Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
hlobilp
0
No nevim, z takoveto skoci se toho moc nepozna, ve skutecnosti to auto bude uplne jine. A prijde mi divne, ze jeste par dni pred premierou se o ni temer nic nevi.
dareba
"Und plötzlich werden alle ein viertüriges Auto bauen."
Ihr MB CLS.
A meli pravdu, kdyz tuhle reklamu vymysleli => je hezke udavat trendy😉
skoro by si uz mohli dat nejaky hezky sloganek k logu, neco ve smyslu: "Hyundai. We clone this."
No nejsem "marketer" a doporucoval bych se s tim neskryvat, udelal bych z toho prednost.
Blby jenom je, ze se neumeji drzet predlohu (zrovna tady, kdy do toho zamotali svou predstavu "über kinetisches Design" (Forde je mi lito, ze si momentalne vyhlidli Vas, holt se jim ten napad libil, smirte se s tim😉)) a vlastni ego jim veli to nejakym svym vlastnim zpusobem "*" (pardon za ten vyraz, az najdu trefnejsi, opravim😉 Na srozumnenou, auto me ani tolik neurazi, jako predchozi, jen premyslim nad tim, jestli si bohatsi dojde do šourúúmu Hnujdaj a rekne, ze chce usetrit a ze by si pral "...einmal Kopie der CLS, ja bitte !😉))"
Ale je fakt, ze v Evrope asi ne, ale Amikum je to asi sumak, takze smysl mit bude, jinak by to nedelali.
PS. Jinak ocenuju, jak to Hnujdaj * hlava nehlava, model nemodel, proste, nekdo vyrabi to a to, my taky klonovat to a to. Zajimave sledovat "vyvoj" teto automobilove entity.
Lucas mel ve svych filmech jasnou predtuchu, jo, jo...podle me se pri tom musel v te dobe koukat na nejakeho korejce na ulici
Ihr MB CLS.
A meli pravdu, kdyz tuhle reklamu vymysleli => je hezke udavat trendy😉
skoro by si uz mohli dat nejaky hezky sloganek k logu, neco ve smyslu: "Hyundai. We clone this."
No nejsem "marketer" a doporucoval bych se s tim neskryvat, udelal bych z toho prednost.
Blby jenom je, ze se neumeji drzet predlohu (zrovna tady, kdy do toho zamotali svou predstavu "über kinetisches Design" (Forde je mi lito, ze si momentalne vyhlidli Vas, holt se jim ten napad libil, smirte se s tim😉)) a vlastni ego jim veli to nejakym svym vlastnim zpusobem "*" (pardon za ten vyraz, az najdu trefnejsi, opravim😉 Na srozumnenou, auto me ani tolik neurazi, jako predchozi, jen premyslim nad tim, jestli si bohatsi dojde do šourúúmu Hnujdaj a rekne, ze chce usetrit a ze by si pral "...einmal Kopie der CLS, ja bitte !😉))"
Ale je fakt, ze v Evrope asi ne, ale Amikum je to asi sumak, takze smysl mit bude, jinak by to nedelali.
PS. Jinak ocenuju, jak to Hnujdaj * hlava nehlava, model nemodel, proste, nekdo vyrabi to a to, my taky klonovat to a to. Zajimave sledovat "vyvoj" teto automobilove entity.
Lucas mel ve svych filmech jasnou predtuchu, jo, jo...podle me se pri tom musel v te dobe koukat na nejakeho korejce na ulici
'einmal Kopie der CLS' teda je pocut aj v 'souroomoch' VW?
Alebo CLS, passat cc, Sonatu budes pozorovat pravdepodobne z okna sluzobnej fabky?
Alebo CLS, passat cc, Sonatu budes pozorovat pravdepodobne z okna sluzobnej fabky?
GTI
Hele, brácho, takový ce-el-es-ko... stojí to jako stanice metra v Hájích a když to koupíš, seš stejně v tom háji tak jako tak. To taková sonáta, to je jiný karpáčo. Za základních pětsetpade vypadáš skoro jako v meďákovi. Ostatně hele, já taky vypadám skoro jako Brad Pitt. To říkala moje holka. Bejvalá. No vidíš, kdybych nevypadal "skoro", možná jí mám ještě dneska.
Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají, příští stanice Háje...
P.S. Ale vážně. Má to jiskru, má to švih. Zvedám palec :yes:
Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají, příští stanice Háje...
P.S. Ale vážně. Má to jiskru, má to švih. Zvedám palec :yes:
Pěkná piruetka :yes: 😉 A kdože to jede na tu konečnou?
:yes: No, jak to tak sleduju občas v televizi, zdá se mi, že na tu konečnou jedem tak trochu... všichni 😄
No, my možná stihnem nedojet, resp. dojet možná někam před tu konečnou, ale když se dívám na svoje děti, tak si někdy říkám, jestli jsem jim to měl vůbec dělat. :-!
Jejda, to jsem to hodil na smutnou kolej. Půjdu o subotniku rychle vykopat pokračování z Hájů do Říčan, abychom neztratili perspektivu 😄
krovakus
Kdy uz se konecne Hyundai zbavi tech komiksovych budiku. Dobry. i 10, i20, i30, Accent i Matrix a Tucson si je zaslouzi, ale Santa Fe, Sonata, Grandeur a iX55 by snad mohli mit ponekud elegantnejsi ztvarneni. Design auta peknej, ale tohle bych vymenil.
_patrik
Dávám sem odkaz na velmi slušný obrázek z profilu v reálu, ne v retuši nebo skice. Je k tomu celý článek plus halda nejrůznějších spy fotek: [odkaz] Mimo jiné snad stojí za upozornění, že pro Evropu chystá Hyundai i verzi kombi.
Zaujímavé, dynamické, aj motorizácie vyzerajú slusné.
K horenastolenej téme kopírovania CLS: jasné, to CLS sa tam dá vybadat, ale prevazne v základných líniách strechy a kufru. CLS bolo prvé "stvordverové kupé" (prepytujem za výraz), tak vsetci, co prídu s obdobnou koncepciou, s ním budú viecmenej porovnávaní. Aspon Hyundai sa netvári, ze je to nieco iné ako klasický stvordverový sedan, iba sportovejsie strihnutý, a zrejme tomu nechá i meno Sonata.
K horenastolenej téme kopírovania CLS: jasné, to CLS sa tam dá vybadat, ale prevazne v základných líniách strechy a kufru. CLS bolo prvé "stvordverové kupé" (prepytujem za výraz), tak vsetci, co prídu s obdobnou koncepciou, s ním budú viecmenej porovnávaní. Aspon Hyundai sa netvári, ze je to nieco iné ako klasický stvordverový sedan, iba sportovejsie strihnutý, a zrejme tomu nechá i meno Sonata.
Pro Evropu jednoznačně i40, niet inej cesty. 😉 Sonata asi v US a možná ještě někde. Designové pokoušení CLS nebo CC je jasné a je to samozřejmě schválnost. Jak roste moc a sebevědomí skupiny Hundai-Kia, budou se tyhle provokace stupňovat, je to tak trochu i součást zastrašování protivníka ve stylu "vy máte velký kanón, my máme ještě větší". A velmi důležité je to pro boj o asijský trh, kde se asijské automobilky snaží překazit evropským "penetraci". Mimochodem, pro prazvláštní choutky čínského trhu připravil Hyundai na MY2009 takovouhle "čínskou" Sonátu - tahanice o Asii vůbec nejsou jednoduché: [odkaz]
Pane jo, ta čínská vypadá skoro jako stará Elantra...
Zato evropský klon se mi jeví nadějně...
Zato evropský klon se mi jeví nadějně...
Ta asijská designová impotence, ve smyslu absence jakékoliv nové a hlavně vlastní tvarové myšlenky, je až zarážející. :no:
Iste, Hyundai nie je známy stanovovaním dizajnových trendov, ako ani vacsina Ázijcov. Ale oni ani nemajú firemné moto "Createur d´Automobile" ci "Créative Technologie", ako Francúzi. A o tých si pri ich dizajnových úletoch tiez hocikto utiera hubu. Takze mozno z marketingového hladiska radsej evolúcia vydareného, ako nasilu stále nieco nové a odlisné.
Nejde jen o Hyundai, i když u něj je schopnost splácat všechno možné dohromady dotažena do "dokonalosti", obecně, poslední generace asijských aut (zvlášť sedany) jsou v jakémsi unisex americkoasijském stylu, jestli z toho bude honda, nissan nebo hyundai je víceméně otázkou znáčku na kapotě.
Namontovat predne svetla z golfu na kazdy model koncernu mi tiez nepripada ako inovativny designersky pocin... Ja viem, proste posrana kopie CLS, teda Passat cc s obrovskymi cinskymi svetlami vzadu a divnymi proporciami vyzera horsie co sa tyka exterieru, nez tato sonata..., aaa tak uz chapem kritiku
Uplácej si figurku golfu a zapichuj do ní jehly, třeba se ti uleví.
a ty rozkazuj doma svojim deťom ty GTIho riťolez >😁
Utri su ústa, poprípade klávesnicu kámoš, na takéto zvratky tu niekto nie je zvedavý.
P.S. omlouvam se Klaudiovi za pouziti jeho slov. Prisly mi trefne a ferove...jen tak pro rovnovahu.
P.S. omlouvam se Klaudiovi za pouziti jeho slov. Prisly mi trefne a ferove...jen tak pro rovnovahu.
marianek
Uz je to vice, nez tyden, co jsem zaregistroval zpravu, ze Volkswagen svolava vsechny prodane vozy s DSG na US trhu. Pokud si pamatuji, jde o nebezpecne vyrazeni v auto modu. Ma jit o automobily vyrobene od poloviny 2008.
Zajimaly by me dve veci. Zaspala redakce auto.cz A druha otazka, kdy a jak hodla Volkswagen napravit tuto chybu v modelech prodanych v Evrope?
Zajimaly by me dve veci. Zaspala redakce auto.cz A druha otazka, kdy a jak hodla Volkswagen napravit tuto chybu v modelech prodanych v Evrope?
V Evrope nic napravovat nebudou. V Americe by se pripadne obeti nehod s nimi soudili a vysoudili na VW balik. Tady v Evrope to nehrozi, tak proc by se obtezovali svolavackou. No jo, ani DSG neni dokonale.
_patrik
Hyundai si je dobře vědom, že musí změnit svou stylistiku, aby se urychleně dostal ze stínu "značky bez vlastní tváře". A je už jasné, že půjde cestou dynamického designu, který staví na pradávné streamlined škole. To není samo o sobě objev - Mazda. Ford a jiní to dělají taky, i když samozřejmě každá značka vymyslí vlastní slovní nálepku. Hyundai s "fluidním" designem koketuje pěkných pár let (třeba Elantra druhé generace), teď se k tomu ale vrací s maximálním sebevědomím - a konečně snad taky začne být důsledný.
Postupně se začíná skládat dohromady mozaika, kam Hyundai vlastně míří: i30, i20, Genesis (kupé!), ix35, nová Sonata/i40. Jako nejnovější příspěvek teď ve Frankfurtu představí malé městské utility vozítko o délce Fabie, pracovně nazvané ix-Metro. Linky a hrany jsou na konceptu ostřejší, proudění tvarů tím dostává další alternativu vyjádření: [odkaz] Zrovna srovnání s i30 a i20 ukazuje, že se Hyundai posunul během krátké doby zase o kus dál. Jak prozrazuje kód konceptu (HND), vznikl design v korejském centru v Namyangu, ovšem odpovědný za něj je Rogelio J. Flores 😉 a cílovým trhem je Evropa. (Hybridní pohon s hodně zajímavým GDI tříválcem a 6-kvaltem dvojspojkou). Uvidíme, jaké úpravy pak ještě evropské centrum (HED) provede ve finále.
Pro připomenutí sem dávám koncept HED-1 z roku 2005, s velmi příbuznou koncepcí. Je na něm skvěle vidět posun myšlení Hyundaie i fofr, kterým se design aut proměňuje: [odkaz]
Postupně se začíná skládat dohromady mozaika, kam Hyundai vlastně míří: i30, i20, Genesis (kupé!), ix35, nová Sonata/i40. Jako nejnovější příspěvek teď ve Frankfurtu představí malé městské utility vozítko o délce Fabie, pracovně nazvané ix-Metro. Linky a hrany jsou na konceptu ostřejší, proudění tvarů tím dostává další alternativu vyjádření: [odkaz] Zrovna srovnání s i30 a i20 ukazuje, že se Hyundai posunul během krátké doby zase o kus dál. Jak prozrazuje kód konceptu (HND), vznikl design v korejském centru v Namyangu, ovšem odpovědný za něj je Rogelio J. Flores 😉 a cílovým trhem je Evropa. (Hybridní pohon s hodně zajímavým GDI tříválcem a 6-kvaltem dvojspojkou). Uvidíme, jaké úpravy pak ještě evropské centrum (HED) provede ve finále.
Pro připomenutí sem dávám koncept HED-1 z roku 2005, s velmi příbuznou koncepcí. Je na něm skvěle vidět posun myšlení Hyundaie i fofr, kterým se design aut proměňuje: [odkaz]