Ekonomika
Tenhle směr vývoje pístových motorů mi přijde jako takové poslední posmrtné škubnutí. Něco jako elektronicky řízené karburátory (velký průser) před tím než přišlo vstřikování. Je to moc složité a tudíž poruchové. Opravdu lituju ty chudáky co si něco takového po letech koupí z bazaru a vysypou se do toho kvůli poruchám.
Bohužel je takhle zkaženo i hodně zážehových motorů, ale naštěstí stále existují vyjímky - Méďa C 350 atd. Osobně si hodně slibuju od Mazda Skyactive, i když mazdu nemusím. No a pokud Mazdě nevyjde toto elegantně jednoduché řešení a všichni si nevezmou příklad, tak budu jako fanda spalováků chvíli 😒 a přát si rychlou popravu těchto paskvilů elektromotorama - stejně mně nakonec bude chybět hlavně zvuk některých benzíňáků.
Bohužel je takhle zkaženo i hodně zážehových motorů, ale naštěstí stále existují vyjímky - Méďa C 350 atd. Osobně si hodně slibuju od Mazda Skyactive, i když mazdu nemusím. No a pokud Mazdě nevyjde toto elegantně jednoduché řešení a všichni si nevezmou příklad, tak budu jako fanda spalováků chvíli 😒 a přát si rychlou popravu těchto paskvilů elektromotorama - stejně mně nakonec bude chybět hlavně zvuk některých benzíňáků.
Co je na skyactive-d motoru jednoduššího než na tomhle audi dýzlu? Ty spec. keramické žhavící svíčky, variabilní zdvih nebo twinturbo?
Kdo nemá na novou prémii, ale "musí" ji mít za každou cenu (z bazaru), ať se do toho klidně vysype, případně i taková životní zkušenost může být k nezaplacení...
V čem je zrovna 350 GDI tak vyjímečně jednoduchá/bezporuchová?
V čem je zrovna 350 GDI tak vyjímečně jednoduchá/bezporuchová?
Zadek mi pripomina kacera donalda, ale davat mi to nekdo zadarmiko, urcite bych nepohrdl 😄
Ten motor musi byt bomba(na diesel). 5,3 z 0-100, spotreba bude do 10
Ten motor musi byt bomba(na diesel). 5,3 z 0-100, spotreba bude do 10
bude alespon klima v zakladu nebo se za ni bude priplacet?
Neviem z kade ma redakcia takuto infosku, v kazdom pripade momentalne limity pre seriove pouzitie DSG7° su 550 Nm, motor ma 650 Nm /priskrtenych../
Takze neviem , neviem, ja by som to skor videl na klasiku 8°ZF...Ked si pozriete konstrukcne detaily Audi rady 6,7,8 zistite ze uz nie je problem dat obidve prevodovky do vsetkych z nich, Audi pracuje na tom aby Nova verzia 7° DSG zvladla aspon nejakych 700 Nm a tym padom by ju mohli dat do Top verzii RS6 a RS7. zatial, nakolko S6 a S7 maju "ohlaseny" krutak 600 Nm, aj tam by som to videl na 8°ZF, a tu pre 3,0 BiTDi takmer isto 😉
Takze neviem , neviem, ja by som to skor videl na klasiku 8°ZF...Ked si pozriete konstrukcne detaily Audi rady 6,7,8 zistite ze uz nie je problem dat obidve prevodovky do vsetkych z nich, Audi pracuje na tom aby Nova verzia 7° DSG zvladla aspon nejakych 700 Nm a tym padom by ju mohli dat do Top verzii RS6 a RS7. zatial, nakolko S6 a S7 maju "ohlaseny" krutak 600 Nm, aj tam by som to videl na 8°ZF, a tu pre 3,0 BiTDi takmer isto 😉
Přesně tohle mě po přečtení této info taky napadlo. Novou DSG by případně potřebovala (jako sůl) i R8 místo R-tronicu...
Na tom sa uz pracuje, a kedze ju caka Facelift - mozes ju tam na beton ocakavat. 😉
Zdovodnenie: Technicka Pribuznost R8 s Gallardom je jasna...a Gallardo dostane o rok tiez nastupcu a do neho taktiez uvazuju DSG, alebo tu novu DirectShift ktoru dostal Aventador, toz vyckaj casu a bude tam 😉
Zdovodnenie: Technicka Pribuznost R8 s Gallardom je jasna...a Gallardo dostane o rok tiez nastupcu a do neho taktiez uvazuju DSG, alebo tu novu DirectShift ktoru dostal Aventador, toz vyckaj casu a bude tam 😉
Dakujem redakcii za rychlu reakciu a opravu 😉
PS: To bych SNAD chápala u R8, když už.. 😄
.. ale KDYBY(ch už "musela" tuto karoserii), tak bych asi volila CLS 😉
PS: Na fotografiích jeho "složitější" design možná NEvynikne, "naživo" vypadá VELMi dobře! :yes: 😄
PS: O testech opravdu "víme své", nicméně tady to myslím i "sedí" (Mercedes "vyšší" modely prostě UMí - tam se mu (opět dle mne) NIKDO NEvyrovná.. 😉
A7 se mi líbí, ale raděj bych počkal na nový A6 allroad s tímto bi-TDI, který půjde k jeho charakteru líp, včetně 8-mi stupňového automatu, namísto 7st. dvojspojky, která je k této motorizaci v A7.
Ale píšeme o představě v reálu by u mě zřejmě (podobně jako u A7) vyhrál A6 allroad bi-TDI s 8st. automatem, přece jen je to všestrannější auto a na naše tankodromy typu D1 skoro ideální...
.. a co se "tankoD1romů" týče na ty je NEJlepší
1) Range Rover (asi bych - kupodivu - NEvolila benzín, ale nový "mňamkový" V8 4,4 s 8mi stupni nové skvělé samočinné ZF
2) [odkaz]
Pěkný den 😄
a s 3.0 BiTDI můžeme s většinou hrát hru "Jste slabší, máte padáka..." 😄
(já se nemohu rozhodnout, zřejmě nějaká "nudněbílošedostříbrná" (šedá?) - NEjsem si jista která konkrétní z nabízených...
A interier mi poslední dobou vyhovuje spíše SVĚTLÝ.. a neb na ježdění po D1 již MÁM "vhodný" vůz, tak na "všechnyostatní" dálnice raději to CLS - možná v té šedé..? 😉
Kombík ve smyslu o kterém píšeš je pro mě Ečko kombi, allroad zdaleka ne tolik, taky jeho kufr má do stěhováka hodně daleko, objem v litrech vypadá sice "kombíkově", ale kufr je hodně nízký/plýtký a navíc ho omezují více položené páté dveře, to vše je právě daň za relativně dynamický nekombíkovský zadek...
Právě CLS shooting brake má ke stylu zádě allroadu vlastně blíž, než třeba k Ečku kombi.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Vnímám, že kombíky jsou dnes často hezčí než sedany. Ale sedan je pro mě zkrátka něco víc. Je smutné, že ho často nedokáží udělat. A kupé... ty jsou u mě ještě výš a jsou pro mě naprosto dostatečné: Přes 90% cest jezdím sám. Zlomek procenta jezdím ve více jak dvou lidech. V kufru většinou vozím náhradní oblek, dvě košile a dva páry bot. Když plánuji přespat, tak jedno až dvě zavazadla. Nic co by kupé nezvládlo.
[odkaz]
[odkaz]