Ekonomika
marek.g
0
ta prémie se prodává dobře předpokládám v evropské části Ruska hlavně Moskva a okolí a domácí produkce spíš za Uralem na vekově a v menších městech
Přejít do diskuze
Ale jak vidno, tak to neplatí tak úplně, když mají problém s odbytem. Samozřejmě je problém v přebujelosti administrativy a managementu, ale kvůli tomu ty fabriky nepadnou... Prostě, asi i chudý Rus už žádá za své peníze něco víc než pětadvacet let staré-nové auto. Dovoz japonských ojetin (nejen) do východních částí Ruska toho důkazem...
no jo ja vim, ber to s nadhledem 😉 ...jen mi to prislo zajimavy kdyz jsem si precetl titulek a najednou uvidel tu nadheru
To máš na jednu stranu pravdu, na druhou stranu - proč se tam prodává takové množství velice kvalitních a dokonce špičkových prémiových aut?
Kdesi jsem zachytil informaci, že ruský trh byl donedávna největším trhem pro pětkové bavoráky. Větším než vlastní Německo. Spíš je to dáno daleko drastičtějšími sociálními a místními rozdíly. A tahle domácí auta prostě díky své ceně pro většinu populace nemají alternativu. A mají-li být laciná, nemohou být moc sofistikovaná a vyspělá. Pak by byla i drahá. Je to začarovaný trh. Nakonec, známe to i z domova - škodovka už dávno není nejlevnější na domácím trhu (řada lidí to sice nechápe a rozčiluje se nad tím, ale s tím se nic udělat nedá), vyspělá technika a odpovídající kvalita představuje logicky i vyšší cenu. Vždyt i logan je velice jednoduché auto. V Rusku se ovšem prodává pod značkou Renault - jako rumunskou Dacii by ho Rusové nebrali.
Kdesi jsem zachytil informaci, že ruský trh byl donedávna největším trhem pro pětkové bavoráky. Větším než vlastní Německo. Spíš je to dáno daleko drastičtějšími sociálními a místními rozdíly. A tahle domácí auta prostě díky své ceně pro většinu populace nemají alternativu. A mají-li být laciná, nemohou být moc sofistikovaná a vyspělá. Pak by byla i drahá. Je to začarovaný trh. Nakonec, známe to i z domova - škodovka už dávno není nejlevnější na domácím trhu (řada lidí to sice nechápe a rozčiluje se nad tím, ale s tím se nic udělat nedá), vyspělá technika a odpovídající kvalita představuje logicky i vyšší cenu. Vždyt i logan je velice jednoduché auto. V Rusku se ovšem prodává pod značkou Renault - jako rumunskou Dacii by ho Rusové nebrali.
chlapi viděli jste někdy po čem tam ty auta jezdí?vzhledem k jejich nízkým příjmům,kvalitě nebo spíš nekvalitě benzínu někde na sibiři a stavu cest jsou to ideální auta pro Rusko.Oni potřebujou bytelnou a hlavně jednoduchou techniku co si spraví sami na koleně a hlavně žádnou elektroniku co by se mohla pos... :-!