Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Volkswagen Tiguan – Animace asistenčních systémů

Krátký animovaný film představuje asistenční systémy, kterými může být vybaven modernizovaný Tiguan.
Zpět na článek
2. 6. 2011 15:19
neregistrovaný "Hooonza"
2. 6. 2011 08:41
nic proti pokroku,ale...
Je otázka,nakolik jsou všechny systémy přínosem. Když zjišťuji, že většina autoškol neučí žáky, jak brzdit s vozidlem vybaveném ABS (aby měl systém přínos -sešlápnout spojku=přerušit vazbu mezi motorem a odvalujícím se kolem, že by pneu měly být řádně nahuštěny, na nápravě odchylka od hl. vzorku dezénu 1 mm-ne např.3mm atd.), co vyřeší ESP a co už ne, že adheze se primárně spotřebuje buď na akceleraci nebo na brždění a co "zůstane", je pro zachycení boční-odstředivé síly a ESP může něco málo pořešit(je-li adheze). Bylo by to nadlouho.
Uvedené systémy VW - prům.inteligentní řidič snad ví,že jede dlouho a chce to pauzu,parkovat se snad dá s pomocí zrcátek a senzorů atd.
Utnu to-docela zajímavé bylo v posledním Auto Tipu -názory na různé asistenty, většina funguje,řekněme zvláštně a spoléhat se na ně se může vymstít. Je test, kdy Volvo v křižovatce zběsile při odbočení doprava zabrzdí,protože senzory vidí na protilehlé stravě křižovatky chodce,kteří se pohybují na chodníku a nevstupují do vozovky!!! Řidič za Volvem se může zapotit,auto před zabrzdí,kdy se to nečeká.Je toho víc, takže soukr-raději ne a spoléhat se na sebe.Ale kdo po tom touží...
Rozbalit vlákno
1
neregistrovaný "Hooonza"
2. 6. 2011 15:19
Re: nic proti pokroku,ale...
Průměrně inteligentní řidič taky ví, že se na ty věci nemůže spoléhat a že ho podpoří jenom když mohou, a bude se podle toho chovat ;-)