Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Vymáhání pokut v rámci EU má být snazší, pokuty budou chodit i z ciziny

Evropský parlament ve středu schválil směrnici, která má změnit nedobytnost pokut cizinců v rámci EU.
Zpět na článek
Avatar - Ham.
6. 7. 2011 23:08
Už dávno choděj,
v záři 2010 jsem si vzal na 14dní Z4 z půjčovny na Tenerife a v říjnu jsem měl doma doporučený dopis ze španělského ministerstva vnitra, dvě černobílý fotky a výměr na pokutu 500 EUR s návodem jak zaplatit převodem z účtu a upozornění, že když nezacvakám tak budu persona non grata (trochu jsem se pocvičil protože vše bylo jen španělsky a to je zrovna jazyk kterým umím tak maximálně pozdravit a poděkovat ale slova jako max. rychlost tam a tam - máximo velocidad nevyžaduje zrovna lingvistu)... no zacáloval jsem, párkrát se tam na dovolenou ještě chci vydat a být sbalen a poslán domů při nějaké náhodné kontrole nestojí za risk. Zjistili mě jednoduše, v půjčovně si vyžádali zápůjční smlouvu a na ní byl okopírován řidičák, no a měli mě.
Rozbalit vlákno
4
6. 7. 2011 23:44
Re: Už dávno choděj,
Autopujcovna neni zrovna dobry priklad. Od nich chodily pokuty vzdycky. Jednak jste jim podepsal, ze si pokuty budete hradit sam. A pak taky policie se nejdriv obratila na pujcovnu (SPZ, vlastnik, stejny stat atd.), ta jen nevyuzila osoby blizke a podle zaznamu si overila, kdo s tim autem v inkriminovanou dobu jezdil. A pak uz jen poslala potrebna data na policii a prislusny urad. Tohle je moc jednoduche. Tady se mysli, kdyz Vas nekde zmeri radar, popripade nezaplatite pokutu na miste. To se dost casto odklada kvuli nakladnemu vyrizovani.

A ted spanelstina. Nejdriv predmet pak prisudek jako ostatne u vsechn latinskych jazyku. Navic rychlost je rodu zenskeho i ve spanelstine, takze "la velocidad maxima". ;-)
Avatar - Ham.
6. 7. 2011 23:57
Re: Už dávno choděj,
Můj případ byl právě automatický radar a z něj byly ty fotky no a kdyby to byl případ, že někdo nezaplatí pokutu na místě tak policista si opíše údaje z řidičáku nebo pasu a postup bude (byl) stejný jako v mém případu (nevím jak ve Španělsku ale v řadě zemí jsou schopni zabavit auto až do zaplacení pokuty a pak si policajti hlavu lámat vůbex nemusí a ani si ji nelámají) takže nevidím na uvedené "novince" nic převratného nebo průlomového, prostě Čech při spáchání přestupku byl je a bude zkasírován, nic nového pod sluncem..., španělštinu by bylo dobré procvičovat někde jinde než na auto cz, píší že ji neumím takže poučovat na serveru o autech nepotřebuji.
7. 7. 2011 02:56
Re: Už dávno choděj,
"Nejdriv predmet pak prisudek jako ostatne u vsechn latinskych jazyku" zas tak absolutne neplati, a to ani ve spanelstine.. navic se vsadim ze na tom papire bylo "máximo de velocidad"
Avatar - Ham.
7. 7. 2011 15:12
Re: Už dávno choděj,
Ano, přesně, španělsky sice neumím ale vyhrabal jsem si ten památeční formulář/dopis.
7. 7. 2011 09:47
Překročení povolené rychlosti jako příčina dopravních nehod?
Co je to zas za EU výplach mozku? Jako příčina nehod se pokud vím udává pouze nepřiměřená rychlost (která úplně v pohodě může být v rámci povolené rychlosti). Překročení povolené rychlosti v žádných statistikách nehodovosti není. Ale oni holt ty radary úřednickým parazitům tak krásně sypou, proč si realitu zase neupravit, že?
Rozbalit vlákno
1
Avatar - petrumr
7. 7. 2011 11:38
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
7. 7. 2011 15:05
zadne litanie o ovcich a omezovani svobod?
kde jste vy vsichni ochranci svobody a vase skalopevne presvedcovani ovci o tom, ze jedine bezbreha anarchie je ku prospechu nas vsech ?
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Guttalax
7. 7. 2011 16:51
Sjednocení EU
;-) Už se chystá i celo EU rychlost na dálnicích na 120km/h.To bude povyku!!!!!! :-! :-! :-!
Rozbalit vlákno
0