Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

SDA: Trh s novými vozy letos poroste až o 2,5 procenta

6 komentářů

Perun
SDA toho umí dost... Celkový výsledek trhu je ale zkreslený a ono - upřímně - nikomu se do toho nijak zvlášť pitvat nechce.. 😉
GS
Děkuji za tento fundovaný článek. A nyní zásadní otázka -k čemu tedy slouží výše zmiňovaná organizace -SDA? Já bych si i odpověděl, ale asi by to bylo neslušné. 😉 Co by mne ale opravdu zajímalo je, jak tedy rostl český trh, nebo padal, ale to se asi nedozvím, že?
Nerez
Potěšila mě moje Astra se svým 27 místem :yes:
Perun
Realitu samotnou se nedozví doslova nikdo... SDA má jen velmi limitované možnosti, jak dospět ke skutečnému počtu registrací v ČR... Ree😜ort odhadem stoupl ve srovnání s rokem 2010 cca o třetinu, jen není vždy dobře vidět... tytam jsou dny jednodenních registrací Fordu, následného odregistrování, vystavení COC listů a e😜edice na kamiony směr Německo... Vošický jako duchodní otec dnes šéfuje Hyundai, který vystoupil z SDA výlučně proto, aby nemusel předkládat přehled o registracích a vydaných COC listech a kliďánko posílá kamiony s celou modelovou řadou do Němec dál - jako za starých dobrých časů...
Ford takhle relativně transparentně odveze asi 20-25% svých prodejů, VW také - ale ten ne tak okatě - IVG si nechá nahlížet do karet jen trochu a odregistrování od data první registrace do jednoho měsíce (tyto případy SDA eviduje) nedělá u všech ree😜ortů.. Odhaduji, že více než polovina prodejů Pola i Golfu jdou ven... Aby se neřeklo, tak IVG neposkytuje na základní - nejžádanější - Polo slevu firmám na více, než 2 kusy >😒]
O prémiových značkách nemá smysl mluvit.. tam je procento prodejů za hranice velmi vysoké, ale co je mnohem zajímavější, to je relativně nová strategie Škody... Prodej do Německa a dalších zemí přes vybrané "komunikační kanály" rychle roste.. A Škoda, samozřejmě, není členem SDA, co by tam dělala, že... Takže jediné místo, kde je naprosto přesná evidence o vydaných COC listech, tedy jinými slovy o ree😜ortech, je ministerstvo dopravy a spojů... Žádná zákonná povinnost informovat veřejnost o počtech prodejů pro MDS neexistuje a tak se můžeme dočíst třeba to, že podíl vývozů vozidel do zahraničí je "čtyřprocentní" >😁 :yes:
Ham.
Souhlas, kvality není nikdy dost, nicméně Škoda dělá velké pokroky, na nejnáročnějších trzích se zlepšuje ve spokojenosti zákazníků, v Německu je už před BMW, ve Francii deklasuje domácí výrobce, v UK je před celou D3, všude předbíhá matku.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Guttalax
😉 V kategorii 2 až 3 roky skončila Octavia na 54. místě s průměrným počtem závad 5,5 procent. Nejbližší konkurenti, Focus a Golf, dopadli lépe – Focus 38. místo a 4,7 %, Golf 24. místo a 4,2 %. Kia Ceed skončila na nezáviděníhodné 107. pozici s průměrným počtem závad 8,0 %. Octavia si vedla pouze průměrně, ale určitě ne špatně – stejného výsledku dosáhlo i BMW řady 5 nebo VW Passat.