Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hodnocení kvality bazarů vede AAA Auto a Auto ESA. Co si o novém projektu myslíte?

David Bureš
Diskuze (54)
Nový internetový portál začíná hodnotit české prodejce ojetých automobilů. Provozovatelem služby je Cebia.

Společnost Cebia, která se dlouhodobě zabývá oblastí prodeje ojetých aut, spustila portál www.zkontrolujsibazar.cz, který má za cíl ohodnotit české autobazary. V Česku podle firmy Cebia funguje více než 1.200 prodejců ojetých aut.

Každý autobazar bude na základě 29 kritérií ohodnocen a ve výsledném hodnocení mu firma Cebia přidělí od jedné do pěti hvězdiček. Více hvězdiček znamená lepší hodnocení. Podle Martina Pajera, ředitele společnosti Cebia, je tato služba určena hlavně laické veřejnosti.

Téměř třicítka kritérií má být nápovědou, jaké služby a informace mohou zákazníci po daném autobazaru požadovat. Mezi kritérii nechybí například hodnocení otevírací doby autobazaru, počtu nabízených aut (průměr vozidel k prodeji za poslední půlrok) či zázemí bazaru pro zákazníky (otevřené toalety a fungující nápojový automat). Autobazar by měl také umožnit zkušební jízdu v minimální délce 5 km.

V neposlední řadě se hodnocení zaměřuje i na přístup prodejce ke svým klientům, přítomnost vlastního servisu, další technické zázemí bazaru a to, jak daný prodejce prověřuje prodávaná auta po technické stránce a z pohledu jejich historie a původu. Jednotlivá kritéria je možné si prohlédnout po rozkliknutí detailu u každého hodnoceného autobazaru.

Hodnocení autobazarů provádějí sami pracovníci firmy Cebia, hodnotit ale mohou i návštěvníci portálu www.zkontrolujsibazar.cz. Ti mohou na stránky vložit komentář se svojí vlastní zkušenosti s daným prodejcem.

Cebia věří, že portál nabídne zákazníkům autobazarů pohled na to, jaké služby mu daný prodejce nabízí. Podle firmy například prohlídka podvozku auta či prověření původu vozu v zahraničí není žádný nadstandardní požadavek. Zákazníci by také měli předem vědět, jak se konkrétní prodejce staví k případnému uplatnění reklamace a jaká ustanovení jsou součástí kupní smlouvy.

K dnešnímu dni vede pořadí bazarů dvojice největších firem působících na českém trhu ojetých vozidel.

Pořadí bazarů na zkontrolujsibazar.cz k 6.6. 2011
PořadíAutobazarSídloPočet vozů v nabídceHodnocení
1.AAA AUTOPraha 84300*****
2.Auto ESAPraha 10 - Štěrboholy1000*****
3.autoDUKLA s.r.o.Pardubice35*****
4.GAMACAR s.r.o.Brno100*****
5.Finiš Pardubice s.r.o.Stéblová u Pardubic120*****
6.EU Automobile s.r.o.České Budějovice250****
7.ATC AutotransPraha 5 Lahovice60****
8.Jama AutoLiberec730****
9.AMILO Car a.s.Zlín20****
10.McAUTO s.r.o.Praha 730****

Firma Cebia nabízí pomoc motoristům 20 let. Mezi jejími službami nechybí prověřování původu auta v zahraničí nebo fyzická prohlídka původnosti identifikátorů vozidla.

David Bureš
Diskuze (54)
20. 10. 2019 15:38
Re: AAA
Nové vozy? To už pak ale není bazar ale autosalon ne? Vím, a už jsem to tu psal, že áčka začali prodávat mnohem více zánovních vozů. Z toho podstatnou část si vyrábí sami. A to tak že nakoupí nová auta svým zaměstnancům a po chvilce je dávají na plac jako zánovní :)
8. 10. 2019 10:48
Re: ESA a AAA
Pravdou je, že všeobecně je v bazarech až 90% stočených. Cebia opravdu nestačí na všechno a jak píšete, u aut z dovozu prakticky nemá šanci na nic. Chudák ten co si pak takové auto koupí a myslí si, jak to má všechno krásně ověřený. A proč jsou najeté km tak důležité? Protože to prostě chceme. Já jsem si auto v bazaru koupil, ale rozhodně mě nezajímal stav tachometru, jak se s oblibou uvádí, ale celkový reálný stav vozu. Kdyby to tak dělali všichni nebyla by takové potřeba tachometry stáčet...
24. 9. 2019 10:45
Stav vozu vs km
Chtěl bych dodat, že se nikdo nemá dívat na km, ať už se jedná o malý bazar či největší AAA auto. Raději se zaměřit na stav samotného vozu. Km se stáčí, aby se udělala lepší cena. Takže radši vzít něco co má najeto více, ale běžná opotřebení stavu odpovídají... Ne že máte auto co má stav tachometru 73 tisíc a vypadá tak 250tisíc.
24. 8. 2019 10:04
AAA auto - Mototechna
Za zmínku taky stojí https://www.aaaauto.cz/…ozy-mototechna/. Ceny jsou samozřejmě dost vysoké, ale v porovnáním s úplně novým autem je to dobré. Kdo by měl zájem o zánovní auto, s pár tisíci km, tak je tohle dobrá volba. Samozřejmě platí pravidla stejná jako pro starší ojetiny. Prověřovat, prověřovat..
24. 8. 2019 10:03
AAA auto
Jinak všeobecně se i v áčkách dá koupit slušné auto. S prodejem je to teď horší, a i když tento bazar uvádí, že auto vykoupí za nejlepší cenu na trhu, je tu jen teoretická šance. Nicméně ve spojení s protiúčtem a nějaké dobré akcičky, se člověk může dostat na slušnou cenu za nový vůz.