Novinky
petrumr
já bych tam dal známky podle váhy a rozměru,výkonu a obsahu motoru.I u nás bych to tak řešil, když to mají nákladáci, tak proč by to nemohli mět osobáci.Mohly by být barevně odlišený, poradce by si stím pohrál. 😄
😉 Měli by už vymyslet EU známku ,která by platila na všechny dálnice EU. Třeba roční za 500 Eur,pololetní 300,-,měsíční 100,- a desetidenní 20Eur..A byl by klid. :-!
Nechápu, že Němci nemají známky už dávno, třeba jako Švýcarsko?
No a čo, keď sa postavila z nemeckých daní - to nie je argument.
Me zarazi ta myslenka, ze by domaci meli platit mene nez cizinci, to je to, co je zhovadile. To je jakoby v restauraci mel nemec burt za 5 euro a tobe za to ze jsi cizinec ho nauctovali za 12, to prece nejde
Ono to zpoplatnění pro cizince má smysl, dvojí cena by byla někde v hospodě jak se to dělá v Čechách, ale tu hospodu neplatíme z našich daní na rozdíl od dálnic…
Je to uplne jedno kdo a z jakych penez ty dalnice postavil, zhlediska pritomnosti pravne nemuzes oduvodnit proc by mel cizinec platit vic nez ten Nemec. Ani nemci neplati vic v Rakousku, nez Rakusaci...
Logicky to muzes rozvinout, ok, at to zavedou, pak to zavede kazdej stat, zbytecne papirovani a urcovani dvojich cen a poplatku, a v konecnem dusledku stejne proporcionalne vsichni zaplati stejne, akorat by to bylo komplikovanejsi...
Asi máme trochu jiné vnímání já ač členem EU stále necítím, že bych měl mít automaticky a bez práce právo na „kvalitu života a blahobyt“ druhých zemí, kterou jsem já osobně nebo mojí předci nepomáhali budovat.
A hlavne, budovani evropskych dalnic je dotovano z evropskych penez (takze z dani vsech Evropanu), takze ani argument, "jsme si to postavili za svoje, tak at cizaci plati vic", neobstoji
[odkaz]