Novinky
Opel poctivo nasleduje trend downsizingu, má to uňho ale jeden malý háčik: nepriamovstrekový turbomotor nikdy nebude tak efektívny a mať takú nízku spotrebu, ako priamovstrekový. Mám preto (aj zo skúseností s Oplami) silnú obavu, že to deklarované zníženie spotreby bude dané extra ťažkými prevodmi, ktoré zabijú papierovo slušné parametre. A kombinácia potreby viac točiť ťažko sprevodovaný motor s nepriamym vstrekom mi nedáva taký optimistický predpoklad spotreby, ako udáva výrobca. O znížení spotreby o 25% oproti rovnako výkonnej atmosfére si dovolím silno pochybovať. :-!
Auto je to hezké, ale kvalita velmi špatná. Vlastním Insignii 2,5 roku (najeto 61000 km) a mám s ní samé problémy. Auto při rychlosti nad 100 km/h značně vibruje. Vibrace jdou do volantu a pedálů - "radost z jízdy" OPEL INSIGNIA. To není vše, po roce odešly brzdy, které mi v rámci záruky vyměnili. Celá sada pneumatik byla zničena (pravděpodobně vibracemi), tlumiče jsou již pouze na 70%! Vrže přístrojová deska (to už asi všichni ví), v zimě vrže pedál plynu. Ostravský servis si s tím neví rady, zástupce importéra nechce moc komunikovat a pomoci. Všechny zájemce o (stále hezkou) Insignii varuji, INSIGNII NE!.
... to je nejak pomale zrychleni na takovy vykon se slusnym krouticim momentem a 4x4 ne ?
A pre buducnost skus sa zbavit invektiv na adresu druhych ak nesuhlasis s ich nazorom, nemusis hned viest debatu do nepriatelskeho tonu. 😉