Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designové studie Autosalon Ženeva 2011: Zvolte tu nejzajímavější

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Máme pro vás všech 36 ženevských konceptů na jednom místě.

Opět se věnujeme exponátům, které měly v Ženevě světovou nebo evropskou premiéru.

Designové a technické studie vozů blízké, či vzdálené budoucnosti jsou výkladní skříní jednotlivých výrobců a konstrukčních kanceláří. Současně jsou i nápovědou, kam která značka právě směřuje.

Letošní ženevský autosalon nabídl skutečně pestrou podívanou a v případě konceptů to platí dvojnásob.

V loňském roce se v Palexpu představilo 25 studií od čistě designérských cvičení až po vozy, které byly jedním kolem v sériové výrobě.

To ostatně platí i o letošní přehlídce designérského umění ovšem s tím rozdílem, že jsme napočítali celkem 36 (!) konceptů.

Pestrost se projevovala i v nabídce různých typů karoserií od malých městských elektromobilů, přes zástupce nižší střední třídy ke kompaktním SUV, středním i velkým sedanům a samozřejmě nechyběly ani sportovní vozy.

Mezi největší hvězdy letošní přehlídky designu patřily koncepty Alfa Romeo 4C Concept, Audi A3 concept, Citroën Metropolis, Infiniti Etherea, Mazda Minagi, Nissan Esflow, Renaulty R-Space a Captur, Saab PhoeniX, Škoda Vision D a Toyota FT-86 II.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Avatar - Choochoo
10. 3. 2011 23:29
Re: Nej <b class="smile13"><b>:no:</b></b> studie
Jestli myslis tohle BMW
[odkaz]
, tak to uz se asi fakt na nicem neshodnem >:D Tohle BMW navrhne par lidi na svete, ale Sade vision je pro me prace prumerneho studenta. Nechapu ze se nekomu treba muze libit Mazda Shinari a k tomu Sade vision, auta uplne odlisna. Souhlasim ze mazda je fakt nadhera. Proste si myslim, ze Skoda se boduje jen pro to ze je ceska, ze chtej na neco lidi bejt hrdy,ale ja teda fakt nemam na co a fakt na tohle nemuzu.
Avatar - euro89
10. 3. 2011 18:18
To nejde
Jak mám vybrat jednu? Krásnejch studií je letos opravdu několik! Mě se nejvíc líbí Bertone Jaguar B99, Fiat 500 Coupe Zagato, Alfa Romeo 4C, Infinity Etherea, Mazda Shinari, Citroën Metropolis... Nakonec můj hlas získal Zagato, protože ho uznávám jako nejlepšího designéra vůbec :yes: ;-)
Avatar - Dan0044
10. 3. 2011 17:47
Pár slov a nic víc
Hodně lidí se tu shodlo na tom, že se jim líbí Mazda Shinari... a ano, mě také. Ta by podle mě měla být (nejhezčím) a nejzajímavějším konceptem dohromady.
No druhou stranu si myslim, že ten koncept Škody není žádný zázrak. Příblížení se VW, zjednodušení a uniformizace tvarů. Zajímavý koncept, obzvlášť na Škodu, nicméně rozhodně ne nejzajímavější.
Avatar - Pekelná Micinka
10. 3. 2011 17:25
Re: TOP 5 pro mě
nebo v Koleosu... >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
10. 3. 2011 17:23
PM's TOP 5
Připojím se ke stádu a zde je moje Top 5. Pořadí v tabulce nerozhoduje.

1. Mini Rocketman
2. Renault R-Space
3. Saab PhoeniX
4. Škoda Vision D
5. VW Bulli

Nutno říct, že jsem do výběru nezahrnul Citroën Metropolis ani Mazdu Shinari, které se mi líbí, ale jejichž premiéra už proběhla.

Svůj hlas jsem dal Renaultu R-Space, protože se mi líbí a je to ukázka, jak, a musím dodat, že pěkně, snad budou nové Renaulty vypadat.