Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Video: Audi A4 Avant – Jízda s modelovým rokem 2012

Audi A4 Avant se stejně jako ostatní zástupci ingolstadtské střední třídy dočkalo pro modelový rok 2012 modernizace designu i techniky.
Zpět na článek
9. 1. 2012 10:00
Re: Změny BYLY..
pri novej mqb platforme by vysledny produkt utrpiet...podla toho čo sa vravelo tak mqb ma flexibilne nastavenie razvoru a inych parametrou...tym padom bude realne,že napr a3 a octavia ,či golf nebudu mat rovnaky razvor ako doteraz...plus zdielanie nemusi byť vždy medzi všetkymi modelmi napriklad davka exkluzivity sa može držat motorizaciami,či extra výbavou...
8. 1. 2012 22:02
Re: Změny BYLY..
Je jedna celkem univerzální pravda - vyvinout jednou něco univerzálního je lepší, než vyvinout to desetkrát jednoúčelově. Znovupoužitelnost je to klíčové slovo. Univerzální vývoj je dražší, ale s každou další aplikací se ti vrací víc a víc peněz. Sdílení je správný směr, jediná otázka je, jestli neutrpí výsledný produkt.
8. 1. 2012 22:01
LEGO
AUDI Technics (18-99 let):
Dobry den, automobilka AUDI prechazi na novy system vyroby, kdy soucasnou modelovou radu nahrazujeme zakladni stavebnici s dvema variantami predku a zadku, ze kterych si vyrobite libovolnou AUDI
Predek:
- varianta 1 (model A4,A5,A6, upcoming!A3)
- varianta 2 (A8)
Zadek:
- varianta 1 (A4, limited, za dva roky bude jiste nahrazeno var 2)
- varianta 2 (A6,A8)

Z vyse uvedenych si vyberte libovolnou kombinaci, pro fajmsmekry jsou zde jeste i varianty kombi, coupe, cabrio, jedna se jen o drobne nuance zakladnich variant.

Do 5 let system zdokonalime, varianty budou nahrazeny jednim zakladnim modelem a pumpickou, krabice bude doplnena singleframe hodici se vsude, i na vrata od garaze a jeste o nalepky na zadni viko pro oznaceni modelu, ktery si libovolne prifouknete: AUDI XS, S, L, XL. :-)

Ted vazne, toto uz je prilisna unifikace, ja sice nejsem cilova skupina, nicmene o dnesni audi bych uz neuvazoval ani omylem, vsechno ostatni zacina byt lakavejsi, snad se jim to brzo nevymsti
8. 1. 2012 19:10
Re: Změny BYLY..
celkovo som rad,že vw na to ide inak ako konkurencia,ono je pekne ponukat toho vela,ale vw na to šiel formou platforiem ,zdielanie ...naopak PSA a Mitsu išli na to prebrandovanim Outlanderu teraz ASX ,tu k dobru hra,že PSA sa posnažili pozmeniť vzhlad 4008 a c4 aircross stale to je len to mistu...siice dufam,že interier bude v oboch modeloch charakterizovat tu ktoru značku,,,

ps.tak som to našiel interier asx ;-\ škoda
8. 1. 2012 16:36
Re: Změny BYLY..
Jen doplním.

U malých aut prostě platí, že potřebuješ prodávat velké množství, aby se ti výroba vyplatila. Tady má Audi ohromnou konkurenční výhodu. Proto BMW i MB spolupracují s mainstreamovými výrobci v oblasti malých platforem a motorů. Mini si nemůže stěžovat, ale za peníze Audi prostě vyvíjet a vyrábět nedokáží.

Auto je o celkovém naladění. Důvod, proč A1 nemá třeba dvojité lichoběžníky, jako její větší bráškové, je prostý - je moc malá a lehká. Dvojité lichoběžníky, ač lepší řešení, by tu přinesly pouze vyšší náklady, vyšší hmotnost a pravděpodobně horší jízdní vlastnosti. Největším problémem A1 je to, že Polo je prostě samo o sobě dobré auto. Podobné je to u A3.

PS: Jen koukám, že jsem tam dopsáním vytvořil trochu nesmysl, tak oprava:
Což je zřejmě také důvod, proč nová levná Škodovka dostane právě PQ34 místo nové MQB (kterou bude mít Octavia) nebo odcházející PQ35 (kterou má Octavia dnes).
8. 1. 2012 16:12
Re: Změny BYLY..
presne tak vyhoda zdielania platforiem je v pestrosti modelovej ponuky,može sa ponukať 30 modelou na rovnakom podvozku a ani jeden nemusi byt rovnaky,ine nastavenie charakteristiky pruženia atd...šetri to čas,peniaze a plus je vysoka flexibilita a schopnost relativne rychlo reagovať na zmeny trhu.zaroven som rad,že audi si ponechava istu davku exkluzivity tym,že ma vlastne podvozky tym padom akosi argumenty typu vw koncern odpadaju... inak možem len suhlasit,konečne rozumna reč,vyznaš sa :yes:
8. 1. 2012 15:59
Re: Změny BYLY..
SX4 není špatná volba. Tak ať slouží, cokoli si nakonec vybereš. :-)
8. 1. 2012 15:53
Re: Změny BYLY..
Motory pro platformu MLB (Modularer Längsbaukasten) jsou odlišné od motorů pro VW. Proto Audi vyvinulo řadu EA888, která umožňuje jak podélnou, tak příčnou zástavbu. Čtyřválce strkají jak do malých, tak velkých aut a výroba dvou různých řad motorů zvedá náklady. Napříč celým koncernem bude do budoucna jediná konstrukční rodina. Jestli něco podobného plánují pro diesely nevím, ale situace je tam identická.

Pro VW nebo Škodu samozřejmě mohou být vyrobeny z horších komponent a bez všech funkcí, to už záleží, jak si to u VW spočítají. Rozhodně Audi tím ušetří a VW také a bude mít rychlejší přístup k posledním úpravám Audi.
8. 1. 2012 15:42
Re: Změny BYLY..
Platforma ti dává jen jakési možnosti, limity toho, co se dá na ní postavit. Nic víc. Některé platformy umožňují jak závislé, tak polonezávislé i plně nezávislé zavěšení a jejich kombinace. To je ohromný rozdíl. U VW to třeba byla platforma PQ34, kdy její nástupce PQ35 již vyžadoval exkluzivně plně nezávislé zavěšení obou náprav. Což je zřejmě také důvod, proč nová levná Škodovka dostane právě PQ34 místo nové MQB nebo odcházející PQ35, kterou bude mít Octavia (dnes má PQ35).

Od A4 po A8 Audi (vyjma Q7, jejíž platforma je sice vyvinutá Audi, ale sdílená s Porsche a VW a odlišná od ostatních velkých Audi) používá svou vlastní platformu, kterou sdílí jen s novým Bentley Continental GT/ GTC. Za konstrukci vozů na této platformě se Audi dostalo řady ocenění mezi odborníky. Teoreticky, jestli bude nový Phaeton, tak i ten by jí mohl dostat.

Když jsi tak kritický ke spolupráci Audi a VW, co říkáš na spolupráci BMW a PSA?
8. 1. 2012 12:36
Re: Změny BYLY..
pomer kvality za dane peniaze je najlepši možny ked hladaš 4wd ...je to pekne,kvalitne auto ,ktore dustera poraža minimalne vzhladom a kvalitou,samozrejme duster je v prvom rade lacne auto...takže dobry vyber s danym rozpočtom a požiadavkami by som tež inde nešiel :yes:
Avatar - Ham.
8. 1. 2012 12:20
Re: AUDI
V Itálii je A4 nejprodávanější auto střední třídy. A druhé nejnudnější auto světa, pašík, je druhé nejprodávanější ve střední třídě. Z toho jasně plyne, že co Ital to synonymum nudy.
Avatar - theolli
8. 1. 2012 11:39
Re: Změny BYLY..
[odkaz] specialně pro tebe chytrolíne a takhle mluví vesměs všechny testy!!
Další:[odkaz]
Asi jsou všichni jelita jen ta znáš pravdu!
Avatar - theolli
8. 1. 2012 11:29
Re: Změny BYLY..
A mimo to,nečekal jsem spotřebu na hranici 7l,počítal jsem spíš s 8 jak píšeš,spíš mě samotného spotřeba překvapuje a pokud se i já budu tak pohybovat budu spokojen!!
8. 1. 2012 11:26
Re: Změny BYLY..
Ano, co si napsal na konec je správně. Píšeš sem kraviny, stejně jako výš, kde tě musel opravovat lancer24. :-!
Avatar - theolli
8. 1. 2012 11:26
Re: Změny BYLY..
Anoljezdím často na Borou Ladu na Šumavě a hlavně minulý rok co jsem jezdil do Tuttlingenu v zimě to byla hrůza!
Avatar - theolli
8. 1. 2012 11:25
Re: Změny BYLY..
Sice jsem si řekl že na tebe už reagovat nebudu ale budiš!
Starší generace se 79kW jezdili za 8l,ano ,novější mají zvýšen výkon a točivý moment a přepracovanou převodovku!
Jinak stabilně to auto jezdí jako 2WD jen si můžeš když je potřeba přepnout na 4WD auto nebo Lock /to je do 50km/H/.
Auto váží 1200kg,což je málo. Kamarád si koupil sice jen 2WD asi před rokem a je spokojen a i on jezdí 6.5-7l v průměru a to jezdí normálně dle předpisů spíš trochu rychleji!
Ted poslední dobou se o něj hodně zajímám,nestřílím od boku jako ty,ale chápu tě,co napíši je kravina,máž asi nějaký mindráky!!
Sedni,"použij kouli co máš na krku",něco si o tom počti ,zjisti pak ohnivě reaguj!!
Avatar - theolli
8. 1. 2012 11:16
Re: Změny BYLY..
Jo,taky jsem byl trochu v šoku ve Škodě a hlavně,těžce arogantní,bez zájmu aspon tady v Plzni jo,tak jsem si pomyslel něco o zadnici a šel jinam.
No asi to skončí u Suzuki,já se za to nestydím,bude to nové akorát mám dilama má přijít ted někdy nová generace SX4 tak jestli nepočkat,mohl bych litovat,moje auto zatím slouží tak nevím!
Ještě uvidím co Nissan Quashqai ale co jsem koukal dle konfigurátoru tak po vybavení na SX4 jsem též o 150000 výš nad Suzuki ,uvidím jestli budou skoupí na slevu či nikoli!
Ale když se podívám z pohledu že chci malou 4WD,s dobrým motorem tak jednoznačně SX4 vítězí jak cenou tak kvalitou!
8. 1. 2012 11:11
Re: Změny BYLY..
S SX čtyřkou a jezdit za sedm litrů? >:D
To je stejnej vtip, jako to tvoje plácání o tom, že s tou dýchavičnou hondou jedeš po dálnici dvoustovkou za šest a půl.

Kdybys dovedl uvažovat a myslet, tak jednoduchou dedukcí, doplněnou o zkušenosti ti vyleze, že s benzínovou full time čtyřkolkou s aerodynamikou jako almara, budeš jezdit při sebezapírání tak za dobrých 8 litrů benzínu.
8. 1. 2012 11:11
Re: Změny BYLY..
viacmenej 4x4 chceš kvôli lepšim jazdnym vlastnostiam ,hory v zima atd?
8. 1. 2012 11:08
Re: Změny BYLY..
suhlasim s tebou neprijemne prekvapenie v cenńiku škody pri yetim a naopak Sx4 sa mi pači tiež ,motor viac než dobry vykon to iste :yes:
Avatar - theolli
8. 1. 2012 11:07
Re: Změny BYLY..
ale třeba nebudu mít nakonbec srdce odejít od Hondy a nakonec koupím 8G Civica ale už dochází,musím si pospíšit >:D
Avatar - theolli
8. 1. 2012 11:03
Re: Změny BYLY..
No vidíš a SX4 je bezkonkurenční,1.6 88kw,verze navi to znamená top verze s autoklimou,vyhříváním sedaček,zrcátek aj. stojí 400000 a dostal jsem nabídku i s LPG za 410000. Už jsem byl na zkušební jízdě,ještě chci kouknout na Nissan a uvidím. Co čtu ted testy,recenze a na Suzuki jen chvála,spolehlivost a hlavně není problém s tim jezdit za 7l/100km.
Co bych vytknul je tvrdá palubka,jinak nemám výhrad,ve vnitř tiché,podvozek super a hlavně volba pohonu 2WD,4WD auto,4WD lock.
Když jsem se byl svést tak jsem jim na té předváděčce koukl na palubní počítač a měli tam 6.8l průměr,opravdu dobré!!
Koukal jsem i na Yeti a ztama jsem utíkal co mi nohy stačily,ne jen že má Suzuki lepší 4WD ale když bych Yetiho vybavil na úroven Suzuki byl bych tam nejmín o 200000kč dráž!!
Co si budeme povídat Suzuki dělalo vždy dobré 4-kolky!! Ne jako Subaru ale patří rozhodně mezi top!
8. 1. 2012 10:52
Re: Změny BYLY..
jasne rozumiem,zatial som našiel dva suv male heh jedna dacia a suzuki,ale to asi nie

nissan quashqai?
Avatar - theolli
8. 1. 2012 10:48
Re: Změny BYLY..
No Su dobrý ale 3l no,živit bych to nechtěl,víš já jsem schopný se sebrat a jet s dcerou do Paříže na Disneyland,jezdím 500km tam a 500 km zpět za druhou dcerou,je spotřeba pro mě docela zásadní,nechci vydělávat na benzin.
8. 1. 2012 10:45
Re: Změny BYLY..
noo tak ako pozeram tak by som išiel do 2-3 ročneho Subaru legacy wagon s 3.0 V6 benzinom,je celkom slušny vyber v tvojej cenovej relacii a navyše to ma kvalitny 4x4 system...držal som sa toho ked 4x4 tak už poriadne nech to je bezpečne a nech to dobre jazdi a vyzera...
Avatar - theolli
8. 1. 2012 10:44
Re: Změny BYLY..
jo chci nové,musím s tim aspon 7-8let vydržet >:D už jsem dostal jednu nabídku pak ti povím ;-)
8. 1. 2012 10:25
Re: Změny BYLY..
noo toto je vyzva už na tom pracujem,a nemusi byt nutne nove?
Avatar - theolli
8. 1. 2012 09:57
Re: Změny BYLY..
zeptám se jinak,co by jsi do 500 pořídil ty?? 4WD a spolehlivý benzín!?
Avatar - Frasier
8. 1. 2012 09:40
AUDI
Neviem ako ostatní, ale ja považujem súčasnú A4 za najnevýraznejšie auto aké som kedy videl. Absolútne žiadne emócie, sterilita... Ale zase chápem že sa nájdu kupcovia ktorím to vyhovuje, ale až takto? 8-s
8. 1. 2012 09:37
Re: Změny BYLY..
noo tak skusenost je skusenost musim uznať,ono 1.6 fsička neboli nič moc ,ale taky touran v 1.9 či 2.0 tdi to ma celkom bavilo ,dobre kvalitne zvezenie. ono čo sa tyka audi a zdielania platforiem tak ide o jednu vec že a1 ma prekopany podvozok z ibizy,pola / novšie jak fabia 2 napr./ ,a3 ma podvozok ako octa 2,leon golf 5 a 6/skorej ale 5 a pol heh/,q3 ma platformu ako tiguan a q7 platformu ako cayenne a tuareg a na zaver audi TT ,tiež ako A3...takže stavať auto na jednej platforme je jedna vec ,ale druha vec je ta,že každy si ten podvozok nastavi ako on chce,každy si spravi auto podla seba čo sa tyka koncernu ked spominam prave ten...teraz neobhajujem len pišem svoj nazor k tomu čo si napisal,tieto hore vypisane zdielaju platformu...to osobne za mna neznamena ešte nič zle...osobne hodnotim celkovu kvalitu neobmedzujem sa len na to že napr audi a 3 ma rovnaky podvozok ako octavia 2 a to ma audi degradovať medzi mainstream...myslim ,že audi vie dostatočne zabalit mainstreamovu techniku do premioveho habu ,aspon pre mna...A 3 je vybehovy model tak sa uvidi pri novej generacii...takže vyšlo nam čo?? že A4,A5,A6,A7,A8 nezdielaju žiadnu VW group platformu naopak audi vyvinulo vlastnu platformu AUDI MLP platofma /Modular Longitudinal Platform,pozdlžne uloženie motora,passat priečne napr./.takže tieto modely su pravoplatne samostatne ,ak neratam ,že zdielaju nejake motory,napriklad 2.0 tdi ma u audi vlastne naladenie...a pokial sa predny pohon nejavi jak premiovy quattro je tu tiež ...

p.s: bmw 3,5 xdrive?
Avatar - theolli
8. 1. 2012 09:18
Re: Změny BYLY..
No vidíš já jsem "Japonskej" a "Bavoráckej" . Já ti povím proč pro mě není premie! Stojí na platformě jako kdejakej šuplík z portfolia a je špatná se spolehlivostí a to je pro mě hlavní předpoklad pro premii,snad si nekoupím Audi jako premii a nebudu s tím stejně často v servisu jako se Seatem a platit premiové ceny!!
Vw group vnímám jako lepší průměr,budeš se divit chtěl jsem před lety a málem jsem koupil Tourana ale naštěstí jsem se dozvěděl včas že majitel s tím má problémy/ 1.6FSI v tý době to mělo 50tkm / a pořád je v servisu a přitom mě mazal med kolem ust jak je skvělý auto a prodává to že chce větší,jinak jsem ho dneska sám měl!
Vidíš letos asi Hondu opustím protože chci 4WD v benzinu a od VW to určitě nebude protože je možnost koupit za mín a kvalitnější!!
8. 1. 2012 09:03
Re: Změny BYLY..
a to nieje jediny tvoj problem ako je o tebe zname...žeby sme sa začali baviť ,prečo pre teba nieje audi premia? včera som sa pobavil tvojou zaslepenostou,ale všetka čest citroen nieje tvoja šialka kavy 8-s pre mna sa facelift podaril,celkom oživil inak nudnu a4ku a to denne svietenie ty nemci vedia spraviť efektne :yes:
Avatar - theolli
8. 1. 2012 08:53
Re: Změny BYLY..
já mám problém něco "premiového" najít na Audi jako takovým >:-[] ale to je o mě známo >:D
8. 1. 2012 08:40
Re: Změny BYLY..
tak a teď tě GTI roznese na kopytech, jak si něco takového můžeš dovolit říct? Asi nejsi "prémiový" člověk... :-)
Avatar - Hammunasakra
8. 1. 2012 02:55
Změny BYLY..
..POTŘEBA. Na PŘEDOkolkové verzi 2.0 TDi 105 kW se "něco prémiového" hledalo docela TĚŽKO.. (bez urážky a VÁŽNĚ :-)
..alespoň já NIC NEnašla.. ;-)