Autosalon Ženeva
První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.
Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.
Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.
Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.
Autosalon Ženeva 2020 |
|
Autosalon Ženeva 2018 | Autosalon Ženeva 2017 |
Autosalon Ženeva 2016 | Autosalon Ženeva 2015 |
[odkaz]
[odkaz]
BeranK ti to vysvetlil ako je to s logom Fiatu.
Ja len upresním,
od r. 1968 Fiat používal tie kosoštvorce v ktorých je nápis Fiat
r.1991 sa začali použivať tie "adidas" pásiky-štyri pruhy (to nepovažujem za firemné logo, ale niekde sa to uvádza)
r.1999 modrý kruh s nápisom Fiat so strieborným orámovaním
r.2001 úprava loga (myslím, že to bolo iba pre potreby papierovej tlače)
r.2007 súčasné logo - návrat k červenej farbe
A prečo sa tak rozpisujem? To pretože máš asi problém chápať grafický prejav a popis sa ti k tomu hodí.
To by som bol rád, ak by mi tu niekto vysvetlil, prečo by sa takýto Čech mal "biť" za Hyundai, Fiat, Peugeot, či niečo iné ako za Škodovku.
Fandiť súperovi na ihrisku, keď hrajú "naši" - tak to nie je len úsmevné, to je podľa mňa trošku zvrátené.
Uznávam úspech každého (každej značky) - vždy to môže priniesť prospech pre mnohých, ale keď sa bude jednať o to "pobiť sa za niekoho" budem stáť na strane domáceho tímu.
Nie nadarmo sa vraví: Bližšia košeľa ako kabát.
Nebudu spekulovat, nakolik je Škoda ještě česká, nakolik už německá, a jestli je Kia pro Slováky už v podstatě taky domácí, pak adekvátně tomu by pro Čechy měl být domácím i Hyundai a TPCA, pro Slováky zase VW, no a pro Maďary Suzuki. Jelikož je má matka z poloviny Italka (já tedy z 1/4), tak jsou mi sympatická i italská auta a nepokládám je až tak za cizí. Na druhé straně si myslím, že patriotizmus je v globální době přežitek a skoro až nemožný i pro ty, kteří jej chtějí praktikovat, protože ryze domácí výrobky se už hledají třeba u aut dost těžko.
Není to tak dávno, co můj známý pracoval v managementu oderské fabriky na gumová těsnění, která se dávala i do jaguarů (pravda, bylo to už v době, kdy Jaguar vlastnil Ford). Jaguar dneska patří Indům a už i ti kdysi hrdí a patiotičtí Britové si z něj utahují.
Čo si predstavíme pod pojmom Coca Cola? Globálny produkt a bez ohľadu na to kde sa vyrába a kto ju vlastní vždy je synonymom Ameriky.
Fiat bude pre mňa taliansky aj keď v súčasnosti väčšina jeho produkcie je z mimo Talianska.
Patriotizmus nie je o vztýčovaní vlajky a hraní národnej hymny. Je to hrdosť, čo nosí človek v sebe. Je hrdý na to kde sa narodil, kde má svoje korene.
U automobiliek to budem považovať za miesto vzniku.
Možná bys měl Abacusovi poděkovat, nicméně právě to, co poslal ukazuje tvoji míru demagogie.
P.S. Začínám mít pocit, že ani nevíš, co to logo je....
Pokud se podíváš třeba na [odkaz] - tak zjistíš, že i u Fiatu proběhla "revoluce" jen jednou a všecko ostatní je "evoluce" - logo z r. 1999 evidentně vychází z loga 1925 (provedení, barva, písmo), ale zachovává modrou barvu užívanou posledních 30 let. To současné pak ponehává kruhový tvar vně, a uvnitř je zaoblený převrácený tvar (když jsem to poprvé viděl, vzpomněl jsem si na žigulíky) z r. 1932 (mimochodem období 1921-32 evidentně bylo na obměny nejbohatší), písmo je protaženo do výšky a vizuálně se blíží ještě více těm původním. Rozhodně bycl ale netvrdil, že logo 1999 nemá na nic návaznost, dtto to současné.
V tomto kontextu se proměny loga Škody blíží spíše třeba těm u Fordu - opět ze stejného zdroje obrázek [odkaz] - eventuálně BMW - [odkaz] - což ale neznamená, že se nemění, zatímco Peugeot má blíže k Fiatu - [odkaz] (není tam ale současná podoba).