Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Volkswagen Tiguan – Animace asistenčních systémů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Krátký animovaný film představuje asistenční systémy, kterými může být vybaven modernizovaný Tiguan.

Po více než třech letech na trhu se Volkswagen Tiguan dočkal faceliftu. Vzhled modernizovaného provedení není žádným překvapením, stejný styl Volkswagen aktuálně prosazuje napříč celým svým portfoliem.

Změnil se přední nárazník, světlomety a maska chladiče. Upravená je i záď, především koncová světla. Společně se změnou vzhledu se Tiguan dočkal rozšíření nabídky bezpečnostních systémů o novinky, které se do výroby dostaly až po uvedení tohoto modelu.

Mezi novinky patří například systém detekce únavy řidiče i rozpoznávání dopravních značek. Za příplatek je dodáván Lane Assist hlídající jízdu v pruzích i kamerou řízené přepínání dálkových světel Light Assist, resp. Dynamic Light Assist (ve spojení s bi-xenonovými světlomety). V nabídce příplatkové výbavy figuruje mimo jiné i automatický parkovací asistent a několik dalších systémů, které zvyšují bezpečnost i komfort posádky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
2. 6. 2011 08:41
nic proti pokroku,ale...
Je otázka,nakolik jsou všechny systémy přínosem. Když zjišťuji, že většina autoškol neučí žáky, jak brzdit s vozidlem vybaveném ABS (aby měl systém přínos -sešlápnout spojku=přerušit vazbu mezi motorem a odvalujícím se kolem, že by pneu měly být řádně nahuštěny, na nápravě odchylka od hl. vzorku dezénu 1 mm-ne např.3mm atd.), co vyřeší ESP a co už ne, že adheze se primárně spotřebuje buď na akceleraci nebo na brždění a co "zůstane", je pro zachycení boční-odstředivé síly a ESP může něco málo pořešit(je-li adheze). Bylo by to nadlouho.
Uvedené systémy VW - prům.inteligentní řidič snad ví,že jede dlouho a chce to pauzu,parkovat se snad dá s pomocí zrcátek a senzorů atd.
Utnu to-docela zajímavé bylo v posledním Auto Tipu -názory na různé asistenty, většina funguje,řekněme zvláštně a spoléhat se na ně se může vymstít. Je test, kdy Volvo v křižovatce zběsile při odbočení doprava zabrzdí,protože senzory vidí na protilehlé stravě křižovatky chodce,kteří se pohybují na chodníku a nevstupují do vozovky!!! Řidič za Volvem se může zapotit,auto před zabrzdí,kdy se to nečeká.Je toho víc, takže soukr-raději ne a spoléhat se na sebe.Ale kdo po tom touží...