Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Porsche čelí nové žalobě kvůli dřívější snaze o převzetí VW

Skupina investičních fondů žádá odškodné téměř dvě miliardy eur (51 miliard Kč).
Zpět na článek
3. 1. 2012 11:08
3. 1. 2012 13:40
Avatar - TeeJay
3. 1. 2012 11:08
Utajování?
Já tedy nejsem finančník, investor ani právník, ale co má být "Skupina investičních fondů tvrdí, že firma utajováním svých záměrů způsobila výkyvy v cenách akcií."??? Není snad utajování záměrů plným právem, pokud ne přímo povinností každé firmy a součástí její strategie?

Pokud do něčeho vložím své peníze ve formě akcií, musím také počítat s mírou rizika za eventuálně špatné kroky firmy, jíž akcie držím. Nebo se pletu?
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Sonny Crockett
3. 1. 2012 12:44
Re: Utajování?
Souhlasím. I když také nejsem žádný burzovní býk, tak mi to příjde jako součást rizika spojeného s investováním, popřípadě spekulováním s akciemi. Pánové se chtěli vést vzhůru na stoupajících a stabilních akciích, jenže najednou to nebylo tak snadné a JEJICH investiční záměr nevyšel. Ale chtějí přesto na někoho ukázat prstem a dostat to zpět. Prostě se jen "Skupina investičních fondů" rozhodla, že se z toho pokusí vymlátit co půjde. Porsche je mi líto, a držím mu palce.
3. 1. 2012 13:40
Re: Utajování?
Sice si myslím, že je to neopodstatněné, ale ztráty byly tak velké, že fakticky nic ztratit nemohou. Akciové trhy jsou regulované a firma si nemůže dělat, co se jí zlíbí. Prostě doufají, že na ně něco vyhrabou.