Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Zvolte nej novinku ženevského autosalonu

16 komentářů

Josef 1
Tedy auta s přední maskou. Naprosto proto zavrhuji protiaerodinamockou Škodu, která má ve své třídě největší spotřebu i díky aerodynamice.

Těším se na budoucí aerodynamický Golf, doufám že i nový Ceed bude podpobný jako nové Rio.
alambert
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
_maty_
Sice koncept, ale pro mě hvězda Ženevského autosalonu je Alfa Romeo 4C.
JayDeeSq
nechápu proč v žebříčku (záměrně?) není? když jiný concepty tam sou
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
V anketě žádný koncept/studie není - naopak Škoda Vision D se v anketě neobjevuje, ačkoliv jsme k ní také připravili článek "první dojmy". Koncepčním vozům byla věnována předchozí rekapitulace [odkaz]
Výhradu můžete mít k Lancii Flavia Concept, která má ono slovo v názvu, ale technicky vzato se jedná o produkční verzi americké verze daného auta.
h.onzyk
Ale stále mi tu chybí Range Rover Evoque 😉
Avatar - Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Lukáš Vaverka (Auto.cz)
Tím jsme se zabývali už před půlrokem v Paříži - vizte [odkaz]
h.onzyk
Tak to jo, já myslel že tehdy to byla studie a teď produkční model, díky za odpověď :yes:
Amerika
Těžké vybrat zase jen jednu novinku. Líbily se mi😒br /> Aston Martin Virage
Fiat Freemont
Hyundai i40 + Hyundai Veloster
Chevy Aveo
Kia Picanto
Lambo Aventador
Nové Lancie
Saaby
DSčtyřka.....
vrkuboy
Nejsem fanda koncernu, ale ta klasická plátěná střecha si to zaslouží :yes: Jinak bych dal hlas FF :yes:
Pekelná Micinka
Z mnoha ohledů jednoznačná volba. Pokud by nebylo, pak by můj hlas putoval k Ferruccieho dědici.
T613
souhlasím. Už dlouho žádné auto nevyvolalo takový rozruch jako FF
strýček BOB
Nemohu jinak, ale FF :yes😒br />
Každý kdo ve stínu Ferrari, Astonu Martin, Laborghini a Mercedesu hlasoval pro Kia, nebo Huyndai, nechť se přihlásí pro mokrej hadr, cestu znáte... :no:
Xylo
Koukám jen na to na co mám 😄 ... takže pro mě MB SLK ...
iudex
Keby to tak robili všetci, tak v ankete Lambo nedostane ani hlas. 😉
iudex
Ako priaznivec Astonu som vidím prudko menšinový, ale nemôžem inak: predstavenie nového Astonu Martin je udalosť sama osebe; ak je to navyše také nádherné grand tourismo s prvkami superšportu, je to pre mňa jasná voľba.
P.S. Aventador je inak famózny.