Novinky
Neni to spatne, jen jsem nevedel, ze to navrhoval zevnitr nekdo, kdo se v minulosti specializoval na hracky. Asi spatne vidim, ale ja vidim hlavu E.T. 😄
Ted vazne, neni to spatne, jen ten volat z golfu bych ale opravdu nemusel !!!
Ted vazne, neni to spatne, jen ten volat z golfu bych ale opravdu nemusel !!!
Auto vzhledově vypadá hezky, ale chtěl bych vidět až ho někdo naloží na maximální váhovej limit co na to bude říkat motor. Když už tak tam měli dát nějaký silnější motor.
Ale k realitě - tohle auto je ideální "železo" pro volný čas. Pro někoho kdo nepotřebuje pickup na každodenní převážení tun čehokoliv kamkoliv. Je to vůz pro sportovně založené "vesničany"(sateliťáky chcete-li), kteří mají své auto na normální ježdění do města a občas potřebují převézt cokoliv objemnějšího či třeba sněžný skůtr, crossku, čtyřkolku apod.
Čeho jsem se upřímně bál byla cena s jakou souzi z Wolfsburgu vylezou - a tahle obava se rozplynula - cena je více než dobrá. Pravda o některých položkách výbavy by se dalo s úspěchem diskutovat, ale základní věci jako závěrka zadku- za pár kaček(14papírů) je v pohodě......
Kdo uvažuje o pickapu, jako alternativě a "životním" stylu - měl by se minimálně na to auto podívat............Neudělá chybu........
A odsuzovat Amaroka jen jako železo pro "pozery" - no ber to tak, že ne každý chce hned na autě lift a BFka přes 30", aby mohl krosit po kabinu v bahně - to je to, co píšu v prvních třech řádcích. Je spousta lidí, kterým vyhovuje Navara - která bude ve stejném gardu jako Amarok. Amarok má jen tu výhodu, že může mít permanentní čtyřkolku - což navara ne.....A líbí-li se někomu Amarok a vyhovuje mu proč ne. Mně se jeden čas hrozně líbila Subaru Baja - což ale se svou nosností prohrála. Uvažoval jsem a uvažuji neustále o pickupu - s tím, že v něm bude jezdit i žena - protože na tři auta fakt nemám - a pak musí splňovat pár kompromisních parametrů. V diskuzích oscilujeme okolo L200 - tam mi hraje hlavně ten permanentní pohon na čtyři - protože chtěj po ženě, aby přemýšlela nad vypínáním a zapínáním čtyřkolky v zimě......a nyní se dostává do hledáčku i Amarok, který má ale nevýhodu, že nemá automat . Jde zkrátka o volbu jako výsledek mnohdy protichůdných požadavků - ber to jako pozérství.......
Toto auto je prostě dělané jako šperk, jako auto pro zábavu, s kterým občas mohu dělat i něco víc než s běžným autem, jako auto pro splnění dětských snů (parodie na americké pick-upy). Je pravda, že to poslední, na co u VW konstruktéři mysleli, byla práce. Prostě toto auto na práci nebude, absence singlecab, malý ložní prostor, slabý motor, kterému sílu musí dohánět biturbo - potenciální problém.
Jedinou nevýhodu bude mít - v česku je přecijen velká kradenost - do "kufru" si nemůžete nic dát.... Jenže to potom trochu postrádá smysl. Aneb jak na to upozorňovali i v Top-gearu.
Takže kdybych měl vybrat, tak klasiku - japonce - Hilux, L200, NP300 + Ranger/BT-50. Ostatní nepracovní náčiní...... postrádá smysl. To už je potom lepší off-road.