodobně minula... 😉 >😒]

P.S. Výpovědní hodnota (vztažená k celé produkci Passatu) jediného kusu je statisticky o to menší, o kolik víc se tohoto typu/generace vyrobilo...
GTI
Nahoře píši, abys mě netahal za modelový šos... 😉

Tvé P.S. se (očekávám však, že marně 😄 pokouším řešit v nastalé diskuzi.
Johnn
Omyl,autobild měl to štěstí,nebo tu smůlu stejnou,jakou může mít kdokoliv.Většina lidí nekoupí 10nebo 1000 aut jednoho modelu,ale jen jedno.Právě tak jako novináři.Samozřejmě,u každé značky,kápneš na zgarb,nebo na bezporuchový kus.Tady jde spíše o pravděpodobnost,která je stejná u mně u tebe i autobildu.Jinak řečeno,zaručí mi někdo,že nebudu mít stejně štastnou ruku jako Auto Bild?
Hamunasakra
Nesmysl. Každej vůz se na konci testu rozebere jak na díly, tak teoreticky který závady byly "klasika" a co byla spíš výjimka nebo dokonce velká výjimka. K jednotlivým problémům se yjadřuje i výrobce, popřípadě v textu najdeš od jakýho modelovýho roku závadu odstranili, to či ono nahradili jiným dílem.
Testovaný kus Passatu se nijak nevymikal průběhu závad ostatních kusů = prostě představy o Passatu jsou v reálu dost nadsazený, nic jinýho v tom neni. 😉
Johnn
Jo,ja jen psal,že počet vyrobených aut nehraje roli.Problém je u výrobce.
Ronault.
Neříkám, že tohle je zcela objektivní test, ono se může stát že několikrát po sobě zvolíš poruchové VW, které jsou pak dole v tabulce.
Ale přece tvrzení, že je normální tohle a mávnout nad tím rukou? Nene, nezlobte se na mě, ale nedojet do cíle někdy stojí více než se zdá. Já dostal před lety cestou na příjmačky defekt kola, naštěstí tehdy se muselo mít ještě naštěstí rezervu, kdybych nedojel, nejsem dneska tam kde jsem... Tohle prostě podkope důvěru k tomu auto a když přestaneš autu důvěřovat, tak to není nic příjemného. 😐
white label
Podkope to důvěru, až když se ti to stane osobně..., je to trochu podobné jako s nemocemi, dokud je nedostaneš, nepřipoustíš si je příliš... 😉
Ronault.
To není až tolik pravda. Když jsme koupili to, co teď mám já, tak jsem nic o tom autě netušil. Pak jsem si asi za 14 dní přečetl několik článků a... i když mě nic nepotkalo, moc jsem tomu autu nedůvěřoval. Nicméně po těch 5,5 letech to nebylo až tak hrozné, vlastně vůbec. 😄
Ji/Ri
Sobi 20 neboli český Harley Davidson? 😉 >😁
Hamunasakra
Fór je, že tohle jsou asi nejobjektivnější testy jaký existujou 😄
Hendly
Jediný objektivní test je vlastnictví.
Ronault.
Ale to se může zvráti evidentně z testu spolehlivosti auta na test spolehlivosti nervů testéra >😁
Ji/Ri
.... auto do servisu, majitel hospitalizovat. Pak už jen modlení za Apoštola >😁 >😁
Hendly
Pak si ale majitel stejnou značku těžko koupí, ne?
Hamunasakra
Majitel možná ne, u firem na kterejch je založená velká část prodejů třeba zrovna Passatů to evidentně vliv nemá 😄
Hendly
A proč teda ty podniky kupují Passaty? Protože jsou hrozný, stojí je spoustu nervů, peněz a zákazníků?
Hamunasakra
Asi ze stejnýho důvodu jako to je ve většině podobnejch případů - pro nákupčího takovej nákup může bejt dost zajímavej 😉
A passat má prostě renomé. Jak vidno sice ne až tak opodstatněný, ale to neni až tak důležitý.. a určitě se bude dobře prodávat i po zveřejnění těhle tabulek. Mám zkušenost že většina lidí nedokáže bejt objektivní a racionální - co je ňáká jedna tabulka proti .. tomu renomé? 😄
Hendly
Takže za úspěchem passatu stojí to že podniky vyhazují pěníze dobrovolně okny skrz jednoho zkorumpovaného zaměstnance?
Tyhle tabulky nejsou zveřejněné teď, jsou známé už x let a celková tabulka je minimálně u každého otisknutého testu.
Hamunasakra
To máš pravdu, tabulky poruchovosti jsou k dispozici dlouhý roky - PROČ si lidi zrovna o modelech vw myslej že jsou ty nejspolehlivější fakt nevim.
No a co se týče firem, napadá tě jinej důvod? Většina zrovna passatů se prodá firmám - proč radši nekoupěj .. Mazdy, Toyoty, Hondy a já nevim co, resp. proč se passatů a superbů prodá víc než všech ostatních modelů dohromady? Protože jsou o tolik kvalitnější a k tomu míň poruchový - ne, to fakt ne. Takže proč? Jsou ochotný jít s cenou víc dolu? Nebo proč?
Čet jsem, že třeba Citroen nabízí firmám tu poslední C5 na půjčení a vyzkoušení i zadarmo - myslim že to je docela povedený auto. Většinou to ani nezkusej ... a koupěj zase nový passaty nebo superby - a pro vyšší management nějakou tu audinu 😉
No ať si to užijou 😄
rohYpnol
Ceny, za které se prodávají VW firmám jsou údajně VELMI lákavé. Podle mě má VW zkrátka VELMI dobře vedený prodej firemní klientele. Ono totiž není to samé prodávat to pro BFU a pro firmy. Navíc je to zde taková tradice. Tradiční stereotypy se opouštějí špatně. V takovémto případě jedna nepodařená generace (motorů TDI PD) prodeje nezhatí.
Navíc první dojem dělá chtě nechtě interiér a ten VW prostě umí. To se jim upřít nedá.
Hamunasakra
Jakej je přesně důvod dokonce několikanásobnejch prodejů passatů se holt asi nedozvíme 😉
Kvalita a spolehlivost tím důvodem věru nejsou - jsou za tím prostě "jiné vlivy" 8-s
Hendly
Takže to mám chápat tak, že podniky a všichni ostatní kupující VW mají s jejich vozy špatnou zkušenost která je stojí spoustu času a peněz, ale stále kupují jejich vozy dál?
A nebo tak že VW pro ně dokáže nabídnout nejlepší produkt a služby?
Už mnohokrát se tu objevuje pojem víc a míň spolehlivé. Z čeho čerpáte informace? Kde jsou nějaké tabulky spolehlivosti?
rohYpnol
Myslím, že to je tak😒br /> 1) velmi výhodná cena
2) zvyk
3) široká nabídka modelů (můžou od nich odebírat od Transpoteru přes LT až po Passat) - vělší množství, lepší cena
4) již zmíněná záruka mobility - spolehlivost jako taková není až tak potřeba. Pokud s tím dojedeš alespoň do nějakého servisu, tak dostaneš náhradní vozidlo a jedeš dál. Takže se to může sypat a nikomu to až tak nevadí. Navíc se to řeší v rámci záruky. Po záruce/3 letech kára stejně letí pryč.
Hamunasakra
Chápej to jak chceš 😄
Tabulek spolehlivosti existuje docela dost, jak nejspíš sám víš. Nejlepší jsou asi zrovna tyhle dlouhodobý testy na 100.000 km nebo i víc, s detailním rozborem na konci, ale svůj smysl určitě má i GTÜ, TÜV i JDPower nebo různý katalogy ojetin s přesnou statistikou konkrétních poruch ..
Pokud tyhle informace sleduješ, tak třeba to že by passat byl "odvěků a navěky" nejlepší (jak si docela dost lidí myslí) v nich fakt NEVYKOUKÁŠ 😉
VW a třeba konkrétně ten Passat je prostě normální automobilka a normální auto, který válcuje spíš pověstí a marketingem než že by konkurenci drtilo technickou vyspělostí a spolehlivostí - viz tabulka nahoře 😄
Hendly
Rád bych znal alespoň jednu tu tabulku spolehlivosti.
K čemu jsou tyhle testy na 100 000km? Na konci se stejně dočteš že 90% chyb už automobilka odstranila.
Hamunasakra
Tak žádný přehledy spolehlivosti neznáš a k čemu jsou tyhle testy na 100 000 km nerozumíš? Tak se tim netrap, nedělej si hlavu, pro někoho ty informace cenuj maj - a dokonce velkou 😄
Jo a proč myslíš že to s těma oktávkama je právě naopak neprozradíš?
Hendly
Napiš jediný příklad statistiky spolehlivosti aut.
Co máš naopak s oktávkou?
Hamunasakra
Testy oktávek si zpochybňoval ty, ne?
Statistiky spolehlivosti jsem napsal o přísvěvek dřív tři, příjde ti to málo? Plus že já za nejlepší považuju právě tyhle testy na 100 a víc tisíc kilometrů :yes: 😄
Hendly
To co jsi tu psal rozhodně nejsou statistiky spolehlivosti. Takže kde jsou ty statistiky spolehlivosti?
Četl jsi někdy celý popis těchto testů na 100000km? Většina nalezených závad je okomentovaná výrobcem jako vyřešená.
Co tu kdo psal o oktávii nevím.
Hamunasakra
Jo, právě že ty testy čtu už hodně let 😉
Když se "nezdaj" tobě, tvoje věc - já je považuju za možná nejlepší zdroj informací o jednotlivých modelech - škoda že jich je vzhledem k extrémní časový i finanční náročnosti tak málo. No a když to skombinuješ s daty od GTÜ, TÜV, snad i JDPower, určitě přehledy poruchovosti v katalozích ojetin - máš slušnej přehled jaký to který auto je 😄
Hendly
Takže žádná statistika spolehlivosti?
Když porovnáš všechno co jsi vyjmenoval musíš zákonitě dojít k tomu, že to o spolehlivosti moc není. Jednotlivé modely se v různých tabulkách umísťují na narosto různých příčkách.
Hamunasakra
Netrap se - informace prej neumí zpracovat 85% lidí - takže jsi vlastně "normální" (většina) 😄
Hendly
Takže žádná statistika spolehlivosti?
Když tak rád zpracováváš informace jistě vysvětlíš co má spolehlivost společného s kontrolou STK. Nebo proč se ty různé statistiky "spolehlivosti" tak liší v pořadí.
Hamunasakra
Proč myslíš že "to má tak rád"? 😉
S českou STK doufám nemá nikde společnýho nic - ale to se možná i shodneme. Jinak data shromážděný v německejch STK zvaný (ale to jistě víš sám) smysl maj, nebo? 😄
No a když posbíráš tyhle data, tamty data a k nim eště ty votmatdaď a trochu je "opracuješ" - vono to nakonec smysl dává ... a voila, ty najednou víš jestli to či ono auto je neni, nebo je tak nějak středně spolehlivý.
Tak různý statistiky spolehlivosti se LIŠÍ? "Najednou" to vypadá že je všechny znáš - a navíc je máš prostudovaný! 😄
Hendly
Znám statistiky, třeba z německých stanic TK. Nebo statistika o výjezdu ke stojícím vozům atd. Ale to nejsou statistiky spolehlivosti. Tak se ptám kde bereš ty ty tabulky spolehlivosti?

A jakej smysl s ohledem na spolehlivost má statistika STK ať je třebas z německa? Copak na STK píšou:"Franta prošel, ale musel minulej měsíc dělat turbo a nápravu"?
Samozřejmě když si vycucáš z prstu údaje tak si svojí tabulku můžeš udělat.
Hamunasakra
Vzhledem k tvýmu docela vyhraněnýmu postoji se holt MUSIM zeptat: JAK by sis statistiky spolehlivosti představoval TY? 😉
Já holt jinou fintu než použít data ze všech zdrojů a trochu je "opracovat" prostě neznám - ale je to lepší než nic - a informaci ti to dá (a myslim že ne úplně špatnou)
Hendly
Nějaké vypovídající hodnoty mají statistiky automobilky a její servisní sítě. To ale není veřejné. Vše ostatní je jen statistika něčeho, ale ne spolehlivosti.
Proto se furt ptám kde máš ty statistiky spolehlivosti které jsi tu tak psal?
Jestli ti stačí zpatlat do sebe neporovnatelný údaje tak si to mohl napsat rovnou a ne tu ještě urážet.
Hamunasakra
A co keš vidíš urážlivýho? Že všem těm zdrojum info o kterejch sme mluvili obecně řiká statistiky spolehlivosti je fakt a navíc to přece neni můj vynález - to se prostě obecně používá. Takovýhle pojmenování najdeš jak v textech profíků, tak v podobnejch diskuzích jako sou tady - a nevěřim že bys to nevěděl 😉
Naprosto souhlasim že ideální zdroj info by byly neveřejný statistiky automobilek - ale to snad ani nejsou neveřejný info - myslim že na nich maj napsáno PŘÍSNĚ TAJNÝ - V PŘÍPADĚ PROZRAZENÍ VŠECHNY SVĚDKY ZLIKVIDOVAT >😒]
Takže PROTO mluvim o "statistikách spolehlivosti" - protože nic jinýho bohužel neni k dispozici - a narozdíl od tebe bych jen nepoužíval sloveso "zpatlat", a myslim že použitelný info se dá získat i tak.
Pro zajímavost - zkus někdy nějakej německej katalog ojetejch vozů - některý maj výpovědní hodnotu evidentně vyšší než si myslíš - moh bys bejt (pozitivně) překvapenej 😉
Hendly
Že se něčemu nějak říká neznamená že to tak je. Žádné veřejně dostupné statistiky spolehlivosti neznám. Jsou samozřejmě statitistiky něčeho jiného, ale ne spolehlivosti.
Proto se tu na ty statistiky spolehlivosti stále ptám.
Zkus si prostudovat o čem jsou statistiky které si zde uvedl a co zahrnují.
Katalog ojetin říká něco o častějších závadách, ale třeba ze zcela statisticky zanedbatelné vlastní zkušenosti můžu říct že realita je stejně jiná.
Nehledě k tomu že auta se během svého života mnohokrát technicky změní.
PS: Zkus příště místo osočování lidí že neumí zpracovat informace kouknout o čem se píše.
coolio
Za úspěchem stojí i to že VW ti nabídne ve fleetu ani ne tak auto jako takové, ale tzv. záruku mobility - pokud ti tvoje exne, dostaneš po dobu opravy jiné, plus mají vlastní asistenci. Vyzkoušeno na skoro vlastní kůži.
Takže v globálu vzato, je to jen o procentu spolehlivosti, což je jen jedno číslíčko v tabulce nákupčího, a je vcelku jasně přebito akontacemi, cenami, slevami atd. Navíc je výběr podřízen firemním politikám, které zužují výběr.
Hamunasakra
No, vždyť to říkám, mimořádná kvalita a spolehlivost modelu důvodem nadprůměrnejch prodejů nejsou - tim důvodem jsou "jiné vlivy" 😉
WinDiesel
Neminula. Po vstřikovačích PD následovaly podobně podařené piezovstřikovače common rail, které byly v druhé generaci 2,0 TDI CR nahrazeny solenoidovými. Takže klid po pěšině je tak max 18 měsíců...
bordeaux
White, len jedna otazka, Plati to teda aj o ostatnej produkcii?

Skus si precitat toto😒br />
[odkaz]

[odkaz]

Myslim ze tu mame istu disharmoniu v tvrdeniach a zjavne sa da s urcitostou povedat ze tu niekto kruti argumentami len vtedy ked sa mu to hodi... 😉

toto je jasny priklad toho o com su GTIho a niekedy aj tvoje argumenty.
jeje
GTI: Goebbels by se od tebe mohl učit >😁 >😁 >😁
rohYpnol
Tak tak. Kdyby GTI dělal PR pro Osvětim nebo Treblinku, tak tam dodnes jezdí zájezdy z Izraele na rekreaci.
Frasier
>😒] :yes:
Anonym2811
Jen pár drobných technických😒br /> 1) kdo by koupil diesel na 10tkm ročně, je velmi zvláštní člověk - to už tu ale napsali mnozí.

2) v tom tvém soupise "drobností" způsobilo něco fakt, že auto muselo jet do servisu na valníku, a to je asi to nejhorší, co se může autu stát. Můžeš být zrovna dvěstě metrů od servisu, ale taky můžeš být v -20 sobotu večer s dětmi na cestě do hor na lyžovačku a věř mi že strýček Murphy zajistí, aby to bylo spíše to druhé.

3) Pokud přijmu premisu, že s tím najedu jen 10tkm ročně, tak jsi právě všechny poruchy zařadil do sekce placených, protože auto je po záruce. Obzvláště s ohledem na zkušenosti tohoto auta se servismany se děsím, co by to stálo, když vyměnili pomalu polovinu motorového prostoru předtím, než přišli na porouchaný teplotní senzor na turbu. Nakonec si ani nevšimnou sjetého brzdového obložení při prohlídce. Nechci vědět, jak potom vypadá servis u nás... 😒 :no:
kyklop
k bodu 1) odpoved je Ada...lebo benzin je lenivy a je to rovnake ako ciernobiela televizia >😒]
zlysoused
Škoda že jsi v případě stotisícového testu takhle nad věcí jen někdy.

[odkaz]
[odkaz]

Víc objektivity by tvým textům určitě slušelo. Pak by ses četl ještě líp. 😉
bordeaux
:yes: :yes😒br />
pekne si dal, toci argumentami ako sa mu paci.. U nas mame tiez jedneho, volame ho podla jeho mena.. Fico..
Frasier
>😁 :yes:
rohYpnol
Jinými slovy😒br />
5 x neplánovaná návštěva servisu.
6 x pravidelná návštěva (po 15 000? km, neberu v potaz hrůzy typu long-life).

Tedy každý měsíc do servisu s NOVÝM autem. K tomu možná zkažená dovolená v červnu a další rok opět zkažená dovolená v červenci.

Ano, mám s tím problém. A DOST vážný.
Ronault.
:yes: U nového auta člověk očekává, že dojede do cíle, někteří jen u některých, samozřejmě na každého jiný metr. 8-s
Hamunasakra
Ono to občas nemusí být měsíc co měsíc, ono to taky muže vyjít týden co týden - pravda pak vyjde třeba i 3 měsíce "servisní volno" 😄
rohYpnol
Max. 2 měsíce servisního volna (pokud to mělo ještě 15 tis. interval 😉 )
Hamunasakra
A sakra, to mi nějak nedošlo!
Nojo, tak to holt chce bydlet blízko servisu 😄
Ji/Ri
....nebo v servisu. 😉 >😁 >😁
Ji/Ri
>😁
Emel
Naftový Passat je typicky určený pro brázdění Evropy v roli služebního vozu, kdo by si taky koupil naftové auto na 10.000km za rok. Takže to vypadá nějak takhle😒br />
- červen 2011: naftové čerpadlo odešlo na služebce v Polsku. Chlapík s koněm mě odtáhl do nejbližší vesnice, kde jsme pili Žubrovku až do příjezdu odtahovky. Celkem fajn den, dobře jsme se zasmáli a mám skvělé fotky, jak kůň táhne Passata a jak tancuju na stole.
- červenec 2011: problémy se vrací, tentokrát na dovolené s rodinou v Itálii. Zůstali jsme stát v noci na dálnici, asi po třech hodinách řevu dětí přijela odtahovka. Jako na potvoru jsme vyrazili v pátek odpoledne, servis otvírá v pondělí v 9. Takže neplánované přenocování, a zrovna v takové díře.. příště budu chytřejší a pojedeme ve čtvrtek. V pondělí navíc zjišťujeme, že díly přijdou za tři dny, je potřeba vyměnit komplet PD
- listopad 2011: svítí kontrolka airbagu, auto naštěstí normálně jezdí, tak to neřeším. Nehodlám být další týden bez auta. Přinejhorším si pořídím novou manželku pokud to někde naboříme.
- duben 2012: řídící jednotka motoru, a zase na služebce.. já už se z toho auta zblázním. Ještě že jezdím tolik a opravy jsou v záruce. Ještě půl roku a Passat půjde z domu, nehodlám zbankrotovat kvůli autu.
-červenec 2012: ve čtvrtek večer stojíme na parkovišti v Rakousku. Vedle nás ještě jeden Passat a jeden Touran. Vědoucně na sebe pokývneme a jedeme dál.
- prosinec 2012: končící záruka mě nutí uvažovat o prodeji Passata. Vadné čidlo výfukových plynů je poslední kapka, v servisu jim říkám, ať si tam to auto rovnou nechají. A víte co mi řekli? Jestli prý bych se nechtěl podívat na nějaké CC >😁
Cara Binieri
Příběh pokračuje v soudní síni, kde stojím jako obžalovaný z dvojnásobné vraždy dealera a jeho šéfa.
Hamunasakra
Tohle každej pochopí, z toho kouká přinejhoršim podmínka... 😄
kyklop
a fleet manazera vo firme >😁 , takze dokopy troch
rohYpnol
A příběh pokračuje dál.
Po zametení pod koberec díky všimnému od sousedních VW dealerů, kterým se díky zavření tohoto dealerství otevírá nový trh.
Majitel je po usednutí do interiéru obměkčen měkčenými plasty a s uznáním kupuje Passat CC, opět v TDI. Přeci nemůže opět narazit na vadný kus 😉
Hamunasakra
kyklop
neostava nic len sa povesit na najblizsi strom....
roman.rs
Kamarád si vysnil Tourana 1,9 TDi r.2004. Koupen v roce 2009. naj. cca140tis.
Výčetka závad😒br />
1, Po cca 1 měsíci se vysypala spojka, komplet výměna z velké známosti jen za 16 tis.kč.

2, Po cca 2 měsících odešlo pro změnu ložisko v předním kole - výměna celého náboje (nelze jen ložisko)

3, Nefukční klimatizace - odešly všechny 3 klapky ovládání klimatizace jedna klapka průměrně 3 tis.kč.

4, Opět nefunkční poslední klapka klimatizace - výměna

5, Vyhřívání sedaček fungovalo dle libosti, pak shořelo takovým způsobem, že se propálila sedačka a málem v něm mohli uhořet 2 malé děti a jejich máma.

6, před dovolenou spadla stahovačka okna - výměna stahovačky kola

7, zjištěn únik oleje z turba - bude řešeno

8, okamžitě jde z domu a VW si kamarád NIKDY nekoupí

9, bylo zjištěno, že vůz původem z německa, byl v německu 16 krát reklamován ze stahovačkami oken a nefunkční klimatizací, dále byl stočen tachometr o 20 tis.km. S vozem bylo nejeto pouhých cca 20 tis.km od koupě.

Ještě chcete VW????? Já tedy ne!! a kamrád už vůbec ne!! Jedině japonec nebo škodovka. Bohužel lidi jsou nepoučitelný, stále kupují poruchová auta, nepříklad mazda 6 je naprosto krásný spolehlivý auto a je naprosto přehlížený, co dodat.................
Hamunasakra
To je fakt DRSNÁ VW REALITA :no: 8-s
white label
No jasně, chce to Škodovku, ta má úplně jinou spojku, ložiska, klimu atd. 😄
Teď si představ, že se stejně tak kazí téměř každý prodaný VW v Evropě a ti lidi si je přesto stále dál kupujou a navíc v takovém množství..., doslova neuvěřitelné, co? 8-s 😉

P.S. Asi jsem naprostá vyjímka, mám už třetí VW v životě (kromě jiných dalších značek) a něco podobného jsem zatím (u žádné značky) naštěstí nezažil (klepu na dřevo)...
Cara Binieri
Protože si nekupuješ totální rozstřely a nejspíš dodržuješ garančky.
Krispos
Nejlepší si koupit ex-fleetový auto, kterýmu každej dával čočku už od začátku.... a pak se divit, že se to sype 😄
Ronault.
WL a dodražovat garančky? Prosím tě, to je slabé slovo, koupit ojetinu po WL to je vyloženě sen bazarového kovboje :yes: 😄
Cara Binieri
Vzhledem k tomu, jak vypadá jeho Golf je mi jasný, že je to skoro člen rodiny. 😄
mikesh
To byl asi zajimavy "znamy" kdyz chtel za vymenu spojky, ktera sama stoji 5tis., 16litru...

Proc si zjistoval historii auta az po tom co ho koupil a ne predtim? 8-s Si nemuzu pomoct ale vypada to ze je klasicky hejl co jde pro super kauf do acek....
Krispos
Ale to není podstatné, tady zaboduješ spíš s "VW už nikdy nechci!" než s přiznáním, že jsi naletěl v Áčkách >😁
MariAchi
Pokud na kvalitu auta poukazujes ojetym srotem, je mi te docela lito...
Subaru4ever
Promiň GTI, ale mám námitku.

Představ si, že bys byl policií nařčen z trojnásobné vraždy, předveden k soudu a byl obžalován. A jako hlavní obhajobu bys použil frázi, žes ten jogurt v sámošce neukradl. S podobnou výpovědní hodnotou totiž zde diskutuješ.

Přesně takovýmto jednáním, jako zde a nedávno v diskusi u Passata/Superbu/Mondea, brzy ztratíš i poslední příznivce ;-\ 8-s :no: ... dobře si rozmysli, jak chceš, aby tě tu lidé vnímali 😐 . Neber to prosím jako radu někoho, kdo pozřel veškerou moudrost světa, ale jako přátelskou radu mnohaletého diskusního "soudruha".

A také by mě zajímal názor WhiteLabela. Určitě ví, že ho "mám rád", ale nemůžu přehlížet jeden fakt. Ono totiž komentuje a kritizuje skoro každého, kdo diskusi "obohatí" nějakou kravinou (včetně mě 😉 ). Ale ke GTÍho názorům se v poslední době nevyjádřil ani jednou. To ti skutečně dnešní GTÍho komentář v souvislosti s článkem, fakty a celou diskusí přijde v pořádku? 😲 (rádoby vtipnou faktickou poznámku ohledně vstřiku nafty nepočítám za příspěvek, hodný diskusních schopností našeho WL)
white label
S4e
Na GTIho tu pravidleně reaguje tolik lidí, že se mi ani nechce přidávat čárka do jeho virtuálního zápisníku. V podstatě máš taky pravdu, je to tak jednoduché, že ani nevím co bych k tomu měl napsat.
GTI tu jako (mimo jiné) profláklý provokatér antiVW zásadně nevypadává z role a ti co na něj v těchto případech reagují, mu nepřímo prokazují jakousi "obrácenou" medvědí službu.
Ptám se, snaží se tu někdo podobně hromadně, intenzivně, trpělivě a urputně přesvědčit třeba Adu, že Clio RS (benzínový Renault) je velmi zajímavé auto, nebo třeba Deadlifta o tom, žeš Ford není ta nejlepší značka na světě? Nesrovnávám teď vůbec GTIho, Adu a lifta, jen intenzitu a urputnost reakcí na ně. GTI totiž podobně zaujatý (ať už negativně, nebo kladně) text dokáže napsat tak, že na něj okamžitě zareaguje "půlka" auto.cz, samozřejmě mezi prvními místní zarytí odpůrci koncernu, ale nejen ti.
V každé "koncernové" diskusi je to v podstatě stejné, "všichni" tu vtipně a s nadhledem píšou, jak se těší, až přijde GTI a vysvětlí/přeloží jim to tady, a když se to očekáváně stane, je tu znovu plno pohoršených reakcí o tom, jak si může dovolit být podobně neobjektivní. Tak téhle dětinské šaškárny mnoha diskutujících, bych se měl pravidelně účastnit taky? Proč bych to celé měl podporovat, Adu taky nemám potřebu neustále přesvědčovat, že benzínový motor může být neméně zajímavý, než diesel.
GTI (když chce) umí výborně psát (myslím především formu, ale nejen tu) a dá se s ním diskutovat na různá témata, ale polemika o tom jestli je např. VW na špičce v (super)meinstreamu je úplně zbytečná v případě, že ho chceš za každou cenu přesvědčit o opaku, a nepřestává mě udivovat, kolika "štamgastům" tady tak jasná věc stále nedocvakla. 8-s
Určitý paradox je ovšem také fakt, že kdyby GTI nákrásně prohlásil, že VW je maximálně naprostý průměr mezi meinstreamem, tak jim spadne čelist a zjistí, že se tu najednou nemají vůči komu podobně jednoduše vymezovat a začne jim vlastně chybět. Viz jeho delší období absence např. v létě, kdy jej tu jeho největší diskusní odpůrci vzpomínali nejčastěji a nejvíc tu nakonec chyběl právě jim.

Jinak k těm konkrétním testům AutoBildu, neúspěch několika rúzných typů VW v nich, se tu ve zdejších diskusích řešil už "milionkrát", nyní tedy v souhrnu opět, pro antiVW vítaný svátek. Dříve zatracovaný, zesměšňovaný a neuznávaný AutoBild (v případech kdy v něm vyhrál německý vůz nad neněmeckým) je najednou braný jako absolutně objektivní a jeden kus od určitého typu vytváří dokonce jakýsi precedens kvality a hlavně spolehlivosti. Jakou výpovědní hodnotu by měl tenhle "zaujatý plátek" a jeho "pochybné testy" v případě, že by tu naopak VW uspěl, je snad každému jasné... >😒]
Ale dobře, ke konci tabulky je více VW, než jiných značek, takže se dá mluvit o určité vyšší pravděpodobnosti problémů s jeho produkty vyrobenými zhruba ve stejné době. Nic méně, ale taky nic více, je to přece jen test jednoho kusu z mnoha. Pokud by byla poruchovost těchto VW produktů obecně tak velká a závažná jak to vypadá v této diskusi, kupovali by si dnes v Evropě VW jen skuteční "blázni" a kdo tvrdí, že je zrovna Evropa plná bláznů, může být blázen klidně spíš on... 😉

P.S.Osobně jsem tu nikdy! nepsal, že VW je spolehlivější značka, než jiné a "slýchávám" tu pravidelně spíš přesný opak. Nikdy by mě nenapadlo kupovat si auto jakékoli značky s prioritním hlediskem domnělé relativní vyšší spolehlivosti...
Krispos
Asi tak, když VW v testu obstojí, je to zaplacené.... když si z Yettiho udělají srandu v Top Gearu, je to zaplacené... když v Dauertestu VW propadne, je to objektivní, ale koncern se najednou smrskává na jedinou značku. Pozice 10 a 14 v žebříčku je potřeba důsledně ignorovat, Škodovka přece dělá nekvalitní předražená auta a nelze jí přiznat jakýkoli kredit.... když jsem výše Ethiconovi napsal, že nemám problém pochválit Bravo za výborný výsledek, který mě překvapil (klidně se přiznám, FIAT yes😊 a že mě netrápí ani výsledek F500, protože to není polykač dálničních kilometrů, tak na můj dotaz, jestli někdo z odpůrců koncernu přizná kredit Oktávce, nikdo neodpověděl... je rozdíl mezi diskusí a koncernobijectvím za každou cenu. To, co zde předvádí GTI se svým vynášením koncernu do nebe, to zde kopíruje 20 lidí v opačném gardu. Dneska tu exhibovalo 20 předskokanů, kteří skloňovali GTIho nick jako vlhký patnáctky na koncertě "Tokio Hotel"... A dostali, co chtěli 😊 V čem jsou tito lidé lepší než GTI? To už je mi milejší WL, který sice VW fandí, ale dokáže uznat, že Fabia II je hnus nebo že FL Passata se moc nepovedl, než člověk co neumí přiznat kredit ani tomu, co se koncernu povedlo... Mé srdce mě táhne k Volvu, ale spousta zdejších diskutérů ze mě dělá pomalu obhájce koncernu, až jsem měl chuť si toho Golfa GTD koupit právě kvůli nim...
Hamunasakra
Fanda Volva si koupí natruc Golf GTD? Tak takhle bych to fakt nepřeháněl! 😉
A co se týče vw - je to přece víc než jednoduchý. Někdo jejich výrobky děsně chválí a realita je že sou víceméně normální, nic víc nic míň. V AutoBildu svejma testama prostě jen trochu narušili gloriolu představ o jejich modelech, špatně dopadly hlavně ty s dieslama, ale to samý se dočteš v kdejakym přehledu ojetin - těžko se proti nim novináři spikli 😄
Otázkou spíš je, proč tolik lidí vidí výrobky vw jako vzor kvality. Když to vezmu dlouhodobě, tak prodeje koncernu vw docela rostou, že by ale veškerou světovou konkureci drtil ať spolehlivostí nebo sofistikovaností konstrukce - to fakt ne. Jsou to naprosto normální auta, někdy v něčem lepší a zrovna tak někdy v něčem zase horší. To v čem se HLAVNĚ liší je, že si velká většina lidí a to i těch který se o auta vůbec nezajímaj domnívá, že právě jejich modely bývají lepší než ostatní. Myslim že momentálně jsou v nabídce lepší nabídky než třeba zrovna Passat, je dost možný že budou i spolehlivější - přesto si myslim že Passat bude dál nejprodávanější - v česku teda až za Superbem 😄
Krispos
Není to tak žhavé, GOLF GTD je v dlouhodobém testu časopisu Top Gear a chválí ho tam.... prostě ta představa, kolik lidí bych naštval, byla takové malé plus pro Golfa 😄 Ale moje srdce bije pro C30, takže není co řešit.
Hamunasakra
GTiho komentovat nebudu, snad jen to že fakt umí pěkně psát. :yes: A fakt by mě zajímalo proč zrovna vw - jestli je to (extrémně) černej humor, tak u mě má za 1! 😄
Poruchovost modelů vw bezdiskuzí docela velká je - ale s prodejem to přece nemá skoro žádnou souvislost. Tak jako televizi a další věci si lidi i auto vybíraj ne podle spolehlivosti a konstrukce vozu a účinnosti motoru atd atd., ale nejvíc podle tvaru a barvy 😄 A samozřejmě podle renome a to má třeba ten passat velmi dobrý až vynikající. A to je všechno
Jinak tohle jsou nejkomplexnější a nejnáročnější testy jaký existujou a ty bys fakt neměl shazovat! Sleduju to už roky a patřej k tomu málu informací co fakt stojej za přečtení. Jednotlivý závady jsou do detailu probíraný s každou automobilkou včetně informace jestli to je závada spíš výjimečná, nebo naopak do kdy a jak to výrobce vyřeší. Rozhodně NEJDE o jeden kus - to fakt nevíš jak to funguje, zkus si nejdřív nějakej z těch testů přečíst! 😉
white label
Já to neshazuju, jen nepřeceňuju (ale ani nepodceňuju) výpovědní hodnotu jednoho rozebraného kusu na součástky po sto tisících km. Nebo oni tam snad najedou 100 tis km a následně rozeberou více kusů stejného typu vozu?
Ronault.
Já se tedy trochu přidám a přihřeju polívčičku. WL se musím taky zastat, samozřejmě si dokážu představit, že to v něm z jedné strany hřímá, protože ač možná koncernář, beztak je to uvnitř v srdci Fiatař (jako každý, ne? >😁 ), to však ale neznamená že by jej mělo cokoliv nutit na GTIho v těchto případech reagovat. Přece není povinen a může si vybrat.

Nějaký pátek už tady jsem, tuším že déle než WL, nějakých skoro 12 000 příspěvků jsem tady nasekal. Krispos dnes nadhodil, že tady skupina osob očekává příchod a pak se diví a zběsile reagují. Pro mnoho to však ale k těm diskuzím patří, já už se tomu směju a pokud nejde o vyloženou lež, tak ani nereaguji, nějaký ten "nováček" či věčný bojovník se ozve. Mě už to za to nestojí a WL asi taky ne, chápu jeho hru.

Jen bych se ohradil, že hra pro mne končí v momentu, kdy začne urážet a osočovat. Stačí aby o sobě protivník dal něco vědět, čím jezdí, co je jeho motoristický sen, co dělá. Nebo naopak dochází k překrucování slov protivníka a výroků protivníka, případně přenášení ad absurdum. Možná třeba pro krispose je tohle nezažitý pojem, ale vyzkoušet by si to měl, možná to nadšení jej přejde. Takže ano, dobře, že je tady GTI, rád jej přivítám, aspoň je tady do určitého momentu i legrace, ale nedokážu si představit, že bych s ním šel jen tak někdy mimo diskuzi sednout a vypít kafe jako např. s WL, T613, Elementem, Klaudiem, Avantimem, Ricardem a mnoho jinými, kteří ale bydlí daleko 😉

PS: A mezi náma, i podle spolehlivosti se auto vybírá, ale to je trochu složitější proces a kdo chce, ten si data najde, třeba tento test, TUV, projde si fóra, pročte odborný tisk, vše dohromady může dát obraz o konkrétním modelu v konkrétní konfiguraci, on VW motor 1,6 75 kW asi nebude nespolehlivý proto, že už nevyráběný TDI PD 2,0 ano, dokonce to neplatí i pro některé 1,9 TDI PD
Subaru4ever
3tí odstavec můžu podepsat 😄 :yes😒br />
Já už tu jsem nějakých 6 let, a sice jsem toho nenakecal tolik co ty >😁 , ale přečetl jsem toho až hamba. Co mě vždycky GTÍho znechutí, je právě to, když odpoví antitezí, odpoví otázkou, nebo mistrně začně rozebírat nějakou jednotlivost od protivníka a stáčí diskusi jinam. Hlavně si ale k psaní vždy vybírá jenom to, co je vodou na jeho mlýn. A co se mu nehodí, na to neodpovídá a dělá, jako by se nechumelilo 8-s :no😒br />
Poslední dobou se mi zdá, že přidává na intenzitě. Asi stárne a nerudní >😁 >😒] 😉

Faktem ale je, že bez něj by nebylo auto.cz. On je pro současnou podobu snad důležitější, než redakce >😁 :yes: 😄
Krispos
Každej je nerudnej, zima je dlouhá >😁 Já prostě nechápu, proč si lidi toho GTIho nedaj na hate-list... Do mě se začal montovat kajfík, do akždé diskuze k jakémukoli tématu mi začal psát, že C30 je hnusný auto etc... tak je na hate listu a mám klid. Když někoho číst nechci tak ho nečtu.
jazva
Jak jeden môj známy hovoril: "Ďaleko je do Moskvy..." >😁

Tretí odstavec :yes: (aj keď nie som medzi vyvolenými...) >😁 >😁 >😁
Wen Věčněžasnoucí
Moc hezky jsi to napsal :yes😒br />
Za sebe jen dodám, že pro mě GTI jako partner pro diskuzi skončil, když použil sice neoriginální, ale přesto hodně urážlivé úsloví o tom, že neví, kde "šlapala moje babička" (viz zde: [odkaz] ). I přes jeho dělení na lowendové a prémiové lidi se člověk při troše nadhledu dokáže přenést, ale co je moc, to je moc.

Ani příliš nerozumím tomu, jak je přeceňován GTIho sloh. Ano, občas je tam originální slovní spojení či neologismus, ale vesměs se jedná o mix klišé a floskulí. Vzhledem k tomu, že jsem si psaním (dokonce i motoristických článků) občas přivydělával, troufám si říct, že stylistická (a občas i pravopisná) stránka GTIho příspěvků i blogů je hodně pochybná.

P.S. Opožděně děkuji za PF, kterého jsem si všiml teprve nedávno ;-\
rohYpnol
Souhlasím. Kdysi měly příspěvky od GTI nápad i humor. Bohužel, nyní vykristalizovaly v něco, co se mi opravdu nelíbí😒br /> 1) často obhajuje neobhajitelné
2) povyšuje se nad ostatní
3) uráží ostatní
4) argumentuje všeobecnými pravdami - všichni rozumní ví apod.
5) to, co se mu nehodí, ignoruje a zbytek překrucuje v tu svoji pravdu (tohle dělal vždy)
6) nikdy neuzná svůj omyl (tohle dělal vždy) - souvisí opět s povyšováním (on je neomylný kovboj)
Především body 1) - 3) mi vadí. Jistě, mohu jej ignorovat. Jenže pak by si mohl myslet náhodná čtenář, že tu diskutují samí blázni 😄 a je tu spousty podnětných diskutérů, kterých si vážím.
GTI mezi ně (bohužel) pomalu ale jistě přestává patřit. Především díky aroganci. Tím bych to shtnul.
Hamunasakra
Nechci GTiho omlouvat nebo tak něco, ale když jsem nejdřív viděl a pak četl jeho chválu třeba na poslední Passat - nemá on to stále TĚŽŠÍ a TĚŽŠÍ? 😄
GTI
Uvidíš, že si zvykneš, jak půjdou roky, pochopíš totiž pozvolna, že z toho cos napsal neplatí nic, akorát že jsem se ti navážel do tvého oblíbeného angličáka, ale tohle tu vadí opravdu jenom diuskutérům tvého malorozměru.
rohYpnol
bod 2) jsi právě potvrdil. Blahopřeju. Jen tak dál.
white label
Pokud tu kdokoli! používá podobné "argumenty" (jako třeba ta "šlapající babička"), nebo rovnou přímo vulgarismy, je to především a jen jeho vizitka.
Je to vlastně takové "zapírané přiznání" o tom, že mu došly normální, slušné a logické argumenty a zkouší to zachránit primitivní křečí osobního charakteru...
GTI
Zde pozor, White, "šlapající babíčka"... >😁 není důkazem ztráty soudnosti a už vůbec ne argumentů, naopak... 😉 (byla to pouhá reakce).

Nechci tě chytat za diskuzní péro, ale na diskuzi je důležíté umět dávkovat slova, a to třeba i ta o té šlapající babičce. Jde jenom o to, jak umí kdo z nás číst...

Uznávám ovšem, že zrovna tohle přirovnání může nějakého mladého zobáka poměrně solidně rozhodit. No jo,ale to jsou prostě zdejší diskuze, nic pro neználky...
GTI
Měl by ses nějak intimně zklidnit a pokusit se v sobě najít sílu k diskuzím. Fňukny tvého charakteru patří zatím pod máminy sukně. Pozdravuj babičku a až budeš dospělej, ozvi se :yes😒br />
P.S. Proč ty by sis na diskuzích mohl dělat srandu z babiček a já ne? Propadni se pubertální hanbou.
Subaru4ever
Beru vše a jsem spokojený 😄 :yes: ... good old White Lable 😉
shark11
Predstava, že niekto kúpi Passata s motorom 2,0 TDI vyžaduje nejakého poriadneho "exota" čo nevie narátať do desať ....

Passat s takým motorom je typickým manažérskym autom, resp. autom manažéra ...

A ten s tým určite nechodí len na záhradu cez víkend ...

Reálne tak v priemere odjazdí tak 30 - 50 tisíc km, čo je v praxi za 2 - 3 roky. Kamarát nie je ani manažér a už má za 7 rokov cez 260 tisíc km .... má 1,9 TDI B5 a už "dodýchava" - hlavne podvozok ...

Ak niekto kúpi dízel pri prejazdení 10 tis. km ročne - treba ho rovno poslať na vyšetrenie duševného stavu ...

Také auto za takú cenu nemá nárok na väčšiu poruchu do 100 tisícov kilometrov. To je jednoducho realita - čo sa asi zle niekomu počúva ...
Wen Věčněžasnoucí
Poznámka: Pokud po 260tkm dodýchává podvozek, tak je to skvělý výkon, podvozkové komponenty začínají u většiny aut odcházet kolem 150tkm, u komfortních Francouzů ještě mnohem dřív...
jeje
U BMW a Audi s hliníkovými prvky na nápravách už po 60.000 km... Bohužel běžná praxe...
shark11
Pri toľkých km má na to samozrejme "nárok" ...

Len porovnávam s "optimistom" GTI, že stačí 100 tis. km na dízlové auto ...
Ronault.
Pomalu 300 a dodýchal tak před 30tkm 😉 Ale u těžkého dieselu by to bylo určitě dříve.
zino
No ako tak pozerám, tak najviac kritizovaný benzínový 2.0 T.S. v Alfe Romeo 147 nedopadol vôbec zle. A to vraj má byť AR v tejto motorizácii poruchovou katastrofou. Inak zaujímavé porovnávanie. Od Mazdy to čakal asi každý. Je to už tradícia, že Mazda je obyčajne synonymom spoľahlivého auta.
Carlos20VT
Ano tady tohle je velmi dobrý příklad Alfa romeo má snad nejhorší pověst co se týče spolehlivosti a vw je nejspolehlivější na světě😄 Jenomže lidi už mají vw zarytý v hlavě jako naprostý držák a s tím už asi nikdo nic jen tak neudělá. Tedkom toho muže vw využívat ve svuj prospěch. Budou snižovat kvalitu dolu a dolu,ale lidem to bude jedno protože to je pyco woe folcwagn a to kua je držák nemusíš měnit ani olej.
Hamunasakra
Spíš je zajímavý proč maj to vw v mozku vyrytý 😉
V praxi je to prostě "normální kvalita", v některejch případech dokonce podprůměr - tak fakt těžko říct proč si lidi představujou že je to to nej na světě - leda by všichni četli GTIho 😄
Cara Binieri
Protože Franta v hospodě povídal.
Volkswageny jsou skvělá auta, s poruchovostí člověk holt musí počítat.
Hamunasakra
Frantu vochlastu znám, ten toho nakecá...
Jsou i jiný skvělý auta a navíc se s nima s poruchovostí nemusí tolik počítat - a když už vw, tak holt radši s benzínem 😄
Blue Sun
Ony staré TDI, ještě s rotačním čerpadlem, byly skutečně držáky. Ten motor odjezdil půl milionu kilometrů a nedal to na sobě znát. Dobře, trošku více si tu a tam zakouřil při přišlápnutí plynu, ale jinak opravdu držel. Stejně tak atmosférické benzíny byly nezničitelné. Bohužel, PD a CR prostě volkswagenům nejdou.
Cara Binieri
Tak zase PD a CR elementy se tak, aby vydrzely pul mega, udelat nedaji. Proste mensi trvanlivost je dani za lepsi vykony a jizdu.
Neznam moderni naftak, ktery by bez vetsich zavad otocil 350 tisic. Vubec i ta auta jsou mene trvanliva nez klasika z prelomu osmdesatych a devadesatych let. Krasnym prikladem je Mamut.
Hamunasakra
Jo kdyby míň trvanlivý byly jenom auta... ;-\
Na to najezdit na autě víc jak půl mega nemáš ani pomyslet, máš dávno naklusat pro nový - to ti vzkazujou VŠECHNY automobilky od A-lfy po V-olkswagen 😄
Blue Sun
Mamut... Nemohu ho vůbec posuzovat, osobní zkušenosti neznám. Ale je pravda, že jsem viděl nějaký starší kousek M-B s natočeným milionem kilometrů. To je hodnota, kterou jsem do té doby přisuzoval maximálně kamionům.
Ji/Ri
hrálo tak .....GTI, musím říci, že dneska to chlape, dneska to stání nedopadne pro tebe dobře. Tvůj klient je těžce profláknutý recidivista i když z něj děláš dlouho Apoštola..... ten tvůj Apoštol je pěkný výlupek - oblečený jako elegán, tváří se, že je inteligentní a seriozní....elegán je, ale s gelem ve vlasech.... a podrazí tě, kdy to budeš nejméně čekat... Vždyť i ten Frantík od Lagunů je lepší.... on je vlastně každý lepší v ulici než Apoštol. Horší je už jen jeho větší brácha s ostatníma sourozencema. Dobrá je z jejich rodiny jen Tiguana, ale ta je ještě mladá a nezkažená. Až ji správně otuní tím správným motorem, nedostane možná ani výuční list. Tak už toho chachara nech....vše ukazuje, že bys měl být spíš žalobcem než obhájcem .... 😉
16 V
Jo to přirovnání k advokátovi je správné-je to jako by GTI v roli obhájce obhajoval masové vrahy Zelenku a Roubala dohromady.
bordeaux
to je nic.. Pozri si co pise vyssie, ze je to len o tom jednom kuse, presne ako pisal o tourane. A teraz si pozri tieto dva jeho choroboplodne vymysli😒br />
[odkaz]
[odkaz]

Velmi pekne tu vidno o akeho clena ide a navrhujem prestat na neho reagovat a uplne ho ignorovat.
Ji/Ri
....a ještě... Na to, že toho passata ladí už tak dlouho, tak by už mohl být i nalazen, ne? Renaultu to trvalo rok - L3....
Mno, myslím, že tvůrce z Vlčího hradu čeká možná to samé jako tvůrce Laguny. Lidi se fakt nase.ou..... ale firmy je budou ještě chvíli držet. Ale jak dlouho ještě? Nechci být špatným prorokem, ale sláva Passatu je už pokrytá pavučinou. :no: :no: :no😒br /> ....a Opel je taky němec...takže proč ne Insignii?
ttoomm
V našej rodinnej firme nakupujeme iba Mazdy a doteraz sa ani jedna nepokazila a to u nas jazdia niektore este z roku vyroby 1998 a maju najazdene cez 300 tis km.

Kia ma prekvapila, super a gratulujem.
Ji/Ri
A ta současná 6ka je přímo překrásná! :yes:
ttoomm
Jednoznacne, pre mna najkrajsie auto. Interier aj zovnajsok je naozaj vynikajuci a to čo mi vadilo na predchadzaj 6-tke, tak teraz odstranili. Najviac mi vadil hlucny podvozok a aj na palubnej doske zapracovali a doviedli to naozaj vydarenemu interieru. Len priority sa mi teraz zmenili a objednaĺ som si s-maxa. Inac este raz musim dat do porpedia aboslutnu spolahlivost tychto aut, nic sa nekazi tlmice su povodne, brzdy odchádzaju medzi 150-200 tis km, nic nevrzga, ... .
Cara Binieri
Tak přemýšlím, zda náhodou ty poruchy nejsou způsobeny pány testéry. Tolik zadřených motorů, zatuhlých převodovek a zničené elektroniky se jen tak nevidí. >😒]
16 V
Tak nám to tu GTI vysvětlil,poučil jak máme vnímat ten test,abysme nežili v nevědomosti a zmizel! Víte kam? No přece objednat si... LOGANA!!! >😁
Wen Věčněžasnoucí
Četl někdo ty origo testy touranu a pašíka? Zajímalo by mě, do jaké míry se na špatném výsledku podílel prů.s.erový motor 2.0 TDI PD...
Hamunasakra
Pokud se pamatuju tak u pašíka docela dost!
Cara Binieri
U Passatu asi ze tří čtvrtin (ztráty výkonu, výměny čerpadel, 2x výměny PD elementů), z ostatních závad šlo o elektroniky airbagů a brzd.
[odkaz]
U Touranu byl ten motor podělaný úplně a definitivně (turbo, ztráty chladicí kapaliny, výměny vložek válců), navíc museli vyměnit airbag, náby, zámky, těsnění, trumpetu, mlhovku, prasklé vedení recirkulace výfukových plynů atd.
[odkaz]

Je mi líto, ale u Touranu nejde o náhodu, ale o neuvěřitelné lajdáctví a ignoraci. Jen se modlím, aby manželku s Golfíkem nepotkalo nic podobného.
Hamunasakra
Nojo když vw, tak FSi - asi nejlíp dvoulitr 😄
Jo a když už vw, tak určitě ne TDi 😉
Tomogo
Co se týče VW a v mém případě Passatu nějak nejsem vůbec překvapený....
Jen došlo na má slova a bohužel i zkušenosti! 😒
Krispos
Sergio se wolffovými ústy vyjádřil, že F500 byl jen vadný kus, GTI nám objasnil že až na Tigiho byly vadné všechny VW kusy. Začínám mít pocit, že autobild sestavuje tabulku spolehlivosti zmetků z výroby jednotlivých automobilek....
Wen Věčněžasnoucí
Auta byly v pořádku, vadní jsou dvojčata Vlkk a GTI >😒]
Krispos
Nejčastější slovo v této diskusi je "GTI".... ale zato úplně vypadla Oktávia >😁
GTI
>😁 😉
Atila_
Rozhodne bych si radeji koupil Passat, obzvlaste 2007+, protoze v pozdejsich letech se masivne zlepsila kvalita, nez viteze testu Mazdu 6, coz je paradoxne ta nejvetsi a nejosizenejsi mrdka jakou kdo v mainstreamu za poslednich x-let vyrobil. Je hezke, ze dokaze prezit prvnich sto tisic kilometru bez servisu, ale co je vam to platne, kdyz vam ji hned v dalsim roce sezere koroze na kterou tyhle osizene smejdy trpi naprosto masivne a se kterou pripominaji Skodu 100 neblahe pameti (i ta 120 vydrzela bez koroze dele nez moderni Japonec nakonec).
Hamunasakra
To tě ta tvá vlastní Mazda tak štve, že radši Passata? Myslíš že po prvních 100 tisících půjde jeho spolehlivost tvrdě nahoru? To nevymyslel ani GTi! 😉
Já teda po Mazdě 6 zrovna netoužim, ale tyhle testy jsou nejhloubkovější jaký existujou - takže pokud na nějakej cizí názor vůbec dát, tak zrovna na tenhle jo. Samozřejmě pokud tě zajímá jak auto funguje ne po 100 t. km, ale po 10ti letech, tak to je fakt vo něčem jinym - tam snad nějakej ten katalog ojetin.. 😄
adamikos
Dravím diskutéry, celkem zajímavá tabulka, pěkné počtení, zajímavá fakta vyřčena těmi nejpovolanějšími, lidmi z branže, lidmi, kteří se tímto živí a jsou profesionálové.
Úvodem se otevřeně přiznávám, jsem fanouškem značky Renault..ano to je to pro něktéré dámské přirození, pro některé diamant. Rozhodně zde nebudu potpírat, že hlavně model Laguna 2 měla zásadní chyby, které se velice tvrdě zapsaly v povědomí motoristů nejen v naší malé zemičce, nýbrž všude, kde se L2 nabízela. V té době dával koncern veliký důraz na kvalitu svých vozů, neměl nejmodernější motory, převodovky, ani elekronické vychytávky, nebyl průkopník, ale ta auta držela/drží. Soudě podle této tabulky došlo u koncernu k určitému usnutí na vařínech, co se spolehlivosti týče. Takže zatímto Fiat a Renault usilovně pracovali na zlepšení spolehlivosti, jiní priority přesunuli evidentně jinam. Máme zde japonské vozy, ano japonci jsou precizní již od nátury a neustále nám to dokazují nejen v automobilové produkci, takže tam se situace nemění. Prémie více méně v pořádku, Škoda velmi dobře, Opel solidně...takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale nemá to moc smysl, protože jak zde někdo správně napsal, nekvalitní várobce není! Je to částečně o štěstí na kus, ale hlavně o tom, jak se k naším plechovým mazlíčkům chováme, protože toto je zásadní ukazatel spolehlivosti... pro příklad😒br />
Majitel A má Passata B6, 2.0 TDi, roční nájezd cca 35tis km, ráno sedne, nažhaví, první semafor a knedl, kouřová clona, výmol? co už, proletím ho, pak na dálnicu, 180 Km/h - levopruhovej král na dálnici, benzinka - 5-4-3-2, stojan, vypnout motor, valím na kafe....za 15 min - 1,2,3,4,5 plno dýmu, ale zase sem levopruhej král, dojedu na místo, vypnu a valím na jednání.

Majitel B má Passata B6, 2.0 TDi, roční nájezd cca 35tis km, ráno sedne, nažhaví, první semafor, klideček, druhej, klideček, třetí klideček, ručička teploty vody pomalu stoupá, v přádku, můžu svižněji, vletí na dálnici, 145 Km/h tempomatík pohodička, uhýbá do pravýho řidiči A, dojíždí na benzinku, zaparkuje, volnoběh si brumlá, mezitím, co vystupuje kolem prohvízdá stejný model při plném 2. a 3. rychlostím stupni (náš řidič A), zakroutí hlavou, nasadí sako, vypne motor a valí na kafe, za 15 min sedne, hažhaví, v klidu odjede... po půl hodince jízdy potichu zakleje, kolony, kolony, kolony... dojede do práce, vedle jeho místa sojí ještě jeden stejný Passat a v mysli mu prověhne myšlenka o setkání na benzínce..no příjde do kanceláře, sekretářka mu vyřizuje, že na něj čeká cca 10 min pán v zasedací místosti... obchodní prtner vypadá lehce "zpoceně", po pul hodinovém jednání se pánové dostnanou do uvolněné řeči o automobilech ... jeden je spokojený, servis defakto řeší jen při pravidelných servisních prohlídkách, druhý taky není nespokojený, auto je super, ale už 3x mu měnili turbo, jednou synchrony na převodovce, poloosy, ramena, řešení velké ztráty oleje váha vzduchu atd atd, druhý se diví, tyto problémy nezná...ani špatný kus řekne si a pánové se rozloučí...

Toto je možné aplikovat na jakékoliv auto a je to hlavně o tom, jak se k autům chováme. Takže za mě je hlavním ukazatelem spolehlivosti to, co sedí mezi sedadlem a volantem.
rohYpnol
Přiznám se, že jsem příspěvek jen prolétl. Ale myšlenku jsem snad pochytil.
To je sice pravda, ale řidiči AutoBildu jezdí se všemi vozy plus minus stejně, jsou to ti samí lidé.
Nebo mi chceš říst, že když sedne do VW, tak si řekne - ták, teď to budu roštovat a vymetat kdejaký kanál, však vono se ukáže, jak to je kvalitní. A v Peugeotu - zlehounka, pianko, jejda, kanálek - musím se mu vyhnout?
Jinak co se znaku Renaultu týká, tak to je "problém" ryze místní, v Anglii tak jsou myslím značené pruhy vyhrazené pro vozidla, ve kterých jede víc jak 1 člověk (tedy řidič a někdo).
adamikos
Nene, chtěl sem tím říct pouze to, že chování řidiče do značné míry ovlivňuje spolehlivost vozu a nelze podle jednoho testu jakoukoliv značku, či model hodit do spolehlivostí žumpy... avšak po přelouskání diskuze zde lehce nabývám dojmu, že Passat může potkat to, co zažila Laguna 2... uvidíme, jediný opravdový ukazatel chronické poruchovosti jsou negativní opakující se problémy některých součástek u tisíců lidí (kde se eliminují rozdíly mezi řidiči a jejich způsobem užívání)...a Passat má asi náběh, takže se vztyčeným ukazovákem pro VW.
Hamunasakra
Passat skoro určitě NEPOTKÁ to co Lagunu - má totiž vynikající renomé a to i mezi lidmi kteří o autech nevědí vůbec nic. A to renomé má větší hodnotu než jakejkoliv test. Jde to dokonce tak daleko, že i když minulá verze (před posledním faceliftem) passatu byla dle dostupných informací poruchovější než třeba ta Laguna, tak "v podvědomí" lidí to je prostě naopak - přitom sami nevědí proč, nebo odkud to vědí, ale že je passat spolehlivější než laguna to je snad jasný, ne? 😄
Chování konkrétního řidiče na stav vozu určitě vliv má, ale to se netýká výsledků těhle testů - zkus si nějakej přečíst včetně konrkétních závad a hned ti bude jasný že většinu z toho prostě neovlivníš ať jezdíš jako prase nebo naopak - se k autu chováš líp než k manželce 😉
Skoro katastrofálně probíhal a dopadl test pro VW Touran, žádný fenomenální nadšení nesklidil ani v testech a podívej se na prodeje ... prostě lidi si auta i televize i všechno ostatní kupujou ne podle reálný kvality, ale ... třeba auto si neuvěřitelně vysoký procento lidí vybírá v první řadě podle barvy - což kdyby to nebylo tak smutný, tak je to fakt bezvadnej fór 😄
Tim myslim že se jim "v mozku vylíhne", že si koupěj třeba Octavku nebo Passata a řešej opravdu jen hlavně tu barvu, že existujou alternativy naopak neřešej fakt vůbec 😉
Jo a co se passatu týče, tam hodně velký procento dělaj firemní nákupy - a to změnit je asi eště těžší - nějaká trochu horší poruchovost vpodstatě vůbec nehraje roli...
Cara Binieri
Znak Renaultu pripomina jista mista nasich nejmilejsich jen Cechum a Slovakum. V ostatnich zemich pro to maji jiny symbol. 😄
Wen Věčněžasnoucí
A přitom to tak vůbec nevypadá... >😒]
GTI
Buzíci diskuzují vedle, Wene...
white label
Zdejší diskuse jsou sice občas docela slovní "džungle", měly by ale existovat jisté hranice, samozřejmě především u nicků, které mají určitou diskusní úroveň (na typ cosworta rovnou zapomeňme). Podobně urážlivé narážky na členy rodiny jsou pro mě daleko za těmito hranicemi (padni komu padni). Tímto stylem nejenže lze "poměrně solidně rozhodit (nejen) mladého zobáka", ale "zhodit" tak především sám sebe, protože tahle část diskuse šla vyřešit s mnohem větším nadhledem a grácií a zrovna tobě snad na slušnější (případně i vtipnější) řešení inteligence neschází...
Nemám sice patent na rozum, ale v tomhle mám snad jasno a věřím, že se tu i do budoucna obejdu bez podobné diskudní "taktiky"...

P.S. Tu diskusi jsem četl, ještě než jsem napsal původní reakci a vyznělo mi to stejně jako Wenovi... a ani jako reakce na jeho tlachání o inženýrech a doktorech mi to opravdu přiměřené nepřišlo..., toť můj názor na to.
GTI
Já zde píši také názory. No, a jeden z nich byl, že potřeboval Wen přes diskuzní kušnu.
Krispos
Já jsem člověk, který umí ocenit tvůj smysl pro ironii a sarkasmus, když tady prudíš naše virtuální závodníky. Ale těmito osobními útoky se zbytečně shazuješ a rozhodně to bylo přes čáru :no:
GTI
Děkuju za pochvalu. Přes čáru nebylo nic. Aby se tu někdo vysmíval babičkám pušálně, na to jsem vysazenej. Věř, že vím co píšu. Ano, někdy je to třeba i drsnější. Tohle ovšem není klub pro ty, co u filmu Tahle země není pro starý, raději zavíraj voči...
Krispos
Drahý GTI, to že někomu znak tvého milovaného Renaultu nepřipomíná ženská rodidla, neznamená, že musí být homosexuál. Kdyby ti někdo řekl, že volvo má ve znaku úd, tak bys mu zcela určitě dal co proto. Já taky Renaultu moc nefandím, ale zesměšňovat ho humorem na úrovni druhé třídy pomocné školy mi přijde dost slabé. Oba víme, že to umís líp....
GTI
Možná to buzna je. Docela bych se k tomu i klonil. Víš, ty bolestínské reakce a tak...
Krispos
No to už ani nezaslouží komentář. Tvůj problém je, že nevíš kdy přestat. Přeji pěkný večer, již na tebe nebudu reagovat a ostatním doporučuji totéž.
Ronault.
Proběhlo školení 😉
GTI
Doufám, že jsi na výši, osbně je mi fuk jestli je homosexuál či není. Doufám, že je to jedno i tobě. Něbo by tě snad ta možná (dez)orientace diskuzně odrazovala, proč? Byli tu i jiní kluci obdobně orientovaní, a jejich příspěvky (také proč ne) svojí úroveň měly. Nemáš doufám předsudky?
Zdejší diskuze již rád čtu dobrých 8 let, protože mě vždycky dokázaly pobavit. Rád vzpomínám i na uživatele, kteří sem již bohužel nechodí, a kteří dokázali velmi vtipně na GTI reagovat. Až dnes jsem se ovšem zaregistroval, protože už na GTI reagovat musím i já. Ty jsi byl v lepší variantě zpočátku placen VW jako PR, ovšem z neznámých příčin jsi se vymkl kontrole, a už ani ve VW neví co s tebou. V tom horším případě snad myslíš všechny příspěvky vážně, a pak bych tě nerad potkal v reálném životě. Byl bys výborným adeptem na psychologickou studii, možná i dokument. Kdo ví, třeba bys dostal i Oskara. Nicméně z neškodných dětských tlachů, kdo má větší bábovičku, jsi se dostal již do dost nechutné pozice. A musím říct GTI, už mi nebavíš. Ty už jenom tlacháš. Urážíš a to dost za hranou. Jdi si na novinky.cz, ale tady už jsi nadělal škody dost. :no:
GTI
Osobně si nejvíce z tvého příspěvku cením toho hlavního, a sice, že mě poctivě čteš :yes: Těším se na tvé diskuzní příspěvky. Zejména s odkazem na tvůj nic by to mohlo být i poměrně výživné... 8-s >😁
rohYpnol
opět potvrzuješ. Další povyšování nad ostatní. I kdyby buzík byl, tak ať si tu klidně diskutuje. Mě to problém nečiní.
GTI
Proč si můj příspěvek o buzíkovi vysvětluješ jako vyvyšování? 😄 Já mu přece naznačuju (když tedy neví jak vypadá dámské přirození) že ti, co je tahle agenda jaksi z podstaty a "profesně" nezajímá, diskutují vedle. Mě nevadí, že tu diskutuje, je sice plačtivější, ale tohle přehlížím.

Nauč se odečítat význam textu, tvé zkratkovité prvoplánové návyky získané evidentně z Mateřídoušek holt zde mnoho úspěchu nezajistí.
rohYpnol
Mé návyky z Mateřídoušky stále stačí na to, abych pochopil příspěvek o jedné větě. Což se o některých jiných říct nedá.
Nevím, na základě čeho usuzuješ, že "...neví jak vypadá dámské přirození...".
Zkrátka právě obhajuješ neobhajitelné. Gratuluji.
Wen Věčněžasnoucí
Já se bavím... >😁

Koment o tom, že "to tak nevypadá" je citací/parafrází z poslední Cimrmanovy hry České nebe - pokud neznáte, doporučuji :yes: - poznáte, že to sedne jako pr. na hrnec.

Do sexuální orientace kohokoliv nikomu nic není, nicméně jsem téměř deset let šťastně ženat a barák plný dětí, takže bych řekl, že v tomto směru budu asi patřit k většině.

Myslím, že GTI tu ztrácí v posledních dnech půdu pod nohama a v takových chvílích obvykle vyplouvá na povrch opravdový charakter. K tomu se hodí další citát: "Masquerade, masquerade
Grab your mask and don't be late
Get out get out well disguised
Heat and fever in the air tonight ..."

Hezký večer!
Krispos
Jo na České nebe jsme koukali včera >😁 nedovedu si představit, jak by vypadal můj jazyk, kdyby to bylo hranatý....
GTI
Jak, že do sexuální orientace nikomu nic není? To jsi vedle jak ta jedle. Je to sice nyní poměrně odtažité téma, ale když už jsi to doslova otevřel... >😁 pak bychom si měli napsat, že tuhle zhovadilost může hlásat jenom ten, kdo má tu sexuální orientaci zásadně jinou, než na jaké je založeno lidstvo.

Vedle toho, ti zcela upřímně napíšu, že bych například nechtěl zaměstnávat toho, kdo je ujetej na zvířata nabo na mladé dívky. Pro mne je to poměrně nepřijatelná úchylka a orientace neorientace, v tomhle já pozitvní různost nespatřuju.

Jinak, skutečnost, že tu o sobě vypisuješ zkrácený životopis nic na věci nemění. Sexuální orientace nemusí nutně automaticky odrážet manželský či jakýkoliv stav. Mimochodem, tímhle se nikdo z poslanců nezabýval, když se schvaloval ten zhůvěřilý zákon o tom, že osoby stejného pohlaví mohou žít na legalizované hromádce.

Věnuj se tu autům, to je poloha tvého diuskuzního profilu rozhodně méně směšná...
Krispos
Co si kdo dělá v soukromí je jeho věc... měl jsem v práci několik výborných kolegů, jejichž orientace byla "jiná", ale nikdy mě s tím nikdo neotravoval a já jsem to respektoval...
GTI
No, tos tomu dal. To by také mohl v tom soukromí mučit tvou malou sestru...

P.S. Asi jsi nebyl jejich tip. To znáš snad sám ze svého života, nebo snad vyjíždíš po každý bábě ve výtahu?
Dan0044
>😁 samozřejmě rozdíl mezi tím, na co reagoval Wen a na co ty je ten, že jedno je zákonně povoleno, druhé je trestné a co se týče mladých dívek (
Krispos
Problém je že kolikrát nepoznáš jestli tomu už bylo 15 nebo ne....
Dan0044
jo, to máš pravdu, obzvlášť, když ona tvrdí něco jiného... Zase jsou i takové extrémy jako úchyláci na 7-miletý a to potom....... je opravdu problém někde jinde, než v nevědění.
Ronault.
Jen si nedělejte pánové alibi, jednou musíš dávat bacha a nebalit naivní puberťačky >😒] >😁
GTI
Ty budeš mít zajimavou sexuální praxi >😁
Subaru4ever
To s tím charakterem a půdou pod nohama je přesný popis situace. Ten charakter vyplul jako řepka na hladinu nafty (nebo naopak?).

Po této diskusi už budu skutečně nucen definitivně přepsat můj žebříček "testů na 100.000 diskusních příspěvků" 8-s :no😒br />
Škoda (ne ta z Bolky) 😒
white label
Jakýpak? 😉 >😒]
Cara Binieri
Kulatejsi nebo zadnej. >😒]
GTI
Tak to máme konečně černé na… rudém. Hádej na jaké motorizaci tu zatínají svým splněným snům tipec echt sportovní fanouškové Alfy Romeo 159. Jo, přesně, všechno zasmrádá. Bezmála sedmdesát procent jezdců Alfy Romeo 159 tu sedlá… sedni si, to tě sebere… nejméně výkonnou naftu, ano, jednadevítku. Dvacet pět procent jezdců tenhle silniční a údajně prý sportovní koncert doplňuje naftovou dva čtyřkou. Zbytek… s odkazem na počet prodaných kusů půjde o počty prstů na jedné levé ruce to zkouší na benzínech. Tedy to se nám to subpremiální čtení nějak zadýmává…

Ale pojďme dále. V čísle 2/2009 otiskl AUTO Tip snad svůj vůbec první silniční horor. Sto tisíc kilometrů s alfou 159 2.4 JTD. No, tak čím začít? Snad jen letmým připomenutím vzletných slov, která vedení Alfy vypustilo do světa v době zrození tohoto středního šviháka - útok na BMW 3… no, zdá se, že opona padá, nekoná se. Zato zážitků ze sto tisíc kilometrů jízdy je habaděj. Tak třeba kolem jedenácti tisíc vypovídají službu asistenti jízdy. Jo, přesně, odporoučí se ABS, ASR a VDC. To je rána.

Na tachometru bylo 13000 km a motor se na dálnici převexloval na nouzový režim. Následoval servis s verdiktem – mechanická porucha na traktu recirkulace výfukových plynů. Ve dvaceti tisících se na dálnici motor odmlčel docela. Takže odtah do servisu, a nový motor… Sláva, ten už vydržel dalších 80000 kilometrů.

S přibývajícími kilometry narůstají problémy – přidírá se řazení, údaje palivoměru jsou informativní asi jako některé blogy zde, samočinná klimatizace jede na svém samočinném, okolní teplotu ignorujícím režimu. Pískot brzd jen dokreluje rozčarování z nich – během testu byly měněny (ve 20000) brzdové kotouče a dvakrát (!) i brzdové obložení.

Celkově je Alfa jistě dobrým vozem, vždyť se umístila na dvacátém prvním místě ze všech dosud hodnocených. Jen pro ilustraci kvalit – ŠKODA OCTAVIA dosáhla místa třetího. Tedy závěr – elegantní kombi od Alfy je jistě přitažlivým vozem, není ovšem od věci mít v garáži v zásobě jednu Octavii. Ta tě doveze vždy.
kexxik
Opět sis vypíchl co se ti hodí 😄 ale co přiznání pravdy?VW propadl na celé čáře a ano, je to realistický odraz toho co tady propaguješ jako nejlepší možnou volbu na světě. Přemýšlím stále nad podáním žaloby na VW za to co ti způsobily, protože dřív jsi netrpěl demencí.

Přispějte mi prosím hromadně, koupím GTImu jednu Mazdu 6 nebo Accorda. Chtělo by to konečně jednu jízdu bez přemýšlení, zda dojedeš do konce.
GTI
Tak nyní už tomu vážně nerozumím, nahoře jsem napsal o Passatovi, že z jednoho kusu nelze odtušovat na kvalitu celé generace, zde napíšu příspěvek v duchu převažujícím na diskuzi, tedy, že zkušenosti s jedním modelem procelou generaci určující jsou, a zase je to špatně. Takmi vysvětli, v čem je ta chyba? Je ta Alfa paušálně špatná stejně jako Passat, nebo jsou závěry pro oba vozy vyčtené z jejich umístění nelegitimní pro celou jejich generaci?
A teď ten samý výcuc udělěj třeba o Accordu, 3er? Co se tam poroučelo? Kolikrát zklamala majitele?
Oháníš se rád fakty, to jo. Ale jen těmi co ti jdou k duhu. Bereš si schálně na paškál papírově slabší soupeře (Alfu), pojďme rozebrat Toyotu, Hondu, BMW, VW. Nikdy jsem od tebe nečetl, že by tě VW zklamalo. U ostatních kritikou nešetříš.
Cara Binieri
Papírově slabší soupeře, kteří i přes výměnu motoru dopadli bodově lépe. Náhoda, ale je to tak.
Věřím, že kdyby do testu nastoupil Passat s 2.0FSI, skončil by na předních pozicích...
GTI
Už aby ten test byl provedený, těším se na ty diskuzní plejstejšnové lopingy zdejších monitorových jezdců >😁
Dan0044
Tak buď ber paušálně všechno, anebo nic.... Chudák Golf, když je skoro na stejné příčce jako Alfa, celou dobu tady Golfa vychvaluješ a teď ho pohaníš, protože si pohanil Alfu, která je na stejný příčce. 😒 Jako to, že Afly průměr jsou mnohem výše, než VW průměr... to už radši nekomentuju. Snad jen: už i ta Alfa je lepší, než VW, kam to ti němci dotáhli.
GTI
Já přece za diskuzi nemohu, jen jsem tu napsal oba dva možné pohledy a plejstejšni nevzali ani jeden... >😁

Doufám, že mi někdo na mou otázku odpoví - Je výsledek Alfy Romeo pro celou generaci stejně vypovídající jako výsledek Passatu?
Dan0044
No když to budeš porovnávat stejným způsobem, tak ano. Můžeš to zlehčit stejně jako u Passata (přestože pochybuji, že Alfy se budou používat jako služebáky - takže tam by to mělo možná smysl), anebo to paušalizovat a uznat, že ani Alfa ani VW příliš neuspěli (a to uznám i já, jakožto člověk, co má Alfu celkem rád). Samozřejmě paušalizovat se to dá v případě, že v testu nebylo pouze jedno auto od automobilky, ale alespoň dvě, ne-li více. Je jedno, že jiný model, ono to stejně potvrzuje všeobecné praktiky automobilky.

Mimochodem, je to opravdu pro Alfu špatný výsledek, když už na tom v minulosti byla hůř? A je to opravdu dobrý výsledek pro VW, když už na tom bylo lépe?
kosmonaut
To je ale blábol >😁
GTI
Pozor, kosmonaute, jsou to fakta z testu Alfy Romeo 159.
kosmonaut
Pozor na co? Na fakta podaná jako blábol? :-!
GTI
Fakta podaná jako blábol?... >😁 Vzal bych blábol vydávaný za fakta, takhle ovšem si, kosmonautejen poliveš zevnitř do helmy...
kosmonaut
Plivu-li si do helmy, pak ty si kadíš pod pedály. Co bereš, nebo nebereš je celkem putna, především když vidím, že ta svá fakta jako blábol nebereš. Úsměvné >😁
Enzo
Tak tímhle ses odstřelil, rána na komoru jak vyšitá. V kontextu obhajoby Passatu je tohle jasnej důkaz tvojí averze vůči AR potažmo italský produkci.
Meleš tu bláboly od roku 2002 (?) a je vidět, že je budeš mlít i nadále, budiž ti přáno a tvým věrným naslouchačům taky.
A pak jsou takoví co jezdí, vesele a s radostí, s úsměvem na tváři. Řádky jako byl konkrétně tvůj o AR 159, berou jako pokus o vtip.
Dnešní role kašpara se ti povedla dokonale.
PS: Kolik Passatů kvalitativně srovnatelných jako v testu auto bildu by muselo být v tvojí garáži aby najelo tolik km jako AR která zmákla těch 80tisíc v kuse, po incidentu s načerpáním nekvalitní nafty?
GTI
Tak nyní už tomu vážně nerozumím, nahoře jsem napsal o Passatovi, že z jednoho kusu nelze odtušovat na kvalitu celé generace, zde napíšu příspěvek v duchu převažujícím na diskuzi, tedy, že zkušenosti s jedním modelem pro celou generaci určující jsou, a zase je to špatně. Takmi vysvětli, v čem je ta chyba? Je ta Alfa paušálně špatná stejně jako Passat, nebo jsou závěry pro oba vozy vyčtené z jejich umístění nelegitimní pro celou jejich generaci?
kexxik
Japonci jezdím už 10 let. Neznám moc lidí, kteří měli japonce a vrátily se někdy k např. k evropskému autu. Tím neříkám, že jsou ostatní automobilky špatné. Ale dovolím si tvrdit, že za svoje prachy můžeš prostě od japonců dostat mnohem více, než tady. Výkon VW není žádným překvapením, poslední místa žebříčku se trošku škodolibě očekávala (zdravím GTI 😉 ).
Dan0044
:yes: souhlas, my jsme u nich celkem 14 let a bez problémů. Nissan, Mitsubishi, Mazda, za tu dobu jen jeden závažnej problém.
Krispos
Já si ze současné japonské produkce nějak nemůžu vybrat.... teda hrozně se mi líbí Qashqai, ale pro mě je to zbytečně velký... samozřejmě, jsou tu auta jako Zetko nebo Lancer Evo, ale to zase neuživím....
Dan0044
No tak když už máš na Lancer Evo, tak se počítá že spotřeba o 2 až 15 litrů nad průměrem ostatních aut ti nebude dělat problém >😁 ale jinak se i s motorem 4G63T dá jezdit v rozumné spotřebě - a díky minimální poruchovosti se ti ty peníze vynahradí. My jezdíme za 10 průměr (stejný motor jako v Evu), ale pořizovačka a náklady jsou nižší.
Jinak souhlasím, že vybrat si někdy mezi japonskou produkcí není lehké. Zkombinovat to, co se ti líbí s tím, co bys potřeboval. To první musíš vědět ty. K tomu druhému - auta podobné velikosti jako Mit. ASX, Suz. SX4 (menší), Nis. Juke??? Nebo ještě menší jako Toy. Auris, Mit. Lancer, Maz. 3??? Ani jedno by ti nesedlo?
Krispos
Ne, ne a ne, prostě mi to nesedí, od Juka až po Mazdu 3.... ale Volvo je vlastně takový skorojaponec, jenom se na chvíli zastavil v Číně 😄
Dan0044
Tak pohoda, evropských výrobců je hodně... Sice nejsou (až na vyjimky) etalonem kvality, ale jistě najdeš spolehlivé auto i v Evropě. Jinak Volvo chválim, dělaj dobrá auta. Ač by se to mohlo zdát divný, tak mám rád i několik evropských značek..... Saab, Volvo, Citroen, Rover, svym způsobem i Škoda, ale to bych vážně nesměl bydlet v ČR >😁
rohYpnol
Problémem VW není neúspěch Passatu. Problémem VW je neúspěch mnoha modelů. A hlavně naftových. Nejúspěšnější modely VW v naftě jsou až na konci první poloviny. Zbytek TDI je hvězdná pěchota. TO vidím jako problém.
becas
Mě hlavně potěšila ta mazda 6. To auto se mi fakt moc líbí. A i když vlastním focuse, který dopadl taky moc dobře, tak tu mazdu bych bral hned. Škoda že jí netestovali v dvoulitru, ale myslím že by dopadla stejně. 😉
GTI
Tady [odkaz] najdeš všechno co jsi kdy chtěl vědět o stotisícových testech a na co ses bál zeptat.
GTI
Pokračování je [odkaz] tam mohou beztrestně všichni, včetně úchylů, ale těm (to snad chápeš) to budu muset napřed schválit. Soudě podle závěru diskuze si dost máknu. Všimni si, jak brnkneš na diskuzi kolem teploty, sletí se hoši jak vosy na ho... dovní stůl.
Dan0044
Vzhledem k zvrhlosti, nesmyslnosti a plnourážkovosti této diskuze bych byl pro skončit. Napomáhá tomu i přepnutí tohoto fora do jiného vzezření. Lidi, co se tu právě uráželi, prosím, vydýchejte se a v příští diskuzi by to chtělo být klidnější a objektivnější 8-s děkuji Vám tímto, že mi neznechutíte další zajímavý článek a následnou diskuzi pod ním
jeje
Nový slogan VW >😁 >😁 >😁
Hamunasakra
dietmar
Jelass
Proč je tady v tabulce Civic 20. a na stránkách Autobildu 12.?!