Ekonomika
XJ - 0 ks, Quattroporte - 0 ks, Rapide - 0 ks! To chce skutečně každý podnikatel splynout v šedi davu a jezdit odrbanym němcem? :no:
Takže ti co si teď koupili nové vozy téhle třídy, podle tebe jezdí odrbaným autem? To má fakt logiku euromudrlante. 8-s 😉
Co to dnes pojmout tak, že se tu pokusíme každý vypsat pořadí modelů tak, jak jejich design vnímáme. Inspiruje mě k tomu můj vnitřní boj, který sám v sobě svádím, kdykoliv potkám na ulici BMW7. Postě ne a ne zabrat.
Techniku nyní dejme stranou, technika, materiály, ergonomie, jízda, to vše je samozřejmou samozřejmostí u každého z horních reprezentantů. No, půjdeme-li izolovaně na design, tak já se až bojím toho, jak v sobě mám nyní lux auta seřazena.
Ale co, jsem zvědavý, jak na tohle nahlížíte vy.
Takže ve vztahu výhradně k designovému řešení sestavuji tabulku pěti nejlepších😒br />
1. S-Klasse
2. Phaeton
3. Panamera
4. A8 (BMW7)
5. BMW 7 (A😄
Píšu to natvrdo, záměrně nekomentuji, komentář případně připojím večer.
Techniku nyní dejme stranou, technika, materiály, ergonomie, jízda, to vše je samozřejmou samozřejmostí u každého z horních reprezentantů. No, půjdeme-li izolovaně na design, tak já se až bojím toho, jak v sobě mám nyní lux auta seřazena.
Ale co, jsem zvědavý, jak na tohle nahlížíte vy.
Takže ve vztahu výhradně k designovému řešení sestavuji tabulku pěti nejlepších😒br />
1. S-Klasse
2. Phaeton
3. Panamera
4. A8 (BMW7)
5. BMW 7 (A😄
Píšu to natvrdo, záměrně nekomentuji, komentář případně připojím večer.
Kdyz hodnotim jen interier😒br />
1. XJ
2. Panamera
3. Mercedes S
4. BMW 7
5. A8
Kdyz hodnotim jen exterier😒br />
1. Mercedes S
2. A8
3. Panamera
4. BMW 7
5. XJ
Co bych si opravdu koupil byt bohaty k dnesnimu dni... pro zabavu Porsche
Co bych si koupil byt bohaty ale stale aktivne pracoval na dlouhe sluzebni cesty do prace a jednani... Mercedes S
1. XJ
2. Panamera
3. Mercedes S
4. BMW 7
5. A8
Kdyz hodnotim jen exterier😒br />
1. Mercedes S
2. A8
3. Panamera
4. BMW 7
5. XJ
Co bych si opravdu koupil byt bohaty k dnesnimu dni... pro zabavu Porsche
Co bych si koupil byt bohaty ale stale aktivne pracoval na dlouhe sluzebni cesty do prace a jednani... Mercedes S
Já mám třeba tu A8 naprosto naopak. Exteriér toleruji (předchozí generace byla víc limuzínou, nicméně u limuzíny mi na něm nějak zvlášť nezáleží), ale interiérem si mě v Ingolstadtu koupili. Pokud se v příštích pár letech rozhodnu zaměstnat řidiče a Mercedes nepředvede něco geniálního s interiérem nové S-klasse, tak mají mojí objednávku u Audi jistou.
Co se pracanta týče... Pokud to mám sám řídit, spíš bych koupil CL než S. Na prestiži to neubere a nevypadáš v tom za volantem jak řidič jedoucí vyzvednout svého zaměstnavatele.
Co se pracanta týče... Pokud to mám sám řídit, spíš bych koupil CL než S. Na prestiži to neubere a nevypadáš v tom za volantem jak řidič jedoucí vyzvednout svého zaměstnavatele.
Mne se take stare A8 libila vice, ale ted mi pripada velice krabicoidni, davam prednost autum kde vis, kde je predek, cumak, kapota auta ... u Nove A8 mi pripomina plavouci almaru.
Samosebou jeto jen o jinem pohledu na design nic vic, presto je to 100% korab proste pro nekoho jineho nez pro mne.
Samosebou jeto jen o jinem pohledu na design nic vic, presto je to 100% korab proste pro nekoho jineho nez pro mne.
Design je samozřejmě dost individuální záležitost. Hlavní rozdíl je v tom, že u mě nějakých 75% výsledného hodnocení v této třídě záleží na interiéru vzadu. Exteriér, pokud to není obscénnost, je mi ukradený a jak se sedí řidiči mě tady nijak extra netrápí.
To uz ja neposoudim, velky pan nikdy nebudu v minulosti jsem byl Butler 😉. Takze mne zajima spise predni cas vozu.
Ikdyz v ruznych testech se pise, ze A8 pusobi ztisnene oproti konkurence? To uz ja neposoudim.
Ikdyz v ruznych testech se pise, ze A8 pusobi ztisnene oproti konkurence? To uz ja neposoudim.
Mě osobně to ani nějak nepřišlo. Vzhledem k tomu, že se v autech jako 3er nebo IS cítím jako doma, tak mi stísněnost asi vadit nebude 😄 Navíc nejsem žádný tlouštík - 68 kilogramů váhy na 185 cm výšky mě disponuje tak, že se pohodlně vejdu skoro všude; stačí, když je dostatek místa pro mé dlouhé nohy. V ramenou, loktech a nohou bylo místa dostatek. Ergonomie skvělá, materiály perfektní. Maybach 57 to není, ale ve své kategorii je podle mě aktuálně nejlepší. 7er hraje na úplně jinou notu, ale Mercedes, to už vážný konkurent je. IMHO jediný problém S-klasse je, že už je prostě zastaralá. Jestli A8 zůstane v mých očích králem, záleží jen na Stuttgartu. Předchozí generace A8 u mě vedla také jen do představení nové S-klasse.
BTW: Nezáleží na tom, jestli na to auto máš. Auta jako A8 nejsou stavěná pro řidiče. Hodnotit je z pozice řidiče naprosto postrádá smysl. Jako řidiče tě to může zajímat, i mě to zajímá, ale to je tak vše. Zezadu vypadá svět jinak. Rychlá dynamická jízda bude to poslední na tvé mysli. Akorát by se ti rozlilo pití. Mám svého favorita co se designu týče, ale když dojde na lámání chleba a měl bych si vybrat, tak exteriér prostě nestačí. U roadsteru velmi důležitý, u limuzíny už tolik ne. Tak to zkrátka je.
BTW: Nezáleží na tom, jestli na to auto máš. Auta jako A8 nejsou stavěná pro řidiče. Hodnotit je z pozice řidiče naprosto postrádá smysl. Jako řidiče tě to může zajímat, i mě to zajímá, ale to je tak vše. Zezadu vypadá svět jinak. Rychlá dynamická jízda bude to poslední na tvé mysli. Akorát by se ti rozlilo pití. Mám svého favorita co se designu týče, ale když dojde na lámání chleba a měl bych si vybrat, tak exteriér prostě nestačí. U roadsteru velmi důležitý, u limuzíny už tolik ne. Tak to zkrátka je.
Nová A8 na konci zrovna v interiéru? Co ti na něm (proti konlkurenci) nesedí? 😄
Pokud se budeme bavit čistě jen o designu, v mojich očích to vypadá takhle😒br />
1. S-Klasse, bez debat
2. A8
3. Phaeton, elegán
4.-5. 7-er, Panamera
..přičemž nutno dodat, že páté místo rozhodně neznamená nepovedený, ale pátý nejlepší..
1. S-Klasse, bez debat
2. A8
3. Phaeton, elegán
4.-5. 7-er, Panamera
..přičemž nutno dodat, že páté místo rozhodně neznamená nepovedený, ale pátý nejlepší..
Fajn nadhozeni na nedelni rano 😄
Takze moje.auto a znova to vsecko omrknout.
A taky zatim bez komentare😒br />
1. S klasse
2. BMW 7
3. Panamera
4. Phaeton
5. A8
Kazdopadne rozdily jsou v odstinech sedi.
A jeste to dam podle zjezenych chlupu pri prujezdu😒br />
1. Panamera
.
.
.
.
.
.
.
Takze moje.auto a znova to vsecko omrknout.
A taky zatim bez komentare😒br />
1. S klasse
2. BMW 7
3. Panamera
4. Phaeton
5. A8
Kazdopadne rozdily jsou v odstinech sedi.
A jeste to dam podle zjezenych chlupu pri prujezdu😒br />
1. Panamera
.
.
.
.
.
.
.
Z estetického hlediska je můj výběr následovný😒br />
1. Quattroporte (zvenku neskutečně "cool" aura, zraje jako víno)
2. Rapide (co dodat, sportovní britská aristokracie)
3. XJ (nonkonformní britská elegance)
4. Phaeton (dokonalá uhlazenost)
5. BMW 7 (uhlazený a přesto sportovní)
Z Tvé pětice😒br /> 1. Phaeton
2. BMW 7
3. S-Klasse
4. A8
5. Panamera
2. Rapide (co dodat, sportovní britská aristokracie)
3. XJ (nonkonformní britská elegance)
4. Phaeton (dokonalá uhlazenost)
5. BMW 7 (uhlazený a přesto sportovní)
Z Tvé pětice😒br /> 1. Phaeton
2. BMW 7
3. S-Klasse
4. A8
5. Panamera
1. S-Klasse
2. Quattroporte
3. Phaeton
4. LS
5. A8
---------------
6. BMW 7
7. XJ
8. Panamera
2. Quattroporte
3. Phaeton
4. LS
5. A8
---------------
6. BMW 7
7. XJ
8. Panamera
pro me dle exterieru😒br />
1. Panamera
2. Phaeton
3. S-Klasse
4. BMW 7
5. A8
s tim, ze mezi nimi jsou jen male rozdily, teda pokud bych to hodnotil bodove.. vsechno jsou to paradni auta.. :yes:
1. Panamera
2. Phaeton
3. S-Klasse
4. BMW 7
5. A8
s tim, ze mezi nimi jsou jen male rozdily, teda pokud bych to hodnotil bodove.. vsechno jsou to paradni auta.. :yes:
To je docela překvapivý pořadí, možná ještě překvapivější je ale loňskej TEST německýho AMS:
1. Mercedes
2. BMW
3. VW
4. Audi
1. Mercedes
2. BMW
3. VW
4. Audi
zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Vracím se k hornímu tématu dne. U Lux aut já vnímám a očekávám především jistou majestátnost, musí prostě jít o "mamuta" . Tím opravdu jeden Mercedes už byl a pravděpodobně právě on dokonale definoval čím luxusní vozy mají být - nepřehlédnutelné koráby silnic.
V tomto kontextu vnímám velmi pozitivně právě design Phaetonu, čisté tvary, tvary které jdou po potřebné linii komfortu, luxusu, nadstavby v rovině exklusivity.
Tohle dokonale samozřejmě nese eSko.
Panameru vnímám jako realistický odraz sportovní čtyřdveřové velké luxusní bestie. u A8 se bohužel nemohu zbavit stále dojmu, že minulá osma byla ta povedenější, problém mám stále s BMW. A zejména s předkem. A to dlouho, a dokonce i směrem k minulé generaci.
Je pro mne potěšitelné, že jste paušálně nezatratili Phaetona, to se cení :yes:
V tomto kontextu vnímám velmi pozitivně právě design Phaetonu, čisté tvary, tvary které jdou po potřebné linii komfortu, luxusu, nadstavby v rovině exklusivity.
Tohle dokonale samozřejmě nese eSko.
Panameru vnímám jako realistický odraz sportovní čtyřdveřové velké luxusní bestie. u A8 se bohužel nemohu zbavit stále dojmu, že minulá osma byla ta povedenější, problém mám stále s BMW. A zejména s předkem. A to dlouho, a dokonce i směrem k minulé generaci.
Je pro mne potěšitelné, že jste paušálně nezatratili Phaetona, to se cení :yes:
Mohl bys prosím rozvést, co ti na designu současné A8 oproti minulé generaci vadí? Mě přijde, především naživo, velmi povedená. Hlavně boční silueta překonává minulou generaci mílovými kroky.
Mně například nepasují k A8mě jako k celku přední světla. Celý design je velmi střídmý, s mnohými velkými plochami, dlouhými rovnými liniemi a jejich ladným nenásilným spojením. A do toho nacpou světla s optikou geometricky složitou jak odraz fraktálu v zrcadlech Petřínského labirintu 8-s [odkaz]
Mám stejný postřeh. Na fotkách jsem nevěděl, co si o A8 myslet. Setkání na živo v běžném provozu odhalilo to naprosto jasné sdělení Audi o korábu silnic a boční silueta je prostě dokonalá.
Vzhled vůbec neni špatnej, nicméně ve srovnávacim testu dopadla překvapivě špatně, tžší a komfortnější byl dokonce i Phaeton ;-\
Jaký test máš na mysli? S Phaetonem nemám osobní zkušenosti. Ale jel jsem se současnou i předchozí A8 a podle mě se mezigeneračně zlepšila. Hlavně ta vícevrstvá boční skla, co měla, dělala zázraky.
Německej AMS, někdy loni - skončil trochu překvapivě
1. Mercedes S 500 (to bych čekal)
2. BMW 750i
3. VW Phaeton V8 4Motion
4. Audi A8 4.2 FSi (to sem nečekal)
Souhlasim že vrstvený skla (sklo - folie -sklo) sou fakt paráda, ale u aktuální A8 je to skoro povinnost - dneska je má v příplatkový nabídce i passat a v mainstreamu je měl dokonce už minulej Citroen C5 - což už je fakt dost dávno 😉
1. Mercedes S 500 (to bych čekal)
2. BMW 750i
3. VW Phaeton V8 4Motion
4. Audi A8 4.2 FSi (to sem nečekal)
Souhlasim že vrstvený skla (sklo - folie -sklo) sou fakt paráda, ale u aktuální A8 je to skoro povinnost - dneska je má v příplatkový nabídce i passat a v mainstreamu je měl dokonce už minulej Citroen C5 - což už je fakt dost dávno 😉
Asi budu muset ještě jednou projet Medvěda. A i Audinu, tentokrát ve větších rychlostech. Jel jsem vzadu po dálnici v A8L 4.2 TDI a neslyšel jsem nic. Být slepý, tak ani nevím, že jedeme. Řidič říkal, že auto slyšet je, ale hluky dozadu nedolehly. Ono i kdyby dovnitř něco proniklo, B&O se o to postará 😄 Ideál by bylo mít je najednou. Takhle zpětně mi nepřijde, že by mezi nimi byl nějak zvláštní rozdíl. Ale co, možná jsem už jen nahluchlý.
To nebude nahluchnutím, ten test neříkal že Audi A8 je špatná - byla prostě jen "nejhorší" z velmi dobrých - resp. ti ostatní byli ještě lepší 😉
No a co se týče vícevrstvých oken naprosto s tebou souhlasím - to řešení v minulé generaci Citroënu je daleko lepší než to u současného passatu - jak říkaš, když 2 dělají totéž, není to totéž 😄
No a co se týče vícevrstvých oken naprosto s tebou souhlasím - to řešení v minulé generaci Citroënu je daleko lepší než to u současného passatu - jak říkaš, když 2 dělají totéž, není to totéž 😄
Když je tu CL, nepatří sem i BMW 6? Nebo to není konkurentem?
Neni, CLko je bez konkurence, nikdo proti nemu nic nenabizi (z beznych znacek). Obrovske kupe postavene na podvozku luxusni nikdo krome Mercedesu nedela. BMW 6 je postavene na podvozku vyssi stredni tridy, je tedy o tridu nize a konkuruje zbrusu novemu Ecku kupe.
MB E kupé není ani zbrusu nové (2009) ani postaveno na podvozku vyšší stř. třídy. Je to nástupce modelu CLK a je postaveno na "podvozku" třídy C. I cenově proto konkuruje A5ce a 3er kupé. 6er je o třídu výš.
Máš víceméně pravdu, Mercedes s E kupé tak trochu podvádí, ale jinak ho fakt myslí o třídu vejš a C kupé soupeř BMW3 a A5 je k vidění od zejtřka v Ženevě
[odkaz]
[odkaz]
Přesně jak píšeš, Mercedes to fakt myslí o třídu vejš, ovšem nejen podvozek z Céčka, ale už jeho vlastní cenová politika ho prozrazuje...
Proč asi stojí kupé CL víc než eSkový sedan, ale rádoby "Ečkové" kupé méně, než Ečkový sedan? 😉
Proč asi stojí kupé CL víc než eSkový sedan, ale rádoby "Ečkové" kupé méně, než Ečkový sedan? 😉
Uvidíme kam Mercedes E kupé posune do budoucna když teď nasazuje C kupé - a hlavně jaký to kupé bude, jestli to fakt bude soupeř pro A5 a BMW3
Rádoby Ečko používá spíš techniku Céčkový řady, jasně proto může bejt levnější. No a CL je mňamka nemající konkurenci, jedno z mejch nejoblíbenějších aut :yes:
Rádoby Ečko používá spíš techniku Céčkový řady, jasně proto může bejt levnější. No a CL je mňamka nemající konkurenci, jedno z mejch nejoblíbenějších aut :yes:
MB E Kupe ma jen o dva centimetry mensi rozvor nez BMW 6, tudiz velikostne jde o zcela stejna auta. BMW 6 je sice postaveno na platforme E60, ale ta byla o deset centimetru zkracena, takze rovnez nejde o kupe postavene na plnohodnotne vyssi stredni.
Nastupcem CLK bude nove C kupe, E kupe je nova rada.
Nastupcem CLK bude nove C kupe, E kupe je nova rada.
Ano, rozvor E kupé je o celých 20 mm menší, než u (starší!) 6er, ale jen o pouhých 9 mm větší, než u A5. K čemu má tedy blíž (nejen cenou), ale i rozvorem?
E kupé je nástupce CLK, nové C-kupé bude/je nástupce CLC!, přičemž jak nové C kupé, tak současné E kupé budou na stejném technickém základu...
[odkaz]
"Než se začneme věnovat autu samotnému, je třeba si ujasnit jednu věc. Ačkoli o tom lidé od Mercedesu nechtějí ani slyšet, E Coupe je vlastně nástupcem modelu CLK a tedy logicky trochu noblesnější konkurent trojkového kupé a Audi A5, čemuž odpovídá i jeho cenová politika."
[odkaz]
Sám vlastně správně píšeš, že E-kupé je postaveno na podvozku střední třídy (Céčka), ale 6er na podvozku vyšší střední třídy (5er).
Samotný MB sice "tlačí" E-kupé do vyšší stř. třídy, ale i podle srovnání cen s Ečkovým sedanem, nebo s cenama A5/3er je jasné, že se jedná reálně spíš o něco mezi střední a vyšší střední.
Srovnej si (kromě velikosti podvozku) cenu sedanu 5er a kupé 6er, potom to samé udělej u Ečkového sedanu a Ečkového kupé, pak ti snad dojde o čem píšu.
E kupé je nástupce CLK, nové C-kupé bude/je nástupce CLC!, přičemž jak nové C kupé, tak současné E kupé budou na stejném technickém základu...
[odkaz]
"Než se začneme věnovat autu samotnému, je třeba si ujasnit jednu věc. Ačkoli o tom lidé od Mercedesu nechtějí ani slyšet, E Coupe je vlastně nástupcem modelu CLK a tedy logicky trochu noblesnější konkurent trojkového kupé a Audi A5, čemuž odpovídá i jeho cenová politika."
[odkaz]
Sám vlastně správně píšeš, že E-kupé je postaveno na podvozku střední třídy (Céčka), ale 6er na podvozku vyšší střední třídy (5er).
Samotný MB sice "tlačí" E-kupé do vyšší stř. třídy, ale i podle srovnání cen s Ečkovým sedanem, nebo s cenama A5/3er je jasné, že se jedná reálně spíš o něco mezi střední a vyšší střední.
Srovnej si (kromě velikosti podvozku) cenu sedanu 5er a kupé 6er, potom to samé udělej u Ečkového sedanu a Ečkového kupé, pak ti snad dojde o čem píšu.
Ty rozměry jasně sedí na filosofii. BMW tradičně dělá nejmenší auto ve třídě, Mercedes největší auto ve třídě a Audi buď vyplní prostředek, nebo se pustí do soutěže "kdo ho má většího" s Mercedesem. Neviděl jsem oficiální čísla, ale říkalo se, že C Coupe bude na zkráceném podvozku C sedanu. Tzn. rozdíl mezi C a E Coupe bude nezanedbatelný, tedy těžko bude moci konkurovat skoro stejně velké A5.
Jak jsem již napsal jinde, já vidím C Coupe spíš jako konkurenta 1er Coupe. Ať se to Mercedesu líbí, nebo ne.
Jak jsem již napsal jinde, já vidím C Coupe spíš jako konkurenta 1er Coupe. Ať se to Mercedesu líbí, nebo ne.
Tyhle statistiky, jestli se nepletu, jsou od SDA. Rozřazení aut tam není zrovna směrodatné; viz takový Superb, který se počítá do vyšší střední.
V tomto případě je to zřejmě činnost redakce, jelikož CL není podle SDA luxusní, ale sportovní vůz. BMW 6 může chybět i proto, že jsem jeho prodeje v žádné kategorii nenašel. Naopak takové Rko vynechali.
Viz [odkaz]
V tomto případě je to zřejmě činnost redakce, jelikož CL není podle SDA luxusní, ale sportovní vůz. BMW 6 může chybět i proto, že jsem jeho prodeje v žádné kategorii nenašel. Naopak takové Rko vynechali.
Viz [odkaz]
Jinak gratulace Audi, protentokrát 😄
Maserati a Astona diskvalifikuje absence nafty.
Jednou bych si ho chtěl projet, bohužel už nevím o žádné možnosti.
Rapide a Quattroporte jsou holt supersporty, drncat v tom na jednání a do divadla by se mi také nechtělo. Ale stylu mají až až...
Mě osobně vychází jako lepší volba DB9/DBS než Rapide. K čemu je mi pět dveří u auta, které jako liftback nemohu využít? Horské kolo tam asi těžko složím a děti nemám, které bych mohl usadit dozadu. Quattroporte je to samé. Více mi sedí GranTurismo. Prostě nejsem cílový zákazník ani jednoho z těchto aut. V jejich komfortu problém není. Klidně bych sedl do Rapide a vyrazil do Paříže. Dokud nebudeš měřit komfort na českých silnicích třetí třídy, tak budou v pohodě 😄
A7 jsem si zamiloval, protože je to liftback. Ne kvůli pěti dveřím, stačily by mi tři. U ní dokáži plně využít jejích schopností. Nijak mi nevadí do ní narvat kolo, člověk občas potřebuje přestěhovat server, nebo velkou tiskárnu. Pro mě je to ideální kombinace elegance a praktičnosti. Koncepčně podobný Rapide mi připadá nemístné využívat jako stěhováka. Jediný důvod, proč bych si Rapide místo A7 pořídil, by bylo, abych ukázal, že na to mám. A to mi přijde trochu smutné.