Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Český trh v roce 2011: Nižší střední třídě kralovala Octavia, Focus a Golf

31 komentářů

Atlis
Ked uz hovorite, ze Focus sa predaval hlavne preto, ze druha generacia moze za vzrast predajov, tak nezabudnite spomenut, ze velku cast predajov Octavie tvoria oholene Octavie Tour...

A ked nie, tak Octavia je Octavia a Focus je Focus.
nebezpecnavosa
Opravdu ? Octavia Tour se moc nevyrábí, tedy ani neprodává.
jnavr
Možná by se to chtělo podívat na nabídku Škody 😉
Atlis
:yes:
Atlis
Iste. Cely rok 2011 sa nepredal ani kus Octavie Tour...
Banjo
Tak mě spíš rozesmálo, že do prodejů Loganu započítali "i užitkové" verze )nebo jak přesně to tam je). Mám totiž pocit, že MCV tvoří hodně přes 90% prodaných Loganů...
A Oktávka by to u nás vyhrála i bez Tourů. Tím neříkám, že jsou nejlepší. Ale prodávají se tady dobře.
Atlis
problem s predajmi octavie nemam, je to slusne auto. ale ked uz piseme a, napisme aj b
Parda71 (BMWfans)
Logan sedan se už kvůli směšným prodejům přestal v ČR nabízet, takže to tvé procento MCV bude asi ještě vyšší.
King of rain
Tak "vzpomenout" to jistě mohli, ale velkou část to rozhodně netvoří.Ve finále je to jedno, stejně by to byla Škodovácká nakládačka. 😉
Focus byl imho zmíněn proto, že porazil dovozce, kteří dva typy stejného auta nemají a nemohou tudíž mít dvě cenové politiky a pisatel se domnívá(zřejmě má pravdu), že bez tohoto by toliko neprodal.Toť imho celé a je to taky jedno. 😄
Atlis
nakladacka je to akurat v ramci malych takmer bezvyznamnych trhov. domaca znacka sa predava v kazdej krajine najlepsie (vid volvo vo svedsku, vag v nemecku ci psa vo francuzsku).

moj prispevok vsak nebol o samotnom pocte predanych aut, ale o vypichovani konkretnej veci a nahodnom opatovnom zapominani inej.

btw kedze skoda predava octu po fl spolu s tour, tiez ma dve cenove politiky... keby nebola tour je pravdepodobne, ze by tie predaje tiez vyzerali inak - ty netvrdim, ze by octavia stale nebola najpredavanejsia.
King of rain
Ale ano máš všeobecně pravdu.Jinak za rok 2010 škodovka prodala 320 000 Octavií 2.Za rok 2011 tuším ještě více.IMHO slušná čísla a to se povětšinou rozhodně cenově nepodbízí.Holt Octavia se povedla.
Mirasr
Ale oktávky stejně jako logan mcv který používaj lidé pracovně tak oktávky taky a to možná víc, samozřejmě že ne zedníci 😄 Ale jinak samo oktávka je dobrý auto :yes:
paul77
Konečně vypadá tabulka tak, jak má a korejské vozy po ztracení cenové výhody obsadily i tak pěkné 4, resp. 5. místo.
Včera jsem dopsal recenzi na focus II : [odkaz] Tak bych byl rád o nějaké hodnocení. Díky
Atlis
oprav si link 😉 mas tam jednu zbytocnu bodku za html
3_diamanty
[odkaz]
3_diamanty
treba povedat ze octavka aj napriek poklesu je jasnym lidrom nic nove 😉 , zaujalo ma vsak postavenie pezotu, tu inovacia skutocne pomohla a aj napriek tomu ze je to auto v rokoch predava z roka na rok coraz lepsie. Zrejme je to aj tymi dieslami ked si zoberieme tabulku predaja dieslov tak je v tejto triede treti za octavkou a golfom a to je skutocne super vysledok. Nepochybujem o tom ze keby mal golf lepsie diesle a zaklad by bol silnejsi ako ta 1.6 77KW tak preda golf ovela viac dieslov ale zrejme kazdy preferuje turba, nuz velky vyber ani pri golfe nema, bud zvoli rozporuplne turbo alebo diesel, navyse zakaldny je slaby a silnejsie verzie su cenevo uz inde. Pezot je v tomto teda 3 najlepsi bravoooo, 308 je kanon 😉 a v diesloch porazil aj novuckeho focusa, vidno ze hdi ma uz tradiciu a kvalitu :yes: vela nechyabal oa sundal by aj golfa. Nevadi zlozi ho uz tento rok 😉 Pezoty su ako vino, 207 na stare kolena tiez stupla v predaji, tomu sa povie uder pod pas pre konkurenciu :yes😒br />
Korejci rozbiehaju cochvila novu i30 a ceeda preto su tie poklesy podobne ako u octavii uz ocakavane, nepochybujem o tom ze tento rok uz prichodom novej i30 a ceedu budu koncorocne vysledky uz na inej urovni 😉

Pochvalit treba aj logan aj napriek tomu ze sa predaval viac v uzitkovej verzii, byt v prvej desiatke je super vysledok, porazit aurisa alebo C4 je skutocne pekny vysleodk 😉 , uz sa tesim na novu lodgy dacia pojde urcite hore :yes😒br />
Vcelku ma prijemne prekvapil aj seat leon, pokels len o 4 kusky a predaje lepsie ako A3 alebo mazda 3 je vcelku na vek auta super vysledok, hlavne ked si zoberieme ten velky pokles mazdy a pritom ma novy model. Seat s tento rok snazi a aj ibiza slapala neuveritelna, musim seat pochvalit, tento rok ma vcelku uspech, bravo seat, inovana ibiza urcite nastartuje dalsie lepsie predaje 😉 n a na spanielkys trh som zvedavy ako sa tam presadi nove male Mii.

Netreba zabudnut ani na najpredavanejsie auto sveta novu elantru ktora stihla predat 166 kuskov a mozno zobrala par zakaznikov co chceli i30 takze ked si spocitame i30 plus elantru uz sme skoro na urovni ceeda, navyse elantra je skutone podarene auto a tento rok ak sa nic neocakavane nestane bude uz nejpredvanejsie na svete 😉

Takisto ked si spocitame megane plus fluence dostavame sa pred golfa na uroven focusu, bravo renault
:yes:
makakaron
No za cenu "Oktávky" přece jen raději tohle: [odkaz] 😄
Nery
Za cenu Oktávky raději tohle [odkaz]
Icescent
The Hyundai Kia Automotive Group v součtu bezmála 13% tržního podílu! Takže tato jihokorejská "group" ve skutečnosti okupuje 2. místo! To je velmi dobré postavení! Nepředběhl je ani Renault, Opel, Peugeot... Chevrolet... úspěch, a to navzdory tomu, že i30 a Cee'd prvních generací "dosluhují"; navíc zaznamenali na českém trhu perfektních výsledků, kdy dokonce ještě v listopadu 2011: i30 a Cee'd byli v čele nižší střední třídy (jako importované): [odkaz]

Také se těším na nástup nové i30 a Ceed'u... no, uvidíme... 😄 :yes:
kari.laz
A nezapomeň nám tu popovídat, jak je to s tím, že oba tví oblíbenci (a nejspíše jediný auta, v kterých jsi kdy v životě seděl) Ceed a i30 mají -9,2% respektive -16%
Atlis
no ved aj ta octa to ma za -8.5 😉
kari.laz
Má, ale na tu nikdo ódy nepěje, jako incest na koreu.
Atlis
ja teda nejak velmi prispevky Icescenta nesledujem, ale vo svojom prispevku iba napisal par faktov a medzi nimi, ze ak by islo o porovnanie koncernov, je HKAG pred zvyskom vyrobcov. to hadam nie su ody. ked chlapec tym znackam fandi, tak ma pravo sa tesit. on sam o sebe je to velmi pekny vysledok beruc v uvahu, ze taki francuzi ci japonci su tu podstatne dlhsie...
kari.laz
pěje ódy na to, že všechny jeho milované modely se potýkají se značnou ztrátou.
R-class
Kdyby sis neseděl na vedení tak bys zjistil, že ve svém příspěvku naopak podtrhuje skutečnost generačního důchodu - což je logická a zcela běžná příčina poklesu prodejů. Jen to nechce mít v hlavě a před očima zatměno, viď? 😉 Ale my už jsme si zvykli, milý karilazi....
toominoo
a co tam dělá SX4? To je malý suv, nebo ne? Pochybuji, že se prodalo tolik sedanů.
Sleeper
Odpověď máte v SZ. P.S. Doporučuji číst pozorněji tento i starší články s přehledem českého trhu v nižší střední 😄
Atlis
nazvat sx4 suvom je snad svatokradez. inak sx4 sa evidentne predava dobre aj na slovensku. relativne nizka cena a 4x4 asi niektorim zakaznikom hovori viac ako obrovsky kufor...

alebo je to ree😜ort.
Sleeper
SX4 rozhodně není SUV, ale nižší střední třída taky ne (kam ho řadí SDA). My jej máme i ve speciální kategorii "malé crossovery". Délkou spadá dejme tomu na spodní okraj nižší střední, rozvorem 2,5 m ale už mezi malá auta. Ovšem, na druhou stranu musím uznat, že když se na něj podíváte, malé není 😄
Atlis
ja sa hadat nebudem, osobne som presvedceny, ze ma k nizsej strednej blizsie ako ku typickym (ak take nieco je) crossoverom. rozvor je sice mensi hlavne v porovnani s najnovsimi modelmi, no ostatne rozmery ci motorizacie nizsej strednej zodpovedaju. 😉 v kazdom pripade, a v tom sa zhodneme, to SUV nie je 😉
toominoo
Pardon, myslel jsem crossover, ale nezpoměl jsem si na to slovo. 😒