Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Hodnocení kvality bazarů vede AAA Auto a Auto ESA. Co si o novém projektu myslíte?

54 komentářů

stočené km ... raději ani řádka >😁
Stefič
no já byl překvapen, ale prodával jsem svoje auto do AAA. Mělo nalítáno skoro 170 tis. km a když jsem se pak podíval do nabídky, tak km nestočili. Akorát tam psali něco o super stavu což teda fakt pravda nebyla. Ale jinak celkem spokojenost. Auto bych si tam nekoupil, ale na prodej celkem ok.
Nerez
Jednou jsem tam byl, když jsem vybíral ojetinu a už nikdy více bych se tam nevrátil. Přístup prodejce strašný, neochota sama. Auto bylo zvenku naleštěné, zevnitř také ale jelo tragicky :no:
áčka ti auto určitě nestočí, nenajdeš jediného člověka, který by něco takového dokázal. Oni už si to dovolit nemůžou, jsou moc na očích.
misoo
podobne, na predaj OK ale nekupil by som si tam ani hotdog !! 😄
chlapi akorát nechápu jednu věc. Všichni tady chválíte svoje auta, jak jsou skvělá a když je pak prodáte do áček, tak byste si tam nic nekoupily. Ale pořád tam jsou přece ty vaše skvělá auta... >😁
kuko
:yes: >😒]
misoo
ved plati porekadlo, ze vynimka potvrdzuje pravidlo. no a tie nase auta su tie vynimky :yes: >😁
kuko
o tom nepochybujem 😉 😄
Jirik_auto.cz
A s ojetinama je to docela velky kseft. Takze PR je treba budovat za pomoci kohokoliv, kdo se k tomuto ucelu propujci. Po zkusenosti z prve ruky o provazani OS SOVA a AAA Auto me tato akce Cebie uz ani neprekvapuje. Stejne jako prvni mista na jejich "zebricku".

No nic, vseobecna poucka - kdyz uz chces ojetinu, nechod do bazaru, kdyz uz jdes do bazaru, nechod do velkeho bazaru. Kdyz uz jdes do velkeho bazaru, vem si s sebou nekoho, kdo uz tam byl a s kym uz jednou zametli. Treba ti to jeste dovede rozmluvit....
tím tedy říkáš, že soukromej prodejce s tebou nezamete jo? No já bych řekl, že je úplně jedno, kam si jdeš auto koupit, stačí používat zdravý rozum a mít někoho, kdo jednoduše ví co a jak.
Jirik_auto.cz
Nezamete s tebou programove. Povetsinou. K soukromemu prodejci, se kterym uzaviras kupni smlouvu dle obcanskeho zakoniku a vzoru, ktere si najdes na netu ti opravdu staci dobry mechanik a selsky rozum, nejlepe oboji v jednom baleni, protoze u kupujiciho se v ramci natesenosti na "novou" karu ani s jednim neda moc pocitat.

Bazar, a tim vic velky bazar, s tebou uzavre smlouvu dle obchodniho zakoniku, ktera je (mnohem) slozitejsi a kterou, pokud ti ty penize, ktere tam hodlas nechat, nejsou uplne sum a fuk, bys mel prostudovat a udelat v ni tak asi deset, dvacet zmen a dodatecnych ujednani. A na to se hodi nekdo, kdo uz to (aspon) jednou delal. A z me zkusenosti by ti takovy clovek stejne udelal nejlepsi sluzbu tim, ze by ti to cele rozmluvil.
každý z nich má svá pro a proti.
Soukromník ti může zatajit spoustu právních závazků (exekuce, zástavní práco,...), které u něj nepředpokládáš a naletíš. Když má auto po povodni, tak to žádný velký bazar nevykoupí, soukromník to může zamaskovat a zkusit. Ve velkém bazaru máš na všechny tyhle věci garance s vracením peněz.

Pokud bude auto vážně havarované, velký bazar ti to nutně napíše do smlouvy a je jen na tobě, jestli do toho jdeš. Soukromník ti v 99% nic nepřizná a když to zjistíš časem, máš černýho Petra ty a prachy v *.

Takže jak říkám, je to úplně jedno, kde kupuješ, musíš prostě bý opatrný.
rohYpnol
To jsou kecy. Právní vady ti s radostí zatají i velký autobazar. On ti totiž s radostí zatají i to, že se nejedná o kupní smlouvu, ale jen o zprostředkovatelskou smlouvu.
Ve velkých bazarech máš garanci na co si řekneš. Potíž je v tom, že s garancí si můžeš akorát tak vytřít pr*el. Garance není záruka. Stejně tak veškeré certifikáty vystavované autobazary. Pokud to není externí společnost zabývající se prověřováním vozů, tak je to opět jen cár papíru.
Velké bazary ti navíc jen těžko upraví smlouvu dle tvých požadavků a smlouvy mají sepsané právníky tak, že zkrátka reálná možnost uplatnit nárok na skrytou vadu je asi taková, jako že ti dnes Sazka vyplatí výhru.
Technický stav vozidla se popíše tak, že vše je ok, ale v podstatě to chce celé auto vyrobit znovu. Místo najeto se uvede stav tacho apod. Uvede se jen počet majitelů v ČR...
ONI moc dobře ví, jak zákazníka oje*at.
Podle mě nejlepčí bazary jsou ty přidružené k autosalonům.

V áčkách jsou akorát obchodníci. Jakmile na autě najdete vadu, začnou váš ujišťovat, že je banální, i když trochu se orientující motorista pozná, že to není pravda...
rohYpnol
V podstatě obecně souhlasím. Není natolik velký, aby pohrdal zákazníkem, a ani tak malý, aby v případě průseru zavřel krám a zmizel.
Navíc mají vozy, které se vykupují na protiúčet, což nemusí být nutně hujda, které se majitel potřeboval zbavit. Existují lidé, kteří zkrátka každých x-let obměňují kočár, protože starý má ještě zajímavou zůstatkovou hodnotu, ale nechce se mu starat o případné opravy.
Na druhou stranu značkové servisy jsou často velká bída. Ale asi se shodneme, že lepší nějaký servis, nežli žádný servis.
Ve velkém bazaru se o daném voze člověk nemá šanci dozvědět něco víc, než sám pozná. Kinder xindl o voze nic neví a ani vrchní xindl nemůže mít přehled. Navíc menší regionální prodejce se přeci jen musí snažit mít alespoň slušnou pověst. A když ji nemá, tak to aspoň každý místní ví.
Streetak
:yes: Pro autosalon prodej nových ani jetých aut nepředstavuje velký výnos. Žije hlavně ze servisu. Prodej je dopňková činnost a pokud by prodával vraky a oháněl se dobrým stavem a kvalitním servisem a nebyla to pravda. Kdo by si pak k němu jel koupit auto a nebo hlavně nechal udělat servis na svém voze? Navíc je prostě v regionu na očích. Jako bonus pro něj mlže být i to, že spokojený zákazník se s autem nejspíš vrátí i na servis a dá salonu vydělat další peníze.
Netvrdím, že v nějakém bazaru není možné koupit pěkný vůz, ale ta šance je podle mého mnohem nižší.
Jirik_auto.cz
Hmm, havarie, povodne apod. veci, ktere se podepisuji na technickem stavu vozidla, vetsinou dukladna prohlidka odhali. A nedal bych rozhodne ruku do ohne za to, ze bazar ti bourane atd. auto zasadne nenabidne. Ale je fakt, ze na nejakou klauzuli odkazujici na zaruku na havarie a povodne si ve smlouve skutecne vybavuji. Je otazka, co by se delo, pokud by auto skutecne bouchnute/vyplavene bylo a jakym zpusobem by se to prokazovalo. Na vraceni penez bych tak ci tak 100% nespolehal. O pravni vadach se da rict neco podobneho, je pravda, ze ve (velkem) bazaru mas celkem mizivou sanci, ze na ne narazis.

Pri jednani s bazary nelze byt nikdy dostatecne opatrny a muj nazor je takovy, ze jim neni radno verit ani noc mezi ocima a vuz bych od nich s jakz takz klidnym svedomim koupil pouze s vyraznymi zmenami v kupni smlouve, ktera by dale podlehala obcanskemu zakoniku a s 25+% slevou oproti puvodne nabizene cene.
zrovna ty právní vady nejsou kecy kámo, ale fakt. Navíc i jeho uplatnění je "bezproblémové" , konkrétní přípa😜 áčka v Občanským Judu, uznaly, že si "nevšimly", že auto mělo údajně velmi dobře přeražené VIN a doklady, zákazníkovi vrátily 100% částky (jasně, když už to bylo až v Judu, tak se očividně pěkně zdráhaly). Už vidím jak ti soukromník takhle půjde na ruku a napíše ti do smlouvy, že ti v případě problémů vrátí prachy... a jestli mi napíšeš, že máš možnost se obrátíš na soud a vše zkusit vysoudit, tak jsi blázen a můžeš to zkusit. Hodně štěstí a dlouhý život, aby ses dočkal.

to souvisí i s tím předávacím protokolem, kterej vypadá jako seznam dílů, ne auto. Bazar ti ho dá a jsi v ...soukromník ti ho dá a stejně jsi v ...Opět se zkus s někým soudit, že tam byla skrytá vada...

A odhalit to, že je auto po povodni máš při nákupu na ulici šanci asi jako s tím vyplacením od Sazky. Jistě, že smlouva velkýho bazaru je neprůstřelná, ale pořád tě paradoxně chrání víc než nějakej kšeftařík, tvařící se jako soukromá osoba.

rohYpnol: garance není záruka? Neznám přesný právní výklad toho slova, ale např: když ti banka garantuje investici do nějakého fondu, znamená to, že se můžeš bezvýhradně spolehnout na to co dělají s tvými penězi a nepřijdeš o vklad.
rohYpnol
ano, garance není záruka. To, že bazar garantuje to či ono a vydává certifikáty vypadá hezky jen na papíře a to do doby, než se objeví první problémy.
S tím soudem máš sice pravdu, ale ono ti nic jiného nezbývá. A rozdíl mezi velkým bazarem a menším je ten, že velký proti tobě nasadí svého právníka.
Nehovořil jsem o různých vetešnících a bazarnících, co to prodávají někde na statku nebo doma na dvorku. To už opravdu raději velký bazar...
Krysso
Analogie s bankovní garancí v posledním odstavci je vážně perla, pamatuj, mlčeti zlato 8-s
možná to je neobratně vysvětleno, každopádně nesouhlasím s tím, že garance a záruka je každé úplně něco jiného.
Krysso
Záruka je legislativní termín závazkového práva, pojem garance se používá především v pojišťovnictví a finančním právu, ale tak jako tak je to bezpředmětné, neb při prodeji v bazaru, tj. použité věci, žádná záruka není, tedy pokud ji prodejce smluvně sám neposkytne. Prodejce použité věci totiž ex lege odpovídá pouze za vady, které zde byly v době prodeje, přičemž platí právní domněnka, že na vady, které se vyskytnou do šesti měsíců od prodeje, se hledí jako na vady v době prodeje, pokud prodejce neprokáže opak. Kupující může uplatnit práva z odpovědnosti za vady do 24 měsíců od prodeje věci. Na celém se nic nemění ani když se strany dohodnou, že se kupní smlouva bude řídit obchodním zákoníkem, jelikož jakékoli ujednání mezi stranami, jež je nevýhodnější pro spotřebitele (narozdíl od úpravy kupní smlouvy v občanském zákoníku) je neplatné.
Guttalax
😄 V tomto bazáru koupíte i nové vozy. >😁 :-!
vrkuboy
všechny jsou jako nové >😁
alambert
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
rohYpnol
všechny lepší než nové - odborně zajetá >😁
PetrKnopp
Nové vozy? To už pak ale není bazar ale autosalon ne? Vím, a už jsem to tu psal, že áčka začali prodávat mnohem více zánovních vozů. Z toho podstatnou část si vyrábí sami. A to tak že nakoupí nová auta svým zaměstnancům a po chvilce je dávají na plac jako zánovní 😊
rohYpnol
Zvláštní, že na prvních 4 místech jsou 3 bazary, na které jsem získal velmi mnoho negativních ohlasů.
O projektu si myslím jen to, že je sice fajn, že se tu začnou šířit oficiální zprávy o tom, jak nám tu svět bazarů vzkvétá do dokonalosti, jen by to chtělo začít šířit i ty reálné zkušenosti. A to může udělat jen zákazník.
Možná by se hodila nová reality show, kdy by chodil mechanik+právník po bazarech a hodnotil a přímo ukazoval na nedostatky a na přístup bazarových xindlů. Zkrátka takový automobilový Pohlreich. Tím dávám námět televizním producentům nebo režisérům nebo kdo ty pořady páchá 😉
Mohlo by se to jmenovat třeba podle filmu "hele, v*le, kde mám káru" >😁
Dobrovolně se přitom hlásím jako bílý kůň.
Jirik_auto.cz
Hej, taky se hlasim. Kdyby se Rohypnol okoukal a nechteli ho v ackach pustit ani na zachod 😄

Ale bude to sakra tvrdy dzob. Uz kdyz si chces v ackach koupit auto, tak se k tobe chovaji, jak k hadru. To cekani "az prijde technik" mi vazne pilo krev. Co teprve, az se proflakne, ze delas spionaz...
free
To je super nápad.
ManInBlack
Spíš bych název viděl na "Ruská ruleta" >😁
no aaa jsou opravdu ruská ruleta akorát se šesti náboji v bubínku... (podotýkám 6ti-ranného revolveru) >😁
MaraLinhartik
Já jsem kupoval vůz v aaa auto před 2lety a mám hroznou zkušenost!! psal jsem i na vedení aaa a dokonce p.Dennymu a přišel mi e-mail že se budou mojí stížností zabívat a že mi daj vědět ...je to už asi 3měsíce a co myslíte,samozřejmě nic 😒 dopisy se mi vrátili že sídlo firmy neexistuje. Mám chuť napsat článek až bude víc času do motoristického časopisu ...mám ústně přislíbeno . Jinak jsem v aaa kupoval auto ještě před asi 7-8lety a až na to že v autu nebyl vůbec benzín a rezerva a motůrek do ostřikovačů a jiné drobnosti ,....tak vůz sloužil dobře 7let,bez závad ,bohužel u druhé koupě jsem kápnul na špatného zaměstnance a podrazili mě ,holt musím říct aaa autu se obloukem vyhněte !! a kupte raději z annonce od soukr .osoby aby jste nedopadli jako já ....Linhart Marek
rohYpnol
Ještě se nestihli tvojí stížností zabývat (rozuměj ještě ji v tom závalu stížností nestihli skartovat ;-\ ).
Banjo
Tak jednak by mě to zajímalo přesněji, o jaký podraz šlo - napište víc.
A druhak nevím, jestli bych podruhé šel do bazaru, kde jsem dostal auto bez motorku ostřikovačů a bez benzínu. To jste si ho fakt před koupí ani nezkusil projet a nevyzkoušel "stěrače stírají, ostřikovače ostřikujou, klakson troubí"?
Já jsem v tomhle sice taky trochu lama, ale takovýchhle věcí bych si asi všiml hned.
das_autos
si udělali anketu sami pro sebe.Hajzlíky,kafe a servis maj jenom velký bazary a Cebia čerpá jenom z českejch STK a z německý Dekry ,takže se to tam stočeninama jen hemží 😉 .
PetrKnopp
Pravdou je, že všeobecně je v bazarech až 90% stočených. Cebia opravdu nestačí na všechno a jak píšete, u aut z dovozu prakticky nemá šanci na nic. Chudák ten co si pak takové auto koupí a myslí si, jak to má všechno krásně ověřený. A proč jsou najeté km tak důležité? Protože to prostě chceme. Já jsem si auto v bazaru koupil, ale rozhodně mě nezajímal stav tachometru, jak se s oblibou uvádí, ale celkový reálný stav vozu. Kdyby to tak dělali všichni nebyla by takové potřeba tachometry stáčet...
Mino21
Kolik MB ma tvoje grafika? Kolik megapixelu ma tvuj fotak? Aneb vyberme ty nejdebilbejsi parametry, ktere o praxi rikaji velke prd a na zaklade toho srovnavejme. Skvele...
ManInBlack
:yes:
Vossom
Pánové, ani jsem nečetl ty vaše příspěvky celé,protože někteří žijete evidentně v jiné galaxii.
Předně tvrdit,že velký bazar nevykoupí zatopené auto je blbost.
Svého času se v AAA Ostrava u některýchvykoupených aut stáčely km.
Chápu,že je nutné hodnotit zda-li je pro zákazniky k dispozici wc nebo nápojový automat, protože v AAA při koupi auta vyřizujete papíry 3 hodiny. U výkupu s váma hrajou šaškárnu kdy se chodí radit s manažerem o ceně pokud chcete víc než vám nabízejí až nakonec příjde i samotný manažer a nechávají vás pěkně dusit až nakonec kývnete pokud jste slabší povahy nebo dosáhnou nějakého kompromisu.
Kupoval jsem auta v menších bazarech a dokonce i malých a zpravidla člověk odjíždí do půl hodiny pokud nevyřizuje nějaké splátky na to auto. Stačí jen sledovat malé bazary a jde mezi nimi vybrat seriozní prodejce.
Nejde tady o to co koupíš,protože jak dobré auto tak i zamaskovaný šrot koupíš jak v AAA tak i v malém bazaru ale jde o to jak se k tobě chovají.

Užívejte toalet a kávičky než vám dají klíčky od vysněného vozu a jdete-li auto kupovat v obědové pauze tak nahlašte šéfovi,že dnes už nepříjdete, protože jsou aaabazary kde jsou mnohem pomalejší než vy sami.
Banjo
Zajímalo by mě, podle jakých kritérií se ty bazary hodnotily. AAA zřejmě vedou ve množství nabízených vozů a v počtu poboček.
Já třeba dávám dost vysokou prioritu férovému jednání, ale to se těžko kvantifikuje do tabulky, že jo?
V AAA jsme si koupili již tři auta a nelze říci nic jiného,než že zatím jsme byli vždy spokojeni.Samozřejmě pokud kupuji ojetinu,nelze očekávat že budu mít doma zcela bezchybné auto,ale slušné a spolehlivé auto ano,žádné stočené kilometry,vždy jsme ho měli i servisní knížkou,většinou pravidelně servisované,odpovídala i udávaná spotřeba.Co se týká jednání jak v pražském tak brněnském bylo chování personálu velmi příjemné,a i na dobré odborné úrovni,pravda vyřízení koupě trvá trochu déle,ale vcelku se tomu nedivím,protože zákazníků je hodně.Jediné zklamání bylo,že áčka slibovala k zakoupenému vozu jakousi třešničku na dortu,ve formě navigace,kterou jsme ovšem nedostali.Jinak nemám výhrady a myslím,pokud ještě někdy budu kupovat ojetinu,obrátím se na ně opět.
Vyjádření společnosti Cebia k úvahám o korektnosti portálu a hodnocení www.zkotrolujsibazar.cz

Společnost Cebia odstartovala projekt zkontrolujsibazar.cz s vědomím toho, že se pouští do složité záležitosti, která může být napadána a zpochybňována, a to jak ze stran prodejců, tak veřejnosti. Přesto jsme projekt spustili, vedeni snahou upozornit zákazníky, co je důležité při nákupu ojetého vozidla.

Základní hodnocení jsme sestavili z 29 kritérií, která považujeme za důležitá. Ne všechna kriteria mají stejnou váhu. Kritéria mají kromě porovnání bazarů i svůj druhý cíl a to ukázat zákazníkům, které služby by se neměli bát v autobazaru vyžadovat. Princip hodnocení v rámci www.zkotrolujsibazar.cz je postaven na skutečnosti, že proběhne shodně u všech bazarů – tj. bazary budou hodnoceny ve stejných parametrech a uživatel pak bude mít možnost srovnání.

Jsme si vědomi, že základní hodnocení je obrazem toho, jaké má autobazar parametry a které služby klientům nabízí. Proto také vycházejí v tomto hodnocení poměrně dobře autobazary AAA Auto či Auto ESA. Jejich zázemí a nabídka služeb je opravdu obrovská. To ale samozřejmě nemusí korespondovat s tím, jak tyto prodejce hodnotí sami zákazníci. Proto na portále existuje další hodnocení – klientské, a právě tato část by měla v budoucnu nabývat mnohem více na významu. Je zřejmé, že při startu projektu zde ohlasy klientů chybí, proto ani zatím nemůžeme více tuto část zviditelňovat. V budoucnu s tím ale počítáme a může se velice dobře stát, že autobazar s mnoha službami bude mít od klientů známku podstatně nižší, než jiný malý autobazar, který neoplývá velkým zázemím či počtem aut, ale zákazníci od něj odjíždějí spokojeni. Pak bude teprve hodnocení a zpráva pro uživatele kompletní.

Dalším cílem je odhalovat neférové praktiky, které hodláme na portále uveřejňovat (založením rubriky černé ovce). Musíme ale dbát na to, aby každý uveřejněný případ byl skutečně doložený a dokazatelný. Zaměřovat se pak chceme spíše na „systémové“ záležitosti, tedy na situace, kdy autobazar má vědomě nastaveny procesy tak, že mohou poškodit zákazníka (uzavírá nevýhodné kupní smlouvy, stáčí tachometry, neprověřuje historii vozidel, …). I zde uvítáme jakékoli podněty, kterými se budeme moci seriozně zabývat.

V rámci diskuse kolem autobazarů nebudeme zveřejňovat příběhy typu „jedna paní povídala“. Budeme zveřejňovat výhradně a pouze konkrétní prohřešky konkrétních bazarů a způsob jakým se s ním bazar vypořádal. Cebia nebude nadržovat jak velkým bazarům (AAA Auto, Auto ESA,…) tak ani prodejcům s certifikovaným programem ( škoda-plus, auto-plus,….).

Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaše připomínky.
Za Cebia, spol. s r.o. – Ing. Martin Pajer – ředitel společnosti
Kupil som si auto na lizink .Na 2 den uz neslo .servis mi ho vracia lebo nik sa nevyjadril co s nim.Cakam 3tyzdne anic.Kam mam volat aby som bol uspesnejsi ako tu citam?VAAA Auto mi povedali ze pripad je vyrieseny ,len nedali vediet ako.Neviem ci lizink platit ci nie.Ktomi vie poradit?Ak to cita pan Korinek nech sa ozve.poslal som mu niekolko meilov.Dik 8-s
Kajisek
Mám koupenou z AAA auto krásnou červenou škodu Octavii, jsem s ní velice spokojen.
Krajtik
Já jsem tam bral Superba s výbavou laurin a klement, a také jsem s ním velice spokojený. Ujel jsem už 48 tisíc kilometrů a žádná závada, takže za mne velká paráda.
pavel sykora
No když jsem pročítal hodnocení na dalších stránkách, tak esa propadák a AAA auto až moc dobrý, takže nevěřím ani jednomu 😊 Vyzkoušel jsem si nákup v obou bazarech a musím říci, že to není úplně jednoduchý nákup, ale dopadlo to tak, že áčka vyhrála...
pavel sykora
A to především díky dvěma věcem. Za prvé a to pro mě bylo asi největším tahákem byla přítomnost vlastního mechanika: https😐/www.aaaauto.cz/…hanika/text.html?… . Když jsem to zkusil jinde, nebyli jsme "připuštěni". A za druhé to byla akce na nízké splátky. Konečně nějaká akce, kde prostě člověk kolik zaplatí, a ne nějaké fiktivní slevy na předražené zboží.
pavel sykora
Na druhou stranu bych chtěl pochválit i autobazar ESA. Když jsem totiž chtěl zbavit svého auta (které by bez velmi nákladných oprav nemohlo projít technickou), tak mě v áčkách vyhodili. Že prý bych za to měl ještě platit já 😊. Ale v esách jsem dostal krásných 8tisíc 😊 A co je horší, za tři dny můj vrak na place za 26 tisíc - pouze umyté... Chudák ten kdo by se něco takového koupil...
PetrKnopp
Ahoj, mě se stalo něco podobného. Taky jsem nakonec skončil v AAA auto. Nakonec to nebylo tak zlé jak se všude píše. Nějaký finty zkoušeli, úvěr zprvu drahý a přemaštěný, ale nakonec jsme to stáhli a dohodli se. Ta možnost toho vlastního automechanika rozhodně stojí. A skutečně ani moc nebrblali.
PetrKnopp
Jinak všeobecně se i v áčkách dá koupit slušné auto. S prodejem je to teď horší, a i když tento bazar uvádí, že auto vykoupí za nejlepší cenu na trhu, je tu jen teoretická šance. Nicméně ve spojení s protiúčtem a nějaké dobré akcičky, se člověk může dostat na slušnou cenu za nový vůz.
PetrKnopp
Za zmínku taky stojí https😐/www.aaaauto.cz/…ozy-mototechna/. Ceny jsou samozřejmě dost vysoké, ale v porovnáním s úplně novým autem je to dobré. Kdo by měl zájem o zánovní auto, s pár tisíci km, tak je tohle dobrá volba. Samozřejmě platí pravidla stejná jako pro starší ojetiny. Prověřovat, prověřovat..
PetrKnopp
Chtěl bych dodat, že se nikdo nemá dívat na km, ať už se jedná o malý bazar či největší AAA auto. Raději se zaměřit na stav samotného vozu. Km se stáčí, aby se udělala lepší cena. Takže radši vzít něco co má najeto více, ale běžná opotřebení stavu odpovídají... Ne že máte auto co má stav tachometru 73 tisíc a vypadá tak 250tisíc.