Ekonomika
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Přejít do diskuze
To rozhodně. B200 je skvělá motorizace pro soukromé kupce s menšími ročními nájezdy (tím myslím benzín vs. diesel). Na druhou stranu 50 tis. příplatek za chiptuning je docela dost 😉
Mimochodem nikdo to zde ještě nezmínil, ale ceny dieselů jsou také velmi, velmi dobré.
Mimochodem nikdo to zde ještě nezmínil, ale ceny dieselů jsou také velmi, velmi dobré.
. :yes: :yes: ...jo takhle se mají dělat auta...tahle značka je čím dál lepší...nové Áčko bude taky bomba...
Děkuju.
Vzhledem k tomu, že např. Reneult dokáže dostat 85 kw a 190 Nm ze základní 1,2 TCe, moc to není. Ale pro základní motorizaci takto velkého vozu více než dostatečné.
Vzhledem k tomu, že např. Reneult dokáže dostat 85 kw a 190 Nm ze základní 1,2 TCe, moc to není. Ale pro základní motorizaci takto velkého vozu více než dostatečné.
Také si myslím, že základní motor v provedení B180 bohatě se svými parametry stačí, B200 pojede samozřejmě ještě lépe.
Správné oficiální údaje jsou u základního motoru 1,6 (B180) - výkon 90 kW/5000 otáček, točivý moment 200 Nm/1250 - 4000 otáček (ostaně jak je to v tabulce). Hodnoty slušné. :yes:
No jo, ale ten krouťák 😉
Já sám mám atmo 1,6, ještě slabší. V podobně těžkém voze. Domnívám se, že pro nezávodníka základ bohatě postačuje.
Nicméně, jak píši výše, 100kw by rozhodně bylo důstojnější.
Já sám mám atmo 1,6, ještě slabší. V podobně těžkém voze. Domnívám se, že pro nezávodníka základ bohatě postačuje.
Nicméně, jak píši výše, 100kw by rozhodně bylo důstojnější.
Jo, to by byla bomba 😉 Pokud by za 2-3 roky, kdy budu patrně měnit vůz, byla cena (po smlouvání a třeba skladovky) kolem těch 1/2 mil., je showroom MB jeden z prvních, kam mažu na předváděčku. 😄
To jsou ty prémiové kroky... Nabízí hezkou počáteční cenu, ale: chceš prémiový výkon? Vytas prémiové peníze... A zase z druhé stránky - na auto v podstatě nižší střední třídy je to pořád nad průměrem základu. Není to přehnaně vybičovaný motor, který bude trpět.
ta cena je moc pěkná, auto taky povedené mě se tedy rozhodně líbí víc než předešlé B
ale co nechápu je parametr tý benzinový 1.6, i neprémiová konkurence tahá ze stejné kubatury uplně jiné výkony viz třeba ecoboost...85kW je naprosto atmosférická hodnota...
ale co nechápu je parametr tý benzinový 1.6, i neprémiová konkurence tahá ze stejné kubatury uplně jiné výkony viz třeba ecoboost...85kW je naprosto atmosférická hodnota...
Souhlas auto vypadá hodně zajímavě 😉 Na to že je to Mercedes, tak cena je pěkná. Nicméně pokud by byla ještě tak o 50tis níže, tak by to byla bomba, ale to už bych chtěl moc 😄
A jak píšeš, počkejme s dojmy na "živo"...
A jak píšeš, počkejme s dojmy na "živo"...
Interiér je famózní. Tady palec nahoru, to je na jedničku s hvězdičkou. Doufám, že v nižších výbavách to nebude výrazně horší než na oficiálních fotkách.
Exteriér - doufám, že naživo to bude lepší. Zejména prolisy na boku jsou velmi "asijské". Zajímalo by mne, co by někteří zdejší diskutéři na tento prvek říkali, pokud by se objevil např. u korejců. Nicméně soudy si nechám až po reálném setkání.
Cena je výborná. A to ještě uvidíme kde bude za rok. Ano, i prémie mají akce a slevy 😉 Pokud platí i pro menší MB roky servisu zdarma, lze o tom autě říci, že je velmi výhodné. O MB! Tohle říct před krizí, tak mě většina diskutujících pošle k dr. Chocholouškovi.
Oturbená 1,6 s 85 kw? (Mimochodem, v tabulce je 90kw). To přiškrtili docela dost, to se dá vymáčknout v klidu i z atmosféry. Domnívám se, že 100 kw by pro Mercedes byl důstojnější základ 😉
Každopádně za mě Mercedesu :yes: a pokud bude exteriér naživo lepší než na fotkách, bude to úžasná nabídka.
Exteriér - doufám, že naživo to bude lepší. Zejména prolisy na boku jsou velmi "asijské". Zajímalo by mne, co by někteří zdejší diskutéři na tento prvek říkali, pokud by se objevil např. u korejců. Nicméně soudy si nechám až po reálném setkání.
Cena je výborná. A to ještě uvidíme kde bude za rok. Ano, i prémie mají akce a slevy 😉 Pokud platí i pro menší MB roky servisu zdarma, lze o tom autě říci, že je velmi výhodné. O MB! Tohle říct před krizí, tak mě většina diskutujících pošle k dr. Chocholouškovi.
Oturbená 1,6 s 85 kw? (Mimochodem, v tabulce je 90kw). To přiškrtili docela dost, to se dá vymáčknout v klidu i z atmosféry. Domnívám se, že 100 kw by pro Mercedes byl důstojnější základ 😉
Každopádně za mě Mercedesu :yes: a pokud bude exteriér naživo lepší než na fotkách, bude to úžasná nabídka.
Pod to se podepisuji. :yes: Nejhezčí malé SUV, celkově jeden z nejhezčích MB dostal 25let starou kabinu z W124ky ;-\
Béčko je potřeba vidět živě. Z fotek to nevypadá zrovna nejlépe...
Béčko je potřeba vidět živě. Z fotek to nevypadá zrovna nejlépe...
Vypadá více usedle, kratší čumák na kráse taky nepřidá, tichá síla z něj však vyzařuje, o tom žádná, bude z něj dobrý výhled, má nádherný kokpit plný příjemných linií barev, a ani na druhý pohled si nás nikdy nedovolí odkazovat do světa umakartů a vyxlajvantových ubrusů. Bude jak jinak prošpikován špičkovou technologií, o motorech ani nemluvě, ten silnější benzin, to bude to pravé. Snad již mercedes přestal tříštit síly a nabídne nekompromisní výběrový kompakt vhodný do města i na delší trasy. :yes:
U B jsem na rozpacích z velké plochy boku vozu a jsem upřímně zvědav na vzhled s jinými než obrovskými příplatkovými koly.
Co se interiéru týče, zahazuji jelenicovou rukavici připravenou od doby představení GLK do koše...tady švábští neskutečně zapracovali.
P.S.: kdy dostane krásnou palubovku i malý mercedesovský gazík??!
Co se interiéru týče, zahazuji jelenicovou rukavici připravenou od doby představení GLK do koše...tady švábští neskutečně zapracovali.
P.S.: kdy dostane krásnou palubovku i malý mercedesovský gazík??!