Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zvolte nej novinku ženevského autosalonu

Diskuze (16)
Přehled všech prvních dojmů z Ženevy, nejlepší dle hodnocení čtenářů, anketa o „nej“ novinku pod článkem.

V neděli se zavřely brány 81. ročník ženevského autosalonu, a proto za ním i my uděláme symbolickou tečku. Samozřejmě s představenými novinkami se budeme v nejbližších měsících setkávat – některé automobilky teprve zveřejní podrobnější informace, jiné už teď chystají uvedení na trh. Každopádně většina z nich se dostane během jara a léta k prvním zákazníkům. Přesto je právě teď vhodný okamžik k rekapitulaci.

Redakce Auto.cz letos přinesla dosud nejobsáhlejší živé zpravodajství z autosalonu v Ženevě. Nejen, že jsme fotili a sbírali tiskové zprávy, přímo na místě jsme také zkoušeli a zkoumali, jaká ta nová auta jsou. Nakonec jsme se dostali k rekordnímu počtu 28 novinek, o kterých jsme informovali živě přímo z výstaviště.

Pod všemi články jste mohli (a můžete) hodnotit, jak se vám dané auto líbí. Zhodnocení všech výsledků je pro nás překvapením – vítězem i poraženým je mezi čtenáři Aston Martin. Kupé Virage vás zaujalo zřejmě nejvíce, má průměrnou známku 1,22. Zato malý Cygnet je se známkou 3,21 v klasifikaci čtenářů nejslabším hráčem. Má také největší relativní podíl pětek (34,4 %).

Nejvíc nekritických obdivovatelů, resp. největší podíl hodnocení známkou jedna má Mercedes-Benz C Coupé (86,6 %) a následuje BMW 1 M Coupé (85,5 %), s průměrnou známkou 1,25, resp. 1,29 jsou u vás hned za Virage. S vyznamenáním (tzn. průměrem do 1,5) po hlasování čtenářů odchází devět modelů, tedy jen třetina z prezentovaných novinek.

V následujícím přehledu najdete na jednom místě všechny první dojmy z ženevského Palexpa. Mezi 28 novými modely je navíc Lamborghini Aventador – v Ženevě jsme se k němu nedostali, ale příležitost se nám nabídla o týden později v sídle VW ve Wolfsburgu. Vzhledem k tom, že jde také o ženevskou premiéru, přidali jsme ji k ostatním.

V anketě pod článkem hlasujte pro nejlepší novinku čtenářů Auto.cz

Diskuze (16)
Avatar - iudex
14. 3. 2011 12:26
Martin. Aston Martin
Ako priaznivec Astonu som vidím prudko menšinový, ale nemôžem inak: predstavenie nového Astonu Martin je udalosť sama osebe; ak je to navyše také nádherné grand tourismo s prvkami superšportu, je to pre mňa jasná voľba.
P.S. Aventador je inak famózny.
Avatar - iudex
14. 3. 2011 12:24
Re: Mercedes
Keby to tak robili všetci, tak v ankete Lambo nedostane ani hlas. ;-)
14. 3. 2011 11:47
Re: Alfa Romeo 4C
Tak to jo, já myslel že tehdy to byla studie a teď produkční model, díky za odpověď :yes:
14. 3. 2011 11:03
Mercedes
Koukám jen na to na co mám :-) ... takže pro mě MB SLK ...
Avatar - strýček BOB
14. 3. 2011 09:22
Jednoduchá volba
Nemohu jinak, ale FF :yes:

Každý kdo ve stínu Ferrari, Astonu Martin, Laborghini a Mercedesu hlasoval pro Kia, nebo Huyndai, nechť se přihlásí pro mokrej hadr, cestu znáte... :no: