Novinky
..najmä z toho snehu a ľadu na aute. Človek bez garáže sa niekam ponáhľa, odhrabem si okná, svetlá, špz-tky a idem. Za rohom ma chytí iniciatívny *** a kvôli polcentimetrovej vrstve namrznutého snehu na streche dostanem 60 eur. Čo len na pripomenutie, je v našej bohatej a prosperujúcej krajine 1/5 (!) minimálnej mzdy a odhadom asi desatina tej priemernej.. :-!
U nás je očistit vozidlo povinnost už delší dobu a je to v naprostém pořádku. I tak se najde spousta ***ů, co kouká průzorem ven nebo má na střeše čepici. Není nic lepšího než, když z něj lítají kusy sněhu a ledu na ostatní... A těch rizik a nebezpečí je celá řada. Postih je v naprostém pořádku. (samozřejmě v rámci inteligentních mezí, 1cm sněhu asi nikdo řešit nebude... )
Okná a svetlá si očistím vždy dôkladne."priezorových vodičov" tiež nemám v láske. Čapicu na streche alebo z kapoty buď odhrniem, alebo ak sa ponáhľam tak ešte na parkovisku prudšie zabrzdím a je po probléme.
Inteligentné medze mi v súvislosti so zelenými mozgami nespomínaj. Pamätám dosť zážitkov, kedy pri cestnej kontrole policajt doslova obchádzal auto po milimetri a hľadal, za čo by ma skasíroval. Teraz majú na niekoľko mesiacov v roku zámienku ako sviňa. Čus.
Inteligentné medze mi v súvislosti so zelenými mozgami nespomínaj. Pamätám dosť zážitkov, kedy pri cestnej kontrole policajt doslova obchádzal auto po milimetri a hľadal, za čo by ma skasíroval. Teraz majú na niekoľko mesiacov v roku zámienku ako sviňa. Čus.
Lenže ten sneh z kapoty sa pri jazde môže ocitnúť na čelnom skle - a to už má na bezpečnosť vplyv. Podobne sneh na streche - pri pribrzdení ti zletí na sklo, alebo s apri jazde utrhne a letí dozadu - na kapotu alebo čelné sklo auta za tebou.
Mne osobne je povinnosť očistiť vozidlo od snehu a ľadu pred jazdou vážne nepríjemná, pretože moje Kangoo je vysoké a dostať sneh zo strechy nie je nič ľahké ani príjemné, napriek tomu s myslím, že tento predpis má svoju váhu a opodstatenie. A nie iba u osobných áut.
Mne osobne je povinnosť očistiť vozidlo od snehu a ľadu pred jazdou vážne nepríjemná, pretože moje Kangoo je vysoké a dostať sneh zo strechy nie je nič ľahké ani príjemné, napriek tomu s myslím, že tento predpis má svoju váhu a opodstatenie. A nie iba u osobných áut.
dietmar
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
petrumr
VDC
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
mala zmena s ktorou mozem len suhlasit. Zvisit pokuty za porusenia v obci a nebyt zbytocne prisny na porusenia mimo obce. :yes:
Znacka "nehoda" , myslim ze zbytocnost, aj tak je pred nehodou vzdy kolona.
Ohladne toho snehu na aute, aj u nas to bolo vo vyhlaske ze vozidlo ma byt ocistene, ale kopa diletantov si necha na streche kopu snehu a potom im to este 5 km odlietava z auta (a zhorsuje viditelnost z aut za nimi, ci pri zabrzdeni im to spadne na celne sklo a nic nevidia). Inac, cela tato "sneho-pokuta" je skor mierena na dodavky a nakladaky. Oni neraz nechaju na streche niekolko cm hrubu vrstvu ladu a ten krasne potom dlietava a ak to chnapnete na dialnici do skla, budete radi ak to skonci len jeho vymenou.
PS- topper, chod si liecit komplexy inam. Skus jazdit denne viac ako par km po meste a tiez budes mat neustale spinavu znacku. A div sa svete, nie len na premiovkach! 😄
Znacka "nehoda" , myslim ze zbytocnost, aj tak je pred nehodou vzdy kolona.
Ohladne toho snehu na aute, aj u nas to bolo vo vyhlaske ze vozidlo ma byt ocistene, ale kopa diletantov si necha na streche kopu snehu a potom im to este 5 km odlietava z auta (a zhorsuje viditelnost z aut za nimi, ci pri zabrzdeni im to spadne na celne sklo a nic nevidia). Inac, cela tato "sneho-pokuta" je skor mierena na dodavky a nakladaky. Oni neraz nechaju na streche niekolko cm hrubu vrstvu ladu a ten krasne potom dlietava a ak to chnapnete na dialnici do skla, budete radi ak to skonci len jeho vymenou.
PS- topper, chod si liecit komplexy inam. Skus jazdit denne viac ako par km po meste a tiez budes mat neustale spinavu znacku. A div sa svete, nie len na premiovkach! 😄
No ja som sa bavil nedávno s pánom od polície a údajne od prekročenia rýchlosti o 45+ sa berie vodičák automaticky a policajt nemôže dať výnimku ani keby chcel. Nenapadlo ma spýtať sa či to platí len v obci lebo mi automaticky prišlo že všade...
Každopádne donedávna platilo že rýchlosť = pokuta, odobratie vodičáku bolo ťažkou výnimkou (zrejme len v kombinácii s nebezpečným štýlom jazdy), o tom som sa bavil priamo s hliadkou.
Takže ak doteraz išlo o prachy tak teraz ide o papiere...
Môžete niekto potvrdiť takéto info...?
Každopádne donedávna platilo že rýchlosť = pokuta, odobratie vodičáku bolo ťažkou výnimkou (zrejme len v kombinácii s nebezpečným štýlom jazdy), o tom som sa bavil priamo s hliadkou.
Takže ak doteraz išlo o prachy tak teraz ide o papiere...
Môžete niekto potvrdiť takéto info...?
Aka pokuta je teda za prekrocenie maximalnej povolenej rychlosti v obci o 10 km/h ???
petrumr
Neviem kadial jazdis ale ja si skor vsimam ze vyssie triedy aut su jedni z mala cistych aj v obdobi kedy nema zmysel chodit na umyvarku. Prave som sa vratil z obchodneho centra a na umyvarke v garazach boli len ako si ty napisal "drahe auta nemeckych znaciek".
Co sa tyka mna som holohlavy - nedobrovolne, jazdim na nemeckom aute a casto krat je cele od blata, kedze tyzdenne chodim viac krat potapat a naozaj nemam chut chodit 3x do tyzdna na umyvarku. Napriek tomu SPZ nie je problem na aute precitat. 😉