Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: VW New Small Family: Šest Up!-konceptů

Volkswagen na IAA prezentuje, co všechno je možné postavit na základech miniauta VW Up!.
Zpět na článek
16. 9. 2011 01:13
16. 9. 2011 01:13
Cena Flavie
Počítal jsem jen tak ze zajímavosti, na kolik by mohla být naceněná Flavia, podle ceníku Journey a Flavie v Americe (dle kluků z Turína).
Při zachování stejného poměru za předpokladu, že Journey alias freemont bereme jako R/T verzi, což je ... mi vychází cena u Flavie 660 000 Kč po slevě (zaváděcí). Před slevou cca 700 000 Kč.
Je to tedy cena mezi Golfem a Eosem. Takže... Já bych to auto úplně nezatracoval (to, že je Flavia modernějším autem a hlavně AUTEM ve srovnání s Eosem tady asi nepochybuje nikdo, byť uznávám, že i EOS díky vynikající pevné skládací střeše své kvality má, ale VW Eos s nejslabším agregátem 1,4 TSI o výkonu 90 kW startuje na částce 742.900,- Kč.).
Jinak v podstatě tato cena je jen o chlup nižší než je základní cena 300C. Pokud by platila opět ta stejná úměra..., tak by Thema mohla stát i s příplatkem za "luxus" se základní naftou i pod 700 000.. (a nebo někde blízko této ceny). Což musím říct.... ať si co chce kdo chce říká.. ty auta by se začaly prodávat...i u nás...a za ty peníze by to zkusil nejedn nový zákazník. O tom sem přesvědčen.

Tak nezbývá než se těšit... a doufat, že to dopadne dobře.... :yes:

P.S. Ještě jedna zajímavost.. To auto je v Americe dražší než Charger, či Challenger..., takže to žádnej křáp asi nebude, pokud nebudeme předpokládat, že jsou amíci úplně natvrdlí. A prodává se zatím velmi dobře.
Rozbalit vlákno
5
16. 9. 2011 08:38
Re: Termín výsadby jahodníku
Vysazovat můžeme jahodník buď na jaře (duben, květen) nebo na podzim (srpen, září). Výhodou jarní výsadby je skutečnost, že na podzim téhož roku vytvoří rostliny další sazenice, které je možno buď dále rozsadit, nebo se jimi zahustí porost, takže výnos v příštím roce je již maximální. Navíc při jarní výsadbě docílíme ještě ten samý rok (tj. např. 2 měsíce po výsadbě) určitou menší sklizeň, např. 100 gramů z jedné rostliny. Výhodou jarní výsadby je také fakt, že rostliny využívají zimní vláhy, dobře se přijímají (není takové horko jako např. v srpnu).

Pokud sázíme jahodník na podzim, je nutno počítat s tím, že příští rok bude výnos oproti jarní výsadbě činit jen asi 20-40%. Čím později je jahodník vysázen, tím nižší výnos je příští rok dosažen. Výsadbu v říjnu již nelze doporučit, protože nejenže je výnos příští rok nízký, ale hrozí i nebezpečí odumření rostlin v důsledku nedostatečného zakořenění. Pokud sázíme sazenice na začátku srpna, lze docílit příští rok slušnou sklizeň (ale nikdy ne tak vysokou jako při jarní výsadbě).

Problémem je, že počátkem srpna nebývají sazenice jahodníku k dispozici, jsou příliš slabé. Pokud vysázíme slabou sadbu počátkem srpna a po výsadbě nastanou vysoké teploty (25-30 °C), pak může velká část sazenic uhynout. Nepomůže ani zalévání několikrát denně. Jahody totiž uschnou ne proto, že by měly málo vody, ale proto, že při vysoké teplotě rostliny nejsou schopny vodu přijímat. Pomoci může jedině zastínění, např. pomocí dřevěné desky nebo papírové krabice umístěné na jižní straně. Výhodnější je však sázet jahodník koncem srpna, kdy je k dispozici silnější sadba a teploty nebývají už tak vysoké. ... :yes:
16. 9. 2011 10:06
Re: Termín výsadby jahodníku
Mám rád jahody! >:D >:-[] :yes:
Avatar - twistedTSD
16. 9. 2011 10:37
Re: Termín výsadby jahodníku
>:D
16. 9. 2011 10:46
Re: Termín výsadby jahodníku
Co to má společného s UPem ?
16. 9. 2011 12:14
Re: Termín výsadby jahodníku
Nic, překvapuje tě to? :-)