Ekonomika
Vždy, když vidím tuhle fotku, tak si vzpomenu na Octavii I po faceliftu a na tu ostudu, co VW koncern v té době pro pár eur a ani to ne páchal na svých jinak často dobrých autech: [odkaz]
Kdopak uhádne, co myslím? 😉
Kdopak uhádne, co myslím? 😉
asi vim co myslíš...nestejně velká zrcátka...? >😁 jo to bylo docela hustý...ale mělo to i W124
[odkaz]
[odkaz]
Oni uz vtedy mysleli ekologicky a v ramci snizovani spotreby snizovali odpor vzduchu 😄
A já myslel, že to zrcátko mohlo být menší proto, že jej řidič tak často nepotřebuje, přecejen v Octavii TDI se předjíždělo tak rychle, že se ani nebylo třeba dívat do zpěťáku, jestli jsi už za ní >😁
Ale teď jsem si vzpomněl, jak jsem před asi 3 lety jel s kamarádem na dovolenou do Itálie a měl O I s tímhle zrcátkem. Překvapovalo mě, že se na dálnici při návratu zpět do pravého pruhu řadí hodně brzo zpět... a teď je mi to jasné, on špatně viděl >😁
Ale teď jsem si vzpomněl, jak jsem před asi 3 lety jel s kamarádem na dovolenou do Itálie a měl O I s tímhle zrcátkem. Překvapovalo mě, že se na dálnici při návratu zpět do pravého pruhu řadí hodně brzo zpět... a teď je mi to jasné, on špatně viděl >😁
Mnohem horsi mi prijde to prapodivne zakonceni narazniku, ktere trci z podvozku a diky tomu je u temer kazdeho kousku ohle, nebo promackle, tudiz jeste hnusnejsi, nez v neposkozenem stavu.
Různě velký zrcátka ovšem není první ani poslední * co ve Škodovce kdy vymysleli.
A tys jim na to skočil, což by nebyl problém, jen ta bezbřehá důvěra a obhajování za každou cenu.
Zato v Renaultu nic neojebáva-j. Tam je to všechno top kvalita a geniální konstrukční řešení. Jestli tomu věříš tak seš blázen. Sedí tam na konstrukci podobný ***i jako ve VW -Škodovce (ne všichni samozřejmě), takže pokud já sem na něco skočil tak ty si na tom úplně stejně. BTW já mám už Oktuli s oběma zrcátkama stejnýma. Dělali pár let tenhle nesmysl a pak se zas vrátili k původnímu řešení obou zrcátek stejných.
Popravdě netuším, jestli jsem něco takového někde napsal... ale klidně se vsadím, že ne. Možná jsi nějaký ušlápnutý, já mám sice nick Ronault, ale ty by sis tam měl místo toho ryccardo napsat něco více škodovwáckého 8-s
Reaguju na tvůj příspěvek "A tys jim na to skočil" Stavíš se k tomu jako kdyby jen ve Škodovce dělali kixy a vymejšleli debilní a nefukční konstrukční řešení. Nejsem ani ušlápnutý ani se nesnažím bezhlavě obhajovat koncernový auta. Naopak se na to snažím dívat reálně. Nemám problém napsat o Škodovce, že je na ní něco vymyšlený naprosto debilně. Zato od tebe jsem neslyšel na tvojeho Rencka jedinou kritiku na sebemenší detail. Kdyby si napsal jsou to ***i tohle a tohle vymysleli naprosto příšerně, tak to beru. Ty ale kritizuješ jen 16 let starou techniku všude kolem, ale do vlastní garáže tu kritiku nezavedeš.
Myslím, že OI už je pasé, OII je v kurzu a proč ne? Je to podle mě dost dobrý auto, popravdě já mám už druhou jako pracovní auto... :yes: :yes: :yes😒br />
S první OII 1,9TDi Eleg. jsem najel 150km za 3 roky a bez problémů, jen servisky.
Teď mám OII FL 2.0TDi Eleg. a za 2 roky 88tis a opět pohoda (jen bere trošku olej). Pokud to neni po nějakým praseti nebo z Car Poolu nějaké firmy, kde s tím jezdilo tisíc lidí, tak tohle auto vydrží hodně... :yes😒br />
Nicméně pro rodinu jsem nakonec zvolil MPV z francouzké stáje a taky nelituji (už druhé). Původně jsem chtěl Touran a nakonec jsem ho zavrhl... 😉
S první OII 1,9TDi Eleg. jsem najel 150km za 3 roky a bez problémů, jen servisky.
Teď mám OII FL 2.0TDi Eleg. a za 2 roky 88tis a opět pohoda (jen bere trošku olej). Pokud to neni po nějakým praseti nebo z Car Poolu nějaké firmy, kde s tím jezdilo tisíc lidí, tak tohle auto vydrží hodně... :yes😒br />
Nicméně pro rodinu jsem nakonec zvolil MPV z francouzké stáje a taky nelituji (už druhé). Původně jsem chtěl Touran a nakonec jsem ho zavrhl... 😉
Taky mám OII 2.0TDI (najeto 125tis) a jsem maximálně spokojený. OI posuzovat nemůžu, jelikož ji nemám ani jsem neměl, ale lidé kolem mě co ji mají jsou s ní také max. spokojeni.
Vždycky se nejen tu pobavím nad hrstkou internetových aut😲dborníků, kteří jako jediní škodovku (zejména octavii v naftě) "prokoukli" a musí to všem říct, aby osvítili tupý český národ, který stále žije v omylu že octavie v naftě je dobrá volba! 😲
Vždycky se nejen tu pobavím nad hrstkou internetových aut😲dborníků, kteří jako jediní škodovku (zejména octavii v naftě) "prokoukli" a musí to všem říct, aby osvítili tupý český národ, který stále žije v omylu že octavie v naftě je dobrá volba! 😲
150 km za 3 roky? To není nic moc >😁 To najedu během 6ti cest do práce, a během toho nepoznám dobré auto 😉
Je to v naftě, táhne vodspodu a má docela mocný kopanec, jako správný diesel. Taky to netahá břicho po zemi, protože to má zvednutý podvozek. Samozřejmě to má poctivé budíky a když sklopíš zadní sedadla, tak máš zcela rovnou plochu. Jen teda je to francouzské, ale jinak úplně jak pro Ádu >😁 >😁 >😁
PS: Jen teda ta skleněná střecha by mu nesedla, on raději klasický šíbr 😒
Shrnuto o tom víš prd, protože jsi takové auto nikdy neměl.
A samozřejmě, v bazaru si klidně kup olítanou Octavii, pokud to považuješ za jistotu, ať už je v jakémkoliv stavu.
Ojetou cctávku bych si koupil, stejně jako Lagunu nebo jiné auto, v bazaru by mi to ale bylo povětšinou jedno, vyhnout se problematickým motorům a verzím a pak záleží více na konkrétním kusu... A novou, proč ne?
Jak jsem nakousl, Laguna měla spoustu much v některých verzích, třeba tragický 2,0 IDE nebo první dCi taky nebyly žádná sláva, ale ty doplatily i na to, že k nám se často dostaly se stočeným tachometrem a ojeté až běda. Další problém byly některé neodzkoušené výbavové prvky, ty taky v autě nemám, vlastně jen manuální klimu a trochu elektriky na oknech a zrcátkách... žádné xenony, duální klimy, keyless karty atd.
Celkově tenhle kus na své kilometry tak špatný není, jak je Laguna obecně pomlouvaná... A najdou se i spolehlivější kusy.
A k tomu konstrukčnímu stáří... tohle mi nevymluvíš. Kupuju si za určitou částku nové auto a chci od něj to, co splňují stejně drahá auta od konkurence a to Octavia prostě ve srovnání s tím, co se koupilo, nesplňovala.
Když se podívám na ten souhrn oprav tvé Laguny kdo ví jaké a jestli reálné (možná sousedovy, možná fiktivní vyčtené-takových tu bylo), tak co mě potkalo...? Brzdový třmen, ale ten doplatil na neodborný zásah otce, který si myslel, že ty destičky vzadu vymění sám a snadno, což vedlo k roztržení prachovky a nanesení bordelu dovnitř... Takže jen ten zadřený stěrač, to souhlas, ten byl. Vyřešlo se to ale promazáním a novým motorkem za 300 Kč, od té doby klid. 😉