Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Designové studie Autosalon Ženeva 2011: Zvolte tu nejzajímavější

20 komentářů

RS
Nejsem schopen vybrat jeden jediný, vynikajících je více.

Alfa Romeo 4C Concept
Audi A3 concept
Bertone Jaguar B99
Cadillac Urban Luxury Concept
Mazda Minagi
Mini Rocketman
Renault R-Space
Škoda Vision D
Tata Pixel
VW Bulli
Subaru.in
Mas pravdu... casto se mi do toho plete ci vybiram nejzajimavejsi nebo nejhezci... to jsou pote pro mne dva uplne jine modely. 😉
Amerika
Za sebe musím uznat, že výběr je opravdu těžký. Letos se urodilo hodně studii... A vybrat jednu? Já bych vybral těchto 10... 😉
Alfa Romeo 4C
Citroen Metropolis
IED Abarth ScorpION
Mazda Shinari
Renault R-Space
Rinspeed Bamboo
Saab PhoeniX
Smart Forspeed
Ssangyong Q-150
Toyota FT-86 II
Ještě dodatek ke Škodě. Vision D je líbivá na obrázku, v reálu je to ale horší. Bohužel, o něklika dalších autech se to dá říct taky, ale platí to i naopak..... PS. Četli jste někdo včera MF Dnes, jak Škodovku vynesli do nebe? "Frajerské detaily" atd.... ??
miromen
Už z fotek je mi jasne že VISION D patři do skupiny NEpovedenych konceptu. Jenže nema KUDRLINKY(bože to je slovo) a navic slet jiste skupiny udělaji sve.
Choochoo
Skoda ma 20" kola a vypada tak nejak normalne, takova vetsi Samara. Na 15",16" to bude uplna tragedie
Cara Binieri
ALFA ROMEO 4C
audi a3 sedan
CITROEN METROPOLIS
Infiniti Etherea
Mazda Shinari
RENAULT R-SPACE
SAAB PHOENIX
Rinspeed Bamboo
TOYOBARU FT86
na desáté místo si dosaďte koho chcete 😄
T613
Metropolis
Shinari
ItalDesign
Magistr
Nej (podle mého)😒br /> Alfa 4C - hlavně proto, že brzy půjde do série
Citroen Metropolis - bez velkých Citroënů by svět bych chudší a horší místo
Jaguar B99 - TAKHLE by měl vypadat Jaguar, aby ho bylo možno poznat z dálky jen podle siluety
:yes: :yes: :yes😒br />
Těsně se nevešly studie Cadillacu, Saabu a Italdesign Tex.
fantomas aller en DS
Prečo ste nezahrnuli studiu od automobilky ktorá momentalne najviac napreduje?
RS
a která to je?
abacus
Podľa prísevkov predo mnou najzaujímavejším autom bude to, ktoré by sme si radi kúpili, ktoré sa nám najviac páči, osĺni nás svojím výkonom.....
Čo zaujímavé priniesli automobilky? Nové konštrukcie? Nové tvary? Nové technológie?
Ja si žiadne auto kupovať nechcem. Chcem si ho požičať. Čo nám v súčasnosti ponúka automobilový trh? Aké auto si môžete požičať (prípadne vlastniť) v európskych letoviskách pri trávení dovolenky s rodinou či priateľmi? Spomeniete si niekto na dovolenku v Grécku, Taliansku, Francúzsku, či Španielsku? Golf, Bravo, Megan, Leon, Punto, Polo, Ibiza, C3, 207,206............... koľko z nich Vám ponúkli v požičovni aspoň ako kabrio? Jediné „plážové“ vozidlo bolo asi Vitara Cabrio, ktoré túto funkciu pre mňa najviac spĺňalo. A už sa nevyrába.

Z tohto dôvodu je pre mňa najzaujímavejším konceptom Rinspeed Bamboo. Auto oprášuje pôvodnú myšlienku jednoduchého, lacného, ľahko udržiavateľného auta.
Auto pre celé južné pobrežie Európy, či severnej Afriky. Nech to auto plní funkciu, ktorú má. Približovadlo na pláž, cesty po letoviskách s nákladom vždy „prepotrebných“ letných vecí. Hlavne nech je ľahko udržiavateľné. Piesok z letnej dovolenky ešte mnohí stále vozíme vo svojich autách.
[odkaz]
Choochoo
V zivote by me nenapadlo, ze tolik hlasujicich nosi ruzove bryle, nefasujou se na stanku Skoda?
Z 365 hlasu ma 17 % neco tak nezajimaveho nebo tam ty hlasy nekdo nastoucha, aby to nebyl takovy propadak?
Ted to jeste rozstipne casopis Svet motoru s titulkem: Hvezdy zenevskeho autosalonu a tam zase ten skvost 8-s
Co takhle vybrat z uvedene nabidky nejhorsi studie Zenevy. Pro me jasne
Italdesign
Skoda vision
VW bulli
Amerika
Tak ta Škoda, ale zase, přiznejme si to, nebyla nejhorší či nejškaredší studie v celé Ženevě..... Ano, "odborníci" ze Světa Motorů nebo MF Dnes vynášejí Vision D do nebes..... Ale reality je taková, že škaredší auta tam rozhodně byla. Jen se podívej na Toyotu Prius + nebo Yaris HSD. Co třeba ten koncept VW Go!?, Bertoneho Jaguar taky není šálek mého čaje. Podívej se na to BMW, taky nic moc. Oproti těm všem je Škodovka hezčí...... VW Bulli je pěkné retro. Fakt že jo..... Navíc k českým časopisům (obzvláště pak k SM) musíš přistupovat s rezervou..... Četl jsi někdy nějaký test v SM ve kterém figuruje Škoda, Hyundai i30 či jiné u nás vyráběné auto??? Vždy vyhraje tohle auto rozdílem, že nový vůz, představený o rok, dva později něž "český" je proti němu nula...... Já SM kupuju, ne všechny čísla, ale moc mi jich nechybí, takže vím o čem mluvím. Taktéž mám srovnání s jinými časopisy (Auto 7, Auto Tip, AMS, Autocar, Speed atd....). Prostě ber titulky v SM s nadhledem.... Oni to trochu přeháněj... 😉
Choochoo
Jestli myslis tohle BMW
[odkaz]
, tak to uz se asi fakt na nicem neshodnem >😁 Tohle BMW navrhne par lidi na svete, ale Sade vision je pro me prace prumerneho studenta. Nechapu ze se nekomu treba muze libit Mazda Shinari a k tomu Sade vision, auta uplne odlisna. Souhlasim ze mazda je fakt nadhera. Proste si myslim, ze Skoda se boduje jen pro to ze je ceska, ze chtej na neco lidi bejt hrdy,ale ja teda fakt nemam na co a fakt na tohle nemuzu.
coubes
1. Citroen metropolis
2. Jaguar Bertone B99
3. Mini Rocketman
4. Mazda Shinari
5. Skoda Vision D

Ještě se mi moc líbí 500 od Zagata, ale to není plnohodnotný koncept a Alfy obdivuju, ale tahle se prostě nepovedla. 8c je nádherná, tahle 4c je takový vyplašený asiat v koloseu.
Pekelná Micinka
nebo v Koleosu... >😒]
Máme podobný vkus ,čo sa tohto tu týka! :yes:
Pekelná Micinka
Připojím se ke stádu a zde je moje Top 5. Pořadí v tabulce nerozhoduje.

1. Mini Rocketman
2. Renault R-Space
3. Saab PhoeniX
4. Škoda Vision D
5. VW Bulli

Nutno říct, že jsem do výběru nezahrnul Citroën Metropolis ani Mazdu Shinari, které se mi líbí, ale jejichž premiéra už proběhla.

Svůj hlas jsem dal Renaultu R-Space, protože se mi líbí a je to ukázka, jak, a musím dodat, že pěkně, snad budou nové Renaulty vypadat.
Dan0044
Hodně lidí se tu shodlo na tom, že se jim líbí Mazda Shinari... a ano, mě také. Ta by podle mě měla být (nejhezčím) a nejzajímavějším konceptem dohromady.
No druhou stranu si myslim, že ten koncept Škody není žádný zázrak. Příblížení se VW, zjednodušení a uniformizace tvarů. Zajímavý koncept, obzvlášť na Škodu, nicméně rozhodně ne nejzajímavější.
euro89
Jak mám vybrat jednu? Krásnejch studií je letos opravdu několik! Mě se nejvíc líbí Bertone Jaguar B99, Fiat 500 Coupe Zagato, Alfa Romeo 4C, Infinity Etherea, Mazda Shinari, Citroën Metropolis... Nakonec můj hlas získal Zagato, protože ho uznávám jako nejlepšího designéra vůbec :yes: 😉