Novinky
zaujal ma predaj vw foxu, ten je v tabulke uplne posledny a aj hyundai i10 z korei co nie je ziaden bestseller predava v europe trikrat tolko co nemecky vw fox. Tu je jasne vidiet ze vw ten tah s foxom ale vobec nevysiel, dizajn foxu je jedna velka katastrofa a spolu s phaetonom sa stane historicky jednym z najneuspesnejsich vw. Predat 30 000 aut rocne z logom ludove auto na kapote je bieda, to uz porsche predava viacej 😉
naopak ma prekvapil fiat aj ked je zname kazdemu ze v miniautach su fiaty ako doma 😉 ale stejne vysledky pandy za posledne dva roky su ja napriek jej veku vynikajuce, to auto nestarne
nepochybujem o tom ze nova panda bude opat bestsellerom triedy ale skor ma bude zaujimat kde sa uchyti vw up a skoda citigo ale nedavam im velke nadeje aj ked osobne sa mi pacia.
naopak ma prekvapil fiat aj ked je zname kazdemu ze v miniautach su fiaty ako doma 😉 ale stejne vysledky pandy za posledne dva roky su ja napriek jej veku vynikajuce, to auto nestarne
nepochybujem o tom ze nova panda bude opat bestsellerom triedy ale skor ma bude zaujimat kde sa uchyti vw up a skoda citigo ale nedavam im velke nadeje aj ked osobne sa mi pacia.
Opět zde necháváš vyniknout svoji hloupost a nulový přehled?
Fox je auto pro jížní ameriku, neprodává se jen v Evropě, ta je pro něj až sekundární trh. V Brazílii je to poměrně úspěšný model napříč značkami.
Není to tak dávno, cos tu zvracel pod Upem a nyní už píšeš "osobne sa mi pacia".
Utřiď si názory, dovzdělej se a pak se tu snaž něco sesmolit. Zatím si tu za místního vometáka, kterého nikdo nebere vážně. :-!
Fox je auto pro jížní ameriku, neprodává se jen v Evropě, ta je pro něj až sekundární trh. V Brazílii je to poměrně úspěšný model napříč značkami.
Není to tak dávno, cos tu zvracel pod Upem a nyní už píšeš "osobne sa mi pacia".
Utřiď si názory, dovzdělej se a pak se tu snaž něco sesmolit. Zatím si tu za místního vometáka, kterého nikdo nebere vážně. :-!
Hehe, vtipne je, ze to rikas zrovinka ty... vometaku, ktereho nebere nikdo vazne >😁 >😒]
A tady někdo někoho brát vážně musí?Myslel sem si že je to diskuse do které přispěvatel vkládá svůj názor.. :no:
Nosné trhy pro miniauta jsou Francie a Itálie a tam si Škodovka ani nevrzne.... Když už by tam od VW někdo chtěl malé auto, koupí si UP!
Ve Španělsku si to ošéfuje SEAT, takže Škodovce zbydou nějaké marginální trhy typu ČR, případně něco prodá v bývalém východním Německu.... Jinak nic....
Tipnu si, že na jedno prodané Citigo (mimochodem opravdu příšerný název), připadnou tak 4 UP!
Těchhle zelených krabiček se do ciziny moc nepodívá.....
Ve Španělsku si to ošéfuje SEAT, takže Škodovce zbydou nějaké marginální trhy typu ČR, případně něco prodá v bývalém východním Německu.... Jinak nic....
Tipnu si, že na jedno prodané Citigo (mimochodem opravdu příšerný název), připadnou tak 4 UP!
Těchhle zelených krabiček se do ciziny moc nepodívá.....
Divil jsem se, kolik jezdí v itálii Fabií. Rozhodně to není nijak vzácné auto.
Celkově v Itálii jezdí poměrně hodně koncernových aut.
Celkově v Itálii jezdí poměrně hodně koncernových aut.
řeknu ti to takhle - v Evropě má Škoda tržní podíl ca 3,5%. V Itálii 0,7..... To myslím hovoří za vše....
A co chceš po škodovce? Aby byla zrazu největší automobilkou na světě?
Každoročně výrazně roste, každoročně prodává víc a víc. Tobě je to málo?
Každoročně výrazně roste, každoročně prodává víc a víc. Tobě je to málo?
ježiš to je s prominutím jak do dubu....
Prostě v Itálii je Škodovka opravdu podstatně míň oblíbená než kdekoliv v Evropě (mimochodem její italské prodeje mají spíš klesající tendenci). Proto jsou tam její prodejní šance defacto nulové.....
Není to nic proti Škodovce, je to jen konstatování, jak je vnímaná na patrně nejdůležitějším trhu s miniauty v Evropě....
Prostě v Itálii je Škodovka opravdu podstatně míň oblíbená než kdekoliv v Evropě (mimochodem její italské prodeje mají spíš klesající tendenci). Proto jsou tam její prodejní šance defacto nulové.....
Není to nic proti Škodovce, je to jen konstatování, jak je vnímaná na patrně nejdůležitějším trhu s miniauty v Evropě....
Neřekl bych, že mají nulové prodeje, ani že by byla tendence klesající. Nehledě na to, že oslovit italský trh se dá nejvíce modelem, který až doteď škodovka defacto neměla. Teď se situace změní. To mi věř.
prodeje Škodovky máš tady😒br />
[odkaz]
(poslední číslo je rok 2009, vidíš jak to vedou, Seat je tam taky 😄
Čili věř si čemu chceš, ale úspěch Škodovky s Citigo v Itálii není moc reálný.
Jestli se tam bude něco prodávat, tak UP!
Tím bych to ukončil, protože nemá cenu se hádat o pocitech....
(poslední číslo je rok 2009, vidíš jak to vedou, Seat je tam taky 😄
Čili věř si čemu chceš, ale úspěch Škodovky s Citigo v Itálii není moc reálný.
Jestli se tam bude něco prodávat, tak UP!
Tím bych to ukončil, protože nemá cenu se hádat o pocitech....
Kdybych byl zákeřný, tak ti tady začnu argumetnovat tím, jak klesají všichni a škodovka tedy ve své podstatě méně než ostatní atd atp..
O tom to asi ale nebude, že?
Italský trh dokonale zdeformovalo šrotovné, a jelikož si Itálie dnes nestojí nijak lépe, spíš bych řekl, že citelně hůře, lepší časy už byly - to platí pro všechny výrobce prodávající v Itálii.
O tom to asi ale nebude, že?
Italský trh dokonale zdeformovalo šrotovné, a jelikož si Itálie dnes nestojí nijak lépe, spíš bych řekl, že citelně hůře, lepší časy už byly - to platí pro všechny výrobce prodávající v Itálii.
tady máš tabulku tržních podílů.... čoveče škodovka klesá jak absolutně, tak relativně....
co vybalíš teď?
[odkaz]
co vybalíš teď?
[odkaz]
Nemůžeš tam tu tabulku přilepit celou?
nemůžu, protože má strašně moc řádků a navíc italské automobilky mají tabulku separátní, takže to stejně nejde srovnávat. Jinak ale jestli tě zajímá značka Fiat, tak za stejné sledované období (2000-2009) se jeho tržní podíl zmenšil z 25,95 na 25,46%....
Ok.
Celú tabuľku sem dať nemôže, pretože na začiatku je Fiat s poklesom predaja 22%, zatiaľ, čo pokles predaja v Taliansku je cca 12%.
Ale ja ti tu odkaz dám - Národná asociácia predajcov automobilov - ANFIA
IMMATRICOLAZIONI - sú prihlásené auta v Taliansku, pod tým sú súbory s tabuľkami predaja v jednotlivých kategóriach: [odkaz]
Ale ja ti tu odkaz dám - Národná asociácia predajcov automobilov - ANFIA
IMMATRICOLAZIONI - sú prihlásené auta v Taliansku, pod tým sú súbory s tabuľkami predaja v jednotlivých kategóriach: [odkaz]
No FIAT díky těmto třem autům ztratí nejvíce, což je logické a pak tu máme Brouka...no maj se v IT na co těšit.Sám sem zvědav, jak to dopadne.
O tom, kdo vládne v Evropě v miniautech není pochyb, F500 a Panda dohromady dávají dohromady 400 tis. aut za loňský rok, hned za nimi se 150 tis. Twingo (trochu jsi se Emele spletl s jeho neúspěšností), které prošlo podařeným faceliftem. Kolínská trojčata se blíží 300 tis. kusů a to se jistě blíží jejich nástupce.
Můj odhad celé VW trojky je kolem 200 tis. ročně dohromady s poměrem 2/3 UP! a zbytek Mii s Cigo, samozřejmě dle stanovené ceny.
Můj odhad celé VW trojky je kolem 200 tis. ročně dohromady s poměrem 2/3 UP! a zbytek Mii s Cigo, samozřejmě dle stanovené ceny.
Z tabulky mě překvapilo, jak klesá prodej pětistovky, jsem zvědavý, kolik to bude tento rok. Pak se dá predikovat trend. Osobně ho tipuji do budoucna na klesající.
Co takhle číst další auta a nejen F500?
F500 -7,7%
C1 - 16%
i10 - 20%
Twingo -13,9%
Ka -13,3%
Fox -10%
Panda -21%
Spark -6,3%
Smart -12,7%
Aygo -19,5%
Sakra, jak tak koukám, tak jsi úplně vedle, protože celá třída si pohoršila o dost více než F500, takže o čem to prosím tě píšeš?
F500 -7,7%
C1 - 16%
i10 - 20%
Twingo -13,9%
Ka -13,3%
Fox -10%
Panda -21%
Spark -6,3%
Smart -12,7%
Aygo -19,5%
Sakra, jak tak koukám, tak jsi úplně vedle, protože celá třída si pohoršila o dost více než F500, takže o čem to prosím tě píšeš?
mimochodem, letos třída minivozů v Itálii -25% (loňské prodeje se šrotovným atd.), F500 v Itálii -10%..... Čili na klesajícím trhu její tržní podíl roste....
Ale to je pro zdejší diskusi asi příliš sofistikovaný argument 😄
Ale to je pro zdejší diskusi asi příliš sofistikovaný argument 😄
Nehodnotím celý trh, hodnotím pouze zájem o velmi specifický retro model.
Z toho mi vyplývá jedno. Zájem o tento model se rok od roku snižuje.
A znovu opakuji, nezajímá mne, jak si stál celý trh. Tenhle faktor nehodnotím.
Z toho mi vyplývá jedno. Zájem o tento model se rok od roku snižuje.
A znovu opakuji, nezajímá mne, jak si stál celý trh. Tenhle faktor nehodnotím.
Aha, děkuji za vysvětlení toho, že nedokážeš přiznat svou chybu.
Já ti připomínám, že jsem psal o něčem úplně jiném a to o tom, že se pětistovky prodává rok co rok méně. Nezajímá mne omáčka okolo.
Takže jsi vlastně omezenec, když nechápeš věci v souvislostech, to jsi chtěl napsat, ano?
Fiat 500 evidentně prodejně roste, každoročně zvětšuje podíl na trhu.
Fiat 500 evidentně prodejně roste, každoročně zvětšuje podíl na trhu.
Hádat se o nicneříkajících procentech s tebou nemá smysl. Očividně si v matematice nikdy neexceloval.
No očividně více jako ty, matfyzáku. Mezery už máš v porovnávání čísel.
Jo, pořád dovedu rozeznat, které je větší a které menší. Což ty očividně ne. :no:
Dobrá, takže prvních 14 dní matematiky v 1. třídě ZŠ máme za sebou. A teď budeme pokračovat dále. Procenta ti něco říkají? To už je pomalu tuším 6. třída, takže nám toho zbývá probrat spoustu.
A co teprve až zjistíme, že na světě není jen jeden model auta...
A co teprve až zjistíme, že na světě není jen jeden model auta...
Dobrej postřeh, ta realita je přehledným důkazem toho, jak se v Itálii dokonale vyčerpal designový potenciál, jedním z nejúspěšnějších aut je tam reminiscence na šedesát let starý vůz pro masy. Je to to samé,jako kdyby byl Brouk v německu druhým nejprodávanějším autem... >😁
Ten nástup pětistovky byl podmíněn ani ne tak jejími kvalitami, jako nemožností pořídit si jiný vůz. Všichni holt nechtěli pandy, tak vzali za vděk pětistovkou. Ta éra však pomalu končí... a je to tak správně, osobně neznám aktuální příklad bezradnějšího designu.
Ten nástup pětistovky byl podmíněn ani ne tak jejími kvalitami, jako nemožností pořídit si jiný vůz. Všichni holt nechtěli pandy, tak vzali za vděk pětistovkou. Ta éra však pomalu končí... a je to tak správně, osobně neznám aktuální příklad bezradnějšího designu.
GTI, přečti si prosím mou reakci na jossalita, ať nejsi za *ola 8-s Jestli máš alespoň základní vzdělání a umíš trojčlenku, tak F500 v rámci třídy naopak rostla, kdyby nebyla krize a celkové prodeje aut by rostly, tak F500 má jeden z největších růstů prodejů.
Nauč se číst, chválím Jossalita, za dobrej postřeh, tedy za to, co napsal na závěr o tom odhadu trvalého poklesu. Dále pokračuji v textu, kde právě na vysokých číslech dokazuji, jak se tam dokonale vyčerpal designový potenciál, neboť tam lidem v podstatě i přes designovou sterilitu daného modelu nezbylo nic jiného než kupovat pětistovku (nechtěli-li pandu).
Tohle je zatím pro tebe příliš složité, jak však vidím dole, když sem dáš nějaký obrázek, je to milé a adpovídající tvé diskusní úrovni, v tom pokračuj, ale nepouštěj se tu do výkladových rovin, to bys mě dojal 😉
Tohle je zatím pro tebe příliš složité, jak však vidím dole, když sem dáš nějaký obrázek, je to milé a adpovídající tvé diskusní úrovni, v tom pokračuj, ale nepouštěj se tu do výkladových rovin, to bys mě dojal 😉
Vidím, že pro Tebe je matematika také příliš složitá. F500 zažívá stále růst, jako stylovka o dost dražší než Panda se i v době krize prodává, což dává smysl. Panda je určena pro zcela jinou sortu zákazníků, je daleko praktičtější a zbytek dobře víš, jen svou chybu nejsi schopen přitnat.
Ä tvrzení, že ti co nechtěli pětidvéřovou Pandu koupili F500 je snad vtip roku, to je na briliantový ventilek. A těm, co nechtějí Tuarega, nezbývá nic jiného než koupit Scirocco, ne? >😁
Ä tvrzení, že ti co nechtěli pětidvéřovou Pandu koupili F500 je snad vtip roku, to je na briliantový ventilek. A těm, co nechtějí Tuarega, nezbývá nic jiného než koupit Scirocco, ne? >😁
Pojem stylovka v případě F500 je stejně trefný jako v případě Favoritu. Stylovkou je ypsilonka od Lancie, nikoliv F500. To je pohý pokus vyrobit retro. Ve výsledku ovšem žalostný. Ti co nechtěli v miniautech národní volbu v podobě pandy, neměli do příchodu pětistovky šanci. Zde nejde o to, komu je vůz určen, ale jde o to, co tamní trh v národní nabídce umožňoval. Umíš si představit úroveň trhu, kdyby zase v Německu byl Brouk druhý nejprodávanější model? Ta nákupní horečka po náběhu byla právě odrazem jiné dlouhodobé nemožnosti - buď Pandu nebo nic... Trochu si o tom popřemýšlej, tvá uhlopříčková úvaha je výrazem neznalostí, byť (uznávám) určovaná mladým věkem a tomu úměrně omezenými vědomostmi.
Tvůj naivní příklad s Touaregem jen posiluje mé vědomí, žes dokonale zabetovnovaný. Ten, kdo nechce v Německu z národní produkce Touarega, má v nabídce celkem čtyři další národní možnosti, a v tom je právě ten podstatný rozdíl.
Tvůj naivní příklad s Touaregem jen posiluje mé vědomí, žes dokonale zabetovnovaný. Ten, kdo nechce v Německu z národní produkce Touarega, má v nabídce celkem čtyři další národní možnosti, a v tom je právě ten podstatný rozdíl.
Ale ty čísla jsou čísly celovropskými, nikoliv evropskými.
A na logiku, že Pandu nebo nic jsi přišel jak? Itálie rozhodně není tolik nacionální trh jako např. Německo, však se stačí podívat na prodeje Golfu právě tam.
U každého produktu, nejen u auta, je nutno před započetím výroby důkladně prozkoumat cílovou skupinu, takže se pěkně pleteš.
A k poslednímu tvému odstavci. Zcela jsi nepochopil, že Panda a F500 nejsou navzájem konkurenti, jak by se mohlo zdát, ať už jde o prostornost, praktičnost, cenu, styl a hlavně cílovou skupinu, tak v tom všem jsou si F500 a Panda zcela odlišní.
V tomto případě taháš za velmi krátký konec, ztrapňuješ se a jelikož je mi tě líto, tak tě dále nebudu týrat.
GTI, vzchop se, přiznej svou chybu a nebuď infaltilní.
A na logiku, že Pandu nebo nic jsi přišel jak? Itálie rozhodně není tolik nacionální trh jako např. Německo, však se stačí podívat na prodeje Golfu právě tam.
U každého produktu, nejen u auta, je nutno před započetím výroby důkladně prozkoumat cílovou skupinu, takže se pěkně pleteš.
A k poslednímu tvému odstavci. Zcela jsi nepochopil, že Panda a F500 nejsou navzájem konkurenti, jak by se mohlo zdát, ať už jde o prostornost, praktičnost, cenu, styl a hlavně cílovou skupinu, tak v tom všem jsou si F500 a Panda zcela odlišní.
V tomto případě taháš za velmi krátký konec, ztrapňuješ se a jelikož je mi tě líto, tak tě dále nebudu týrat.
GTI, vzchop se, přiznej svou chybu a nebuď infaltilní.
Golf má výsledky v Itálii proto, že tam nemá důstojnou konkurenci. Ta přijela až s novou Alfou. Úprk k F500 nastal proto, že národní produkce v miniautech nabízeal jen pandu, tedy ten, kdo chtěl národní (ikonickou) třídu v Itálii, byl do příchodu F500 nucen koupit výhradně Pandu. Tamní kupci pětistovek nepřešli od Foxů či od Twing, ti prešli právě od Pand.
Mám s týpku tvého intelektuálního rozměru trpělivost, vím, že je ti trapné tu koktat další omluvu, neboť při svém mladém věku jsi zatím nedosáhl a dosáhnout ani nemoh stavu, který by ti umožňoval věcný i diskusní nadhled. Pokus se prostě na věci nedívat ve své (doufej) zatímní omezenosti, oprosti se od zobákovských charakeristik a o to více na danou věc nahlížej, či se o to alespoň pokoušej nahlížet, okem člověka, který by snad měl mít špetku rozumu, nejen schopnost papouškovat skripta...
Mám s týpku tvého intelektuálního rozměru trpělivost, vím, že je ti trapné tu koktat další omluvu, neboť při svém mladém věku jsi zatím nedosáhl a dosáhnout ani nemoh stavu, který by ti umožňoval věcný i diskusní nadhled. Pokus se prostě na věci nedívat ve své (doufej) zatímní omezenosti, oprosti se od zobákovských charakeristik a o to více na danou věc nahlížej, či se o to alespoň pokoušej nahlížet, okem člověka, který by snad měl mít špetku rozumu, nejen schopnost papouškovat skripta...
Uvedomuješ si, že v debate o autách si najväčšiu časť príspevku ponechal na osobné invektívy? Taliani mali aj pred 500 predsa Ypsilonku, takže žiaden "úprk" sa nekonal...
Jenže ty pořád píšeš o Itálii a tam se rozhodně všechny F500 neprodaly. Tam ti to kulhá. Oblíbenost F500 je po celé Evropě. Dej důkaz, že přešli od Pand. Hlavně mi přibliž tu podobnost, zatím jen urážíš, což je dost chabé.
Nepěň, já jsem v klidu, protože vím, že mám pravdu, ty potřebuješ svou lež za každou cenu nějakým způsobem, i iracionálním, obhájit.
Ty svoje zobáky, skripta, papouškování, s tím si prosím vytři víš co, používej fakta, data, inteligenci a ne lži, svinstva, urážky, nadávky, osočování, neklesej na úroveň výkalů 😉 Jsem ostrý, ale bavím se u toho >😁
zatím dobrou, vyspi se z toho a na noc ten dole předepisovaný Lexaurin, jo? Klidně i dvě tablety.
Nepěň, já jsem v klidu, protože vím, že mám pravdu, ty potřebuješ svou lež za každou cenu nějakým způsobem, i iracionálním, obhájit.
Ty svoje zobáky, skripta, papouškování, s tím si prosím vytři víš co, používej fakta, data, inteligenci a ne lži, svinstva, urážky, nadávky, osočování, neklesej na úroveň výkalů 😉 Jsem ostrý, ale bavím se u toho >😁
zatím dobrou, vyspi se z toho a na noc ten dole předepisovaný Lexaurin, jo? Klidně i dvě tablety.
Ty nemůžeš mít pravdu z podstaty. Z podstaty své nevědomé úvahy. To co tu předvádíš je klasická ukázka študentíka s rudýma ušima, co si v Bibione na hajzlíku přečetl půlku speedu a domnívá se, že teď už s každým garážově zatočí. Jinak mě špatně chápeš, já tě přece neurážím. Čím bych tě urážel, větou o tom, žes mladý student, který zatím v životě dokázal leda navrčet skripta? Vždyť je to pravda. A že tě to uráží? No to už je tvůj problém, jak se na sebe díváš.
My píšeme o Itálii a o prodejích pand a pětistovek právě v Itálii. Do zahájení prodejů F500 tam byla v nabídce v dané třídě národní produkce jen v podobě Pandy. Kupci pětistovek jsou lidé, kteří nechtěli Pandu, ne že by chtěli pětistovku. O tom je pravda těch vysokých prodejů. Ty už jsi se ve své zoufalosti dostal tak daleko, že bys tu chtěl i zapírat, že se vůbec pětistovky v té Itálii prodávají >😁
Nechtěl jsem ti tak zřetelně pocuchat sebevědomí, Ronaulte, koukám, že už jedeš v rovině svinstva a urážek... 8-s pravděpodobně nějaké pozůstatky pubertálních nálad. Tak se hezky vyspi, a zítra si o přestávku přehraj tu zoufalost cos tu předvedl.
My píšeme o Itálii a o prodejích pand a pětistovek právě v Itálii. Do zahájení prodejů F500 tam byla v nabídce v dané třídě národní produkce jen v podobě Pandy. Kupci pětistovek jsou lidé, kteří nechtěli Pandu, ne že by chtěli pětistovku. O tom je pravda těch vysokých prodejů. Ty už jsi se ve své zoufalosti dostal tak daleko, že bys tu chtěl i zapírat, že se vůbec pětistovky v té Itálii prodávají >😁
Nechtěl jsem ti tak zřetelně pocuchat sebevědomí, Ronaulte, koukám, že už jedeš v rovině svinstva a urážek... 8-s pravděpodobně nějaké pozůstatky pubertálních nálad. Tak se hezky vyspi, a zítra si o přestávku přehraj tu zoufalost cos tu předvedl.
GTI, ty se v tom plácáš jako ryba na suchu.
Kupci pětistovek že nechtěli Pandu? Sorry, to je naprostý blábol. Nikdo si neřekne, že si chce koupit supermini, ale místo pětidveřové Pandy dá dvakrát tolik peněz za dvoudveřovou 500, protože se mu Panda nelíbí. Vnímám tvou osobní averzi k 500, ale neměl bys dovolit, aby ti takovým způsobem mátla úsudek. Pokud by ses nad tu averzi dokázal na chvíli povznést, musel bys vidět, že F500 jako stylové dámské auto nemá konkurenci v celé Evropě a s Pandou se moc neprotíná. Mužská část populace může preferovat ve vyšších konfiguracích Twingo (RS) nebo dejme tomu Ka, to ale dominantní cílová skupina není. Osobně znám spoustu mladých slečen, které se do F500 na první pohled zamilovaly a některé v něm i jezdí, to není žádná z nouze ctnost!
PS: doufám, že se pod tabulkou pravdy neodvážíš zmínit Foxe, který se krčí kdesi za korejskou a japonskou konkurencí. Ano, nově do toho promluví Up!&spol., já sázím na příčky nejvyšší, v diskusi o horní tabulce jsou ale irelevantní.
Kupci pětistovek že nechtěli Pandu? Sorry, to je naprostý blábol. Nikdo si neřekne, že si chce koupit supermini, ale místo pětidveřové Pandy dá dvakrát tolik peněz za dvoudveřovou 500, protože se mu Panda nelíbí. Vnímám tvou osobní averzi k 500, ale neměl bys dovolit, aby ti takovým způsobem mátla úsudek. Pokud by ses nad tu averzi dokázal na chvíli povznést, musel bys vidět, že F500 jako stylové dámské auto nemá konkurenci v celé Evropě a s Pandou se moc neprotíná. Mužská část populace může preferovat ve vyšších konfiguracích Twingo (RS) nebo dejme tomu Ka, to ale dominantní cílová skupina není. Osobně znám spoustu mladých slečen, které se do F500 na první pohled zamilovaly a některé v něm i jezdí, to není žádná z nouze ctnost!
PS: doufám, že se pod tabulkou pravdy neodvážíš zmínit Foxe, který se krčí kdesi za korejskou a japonskou konkurencí. Ano, nově do toho promluví Up!&spol., já sázím na příčky nejvyšší, v diskusi o horní tabulce jsou ale irelevantní.
GTI, zase snažíš argumentovat bez potřebných znalostí. Tvoje argumenty mohou znít pro některé jedince, kteří dávají přednost formě před obsahem, možná i věrohodně. Mě jsi bohudík nepřesvědčil. Zkus se dovzdělat a pozměnit svoje argumenty.
Prodeje Pandy a 500 v Itálii😒br />
Rok Panda 500
2004 112 000 -
2005 131 000 -
2006 148 000 -
2007 170 000 33 000
2008 149 000 93 000
2009 172 000 80 000
2010 139 000 68 000
Prodeje Pandy a 500 v Itálii😒br />
Rok Panda 500
2004 112 000 -
2005 131 000 -
2006 148 000 -
2007 170 000 33 000
2008 149 000 93 000
2009 172 000 80 000
2010 139 000 68 000
Domnívám se, že do výkladových rovin by ses měl také pouštět s mnohem větší obezřetností a pokorou. Jossalitova predikce poklesu, za kterou jej tak chválíš vychází z chybné interpretace dat, jak na to trefně upozornil Ronault. Takže nejenže jsi špatně pochopil Ronaultův správný postřeh, ale ty jsi špatně pochopil i kauzalitu Josalitova textu. 😉
Je to marné, je to marné, je to marné. Je pozdní večer a GTI je již příliš unaven, už nepoužívá logiku, mozek, prostě jen obhajuje bezmyšlenkovitě, co se mu řekne, taková pracovní rutina 😉
Velmi oceňuji, že svůj aktuální blábol ponecháváš v rovině domněnky, ostatně zaujímat postoje, že F500 přesahuje do prémiového segmentu, to snad není ani na ty legendární hadry... >😁 😉
Pokud se podíváš na klientelu F500, tak i u nás mezi ní patří lidé s vyšší než průměrným příjmem. Tahle klientela si F500 pořizuje jako stylovku, druhé auto do rodiny, auto pro manželku, dceru nebo milenku. Totéž platí na západ od našich hranic.
Panda je spíše praktické auto, které v některých (smutných, i když méně smutných než v rodinách bazarových kovbojů) případech plní auto rodinné, případně auto pro manželský pár v důchodu. Rozhodně si jej nikdo nekupuje jako stylovku.
Nakousnul jsi Ypsilonku. Pokud jsi někdy byl v Itálii (jo, Bibione, tam to znáš 😉 ), tak jsi mohl Ypsilonek vidět na silnicích spousty. Pamatuješ si, kdo je řídil? Většinou starší dámy kolem 40-50 let. Toť cílová skupina.
Už chápeš ten pojem "cílová skupina"?
[odkaz]
[odkaz]
Panda je spíše praktické auto, které v některých (smutných, i když méně smutných než v rodinách bazarových kovbojů) případech plní auto rodinné, případně auto pro manželský pár v důchodu. Rozhodně si jej nikdo nekupuje jako stylovku.
Nakousnul jsi Ypsilonku. Pokud jsi někdy byl v Itálii (jo, Bibione, tam to znáš 😉 ), tak jsi mohl Ypsilonek vidět na silnicích spousty. Pamatuješ si, kdo je řídil? Většinou starší dámy kolem 40-50 let. Toť cílová skupina.
Už chápeš ten pojem "cílová skupina"?
[odkaz]
[odkaz]
Pochop, že v rozhovorech s tebou nemám co chápat. Ty máš navrčené pasáže z internetu a o reálném životě se zatím jen domníváš. Přesně tak, jako se ve své vlastně ještě dětské naivitě zatím jen domníváš, jak to chodí, když někdo své milence kupuje auto... >😁 K těmto tématům nemáš zatím šanci se relevantně vyjadřovat.
Pokud pak holky ve 40 charakterizuješ jako starší dámy... >😁 pak jsi asi uhodil hřebíček. Ano, tohle kolem, to zatím není tvůj svět, ty zatím jen šustíš tím speedem někde opravdu v tom Bibione a zažíváš při splachování krátkodobý opojný pocit, že víš. Nevíš. Neznáš. Neumíš. To je tvůj, s odkazem na věk a na zkušenosti, zcela přirozený status. Tak mi prosím nevnucuj své naivní úvahy o tom, co je stylovka, a co si myslíš o čtyřicetiletých ženách... 😄
Pokud pak holky ve 40 charakterizuješ jako starší dámy... >😁 pak jsi asi uhodil hřebíček. Ano, tohle kolem, to zatím není tvůj svět, ty zatím jen šustíš tím speedem někde opravdu v tom Bibione a zažíváš při splachování krátkodobý opojný pocit, že víš. Nevíš. Neznáš. Neumíš. To je tvůj, s odkazem na věk a na zkušenosti, zcela přirozený status. Tak mi prosím nevnucuj své naivní úvahy o tom, co je stylovka, a co si myslíš o čtyřicetiletých ženách... 😄
Kdyz dojdou argumenty, tak je potreba osobnich utoku - detinske reakce... jeste ze je to jen na urovni virtualnich zvastu, pze v podobe realne debaty (napr. nad 5tym pivem) by ti pravdepodobne nekdo davno rozbil lebku 😄
Ubohé, koreamilče.
Ubohé jsou GTIho argumenty, stejně jako tvá nahoře předvedená logika.
Jde o suché hodnocení faktů. Hledat v tom logiku, to bys mne dojal. :-!
Pravda, hledat u tebe logiku při hodnocení faktů, to by bylo dojemné, hlavně pokud jde o tebou tak nenáviděnou italskou produkci.
Jen je škoda, že to neumíš otevřeně přiznat. Jsou tu takoví, kteří to řeknou rovnou, že nemají bez jakýchkoliv důvodů rádi německou produkci, japonskou atd., ty jen chodíš kolem horké kaše a utlačuješ to trauma v sobě. 😐
Jen je škoda, že to neumíš otevřeně přiznat. Jsou tu takoví, kteří to řeknou rovnou, že nemají bez jakýchkoliv důvodů rádi německou produkci, japonskou atd., ty jen chodíš kolem horké kaše a utlačuješ to trauma v sobě. 😐
Psychologický rozbor zkus na svou mámu. :-!
Moje máti jej nepotřebuje, ty akutně ano 😉
Zatlač na pilu, zkus to nějak obhájit, co jsi napsal. Nebo to zkus odvolat, to by bylo logičtější.
Zatlač na pilu, zkus to nějak obhájit, co jsi napsal. Nebo to zkus odvolat, to by bylo logičtější.
Větší číslo x menší číslo. Co je na tom nelogického?
V době krize, kdy celý automobilový trh prodělává pád, tak je úspěch to, že si prodejce pociťuje menší ztráty prodejů než konkurece, což Fiat 500 prokazuje. Pokud by krize nebyla, tak by Fiat 500 byl v plusových hodnotách a přírůstek by byl jeden z nejvyšších v třídě.
Ale pokud si vystačíš s tím, že ti udělá radost pokles prodeje F500, tak ti radost dále kazit nebudu, třeba by to byla na dlouhou dobu poslední. 😉
Ale pokud si vystačíš s tím, že ti udělá radost pokles prodeje F500, tak ti radost dále kazit nebudu, třeba by to byla na dlouhou dobu poslední. 😉
Jelito :-! >😁
Už jsem poznal, že na víc nemáš. Tak si ještě klidně ulev juniore. :-!
Já na to mám - tak si poskočím, tak si vyskočím
Já na to mám - jsem v balíku a tak mám všude známý
Já na to mám – všechno zaplatím, všechno utratím
Já na to mám - přede mnou hned každej hačačá....
JELITO podruhé... :-!
Já na to mám - jsem v balíku a tak mám všude známý
Já na to mám – všechno zaplatím, všechno utratím
Já na to mám - přede mnou hned každej hačačá....
JELITO podruhé... :-!
Slovní spojení "domnívám se" jsem použil kvůli určité shovívavosti k tobě a v naději, že snad konečně užiješ ten lexaurin a třeba taky více začneš studovat výrokovou logiku a naučíš se lépe interpretovat data.
PS. Tu pětistovku bych ti ze srdce přál. Jízda v ní by ti určitě pomohla zbavit se zbytečného napětí. Možná by potom nebyl třeba ani ten lexaurin. 😉
PS. Tu pětistovku bych ti ze srdce přál. Jízda v ní by ti určitě pomohla zbavit se zbytečného napětí. Možná by potom nebyl třeba ani ten lexaurin. 😉
No ono ukrojit 10-15% trhu je docela slušnej bussines.Taky je možné že díky třem variacím mohou bejt tři auta na jednom trhu a cenově to mastit jen s jedním.
tu tipovačku vidím VELMI podobně.... (předtím jsem tipoval UP! na 100tks, ale jaksi jsem přehlídnul, že se to bude dělat i jako 5dv :😉 )
UP - 120 000
Seat - 50 000
CitiGo - 25 000
Seat - 50 000
CitiGo - 25 000
No, já 150.000 považuju za relativní neúspěch, ve srovnání s relevantní konkurencí (trojčata, Panda, 500, Ka) a minulou generací Twinga.
Problém bude ten, že tento trh se automaticky nenafoukne o 150 tis kusů. Někdo na to doplatí. Kdo a kolik, to si můžeš zkusit tipnout. 😉
Pravda, ale taky nelze vyloučit určitý kanibalismus v řadách VW popř. Škody a Seatu, tedy že část kupců nejlevnějších verzí Pola, Fabie nebo Ibizy (ti co prostě chtějí tu kterou značku a "co nejlevněji") půjde o třídu níž.
Kolik to bude, je samozřejmě otázka.
Kolik to bude, je samozřejmě otázka.
Kanibalismus? Ten bude minimální. NSF se bojí především konkurence. VW to s cenotvorbou a cílením na zákazníka u svých modelů fakt umí. 😉
Umí, ale zrovna "na okrajích", tj. mimo jejich zaběhané třídy jim občas ujede ruka. Viz Lupo (a Fox) nebo z druhého konce Phaeton.
Obdobně dopadlo Audi s A2 a zřejmě i dnes s A1, o Seatech ani nemluvě.
Obdobně dopadlo Audi s A2 a zřejmě i dnes s A1, o Seatech ani nemluvě.
No samozřejmě, tak je to vždy. A já sázím, že prodeje budou mnohem vyšší, než u aktuálního Twinga. Vzhledem k tomu, že trojčata mají 280.000 a už mají pár let za sebou, tipuju prodeje Up&spol. nad 250.000 za rok (pokud to VW nezazdí vysokou cenou).
Doplatí na to určitě Twingo, je konfigurované prakticky stejně, jako Up!. Podobný problém bude mít i Ka. Pětistovka si podle mě větší část své dámské klientely udrží, Panda zase bude těžit z veledůležité value for money.
Doplatí na to určitě Twingo, je konfigurované prakticky stejně, jako Up!. Podobný problém bude mít i Ka. Pětistovka si podle mě větší část své dámské klientely udrží, Panda zase bude těžit z veledůležité value for money.
Na 250 tis se nemůžou dostat. Není na to kapacita, nikdo na to neobjednával díly u dodavatelů.
Koncern stanovil max výrobu na 180 tis NSF za rok.
To jen abys pak nepsal o neúspěchu. 😉
Koncern stanovil max výrobu na 180 tis NSF za rok.
To jen abys pak nepsal o neúspěchu. 😉
Tak to jsou dost skromné cíle. Pokud VW nepřekoná obstarožní TPCA, nedá se podle mě o úspěchu mluvit.
Ale já se ti tu snažím vysvětlit, že VW na to prostě nemá v součaasné době kapacitu. Celou produkci má prkaticky vyprodanou a nemá výrobní kapacity na víc, jak 180 tis. ks NSF.
Kde nic není, ani smrt nebere.
Leda, že bys jim postavil novou továrnu.
Kde nic není, ani smrt nebere.
Leda, že bys jim postavil novou továrnu.
To je alibismus. Pokud VW neprodá víc NSF než se prodá kolíňat, tak je to neúspěch.
Nemám slov... 8-s
To je dobře, že nemáš slov. Neboť přijít s podobným tvrzením někdo s fiatomilců, že ten a ten model tolik neprodává, neb ho není kde vyrábět, tak se tady tomu směješ ještě zítra.
Naposledy jsem tento argument slyšel u Hyundai i40 - není kapacita na výrobu 2.0CRDI, proto má i40 pouze 1.7CRDI. Moje odpověď je vždy stejná - to je jejich problém, na mém hodnocení to nic nemění.
Ok, tvůj názor, tvůj boj. Možná bys mohl srovnat, jak na tom byli v prvním roce prodejů konkurenti. Srovnávat zaběhnutou výrobu a modely s novinkou, není nikdy košér.
Můj boj to není, mě se kategorie supermini nijak osobně nedotýká. Jen říkám, že pokud se zbrusu nového auta od VW prodá pod třemi značkami stejně jako postaršího Twinga a o 100.000 méně než přímé konkurence od TPCA, pak to za úspěch nepovažuju. Pokud VW ano, pak to svědčí o jeho malém sebevědomí v dané třídě.
Koncern VW nestojí na této třídě aut.
Vstupuje do ní.
Připadá mi, jako bys tu podvědomě hlásal. "přijde koncern, všechny ostatní zadupe do země, všichni ostatní začnou krachovat".
Jde o náběh nové výroby, ta nikdy nebude atakovat zaběhnutou konkurenci. To bys jí potom velmi křivdil - myslím, té konkurenci.
Vstupuje do ní.
Připadá mi, jako bys tu podvědomě hlásal. "přijde koncern, všechny ostatní zadupe do země, všichni ostatní začnou krachovat".
Jde o náběh nové výroby, ta nikdy nebude atakovat zaběhnutou konkurenci. To bys jí potom velmi křivdil - myslím, té konkurenci.
VW má v Evropě dostatečnou image na to, aby prosadil auto i mimo své domácí třídy. Samozřejmě ne nějaký model pro třetí svět (zdravíme Fox na smetiště dějin).
Nemusí to být první rok, ale po náběhu prodejů pod třemi značkami v několika karosářských verzích musí mít VW větší ambice než dotáhnout se na Twingo nebo F500, které se prodává pod jednou značkou v jedné karosářské variantě.
Nemusí to být první rok, ale po náběhu prodejů pod třemi značkami v několika karosářských verzích musí mít VW větší ambice než dotáhnout se na Twingo nebo F500, které se prodává pod jednou značkou v jedné karosářské variantě.
To se ale bavíme o tom, co přijde za rok (5d varianta apod).
Samozřejmě, s tím už nemám problém souhlasit.
Ale do té doby, než zákazníci přijmou novinku NSF, je požadování gigantických prodejů prostě mimo mísu. A u VW to dobře vědí. Proto ten plán prvního roku na 180 tis. ks. Pokud se ovšem NSF bude nadmíru dařit, určitě VW udělá vše proto, aby prodal co nejvíc.
Samozřejmě, s tím už nemám problém souhlasit.
Ale do té doby, než zákazníci přijmou novinku NSF, je požadování gigantických prodejů prostě mimo mísu. A u VW to dobře vědí. Proto ten plán prvního roku na 180 tis. ks. Pokud se ovšem NSF bude nadmíru dařit, určitě VW udělá vše proto, aby prodal co nejvíc.
Bavíme se o ročních prodejích. Tedy minimálně 2012 a spíš 2013.
V jakém smyslu "ročních prodejích"?
Kalendářní rok? Účetní období?
NSF je tu za měsíc k dostání (objednání). Tohle už je ale slovíčkaření.
Kalendářní rok? Účetní období?
NSF je tu za měsíc k dostání (objednání). Tohle už je ale slovíčkaření.
To si děláš srandu? Koncern že vstupuje do této třídy aut? Koncern už v ní dávno je. 😉 Nebo se budeme tvářit, že Lupo a Fox neexistovali? >😁
Článek na toto téma zde byl. Osobně to považuji za restart. Nikoli za pokračování něčeho. Stejně jak to bylo v článku.
To bys potom jako o restartu mohl mluvit o nástupci každého neúspěšného modelu. Takový Reanult potom restartuje ve vyšší střední každou generaci.
Co je ovšem důležité, VW s NSF nepřichází s novou koncepcí, ale zcela zjevně navazuje na Lupo a to jak koncepcí auta, tak tím, že bude vyrábět sesterské modely pod koncernovými značkami.
Tady dávám malé srovnání.
[odkaz]
[odkaz]
Co je ovšem důležité, VW s NSF nepřichází s novou koncepcí, ale zcela zjevně navazuje na Lupo a to jak koncepcí auta, tak tím, že bude vyrábět sesterské modely pod koncernovými značkami.
Tady dávám malé srovnání.
[odkaz]
[odkaz]
Zdravim, musim ti povedat ze sa mylis. Linka na NSF je projektovana na 1200 aut za den. kolko je to do roka si vies isto vyratat. Takze kapacity urcite su.
Od dodavatelů není nasmlouváno víc dílů.
Pořád tady někdo přesvědčuje, že VW snad špatně odhadl trh.
Opravdu si myslíte, že jich prodá výrazně více jak 180 tis?
Pořád tady někdo přesvědčuje, že VW snad špatně odhadl trh.
Opravdu si myslíte, že jich prodá výrazně více jak 180 tis?
mozno beres len rok 2012 kedy sa viac ako 180 000 neplanuje spravit. co sa tyka dlhodobejsich cielov, je ambicia dosiahnut tych 1200 aut za den. 😉
Trend je poměrně známý - zmenšování aut, snižování počtu válců, a v blízké budoucnosti bude ještě hůře. Drtivá většina populace si totiž pod tlakem všedních dnů bude znatelně a citelně utahovat... garáž. Naštěstí se to utahování nebude odehrávat v rovině silničních křečí. Jsme svědky historického zlomu, do třídy miniaut vstoupil razantně ten, který v tom konečně udělá designový pořádek, Koncern VOLKSWAGEN. Končí designová epocha bárboidních a medvídkovských naivností, kudrlinek pro vkusově roztěkané jedince, končí prostě éra naivních aut ve třídě mini. Pro toto desetiletí nastupuje designová kvalita a styl jak břit.
Bárbinovsko-medvídkovská stylizace padá nyní definitivně propadlištěm dějin do náručí nenáročných, v estetických potřebách povrchních jedinců. Neboť budoucí svět patří čistým, funkčním tvarům, tvarům, které definují svůj účel, nikoliv snad, jako tomu bylo dosud, kdy vizuální definici produktu přebíjela především povrchní podbízivost, laciná líbivost a cingrlátková přitažlivost.
Evropu v tichosti oživí tvary, (VW, Škoda, Seat) které ve třídě nemají svým vyspělým, bohatým obsahem, svojí dokonalou estetickou nadstavbou obdoby. Svým výrazem jde o zcela dospělé produkty, určené k tomu aby vytvořily nový výraz evropských měst. Nezbývá, než si přát, aby generační a designová obnova započala co možná nejdříve. Země, kde miniauta netvoří majetkovou páteř státu a páteř osobních garáží, samozřejmě začlení do silničního parku Upa, Citiho a malého seata zcela přirozeně a nenásilně. Země, kde lze však od sebe obtížně odlišovat majitele padesátiletého vraku od jeho aktuální reminiscence, tam je nutno vyčkat. Avšak, může-li tam nejlepším kompaktním číslem trhu být importovaný GOLF, je poměrně nadějné, že i tam, (zprvu estetická elita), naplní městské ulice malými krásnými auty od Koncernu VOLKSWAGEN.
Speciálně nás všechny jistě těší, že naše Škoda, v dokonalém souručí s volkswagenem bude ta, která Evropě nabídne důstojnou, nádhernou, kvalitní a v komplexu špičkovou variantu minivozu. To však není všechno, přijde čtyřdveřový model, model na elektrický pohon, dále pak ryze účelové deriváty... tohle není pouhá premiéra nového modelu, tohle je opravdu svět budoucnosti v přímém přenosu.
BRAVO ŠKODA :yes:
Bárbinovsko-medvídkovská stylizace padá nyní definitivně propadlištěm dějin do náručí nenáročných, v estetických potřebách povrchních jedinců. Neboť budoucí svět patří čistým, funkčním tvarům, tvarům, které definují svůj účel, nikoliv snad, jako tomu bylo dosud, kdy vizuální definici produktu přebíjela především povrchní podbízivost, laciná líbivost a cingrlátková přitažlivost.
Evropu v tichosti oživí tvary, (VW, Škoda, Seat) které ve třídě nemají svým vyspělým, bohatým obsahem, svojí dokonalou estetickou nadstavbou obdoby. Svým výrazem jde o zcela dospělé produkty, určené k tomu aby vytvořily nový výraz evropských měst. Nezbývá, než si přát, aby generační a designová obnova započala co možná nejdříve. Země, kde miniauta netvoří majetkovou páteř státu a páteř osobních garáží, samozřejmě začlení do silničního parku Upa, Citiho a malého seata zcela přirozeně a nenásilně. Země, kde lze však od sebe obtížně odlišovat majitele padesátiletého vraku od jeho aktuální reminiscence, tam je nutno vyčkat. Avšak, může-li tam nejlepším kompaktním číslem trhu být importovaný GOLF, je poměrně nadějné, že i tam, (zprvu estetická elita), naplní městské ulice malými krásnými auty od Koncernu VOLKSWAGEN.
Speciálně nás všechny jistě těší, že naše Škoda, v dokonalém souručí s volkswagenem bude ta, která Evropě nabídne důstojnou, nádhernou, kvalitní a v komplexu špičkovou variantu minivozu. To však není všechno, přijde čtyřdveřový model, model na elektrický pohon, dále pak ryze účelové deriváty... tohle není pouhá premiéra nového modelu, tohle je opravdu svět budoucnosti v přímém přenosu.
BRAVO ŠKODA :yes:
Říkáš, že tvary budoucnosti budou čistě funkční a jednoduché? Takže je pravda, že takhle bude vypadat další generace Passatu Variant? [odkaz]
Neboj... tady pan Nostradamus pozapoměl, jak zde kdysi psal jak bude F500 propadák. Předpokládám že jeho odhad NSF bude podobně přesný. 😄
Nechval dne před večerem.
Takže v době krize, kdy celý trh jde dolů o cca 15%, F500 poklesl za rok jen o 7,7%, takže zvětšil svůj podíl na trhu, to asi neoddiskutuješ. Autu se tedy prodejdě daří a ani pokles prodejů u Pandy nebyl nějak výrazně zaznamenán. Kde Fiat udělal chybu? Prodal auto chlapovi, který ti leze na starou... nebo nějaký jiný osobní problém, který zatemňuje myšlení?
Stavíš se zde do polohy Ády, společně s GTI, oba zcela očividně doslova nesnášíte Fiaty a to vaše úsudky staví někde do pozice blábolu 8-s
Stavíš se zde do polohy Ády, společně s GTI, oba zcela očividně doslova nesnášíte Fiaty a to vaše úsudky staví někde do pozice blábolu 8-s
Chovej se slušně, začínáš se projevovat jako nějakej psychicky labilní uřežprut. :no:
Ale no tak, nepoužívám v diskuzi ani o krapet prudčí slova než ty, dokonce i slušnější. Navíc jsem schopen logické argumentace, což tě dráždí. Zkus to taky, předveď se.
Chováš se velmi hloupě. Na to jaký si mladý zobák a nula se až moc prsíš.
Dobrá, jsem nula, zobák a já nevím co ještě, což je mi volné, jako každé tvé hodnocení mé osoby, ale zajímá mě stále tvůj diskuzní výkon, ten je chabý.
Hledáš uličky tam, kde nejsou, proto taky neusále narážíš svou hlavou do zdi. Měl bys zkusit někdy otevřít oči. :-!
K věci! Jak je to s tím neúspěchem Fiatu?
Bylo by dobré, kdyby byl, teda pro jossalita, hned by se mu lépe usínalo >😁
Tabulku komplet ti sem přilepil i okomentoval abacus. Čti ho.
Jenže tady od počátku řešíš prodeje Fiatu v třídě mini, konkrétně F500, kde se mu daří v rámci třídy lépe než výborně, tak tady nekličkuj k tématu, že Fiat kupodivu nekraluje v prodejnosti velkých SUV s F500.
Omalovanky? To je tvoje parketa? Tak ted ses ale odhalil :yes: >😁
Tak za tuhle větu "Neboť budoucí svět patří čistým, funkčním tvarům, tvarům, které definují svůj účel" nelze než palec nahoru :yes: Proto i nadále bude dominovat evropskému trhu miniaut Panda, která bezezbytku naplňuje tvoji definici a dělá to tak už velkou řádku let. 😉
Stejně tak tě musím pochválit i za tuhle větu "Evropě nabídne důstojnou, nádhernou, kvalitní a v komplexu špičkovou variantu minivozu" Ano, kdo zatouží po jakési nadstavbě v kategorii mini, jistě sáhne po F500, které nelze upřít (a nebojme se to napsat) premiový přesah.
Stejně tak tě musím pochválit i za tuhle větu "Evropě nabídne důstojnou, nádhernou, kvalitní a v komplexu špičkovou variantu minivozu" Ano, kdo zatouží po jakési nadstavbě v kategorii mini, jistě sáhne po F500, které nelze upřít (a nebojme se to napsat) premiový přesah.
Asi jsi neviděl zatím novou pandu... O pětistovce píši nahoře, bezradnější design dnes neznám.
P.S. Předsednictvo Zlatého ventilku současně děkuje za nominační větu, neb přiřazovat pětistovce prémiový přesah... >😒] to snad zvítězí i jako blábol desetiletí >😁 😉
P.S. Předsednictvo Zlatého ventilku současně děkuje za nominační větu, neb přiřazovat pětistovce prémiový přesah... >😒] to snad zvítězí i jako blábol desetiletí >😁 😉
člověče tebe bych chtěl někdy poznat osobně,protože mě přijde že snad normální člověk takový bláboly psát snad ani nemůže..chápu každý má oblíbenou automobilku (nebo koncern) o který básní,ale to co ty předvádíš skoro pod každým článkem je neuvěřitelný.. :no:
zdravy rozum
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
zdravy rozum
zdravy rozum
zdravy rozum
Někdo má zdravý rozum v lebeční dutině, jiný zase v nicku...
Vyzývam všetkých solídnych diskutérov, aby úbožiaka s nickom zdravy rozum ignorovali. Redakciu žiadam o zásah v tomto prípade. Diskusie s príspevkami nicku zdravy rozum sa mi začínajú hnusiť. A asi nie som sám.
zdravy rozum
[odkaz]
..... náš místní prognostik ("F500 je propadák" atd.) nám tady nahoře podsouvá, že úspěch F500 v Itálii je dán tím, že místní kupující do té doby mohli kupovat jen Pandu a tak by defacto koupili cokoliv jiného, pokud jim Panda nevyhovovala....
citace:"Úprk k F500 nastal proto, že národní produkce v miniautech nabízeal jen pandu, tedy ten, kdo chtěl národní (ikonickou) třídu v Itálii, byl do příchodu F500 nucen koupit výhradně Pandu. Tamní kupci pětistovek nepřešli od Foxů či od Twing, ti prešli právě od Pand."
Blahosklonně odpusťme, že Kazatel zapomněl na Lancii Y, která je v IT hodně populární, nikdo nejsme dokonalí.....
Podívejme se jen na velmi suchou tabulku prodejů minivozů v době příchodu F500.
Zkusme pak zapojit mozek (nejen blábolit květnaté fráze) a vzít kalkulačku.... Myslím, že o podsouvané kanibalizaci mezi F500 a Pandou budeme mít brzy jasno.... 😉
Prodeje viz: [odkaz]
citace:"Úprk k F500 nastal proto, že národní produkce v miniautech nabízeal jen pandu, tedy ten, kdo chtěl národní (ikonickou) třídu v Itálii, byl do příchodu F500 nucen koupit výhradně Pandu. Tamní kupci pětistovek nepřešli od Foxů či od Twing, ti prešli právě od Pand."
Blahosklonně odpusťme, že Kazatel zapomněl na Lancii Y, která je v IT hodně populární, nikdo nejsme dokonalí.....
Podívejme se jen na velmi suchou tabulku prodejů minivozů v době příchodu F500.
Zkusme pak zapojit mozek (nejen blábolit květnaté fráze) a vzít kalkulačku.... Myslím, že o podsouvané kanibalizaci mezi F500 a Pandou budeme mít brzy jasno.... 😉
Prodeje viz: [odkaz]
gti je kokuud...
ad si zije v jeho svwete 😄
ad si zije v jeho svwete 😄
Ty by ses měl naučit chovat slušně a taky česky.
A k těm prodejům něco nemáš?
Výš.
Vím, že by mohly být u F500 i výše, ale i tak je to jeden z nejlépe prodávaných aut třídy s největším růstem tržního podílu.
A klesající výrobou.
Klesajícími zisky tohoto modelu.
Koukám se na to z pohledu suchých ekonomických čísel. Fiat si nemůže dovolit prodávat míň a míň, nikde jinde (v jiných třídách) už totiž prodej neudělá.
Klesajícími zisky tohoto modelu.
Koukám se na to z pohledu suchých ekonomických čísel. Fiat si nemůže dovolit prodávat míň a míň, nikde jinde (v jiných třídách) už totiž prodej neudělá.
Odkud čerpáš údaj o klesajícím ZISKU z toho kterého modelu...?!? 😲
Čistě z logiky věci. Prodáš ho míň - utržíš míň. Taky pořád fuguje přímá úměra.
Jenže ti ještě chybí druhá půlka z definice zisku: tržby - náklady.
U každého modelu musíš na začátku jeho prodejního cyklu amortizovat náklady na jeho vývoj. Když naplníš nějaká prodejní čísla, vývoj modelu se ti zaplatí a zisk z jednoho prodaného kusu se zvýší. Díky tomu si automobilka může dovolit snížit cenu u různých Tour a Classic verzí.
Ale jestli je to moc složité, klidně na to zapomeň a zůstaň u přímé úměry...
U každého modelu musíš na začátku jeho prodejního cyklu amortizovat náklady na jeho vývoj. Když naplníš nějaká prodejní čísla, vývoj modelu se ti zaplatí a zisk z jednoho prodaného kusu se zvýší. Díky tomu si automobilka může dovolit snížit cenu u různých Tour a Classic verzí.
Ale jestli je to moc složité, klidně na to zapomeň a zůstaň u přímé úměry...
Dovedu li to do extrému, asi by nejvíc vydělali, pokud by už nic neprodali, co?
Emele, tady pořád platí, že čím více pětistovky prodají, tím více na ni vydělají. To auto se neprodává ještě ani 4 roky. Za takovou dobu se náklady rozhodně nerozpustí.
Emele, tady pořád platí, že čím více pětistovky prodají, tím více na ni vydělají. To auto se neprodává ještě ani 4 roky. Za takovou dobu se náklady rozhodně nerozpustí.
Jak říkám... zapomeň na to, myslel jsem že to bude moc složité.
Vzhledem k výborným prodejním výsledkům už se F500 nejspíš zaplatila.
Vzhledem k výborným prodejním výsledkům už se F500 nejspíš zaplatila.
Cenotvorba a náklady se u modelů rozpočítávají na celý jeho životní cyklus, který je cca 7 let.
1) Emel má recht, bez znalosti nákladů můžeme o zisku jen spekulovat. Kromě toho, 500 nebyla pro Fiat auto "na zelené louce", podvozková platforma a většina motorů a převodovek byla "z regálu", čili náklady už se zaplatily jinde (vesměs u Pandy, částečně možná Punta). Výjimka je TwinAir, ovšem...
2) ...taky nevíme, jak se vyvíjí ceny - je klidně možné, že s nástupem poněkud dražšího TwinAiru a taky mnoha limitovaných sérií (u nás např. Gucci, v záp. Evropě několik každý rok) se nyní prodávají dražší kusy 500, které přinášejí VYŠŠÍ zisk.
2) ...taky nevíme, jak se vyvíjí ceny - je klidně možné, že s nástupem poněkud dražšího TwinAiru a taky mnoha limitovaných sérií (u nás např. Gucci, v záp. Evropě několik každý rok) se nyní prodávají dražší kusy 500, které přinášejí VYŠŠÍ zisk.
1) zisk je alfou a omegou, fiat není v pozici, že by měl zisky ze všech segmentů, spíš naopak.
V této souvislosti se dá mluvit i o podvozku/motorech třeba zde vysmívaného a pro mnéhé katastrofálně neúspěšného Foxe, který byl postavený na platformě PQ24, což je Polo, Fabia, Ibiza.
2) minorita ti v tomto segmentu nikdy neudělá slušné čísla.
V této souvislosti se dá mluvit i o podvozku/motorech třeba zde vysmívaného a pro mnéhé katastrofálně neúspěšného Foxe, který byl postavený na platformě PQ24, což je Polo, Fabia, Ibiza.
2) minorita ti v tomto segmentu nikdy neudělá slušné čísla.
Odpisy jsou většinou klesající, více se odepisuje v prvních letech než v posledních. Automobilka obvykle počítá s tím, že v prvních letech bude model prodávat za plnou cenu a ke konci životního cyklu bude zlevňovat. Rozpočet se dělá na počet prodaných kusů a F500 se prodává velmi dobře...
S tím vším ovšem Fiat počítá, ale i tak (dle mého) není 500 ještě zcela zaplacená.
To auto je tu teprve 3,5 roku.
To auto je tu teprve 3,5 roku.
A hlavně, stavět automobilku na dvou malých autech nelze. FIAT je nejvíce zaostávající evropská (stále ještě relativně) velká automobilka. Na prémie, VW a spol. nemá, ale na záda a s čím dál tím větší dálky se dívá i na oba francouze. A totéž platí i o evropských korejcích (hlavně KII) - zrovna tam je třeba ten rozdíl ve vývoji za posledních pět šest lat obvzlášť markantní. Ta nenáviděná a pohrdaná škodovka (tedy ne všemi, ale známými firmami tady zcela určitě) má už dneska širší portfolio než slavný FIAT a příští rok to bude ještě horší.
No a těm, co tady vyvádějí s 500 bych rád připoměl, jak tady stejně před pěti šesti lety vyváděli s Bravem (kladivo na golfa) a s Puntem (nejprodávanější auto v Evropě). Zapomněli? Když jsme konstatovali už tehdy, že Bravo bude propadák, argumentovali stejně, jako dneska s pětistovkou. Tak si ještě tak dva tři roky počkejme....Jistě, jsou to nepříjemné vzpomínky. Pětistovka je odpuzující plagiát ve stylu čínských kopií. A pokud tady bude někdo argumentovat tím, že si ji koupilo několik set tisíc lidí, tak bych rád připoměl, co ti samí jedinci píšou k vysokým ( a narozdíl od FIATu trvale) prodejům třeba "nudného hnusného a poruchového" Golfa.
Když si porovnám třeba nové Rio od KII a podruhé (!) faceliftované Punto, řekl bych, že někomu tady už pomalu začíná zvonit hrana. No, ale v tomto případě já smutný rozhodně nebudu.
No a těm, co tady vyvádějí s 500 bych rád připoměl, jak tady stejně před pěti šesti lety vyváděli s Bravem (kladivo na golfa) a s Puntem (nejprodávanější auto v Evropě). Zapomněli? Když jsme konstatovali už tehdy, že Bravo bude propadák, argumentovali stejně, jako dneska s pětistovkou. Tak si ještě tak dva tři roky počkejme....Jistě, jsou to nepříjemné vzpomínky. Pětistovka je odpuzující plagiát ve stylu čínských kopií. A pokud tady bude někdo argumentovat tím, že si ji koupilo několik set tisíc lidí, tak bych rád připoměl, co ti samí jedinci píšou k vysokým ( a narozdíl od FIATu trvale) prodejům třeba "nudného hnusného a poruchového" Golfa.
Když si porovnám třeba nové Rio od KII a podruhé (!) faceliftované Punto, řekl bych, že někomu tady už pomalu začíná zvonit hrana. No, ale v tomto případě já smutný rozhodně nebudu.
Reaguješ taky nějky na něco jiného než na Fiat?
S Bravem to bylo neslavné už od samotného počátko, F500 tady bouchá třetí rok a stále svůj podíl na trhu zvětšuje.
A že smutný nebudeš, to nám je jasné, přidej se k antiFiat klubu.
S Bravem to bylo neslavné už od samotného počátko, F500 tady bouchá třetí rok a stále svůj podíl na trhu zvětšuje.
A že smutný nebudeš, to nám je jasné, přidej se k antiFiat klubu.
A bouchá se ho čím dál méně, že?
Takže dle tvrzení o pár příspěvků výše, nebudu od tebe očekávat příliš mnoho... Kterému autu z třídy mini klesla prodejnost v procentech méně než F500? (Procento vypadá takto: 😖
Zkus se zaměřit na absolutní čísla. 😉
Nemám tak omezený pohled na věc jako ty. 😉
Máš pohled malého děcka, které se bude radji hádat o imaginární precenta, když mu peníze utíkají před očima.
Jakápak imaginární procenta? Nikde nahoře nehodnotím a ani ty ne, jestli Fiat je v plusu nebo je v mínusu celkově, jestli má nebo nemá potenciál. Bohužel ty (Beran a GTI také) nejste schopni to málo úspěchu, co Fiat dosáhl a stále rozvíjí, mu přiznat a ocenit. Že i v době propadu trhu o nějakých 15% - 20%, kdy všichni ztrácejí na prodejnosti mini aut s nižší přidanou hodnotou (Kolínská trojčata, korejská "chamraď"), dokáže F500 poklesnout jen o 7% a to se v době krizi.
Mluvíš tu o pohledu dítěte, přitom sám tu kopeš nožičkama ve snaze obhájit si své neobhajitelné jako malý rozmazlený spratek (nejsi náhodou jedináček?), zároveň také při svém "věku" nejsi schopen se oprostit od svých iracionálních averzí, což tě klade někam na úrpveň coswortha. 8-s
Jen stále nechápu, že se tomu já pořád ještě divím, když už jsem se jednou opravoval, že jsem tě přecenil. >😒]
Mluvíš tu o pohledu dítěte, přitom sám tu kopeš nožičkama ve snaze obhájit si své neobhajitelné jako malý rozmazlený spratek (nejsi náhodou jedináček?), zároveň také při svém "věku" nejsi schopen se oprostit od svých iracionálních averzí, což tě klade někam na úrpveň coswortha. 8-s
Jen stále nechápu, že se tomu já pořád ještě divím, když už jsem se jednou opravoval, že jsem tě přecenil. >😒]
Dojemná obhajoba vlastní neschopnosti pochopit základní věci.
Neříkám, že je na tom Fiat ekonomicky výborně, jediné místo, kde se mu daří je právě F500 a Panda, nikde jinde mu tolik radosti neudělají. Prodeje klesají, ale daleko méně než klesají u konkurence.
Jasně, a oni prodávají ještě něco jiného? A mají vůbec co ještě prodávat?
No a to sníženi ratingu pro FIAT i třeba Iveco, to je jenom zase takový podvod a ubližování, že?
Ale zase, FIAT (viz. odkaz na článek někde tady) má i ono nadějné NEJ....nejhorší automobilovou reklamu v USA za posledních deset let. A to tady bylo před páre měsíci povyku, jak si ona úžasná pětistovka v USA vede dobře. No teď tohle?
Tak co na TAHLE fakta vyžbleptneš, když ti tak strašně vadí argumenty jossalita nebo GTIho?
No a to sníženi ratingu pro FIAT i třeba Iveco, to je jenom zase takový podvod a ubližování, že?
Ale zase, FIAT (viz. odkaz na článek někde tady) má i ono nadějné NEJ....nejhorší automobilovou reklamu v USA za posledních deset let. A to tady bylo před páre měsíci povyku, jak si ona úžasná pětistovka v USA vede dobře. No teď tohle?
Tak co na TAHLE fakta vyžbleptneš, když ti tak strašně vadí argumenty jossalita nebo GTIho?
Hele, to jsou čísla, fakta, data, s tím na jossajelita a GTIho nechoď, oni tohle nepotřebují. 😉
Za mne máš ale velké :yes:
Za mne máš ale velké :yes:
:no:
Vzchop se, buď chlap a přiznej svou chybu, nebudeš k smíchu, neboj, alespoň budeš mít nějakou morální hodnotu.
Ty jsi ještě dítě, které se tu samo se sebou hádá o houpacího koně.
Mně pořád hlava nebere, co všichni mají proti VW. Ať přijde s čímkoli, 95% diskutérů v sobě objeví designery a začnou posouvat linky, snižovat světlomety, upravovat masku...Proč to nedělají u tradičních českých a slovenských značek z jižní koree opssaných v západním německu?
Pročítal jsem diskuzi u CITIGO, člověk z toho má pocit, že se tam 99% lidí zbláznilo - drobný zub masky české mutace připomínájící KIU, které je celá založena na plagiátorství, je brán jako důkaz absolutní degradace a opisování.
Přitom ten horní výstupek zrovna u škodovky byl daleko dřív, jen je teď trendyhranatý... No poseděl jsem si v tom strašném VW UP minulý týden, ošahal, očmuchal...nejlepší auto třídy a podotýkám, že nemám o čem dál diskutovat. Minimalizmus vyčítat autu této kategorie je vlastně neznalost, posez, vlastní sedadla atd...výborný. Vše myšleno z pohledu techniky, v této kategorii je nejdůležitější cena.
Pročítal jsem diskuzi u CITIGO, člověk z toho má pocit, že se tam 99% lidí zbláznilo - drobný zub masky české mutace připomínájící KIU, které je celá založena na plagiátorství, je brán jako důkaz absolutní degradace a opisování.
Přitom ten horní výstupek zrovna u škodovky byl daleko dřív, jen je teď trendyhranatý... No poseděl jsem si v tom strašném VW UP minulý týden, ošahal, očmuchal...nejlepší auto třídy a podotýkám, že nemám o čem dál diskutovat. Minimalizmus vyčítat autu této kategorie je vlastně neznalost, posez, vlastní sedadla atd...výborný. Vše myšleno z pohledu techniky, v této kategorii je nejdůležitější cena.
no za prvé - je to taková naše národní vlastnost - být odborníkem na všechno - než tedy dojde na lámání chleba............ a za druhé - tohle je web o autech a píší sem - tedy ve většině případů - lidé, které auta nějakým způsobem baví. A tak prostě mají občas potřebu vyjádřit se. Někdo zkušeněji a obsáhleji, někdo jen tak, že se tu zexhibuje a jeho lůžko do rána nezůstane suché... To k životu tak nějak patří.
Ad rovina VW..... VW - je bezesporu obr. Se všemi klady i zápory naplňujícími podstatu průmyslového giganta. Je hezké se do mamuta strefovat rýžovými zrníčky a "splnit" tak svůj díl boje proti čemukoliv. Na druhou stranu - tu temnou Luku - je třeba říci, že dominance VW trošku zatemňuje mozek. Může si to sice dovolit, ale není nic špatného, alespoň z mého pohledu, vyjádřit v diskuzi názor, že malá nová škodovka se podobá asiatům. Mně připomíná chevrolet spark, někomu Tacumu..... Je to subjektivní vnímání, ale jak vidno, vnímá to tak spousty lidí. Co mi na tom faktu "vadí" je to, že největší příznivci VW opovrhovali korejci a nyní, když ten design vypadá, jako mnozí ti, jimiž opovrhovali, nadšeně křepčí, jaké jo to "zupá". To je věc, která mně osobně vadí - názorová "ohebnost" se sázkou na to, že "si nikdo nepamatuje". Osobně proti "asijskému" designu já nic nemám............
Ad rovina VW..... VW - je bezesporu obr. Se všemi klady i zápory naplňujícími podstatu průmyslového giganta. Je hezké se do mamuta strefovat rýžovými zrníčky a "splnit" tak svůj díl boje proti čemukoliv. Na druhou stranu - tu temnou Luku - je třeba říci, že dominance VW trošku zatemňuje mozek. Může si to sice dovolit, ale není nic špatného, alespoň z mého pohledu, vyjádřit v diskuzi názor, že malá nová škodovka se podobá asiatům. Mně připomíná chevrolet spark, někomu Tacumu..... Je to subjektivní vnímání, ale jak vidno, vnímá to tak spousty lidí. Co mi na tom faktu "vadí" je to, že největší příznivci VW opovrhovali korejci a nyní, když ten design vypadá, jako mnozí ti, jimiž opovrhovali, nadšeně křepčí, jaké jo to "zupá". To je věc, která mně osobně vadí - názorová "ohebnost" se sázkou na to, že "si nikdo nepamatuje". Osobně proti "asijskému" designu já nic nemám............
ok, ALE podle mně tyhle 2 auta vůbec nevypadají asijsky, fakt to na nich nevidím. Jsou to klasický minimalistický fortelný krabičky do měst, do půjčoven a pro carsharing a snad i časem pro funkční plugin..
K Tacuma, spark podobnosti - výrazem masky (na obrázcích černá obdélníková díra, světla) možná někomu připomenou, ale je to dané jen konkrétním obrázkem. V reálu jsou tvary jinak plasické - proporce taky (nejen absolutní velikost) - je to úplně jiný styl.
Jen pro ujištění, iX20 nebo venga jsou podle mně nádherný auta.
K Tacuma, spark podobnosti - výrazem masky (na obrázcích černá obdélníková díra, světla) možná někomu připomenou, ale je to dané jen konkrétním obrázkem. V reálu jsou tvary jinak plasické - proporce taky (nejen absolutní velikost) - je to úplně jiný styl.
Jen pro ujištění, iX20 nebo venga jsou podle mně nádherný auta.
já ten vůz naživo neviděl - stejně jako drtivá většina diskutujících - dovolím si tvrdit... Takže posuzuji jen z těch obrázků, přičemž, to uznávám, realita může být jiná. Proto vždy píšu o subjektivitě názoru a posuzování - stejnou věc dva vnímají odlišně a každý do svého hodnocení projektuje svou zkušenost, názor atd atd. O tom, že malá škoda bude mít budoucnost, o které píšeš - není pochyb. V jiném článku o Citygo v diskuzi píšu, že VW dělá z téhle škody záměrně Popelku.......
Že to vnímá spousty lidí? Ale notak... 8-s
Ještě k designu - podle mně tvar světel, masek, nárazníků je nekonečná diskuze LIBÍ/NELÍBÍ. U těchto prcků je ale opravdu velký problém zařídit, aby vypadali co nejmíň levně i když levný mají být. Tady třeba PICANTO, PANDA jdou úplně na jinou stranu než VW. Všechny 3 jsem si několikrát zkoušel. Picanto se snaží vypadat co nejdospělej, jako velká auta, panda - italská hravá klasika, VW čístá německá střídnost. Ale rozhodně ne nudná. Je tostrašně vidět třeba na výplni dveří nebo na přístrojovce - na obrázcích nuda, ale v reálu jsou to fakt masivní vrata přes půlku karoserie se solidními výplněmi. Ty z pandy jsou vedle nich úplně k s míchu a u picanta to jsou JEN boční dveře.
Jinak je ale tím toto vůbec nedávám do spojistosti s prodejními výsledky těchto aut.
Jinak je ale tím toto vůbec nedávám do spojistosti s prodejními výsledky těchto aut.
chosalíto - pročti si diskuze. Je mi jasné - že nelze generalizovat na nepatrném vzorku diskutujících - ale je to určitý trend. 8-s . Ale můžeme býti klidnými - VW to neohrozí............. 😉
Já tu zdejší diskuzní atmosféru beru s notnou dávkou nadhledu. Ve své podsatě je nicneovlivňující a nicneříkající.
to je o tom mamutovi a rýžových zrncích 😉
Když tím někdo žije...
Jako třeba ty... 7300 příspěvků za necelé tři roky by se dalo hodnotit určitě v tvém případě jako slušná aktivita.
Ty Ronaulte, začni se starat především sám o sebe. Moc přínosného jsem tu od tebe zatím nečetl, krom nějakých dohadů s platností omezenou na tvoji vlastní hlavu. Ale komentovat nicky, v tom dneska exceluješ. Bohužel, tady je to o autech.
Trošičku v diskusii zanikla jedna zaujímavá informácia z článku, totiž celoeurópsky fail povestného Mistra elagance, VW Foxa. Tuším že predvčerom som tu od miestneho znalca automotive v celej slnečnej sústave čítal, že kvality Foxa nedokázali v Čechách a SR oceniť, nakoľko sme chudobný trh. Ale vraj také Nemecko, to je iné, tam si ho dovoliť vedia. A hľa, tabuľka pravdy hovorí, že Fox je najhoršie predávané auto v celej Európe. Teda ani bohatí Nemci (Holanďania, Belgičania...) napriek svojej finančnej zaopatrenosti tie kvality Foxa akosi nevidia. A to by mali, keď to Mr. Right povedal. 😉
Trochu tě upravím, Fox je možná tak nejhůře prodávané MALÉ auto v Evropě.
Globálně na tom Fox není zdaleka špatně. Psal tu o něm dokonce i Marko v souvislosti s jeho seriálem neúspěšných modelů, kam ho nezařadil a vysvětlil také proč. Auto bylo konstruováno primárně pro jihoamerický trh, kde se mu velmi dobře daří, poté začalo být prodáváno i v Evropě na základě potřeby zde vyplnit něčím tento segment v nabídce značky.
Globálně na tom Fox není zdaleka špatně. Psal tu o něm dokonce i Marko v souvislosti s jeho seriálem neúspěšných modelů, kam ho nezařadil a vysvětlil také proč. Auto bylo konstruováno primárně pro jihoamerický trh, kde se mu velmi dobře daří, poté začalo být prodáváno i v Evropě na základě potřeby zde vyplnit něčím tento segment v nabídce značky.
boberko
Zkus si najít žebříčky prodejnosti z let minulých. 😉
Argumetovat zde aktuální situací při hodnocení deset let starého modelu, ale co se dá čekat od člověka s mozkovou obrnou, co? >😁
Argumetovat zde aktuální situací při hodnocení deset let starého modelu, ale co se dá čekat od člověka s mozkovou obrnou, co? >😁
boberko
Nadpis článku ako zo sveta motorov >😁
Nová Panda je na európskom trhu opäť predurčená na úspech. Ako sa tu už mnohokrát spomínalo, Taliani vedia robiť malé autá a 500-ka je jasným dôkazom. Hravé, pekné, bez žiadnych improvizácií so skvelými motormi a jazdnými vlastnosťami. Radil by som ju však do osobitej kategórie imidžových retroáut.
Malé auto by malo byť nápadité, hravé a praktické. Z malej plochy či priestoru treba vyťažiť čo najviac, takže u mňa jednoznačne vedie Panda.
Tiež blbo pôsobí keď sa šetrí v interiéri napríklad na obložení dverí. Prečo to obloženie nemôžem mať v Citig👋Up! alebo kolínskych dvojčat keď sa to dá aj pri lacnejších autách pekne zvládnuť?
Malé auto by malo byť nápadité, hravé a praktické. Z malej plochy či priestoru treba vyťažiť čo najviac, takže u mňa jednoznačne vedie Panda.
Tiež blbo pôsobí keď sa šetrí v interiéri napríklad na obložení dverí. Prečo to obloženie nemôžem mať v Citig👋Up! alebo kolínskych dvojčat keď sa to dá aj pri lacnejších autách pekne zvládnuť?
Člověče, nevím jestli to myslíš vážně, ale napsal si tu pár "zajímavých" tvrzení, které mi nepřijdou tak nějak reálné.
Pětistovka má skvělé jízdní vlastnosti? Podle mě existují lepší.
Malé auto by mělo být praktické, že vede u tebe Panda? Jsou tu i jiné, které nabídnou třeba větší kufr, více prostoru v interiéru.
A že má někdo lepší obložení dveří než NSF? Kdo prosímtebe?
Pětistovka má skvělé jízdní vlastnosti? Podle mě existují lepší.
Malé auto by mělo být praktické, že vede u tebe Panda? Jsou tu i jiné, které nabídnou třeba větší kufr, více prostoru v interiéru.
A že má někdo lepší obložení dveří než NSF? Kdo prosímtebe?
Definuj model a definuj lepšie jazdné vlastnosti. V triede.
Možno niekto ponúkne v niečom viac, ale v inom zas menej. Alebo máš na mysli jednoznačne a výrazne praktickejšie auto ako je Panda?
Lepšie obloženie dverí majú prakticky všetci. Možno s výnimkou kolínskych trojčiat.
Možno niekto ponúkne v niečom viac, ale v inom zas menej. Alebo máš na mysli jednoznačne a výrazne praktickejšie auto ako je Panda?
Lepšie obloženie dverí majú prakticky všetci. Možno s výnimkou kolínskych trojčiat.
Ty po mě chceš to, co já ti tady vyčítám? >😁
Píšeš úplně stejně. A chytil ses, jak vidím. 😉
Píšeš úplně stejně. A chytil ses, jak vidím. 😉
No myslím že jízdní vlastnosti má lepší koncernovej UP než Panda.Myslím že bude test. 😉
A jak to víš, resp. proč si to myslíš, když nová Panda ještě v žádném testu nebyla?
On měl některej FIAT v poslední době lepší podvozek než VW?No neměl.To za prvé.Za druhé UP má podvozek opravdu dobrej, takže ten předpoklad tu je.Ne že by to každej zákazník poznal, nebo zásadně řešil, ale nevěřím že by podvozek Pandy překonal UP.Když se to Pandě povede, tak klobouk dolů....
Tak u Punta Evo vs. Polo a zejména Abarth vs. GTI bychom se mohli dohadovat, ale to o třídě Panda vs. Up! nic neřekne. Chudinku Foxe jsem tahat nebudu, nač kopat do mrtvol.
Po konstrukční stránce není mezi Pandou a Up v podstatě žádný rozdíl, takže je to otázka naladění. A s tím mají v téhle třídě Italové daleko víc zkušeností.
Ale pravda - to všechno se teprve uvidí při testech.
Po konstrukční stránce není mezi Pandou a Up v podstatě žádný rozdíl, takže je to otázka naladění. A s tím mají v téhle třídě Italové daleko víc zkušeností.
Ale pravda - to všechno se teprve uvidí při testech.
Panda ani Up nemají stejný rozvor, ten je v hodnocení jízdních vlastností poměrně zásadní veličinou.
Měl jsem na mysli konstrukci podvozku, tj. McPherson vpředu + příčka vzadu. To mají v této třídě ostatně všichni.
Jo, ale to samo o sobě až takový vliv nemá. Protože kdyby ano - jezdit budou všichni +/- stejně, což ale nejezdí.
Jasne, hlavný je rázvor... >😒]
V této třídě aut je zcela stěžejní.
Když něco nedokážeš pobrat, vždy si situaci představ v extrému. Tam vyniknou právě přednosti či chyby.
Když něco nedokážeš pobrat, vždy si situaci představ v extrému. Tam vyniknou právě přednosti či chyby.
Up/Citig👋(SEAT) mají jinak uspořádané agregáty v motorovém prostoru, než je obvyklé, čímž bylo možné zkrátit předek a prodloužit interiér. Takže větší rozvor plus kratší předek při +- stejné celkové délce... Jsem opravdu zvědav, až to uvidím naživo.
Jasně, je to o naladění. Ostatně i o dvě třídy výš se může kdekteré auto s příčkou (Astra, Bravo) směle srovnávat s jinými s nezávislým zavěšením vzadu. A o další třídu výš zase McPherson vs. dvojité lichoběžníky vpředu atd. Nicméně mezi minivozy není co konstrukčně řešit, dá se jen lépe či hůře ladit. A v tom je Fiat - podle mého názoru a zkušeností - u malých aut velmi dobrý.
Odkud víš, že ten podvozek je "opravdu dobrej" ??? A k těm testům - zkoušel, testoval jsi ty, nebo používáš místně oblíbenou disciplínu: Vyložím vám z dojmů jiných jak to auto jezdí (nejezdí) - podle značky ???
Já ve Frankfuru nebyl, ty používáš jednoznačné výrazy nejspíše podepřené vlastní zkušeností, ne ??? Jinak je to víš co...
Já ve Frankfuru nebyl, ty používáš jednoznačné výrazy nejspíše podepřené vlastní zkušeností, ne ??? Jinak je to víš co...
Pár prvních dojmů z celé Evropy už na internetu je. Ohledně podvozku se žádná kritika neobjevuje, spíš naopak.
Což o to, skutečné dojmy ze skutečných jízd nejsou mojím terčem. Když už král tak přesvědčivě formuluje, tak předpokládám vlastní zkušenost nebo osobní znalost. Žvanění stylem "přeložím plebsu" dojmy testéra tu brilantně zvládá někdo jiný.
Stačí, kdyby king uvedl, že zdroje z prvních jízdních dojmů uvádějí..., dá se akceptovat a polemizovat ( to samé o Pandě ). Tak je to korektní.
Stačí, kdyby king uvedl, že zdroje z prvních jízdních dojmů uvádějí..., dá se akceptovat a polemizovat ( to samé o Pandě ). Tak je to korektní.
- 500 (nepočítám Abarth) asi nemá nejlepší jízdní vlastnosti v segmentu, ale určitě s nimi nemá problém, jsou prostě odpovídající nárokům a potřebám zákazníků.
- Praktičtější auto než Panda budeš v téhle kategorii hledat těžko. Hyundai + Kia se tak akorát vyrovnali s končící Pandou, ale nová přidává víc místa pro posádku i zavazadla. Uvidíme po testech.
- Někomu se prostě viditelný plech nelíbí a považuje ho za znak "lacinosti" resp. nízkých výrobních nákladů. Ten názor nesdílím, ale celkem chápu. A mnozí konkurenti ten viditelný plech nemají a dveře jsou klasicky celé kryté čalouněním + plasty (viz třeba ta nová Panda).
- Praktičtější auto než Panda budeš v téhle kategorii hledat těžko. Hyundai + Kia se tak akorát vyrovnali s končící Pandou, ale nová přidává víc místa pro posádku i zavazadla. Uvidíme po testech.
- Někomu se prostě viditelný plech nelíbí a považuje ho za znak "lacinosti" resp. nízkých výrobních nákladů. Ten názor nesdílím, ale celkem chápu. A mnozí konkurenti ten viditelný plech nemají a dveře jsou klasicky celé kryté čalouněním + plasty (viz třeba ta nová Panda).
- ano;
- otázka, co je ta větší praktičnost? Jestli pět dveří, tak potom ano, jestli prostor pro zavazadla či posádku, tak je to o nečem jiném;
- to je opravdu spíše o pocitu, ve finále to težko rozhodne o výběru/zavržení auta.
- otázka, co je ta větší praktičnost? Jestli pět dveří, tak potom ano, jestli prostor pro zavazadla či posádku, tak je to o nečem jiném;
- to je opravdu spíše o pocitu, ve finále to težko rozhodne o výběru/zavržení auta.
Já beru "praktičnost" jako ne úplně šťastně volený termín, který má co dělat s dveřmi (počet, ale i úhly otevření, tvar...), ale taky prostorností, velikostí a tvarem kufr a dalšími věcmi.
U Pandy je třeba nastupování dozadu v pohodě, lepší než třeba do Kolíňat.
Souhlasím, že (ne)čalounění dveří asi není rozhodující kritérium. 😉
U Pandy je třeba nastupování dozadu v pohodě, lepší než třeba do Kolíňat.
Souhlasím, že (ne)čalounění dveří asi není rozhodující kritérium. 😉
Už jsem to dnes psal, nic proti PANDĚ, pěkný auto do města - pro mladý holky nebo i do půjčovny má být atraktivní, navíc bude vždy levnější než VW. Ale přímé srovnání z dojmu UP vs. PANDA - co se týká solidnosti, robustnosti, zpracování, dotažení detailů - tam je up od pandy jako je A4 od cromy.... to na fotkách není vidět, ale je to tak.
A vidíš, já si prohlédl ve Frankfurtu oboje docela podrobně a takový dojem jsem rozhodně neměl. Naopak Panda má spoustu povedených detailů. Všiml sis třeba té drobnosti, že Panda má plasty se strukturou s nápisem "Panda"? Nebo třeba tvarování krytu reproduktorů v předních dveřích, aby se opravdu každý milimetr šířky auta využil co nejlépe? Atd.
Jasně, jsou to detaily...
A mimochodem, seděl jsi alespoň někdy v té Cromě? Ta měla totiž VELMI kvalitní interiér.
Jasně, jsou to detaily...
A mimochodem, seděl jsi alespoň někdy v té Cromě? Ta měla totiž VELMI kvalitní interiér.
Těch nápisů jsem si nevšiml. Zaznamenal jsem jen rezonanci dílů při lehkém poklepání na 3 místech přístrojové desky, pobavil se i tím, jak náhodný "spolujezdec" lehkým povytažením demontoval celé to barevné orámování kolem přístrojové desky, pousmál se nad nelícováním dílů a opravdu jsem nevěřil, jak levně vypadají dveřní výplně včetně čalounění podlahy...
Ale to si neodporuje s tím, jak píšeš, že Panda má spoustu povedených detailů...je to přece malý FIAT, ten vždy malá auta uměl.
V Cromě jsem seděl párkrát, jel dvakrát. Na první pohled až šok z dojmu téměř luxusu před pár lety, postupné vystřízlivění...o kvalitě plastů, semišovém potahu sedadel a vícezónové klimě kvalita není.
Kvalita je dnes u aut relativnější než kdy jindy - já myslím solidnost, robustnost konstrukce z hlediska technického nadšence. Mně osobně ta PANDA přišla až úsměvná v porovnání s UP, na druhou stranu kdybych si měl vsadit, tak provozně panda bude spolehlivější než vw.
Ale to si neodporuje s tím, jak píšeš, že Panda má spoustu povedených detailů...je to přece malý FIAT, ten vždy malá auta uměl.
V Cromě jsem seděl párkrát, jel dvakrát. Na první pohled až šok z dojmu téměř luxusu před pár lety, postupné vystřízlivění...o kvalitě plastů, semišovém potahu sedadel a vícezónové klimě kvalita není.
Kvalita je dnes u aut relativnější než kdy jindy - já myslím solidnost, robustnost konstrukce z hlediska technického nadšence. Mně osobně ta PANDA přišla až úsměvná v porovnání s UP, na druhou stranu kdybych si měl vsadit, tak provozně panda bude spolehlivější než vw.
Osobně vnímám Pandu stejně jako tady kolga fanda.
Není špatná, dobře vymyšlená a hlavně za tu cenu naprosto jedinečná.
Ale tím její pozitiva prakticky končí. Celé její kvalitativní pojetí, od materiálů, lícování a celkové sestavení, pokulhává. Omlouvat se to dá jen její cenou. A taky nad tím skoro každý zavře obě oči.
Není špatná, dobře vymyšlená a hlavně za tu cenu naprosto jedinečná.
Ale tím její pozitiva prakticky končí. Celé její kvalitativní pojetí, od materiálů, lícování a celkové sestavení, pokulhává. Omlouvat se to dá jen její cenou. A taky nad tím skoro každý zavře obě oči.
1. Načo sa tu zbytočne strápňuješ? To že má 500-ka skvelé jazdné vlastnosti ešte neznamená že iné auto nemôže mať lepšie. Je to len môj názor keďže som s bielou 500-kou čo to najazdil.
2. Menuj. Najideálnejší pomer má Panda a je to tak aj keby si mal od zúrivosti prasknúť.
3. Neviem čo je NSF, ale obloženie dverí má lepšie zvládnuté asi každé mini auto okrem Up!, Citigo, Aygo a 107. (pri C1 sa s tým pohrali).
2. Menuj. Najideálnejší pomer má Panda a je to tak aj keby si mal od zúrivosti prasknúť.
3. Neviem čo je NSF, ale obloženie dverí má lepšie zvládnuté asi každé mini auto okrem Up!, Citigo, Aygo a 107. (pri C1 sa s tým pohrali).
Já a ztrapňovat?
To je tvoje parketa, já tu nevrdím, že má 500 skvělé jízdní vlastnosti. Projel jsem už pár aut a zjistil, že mnohé jsou jízdně daleko, daleko dále.
že ty osobně nemáš přehled, to je tvůj problém.
Panda vyhrává jen a pouze cenou. Kdyby stála 200, bude mít velký problém.
NSF je New Small Family, čiže Up!, Citigo a Mii. Znalosti nic moc, koukám. :-!
To je tvoje parketa, já tu nevrdím, že má 500 skvělé jízdní vlastnosti. Projel jsem už pár aut a zjistil, že mnohé jsou jízdně daleko, daleko dále.
že ty osobně nemáš přehled, to je tvůj problém.
Panda vyhrává jen a pouze cenou. Kdyby stála 200, bude mít velký problém.
NSF je New Small Family, čiže Up!, Citigo a Mii. Znalosti nic moc, koukám. :-!
v USA...
[odkaz]
[odkaz]
Diskusní klasika. U některých jedinců zaujímá F500 místo hned po boku vlastní babičky a Twingo je tu včetně toho jeho nového SUV zobáku oslavováno některými z nás jako dokonalý návrat do dětství cukrkandlových suků, pešků chodících okolo a řetízkových kolotočů... Popravdě, tohle dospělej chlap těžko chápe, ale ponechme všechny ty plakátové voříšky občurávat rohy garáží Up-světa. Je to pořád lepší, než najít uvnitř té garáže jejich vlastní bezmocí vytlačené diskusní cukrkandlové... lejno.
Nová Škoda je třetí den na hlavní straně a člověk po opakovaném prohlížení snímků zažívá pocity, které nemají daleko od lehké zamilovanosti.
Tak co ocenit dnes? Především ten zcela přirozený, suverénní postoj, to auto je sice malé v rozměrech, avšak velké ve výrazu. Zcela otevřeně píši, že si neumím, prostě neumím představit, že by dospělej chlap snad mohl jezdit ve fiatu 500. Toto však nevnímej jako kritiku, pětistovka je v rámci možností výborně nakonfigurovaný vůz pro hezkou mladou slečnu. Pokud tohle zdejší diskusní klub, resp. ta část, která si tu vysloužila charakteristiku - vořešáci - tak pokud tohle naši nedozrálí kolegové vnímají jinak, pak snad nezbývá než jim doporučit změnu pohlaví... či alespoň první noční poluci. Hormony ti pak už brzo srovnaj priority...
Ne nadarmo byla nová malá Škoda odprezentována v lehkém barevném oparu auta, které získalo mezi mužskou populací status ikony, legendy, ano ano, bullittovská zeleň je přítomná vždy tam, kde jde o něco, kde jde o silniční pravdu, a pravdu garáže.
Jistě, neboť CITI není cingrlátkově přeslazeným gumovým medvídkem pro potěchu bárbín, CITI je produkt špičkové konfigurace nejen jednoho modelu, ale celého spektra aut, které ve své kráse zaplní ulice, bulváry evropských měst. A to je nepochybně druhý moment, který bychom měli dnes, to jest třetí den od prezentace výrazně akcentovat.
Na závěr flešové potvrzení uvedených slov - [odkaz] Beze ztráty kytičky, velmi velmi upřímně, doslova očarován absolutním třídním stylem, absolutním třídním tahem a absolutním třídním image píši -
BRAVO - BRAVO - BRAVO :yes:
Nová Škoda je třetí den na hlavní straně a člověk po opakovaném prohlížení snímků zažívá pocity, které nemají daleko od lehké zamilovanosti.
Tak co ocenit dnes? Především ten zcela přirozený, suverénní postoj, to auto je sice malé v rozměrech, avšak velké ve výrazu. Zcela otevřeně píši, že si neumím, prostě neumím představit, že by dospělej chlap snad mohl jezdit ve fiatu 500. Toto však nevnímej jako kritiku, pětistovka je v rámci možností výborně nakonfigurovaný vůz pro hezkou mladou slečnu. Pokud tohle zdejší diskusní klub, resp. ta část, která si tu vysloužila charakteristiku - vořešáci - tak pokud tohle naši nedozrálí kolegové vnímají jinak, pak snad nezbývá než jim doporučit změnu pohlaví... či alespoň první noční poluci. Hormony ti pak už brzo srovnaj priority...
Ne nadarmo byla nová malá Škoda odprezentována v lehkém barevném oparu auta, které získalo mezi mužskou populací status ikony, legendy, ano ano, bullittovská zeleň je přítomná vždy tam, kde jde o něco, kde jde o silniční pravdu, a pravdu garáže.
Jistě, neboť CITI není cingrlátkově přeslazeným gumovým medvídkem pro potěchu bárbín, CITI je produkt špičkové konfigurace nejen jednoho modelu, ale celého spektra aut, které ve své kráse zaplní ulice, bulváry evropských měst. A to je nepochybně druhý moment, který bychom měli dnes, to jest třetí den od prezentace výrazně akcentovat.
Na závěr flešové potvrzení uvedených slov - [odkaz] Beze ztráty kytičky, velmi velmi upřímně, doslova očarován absolutním třídním stylem, absolutním třídním tahem a absolutním třídním image píši -
BRAVO - BRAVO - BRAVO :yes:
zkus stručně okomentovat tuto tabulku [odkaz] ve světle tvé teze, že F500 kupovali lidi, kteří nechtěli Pandu....
Tabulka je taky značně poznamenána šrotovným. Na to jsi už pozapomněl? Nebo si myslíš, že to hrálo zanedbatelnou roli?
No a? I za šrotovné by si mohli Italové koupit některé z Kolíňat nebo nějakého Asiata...
Píšu jen, že se nedá brát za bernou minci tabulka trhu pokřivená šrotovným. Z ní toho moc pravdivého s nějakou širší platností nevyčteš.
Peníze ze šrotovného na koupi auta musely být využiti v Itálii jen ke koupi domácí produkce? Rozveď ¨důvody toho pokřivení.
Výše příspěvku na nákup nového vozu se vyplatila uplatnit ve třídě malých vozů, u těch větších by sis za něj koupil leda tak "klimatizaci".
Dál to už domyslíš, nebo mám pokračovat?
Dál to už domyslíš, nebo mám pokračovat?
Ano pokračuj. Protože řešíme porovnání v prodejnosti těhle malých aut, které šrotovné rozhodně poznamenaly, to máš pravdu, ale pořád nevysvětluješ, proč by to mělo být ve prospěch F500 třeba proti Ka nebo malým Asiatům (mimochodem v Itálii velmi populární). Navíc právě bych pochopil, kdybys vyzdvihoval F500, která zrovna k těm levným malým autům nepatří a rozhodně neměla napomoci nemajetným k praktickému autu.
Domácí značka. V Itálii to zafungovalo naprosto dokonale. Čti tabulky z té doby.
Jenže domácí značka má v nabídce i Pandu, jsou tady i levnější auta a praktičtější, která se hodí pro nahrazení staré ojetiny, než F500.
Pandy se za dobu šrotovného taky prodalo poměrově více.
Mimochodem, jde o rok 2009 kdybys nevěděl/zapomněl.
Mimochodem, jde o rok 2009 kdybys nevěděl/zapomněl.
Tak ještě jednou, bavíme se o prodejnosti v třídě mini? Neporovnáš doufám Pandu s Phaetonem, viď? Vzhledem k tomu, že neustále hledáš nesmyslnější a nesmyslnější odůvodnění toho blábolu, co jsi napsal nahoře, tak asi nemá cenu s tebou nadále pokračovat. Jen dodej prosím, že tak nerad sem píšeš proti své vůli, ať se ještě trochu pobavím 😄
Od začátku píšu o absolutních číslech, že ti uniká smysl a vytáříš relativitu, to je jen tvůj boj a tvůj problém. :-!
Už nahoře jsem se ti "omluvil", že jsem nečekal od tebe takový omezený a nekomplexní pohled na věc. Příště svá očekávání přizpůsobím tvým kvalitám. :-!
hele gti, nejak se ti lepi klavesnice 😄
tri dni po sobe mit oragazmus ze cityga, tolik poteseni nezazijes ani se svou starou >😁
se prober hlupacku!
takove hlouposti si psal i o foxe a jak skoncil??? propadak mini tridy 😉
tve zvasty nepomuzou prodeji...
hawk vw zamestance 😄
tri dni po sobe mit oragazmus ze cityga, tolik poteseni nezazijes ani se svou starou >😁
se prober hlupacku!
takove hlouposti si psal i o foxe a jak skoncil??? propadak mini tridy 😉
tve zvasty nepomuzou prodeji...
hawk vw zamestance 😄
O tom, jak GTIho "žvásty" nepomáhají prodejům VW, by ses tu mohl rozepsat. 😉
Tabulek je tu co měsíc požehnaně.
Tabulek je tu co měsíc požehnaně.
A myslíš, že si někdo vybírá auto podle diskuzních příspěvků na auto.cz, ať už napsaných kýmkoliv? Já si to nemyslím a kolega GDI asi taky ne. To je všechno.
Samozřejmě že si to nemyslím, ba to dokonce vím. Taky jsem se tu na toto téma již dnes s ozawsanem bavil. 😉
Kolega GDI se snaží být asi za každou cenu vtipný, bohužel, tahá za ten kratší konec.
Kolega GDI se snaží být asi za každou cenu vtipný, bohužel, tahá za ten kratší konec.
?? Právě naopak, ne? Podle mě tu GDI píše jinými slovy: "I kdyby se šášula GTI na hlavu postavil a psal tu každý den nový román o germánské dokonalosti, VW neprodá ani o jedno auto navíc, protože kupcům jsou jeho příspěvky ukradené."
S čímž naprosto souhlasím.
A co píše GTI? Že je to trefa, že se to bude prodávat, že to každej chce.
Je tam nějaký rozpor? Není.
Je tam nějaký rozpor? Není.
Docela trefně píšeš, že škodovka má dospělý výraz. Má.
Jestli to bude fungovat v této třídě, to si zatím neodvažuji hodnotit, ale hravých kukučů je tu až běda, proč by nemohl uspět jeden solidní výraz?
K té 500, já takového jednoho chlapa cca kolem 50 let pravidelně potkávám, ale spíš je mi ho líto. K prošedivěleému plnovousu se pětistovka moc nehodí.
Jestli to bude fungovat v této třídě, to si zatím neodvažuji hodnotit, ale hravých kukučů je tu až běda, proč by nemohl uspět jeden solidní výraz?
K té 500, já takového jednoho chlapa cca kolem 50 let pravidelně potkávám, ale spíš je mi ho líto. K prošedivěleému plnovousu se pětistovka moc nehodí.
😄 F500 chvalmě za to, za co chválu zaslouží, ale abych tu na diskusích četl, že to správné auto dané třídy pro chlapa je F500, to mi nějak hlava ne a ne vzít.
Jinak velkej souhlas, těší mě, že nejsem sám, kdo registruje třídně dospělý výraz CITIho :yes:
Jinak velkej souhlas, těší mě, že nejsem sám, kdo registruje třídně dospělý výraz CITIho :yes:
Jak jsem psal nahoře. Zrovna tobě bych jednu 500 velmi přál. Myslím, že by ti slušela. 😉 I té tvojí 40leté "holce". 😄
Tak hodně ti snad neležím v žaludku, abys mě nutil soukat se do F500... >😁 Jo, pro někoho jsou čtyřicetileté ženy "holky", pro někoho jsou tyto dámy ve věku jeho babičky... >😁 😉
To soukání by tě donutilo trochu přehodnotit postoj k životu. Omládl bys. 😉
Dobre, ruku na srdce GTI. Pripadá ti táto trieda určená pre chlapov? Alebo že by si sa s Citigo chválil?
Dobre by som sa cítil asi len v Pande, Twingu a možno v Citigo v dákej osobitej úprave. V 500-ke sa cítim super, ale priznávam že nie za volantom. Jazdí sa s tým ale parádne.
Dobre by som sa cítil asi len v Pande, Twingu a možno v Citigo v dákej osobitej úprave. V 500-ke sa cítim super, ale priznávam že nie za volantom. Jazdí sa s tým ale parádne.
Nevím, za co bych měl 500 chválit. Je to skoro naprosto identická kopie čtyřicet let starýho auta na větších kolech. Kdyby s tímhle přišli Čínani, bodu tady všichni blejt. A provnávat to s mini? To snad ne? Jen si vezmi, jak se mini úspěšně rozrostlo....pomalu má větší portfolio než FIAT.
A iomidžovost pětistovky? Blábol. Tohle auto žádný image nemá a ani ho mít nebude, protože image se tvoří jinak a ne kopírováním čtyřicet let staré vykopávky.....Na rozdíl od Mini, tohle nic nového nepřineslo a vývojový potenciál to ani nemá. Představa, že by začali vyrábět onu hrůzu s dveřmi vpředu nebo ten pseudokombík mně děsí stejně, jako úžas nad tím, kam se Mini dokázalo rozvinout.
A iomidžovost pětistovky? Blábol. Tohle auto žádný image nemá a ani ho mít nebude, protože image se tvoří jinak a ne kopírováním čtyřicet let staré vykopávky.....Na rozdíl od Mini, tohle nic nového nepřineslo a vývojový potenciál to ani nemá. Představa, že by začali vyrábět onu hrůzu s dveřmi vpředu nebo ten pseudokombík mně děsí stejně, jako úžas nad tím, kam se Mini dokázalo rozvinout.
Co přineslo Mini navíc v designu oproti F500? Kde bylo mini po třech letech od znovuzrození? Nebylo to náhodou úplně stejně jediné v portfoliu značky?
Pokud chceš naznačit, že Mini bylo první retro, tak se podle mě pleteš, před ním byl Brouk. A co říkáš na Brouka, z něj jdeš taky "blejt"?
Pokud chceš naznačit, že Mini bylo první retro, tak se podle mě pleteš, před ním byl Brouk. A co říkáš na Brouka, z něj jdeš taky "blejt"?
Možná tě to překvapí, ale z brouka se mi taky chce blejt.....
Pokud se ptáš, co příneslo mini nového oproti původnímu, tak si ho laskavě prohlédni. Pokud jsi ho ciděl zdálky na ulici v Brně při procházce, potom můžeš tvrdit to, co tvrdíš. Kdyby sese v něm svezl, pak bys ten rozdíl pochopil. JInak, já bych klasické mini nechtěl, je na mně moc malé a jako spolujezdec jsme trpěl, ale skutečně si myslíš, že se od té úžasné nové pětistovky dočkáme obdoby clubmana, cabria nebo dokonce třeba SUVčka? To byla docela komedie....důležité taky je, kdo za tím projektem a tou fabrikou stál. BMW je trochu jiná liga než otrhanci z Turína.
Původní mini bylo zcela spartánské vozítko, nové mini je úplně jinde, stačí si porovnat třeba palubku. Taliáni to jenom oprali podle původního provedení....
Najednou mluvíš o 3 letech - nahoře, kde se to hodí házíte pojmy jako 3,5 až 4 roky. Nojo, co se taky v tomhle případě dá čekat.
Pokud se ptáš, co příneslo mini nového oproti původnímu, tak si ho laskavě prohlédni. Pokud jsi ho ciděl zdálky na ulici v Brně při procházce, potom můžeš tvrdit to, co tvrdíš. Kdyby sese v něm svezl, pak bys ten rozdíl pochopil. JInak, já bych klasické mini nechtěl, je na mně moc malé a jako spolujezdec jsme trpěl, ale skutečně si myslíš, že se od té úžasné nové pětistovky dočkáme obdoby clubmana, cabria nebo dokonce třeba SUVčka? To byla docela komedie....důležité taky je, kdo za tím projektem a tou fabrikou stál. BMW je trochu jiná liga než otrhanci z Turína.
Původní mini bylo zcela spartánské vozítko, nové mini je úplně jinde, stačí si porovnat třeba palubku. Taliáni to jenom oprali podle původního provedení....
Najednou mluvíš o 3 letech - nahoře, kde se to hodí házíte pojmy jako 3,5 až 4 roky. Nojo, co se taky v tomhle případě dá čekat.
Citigo se jistě bude vyjímat v nejedné vesnické stodole, nebo před rozpadajícím se panelákem. kdo bude okupovat bulváry evropským měst už je dávno rozhodnuto. Však si to srovnej
[odkaz]
[odkaz]
To je doslova rána do té tacumí pusinky.
A co teprve pohled dovnitř
[odkaz]
[odkaz]
To rozdíl světů, co? To je ten premiový přesah.
😉 >😁 😉
[odkaz]
[odkaz]
To je doslova rána do té tacumí pusinky.
A co teprve pohled dovnitř
[odkaz]
[odkaz]
To rozdíl světů, co? To je ten premiový přesah.
😉 >😁 😉
Já myslím, že není na místě troškaření, osobně bych pětistovku už dnes vřadil rovnou do kategorie regulerního exklusiv klasse... a je zameteno 😉 Ty snímky celých aut, to je u F500 na ručník do ringu.
Jinak, abys mě dobře chápal, já cením F500, ovšem směrem jemu vlastním. Představ si situaci, máš dvě děti, dvacetiletou dceru a dvacetiletýho kluka. Pokud pak dcera přijde, že by chtěla pětistovku, předpokládám, že bys ji zcela přirozeně koupil, ovšem ani snad po tobě nebudu chtít, abys tu pravdivě vypsal, co bys na tutéž prosbu sdělil svému synovi... 8-s >😒]
Jinak, abys mě dobře chápal, já cením F500, ovšem směrem jemu vlastním. Představ si situaci, máš dvě děti, dvacetiletou dceru a dvacetiletýho kluka. Pokud pak dcera přijde, že by chtěla pětistovku, předpokládám, že bys ji zcela přirozeně koupil, ovšem ani snad po tobě nebudu chtít, abys tu pravdivě vypsal, co bys na tutéž prosbu sdělil svému synovi... 8-s >😒]
Stačilo by dodat jediné slovo: ABARTH
[odkaz]
Tohle už rozhodně není "holčičí" vozítko.
[odkaz]
Tohle už rozhodně není "holčičí" vozítko.
A co to má společného s těmi statisíci prodaných F500? Neuhodil ses? Tímhle chceš argumentovat proti tomu, že F500 je prioritně, výhradně dámské auto? 😄 Ještě tu napiš, že přesně takhle si představuješ rychlé auto pro chlapa >😒]
Prioritně možná, ale výhradně dámské určitě ne. A Abarth jako auto pro mladého kluka nemá chybu.
Ostatně kdyby ses někdy vydal do té tebou tak nenáviděné Itálie, viděl bys tam dost chlapů, co jezdí v 500 i v Lanciích Ypsilon.
Ostatně kdyby ses někdy vydal do té tebou tak nenáviděné Itálie, viděl bys tam dost chlapů, co jezdí v 500 i v Lanciích Ypsilon.
Oni ti Italové jsou poměrně zženštilí. >😒]
Itálii mám v jistých specifických ohledech rád, chlapa v 500 nepovažuji za chlapa, na tohle mě nepřemluvíš, ani kdybys jódloval jako kastrát >😁 a o tom, že je chlap schopnej si sednout za volant Y se snad ani nebudu rozepisovat. To už snad fakt raději toho... Foxe 😉
Srovnáváš ne moc dobře srovnatelné.
Pětistovka je o pomalu 100 tis dražší. A v téhle třídě se hraje především na cenu.
Měl si tam hodit spíš Pandu.
Mimochodem, třeba ve Vídni bych musel hodně dlouho chodit, než bych potkal nějakou pětistovku.
Pětistovka je o pomalu 100 tis dražší. A v téhle třídě se hraje především na cenu.
Měl si tam hodit spíš Pandu.
Mimochodem, třeba ve Vídni bych musel hodně dlouho chodit, než bych potkal nějakou pětistovku.
Nemyslím, že Škodovka bude za nějakých ca. 200 tis. kč v téhle zobrazené výbavě (litá kola, metalíza...). Ten cenový rozdíl vůči 500 nebude zdaleka tak velký.
Naopak Panda je jinde, hlavně kvůli pětidveřové konfiguraci.
Naopak Panda je jinde, hlavně kvůli pětidveřové konfiguraci.
Cenu škodovky tu některé média již odhadovaly.
Ano, na obrázku je jistojistě nejnadupanější varianta. Tak to ostatně dělá každý. Je to jen marketing.
Cenu za příplatky si můžeš sám vypočítat, vše se odvíjí poměrově od ceny auta. Spočítáš to u fábie a stejným procentem u CityGo. Bude to sedět tak +/- deset procent.
PS: Pětistovka v základu taky nemá "liťáky". 😉
Ano, na obrázku je jistojistě nejnadupanější varianta. Tak to ostatně dělá každý. Je to jen marketing.
Cenu za příplatky si můžeš sám vypočítat, vše se odvíjí poměrově od ceny auta. Spočítáš to u fábie a stejným procentem u CityGo. Bude to sedět tak +/- deset procent.
PS: Pětistovka v základu taky nemá "liťáky". 😉
Jistě. Pětistovka je především ryze italská záležitost, v Rakousku nebo v Německu to auto prakticky nepotkáš. Něco jezdí ve Francii ale těžištěm trhu je Itálie. Je to obdobné jako zde, tady potkáš F500 tak jednou za měsíc.
Tak jsem se před chvíli prošel po Brně a hned 4 kusy F500, z toho jeden Abarth.
V Rakousku byla 500 za loňský rok na 14 místě. Měla stejné prodeje jako např. Fiesta. Ve Francii je 500 na 34. místě.
Zase vedle 😢
Zase vedle 😢
Máš čísla komplet prodejů pětistovky za rok 2009?
Tak jsem to začal hledat a dostal jsem se trochu někam jinam. Věřil by jste někdo tomu, že Fiat prodával v letech 1995 - 1998 cca 600 000 Punt ročně. Nebo, že to není ani 10 let, co Renault prodával víc než VW. Časy se mění a třeba budeme za 10 let se smutkem vzpomínat, jak to VW tenkrát všm dával.
Jo, takové časy byly, Punto byla hitovka, Megane Bestseller... snad alespoň budou v evropě i nadále nejprodávanější auta ta evropská.
Tak nevím, jestli mělo jít o ironii, ale za mě z tohoto duelu vychází jako vítěz škodovka. Umírněný, až minimalistický interiér, to je blíže mému vkusu.
Tak jsme se to dozvěděli. F500 si kupují ti, co nechtěli Pandu, ale oni vlastně nechtěli ani tu pětistovku, jak nám nahoře vysvětluje mistr Lexaurin. Další mistr, říkejme mu třeba datový analytik, píše, že VW vstupuje do třídy miniaut. To bude asi nějaká nástupnická společnost původního VW, který vyráběl Lupo a Foxe. Dále potom píše, že VW prodá jen 180 000 aut NSF, protože další nemá kde vyrobit, ikdyby kupec sebevíc prosil. Tak je to správné, na chudý lid musí být přísnost. No a nakonec se dozvídáme, že 40leté dámy nejsou dámy ale holky. Nic proti gustu, někdo má rád mature, ale neměli bysme si lhát do kapsy. Čtyřicítka je ojetina s přetočeným tachometrem a nic na tom nezmění fakt, že pokud se o ni dobře staráš, může ještě roky sloužit.
co je to za auto? uz to nekdo z vas videl v provozu? ja jeste nikdy a pritom se jich prodalo vic nez foxu a ze ten je panecku prodejni trhak 😉
myslim hlavni clanek na auto.cz
ale takovouhle reklamu a prestiz mit nebude...
jeste jednou, dekujeme Martine 😄
[odkaz]
ale takovouhle reklamu a prestiz mit nebude...
jeste jednou, dekujeme Martine 😄
[odkaz]
prijde mi vtipny, jak se snazi jelito a wajt kejbl presadit myslenky pana grciho >😒]
jo a gti, jeste ti zustava 119 prispevku do 30tis. tak setri, aby si to trefil do dne registrace...
a ja doufam a mnoho dalsich, ze pak uz to tu zabalis, ponevac, nedelas dobrou povest diskuzi na auto.cz
jelito, lejbl, gti :no:
jo a gti, jeste ti zustava 119 prispevku do 30tis. tak setri, aby si to trefil do dne registrace...
a ja doufam a mnoho dalsich, ze pak uz to tu zabalis, ponevac, nedelas dobrou povest diskuzi na auto.cz
jelito, lejbl, gti :no:
Další multinick uživatele Peter10, bordeaux, peter1980 a teď nově GDI... :no:
Nevím, ale dle mě, se citigo nemůže rovnat se zmíněnou konkurencí co se týče vzhledu, jak na tom budou spotřeba, cena, jízdní vlastnosti se uvidí, ale u takto vypadajícího auta mě to vlastně vůbec nezajímá. Tohle se strašně nepovedlo 😞. Nemám rád nemastný, neslaný design VW, ale tentokráte i UP! vypadá, že je v úplně jiné lize, než citigo. Tohle se prostě nepovedlo a neumím si představit nikoho, kdo by v tom jezdil, protože v tomto segmentu "stylovek" to styl absolutně postrádá.
Škodofku jedině RS :-!
[odkaz]
[odkaz]
Up!/Citigi/Mii bude najprv predávaný ako 3 dv., čo je trocha handicap. zaujímavé budú až v 5 dv. či MPV verzii. a s cenovkou o ďalších min. 500€ nižšie.
z uvedených vozov je najlepší výkon/výbava/cena kórejská Kia Picanto. v Európe však bude dominovať Fiat so svojou Pandou. tá bola a aj bude ako jediná aj vo verzií 4x4. nováčikom v tekto triede čoskoro bude aj Opel a kolínske trojíčky čaka generačná výmena.