Profi
Special-line
Přesně tak. Do kamionu už to není, autobus to zvládne ale do kogeneraček je to ideální motor. Akorát to musí bejt max tak 190kW, silnější už více odcházejí.
Special-line
Tak trochu už jsem to čekal, i když jsem pořád doufal. Proběhla i nějaká šuškanda a teď je to oficiální. Hodně moc mě to mrzí. Ne jen proto že to byla ve velkým procentu česká výroba a že se vyráběly u nás ve městě, ale hlavně proto že jsem tam absolvoval praxi a měl jsem tam také nastoupit. Dost škoda.
Myslím žýe kvalitou a technickou úrovní na tom nebyly špatně, servis byl vemi pružný a vycházel každému individuálně vstříc. Našly se i dorbné nedostatky v konstrukci, ale nejhorší asi bylo se prosadit s (podle mých informací ne moc agresivním prodejním oddělením) a malými výrobními počty, které zapřičiňovaly vyšší cenu.
Myslím žýe kvalitou a technickou úrovní na tom nebyly špatně, servis byl vemi pružný a vycházel každému individuálně vstříc. Našly se i dorbné nedostatky v konstrukci, ale nejhorší asi bylo se prosadit s (podle mých informací ne moc agresivním prodejním oddělením) a malými výrobními počty, které zapřičiňovaly vyšší cenu.
Special-line
Tak dával jsem i diesel, ale trolejbus nebyl, to je fakt, to by zase srazilo výrobní náklady na jednotku. Ale trolejbus byl v situaci Tedomu nemyslitelný.
Special-line
Přesně tak to vidím já. Podle mě byla kvalita v pohodě. Oproti Bredám co se tam montovaly to bylo někde jinde.
Special-line
Je to bohužel pravda že takto malého výrobce trh nemůže akceptovat. To byl podle mě hlavní problém. I když byly i další. S výrobou cizího motoru bych to neviděl tak růžově. Vyžadovalo by to spostu investic a cena takto vyráběných motorů by byla vyšší než cena výrobku přímo Cumminsu.
Pekelná Micinka
Doprddele, jak chtějí podporovat zaměstnanost, když státní a z veřejných prostředků dotovaný podniky nemají povinnost částečně nakupovat výrobky u v česku působících firem. Nevím, jak na tom byly Tedomy s kvalitou, ale předpokládám, že byla srovnatelná se SORry.
pumpkin
Škoda že končia. Boli to celkom fajn busy a kĺbový prototyp vyzeral dosť k svetu. :yes:
Bubáq
... i když každé moravské výrobní iniciativě v průmyslu moc držím palce. Nicméně trh opravdu takto malého výrobce nemůže akceptovat.... Pokud by to jenom trochu šlo, bylo by pro Tedom jasným řešením vyrábět motory Cummins adaptované na CNG a dodávat je nejúspěšnějšímu výrobci v Evropě, polské rodinné firmě Solaris. Ti mají skvělý marketing, skvělou techniku a vynikající prodejní výsledky za 2011. Navíc by Tedom motory byly optimální i z hlediska zaměření Solarisu na hybridní a elektrická řešení pro hromadnou dopravu.
To auto bylo docela moderní, na spousty méně náročných trhů by stačilo, jen najít někoho kdo by do toho s Tedomem šel...