Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

Euro NCAP 2011: BMW X3 – Pět hvězd a zase ti chodci…

9 komentářů

Ham.
Ochrana posádky včetně dětí perfektní. Kategorii asitenční systémy přestávám rozumět. Chápu požadavky na standardně montované ESP, ABS nebo předpínače pásů to jsou jasné prvky bezpečnosti sice trochu navyšující váhu vozů nicméně s jasným vlivem na bezpečnost ale nemít omezovač rychlosti není žádná vada ale přednost. Připadá mi, že toto už je příprava na úchylné normy bruselských úředníků ve stylu všechny auta budou mít z výroby pevný omezovač rychlosti na 160 8-s
jossalito
Aneb Fabii HTP pro každého! >😒]
Ham.
Ale stejně jí dá bruselský úředník omezovač, protože co kdyby z kopce náhodou dokázala 163, nebo při volném pádu ze skály 220....
ozawasan
já vím, já vím - ochrana chodců je to, nač všichni myslíme, když kupujeme vůz - já vím....... Je mi jasné, že heboučká kapota v malé rychlosti pomůže, ale neměl by také někdo vysvětlit chodcům, že auta nejsou jaksi "od přírody" konstruována pro přežití chodce? Už se těším na testy Scanií, Tatrovek a případně i výše uvedeného BVP............
Pokud už chtějí něco hodnotit, ať vymyslí nějakou supr hvězdu za asistenční systému, zabraňujícím samotným srážkám či brzdícím a hlavně reagujícím rychleji, než samotný řidič - to jsou ty zlomky vteřin, které dělí život od rozptylové loučky............
Ham.
Koupím, ale musí mít prokazatelně zabudovaný omezovač max. rychlosti na 160km/h a přední kapota, pardon pancíř, musí mít obložení ze zdravotních matrací s certifikátem komise EU. A taky chci vidět cerfikát EUNCAP, že ani v rychlosti 160km/h si v protisměru letící čmelák (vmax=5 kmh) při nárazu neublíží a max. přetížení jeho citlivých tykadel nesmí přesáhnout 2G a zároveň nevysype ani zrnko pylu.
Dinar
Holt budou muset řidiči X3jek dávat pozor, koho sráží, dospělého mohou, dítě ne. Stačí, napsat pravidla do uživatelského manuálu, za instrukce by mohl být i nějaký ten bod navíc v hodnocení NCAP. 😐
ozawasan
Něco jako: V případě bezprostředně hrozícího nárazu se ujistěte, že je Váš bezpečnostní pás zapnutý a stěrače aktivovány. V okamžiku nárazu mějte na paměti, že neovládaným silnějším stisknutím plynového pedálu zvyšujete riziko poškození podvozkových partií,či v případě přelétnutí překážky horní skupinou úhlů, poškození kapoty, čelního skla či partií střechy. V případě takového poškození, bez odkladu nechte svůj vůz prohlédnout v autorizovaném servisu, případně opravit a vyčistit............
saldy
Z těch čelních BMW ledvinek by mohl vystřelovat airbag pro chodce 😄
Ham.
No raději to moc nikde nerozšiřuj, nakonec by se to nějaké EU komisi mohlo líbit.