Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Honda N BOX: Honba za nižší hmotností začíná

17 komentářů

Destract
Tohle je stejně komický jak ty mini-dodávčičky s motorem uprostřed. By mě zajímalo co s tím dovede takovej boční výtr >😁
Anonym
Takové auto asi málokdy vyjede mimo město nebo na dálnici, takže to zase tak nevadí.
Sleeper
Boční vítr s takovýmhle autem samozřejmě cvičí a musí se s tím počítat - i na okreskách, fouká-li více. Máte-li krabičku jako jediné auto, jezdíte s ní i mimo město... 😄 Ale hondička už má alespoň stabilizaci, která jí určitě přijde k duhu, tady se opravdu hodí. Kdo kdy jel po děravé okresce s podobným autem víc jak šedesát, ví 😄
Anonym
V Japonsku je jízd "mimo město" asi méně než na českém venkově ... u nás tu krabici Honda prodávat nebude 😉
Sleeper
To nedokážu posoudit, v Japonsku jsem nebyl 😄 Jistě, N Box není určen pro jiné trhy než ten domácí. Já ale kouzlo těchto krabiček objevil... 😄
FiLan
Honba za nižší hmotností a větším odporem vzduchu. 😄
Choochoo
To je mysleno obecne, ze budou snizovat vahu. Nova nafta 1,6i-Dtec ma mit hmotnost jako benzinovy motor.
Tohle zadny odpor nema, postav vedle sebe dva japonciky a vitr je v poho obleti >😁
Sleeper
Snižování hmotnosti se týká jak samotného motoru, tak i karoserie, jak jest uvedeno v článku. Konkrétní hodnoty si Honda nechala pro sebe, ale třeba už můj předpotopní Wagon R+ (což je vlastně taky kei car, protože od původního japonského modelu se liší hlavně litrovým motorem) má 920 kg. Pokud srazíte hmotnost o desetinu, máte pryč skoro metrák. To už musí být znát.
Choochoo
Clanek jsem cetl, vim ze se to bude tykat celeho auta, jen jsem uvedl nazorny priklad, kam se lez s motory dostat 😉 Tesim se na nove generace aut.
Blue Sun
Výtr...
Destract
No to jsem to ale kus ***a... takhle znásilnit český jazyk ;-\
Anonym
Zajímalo by mě, jak se ovládají některé tlačítka za řadící pákou (z pohledu řidiče).
Choochoo
Jako vzdy spicka tridy (sice teda nevim jaky, pac je to hodne divoky), nebo ty snad nedosahnes 20cm vedle volantu 😉
Blue Sun
Já bych to zkusil rukou...
eda.nezbeda
A tak tedy by bylo hezké se dozvědět kolik "soudruzi" z Japonska ušetřili na váze?! ;-\
Sleeper
Stačí si přečíst můj předchozí příspěvek v diskusi....😄 Věřte mi, že kdybych konkrétní číslo znal, určitě bych ho do článku napsal.
eda.nezbeda
Dík. Na hranici tuny bude spíš, ale neměla by to být vlaštovka, ale nezbytnost. To by mohli pánové v EU komisi přidat na seznam ekologických požadavků k CO2 emisím. Jedno bez druhého se nakonec neobejde.