Novinky
Nerez
0
No konečně za něj Hyundai nechce příplatek, dyť to taky byla ostuda >😁
miromen
0
No jo ale nemit v zakladu klimu a čalouněne vyplně dveři to si zaslouži jinou počatečni cenovku. Jinak klasicky korejec kde jsou nesmyslne baličky vybav. Tedy individualizace mizerna.
Tak musím uznat, že jim sebevědomí rozhodně nechybí >😁 Když ty ceny podpoří reklamní kampaní za několik stovek milionů korun, tak se to určitě chytí...
Nevím jestli má smysl koukat kolik stojí Octavia Tour, nebo Golf s TSI...
Tak snad, dobrá práce hjandéé :yes: >😁
Nevím jestli má smysl koukat kolik stojí Octavia Tour, nebo Golf s TSI...
Tak snad, dobrá práce hjandéé :yes: >😁
Tak ceny mají celkem nízko, to jsem ani nečekal, na čechy to platit bude... Mně se to auto ale moc nelíbí (hlavně venek), žádný zajímavý design se nekoná a navíc je to jen korejec..
Tomu říkáš nízko? 289t bez klimatizace s 1,4...
To jsou ceny na úrovni Focusu a ten je nový.
Za 310t je tady Golf 1,2 TSI (čili motor, který je uživatelsky přívětivější než 1,4 od Hjundééé) s dvouzonovou klimou, Alukoly atd...
Chápu, že na začátek se dávají ceny vyšší, ale až tak...? No nevím nevím....
To jsou ceny na úrovni Focusu a ten je nový.
Za 310t je tady Golf 1,2 TSI (čili motor, který je uživatelsky přívětivější než 1,4 od Hjundééé) s dvouzonovou klimou, Alukoly atd...
Chápu, že na začátek se dávají ceny vyšší, ale až tak...? No nevím nevím....
No je to novinka, tak jsem opravdu čekal vyšší ceny. Nový focus ve výbavě myslím začánal při vstupu na trhu někde kolem 360 tis., ale je pravda že to je zase jiná liga. Ale máš pravdu , golf 1,2 TSI pokud je opravdu za 310 je dnes asi nejlepší volba.
Jj, dolů půjdou, uvidíme za jak dlouho... U nás jim to možná projde, mají tady tuhou základnu a hrají si na domácí produkt, západněji by jim takové ceny neprošly, stejně jako neprochází u i40... budeme sledovat.
Jj, co se týče hatchbacku, tak je Golf asi dnes nejvýhodnější nabídka, horší je to když chce člověk naftu nebo kombi. V kombících je to asi Megane, v naftě s přehledem 308,tam jsou ceny velmi zajímavé.
Jj, co se týče hatchbacku, tak je Golf asi dnes nejvýhodnější nabídka, horší je to když chce člověk naftu nebo kombi. V kombících je to asi Megane, v naftě s přehledem 308,tam jsou ceny velmi zajímavé.
Půjdou dolu? Musí ! Vždyť to auto nemá jediný použitený benzínový motor, všechno jen atmosféry. Takže aby to jelo musíš točit a pak to papá. >😁 1,6GDI má sice 99kw, ale jen 164Nm, takže ji naložíš a na dálnici v táhlým kopci jí dojde dech :no: a cena 406k (Verze Style, Trikolor by mi nestačil) ;-\
Nafta se kterou by se dalo jezdit (81kW) už je za 455k, což je dost, když se podívám na P308 Sportium s lepším dieselem (82kW) za 407k :no: Celkem rozdíl 😉
Auto je to celkem pěkný, ale je to Hyundééééééééééé.... Pokud chtějí prodávat, dolu musí 😉
Nafta se kterou by se dalo jezdit (81kW) už je za 455k, což je dost, když se podívám na P308 Sportium s lepším dieselem (82kW) za 407k :no: Celkem rozdíl 😉
Auto je to celkem pěkný, ale je to Hyundééééééééééé.... Pokud chtějí prodávat, dolu musí 😉
Však oni dolů půjdou... jsem hlavně zvědavý na verzi kombi. (a pak jestli to nezrezne už na cestě z Nošovic do showroomu >😒] )
No asi nezrezne, ale taky jsem zvědavý. 😉 Hlavně na to, jestli to zase nepos*rou s objemem kufru u kombi. U předchozí generace to bylo tuším 415l, což bylo přesně o 14l méně než Fabia Combi I a světelné roky za konkurencí, to i Fucus Combi měl dostatečných 480l. Ostatní kombíky Golf 505l, Kia Ceed 534 a OII 580l - u kombi přece o kufr jde 😉
V téhle diskuzi respektuji všechny názory, ať už souhlasím či ne, ale co jsi vyplodil ty, to je jedním slovem zoufalost, strčil jsi dnes do kapsy i Ádu a to už je něco.
;-\
;-\
Toci a papa a to co tocit nemusis papa kvuli turbu stejne 😉
V tahlym kopci dojde dech je dalsi nemysl, jezdim extra kopec za mestem a atmosfera 175Nm na 5 zrychluje i okolo 90, takze pri 130 to uz bude uplne o necem jinem. A ze to neni P308 je dle meho pro Hjundeee jedine plus >😁 Kdyz ne japonce tak jedine Golfa, Astru a Hjundeee 😉
V tahlym kopci dojde dech je dalsi nemysl, jezdim extra kopec za mestem a atmosfera 175Nm na 5 zrychluje i okolo 90, takze pri 130 to uz bude uplne o necem jinem. A ze to neni P308 je dle meho pro Hjundeee jedine plus >😁 Kdyz ne japonce tak jedine Golfa, Astru a Hjundeee 😉
Turbo nemusíš točit pořád aby to jelo, narozdíl od atmo 😉 Do toho kopce když pojedeš sám, tak atmo pojede v poho, ale stačí auto naplnit a dojde mu dech (poznáš až budeš mít děti), u turba je to jedno. Na delší cesty mám auto vždy plné a 1,6THP je celkem jedno jestli je tam kopec nebo ne. Pro porovnání máme v rodině Cee´d SW 1,6CVVT, stačí ho naplnit, vyjet na D1 a do kopců dost ztrácí např na 45km D1 od Shelky nahoru nestíhá 😉
K té P308, je to alternativa, rozhodně bych do něj šel raději než do Astry nebo Hjundééé. Na druhou stranu Golf je fajn :yes:
K té P308, je to alternativa, rozhodně bych do něj šel raději než do Astry nebo Hjundééé. Na druhou stranu Golf je fajn :yes:
Ja jel s plnym kufrem a 4 lidma(3,5, prcek rok starej, zato vlkej kufr jeste na sedackach) z CB do Libe a nevsiml jsem si zadneho nedostatku vykonu, kdyz to reknu sproste kral silnice a nebyl problem ficet 180 pri poskydlani plynu. Tvoji D1 nejezdim(jsem rad kvuli povrchu >😁) takze neposoudim, ale u sveho opravdu slusneho stoupani kdy se musim rozjizdet z 50km/h, pac kopec zacina ve meste a pritom zrychlovat a stoupat. Proste 5kvalt na 90 zrychluje a i 6 aspon minimalne. Kdyz vezmu v uvahu rychlost 130km/h a vyssi tocky motoru nevidim zadny problem. Osobne necekam ze atmosfera bude na 6 trhat asfalt pri rychlosti 80km/h, ale to asi zadny bezny motor. A kdyby nahodou ten motor nestihal v jednom kopci v republice, tak si klidne jednou podradim 😉
Tak vis jak, nekteri lidi nejsou lini pouzit radici paku a v pripade, ze je to potreba, podradit. Zalezi uz na cloveku. Ja bych naopak motorovou nabidku hodnotil (osobne pro me) jako vynikajici prave proto, ze tam v benzinu neni zadne turbo 😄 Ale obecne nejlepsi by byla, kdyby mel kazdy na vyber, jak priznivec turba, tak i atmosfery.
No, nevím, ale Gulf vyjde nejlevněji (ceníková cena jako u i30) na 323 tis. a to má jen slaboučkou 1.4 a chybí mu dvoje dveře. Tak trochu soudnosti, soudruzi.
Tak se podívej na ceny skladovek: [odkaz]
5 dveří, 1,2 TSI, kožený volant, alu kola, el. okna a zrcátka, mlhovky... tempomat... prostě o dost více.
5 dveří, 1,2 TSI, kožený volant, alu kola, el. okna a zrcátka, mlhovky... tempomat... prostě o dost více.
Nojo, ale koukám, že to je 3dvířko..což bych tedy nechtěl ani náhodou
Není, čti pozorně:
paket "Comfort" pro Trendline v hodnotě 32 700Kč : 5dveří (W4B); malý kožený paket: tříramenný kožený volant,
paket "Comfort" pro Trendline v hodnotě 32 700Kč : 5dveří (W4B); malý kožený paket: tříramenný kožený volant,
Aha, zmátl mě ten obrázek ;-\
Stane se, VW má hodně komplikovaný cenník, který na první pohled dokáže odradit. Než člověk prozkoumá všechny pakety, které jsou často ještě ve slevě, propočítá to a mrkne do skladovek, tak pak zírá, že to, co prvně konfiguroval v konfigurátoru najednou se dá koupit o 100t levněji...
čau Ronaulte, Ty jsi mi kluku názorově sympatický a spřízněný 😉 Nejsi žádný VW fanatik a máš dobrý náhled na klady a zápory na auta všech výrobců, což se tady moc nevidí :yes: Navíc mi připadá, že má celkem slušný přehled o reálných cenách různých aut. Pověz mi živíš se tím? Nebo je to jen koníček? Potom klobouk dolů a začni se tím živit, určitě by se měl moc dobře. 😉
Díky za pochvalu, ale asi by s tebou všichni nesouhlasili 😉
Já už pomalu nejsem fanatik do ničeho a že jsem byl, teď bych neměl problém koupit nebo doporučit cokoliv, co by bylo solidní nabídkou.
Těch lidí s nadhledem je tu dost, jen většinou jsou klidnější.
Neživím se tím, můj obor je o značný kus jinde, docela daleko od aut 😉 Tohle je spíše koníček.
Ten přehled "mám" hlavně ve třídě kompaktů + o třídu níže a trochu výše, protože se domů nedávno jedno auto kupovalo a o kompaktu do blízké budoucnosti uvažuju, tak se rozhlížím hodně důkladně, za své peníze chci to nejlepší 😉
Jsi tu úplně nový nebo to tu už nějakou dobu sleduješ? Docela dobře jsi psal pod tím srovnávacím testem spotřeb :yes:
Já už pomalu nejsem fanatik do ničeho a že jsem byl, teď bych neměl problém koupit nebo doporučit cokoliv, co by bylo solidní nabídkou.
Těch lidí s nadhledem je tu dost, jen většinou jsou klidnější.
Neživím se tím, můj obor je o značný kus jinde, docela daleko od aut 😉 Tohle je spíše koníček.
Ten přehled "mám" hlavně ve třídě kompaktů + o třídu níže a trochu výše, protože se domů nedávno jedno auto kupovalo a o kompaktu do blízké budoucnosti uvažuju, tak se rozhlížím hodně důkladně, za své peníze chci to nejlepší 😉
Jsi tu úplně nový nebo to tu už nějakou dobu sleduješ? Docela dobře jsi psal pod tím srovnávacím testem spotřeb :yes:
Taky dík za pochvalu 😄 Přihlášený jsem poměrně nedávno, ale sleduji to tady už dost dlouho, takže přehled o některých e😜ertech trochu mám 😉 Nedělám si žádný zálusk na nejoblíbenějšího diskutéra >😁 avšak vadí mi trochu zaslepenost některých diskutérů pro určité značky (teď myslím jakékoli značky 😉 )
Taky mám svého oblíbeného výrobce, ale to neznamená, že nejsem schopen jeho výrobky racionálně posoudit a případně jít jinam, když mi to nevyhovuje.
Budu se těšit na další objektivní a smysluplné diskuze. 😄
Taky mám svého oblíbeného výrobce, ale to neznamená, že nejsem schopen jeho výrobky racionálně posoudit a případně jít jinam, když mi to nevyhovuje.
Budu se těšit na další objektivní a smysluplné diskuze. 😄
Ne, díváme se na ceníkové ceny. Až budeš znát ceny skladovky nové i30, tak ji můžeš srovnat s hitlerscarem. Do té doby porovnáváš obě auta truchu odlišným pohledem.
Aha, tak já čekal nějakou kvalitní diskuzi a ono to nepůjde :no😒br />
Pokud cheš vidět ceny starých skladových i30, tak se podívej, rozdíl mezi ceníkem a realitou minimální.
Pokud cheš vidět ceny starých skladových i30, tak se podívej, rozdíl mezi ceníkem a realitou minimální.
no i30old momentálně ve verzi trikolor plus skladovka v metalíze i za 240k, takže taky šli dolů >😁
no ked si vezmeme u nas i40ku...cennikove ceny prehane...skladove o 2-3tisicky eur nizsie...ix20 sa v CZE dá zohnat uz pod 240tis...a skladovky takisto o casto 60tis zlavy...navyse i30 je nova...ja som okrem ceny zvedavy,ci nova = aj lepsia ako stara
Bavím se o cenách na CZ trhu, takže pišme ceny v Kč a ne v Eurech.
Co se týče i40, tak třeba lokální prodejce cenu nižší proti ceníku nebyl schopen nabídnout, možná v jiných prodejnáchby ta cena byla lepší.
ix20 se sice dá sehnat od 240t, ale to není auto třídy jako Golf, jinak jezdí atd. A za 240 nedostaneš tak bohatou výbavu.
Kdyby nebyla lepší, tak by nebyl důvod novou vyrábět... otázka o kolik... Už aby byl první test a dorazily první kusy na showroomy.
Co se týče i40, tak třeba lokální prodejce cenu nižší proti ceníku nebyl schopen nabídnout, možná v jiných prodejnáchby ta cena byla lepší.
ix20 se sice dá sehnat od 240t, ale to není auto třídy jako Golf, jinak jezdí atd. A za 240 nedostaneš tak bohatou výbavu.
Kdyby nebyla lepší, tak by nebyl důvod novou vyrábět... otázka o kolik... Už aby byl první test a dorazily první kusy na showroomy.
U vas je to s i40kou ešte lepšie...teda aspon na stranke Hyundaiu ponukaju aj 100tis zlavy u premium vybavy,niekde aj cez 100litrov,co je pekne...ale nesledoval som,co je za tym...ix20 som uviedol len kvoli tej cenovej politike...predpokladam,ze i30 bude napodobnovat ix20 aj s tou klímou...sice v cenniku za príplatok...ale je dlhodobo v akcii zdarma...pretoze zrejme tieto auta sa neoplati vyrabat ich bez nej 😄
680t Kč za 1,7 CRDi 100 kW v druhém stupni výbavy je s ohledem na ceny konkurence pořád hodně.
treba hladat. Premium/100kW
[odkaz]
[odkaz]
No, to už je konečně zajímavá cena! I když pořád jsou levnější kousky na trhu k mání i bez slevy 😉 Ale jo, to už je signál, že i40 půjde s cenou tam, kam patří.
To je jeho velka vyhoda, Hyundai moze vzdy zlavnit...kdežto napr ten Golf už moc nie 😄
No Golf už zlevnil hodně 😄 Stará i30 stojí taky úplně jiné peníze... S 1,6i nyní za 285 litrů se slušnou výbavou. Ale starou i30 bych zase s šestkovým Golfem až tak nesrovnával :-! To tak s tím Méganem... Nová i30 je podle prvních testů o hodně jinde...
Co je to za kravinu?
1. Proč by to měla být výhoda pro Hyundai, kdyby vůbec byla? Chceš říci, že Golf nemůže být levnější, protože je nákladnější na výrobu protože se vyrábí z dražších materiálů a využívá lepší technologie? To by dávalo smysl.
2. I Když je teď Golf velmi výhodný, tak celou dobu své existence byl dražší než i30 a přesto se prodával lépe. A jakmile Hjundé zjistí, že se jejich i30 neprodává, tak půjde nová reklamní akce na cenu od cca 250t a příjde nový Golf VII, který se opět bude prodávat o hodně dráž než i30.
Prostě veš snaze najít za každou cenu výhodu Hyundaie sis vykopal vlastní hrob, teda jeho hrob, i když ono to je jedno, ty a Hjundé jste jedno tělo >😁
1. Proč by to měla být výhoda pro Hyundai, kdyby vůbec byla? Chceš říci, že Golf nemůže být levnější, protože je nákladnější na výrobu protože se vyrábí z dražších materiálů a využívá lepší technologie? To by dávalo smysl.
2. I Když je teď Golf velmi výhodný, tak celou dobu své existence byl dražší než i30 a přesto se prodával lépe. A jakmile Hjundé zjistí, že se jejich i30 neprodává, tak půjde nová reklamní akce na cenu od cca 250t a příjde nový Golf VII, který se opět bude prodávat o hodně dráž než i30.
Prostě veš snaze najít za každou cenu výhodu Hyundaie sis vykopal vlastní hrob, teda jeho hrob, i když ono to je jedno, ty a Hjundé jste jedno tělo >😁
Kdyz už jsme u těch skladovek, tak bych si radši koupil Leona s 1,2 TSI 77kW, výbava reference s paketem Copa. Ceníkovka 380 tis., skladovka 300 tis. :-!
Stejně je to fakticky Golf a pro mě má aspoň šmrnc. 😄
Skladovky nové i30 v téměř plné palbě budou (podle mě) za pár měsíců tak za 260 tis. a to je vůči Golfu sakra rozdíl. :-!
Stejně je to fakticky Golf a pro mě má aspoň šmrnc. 😄
Skladovky nové i30 v téměř plné palbě budou (podle mě) za pár měsíců tak za 260 tis. a to je vůči Golfu sakra rozdíl. :-!
Za tuhle cenu je i zakladni Auris. Jinak samozrejme tour stale vede.
Jenže Tour je dost chabě vybavený a s jediným motorem, který je charakterově velmi podobný tomu v Hyundééé
Kdyz vybavim Tour 1.6ku na uroven tricoloru, tak se dostanu na cenu 1.6 CVVT. Navic dostanu lita kola, lepsi palubni pocitac a vic reproduktoru. Hyundai nabizi silnejsi motor a zadni okna v elektrice. Kazdopadne pri cenach aurisu a golfu snad nikdo nemuze o i30 ani uvazovat.
Jenže ta Tourka s 1,6 bohužel vůbec nejede a když na to šlápneš na dálnici, žere to 9-10 litrů, klidně i více 😲 😲 😢 Mám s ní hodně odježděno :no:
Na tu váhu auta je to hodně podmotorované 8-s Navíc takový kufr nepotřebuji, kdo se má s tak těžkým autem kvůli tomu zbytečně tahat!
To už raději toho nového Hnůjdaje i30 1.6 se šestikvaltem. Ale samozřejmě ještě raději Golfa 1,4 TSI bez kompresoru :-! Ale to už nejsem na ceně 350 tisíc v hóóódně slušné výbavě 😲
Na tu váhu auta je to hodně podmotorované 8-s Navíc takový kufr nepotřebuji, kdo se má s tak těžkým autem kvůli tomu zbytečně tahat!
To už raději toho nového Hnůjdaje i30 1.6 se šestikvaltem. Ale samozřejmě ještě raději Golfa 1,4 TSI bez kompresoru :-! Ale to už nejsem na ceně 350 tisíc v hóóódně slušné výbavě 😲
No ona jede i ve meste, ale pak zere, to je fakt. Nicmene pri bezne jizde neni 7 litru problem. A ten hjundee na tom nebude se spotrebou, nebo s dynamikou o moc lepe. Dalsi vyhoda touru je jeho vsestranost. Je to vse od rodinneho hatchbacku, prez stehovak az po elegantni limuzinu. No a kdyz mu koupis ten originalni sportovni paket, misto mlhovek das tahokov a na spodek narazniku das splitter ze sraryho leona cupry, tak mas auto vzhledove minimalne na urovni RS4 😉
Netroškař, to je rovnou úroveň nového Lamba! >😁 Bože bože, Octavka s tahokovem >😁
Tour je cenově nevýhodný, ať si říká kdo chce co chce a hlavně se žalostným motorem, bez možnosti volby... prostě bída... To už opravdu raději tu i30 nebo 100x raději Golfa.
Někdy mi přijde, že kdyby je místo (stamilionové) reklamy rozdávali zadarmo, tak je to přijde levnějc. >😒]
pocuj,ty si nejaký marketingový suvenír...zrejme pri tom počte aut čo predali sa im to v pohode vráti...100mil reklamy...to je uz na hollywodsky film woe
Lákadlo na Tesco jezdce a geronty už známe. A teď realita.
Trikolor s prachbídnou benzínovou 1,4 bratru za 315 990 Kč. Rychle si počítám "mojí" minimální konfiguraci a jsem na 349 000 Kč. A to vybírám velmi obezřetně, protože jinak na mě čekají pakety. Jeden jeden za šedesát a druhý bez stovky, hmm, za sto. Pochopitelně v tisících. Příplatek za přetření dveří po dvou letech Antirezinem sice nenacházím, ale kdo by to řešil, když je to tak levný >😁
Trikolor s prachbídnou benzínovou 1,4 bratru za 315 990 Kč. Rychle si počítám "mojí" minimální konfiguraci a jsem na 349 000 Kč. A to vybírám velmi obezřetně, protože jinak na mě čekají pakety. Jeden jeden za šedesát a druhý bez stovky, hmm, za sto. Pochopitelně v tisících. Příplatek za přetření dveří po dvou letech Antirezinem sice nenacházím, ale kdo by to řešil, když je to tak levný >😁
vyčkal bych ještě na Golf7 a Oktávka3 a na jaře nový Cedník 😉 Potom bych se rozhodoval :-! Co koupit v nižší střední to bude zajímavé ....
A co teprv francouzi, Megane je v současnosti asi nejrozumnější volba, C4 je taktéž velké lákadlo, zvlášť při zvážení faktu porovnání s nezáživnou konkurencí. Fiat Bravo je sice starší, ale pořád hezké auto a ceny má v současnosti víc než příjemné. Toto je můj pohled na nákup v nižší střední třídě v nejobyvklejší cenové relaci, tj. plus minus 300k
A taky bude nová škoda Rapid, tomu věštím úspěch 😄
Škoda bude mít úspěch, ikdyby prodávala * na kolečkách.
...koukám, že těm Korejcům z jihu korejského ostrova sebevědomí fakt nechybí. Ta cena je v porovnání s (renomovanými) světovými značkami skoro stejná. :-! Ale jo....když je někdo ochotný vyhodit bezmála 400 tis. Kč za jakž takž vybavenýho Hyundaie, ať si to koupí. 8-s
No i když jsem jak by tady někteří řekli fanatický rejžožrout, tak si myslím, že se všichni počínaje panem Vošickým úplně zbláznili. Já jezdím Háčkama už dlouho, ale tohle jsem fakt ještě nezažil. Je na čase se vzbudit a začít uvažovat, ne jen vymýšlet tabulky!
Vošický je známý tím, že má silácké kecy, předváděl u Forda, po jeho odchodu Ford prodává docela slušně na to,jak jsme malá, chudobná země s ohledem na prům.plat, který je nic moc a 2/3 lidí o něm akorát čtou,že je :no:
Haha, tak teď jsi mě 6B6 pobavil...Ford má v Dobrovici (sklad přepravce vozidel) 2 000 (slovy dva tisíce) zaregistrovaných aut (přihlášených na RZ)...pak je ten prodejní výsledek v ČR vážně skvělý!!!
Cena si myslím je adekvátní (navíc je tam teď bonus 25 000). Běžte se v tom svézt, otestovat a pak tu pište jestli je to auto s 5 letou zárukou drahý oproti renomované konkurenci...
Cena si myslím je adekvátní (navíc je tam teď bonus 25 000). Běžte se v tom svézt, otestovat a pak tu pište jestli je to auto s 5 letou zárukou drahý oproti renomované konkurenci...
Pokud je mi známo, tak hranici se severní Koreou ještě do vzduchu nevyhodili, takže je pořád platná informace z atlasu - čili, že Korea je poloostrov né ostrov >😁
A zadruhé slušně vybavená i30 s jednašestkou stojí 350,- neříkám že je to málo jen to že k tvým čtyř stům to má daleko....
A zadruhé slušně vybavená i30 s jednašestkou stojí 350,- neříkám že je to málo jen to že k tvým čtyř stům to má daleko....
>😁 ....máš recht, je to poloostrov. Prostě se mi hrůzou sešikmily oči při pohledu na ty korejský ceny ... >😁
Nicméně mít 350 tis. Kč koupím raději třeba Ford Fokus 3 (viz. momentální akční ceník). Přece jen - vylézt před sousedy v ulici (například) z Forda nebo z Korejce je drobet psychologický rozdíl..... 8-s
Ale to je každého věc !!
Nicméně mít 350 tis. Kč koupím raději třeba Ford Fokus 3 (viz. momentální akční ceník). Přece jen - vylézt před sousedy v ulici (například) z Forda nebo z Korejce je drobet psychologický rozdíl..... 8-s
Ale to je každého věc !!
Výbavy poskládané tak, že vyhoví kdekomu. Bohatý standard, nevelké příplatky... Dokonalé, Hyundai :yes: :yes: :yes:
I když moment, kolik že stojí ten Golf ve foukaném benzinu? Stejně a přitom vlastně bohatší výbava než i30 >😒] ?
Skvělé, těším se na cenový pád i30ky s postupem času a zároveň nemám sebemenší obavy o Golf :yes:
Letákoví kovbojové už ale vyklízejí regály, letáky se starou i30 musí z domu, aby bylo místo na nové 😉
I když moment, kolik že stojí ten Golf ve foukaném benzinu? Stejně a přitom vlastně bohatší výbava než i30 >😒] ?
Skvělé, těším se na cenový pád i30ky s postupem času a zároveň nemám sebemenší obavy o Golf :yes:
Letákoví kovbojové už ale vyklízejí regály, letáky se starou i30 musí z domu, aby bylo místo na nové 😉
....jak mysliš že pujdou na dračku ty 2 pakety jeden za 60 000kč a druhy bez 1 koruny za rovnych 100 000kč ?
A druha věc by mě zajimala a to jaky maš nazor na to že zakladni verze nema v nižši středni klimu a čalouněne vyplně dveři ktere se davaji až do luxusni vybavy Trikolor ?
A druha věc by mě zajimala a to jaky maš nazor na to že zakladni verze nema v nižši středni klimu a čalouněne vyplně dveři ktere se davaji až do luxusni vybavy Trikolor ?
Nejsem tak bohatý,abych kupoval laciné věci! To si všichni pamatujte,neb prvotní "vyhrání" z kapsy vyhání...... Je to opravdu jen o krátkodobém designovém zákalu mnohých budoucích majitelů,kterým tímto upřímnou soustrast vyslovuji.Za peníze s klimou a volantem lze koupit cokoliv,co má tradici,kvalitu a zvuk! (barvu doporučuji : metalíza,vzor dorezava,tl.laku:0,00021) Raději VW,ŠKODA,FORD,než tohle.Kdož chceš,kup.ale pak tu nefńukej...... >😒] :-!
stejny scenar jako u i40... uvidime jaky dopad to bude mit na prodejni cisla... vyprodejova i30 pojede.
Jinak muzu s klidem rict, ze se mi nova i30 libi... stejne jako i40... jen ty ceny :-!
Za 289-300 muze mit clovek skutecne skladoveho Golfa s 1.4 s lepsi vybavou (klima, 7bag) a to je co rict...
Kdyz ale Hyu nastavi ceny na spravnou uroven, urcite se jim bude darit minimalne jako do ted...
Jinak muzu s klidem rict, ze se mi nova i30 libi... stejne jako i40... jen ty ceny :-!
Za 289-300 muze mit clovek skutecne skladoveho Golfa s 1.4 s lepsi vybavou (klima, 7bag) a to je co rict...
Kdyz ale Hyu nastavi ceny na spravnou uroven, urcite se jim bude darit minimalne jako do ted...
Pokud jde o líbí/nelíbí, tak na i30 se zpředu koukat dá, horší trochu opticky těžká záď, která bude chtít hodně velká kola. Na i40 se koukat nemůžu, ta se mi nelíbí, stejně jako Elantra.
Jinak ano, dalo se to čekat po i40.
Jinak ano, dalo se to čekat po i40.
Faktem je, ze na nove i30 ta zad neni uplne ok - mel jsem moznost je videt na vlastni oci na dalnici cestou z Olomouce - 3 kousky... bocni profil je ale fajn... novy ceed se mi zase "pozdava" od zadu dopredu 😄
Ono dost zalezi u i40 na barve... v cerne a sede metle je to fajn... stribrna se mi nelibi vubec.
Interier na me pusobi stejne, jako kdyz jsem kdysi sedl do Civiku 8G... proste neco noveho, neotreleho. V pripade i40 i kvalitativne prijemneho.
Ono dost zalezi u i40 na barve... v cerne a sede metle je to fajn... stribrna se mi nelibi vubec.
Interier na me pusobi stejne, jako kdyz jsem kdysi sedl do Civiku 8G... proste neco noveho, neotreleho. V pripade i40 i kvalitativne prijemneho.
Tak ano, Ceed se mi zatím pozdává o dost více, ale to platilo i v právě končící generaci.
Mně nepomáhá u i40 ani jiná barva, prostě tam je moc křivek a taky trochu opticky krátká příď... Interiér se dá zvládnout, není to můj šálek kávy, ale v rámci možností je kvalitně zpracován a vypadá bytelně, viz můj blog...
Mně nepomáhá u i40 ani jiná barva, prostě tam je moc křivek a taky trochu opticky krátká příď... Interiér se dá zvládnout, není to můj šálek kávy, ale v rámci možností je kvalitně zpracován a vypadá bytelně, viz můj blog...
souhlas. podle mě to auto bude bez velkých kol a dobré metalízy vypadat, obzvláš ze zadu a zadobočního pohledu, hodně divně (předvídám, že kombík v tomhle bude tuplovaný) [odkaz] podobně jak kolega jsem střetl u lipníka kamion s i30 a v té obyč barvě na mě teda moc nezapůsobily..
Na návěsu jsem je už taky potkal, ale byl to takový mžik, že se mi nechtělo přibržďovat a zkoumat....
...tady říkal, že Hyundai půjde s i30 "hore". A on jde, já se jen mylně domníval, že Toper myslel s prodejem a on jde s cenou. Nedávno pan Vošický prohlásil, že i30 bude nejprodávanější auto v ČR, tedy před Octávií. Tak s touto cenou tedy přeji hodně štěstí, hóóóódně štěstí...
Vidím, že sa tu stretla smotánka v kategórii motoristický odborník. Perly typu "Focus je iná liga", "cokoliv jiné, co má tradici, zvuk", "v porovnaní s renomovanými značkami", "neadekvátne sebavedomie" pod. Páni, čo takto troška objektivity a reálneho pohľadu na tento model? Nie som majiteľom korejského auta a v dohľadnej dobe ani nebudem, ale...čo má Focus okrem skutočne výborných jazdných vlastností lepšie ako konkurencia a ano, aj nová i30? Nič. Pardon, z divízie Fordu preberá jedny z najporuchovejších naftových motorov pod slnkom. Sused s jeho S-Maxom a Mondeom by mohol písať romány. Tradícia a zvuk sa nosí v iných triedach, nie v nižšej strednej, kde pri výbere rozhoduje z 90% cena a opakujem, CENA. A tu sa dostávam k Vašim porovnaniam. Úprimne, nesledujem České cenníky a nemám na to ani dôvod, ale podľa našich Slovenských je napr. Golf, alebo Astra v porovnatelnej výbave a motorizácii min. o 3 000€ drahšia, takže cenové sebavedomie značky Hyundai je totálna hlúposť. A posledná dôležitá vec sa týka "renomovanosti". Hyundai patrí podľa štatistík a osobné skúsenosti motoristov to len potvrdzujú, medzi najspoľahlivejšie autá na svete, v USA má táto značka lepšie meno ako VW. Ak sa napriek všetkému chce niekto držať predsudkov, nech sa páči, nikto ho nenúti kupovať "menejcennú" Korejskú značku. To, že je Váš iPad, PC, TV apod. vyrobené v Číne, Vám pravdepodobne už toľko nevadí >😁
Hele, co si budem povídat, ale auta jsou prostě o emocích a mnoho lidí si je prostě kupují, aby z nich měli dobrý pocit a byli na své auto trochu hrdí. Tak to prostě je. Věřím, že 60-ti letému důchodci je jedno, zda jezdí felicií, hyundaiem nebo golfem. Ale mladší člověk chce mít auto, která má trochu styl, nějakou historii a ví, že ta značka se nějak zapsala do historie inovacemi. To korejci prostě nejsou a pokud je někdo jejich fanoušek, tak ač to nerad přizná, tak hlavně kvůli nižší ceně, i když následnou koupi auta si následně ospravedlní něčím jiným než je CENA!!
Ano, auta jsou o emocích, přesně tak! Chce mi někdo povídat, že Golf v nás designem vzbuzuje divočejší emoce než nová i30???
AUTO.CZ😒/a> "BEZNADĚJNĚ NUDNÝ (interiér)... Jenže ani ŽÁDNÉ EMOCE (jízda)" --- [odkaz]
ARAVER.CZ😒/a> "VW Golf již tradičně neohromí designem, který je usedlý až NUDNÝ." --- [odkaz]
- jsem opravdu pro poněkud čerstvý vítr! Pokud volíš emoce, pak jdi do nové i30! A navíc, pamatujte: "BMW to neumí, my to neumíme. Tam nic nerachotí," opakuje Winterkorn zkoumajíce nový i30... >😁 😉
AUTO.CZ😒/a> "BEZNADĚJNĚ NUDNÝ (interiér)... Jenže ani ŽÁDNÉ EMOCE (jízda)" --- [odkaz]
ARAVER.CZ😒/a> "VW Golf již tradičně neohromí designem, který je usedlý až NUDNÝ." --- [odkaz]
- jsem opravdu pro poněkud čerstvý vítr! Pokud volíš emoce, pak jdi do nové i30! A navíc, pamatujte: "BMW to neumí, my to neumíme. Tam nic nerachotí," opakuje Winterkorn zkoumajíce nový i30... >😁 😉
😉
Stačí to napsat jednou, design Hyundaie je opravdu "divoký" dost a jediné "emoce" které následně vzbuzuje jsou rozpaky, a to zdaleka nejen z loga na masce... 😉 >😒]
Ano - je to tak! Rozpaky tam jsou; a řádné! "BMW to neumí, my to neumíme. Tam nic nerachotí," opakuje Winterkorn >😁 >😒] ...
Co to má společného s designem a údajnými emocemi, které vzbuzuje???
Winterkom se hlavně divil, že už má Hyundai seřizování volantu, to víš němci korejské auta neznají tak dobře, jako korejci německé, podle kterých se je (zatím marně) snaží dělat...
P.S. A když to nefunguje, nemůže to ani vydávat zvuk... >😒]
Winterkom se hlavně divil, že už má Hyundai seřizování volantu, to víš němci korejské auta neznají tak dobře, jako korejci německé, podle kterých se je (zatím marně) snaží dělat...
P.S. A když to nefunguje, nemůže to ani vydávat zvuk... >😒]
Labele, moc bych ty šikmovoký od vás z regionu nepodceňoval 😉 😄
Jsem zastáncem Golfu, nesouhlasím s názorem že šestkový je jen facelift (a jestli, tak sakra dobrej), tvrdím že po stránce odhlučnění a kultivovanost a kvality interiéru nemá zatím ve třídě konkurenci a jízdně se hodně zlepšil, ale nepodceňuji nový i30 a oproti Golfu to není nudná šedá krabice, dokonce se mi i celkem líbí (až na některé partie) a jsem názoru, že se může dostat mezi prvních 5 aut ve třídě, ne-li dokonce mezi TOP 3 vedle Golfu a Focusu...
A jako levné vozítko na obyčejné ježdění bych si ho asi koupil, pokud bude cenový rozdíl zase kolem 15% až 20% ceny. Ale taky počítám s tím, že proti Golfu tam nebude všude taková kvalita a spolehlivost, ale nepočítám s tím, že ho budu mít déle než 5 let a proto všechny tyto problémy pokryje 5-ti letá záruka. A protože by to bylo druhé auto, tak mě až tak nebude vadit, když náhodou pár dní v roce stráví v servise :-!
Jsem zastáncem Golfu, nesouhlasím s názorem že šestkový je jen facelift (a jestli, tak sakra dobrej), tvrdím že po stránce odhlučnění a kultivovanost a kvality interiéru nemá zatím ve třídě konkurenci a jízdně se hodně zlepšil, ale nepodceňuji nový i30 a oproti Golfu to není nudná šedá krabice, dokonce se mi i celkem líbí (až na některé partie) a jsem názoru, že se může dostat mezi prvních 5 aut ve třídě, ne-li dokonce mezi TOP 3 vedle Golfu a Focusu...
A jako levné vozítko na obyčejné ježdění bych si ho asi koupil, pokud bude cenový rozdíl zase kolem 15% až 20% ceny. Ale taky počítám s tím, že proti Golfu tam nebude všude taková kvalita a spolehlivost, ale nepočítám s tím, že ho budu mít déle než 5 let a proto všechny tyto problémy pokryje 5-ti letá záruka. A protože by to bylo druhé auto, tak mě až tak nebude vadit, když náhodou pár dní v roce stráví v servise :-!
Přece nechceš abych tu s nicky jako Topper/Icescent diskutoval vážně na podobné téma, s nima se dá maximálně tak hrát "slovní fotbal", jsou to takové místní "diskusní děcka" se svými korejskými sny...
Samozřejmě, že se korejci rychle zlepšují, to se nedá zpochybnit, ale dělat z nich už dnes na nejnáročnějším automobilovém trhu (Evropa) automobilové "Bohy" je přesto pořád spíš zábavné...
Nemám žádné větší předsudky vůč korejcům, jako takovým, to bych doma asi neměl produkty od Samsung/LG, ale např. to kde jsou dnes korejci v TV (ve srovnání s přímou konkurencí) se zatím nedá srovnávat s postavení jejich automobilových produktů na evropském trhu...
Jinými slovy vidím dost důvodů proto koupit si dnes korejskou spotř. elektroniku, ale zatím stále málo důvodů k tomu, koupit si korejský vůz...
Navíc to jejich marketingové "čecho-vlastenecké" vlezdo***ství ("český vůz jundaééé") mi přijde na evropské poměry hrozně primitivní.
A taky Evropa není Amerika, tady mají lidi mnohem častěji ke svému vozu trošku jiný vztah, než třeba k ledničce (teď nemyslím její obsah)... 😉
Samozřejmě, že se korejci rychle zlepšují, to se nedá zpochybnit, ale dělat z nich už dnes na nejnáročnějším automobilovém trhu (Evropa) automobilové "Bohy" je přesto pořád spíš zábavné...
Nemám žádné větší předsudky vůč korejcům, jako takovým, to bych doma asi neměl produkty od Samsung/LG, ale např. to kde jsou dnes korejci v TV (ve srovnání s přímou konkurencí) se zatím nedá srovnávat s postavení jejich automobilových produktů na evropském trhu...
Jinými slovy vidím dost důvodů proto koupit si dnes korejskou spotř. elektroniku, ale zatím stále málo důvodů k tomu, koupit si korejský vůz...
Navíc to jejich marketingové "čecho-vlastenecké" vlezdo***ství ("český vůz jundaééé") mi přijde na evropské poměry hrozně primitivní.
A taky Evropa není Amerika, tady mají lidi mnohem častěji ke svému vozu trošku jiný vztah, než třeba k ledničce (teď nemyslím její obsah)... 😉
No, tady bych Tě chytl za slovo, kde jsou ti korejci oproti evropskému trhu. Napsat to před deseti lety, tak bude jistě celá plejdála značek od Němců pro Italy a Španěly přes Francozské značky. A nyní mi řekni.... kolik toho ve třídě kompaktů po těch deseti letech zbylo a kde se dostali ti korejci. Ne, bohužel vidím, že kromě VW, Fordu a jakž-takž Rendíku či Peugeotu evropské automobilky začínají dýchavičně odpadávat. Budu rád, když mne někdo přesvědčí o opaku, ale ten Hyundai ani Kia tady kdysi nebyli a nyní prodávají. to znamená, že i na něčí úkor.
Stejnou cestou šla, zaplaťpánbůh i Škoda s modelem Octavia, prostě někomu "uzmula" dosud 3,3 milionu potencionálních kupců.
Stejnou cestou šla, zaplaťpánbůh i Škoda s modelem Octavia, prostě někomu "uzmula" dosud 3,3 milionu potencionálních kupců.
Co znamená to: "oproti evropskému trhu"? Píšu jasně o tom, jak si korejci aktuálně na evropském trhu stojí a podívej se, kde jsou korejci v evropských autoprodejích za rok 2011. Jak jsem psal, rychle se zlepšují, jak kvalitou, tak prodejně, ale do nějakých lídrů celoevropského trhu mají pořád daleko a se situací např. trhu s TV (Hyudai/Kia auta vs Samsung/LG TV) se to zatím vůbec nedá srovnat, tam jsou skutečnými lídry trhu, a to především celesvětově...
Korejské automobilky ušly v Evropě velmi rychle velký kus cesty, ale to nejtěžší mají stále před sebou, na příkladu mnoha japonských automobilek a jejich evropského úspěchu/neúspěchu je to vidět více, než jasně...
Korejské automobilky ušly v Evropě velmi rychle velký kus cesty, ale to nejtěžší mají stále před sebou, na příkladu mnoha japonských automobilek a jejich evropského úspěchu/neúspěchu je to vidět více, než jasně...
😄 - jej to byl vtip! Narážka na to, že nejen že designem nová i30 předbíhá beznadějně nudného Golfa, ale že je tady ještě další "rozpak" ... obava, že se Jihokorejci dostávají ještě dále i v oblasti kvalit... 😉
Ano, beznadějně nudného (a méně kvalitního) Golfa, který se prodává beznadějně lépe, než emoce divoce vzbuzující i30... 😉 >😒]
přesné, jenže tady si na VWfanatik portálu 😄
>😁 jde o to, že v Evropě si lidi kupují korejce kvůli ceně. Osobně neznám nikoho, kdo by si vysnil vlastnit Hyundai (syn mého známého touží vlastnit bílou Sportage, ale je mu 14let...), všichni je kupují, protože by chtěli Focus/Golf/Octavii atd, ale prostě na něj nemají, tak volí levnější variantu vcelku slušného auta. Ale pokud mají za jednu cenu možnost vybírat Focus/i30... jedenáct z deseti lidí vezmou Focus, v Evropě.
To platilo pred pár rokmi ...
To, že sú v Čechách a na Slovensku priplatiť za Fábiu či Octaviu zvyšok sveta vôbec nazaujíma a rozdiely v cenách nie sú určite také výrazné, resp. je Škoda i lacnejšia ...
Napríklad kamarát kúpil Škodu Octaviu Tour, lebo mu nevychádzalo na Kiu Ceed ktorú veľmi chcel ...
A kto by chcel naozaj Octaviu tak si ju kúpi, lebo jej najnižšie ceny sú rovnaké ako pri "kórejcoch" ...
A ja osobne sa už teším na Kiu Optimu .... nie preto, že bude lacná, ale preto, že sa mi veľmi páči ...
Určite sa kórejci na našom trhu učia ... alo to istá platí napr. pre VW v USA ...
A je trochu komické dookolo to rozoberať "strašnú" kóróziu u i30 a "ladne sa preniesť" nad roztrhnutým diferenciálom Yetiho - čo je neporovnateľná závada ...
Vzhľadom na stráženie nákladov a neustály vývoj sa učia všetci a HK je už v prvej svetovej päťke, takže dokazovať, že vedia robiť autá je pre rozumného človeka zbytočné ...
To, že sú v Čechách a na Slovensku priplatiť za Fábiu či Octaviu zvyšok sveta vôbec nazaujíma a rozdiely v cenách nie sú určite také výrazné, resp. je Škoda i lacnejšia ...
Napríklad kamarát kúpil Škodu Octaviu Tour, lebo mu nevychádzalo na Kiu Ceed ktorú veľmi chcel ...
A kto by chcel naozaj Octaviu tak si ju kúpi, lebo jej najnižšie ceny sú rovnaké ako pri "kórejcoch" ...
A ja osobne sa už teším na Kiu Optimu .... nie preto, že bude lacná, ale preto, že sa mi veľmi páči ...
Určite sa kórejci na našom trhu učia ... alo to istá platí napr. pre VW v USA ...
A je trochu komické dookolo to rozoberať "strašnú" kóróziu u i30 a "ladne sa preniesť" nad roztrhnutým diferenciálom Yetiho - čo je neporovnateľná závada ...
Vzhľadom na stráženie nákladov a neustály vývoj sa učia všetci a HK je už v prvej svetovej päťke, takže dokazovať, že vedia robiť autá je pre rozumného človeka zbytočné ...
No ale na tom přece není nic špatnýho ne? Ne každý je ochoten utratit půl mega za Golfa nebo Octávku, a to přesto, že peníze má. Já bych si taky třeba rád vysnil Subaru STi, ale mít ten milion, tak přesto ho nedám za Subaru, ale koupím auto o polovic levnější a zbytek peněz využiji jinak 😄 To přece nemá co dělat s tím, že na na dražší auto někdo nemá a rozhoduje se jen kvůli ceně..
Naprostý souhlas, já nemám problém v tom, že ty by jsi rád Subaru, ale koupíš např. Renault za polovinu, ten problém je, kdyby byl ten Renault za cenu toho vysněného Subaru, tak proč by jsi kupoval Renault...??? (Renault ber prosím pouze jako příklad) Jinými slovy, kdo by si kupoval Hyundai i30, když je za stejné peníze Focus/Golf/Octavia atd.
Dobrá, tam bych určitě přemýšlel jinak, i když nepochybuji, že nová i30 se kvalitativně přiblížila. Já reagoval spíš na to, že podle tebe si někdo vysní Fcouse, Golfa, Octávku, ale nemá na ně, tak koupí Hyundaie. Chtěl jsem jen říct, že člověk na jmenovaná auta mít může, ale přesto raději zvolí levnější alternativu, protože mu stačí a nepotřebuje Das Auto 😄
nechapem ludi ktori chcu nove auto a pritom si myslia ze hyundai bude stale vykonnejsi vacsi bezpecnejsi luxusnejsi modernejsi kvalitnejsi a bude stat ako panda alebo citigo, je jasne ze nemozete mat luxus zadarmo
mnohi sa este asi neprebrali z toho sna ze hyundai uz nie je lacna smejd znacka ale plnohodnotny vyrobca prvotreidnych aut, zvykajme si, nemozeme mat stale viac za tu istu cenu, aspon v autach to tak neplati
cena je uplne v pohode, v porovnani s malickym golfom je to lacne auto
mnohi sa este asi neprebrali z toho sna ze hyundai uz nie je lacna smejd znacka ale plnohodnotny vyrobca prvotreidnych aut, zvykajme si, nemozeme mat stale viac za tu istu cenu, aspon v autach to tak neplati
cena je uplne v pohode, v porovnani s malickym golfom je to lacne auto
No jasně, kámo >😁 >😁
[odkaz]
[odkaz]
nova generacia je uplne inde ako stara, potrebujes bryle?
co mi tu davas clanky starej i30ky,
ked prisla fabia a pisali o lepsej kvalite tiez si tu hadzal clanky o felde?
co mi tu davas clanky starej i30ky,
ked prisla fabia a pisali o lepsej kvalite tiez si tu hadzal clanky o felde?
Je úplně jedno kde je i30, je to Hyundai... V Evropě něco jako "šunka bez masa". Je vidět, že když chtějí přitlačit na kvalitě a technologiích, najednou dochází dech s cenou... 8-s
pokud nemám vybudované renomé a chci uspět, tak musím nabídnout MINIMÁLĚ stejně tak dobrý produkt a prodávat jej za míň než konkurence.
O tom, jestli se nové i30 podařilo dohnat konkurenci zatím můžeme jen spekulovat. Osobně jsem přesvědčen, že ne, a to z důvodu odladěnosti vozu. Je to pouze můj názor a odhad.
Jinými slovy, být cenově tak výhodný jako když přišla první generace i30, tak by to mohl být prodejní trhák. Za současnou cenu nevidím jediný důvod, proč volit i30 místo zavedených stálic Golf/Astra/Focus/C4... Prostě i30 - cenově nezajímavý produkt bez špetky přidané hodnoty :-!
(pokud se někomu líbí, pak chápu volbu i30...)
O tom, jestli se nové i30 podařilo dohnat konkurenci zatím můžeme jen spekulovat. Osobně jsem přesvědčen, že ne, a to z důvodu odladěnosti vozu. Je to pouze můj názor a odhad.
Jinými slovy, být cenově tak výhodný jako když přišla první generace i30, tak by to mohl být prodejní trhák. Za současnou cenu nevidím jediný důvod, proč volit i30 místo zavedených stálic Golf/Astra/Focus/C4... Prostě i30 - cenově nezajímavý produkt bez špetky přidané hodnoty :-!
(pokud se někomu líbí, pak chápu volbu i30...)
:yes: myslím, že tady dostane Hyundai zcela jasnou odpověď na otázku, jak je to s loajalitou jeho zákazníků. Tady se ukáže, jestli ta jejich základna je loajální vůči značce, nebo vůči ceníku... Já jsem přesvědčen a čas ukáže zda správně, že lidé kupovali Hyundaie JEN kvůli ceně. Myslím, že trapas s i40 už leccos naznačil. Kdo by taky sáhnul v regálu pro Tesco vodu bez bublin, když má vedle za stejný peníz Evian...
ten pre teba nazaujimavy produkt ma vacsi razvor aj priestor ako napr golf, takze necakaj ze dostanes velke auto za malo penazi a este chces aj kvalitu a luxus.
Vy cesi ste uz velmi zhyckani a chcete vsetko takmer zadarmo, takto to ale nefunguje, zadarmo sa ti ani pes nevy.sere
Nechcel by si v metalize i30tku s plnej palbe za 200litrov aj s plnou nadrzou a blondinkou k tomu? Sa zobud chlape, ja viem ze cesko je zaslubena zem ale je kriza zvykaj si 😁
Vy cesi ste uz velmi zhyckani a chcete vsetko takmer zadarmo, takto to ale nefunguje, zadarmo sa ti ani pes nevy.sere
Nechcel by si v metalize i30tku s plnej palbe za 200litrov aj s plnou nadrzou a blondinkou k tomu? Sa zobud chlape, ja viem ze cesko je zaslubena zem ale je kriza zvykaj si 😁
Nejdriv nam tu vy slovaci vycitate, ze utracime balik benez za nevybavene skodovky a najednou chceme vse zadarmo? Mhmm...
plácáš jeden nesmysl za druhým. Větší rozvor nemá žádný přínos při současných poměrech, ani na jízdní vlastnosti, stabilitu, prostě nic. Větší prostor než Golf? Golf nemá problém s prostorností, takže přínos nula i kdyby byla kabina prostornější (jakože to zatím nikdo neví).
Nevím proč bych chtěl něco zadarmo, tady někdo naprosto nechápe. klidně koupím auto za cenu i30 a budu naprosto spokojený, ale i30 to nebude, chápeš? Prostě není důvod jít do korejce, který bude možná po pár letech reznout, kde se mi možná budou přeřezávat bezpečnostní pásy apod. Kde koupím vůz bez tradice, bez image (resp. spíše se zápornou image).
Citoen, VW, Škoda, Opel apod. tu jsou století a Hyundai? Hyundai - značka levných ledniček, praček, žehliček, televizí a mikrovlnek 8-s Ok, je to jenom značka, ale PROČ volit značku bez tradice, bez jistoty, bez nápadu a ještě i bez cenové výhody oproti konkurenci? Opravdu jedině proto, že se někomu může líbit.
Zvykej si na co? Ještě jsem od nikoho (ani od majitele) nikdy neslyšel větu "chci Hyundai". Proč asi...
Nevím proč bych chtěl něco zadarmo, tady někdo naprosto nechápe. klidně koupím auto za cenu i30 a budu naprosto spokojený, ale i30 to nebude, chápeš? Prostě není důvod jít do korejce, který bude možná po pár letech reznout, kde se mi možná budou přeřezávat bezpečnostní pásy apod. Kde koupím vůz bez tradice, bez image (resp. spíše se zápornou image).
Citoen, VW, Škoda, Opel apod. tu jsou století a Hyundai? Hyundai - značka levných ledniček, praček, žehliček, televizí a mikrovlnek 8-s Ok, je to jenom značka, ale PROČ volit značku bez tradice, bez jistoty, bez nápadu a ještě i bez cenové výhody oproti konkurenci? Opravdu jedině proto, že se někomu může líbit.
Zvykej si na co? Ještě jsem od nikoho (ani od majitele) nikdy neslyšel větu "chci Hyundai". Proč asi...
VW je tady stoleti?
Dne 28.května 1937 založila \"Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH\" (neboli "Společnost pro přípravu německého lidového vozu s r.o.")
Vše ale začalo už v roce 1899, kdy August Horch založil v Kolíně založil společnost “A. Horch & Cie, Motorwagen-Werke AG“.První automobil, tehdy ještě pod značkou Horch, vyjel z bran továrny v roce 1901.
Po prvních pokusech na přelomu století přešli Laurin a Klement v roce 1905 postupně na výrobu automobilů.
Ano, značky koncernu tu s námi jsou přibližně 100 let. Že konkrétně VW je 3/4 století, na věci nic nemění... hyundai smolí 46. rok a JIŽ >😒] v roce 1976 se na mezinárodním trhu objevil se značkou Hyundai první ryze korejský automobil,,,
Vše ale začalo už v roce 1899, kdy August Horch založil v Kolíně založil společnost “A. Horch & Cie, Motorwagen-Werke AG“.První automobil, tehdy ještě pod značkou Horch, vyjel z bran továrny v roce 1901.
Po prvních pokusech na přelomu století přešli Laurin a Klement v roce 1905 postupně na výrobu automobilů.
Ano, značky koncernu tu s námi jsou přibližně 100 let. Že konkrétně VW je 3/4 století, na věci nic nemění... hyundai smolí 46. rok a JIŽ >😒] v roce 1976 se na mezinárodním trhu objevil se značkou Hyundai první ryze korejský automobil,,,
Osobně si myslím, že u lidí kteří se o auta trochu zajímají si Hyundai za poslední roky nějaké to slušné renomé vybudoval a novou i30 bych volil spíše než francouze či taliány 😄 Statistiky tomu dávají celkem za pravdu.
Pokud srovnám trochu slušný motor 1,6 benzín se šestikvaltem s podobným Golfem, musím srovnávat až s motorem 1,4T (120 koní) se šestikvaltem a to jsme cenově opravdu někde jinde, ikdyž umí Golf i u nového auta slušné slevy z ceníku (bohužel základní 1,4 je o ničem a 1,2T není zase o moc lepší a ten levnější má jen pětikvalt). A to nemluvím o lepší výbavě u i30. Ano, jsou ty ceny nové i30 pro začátek celkem sebevědomé, ale za pár měsíců přijdou první akce, takže bych se nebál toho že nepůjdou trochu dolů >😒] Stejně seběvědové byly na začátku u Focusu nebo u Golfu. Vždy se najde spousta lidí, kteří chtějí novinku 😉 😄 Ti chytřejší a zkušenější si počkají pár měsíců, kdy si výroba trochu sedne, vychytají se mouchy a cena sleze trochu dolů >😒] >😒] Ideální je prý počkat tak rok...
Za rok budu chtít pořídit nějaké obyčejné přibližovadlo na denní ježdění jako druhé auto a GTI půjde asi do světa, a nová i30 bude jistě jeden z kandidátů. A raději si pořídím atmosférickou i30 1,6 za 350T než přeplňovanou 1,2 nebo 1,4.
[odkaz]
Pokud srovnám trochu slušný motor 1,6 benzín se šestikvaltem s podobným Golfem, musím srovnávat až s motorem 1,4T (120 koní) se šestikvaltem a to jsme cenově opravdu někde jinde, ikdyž umí Golf i u nového auta slušné slevy z ceníku (bohužel základní 1,4 je o ničem a 1,2T není zase o moc lepší a ten levnější má jen pětikvalt). A to nemluvím o lepší výbavě u i30. Ano, jsou ty ceny nové i30 pro začátek celkem sebevědomé, ale za pár měsíců přijdou první akce, takže bych se nebál toho že nepůjdou trochu dolů >😒] Stejně seběvědové byly na začátku u Focusu nebo u Golfu. Vždy se najde spousta lidí, kteří chtějí novinku 😉 😄 Ti chytřejší a zkušenější si počkají pár měsíců, kdy si výroba trochu sedne, vychytají se mouchy a cena sleze trochu dolů >😒] >😒] Ideální je prý počkat tak rok...
Za rok budu chtít pořídit nějaké obyčejné přibližovadlo na denní ježdění jako druhé auto a GTI půjde asi do světa, a nová i30 bude jistě jeden z kandidátů. A raději si pořídím atmosférickou i30 1,6 za 350T než přeplňovanou 1,2 nebo 1,4.
[odkaz]
1.2TSI (77kW) se zrychlením cca 10,5s a max. cca 190 ti přijde málo? Já myslím, že na běžné denní ježdění je to naprosto dostatečné. A dynamika si troufnu tvrdit, bude mírně lepší než 1.6CVVT, spotřeba výrazně lepší než 1.6CVVT. Nevím proč bys musel srovnávat s 1.4TSI 90kW...
A mimochodem 1.6CVVT 88kW při 6300ot.!!!
Asi ti nemusím popisovat křivku výkonu u TSI... 😉
A mimochodem 1.6CVVT 88kW při 6300ot.!!!
Asi ti nemusím popisovat křivku výkonu u TSI... 😉
Nachvál som si vyskúšal na rovnakej trase spotrebu 1,2 TSI služobná Fabia Combi (prázdna) a môj Ceed 1,6 CVVT (naložený) na rovnakej trase pri rovnakom štýle jazdy ...
Tá Fábia o niečo Ceed podliezla, ale keďže bola ľahšia tak to bolo cca rovnako.
Výhodou turba je samozrejme dynamika pri nižších rýchlostiach (nižších otáčkach), ale pri diaľničných 130 už je zbytočné dupať na pedál ... zatiaľ čo Ceed reaguje okamžite a dokáže ešte citeľne zrýchliť .....
To platí pri úspornej jazde ... pri dynamickej by to rátam bolo cca rovnako (pri rovnako zaťažených vozoch), ale turbo žerie podstatne viac .... kamoška má 1,4 TSI Golf a spotreba je okolo 8 litrov, čo zodpovedá i nedávnemu testu na tomto fóre.
Jednoducho turbo nie je zázrak a má svoje pre i proti ...
Tá Fábia o niečo Ceed podliezla, ale keďže bola ľahšia tak to bolo cca rovnako.
Výhodou turba je samozrejme dynamika pri nižších rýchlostiach (nižších otáčkach), ale pri diaľničných 130 už je zbytočné dupať na pedál ... zatiaľ čo Ceed reaguje okamžite a dokáže ešte citeľne zrýchliť .....
To platí pri úspornej jazde ... pri dynamickej by to rátam bolo cca rovnako (pri rovnako zaťažených vozoch), ale turbo žerie podstatne viac .... kamoška má 1,4 TSI Golf a spotreba je okolo 8 litrov, čo zodpovedá i nedávnemu testu na tomto fóre.
Jednoducho turbo nie je zázrak a má svoje pre i proti ...
1. Fabia Combi mohla být ve slabší 63 kW a že je služební, tak bych si na to celkem vsadil...
2. Golf má na rozdíl od Fabie 6st., který příjemně snižuje otáčky (a tedy i spotřebu)
3. stačí se podívat a zjistíš, že současná 1.6 v i30 jezdí s o cca 1-1,5 l vyšší spotřebou než silnější 1.2 TSI v Golfu
2. Golf má na rozdíl od Fabie 6st., který příjemně snižuje otáčky (a tedy i spotřebu)
3. stačí se podívat a zjistíš, že současná 1.6 v i30 jezdí s o cca 1-1,5 l vyšší spotřebou než silnější 1.2 TSI v Golfu
To bolo prvé, čo ma zaujímalo, keď som dojazdil, lebo mi ten motor pripadal na diaľnici dosť slabý ...
Možno ten Golf 1,2 TSI je lepší v spotrebe ako 1,6 CVVT, ale dynamikou na diaľnici sa určite nechytá ....a pri 6-stupňovej prevodovke určite ani spotrebou ....
Samozrejme v meste či na okreskách s menej zataženým autom si viem predstaviť, že je lepší ... pri zaťažení vo vyššej rýchlosti však "dychčí" veľmi rýchlo ...
Možno ten Golf 1,2 TSI je lepší v spotrebe ako 1,6 CVVT, ale dynamikou na diaľnici sa určite nechytá ....a pri 6-stupňovej prevodovke určite ani spotrebou ....
Samozrejme v meste či na okreskách s menej zataženým autom si viem predstaviť, že je lepší ... pri zaťažení vo vyššej rýchlosti však "dychčí" veľmi rýchlo ...
Tak to klidně vsadím boty, že na dálnici budeš mít v zákonných limitech výrazně nižší spotřebu s 1.2TSI v Golfu.
"...Na dálnici se při 130 km/h na 6. rychlostní stupeň zastaví ručka otáčkoměru na 2900 min-1 a spotřeba nepřekročí hranici 7 l/100 km, což je jeden z nejlepších výsledků zážehového motoru v tomto jízdním režimu napříč všemi kategoriemi..."
"...Na dálnici se při 130 km/h na 6. rychlostní stupeň zastaví ručka otáčkoměru na 2900 min-1 a spotřeba nepřekročí hranici 7 l/100 km, což je jeden z nejlepších výsledků zážehového motoru v tomto jízdním režimu napříč všemi kategoriemi..."
Rohypnole, ve stabilní a zákonné rychlosti určitě ano, to nezpochybňuji. Ale tímto způsobem zase tak často nejezdím :-!
Pri reálnych 130 ?
Čo viem tak sa spotreba pri 1,6 CVVT (stará 5 ročná, dnes už je lepšia) pohybuje zhruba o ten liter viac pri reálnych 130 ... nie "tachometrových" ... čiže ručička ukazuje 138 km/h.
To si samozrejme vyžaduje "nakalibrovanie" skutočných rýchlostí ....
Predpokladám, že novší 1,6 CVVT so 6.kvaltom je pod tými 7 litrami - lebo čo som sledoval spotrebu - ten 6.kvalt mi dosť chýba ...
A určite je dôležité i zaťaženie vozidla - teda pri 1,2 TSI, silnejší motor je "imúnnejší" na zaťaženie ...
Čím samozrejme nespochybňujem kvality 1,2 TSI, ale jednoducho to nie je motor na diaľnicu s ťažším vozidlom .... už s tou prázdnou Fábiu bola dynamika pri 130 nulová ....
Čo viem tak sa spotreba pri 1,6 CVVT (stará 5 ročná, dnes už je lepšia) pohybuje zhruba o ten liter viac pri reálnych 130 ... nie "tachometrových" ... čiže ručička ukazuje 138 km/h.
To si samozrejme vyžaduje "nakalibrovanie" skutočných rýchlostí ....
Predpokladám, že novší 1,6 CVVT so 6.kvaltom je pod tými 7 litrami - lebo čo som sledoval spotrebu - ten 6.kvalt mi dosť chýba ...
A určite je dôležité i zaťaženie vozidla - teda pri 1,2 TSI, silnejší motor je "imúnnejší" na zaťaženie ...
Čím samozrejme nespochybňujem kvality 1,2 TSI, ale jednoducho to nie je motor na diaľnicu s ťažším vozidlom .... už s tou prázdnou Fábiu bola dynamika pri 130 nulová ....
Co je prosím tebe "silnější motor"? Není to náhodou ten, co má při daných otáčkách více Nm? Tedy opět 1.2TSI???
1.6 CVVT: 156 Nm při 4850 ot/min
1.2TSI: 175 Nm při 1550 - 4100 ot/min
Ceed SW 1.6 ve 130 km/h na 5.r.s. pracuje motor se 4000 ot/min (ok, beru handicap kombi, ale nechceš mi tvrdit, že shodí 6ka otáčky o víc jak 1000 ot/min?
A i30 CW, kde ve 130 km/h šplhají otáčky ke 4200 ot/min, spotřeba kolem 8,7 l ! Takže podle tebe shodí pár kilo dole a 6ka spotřebu o 2 l ???
1.6 CVVT: 156 Nm při 4850 ot/min
1.2TSI: 175 Nm při 1550 - 4100 ot/min
Ceed SW 1.6 ve 130 km/h na 5.r.s. pracuje motor se 4000 ot/min (ok, beru handicap kombi, ale nechceš mi tvrdit, že shodí 6ka otáčky o víc jak 1000 ot/min?
A i30 CW, kde ve 130 km/h šplhají otáčky ke 4200 ot/min, spotřeba kolem 8,7 l ! Takže podle tebe shodí pár kilo dole a 6ka spotřebu o 2 l ???
Silnejší na diaľnici a pri 130 km/h už je 1,2 TSI proti 1,6 CVVT jednoducho mŕtvy .... to je jednoducho vyskúšaný fakt a teóriu prečo je to tak nechám na znalejších ....
Samozrejme tá spotreba je odhad a v tom sa nebudem hádať, určite však klesne ....
Samozrejme tá spotreba je odhad a v tom sa nebudem hádať, určite však klesne ....
Jo, on je mrtvý, má 175 Nm na dalších 1000 ot. a pak začne klesat, zatímco 1,6 CVVT má ve 130 4000 a tudíž ji chybí jen 600 otáček do slabšího točivého momentu a pak padá... a to samozřejmě dělá s kraválem zbytečně vytočeného motoru... ideální auto na dálnici 8-s
Ono by to take chtelo prepocitat vykon 93 a 63 kw a ne se tu porad ohanet tocakem, Tocak se sprevodovanim snizi, takze jakej je pak na kolech nevi zde na foru zadny odbornik 😉 Verim ze ta 1,6 bude ve 130 i klidne zivejsi.
Ted je tu otazka, jestli se bavime o petikvaltu nebo sestikvaltu u te 1,6 CVVT. To bude na dalnici asi dost klicove,
To je otazka, ale i tak si myslim ze 93 kW na 6 proste musi pri 130 jet na cca 3-3,5tis otacek v pohode po dalnici. Na dalnici nemuze byt stejne nikdy vetsi stoupani(podelny sklon je urcite normou povolen mensi nez na I, II, III tride). Docela peknej sklon je z Liberce na Prahu, par kilaku za najezdem z Jablonce 😉 Jestli si dobre pamatuji, tak se mu nic na D1 nevyrovna a auto na 6 jede stejnou rychlosti. Doporucena tam je se mi zda okolo za deste okolo 100 a motor si rychlost drzel. Proste zase byla plodna debata 😉
Tak zjisti převodový poměry u Fábie a Cee'Da, napiš je sem a zkusíme to spočítat 😄
1.2TSI (Leon)
PŘEVODOVKA
Poměry I 3.615
II 1.954
III 1.281
IV 0.973
V 0.778
VI 0.646
R 3.182
Stálý převod 4.055
1.6 (ale Ceed!, i30 má zřejmě jinou převodovku...)
Převodové stupně
1 st. 3,615
2 st. 1,955
3 st. 1,370
4 st. 1,036
5 st. 0,839
6 st. 0,774
zpátečka 3,545
stálý: 4,400
tak a teď můžeš začít...
PŘEVODOVKA
Poměry I 3.615
II 1.954
III 1.281
IV 0.973
V 0.778
VI 0.646
R 3.182
Stálý převod 4.055
1.6 (ale Ceed!, i30 má zřejmě jinou převodovku...)
Převodové stupně
1 st. 3,615
2 st. 1,955
3 st. 1,370
4 st. 1,036
5 st. 0,839
6 st. 0,774
zpátečka 3,545
stálý: 4,400
tak a teď můžeš začít...
Tak já to zkusím, oba auta budou mít 16" 205/55, takový normální rozměr pro tuhle třídu😒br />
Leon: 130 km/h = 2859 ot./min.
Cee😜 130 km/h = 3717 ot./min.
Pokud to mám špatně, tak mě opravte.
Cee😜 130 km/h = 3717 ot./min.
Pokud to mám špatně, tak mě opravte.
Od kdy se doktoři učí počítat?? Nebo to bylo jen tak od oka?? 😉 >😒] >😒]
Ty bys věděl jak na to, pane skoro inženýre? 😉
Thomasino je "skoroinženýr" asi jako Šance "skorojezero"... :😉 >😁
Já na tu vysokou náhodou několik let chodil >😁 >😁 A je mi celkem šumák, jestli je Šance jezero nebo umělé jezero :-! >😒] 😉
Já na to počítání prdím, pro mě jsou důležitějsí vlastní pocity za volantem daného auta a jestli bude atmosféra 1,6 mít hezčí zvuk a půjde ochotně do otáček, koupím ji raději než silnější 1,2 TSI s mdlým zvukem, ikdyž bude TSI baštit o litr méně... Hlavně tvrdím, že na krátké trasy je atmosféra lepší než TSI a to nyní TSI mám...
Mě nevadí si za lepší pocit za volantem připlatit nějaký ten litr měsíčně na spotřebě 😉 Jinak bych dnes nejezdil Golfem GTI, ale Golfem GTD nebo nedejbože Koktávkou RS TDI 8-s 8-s 8-s
Mě nevadí si za lepší pocit za volantem připlatit nějaký ten litr měsíčně na spotřebě 😉 Jinak bych dnes nejezdil Golfem GTI, ale Golfem GTD nebo nedejbože Koktávkou RS TDI 8-s 8-s 8-s
Tak jo, řekněme si to na rovinu. Prostě ti příjde líto si připlatit za pořádné auto, které by jelo, protože nezůstanou love po koupi té Toyoty FT něco... Fajn,ale co je nám diskuzně potom.
A pokud my tu řešíme použitelnost auta na denní ježdění a jeho zpřevodování a ty zvažuješ i30 jako auto na každý den, kde tě logicky bude zajímat zpřevodování a ne to, jestli na kolišti budeš poslouchat zvuk motoru při popojíždění, tak se buď argumentačně připoj nebo to neřeš a žij si v domnění, že je pro auta na každý den lepší o litr větší spotřeba a kravál uvnitř, i když máš v garáži auto, které máš pro radost... ale sem se nezapojuj.
A ten odstavec o Octávce RS TDI... no podívej, někdo chce výkon a o peníze mu jde, proč ne... a to, že tebe to neosloví ještě neznamená, že to nemusí být pro někoho dobré.
Na závěr... uměl bys z těch parametrů převodovky dopočítat ty otáčky nebo ne? Alespoň zjistíme důvod tak krátkého studia >😒] >😒]
A pokud my tu řešíme použitelnost auta na denní ježdění a jeho zpřevodování a ty zvažuješ i30 jako auto na každý den, kde tě logicky bude zajímat zpřevodování a ne to, jestli na kolišti budeš poslouchat zvuk motoru při popojíždění, tak se buď argumentačně připoj nebo to neřeš a žij si v domnění, že je pro auta na každý den lepší o litr větší spotřeba a kravál uvnitř, i když máš v garáži auto, které máš pro radost... ale sem se nezapojuj.
A ten odstavec o Octávce RS TDI... no podívej, někdo chce výkon a o peníze mu jde, proč ne... a to, že tebe to neosloví ještě neznamená, že to nemusí být pro někoho dobré.
Na závěr... uměl bys z těch parametrů převodovky dopočítat ty otáčky nebo ne? Alespoň zjistíme důvod tak krátkého studia >😒] >😒]
Rone, na rovinu, vůbec jsem o tom nepřemýšlel, že bych to počítal a na rovinu jako chlap přiznám, že neuměl. A ano, z matiky jsem ani naštěstí nematuroval 😉 Nicméně mě roky živý obchod, takže úplně mimo asi taky nejsem >😒] >😒]
Argumentačně jsem se jen připojil do diskuze o spotřebě a použitelnosti aut maloobjedmových TSI versus atmosféry 😉 A to že jezdím po městě neznamená, že jezdím v kolonách, já to město vždy raději objedu po obvodu kolem, časově na stejno, ale aspoň se trochu svezu 😄 >😒]
Argumentačně jsem se jen připojil do diskuze o spotřebě a použitelnosti aut maloobjedmových TSI versus atmosféry 😉 A to že jezdím po městě neznamená, že jezdím v kolonách, já to město vždy raději objedu po obvodu kolem, časově na stejno, ale aspoň se trochu svezu 😄 >😒]
Takže vlastně nic objektivního do diskuze nemáš, jestli tomu dobře rozumím. Krom toho, že Šance je jezero jsme se od tebe nic nedozvěděli >😁
Já bych chápal, kdybys těžil z toho, že TSI je komplikovanější a tedy náročnější na servis a údržbu. Ale když ty vlastně napíšeš, že pro auto na každý den uvítáš užší spektrum využitelných otáček a větší kravál, protože nechceš něco jako Octavia RS TDI, tak co na to říct? 8-s
Já bych chápal, kdybys těžil z toho, že TSI je komplikovanější a tedy náročnější na servis a údržbu. Ale když ty vlastně napíšeš, že pro auto na každý den uvítáš užší spektrum využitelných otáček a větší kravál, protože nechceš něco jako Octavia RS TDI, tak co na to říct? 8-s
Nic takového jsem nenapsal... A o té náročnosti na péči a zahřívání (komplikovanosti motoru s turbem, spoustě součástek) jsme se už taky bavili...
P.S.: Objektivního do diskuze tu nemá ale nikdo nic, co tak sleduji. SPíše jde o nezávazné plkání >😁 >😁
P.S.: Objektivního do diskuze tu nemá ale nikdo nic, co tak sleduji. SPíše jde o nezávazné plkání >😁 >😁
Ne vůbec, třeba už jen to zpřevodování převodovky je naprosto neobjektivní, samozřejmě pro tebe, když si to neumíš interpretovat.
Já ti to trochu přiblížím😒br /> Golf dělá ve 130 km/h: héééén hééééén
i30 dělá ve 130 km/h: hééééééééééééééééééééééééééééén hééééééééééééééééén
>😁
Já ti to trochu přiblížím😒br /> Golf dělá ve 130 km/h: héééén hééééén
i30 dělá ve 130 km/h: hééééééééééééééééééééééééééééén hééééééééééééééééén
>😁
No a já mám raději to hééééééééén hééééééééééééén, nebo bruuum, bruuuum....
Jestli máš radši bruuun bruuun (brňáku), tak to zkus spíš s nějakým medvědem... >😒]
Myslíš tímhle?
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
No třeba, aspoň bys měl konečně oranžové auto (když ti to nevyšlo s tím dvojkovým STéčke) a mohl by ČSSD helfnout s volební kampaní... 😉
eSTéčko jsem chtěl v "závodní" Forďácké modré, ne v oranžové... Kdybych ho kupoval nové... Ale on zvuk u SLS si mi líbí už v základu, ale to jsme úplně někde jinde... To je už vruuuum, vruuuuuuum... A to medvědy nijak moc nemusím...
P.S.: Rone, je to marné, je to marné, je to marné... Asi jako s tebou a neobjektivitě k Renaultu 😉 😄 Ale já si ty auta pak všechny vyzkouším a uvidíme. Třeba narazím na můj tradiční problém se sedadlem řidiče a špatnou podporou stehen a zůstanu u GTI jako daily car...
Ale rozhodně souhlasím s názorem, že i30 bude během pár let aspoň trochu šlapat na paty Golfu...
P.S.: Rone, je to marné, je to marné, je to marné... Asi jako s tebou a neobjektivitě k Renaultu 😉 😄 Ale já si ty auta pak všechny vyzkouším a uvidíme. Třeba narazím na můj tradiční problém se sedadlem řidiče a špatnou podporou stehen a zůstanu u GTI jako daily car...
Ale rozhodně souhlasím s názorem, že i30 bude během pár let aspoň trochu šlapat na paty Golfu...
Súhlas, že za pár let (5-10) bude šlapat i30 golfu na paty. Momentálne nie. Kto siahne po novom i30, chybu neurobí, ale bude musieť oželieť jazdné vlastnosti a kvalitu spracovania. Do 100 tisíc km možno rovnaká, ale potom sa kvalita etalónu prejaví. Lacnejšia cena i30 pri kúpe je vykúpená lacnejšou cenou pri ďalšom predaji, takže zákazník, ktorý si priplatí za golfa neprerobí. Možno 100 tisíc korún teraz ušetrí, ale aj o minimálne 100 tisíc za menej predá.
Zákazník golfu sa bude 5 rokov voziť v lepšom aute. O imidži v tejto triede neviem či je na mieste hovoriť, ale golf je pojem.
Zákazník golfu sa bude 5 rokov voziť v lepšom aute. O imidži v tejto triede neviem či je na mieste hovoriť, ale golf je pojem.
Je to jednoducho vyzkúšané... Tomu se musím jedině smát. Tedy pokud se bavíme o silnější verzi se 6kvaltem, a je jedno, jestli v Golfu, Octavii nebo něčem jiném.
S touto kombinací jsem jel nejednou a s atmo se to naprosto nedá srovnat. Otáčky rapidně nižší, spotřeba taky... A 180 tam máš na lusknutí prstu (ve srovnání s atmo 1.6).
0-190 1.2TSI 77 kW
[odkaz]
0-200 1.4TSI 90 kW
[odkaz]
i30 0-180
[odkaz]
(skoro to ani nedala 😉 )
A teď mi něco povídej o praxi... :no:
S touto kombinací jsem jel nejednou a s atmo se to naprosto nedá srovnat. Otáčky rapidně nižší, spotřeba taky... A 180 tam máš na lusknutí prstu (ve srovnání s atmo 1.6).
0-190 1.2TSI 77 kW
[odkaz]
0-200 1.4TSI 90 kW
[odkaz]
i30 0-180
[odkaz]
(skoro to ani nedala 😉 )
A teď mi něco povídej o praxi... :no:
Ta videa přece o objektivitě neříkají vůbec nic. Musíš mít ty auta vedle sebe, za stejných podmínek a potom se dá něco srovnávat. Viz test šesti aut od volkswagenu a hyundaie v autobildu. Téměř ve všech duelech byl v akceleraci volkswagen poražen. 0 - 100, 0 - 130. Takže opravdu nevím, jestli je to s motorizacemi od hyundaie tak zlé.
[odkaz]
a teď bych prosil další pohádku :-!
a teď bych prosil další pohádku :-!
Tak se na ty duely laskavě podívej, díky.
1. když chceš, abych se na něco podíval, tak snad dám odkaz...
2. jestli myslíš
[odkaz]
tak se jednalo o DIESELY
Nějaká další pohádka :-! ?
2. jestli myslíš
[odkaz]
tak se jednalo o DIESELY
Nějaká další pohádka :-! ?
A co ostatní duely, proč ostatní duely víceměně volkswagen prohrál? Ano, silnější 1.2 se dělá s šesti kvaltem, to je fakt, ten odkaz co si poslal není aktuální, hyundai už dává šesti kvalt, porovnávána je verze 1.4 ne 1.2.
? ? ?
editoval jsem, opakuji - jednalo se o DIESELY!
editoval jsem, opakuji - jednalo se o DIESELY!
Já vím, že se u golfa jednalo o dýzly, ale v jiném duelu byl golf plus s ix20, tam vyhrála na celé čaře, 1.4 tsi proti 1.6. cvvt, oba s šesti kvaltem.
Tiguan je těžší
když se podíváš na Veloster vs. Scirocco, které je navíc o 60 kg těžší než Veloster, tak s papírově slabším motorem vykazuje v podstatě identické zrychlení 0-50, 0-100, (0-130) a na pružném zrychlení VW PŘEKONÁVÁ PAPÍROVĚ SILNĚJŠÍ VELOSTR NEZANEDBATELNĚ. Samozřejmě má VW i silnější odladění...
Takže asi tak :-!
když se podíváš na Veloster vs. Scirocco, které je navíc o 60 kg těžší než Veloster, tak s papírově slabším motorem vykazuje v podstatě identické zrychlení 0-50, 0-100, (0-130) a na pružném zrychlení VW PŘEKONÁVÁ PAPÍROVĚ SILNĚJŠÍ VELOSTR NEZANEDBATELNĚ. Samozřejmě má VW i silnější odladění...
Takže asi tak :-!
No právě každý si najde to co potřebuje, 1.4 tsi scirocco není příliš daleko od ix20, která je o 20 cm vyšší. To že je Tigi těžší, není problém hyundaie. To samé golf plus.
Motat Scirocco s ix20 8-s ... ok, hmotnost opět menší u ix20, která má o něco větší odpor. I tak to opět papírově silnější 1.6 projíždí s 1.4 TSI na plné čáře. V pružnosti rozdílem třídy...
Že je VW těžší... tak bavili jsme se snad o motorech, ne "...Takže opravdu nevím, jestli je to s motorizacemi od hyundaie tak zlé..."
No a že je Hyundai lehčí, jistě, výhoda. Ale jen doté doby, než začnou padat kroupy apod. a projeví se tenčí plechy hyundaie >😒] 😉
Že je VW těžší... tak bavili jsme se snad o motorech, ne "...Takže opravdu nevím, jestli je to s motorizacemi od hyundaie tak zlé..."
No a že je Hyundai lehčí, jistě, výhoda. Ale jen doté doby, než začnou padat kroupy apod. a projeví se tenčí plechy hyundaie >😒] 😉
Dá se srovnávat vše, tady je patrné že vw nemá příliš naskok v motorech. I verdikt kdy golf plus proti ix20 prohrál. Citace z testu v provozních parametrech panuje větší shoda, golf zrychluje o něco líněji a nabízí podobnou dynamiku, pijácký duel však i přes modernější technologie, přeplnování, přímý vstřik prohrál. ix20 je trochu v celkovém dojmu horší, ovšem výrazně levnější náleží mu cenná trofej. Obě auta osobně znám, takže je to o preferencích, o cenně a ty rozdíly už opravdu nejsou tak velké jak z diskusí někdy vyplývá.
Ne a opět ne. Stále se opíráš o ix20 vs. Golf Plus, ale ani tam ti ty čísla příliš nehrají.
ANO, Golf Plus byl o něco línější 0-100, 0-130... ale opět opakuji, byl zároveň i pružnější. A hlavně měl handicap přes 200 kg... Tedy i když porovnávám auta, tak ix20 to uhraje co se motorizace týká, max. tak na plichtu.
Pokud začnu porovnávat oba motory a odmyslím auto samotné, tak 1.6 nemá šanci. Např. i tvoje poulhávájící srovnání ix20 vs. Scirocco. Čelní odpor ale nebude hrát tak zásadní roli, Scirocco má pro změnu handicap váhy. A opět opakuji - i tak to opět papírově silnější 1.6 projíždí s 1.4 TSI na plné čáře. V pružnosti rozdílem třídy...
ANO, Golf Plus byl o něco línější 0-100, 0-130... ale opět opakuji, byl zároveň i pružnější. A hlavně měl handicap přes 200 kg... Tedy i když porovnávám auta, tak ix20 to uhraje co se motorizace týká, max. tak na plichtu.
Pokud začnu porovnávat oba motory a odmyslím auto samotné, tak 1.6 nemá šanci. Např. i tvoje poulhávájící srovnání ix20 vs. Scirocco. Čelní odpor ale nebude hrát tak zásadní roli, Scirocco má pro změnu handicap váhy. A opět opakuji - i tak to opět papírově silnější 1.6 projíždí s 1.4 TSI na plné čáře. V pružnosti rozdílem třídy...
[odkaz]
[odkaz]
To snad nepotřebuje komentář.
[odkaz]
To snad nepotřebuje komentář.
Tady hodně záleží na stylu jízda, jak jsem psal dříve. Lidi co tam dávají údaje o spotřebě se o nízkou spotřebu spíše snaží, než že by jim byla jedno. Dle mých zkušeností a lidí z mého okolí je to hodně podobné a jen když se hodně snažíš u 1,2 TSI, tak máš spotřebu nižší. O složitosti motoru a jinému způsobu chování k takovému motoru nemluvě...
Takže lidi, co to tam píšou s i30 se o spotřebu nesnaží, ale u Golfu ano? 8-s Proč?
Jenže o tom to je, pokud pojedeš úsporně a klidně, tak moc spotřebu mít nebudeš, když budeš chtít výkon 1,6, tak budeš mít spotřebu jako ta 1,6 v atmosféře. Takže jaké nakonec budou průměry v běžném provozu jsou jasné, nebavíme se přece o tom, že celou cestu do práce každý den pojedeš s motorem neustále vytočeným mezi 5000-6000 otáček >😒]
Jenže o tom to je, pokud pojedeš úsporně a klidně, tak moc spotřebu mít nebudeš, když budeš chtít výkon 1,6, tak budeš mít spotřebu jako ta 1,6 v atmosféře. Takže jaké nakonec budou průměry v běžném provozu jsou jasné, nebavíme se přece o tom, že celou cestu do práce každý den pojedeš s motorem neustále vytočeným mezi 5000-6000 otáček >😒]
Ne, ne. Pokud jezdíš sportovněji s přeplňovaným motorem, tak podobnou spotřebu jako s výkonově srovnatelnou atmosférou s větším objemem...
Pro mě je ale zásadní faktor to jak rychle se ti ohřívá přeplňovaný motor a jak atmosféra. Další faktor je zvuk. Jel jsem s 1,6i u i30 jen krátce, ale líbilo se mi jak jde hezky do otáček (málem jako staré dobré Hondy) a celkem hezky u toho zněl. Určitě se pojedu brzo projet s novou i30 a taky kamarádovou rok starou i30 1.6i co má už 10T najeto a uvidíme...
Pro mě je ale zásadní faktor to jak rychle se ti ohřívá přeplňovaný motor a jak atmosféra. Další faktor je zvuk. Jel jsem s 1,6i u i30 jen krátce, ale líbilo se mi jak jde hezky do otáček (málem jako staré dobré Hondy) a celkem hezky u toho zněl. Určitě se pojedu brzo projet s novou i30 a taky kamarádovou rok starou i30 1.6i co má už 10T najeto a uvidíme...
Neohřeje se mi náhodou menší, lehčí motor dřív??? A pokud se mi ohřeje později, neznamená to pak, že má vyšší účinnost a tedy i nižší spotřebu 8-s ?
Ale to snad ne, zase to začínáme obalovat do nesmyslné omáčky...
1. K motoru se chovám slušně tak jak tak, tak nevím co řešit. A že je TSI složitější? No tak je. Turbodiesel je TAKY složitější než klasické komůrkové diesely a nikdo na to nežehrá...
Navíc dnešní TSI by už měly mít řešeno i tzv. "dochlazování"...
2. !!!...Lidi co tam dávají údaje o spotřebě se o nízkou spotřebu spíše snaží..!!! Zcela nesmysl. Rozptyl je značný, jízdní styly taky. Tady je to čistě o statictice. Pokud máš dostatečný počet, pak není co řešit... A I KDYBYch přistoupil na tvoji argumentaci, tak o tu spořivou jízdu se pak budou snažit přeci i majitelé i30 8-s a ne jen Golfů... Navíc že by spořílci měli tak výrazný rozptyl? To by pak podle tebe "nespořiví" jezdili V PRŮMĚRU za kolik? U Golfu za 15 l a u i30 za 18 ? 😉
1. K motoru se chovám slušně tak jak tak, tak nevím co řešit. A že je TSI složitější? No tak je. Turbodiesel je TAKY složitější než klasické komůrkové diesely a nikdo na to nežehrá...
Navíc dnešní TSI by už měly mít řešeno i tzv. "dochlazování"...
2. !!!...Lidi co tam dávají údaje o spotřebě se o nízkou spotřebu spíše snaží..!!! Zcela nesmysl. Rozptyl je značný, jízdní styly taky. Tady je to čistě o statictice. Pokud máš dostatečný počet, pak není co řešit... A I KDYBYch přistoupil na tvoji argumentaci, tak o tu spořivou jízdu se pak budou snažit přeci i majitelé i30 8-s a ne jen Golfů... Navíc že by spořílci měli tak výrazný rozptyl? To by pak podle tebe "nespořiví" jezdili V PRŮMĚRU za kolik? U Golfu za 15 l a u i30 za 18 ? 😉
Pokud jezdíš spořivě (což jsou ti co to tam podle mě dávají), tak ty rozdíly ve spotřebě budou, to nezpochybňuji. Ale jezdit spořivě mě prostě nebaví a neodpovídá to reálu. Ale pokud jezdíš "živěji", jsou ty spotřeby hodně podobné a strááášně moc záleží na stylu jízdy. Taky umí jezdit se svým GTI po městě za 7,0 - 7,5 litru když jedu klidně mimo kolony a řadím kolem 3000 až 3500 otáček jak s dieselem. Ale taky jedu stejnou trasu za 10-11 litrů na sto, když na to trochu více šlápnu 😉 😄
Jenže tohle nebude Gofl GTI, za chvíli narazíš na moment, kdy zjistíš, že i když jedeš sportovně, tak nepředjedeš Octavku v TDI a jedinou tvou zábavou bude sledování palubního počítače... Už jsi asi zapoměl na minulé auto, co? >😒]
No to je mi jasné, že s tou 1,6 benzín to nebude žádné závodění a předjíždění na okreskách bude zase adrenalin a dlouhé plánování 😲 :no:
Proto to bude jako druhé auto, taková "mrdka na denní ježdění" a pro radost budu mít něco zajímavějšího, co si nebudu ničit ježděním po městě a po služebkách po dálnici na Prahu nebo na Ostravu či Bratislavu :-! Na tyhle jízdy je mi prostě GTI líto 😢 😢 Ale pokud to jde, jezdíme kolegovým Focusem 1,6 diesel. Ale taková cesta z Ostravy přes Beskydy, kolem jezera Šance přes Bílou, přes Rožnov, Val.Bystřici, Vsetín, Bystřici p.H. je jiná liga >😁 >😁 Jen to trvá o hodinu déle, ale stojí to za to :yes: 😉
Proto to bude jako druhé auto, taková "mrdka na denní ježdění" a pro radost budu mít něco zajímavějšího, co si nebudu ničit ježděním po městě a po služebkách po dálnici na Prahu nebo na Ostravu či Bratislavu :-! Na tyhle jízdy je mi prostě GTI líto 😢 😢 Ale pokud to jde, jezdíme kolegovým Focusem 1,6 diesel. Ale taková cesta z Ostravy přes Beskydy, kolem jezera Šance přes Bílou, přes Rožnov, Val.Bystřici, Vsetín, Bystřici p.H. je jiná liga >😁 >😁 Jen to trvá o hodinu déle, ale stojí to za to :yes: 😉
Mě tu trasu nemusíš popisovat, já ji jezdil dříve než tys trefil na nejlepší vanilkovou ve Zlínském kraji >😒]
No na denní ježdění bez zábavy je lepší ten malý turbobenzín, na delší trasy i ten diesel... normálně mě děsí, že snad u příštího auta skončím u nafty 8-s >😁
No na denní ježdění bez zábavy je lepší ten malý turbobenzín, na delší trasy i ten diesel... normálně mě děsí, že snad u příštího auta skončím u nafty 8-s >😁
No vzhledem k tomu, že tam z toho hnusnýho ocelovýho města donedávna nevedla dálnice, tak ti věřím >😒] >😁 >😁
No o dieselu budu pak taky lehce uvažovat, ale záleží na rozdílu ceny. Nynější rozdíl mluví jasně pro benzín 😄 Nemluvě o aktuálně dražší naftě, ale nevěřím tomu že to tak bude nadále.
No o dieselu budu pak taky lehce uvažovat, ale záleží na rozdílu ceny. Nynější rozdíl mluví jasně pro benzín 😄 Nemluvě o aktuálně dražší naftě, ale nevěřím tomu že to tak bude nadále.
No tak pokud vím, tak na denní ježdění do práce máš docela krátkou trasu, takže tam by to hrálo do karet spíše pro benzín.
Mě se teď rysuje místo 40 km od Brna, takže v kombinaci do """ocelového města""" je už ta volba hodně logická.
Když to vemu kolem a kolem, tak přímo k nám stále ještě nevede kompletně dálnice 8-s
Mě se teď rysuje místo 40 km od Brna, takže v kombinaci do """ocelového města""" je už ta volba hodně logická.
Když to vemu kolem a kolem, tak přímo k nám stále ještě nevede kompletně dálnice 8-s
No to sice nevede, ale dá se tam jet stabilně 130-140 😉 😄
Bohužel chvilku přes tankodrom kolem Vyškova a Prostějova, pak ještě jeden na začátku Ocelového města :-!
Bohužel chvilku přes tankodrom kolem Vyškova a Prostějova, pak ještě jeden na začátku Ocelového města :-!
Nemyslím ten úsek, myslím úsek od Bělotína na Nový Jičín a pak F-M, kde se jede tak 70km/h. Na O-vu nejezdím, je to dál. 8-s
Nevím který úsek myslíš. Od Olomouce kolem N.J. až na kraj Ostravy se dá jet bez problémů 180 :-!
Thomasino, ty jsi blonďák, fakt... představ si, že Ostrava není celá severní morava... to je jako bych ti tvrdil, že jsi odněkud z Moravy a tudíž máš určitě doma vinný sklípek a mluvíš hantecem 8-s
Kolem N.J., který je asi 30 km od dálnice D47... ach ten zeměpis... doufám, že máš v autě navigaci 8-s >😁
Kolem N.J., který je asi 30 km od dálnice D47... ach ten zeměpis... doufám, že máš v autě navigaci 8-s >😁
Se zeměpisem má sice velké problémy, ale hlavně že aspoň občas trefí na tu vanilkovou... >😒]
No a 30 km není hned "vedle dálnice"? >😁 Záleží v jakém autě jedeš, ne?? >😁 Já tam X let nebyl, takže si fakt nepamatuji, jak je to daleko a když jsem tam byl, tak nebyla dálnice až do OVA... A máš pravdu, Severní Moravu moc neznám, vím kde je Olomouc, Ostrava, Rožnov, Čeladná, Vsetín, Bystřice p.H. a to je tak v postatě všechno >😒] :-!
P.S: Rone, samozřejmě tady na Jižní Moravě máme vinný sklep v každém paneláku a bytovce, to je přece jasné... A od kdy vy ze severu víte, co je to víno?? >😁 >😁
P.S: Rone, samozřejmě tady na Jižní Moravě máme vinný sklep v každém paneláku a bytovce, to je přece jasné... A od kdy vy ze severu víte, co je to víno?? >😁 >😁
Thomasinovo "jezero Šance"!?! 😲 >😁
P.S. "Jezero je vodní nádrž, jež se nedá jednoduchým způsobem vypustit (na rozdíl od přehradních nádrží a rybníků), je napájena povrchovou, srážkovou popř. podzemní vodou a není součástí světového oceánu."
P.S. "Jezero je vodní nádrž, jež se nedá jednoduchým způsobem vypustit (na rozdíl od přehradních nádrží a rybníků), je napájena povrchovou, srážkovou popř. podzemní vodou a není součástí světového oceánu."
Ani jsem si toho nevšiml... Thomasino dnes geograficky perlí.... Víš jak, on říká Priglu Brněnské moře... >😁
Takže PODLE TEBE tam dávají tu spotřebu "spořivci"?
Fajn, takže rozptyl ( ne ve smyslu statistickém ! ) spořivců😒br /> 1. u atmo i30 1.6 6,2 - 9,7 l je 3,5 l
2. u 1.4 TSI 5,7 - 8,8 je 3,1 l
3. u 1.2 TSI 5,3 - 7,8 je 2,5 l
to je mi podivná logika 8-s 8-s 8-s Čím větší downsize, tím stabilnější spotřeba "spořílků"...
Fajn, takže rozptyl ( ne ve smyslu statistickém ! ) spořivců😒br /> 1. u atmo i30 1.6 6,2 - 9,7 l je 3,5 l
2. u 1.4 TSI 5,7 - 8,8 je 3,1 l
3. u 1.2 TSI 5,3 - 7,8 je 2,5 l
to je mi podivná logika 8-s 8-s 8-s Čím větší downsize, tím stabilnější spotřeba "spořílků"...
No ty rozdíly mezi 1,4 TSI a 1,6i nejsou moc velké, když by měly být teoreticky o hodně větší... A jak jsem psal, pro mě není 1,2 TSI výkonově a pocitově srovnatelný s 1,6i 😄 Ten motor prostě pořádně nejede. Hlavně u dieselů a přeplňovaných motorů je nižší spotřeba až po důkladnějším zahřátí, takže na krátké jízdy to pak vypadá ještě jinak. No dobře, i kdyby měl ten 1,4 TSI v průměru o litr nižší spotřebu (o čemž při krátkých jízdách po městě fakt pochybuji), tak pro mě bude prostě atmosféra s chutí po otáčkách zajímavější volba 😄 >😁 Kurnik, jsem tu správně na webu pro nadšence do aut, nebo jsem vlezl na web pro zastánce dieselů a nejnižší spotřeby ??? >😁 >😁 >😁
>😁
Jel jsi SE SLINĚJŠÍ 77kW? Já ano a musím říct, že jede mnohem líp než atmo 1.6. Ale ano, je to nudný motůrek bez výkonové špičky a pokud je člověk zvyklý na atmo 1.6 16V před euroV, tak mu u té TSI pocitově něco schází. To něco se jmenuje výkonová špička. Objektivně vzato je ale 1.2TSI silnější, rychlejší i úspornější. Jen spolehlivější jaksi na beton nebude ;-\ 😉
Jel jsi SE SLINĚJŠÍ 77kW? Já ano a musím říct, že jede mnohem líp než atmo 1.6. Ale ano, je to nudný motůrek bez výkonové špičky a pokud je člověk zvyklý na atmo 1.6 16V před euroV, tak mu u té TSI pocitově něco schází. To něco se jmenuje výkonová špička. Objektivně vzato je ale 1.2TSI silnější, rychlejší i úspornější. Jen spolehlivější jaksi na beton nebude ;-\ 😉
Se silnější 1,2 TSI jsem zatím nejel, ale mám to v plánu. Ale mnohem více mě zajímá 1,4 TSI bez kompresoru. Např. viz. pěkný test odkaz níže.
Kdyby se Golf dělal s atmosférou 1,6 benzín např. z i30, nebo Toyoty či ideálně BMW/Mini/Pažout, tak je to famózní kombinace 😉 No a k tomu design třeba stávající Mazdy 6 nebo ještě lépe Porsche Cayman... Ale to jsem se moc zasnil 😄
[odkaz]
Kdyby se Golf dělal s atmosférou 1,6 benzín např. z i30, nebo Toyoty či ideálně BMW/Mini/Pažout, tak je to famózní kombinace 😉 No a k tomu design třeba stávající Mazdy 6 nebo ještě lépe Porsche Cayman... Ale to jsem se moc zasnil 😄
[odkaz]
Ber to tak, že třeba u F1 byla nejrychlejší (a možná nejdivočejší) éra s malými přeplňovanými "motůrky". 😄
Nicméně, já bych třeba atmosféru 1.6 od fordu, se kterou mám zkušenosti, klidně vyměnil za 1.4 turbo😊 A myslím že i to by se rádo nechalo vytáčet. Jen s tím rozdílem, že by tak nelenilo dole😊
Upřímně, spíš mi přijde, že se snažíš odůvodnit tu 1.6ku. To už bych spíš psal něco o spolehlivosti než o tom, že si v i30ce užiješ krásného vytáčení nikterak silné 1.6ky (kdyby to byla alespoň 1.6 GDI).. 😄
Na druhou stranu, obhajobu 1.6 v Twingu bych vcelku chápal, tak se o sportovním vyžití opravdu dá hovořit. 😄
Nicméně, já bych třeba atmosféru 1.6 od fordu, se kterou mám zkušenosti, klidně vyměnil za 1.4 turbo😊 A myslím že i to by se rádo nechalo vytáčet. Jen s tím rozdílem, že by tak nelenilo dole😊
Upřímně, spíš mi přijde, že se snažíš odůvodnit tu 1.6ku. To už bych spíš psal něco o spolehlivosti než o tom, že si v i30ce užiješ krásného vytáčení nikterak silné 1.6ky (kdyby to byla alespoň 1.6 GDI).. 😄
Na druhou stranu, obhajobu 1.6 v Twingu bych vcelku chápal, tak se o sportovním vyžití opravdu dá hovořit. 😄
Já neberu motor 1,2 TSI jako adekvátní náhradu za tu 1,6 atmosféru. Jezdil jsem 3 dny se slabší verzí 1,2 TSI v lehčí Fábii a nijak zvlášť se mi ten motor nelíbil, ikdyž mám také TSI - ale výchozí objem před přeplňováním je "o kousek" větší. Pokud se chtěl člověk trochu projet s 1,2 TSI, spotřeba leze razantně nahoru a při běžném stylu jízdy (ani závodním ani ekonomický) to žralo jen o litr méně než GTI. Bohužel stále víceméně platí, že objem ničím nenahradíš >😒] Ano, dá se částečně nahradit přeplňováním, ale ohledně spotřeby je to jen teoretické 😒 Pokud chci jezdit trochu sportovněji a baví mě vytáčet motor, budu mít s atmosférou 1,6 s variabilním časováním zřejmě menší spotřebu jako s 1,2 Turbo. Nebo minimálně stejnou. Ale k přeplňovanému motoru se musíš chovat slušně a čekat aspoň 10 minut než se vše zahřeje a pak před dojezdem nechat zase chladnout - pokud teda nechceš po 80-100 tisících měnit turbo apod. Na časté krátké jízdy po městě je atmosféra určitě vhodnější 😉 😄
Tak to teda ne, Thomasino.
Kilowaty jsou fajn na papíře, ale podívej se, kde je ta auta mají a na delší trasy s tou 1,4 v i30 tobude opět utrpení s 4000 ot./minutu, to ta 1,2 TSI 63 kW je daleko energičtější a i úspornější. Jo, má méně kW, ale podívej se, kde je má, resp. v kterých otáčkách.
Popíšu ti to na příkladu, jak jsme jeli na okruhu s CoPilotem s Cliem a tuším Honza s Golfem 1,4 TSI 118 kW a v těch výjezdech ze zatáček měl Golf prostě převahu, samozřejmě pak jsme ho předjeli a hodně zdržoval v tech. pasážích.
A 1,4 TSI 90 kW je oproti 1,6 opravdu nesrovnatelně lepší. To turbo prostě dělá svoje.
Kilowaty jsou fajn na papíře, ale podívej se, kde je ta auta mají a na delší trasy s tou 1,4 v i30 tobude opět utrpení s 4000 ot./minutu, to ta 1,2 TSI 63 kW je daleko energičtější a i úspornější. Jo, má méně kW, ale podívej se, kde je má, resp. v kterých otáčkách.
Popíšu ti to na příkladu, jak jsme jeli na okruhu s CoPilotem s Cliem a tuším Honza s Golfem 1,4 TSI 118 kW a v těch výjezdech ze zatáček měl Golf prostě převahu, samozřejmě pak jsme ho předjeli a hodně zdržoval v tech. pasážích.
A 1,4 TSI 90 kW je oproti 1,6 opravdu nesrovnatelně lepší. To turbo prostě dělá svoje.
Na to, že ředitel Hyundaie nedávno říkal, že chce i30 mít jako nejprodávanější auto v čr a že tomu přizpůsobí ceník, tak to teda nevím nevím. Za 290 tis mám skvěle vybavenýho megana a ne základ bez klimy a rádia od Hyundaie... Chce to jít s cenou aspon 30 tis dolů a pak to bude ok, ale tyto peníze to je teda bída. Navíc v nabídce není ani žádné maloturbo... :no:
Ale tu "turbo" doba je nie len o technike, ale i o "ekológii" - t.j. ako znížiť oficiálnu spotrebu ... a v tmo "maloturbá" excelújú .... v praxi však majú rovnaké spotreby ako "staré" atmosféry ...
A pri 1,6 GDI určite nie je dôvod vyplakávať nad "maloturbom" ....
A vzhľadom na ziskovosť konernu HK je zbytočné si robiť starosti o "nepredajnosť" či "vysoké ceny" ... veľa diskutujúcich "odpadávalo" pri cenníku ix35/Kia Sportage a dnes "odpadávajú" ako sa darí ich predávať, za tie "nepredajné" ceny 😉
Zrovna minulý týždeň som mal príležitosť vyskúšať toho Mégana a bol som prekvapený, ako je to malé auto - aspoň pre mňa 😉 .... priestorovo sa nechytá ani na starú i30/Ceed ...kde si v pohode sadnem za seba ...
A pri 1,6 GDI určite nie je dôvod vyplakávať nad "maloturbom" ....
A vzhľadom na ziskovosť konernu HK je zbytočné si robiť starosti o "nepredajnosť" či "vysoké ceny" ... veľa diskutujúcich "odpadávalo" pri cenníku ix35/Kia Sportage a dnes "odpadávajú" ako sa darí ich predávať, za tie "nepredajné" ceny 😉
Zrovna minulý týždeň som mal príležitosť vyskúšať toho Mégana a bol som prekvapený, ako je to malé auto - aspoň pre mňa 😉 .... priestorovo sa nechytá ani na starú i30/Ceed ...kde si v pohode sadnem za seba ...
Nemáš pravdu, pokud pojedeš s tím turbem stejně na pohodu jako s atmosférou, tak budeš níže, jenže když si budeš chtít dát ten výkon, tak u turba tam bude, u té atmosféry ne, resp. tam, kde už to nebude ono.
Někomu to může vyhovat, já s tím žiju, ale prostě na ten běžný den je to objektivně jinak.
Nemaluj si to na růžovo.
Já si v Meganu sednu za sebe bez problémů se 183 cm, jak v hatchbacku, tak kombi, úplně stejně jako v i30.
Někomu to může vyhovat, já s tím žiju, ale prostě na ten běžný den je to objektivně jinak.
Nemaluj si to na růžovo.
Já si v Meganu sednu za sebe bez problémů se 183 cm, jak v hatchbacku, tak kombi, úplně stejně jako v i30.
Rone, při stejném výkonu musíš jet s turbem hooodně na pohodu, aby jsi měl nižší spotřebu 😉 😄 Ale zase tam máš odspodu ten krouťák, kdežto u atmosféry to musíš více točit. Ale mě to točení motoru baví, takže je to zase o prioritách jednotlivců 😄 Nejlepší je točit přeplňovaný benzín a neřešit spotřebu >😁 >😁 >😁 :yes😒br />
Jinak je dost rozdíl, jestli porovnáváte místo na zadních sedadlech, jestli mluvíte o i30 hatchbacj nebo kombi, který má u první generace delší rozvor a vzadu znatelně více místa. Proto má taky menší kufr. Naopak Kia Ceed kombi má stejný rozvor a proto má zase větší kufr... To jen že si někdo stěžoval na malý kufr u i30 kombi. On ne každý je typický český "chalupář" a potřebuje mít obrovský kufr, který využije 2x měsíčně >😒] >😒] Samozřejmě pokud nemá zrovna malé děti 😉
Jinak je dost rozdíl, jestli porovnáváte místo na zadních sedadlech, jestli mluvíte o i30 hatchbacj nebo kombi, který má u první generace delší rozvor a vzadu znatelně více místa. Proto má taky menší kufr. Naopak Kia Ceed kombi má stejný rozvor a proto má zase větší kufr... To jen že si někdo stěžoval na malý kufr u i30 kombi. On ne každý je typický český "chalupář" a potřebuje mít obrovský kufr, který využije 2x měsíčně >😒] >😒] Samozřejmě pokud nemá zrovna malé děti 😉
Jenže když tu atmosféru budeš točit, tak jí na rozdíl od turbomotoru spotřeba nahoru nepůjde, viď? >😁 >😁 😉
A pak hlavně budeš točit i tehdy, když to nebudeš potřebovat, protože ten Golf na dálnici točí o dost méně než i30 a budeš třeba 12 hodin v kuse cestou k moři poslouchat vytočený motor.
No tak pokud vím, tak ty nemáš ani malé děti a ani nejsi chalupář, takže nějak nechápu ten poslední odstavec... >😒] 😉
A pak hlavně budeš točit i tehdy, když to nebudeš potřebovat, protože ten Golf na dálnici točí o dost méně než i30 a budeš třeba 12 hodin v kuse cestou k moři poslouchat vytočený motor.
No tak pokud vím, tak ty nemáš ani malé děti a ani nejsi chalupář, takže nějak nechápu ten poslední odstavec... >😒] 😉
Pokud máš u atmosféry jen pětikvalt, tak budeš na dálnici poslouchat vytočený motor, to je pravda. Měl jsem to tak u Maxe a proto už nikdy žádné auto bez šestikvaltu či sedmikvaltu. Ale nový i30 má u 1.6i šestikvalt a dokonce překvapivě také u 1.4i. Nechci se tu zastávat HnůjDaje, natož proti mému oblíbenému Golfu, ale musí se jim nechat znatelný pokrok a většinou zajímavé ceny (však oni s tou cenou za chvilku slezou, nebojte). A 5 let záruka taky není k zahození, u Golfa jsem si na 5 let záruku musel připlatit.
Poslední odstavec byl jen pro doplnění, že je rozdíl i30 hatch a i30cw ohledně prostoru vzadu...
Poslední odstavec byl jen pro doplnění, že je rozdíl i30 hatch a i30cw ohledně prostoru vzadu...
Jo, jenže to, že má auto šestikvalt zdaleka neznamená, že má dloudou šestku! S pětikvaltem točila 1,6 4200 ot./m. !!! s 1,4 4500 ot./min., bohužel testy s šestikvaltem tady nejsou a ani jinde... kdyby měl někdo data, docela by mě to zajímalo, ale nějakých cca 3200 ot. ale Golf 1,2 TSI to bude stěží.
Samozřejmě budu hodně zvědavý na konkrétní zpřevodování. Taky by se mi hodila v GTI sedmička, protože na šestku to ve 140-ti točí už relativně dost a nad 140 spotřeba znatelně stoupá 😲 Do těch 140-ti se udržím na dálnici v průměru kolem 7 až 8 litru. Pokud teda chci jet spořivě. Pokud na to prdím a spěchám, tak jedu 150-160 a pak jedu za 9 až 9,5 >😒] >😒]
Taky mě to zajímalo, tak jsem od jednoho uživatele na MACZ (vlastně je to uživatelka 😉 ) zjistil, že i30 1.6 točí ve 130km/h dle tacho něco mezi 3500-3600ot. Což taky není žádný zázrak. Já mám s 1.6VTi na pětku nějakých 3750-3800ot. Ono se s jednašestkou atmosférou moc víc udělat asi nedá. Kdybych měl točit nějakých 3000ot jako u TSI, pohřbil by mě zřejmě první mírný kopec ;-\
P.S. nahoře píšu samozřejmě o 1.generaci i30.
P.S. nahoře píšu samozřejmě o 1.generaci i30.
Přesně tak, ono se s atmosférou moc dolu jít nedá, pak by to nic nevyjelo. S Tsi si to můžou dovolit, když je max. výkon posazen o 1000 -1500 ot.níž. Mám 1.6 cvvt s 6ti kvaltem a je tam při 130 - 3500 tis., při 140 - 3850, 180 - 4900
Nejde ani tak o výkon, ale právě spíš o Newtonmetry, které nám kolem těch 3tis chybí a nestačí na těžší převod. Nu což, i s vyššíma otáčkama na dálnici se dá žít 😉
Chybí, ale mám raději dynamičtější projev atmosféry. Navíc ten motor není při těch 3.5 tis téměř slyšet. Takže jedinou nevýhodou může být spotřeba, ale tam je taky otazník.
Dynamičtější projev? Myslíš tím reakci na plyn a schopnost jít do otáček?
Ano schopnost jít do otáček je u toho motoru víc než slušná. At už pocitově anebo objektivně, kdy byl tento agregát měřen v auto periodiku. Záleží taky na autě, kde mi přijde, že i30cw má trochu mdlejší projev než ix20 se stejným motorem.
Tak ono se to udělat dá, třeba ta lemrovitá 1,4 59 kW v Golfu měla i tak dlouhé převody, minimálně pětku.
Pak je otázkou, co ti více vyhovuje, jestli si v kopci občas podřadit (zase tak moc jich na kvalitních dálnicích není) nebo celou dobu poslouchat vytočený motor... Já bych si teda raději podřadil... 😄
Pak je otázkou, co ti více vyhovuje, jestli si v kopci občas podřadit (zase tak moc jich na kvalitních dálnicích není) nebo celou dobu poslouchat vytočený motor... Já bych si teda raději podřadil... 😄
No tak, co mi s těch dvou možností víc vyhovuje...asi ta třetí možnost - turbo a dlouhá šestka >😁
Jinak ve vyšších rychlostech (u nás nelegálních) hluk motoru ustupuje do pozadí a jsem rád, že mám pod plynem kupodivu hodně sil (na jednašestku) na zrychlování i v kopci. Takže s mým motorem, v mým autě mi šestka moc nechybí...no chtělo by to vyzkoušet, jaký by byl život s 1.6VTi a šestou rychlostí, ale to je jaksi nereálné 😉
Jinak ve vyšších rychlostech (u nás nelegálních) hluk motoru ustupuje do pozadí a jsem rád, že mám pod plynem kupodivu hodně sil (na jednašestku) na zrychlování i v kopci. Takže s mým motorem, v mým autě mi šestka moc nechybí...no chtělo by to vyzkoušet, jaký by byl život s 1.6VTi a šestou rychlostí, ale to je jaksi nereálné 😉
Tak ta třetí možnost je ideální a proto je tady 1,6 THP se šestikvaltem >😒] Ale musíš zaplatit 😄
Tak třeba v mém autě největší porci hluku dělá právě nad 130 motor, který už prostě točít ve 140 nějakých 3900-4000 ot. Když jsem jel se stejným autem v naftě a motor točil o poznání méně, tak bylo v autě o poznání tišeji.
Tak třeba v mém autě největší porci hluku dělá právě nad 130 motor, který už prostě točít ve 140 nějakých 3900-4000 ot. Když jsem jel se stejným autem v naftě a motor točil o poznání méně, tak bylo v autě o poznání tišeji.
Turbo je na jizdu prijemne, o tom zadna. Jenom mam trochu obavu y drazsiho servisu a nizsi zivotnosti motoru. A kdybych meril 183 cm, sednu si za sebe skoro kdekoliv z nizsi stredni. Jenomze ja merim o 10 cm vic, a to uz chce dobre merit interier, kdyz me za chvili deti dorostou...
Souhlasím... bavímě se o autě, které kupujeme nové a třeba po 150t půjde z domu, takže bych to asi řešil prodlouženou zárukou... horší je to s ojetinami...
Jo, tak 193 je inu dost, pokud i děti tak vysoké, tak v kompaktech začíná být těsno. Ale z druhé strany... když už vyrostou do takové výšky a toho věku, tak už o dost méně jezdí někam s rodiči, inu dospějí.
Jo, tak 193 je inu dost, pokud i děti tak vysoké, tak v kompaktech začíná být těsno. Ale z druhé strany... když už vyrostou do takové výšky a toho věku, tak už o dost méně jezdí někam s rodiči, inu dospějí.
Jo, jenomže ti moji dva budou nejspíš po mně - takže v patnácti mě dorostou a svoje auto si můžou pořídit (pokud si něco došetří k tomu, co mají na stavebku) až v 18... A do té doby ještě famílie v něčem jezdit musí...
Já to myslím trochu jinak.
Dnešní generace je na tom zase trochu jinak a vidím to třeba na své o 10 let mladší sestře... ta třeba už od těch 15 s rodiči nechce jezdit na dovolenou, protože se nudí... a tak se otec rozhodl, že těch 20 km, co je maximum kam ještě jede třeba v neděli atp. bude muset vydržet i v menším prostoru a koupil auto pro sebe a matku...
Prostě období vzdoru puberty sníží počet jízd na takové množství, že se jim na MPV vykašleš >😒]
Dnešní generace je na tom zase trochu jinak a vidím to třeba na své o 10 let mladší sestře... ta třeba už od těch 15 s rodiči nechce jezdit na dovolenou, protože se nudí... a tak se otec rozhodl, že těch 20 km, co je maximum kam ještě jede třeba v neděli atp. bude muset vydržet i v menším prostoru a koupil auto pro sebe a matku...
Prostě období vzdoru puberty sníží počet jízd na takové množství, že se jim na MPV vykašleš >😒]
Wolfsteene seděl jsi v tom tvým slavným Meganu? Svezl jsi se s ním? To auto je naprostý chudáček a prostáček. Važně, to je jako srovnávat Dacii s Audi...
Megan je chudý příbuzný ostatních modelů střední třídy...design interiéru, řazení, řízení, podvozek...všechno prostě všechno!
Megan je chudý příbuzný ostatních modelů střední třídy...design interiéru, řazení, řízení, podvozek...všechno prostě všechno!
Myslím že design interiéru u Renaultu není špatný, jednoduchý, nepříliš agresivně tvarovaný...Evropana neurazí :yes:
Např. interiér meganu je jako by ho dělali dva lidé, kteří spolu nemluví...jen pár postřehů...ovládání tempomatu těsně před středovou loketní opěrkou u ruční brzdy? ovládání radia a handsfree pod volantem (zvláště doporučuji vyzkoušet si pevnost přichycení této vychytávky). Ovládání teploty klimatizace...madlo ve dveřích (z takového plastu se nedělá krytka šroubu ve skříni v IKEA). Kdo nezažije, nepochopí... 😄
Ach to je idiocie, to se nevidí. Tady jde vidět, že nemáš ani řidičák.
Zapínání tempomatu je na středovém tunelu, protože je po ruce, když máš ruku na loketní opěrce a tu tam máš logicky tehdy, když jedeš po dálnici a ne po městě, takže tam budeš zapínat tempomat.
Samotné ovládání tempomatu je na volantu, takže to máš opravdu vždy po ruce. Pokud bys měl i tak po 10t km najít aktivaci tempomatu na středovém tunelu, tak jej můžeš nechat aktivní pořád a nevypínat vůbec.
Inu zase komentuje někdo, kdo v autě seděl sotva v showroomu a možná na dětské sedačce.
Ovládání rádia pod volantem má Renault již od začátku 80. let, tedy v době, kdy Korejci ještě neuměli vyrobit auto tak, že jej neokopírovali. A Renault byl první, kdo ovládání rádia pod volantem do auta dal, takže kluci asi dobře vědí, co funguje. Navíc po stránce ergonomie je to nejlepší možný model, protože tohle ovládání neslouží k zobrazování dat, ale k ovládání, čili musí být tam, kde máš končetiny.
Nebo ty snad potřebuješ vidět na pedály abys mohl řídit? Zařadit asi taky neumíš bez toho aby ses na řadící páku nedíval, viď?
Ten interiér Meganu patří k nejlépe udělaným ve své třídě, není to žádný levný plasťák z i30 nebo Civicu.
Zapínání tempomatu je na středovém tunelu, protože je po ruce, když máš ruku na loketní opěrce a tu tam máš logicky tehdy, když jedeš po dálnici a ne po městě, takže tam budeš zapínat tempomat.
Samotné ovládání tempomatu je na volantu, takže to máš opravdu vždy po ruce. Pokud bys měl i tak po 10t km najít aktivaci tempomatu na středovém tunelu, tak jej můžeš nechat aktivní pořád a nevypínat vůbec.
Inu zase komentuje někdo, kdo v autě seděl sotva v showroomu a možná na dětské sedačce.
Ovládání rádia pod volantem má Renault již od začátku 80. let, tedy v době, kdy Korejci ještě neuměli vyrobit auto tak, že jej neokopírovali. A Renault byl první, kdo ovládání rádia pod volantem do auta dal, takže kluci asi dobře vědí, co funguje. Navíc po stránce ergonomie je to nejlepší možný model, protože tohle ovládání neslouží k zobrazování dat, ale k ovládání, čili musí být tam, kde máš končetiny.
Nebo ty snad potřebuješ vidět na pedály abys mohl řídit? Zařadit asi taky neumíš bez toho aby ses na řadící páku nedíval, viď?
Ten interiér Meganu patří k nejlépe udělaným ve své třídě, není to žádný levný plasťák z i30 nebo Civicu.
Ronaulte nechci se tady s tebou dohadovat...přijde mi naprosto nelogické umístit zapínání tempomatu na středový tunel a pak jeho samotnou aktivaci a ovládání na volant...to je prostě kravina. Ovládání radia a HF pod volantem pro mě osobně není praktické...tři relativně malá tlačítka hned vedle sebe pouze s minimálním tvarovým odlišením není prostě dobré řešení, to že to rendl používá už od 80. let neznamená, že je to dobré řešení.
No a závěrem pokud hodnotíš interiér Meganu jako jeden z nejlépe udělaným ve své třídě, tak si obejdi jiné značky, abys poznal že ten tvůj pekáč patří k těm horším ve své třídě a "úspěšně" se prodává jen proto, že to francii stojí nemálo peněz...
Trochu mě zaráží tvá agresivita...to, že někdo pohaní rendla, kterým jezdíš ti nedává právo začít psát o idiocii a vlastnictví či nevlastnictví řidičáku. Do této kategorie se naopak svým přístupem řadíš ty. Bohužel Renault je jedním z těch kdo nejvíc zaspal. Nedávno jsem četl jiný test, kde dokonce stará i30cw (a to je aktuálně už pěkná hirošima) porazila aktuálního Grandtoura...njn nemůže být každý den posvícení.
Uzavřu to tím, že si podle tvých jiných příspěvků myslím, že jsi poměrně inteligentní člověk, tak se prosím zastav u nějakého dealera a vyzkoušej si novou i30. Pak možná nebudeš na mé komentáře ke kvalitám Renaltu tak agresivní, protože uznáš, že v porovnání s i30 je to pravda.
No a závěrem pokud hodnotíš interiér Meganu jako jeden z nejlépe udělaným ve své třídě, tak si obejdi jiné značky, abys poznal že ten tvůj pekáč patří k těm horším ve své třídě a "úspěšně" se prodává jen proto, že to francii stojí nemálo peněz...
Trochu mě zaráží tvá agresivita...to, že někdo pohaní rendla, kterým jezdíš ti nedává právo začít psát o idiocii a vlastnictví či nevlastnictví řidičáku. Do této kategorie se naopak svým přístupem řadíš ty. Bohužel Renault je jedním z těch kdo nejvíc zaspal. Nedávno jsem četl jiný test, kde dokonce stará i30cw (a to je aktuálně už pěkná hirošima) porazila aktuálního Grandtoura...njn nemůže být každý den posvícení.
Uzavřu to tím, že si podle tvých jiných příspěvků myslím, že jsi poměrně inteligentní člověk, tak se prosím zastav u nějakého dealera a vyzkoušej si novou i30. Pak možná nebudeš na mé komentáře ke kvalitám Renaltu tak agresivní, protože uznáš, že v porovnání s i30 je to pravda.
S tímhle tempomatem a rádiem jezdím nějakých 7 let, takže dokážu daleko lépe posoudit než ty, co je logické a co ne.
To tlačítko na středovém panelu slouží pro přepínání mezi tempomatem a omezovačem rychlosti, pokud omezovač nepoužíváš, tak na něj vůbec nemusíš sahat, když už nedokážeš do mozku vštípit, že hned vedle řadičky máš tlačítko, které je specifického tvaru a nejde zaměnit.
Těch tlačítek je pod volantem více, jsou logicky uspořádáný a každý, kdo s autem jezdí více jak týden a ne na jedne akci organizované konkurenčním výrobcem, se to umístění naučí, pak už jen těží z nejergonomičtějšího umístění. Pokud si pod tím pojmem neumíš nic představit, což předpokládám, tak se podívej na svou ruku a jak dokážeš hýbat s těmi kterými prsty a jestli máš palec jako ostatní lidi a primáti v opozici.
Ano, zatímco i 30 se prodává tak dobře ne pro jeho o 30t nižší cenu oproti veškeré konkurenci a pětileté záruce >😁
Ano, ten test byl naprosto vynikající, ve všech hodnocených stránkách Megane předčil i30 a nakonec vyhrála i30, taky dle toho vypadala diskuze.
Až budou u dealerů i30, tak se zastavím, to nepochybuj, pak klidně o tom budu psát, ale na žblebty, lži a nesmysly, které tady píšeš budu reagovat adekvátním způsobem. A samozřejmě k tomu teď můžu ještě přičíst hodnotu příspěvků od člověka prodávajícího jisté vozy...
To tlačítko na středovém panelu slouží pro přepínání mezi tempomatem a omezovačem rychlosti, pokud omezovač nepoužíváš, tak na něj vůbec nemusíš sahat, když už nedokážeš do mozku vštípit, že hned vedle řadičky máš tlačítko, které je specifického tvaru a nejde zaměnit.
Těch tlačítek je pod volantem více, jsou logicky uspořádáný a každý, kdo s autem jezdí více jak týden a ne na jedne akci organizované konkurenčním výrobcem, se to umístění naučí, pak už jen těží z nejergonomičtějšího umístění. Pokud si pod tím pojmem neumíš nic představit, což předpokládám, tak se podívej na svou ruku a jak dokážeš hýbat s těmi kterými prsty a jestli máš palec jako ostatní lidi a primáti v opozici.
Ano, zatímco i 30 se prodává tak dobře ne pro jeho o 30t nižší cenu oproti veškeré konkurenci a pětileté záruce >😁
Ano, ten test byl naprosto vynikající, ve všech hodnocených stránkách Megane předčil i30 a nakonec vyhrála i30, taky dle toho vypadala diskuze.
Až budou u dealerů i30, tak se zastavím, to nepochybuj, pak klidně o tom budu psát, ale na žblebty, lži a nesmysly, které tady píšeš budu reagovat adekvátním způsobem. A samozřejmě k tomu teď můžu ještě přičíst hodnotu příspěvků od člověka prodávajícího jisté vozy...
Jenomže stávající i30 je na trhu již 5 let, proto je sleva na tak starý a výběhový model naprosto v pořádku.
A řekni mi konrétně jaký žblebty, lži a nesmysly jsem napsal...to by mě teda zajímalo...
A řekni mi konrétně jaký žblebty, lži a nesmysly jsem napsal...to by mě teda zajímalo...
Ty, které jsem ti tady popisoval. Typické pro toho, kdo do auta naskočí a kouká a olizuje plasty místo toho, aby přemýšlel.
Stávající i30 je na trhu podstatně déle než 5 let, jenže celou tu dobu a nejen dnes byla levnější než konkurence, dokonce i více než ten Megane.
Stávající i30 je na trhu podstatně déle než 5 let, jenže celou tu dobu a nejen dnes byla levnější než konkurence, dokonce i více než ten Megane.
Rozhodně nejsem ten kdo olizuje plasty ihned po nastoupení, naopak takové lidi nemám v lásce. Hodnotím pocit jaký mám z toho když se do auta posadím. V Meganu jsem holt neměl pocit, že sedím v kvalitním a dotaženém autě, v Golfu, Focusu a i30 ano.
Ten pocit z Meganu jsem měl dobrý, neříkám, že v Golfu nebyl lepší, ale ne o tolik lepší, jediný fakt, který mi neseděl a máš pravdu, taky jsem proti němu nenamítal, je to madlo dveří, které nepůsobí tak bytelně. Ale to je problém i třeba Scirocca a mnoha dalších. Z druhé strany mám raději takové madlo než třeba jen žlábek.
Protestuju proti tomu hodnocení ergonomie, to je totiž evergreen těch, co v autě pořádně nejeli nebo na něm nenajeli dostatek kilometrů. Auta se totiž poslední dobou spíše dělají dle ohlasů novinářů, kteří s autem ujedou max 500 km a ne těch, kdo s autem udělají 100t km, proto třeba Peugeot přechází z ovládání pod volantem na ovládání na volantu, přitom ty "králíčí uši" byly tak perfektní, přesně tam, kde mám prsty při řízení a nemusel jsem palec zcela nelogicky kroutit někam po volantu a tím ztrácet jeho úchop.
Prostě jo, kdybys napsal: Megane má vzadu pocitově méně místa hlavně díky stoupající linii oken, hatchback by mohl mít nižší nákladovou hranu, rádio by mohlo mít trochu větší tlačítka a řazení pětikvaltu by mohlo být lepší, tak ano, člověk vidí, že se jelo s autem delší dobu, ale proklínat něco, co funguje, to mě může jen vytočit.
Protestuju proti tomu hodnocení ergonomie, to je totiž evergreen těch, co v autě pořádně nejeli nebo na něm nenajeli dostatek kilometrů. Auta se totiž poslední dobou spíše dělají dle ohlasů novinářů, kteří s autem ujedou max 500 km a ne těch, kdo s autem udělají 100t km, proto třeba Peugeot přechází z ovládání pod volantem na ovládání na volantu, přitom ty "králíčí uši" byly tak perfektní, přesně tam, kde mám prsty při řízení a nemusel jsem palec zcela nelogicky kroutit někam po volantu a tím ztrácet jeho úchop.
Prostě jo, kdybys napsal: Megane má vzadu pocitově méně místa hlavně díky stoupající linii oken, hatchback by mohl mít nižší nákladovou hranu, rádio by mohlo mít trochu větší tlačítka a řazení pětikvaltu by mohlo být lepší, tak ano, člověk vidí, že se jelo s autem delší dobu, ale proklínat něco, co funguje, to mě může jen vytočit.
Z jedné strany se snažíš působit seriózně a divíš se mé reakci, ale když napíšeš, že: Megan je chudý příbuzný ostatních modelů střední třídy...design interiéru, řazení, řízení, podvozek...všechno prostě všechno!
tak se není divit, že tě označím za ***a.
1. Ano, Megane je chudší příbuzný modelů střední třídy, bude to tím, že je to model nižší střední třídy, takže ano, na Passata opravdu nemá.
2. Design interiéru je daleko lepší než design jak předešlé (v řádu let), tak současné generace i30, beru, že design do jisté míry je subjektivní, ale takhle ne...
3. Řazení šestistupňové převodovky v Meganu není o nic horší než řazení v i30, dokonce byla v renomovaných časopisech za řazení i30 kritizována.
4. Podvozek Meganu je daleko lépe odladěný než i30, stačí se podívat do testů, stačí se projet, je fajn, že má i30 multilink, ale taky by jej mohli využit jinak než k poskakování na nerovnostech. Stačí se podívat na srovnávaví testy v zahraničí. A to už ani nemluvím o podvozku Meganu GT a nedejbože pro i30 Meganu RS.
5. Pro řízení platí to co pro podvozek.
A srovnání Dacie s Audi v porovnání Hyundaie i30 a Meganu... to je pomalu na zlatý ventilek. Kde je něco, co by se dalo postavit u i30 proti tomuhle Meganu: [odkaz] A to po všech stránkách?
tak se není divit, že tě označím za ***a.
1. Ano, Megane je chudší příbuzný modelů střední třídy, bude to tím, že je to model nižší střední třídy, takže ano, na Passata opravdu nemá.
2. Design interiéru je daleko lepší než design jak předešlé (v řádu let), tak současné generace i30, beru, že design do jisté míry je subjektivní, ale takhle ne...
3. Řazení šestistupňové převodovky v Meganu není o nic horší než řazení v i30, dokonce byla v renomovaných časopisech za řazení i30 kritizována.
4. Podvozek Meganu je daleko lépe odladěný než i30, stačí se podívat do testů, stačí se projet, je fajn, že má i30 multilink, ale taky by jej mohli využit jinak než k poskakování na nerovnostech. Stačí se podívat na srovnávaví testy v zahraničí. A to už ani nemluvím o podvozku Meganu GT a nedejbože pro i30 Meganu RS.
5. Pro řízení platí to co pro podvozek.
A srovnání Dacie s Audi v porovnání Hyundaie i30 a Meganu... to je pomalu na zlatý ventilek. Kde je něco, co by se dalo postavit u i30 proti tomuhle Meganu: [odkaz] A to po všech stránkách?
Rone, zase to s tím hájením tvého skoro-jmenovce Ronaulta Mégana nepřeháněj 😉
Obecně je braný jako průměr třídy, pro někoho lepší průměr, pro někoho horší průměr. Ale má taky už pár let za sebou, takže se to blbě srovnává s novým Focusem nebo i30. Rozhodně bych si ale netroufal tvrdit, že je Megane na tom s interiérem před novou i30. To si asi zajdi za nějakým kolegou očařem 😄 O kvalitách nové i30 se přesvědčíme až časem, o kvalitách Golfu se přesvědčujeme už roky. Mám rád Fordy, měl jsem dva a na jejich řízení a podvozek nedám dopustit, ale taky mají své problémy s korozí dveří nebo problémy s diesely. Stejně tak má ale občas problémy s některými motory VW a Škoda atd. Hodně záleží na tom na jaký kus člověk natrefí, stejně jako na jaký natrefí servis a jakou péči to auto dostává :-!
Zastával jsem se tu trochu i30 a podle některých testů to vypadá na příjemné překvapení a oživení ve třídě a pokud bude jeho cena za rok tak zajímavá a agresivní jak předpokládám, bude to pro mě jeden z adeptů, pokud se nerozhodnu ušetřit více na zábavnou zadokolku a jako druhé auto nepořídím třeba jetého dvojkového Focuse nebo jetého šestkového Golfa. Ale u něj bych dost váhal s motorem a možná se raději kvůli spolehlivosti a možným problémům poohlédl po Leonovi s technikou Golfu s léty prověřeným motorem 1,6 benzín (ikdyž mizerným výkonem a spotřebou), který se do šestkového Golfu nedával. Interiér Leona mi připadal sice vždy ke zvracení, ale je pravda že po faceliftu se alespoň zlepšila jeho kvalita. Ono kupovat po někom neznámém přeplňovaný motor (ať už diesel nebo benzín) se může sakra nevyplatit 😒 Nebo oželím nižší střední třídu (což na služebky nebude nejpříjemnější) a půjdu do nějaké Fiesty či Polo-auta s motorem 1,4 atmosférou... IDeálně nový Suzuki Swift Sport s atmosférou 1,6 :yes: >😁
Obecně je braný jako průměr třídy, pro někoho lepší průměr, pro někoho horší průměr. Ale má taky už pár let za sebou, takže se to blbě srovnává s novým Focusem nebo i30. Rozhodně bych si ale netroufal tvrdit, že je Megane na tom s interiérem před novou i30. To si asi zajdi za nějakým kolegou očařem 😄 O kvalitách nové i30 se přesvědčíme až časem, o kvalitách Golfu se přesvědčujeme už roky. Mám rád Fordy, měl jsem dva a na jejich řízení a podvozek nedám dopustit, ale taky mají své problémy s korozí dveří nebo problémy s diesely. Stejně tak má ale občas problémy s některými motory VW a Škoda atd. Hodně záleží na tom na jaký kus člověk natrefí, stejně jako na jaký natrefí servis a jakou péči to auto dostává :-!
Zastával jsem se tu trochu i30 a podle některých testů to vypadá na příjemné překvapení a oživení ve třídě a pokud bude jeho cena za rok tak zajímavá a agresivní jak předpokládám, bude to pro mě jeden z adeptů, pokud se nerozhodnu ušetřit více na zábavnou zadokolku a jako druhé auto nepořídím třeba jetého dvojkového Focuse nebo jetého šestkového Golfa. Ale u něj bych dost váhal s motorem a možná se raději kvůli spolehlivosti a možným problémům poohlédl po Leonovi s technikou Golfu s léty prověřeným motorem 1,6 benzín (ikdyž mizerným výkonem a spotřebou), který se do šestkového Golfu nedával. Interiér Leona mi připadal sice vždy ke zvracení, ale je pravda že po faceliftu se alespoň zlepšila jeho kvalita. Ono kupovat po někom neznámém přeplňovaný motor (ať už diesel nebo benzín) se může sakra nevyplatit 😒 Nebo oželím nižší střední třídu (což na služebky nebude nejpříjemnější) a půjdu do nějaké Fiesty či Polo-auta s motorem 1,4 atmosférou... IDeálně nový Suzuki Swift Sport s atmosférou 1,6 :yes: >😁
Nechceš doufám nakonec taky říct, že Megane je vedle i30, jako Dacia vedle Audi? 8-s
Co furt řešíš s tou svou budoucí fiktivní výměnou? Myslíš si, že se ti vyplatí prodat 3leté ojeté GTI (žádnou hrůzu peněz za něj nedostaneš) a kupit si místo něj něco z toho o čem tu píšeš a ještě ti zbude větší část peněz třeba na FT-86? Za to co ti po takové výměně zbude se ta výměna vůbec nevyplatí..., nehledě na to, že každé ojeté auto je do značné míry především "zajíc v pytli"... 😉
Co furt řešíš s tou svou budoucí fiktivní výměnou? Myslíš si, že se ti vyplatí prodat 3leté ojeté GTI (žádnou hrůzu peněz za něj nedostaneš) a kupit si místo něj něco z toho o čem tu píšeš a ještě ti zbude větší část peněz třeba na FT-86? Za to co ti po takové výměně zbude se ta výměna vůbec nevyplatí..., nehledě na to, že každé ojeté auto je do značné míry především "zajíc v pytli"... 😉
Tak to si samozřejmě nedělám žádné přehnané iluze, že když prodám GTI, že mi zbyde na středně vybavenou i30 a spousta peněz na BRZ či GT-86... Nejsem padlej na hlavu. Ale na novou i30 by mi zbýt mohlo a možná pár desítek tisíc k tomu na dovolenou... Samozřejmě o tom jsem taky přemýšlel, že si GTI nechám jako denní káru, protože zjistím, že ho mám moc rád a nechce si mi ho měnit za průměrnou mrdku >😒] >😁 Ale byl by rozdíl v záruce, nákladech atd. Ale dvě auta to chtí bude 😉
Ty jaksi žiješ ještě v domnění, že Korejská auta jsou levná, jen jsi jim to v reklamě sežral, že jsou kvalitní, ale jaksi ti nedošlo, že s kvalitou šla i ta cena na úroveň evropské konkurence... Viz nová i40 a i30 >😒] Nežer tak ty reklamy a jdi se podívat do cen skladovek a do showroomu kolik za to opravdu chtějí.
Však já si nedělám iluze, že bude dlouhodobá kvalita nové i30 stejně jako u Golfa a dříve jsem to už psal. Ale záruka 5 let to snad pokryje a co bude pak mě až tak nezajímá, déle mi auto ještě nevydrželo >😒] >😒] >😁
Ale taky bude zajímavé sledovat, jak bude vypadat po roce ztráta hodnoty u nové i30, protože z tohoto pohledu je na tom Golf hodně dobře (což se o spoustě jiných aut říct nedá). Jak jsem psal, ideálně by se mi líbila technika a kvalita Golfu se slušnou atmosférou 1,6 třeba z Mini, zabalená do nějakého slušivějšího a odvážnějšího kabátu než je Golf. Nevydá špatně, proto se taky dobře prodává, ale asi bych chtěl ještě něco odvážnějšího. Na druhou stranu HnůjDaj vypadá teď taky u všech modelů stejně a za chvilku se okouká, stejně jako BMW a AUDI atd. 😲 😢 Vůbec mám pocit, že ten design šel hrozně do kélu, ty krásná stará auta typu Aston Martin DB5 nebo Jaguar E type či Mesrcedes SL 300 nebo i Ford Capri jsou enávratně pryč 😲 😲 😲 😲
Ale taky bude zajímavé sledovat, jak bude vypadat po roce ztráta hodnoty u nové i30, protože z tohoto pohledu je na tom Golf hodně dobře (což se o spoustě jiných aut říct nedá). Jak jsem psal, ideálně by se mi líbila technika a kvalita Golfu se slušnou atmosférou 1,6 třeba z Mini, zabalená do nějakého slušivějšího a odvážnějšího kabátu než je Golf. Nevydá špatně, proto se taky dobře prodává, ale asi bych chtěl ještě něco odvážnějšího. Na druhou stranu HnůjDaj vypadá teď taky u všech modelů stejně a za chvilku se okouká, stejně jako BMW a AUDI atd. 😲 😢 Vůbec mám pocit, že ten design šel hrozně do kélu, ty krásná stará auta typu Aston Martin DB5 nebo Jaguar E type či Mesrcedes SL 300 nebo i Ford Capri jsou enávratně pryč 😲 😲 😲 😲
Bla bla bla bla bla....
Tak prvně, pokud sis nevšiml, tak srovnávám se současným i30, s novým ještě žádné pořádné testy krom předseriových prvních dojmů nejsou. A ano, i30 přišla v roce 2007, Megane III v roce 2008a podívej se na ten rozdíl.
Ty tvoje dilemata řešit nebudu, navíc to velmi dobře vystihl white label. A okatě se snažíš za každou cenu obhájit to, že vyměnít GTI za Toyotu a nezůstanou ti prachy, takže si to idealizuješ, to však nemá nic společného se objektivním psaním.
Tak prvně, pokud sis nevšiml, tak srovnávám se současným i30, s novým ještě žádné pořádné testy krom předseriových prvních dojmů nejsou. A ano, i30 přišla v roce 2007, Megane III v roce 2008a podívej se na ten rozdíl.
Ty tvoje dilemata řešit nebudu, navíc to velmi dobře vystihl white label. A okatě se snažíš za každou cenu obhájit to, že vyměnít GTI za Toyotu a nezůstanou ti prachy, takže si to idealizuješ, to však nemá nic společného se objektivním psaním.
mno s temito cenami jim opravdu sebevedomi nechybi, mno trh je nauci, jako kazdeho, proste v dobe, kdy lze auto s klimkou a solidni vybavou koupit za 260 za nej chtit 320, to jsem opravdu zvedav... uz se tesim za mesic az dva na "zavadeci slevu" ve vysi 40.000 a k tomu bonus dalsich 20.000 pro majitele starsiho auta, jakehokoliv, samozrejme take casove velmi omezene, jak jinak, jako u Mountfieldu a jeho kola stesti co konci pristi tyden uz desaty rok.....
Co je to za šílenou mánii výrobců v dnešní době dělat ty středový tunely co nejširší?? Prakticky v žádném současném autě nemám místo na pravé koleno. Glof, Focus i Octavia naprostá tragédie, Avensis, i40 nic moc. V Passatu má ten středovej tunel snad půl metru na šířku! Mám sice 190cm a dlouhý nohy, ale spousta lidí je ještě větších. Pro koho ty auta dělaj? A teď i ta i30. Na té srovnávací fotce palubních desek je to krásně vidět. Předchozí generace tam má rozumnej výkroj, ta nastupující tam má souvislou stěnu, která je hned vedle plynového pedálu, která vede od přístrojové desky až k řadící páce.
Ten tunel u Octavek je fakt bida, proste to obcas nekdo koupi 4x4 a ono kvuli tomu doku.vi vsechny auta :no: Myslim ze ta I30 trochu klame, siroky je jen na pristrojovce, dole uz je vyrazne uzsi.
Já právě vybírám auto (kupovat budu v létě) a obešel jsem už téměř všechno co mám na shortlistu (jak to mají Francouzi nevím, ani o nich neuvažuji). U toho středového tunelu jde především o to, jak je při dané šířce vysoký. pokud je relativně nízko, koleno je nad ním. Pokud je vysoký (Golf, Octavia, nová i30) a zároveň pedál plynu hned vedle něj, je to bída. Celkem dobře je na tom VW Jetta (narozdíl od Golfu má v tunelu "výkus"). Vyzkoušel jsem už hodně vozů ve střední a nižší střední a nejvíce prostoru pro řidiče ze všech má Toyota Corolla. Paradoxně i víc, než o třídu větší Avensis od stejného výrobce. Je to nepříjemný a jsem z toho dost zklamanej. Seděl jsem už i v nové i40 a nic moc (tam to navíc naprosto zabíjí vystouplé madlo dveří přesně v místě levého kolene), takže od i30 si moc neslibuju. 😒
Mám Golfa a nemám problém s opíráním nohy o středový tunel. Mám o něj opřené zřejmě už lýtko a o žádné hraně nic nevím. Možná se jen soustředíš na první nepodstatné dojmy 😉 😄 Nebo měříš 175cm ? 8-s 😲
Jak jsem psal výše, měřím 190cm a pro pravou nohu prostě v Golfu nemám místo. Zkoušel jsem to několikrát, shodou okolností můj táta si nedávno Golfa mkVI pořídil, takže ten dojem z mý strany není jen čtvrthodinka v autosalonu. Táta má 180cm a místo pro pravou nohu sám označuje jako omezený, ale ne natolik, aby mu to vysloveně vadilo. Jinak je s autem velmi spokojenej. Neber to jako kritiku Golfa, to auto respektuju, ale prostě každej holt máme nějak nastavený priority a co jednomu vyhovuje, jinýmu už nemusí. Pro mě je tenhle detail prostě důležitej.
Se budu muset zítra podívat, co si tam kde opírám 😉 😄 Taky měřím 190cm, volant mám vytažený úplně ven a sedadlo mám 2 zářezy od nejzadnější polohy, ruce mírně pokrčené... Ale sedadla jsou asi trochu jiná...
Je teda pravda, že vždycky u vybírání nového hodně řeším sedadla a podepření sedáku pod stehny. Tady vždy narazím na problém malého rozsahu seřízení. Většinou mě uspokojí až elektricky plně stavitelná sedadla, ty jsou ale většinou v kombinaci s kůží což nechci, nebo pak sportovní sedadla. Takže na sedadla v nové i30 jsem v tomto směru taky hodně zvědavý. Nejlepší jsou ve Focusu ST, kde jsou ty Recara kolébkově stavitelná, takže pro stehna si nastavíš jak potřebuješ, výškově si nastavíš nezávisle na stehnech a opěradlo také :yes: Naštěstí v GTI mi to sedlo výborně, sedím příjemně nízko a podporu mám dobrou. Na okruhu si je dávám ještě o 3 odpumpování až úplně dolů 😄
Je teda pravda, že vždycky u vybírání nového hodně řeším sedadla a podepření sedáku pod stehny. Tady vždy narazím na problém malého rozsahu seřízení. Většinou mě uspokojí až elektricky plně stavitelná sedadla, ty jsou ale většinou v kombinaci s kůží což nechci, nebo pak sportovní sedadla. Takže na sedadla v nové i30 jsem v tomto směru taky hodně zvědavý. Nejlepší jsou ve Focusu ST, kde jsou ty Recara kolébkově stavitelná, takže pro stehna si nastavíš jak potřebuješ, výškově si nastavíš nezávisle na stehnech a opěradlo také :yes: Naštěstí v GTI mi to sedlo výborně, sedím příjemně nízko a podporu mám dobrou. Na okruhu si je dávám ještě o 3 odpumpování až úplně dolů 😄
Hlavně klíííd...z obrázku to možná tak nevypadá, ale i30 má na koleno nejvíc místa v segmentu...ten tunel je hodně úzký, já mám 190cm a na cca 350km trase z Nošovic do Phy jsem byl naprosto v pohodě. Vedle kolena odhadem ještě cca 3 - 4 cm místo. A je pravda, že Focus, Golf nebo Octavia to mají špatně vyřešeno...
To bych se musel zblaznit. Jakozto korejec s neprilis dobrou povesti predchudce by mel zacinat nekde na 210-220 tisicich, nejake dobre vybavene v akci za 240. Ani tak bych to nechtel. Jsou prece jini, lepsi.
velké bezpečné auto s pořádným kufrem, s kterým sečlověk nemusí sytdět mezio llidi :-! , nebo i Hu..Hu..Hurvínka, možná i s rááádiem 😉
Základní cena není úplně lidová, to je pravda... zato jsou ale velmi přijatelné příplatky. Dá se očekávat, že většina aut se prodá v trikoloru, s klimou a rádiem. A dále... kožený volant s tempomatem za 5, senzory s kamerou a vyhřívané sedačky za 15... za nějakých 350-400 lze mít velmi pěkně vybavené auto.
S 1,4 to ale není nikterak dobrá cena, dobré příplatky máš i v Golfu...takový Megane Advantage vychází s poměřitelnou 1,6 74 kW taky kolem 300t, takže o 50t méně...
Samozřejmě i30 půjde dolů, takže není třeba hysterie 😉
Samozřejmě i30 půjde dolů, takže není třeba hysterie 😉
Jo, ale zkus si dát do Megana parkovací senzory a kameru (tu nedostaneš), tempomat, vyhřívané sedačky, kožený volant... a rázem jsi úplně někde jinde. Jakmile chceš Megane trošku vybavit, dostaneš se velmi rychle na cenu Laguny. U i30 je na první pohled cena příplatků příznivější.
Problém je v tom, že megane má tempomat, kožený volat v základu ve verzi Advantage a za vyhřívaná sedadla si připlatíš 5600 takže jsi na 300 k a kde je i30, pořád o desetitisíce dál...
tempomat mají všechny Megany v základní výbavě, včetně Generation!
Vyhřívané sedačky jsou za příplatek, to ano.
Kožený volant je ve výbavě od E😜ression.
Ä o tom, že pokud chceš Megana vybavit, tak jsi na ceně Laguny, to si snad děláš legraci.
Příkla😜 Megane 1,6 74 kW Grandtour Advantage, prodáno v auto pokorný za 310t.
Automatická klimatizace
parkovací senzory
tempomat
okna a zrcátka el.
ESP, airbagy komplet
kožený volant
hagusy
alu kola
mlhovky
výškově stavitelné sedadlo spolujezdce
.... a mohl bych pokračovat
Za 400t se tohle auto prodává s 1,5 dCi 81 kW
Podívej se prosím do ceníků, píšeš totiž nesmysly,
Vyhřívané sedačky jsou za příplatek, to ano.
Kožený volant je ve výbavě od E😜ression.
Ä o tom, že pokud chceš Megana vybavit, tak jsi na ceně Laguny, to si snad děláš legraci.
Příkla😜 Megane 1,6 74 kW Grandtour Advantage, prodáno v auto pokorný za 310t.
Automatická klimatizace
parkovací senzory
tempomat
okna a zrcátka el.
ESP, airbagy komplet
kožený volant
hagusy
alu kola
mlhovky
výškově stavitelné sedadlo spolujezdce
.... a mohl bych pokračovat
Za 400t se tohle auto prodává s 1,5 dCi 81 kW
Podívej se prosím do ceníků, píšeš totiž nesmysly,
Tak ten nekvalitni Hjundeee ma v USA nejvernejsi zakazniky, jak to jen dela kdyz je to takovy kram. Neni to spise o tom, ze neni urcen pro chudaky, co maj tak olitanyho dieslovyho verka z AAA ? >😁
[odkaz]
[odkaz]
topper1982
.
nechapem ludi ktori chcu nove auto a pritom si myslia ze hyundai bude stale vykonnejsi vacsi bezpecnejsi luxusnejsi modernejsi kvalitnejsi a bude stat ako panda alebo citigo, je jasne ze nemozete mat luxus zadarmo
Jako sorry,ale 290tisíc za auto bez klimatizace je podle mě na hyundai odvážné,doufám,že brzo půjde s cenou dolů,tyto peníze jim za něj nedám!!!Čekal jsem tak 280tisíc s klimou😄.
No je to novinka,ale to raději výběhovej ozkoušenej model např.golf,megane,peugeot.Nebo ještě rok budu sedlat v té době již desetiletou thalii 1,5dci co jezdí v průměru za 5,2 a nebudu řešit,že to není nejnovější a méně bezpečné,ale nesere se to,tak co.A novinek letos ještě bude.......vlastně nemám kam chvátat.
.
Jako sorry,ale 290tisíc za auto bez klimatizace je podle mě na hyundai odvážné,doufám,že brzo půjde s cenou dolů,tyto peníze jim za něj nedám!!!Čekal jsem tak 280tisíc s klimou😄.
No je to novinka,ale to raději výběhovej ozkoušenej model např.golf,megane,peugeot.Nebo ještě rok budu sedlat v té době již desetiletou thalii 1,5dci co jezdí v průměru za 5,2 a nebudu řešit,že to není nejnovější a méně bezpečné,ale nesere se to,tak co.A novinek letos ještě bude.......vlastně nemám kam chvátat.
Naozaj nie je kde sa ponáhlať .... pre nadbytočné výrobné kapacity budú ceny stabilné s pozitívnym výhľadom na zľavy 😄
Niekto bude predávať lacno, aby prežil a tí druhí sa budú musieť cenám prispôsobiť ....
Niekto bude predávať lacno, aby prežil a tí druhí sa budú musieť cenám prispôsobiť ....
Podle informace od jednoho nejmenovaného pražského delaera je na prvních 300 kusů Trikoloru zvýhodnění 25.000 Kč 😄
...ale až za půl roku dorazí Golf VII, učiní (nejen) z tohoto modelu beznadějně zastaralý vůz ;-\
Jinak je fakt, že i dnes (pokud bych nechtěl vysloveně obrovksý kufr Octavie), je asi výhodnější Golf VI 1,2 TSI Trendline s pakety za 335.000,- Kč (po slevě) a kompletní výbavou včetně duální digitální klimy,tempomatu,rádia,loketní opěrky,koženého volantu,atd.atd...
Když pominu kvality auta, tak minimálně zůstatková hodnota bude po 5 letech u Golfu dvojnásobná...
Jinak je fakt, že i dnes (pokud bych nechtěl vysloveně obrovksý kufr Octavie), je asi výhodnější Golf VI 1,2 TSI Trendline s pakety za 335.000,- Kč (po slevě) a kompletní výbavou včetně duální digitální klimy,tempomatu,rádia,loketní opěrky,koženého volantu,atd.atd...
Když pominu kvality auta, tak minimálně zůstatková hodnota bude po 5 letech u Golfu dvojnásobná...
Auta jsou také o emocích! Chce mi někdo povídat, že např. Golf v nás designem vzbuzuje divočejší emoce než nová i30???
Golf😒br />
Zajímavá recenze a fotografie zde: [odkaz]
"Nový Hyundai i30 vyniká moderním designem, nejmodernější technologií, špičkovou kvalitou, bohatou výbavou a atraktivní cenou... i v segmentu C jsou k dispozici prvky, které dosud byly typické pro mnohem vyšší segmenty... již ve standardní výbavě nabízí bohatou výbavu: mimo jiné 6-ti stupňovou manuální převodovku, 6 airbagů, stabilizační a protiskluzový systém a elektricky ovládaná okna i zrcátka... začíná na 289 990 Kč a zahrnuje komplexní pětiletou záruku a Program permanentní mobility. Pro pojištění vozu je možné využít Hyundai pojištění nabízející povinné ručení zdarma, nulovou spoluúčast a atraktivní sazbu 2,75%..." --- [odkaz]
SO GOR FOR IT! 😉
Golf😒br />
Zajímavá recenze a fotografie zde: [odkaz]
"Nový Hyundai i30 vyniká moderním designem, nejmodernější technologií, špičkovou kvalitou, bohatou výbavou a atraktivní cenou... i v segmentu C jsou k dispozici prvky, které dosud byly typické pro mnohem vyšší segmenty... již ve standardní výbavě nabízí bohatou výbavu: mimo jiné 6-ti stupňovou manuální převodovku, 6 airbagů, stabilizační a protiskluzový systém a elektricky ovládaná okna i zrcátka... začíná na 289 990 Kč a zahrnuje komplexní pětiletou záruku a Program permanentní mobility. Pro pojištění vozu je možné využít Hyundai pojištění nabízející povinné ručení zdarma, nulovou spoluúčast a atraktivní sazbu 2,75%..." --- [odkaz]
SO GOR FOR IT! 😉
Asi se to všem nebude líbit, ale musím sem napsat svůj názor na srovnávání s Golfem, konkrétně se skladovkama za 315 apod. Aktuální Golf je nejmenší v C segmentu, je to jen face-lift (takže je koncepčně a interiérově zastaralý). i30 je úplně nové auto. Měl jsem možnost již srovnávat v jeden den i30,Golf, Focus, Astru, cee´da, P308 a Megana. Můj osobní názor (na kterém se shodli téměř všichni zůčastnění) je ten, že nejlepšími auty ze zmíněné konkurence je i30 a Golf. Skutečně Hyundai udělal obrovský kus práce a to auto, které vyrobil poráží ostatní konkurenty (Focus byl poměrně zklamání - design, malý interiér hlavně pro řidiče, pouze 5-ti rychlostní převodovka u základního motoru a další). Pokud budu porovnávat čistě s Golfem, který jako jediný kvalitou, vlastnostmi a zpracováním může aktuálně i30 konkurovat, tak Golf je menší, má pouze 2 letou záruku, nižší výbavu (skladovky mají všechny pakety v příplatkové výbavě za příplatek, takže za 315k ho fakt nekoupíte) a je to jen face-lift, který bude letos nahrazen novým modelem. Minimálně do doby než přijdou nové generace Golfu a něco nového od Škodovky je i30 to nejlepší v segmentu. Kdo nevěří ať to jde do jakéhokoli dealerství zkusit, už je mají skladem. Zabere Vám to hodinu a pak tu můžete objektivně něco psát než tu tlachat jak je to jenom korejec apod. Navíc pro prvních 300 klientů nové i30 je aktuálně poskytována sleva 25 000Kč, takže 1,4i Trikolor je za pouhých 290 000Kč. No a na závěr někdo zmiňoval kolik bude mít kombík litrů v kufru...odpověď je 535l ... po Octavii největší kufr ve třídě!
Máme se na co těšit! :yes: >😁 >😁
Máme se na co těšit! :yes: >😁 >😁
A nevi se, kolik bude priplatek za kombika? Jestli tak 20, stal by za uvahu. Tedy az celkove trochu zlevni.
To, že má Golf v segmentu kompaktních hb, při velmi dobré celkové prostornosti, nejkratší rozvor/délku je logicky naopak jeho velká přednost a je to jeden z mnoha důvodů, proč mohl ještě dnes v angl. AUTOCARU celkově porazit takové novinky jako je aktuální Focus, Civic, nebo dokonce i 1er.
Těch různých "psohlavců" co automaticky dělí cenu (nejen u) kompaktu rozvorem/délkou/objemem kufru..., je tady tradičně dost, jenže ona cena auta není (zvlášť v rámci jedné třídy) logicky úměrná jeho rozvoru/délce apod. Auto opravdu není hadice/kabel s cenou za metr délky..., když si vybírám nějaký spotřební produkt (TV, foťák notebook) tak si nejdřív vyberu pro mé potřeby vhodnou velikost a v této velikostní třídě vybírám. Když chci třeba kompaktní fotoaparát, tak očekávám, že bude opravdu kompaktní a ne že se jeho velikost bude pomalu blížit zrcadlovce...
Ideální kompaktní hb je tedy takový, který je z venku opravdu kompaktní a přitom uvnitř dostatečně prostorný..., což splňuje současný Golf výborně.
Těch různých "psohlavců" co automaticky dělí cenu (nejen u) kompaktu rozvorem/délkou/objemem kufru..., je tady tradičně dost, jenže ona cena auta není (zvlášť v rámci jedné třídy) logicky úměrná jeho rozvoru/délce apod. Auto opravdu není hadice/kabel s cenou za metr délky..., když si vybírám nějaký spotřební produkt (TV, foťák notebook) tak si nejdřív vyberu pro mé potřeby vhodnou velikost a v této velikostní třídě vybírám. Když chci třeba kompaktní fotoaparát, tak očekávám, že bude opravdu kompaktní a ne že se jeho velikost bude pomalu blížit zrcadlovce...
Ideální kompaktní hb je tedy takový, který je z venku opravdu kompaktní a přitom uvnitř dostatečně prostorný..., což splňuje současný Golf výborně.
Teoreticky se přeci dá udělat z každé nedokonalosti přednost.
Třeba to, že ho mám menšího je vlastně výhoda, nepotřebuji přeci tolik místa v kalhotách 😄 .
Základní pravidla, rozvor a objem ničím nenahradíš, stále platí a můžeš mít převisy jak superb a turba třeba tři - furt to nebude ono. 😒
Třeba to, že ho mám menšího je vlastně výhoda, nepotřebuji přeci tolik místa v kalhotách 😄 .
Základní pravidla, rozvor a objem ničím nenahradíš, stále platí a můžeš mít převisy jak superb a turba třeba tři - furt to nebude ono. 😒
Díky, nechtěl jsem white labela přesvědčovat o opaku. Rozvor prostě ničím nedoženěš, viz Octávia 😄
Možná jsi nejkrásnější, ale s pochopením psaného textu máš zřejmě občas problémy. Velikosti tříd aut mají nesporný smysl, jen pro představu, pokud bude mít např. kompakt rozvor/délku na úrovni střední třídy, přestává být kompaktní/kompaktem se vším co s tím souvisí. Kompakty se v Evropě obecně nekupují jen proto, že lidi nemají prachy na střední třídu (s větším rozvorem a délkou). Natáhnout rozvor dnes není technicky vůbec žádný problém, mnohem větší umění je, ideálně jej využít. Stačí se podívat např. na současnou Astru, má podstatně větší rozvor, než Golf a je větší i těžší. Prostor pro cestující v kabině z toho ale zdaleka netěží tolik jak by papírově mohl, takže ve finále jen to větší/těžší auto se srovnatelným prostorem opravdu kompaktního menšíh👋lehčího Golfu, který je obratnější nejen při parkování...
K tvému jednoduchému zobecnění ohledně rozvoru a objemu (viz motto v mém profilu)😒br /> "...nic neplatí absolutně a v praxi ani obecně...zdravý rozum a schopnost selekce je nutnost při aplikaci čehokoli... "
P.S. A pokud rozvor ani objem nenahradíš, jak je možné, že Golf s nejkratším rozvorem ve třídě a malým objemem (1,2TSI/1,4TSI) pravidelně poráží svou konkurenci nejen v prodejích, ale i ve srovnávacích testech, vit zmiňovaný poslední Autocar... 😉
K tvému jednoduchému zobecnění ohledně rozvoru a objemu (viz motto v mém profilu)😒br /> "...nic neplatí absolutně a v praxi ani obecně...zdravý rozum a schopnost selekce je nutnost při aplikaci čehokoli... "
P.S. A pokud rozvor ani objem nenahradíš, jak je možné, že Golf s nejkratším rozvorem ve třídě a malým objemem (1,2TSI/1,4TSI) pravidelně poráží svou konkurenci nejen v prodejích, ale i ve srovnávacích testech, vit zmiňovaný poslední Autocar... 😉
To srovnáváš jako co?Pokud beru prostor tak v tom jediným je možná hjundéé nejlepší,ale ve všem ostatním hraje pořád druhý housle (jízdní vlastnosti,řízení,řazení atd.)a už ani ta cena není korejská.Schválně se v něm půjdu svízt,ale neočekávám žádnej zázrak a rozhodně si kvůli tomu nenadělám do kalhot,protože mě zatím žádnej korejec doposud nepřesvědčil.
Nikdo nechce, aby sis nadělal do kalhot. Běž i30 zkusit a uvidíš sám. Já to udělal a v přímém srovnání s Golfem je to auto naprosto rovnocenný soupeř. Kvalitu, prostor a výbavu podle mého názoru najdeš na straně Hyundai (5 let záruka, Golf je nejmenší v C a výbavu trikolor za 290k taky u Golfa nenajdeš). Proto si myslím, že je prostě i30 na špici segmentu a věřím, že během roku se tam dostane i v prodejích (bude se prát o první místo s Golfem)
i30 během roku na špici segmentu v evropských prodejích (o první místo se bude prát s Golfem)... >😒] >😁
Další do už trojice Topper/Icescent/Nagano? 😉
Další do už trojice Topper/Icescent/Nagano? 😉
Možná ano, však si to tady můžeme v prosinci zrekapitulovat...
Budes asi prekvapenej. Spis cekam clanky typu: Proc se dobre auto neprodava? Odpovedi muzes hledat uz ted 😄
Ne, ze bych to i30 nepral, ale timhle modelem vstupuje(i cenou) mezi silne hrace. A tam jsou lide povetsinou verni tem svym. Presvedcit golfare koupit si korejce.... atd.
Ne, ze bych to i30 nepral, ale timhle modelem vstupuje(i cenou) mezi silne hrace. A tam jsou lide povetsinou verni tem svym. Presvedcit golfare koupit si korejce.... atd.
Myslím si, že snad téměř všichni pochopili, že uvedené ceny jsou ceníkové. U nového modelu je logické je přichází s vyšší cenou, kdy si jej koupí jen opravdu ti, kteří vůz chtějí. Dovozce nemůže vůz uvézt za cenu tak nízkou, aby pak již nemohl klesnout...už teď je akční cena ponížena o 25 000Kč (není to ale vidět v ceníku). Předpokládám, že během 2 - 3 měsíců se buď tento bonus objeví jako akční sleva v ceníku nebo se tam objeví jiná sleva. Pokud ovšem bude tak dobré auto jako je i30 ve výbavě Trikolor za 290 000 tak to nebude špatně.
To určitě ano, už teď se těším na článek evropských prodejů za rok 2012, kde bude hlavním tématem boj odcházející generace Golfu s letošní novinkou i30 o první místo mezi modely vůbec... 😉
Jen bych tě raději upozornil na fakt, že loni na Golfa prodejně neměly ani malé vozy, natož kompakty...
Jen bych tě raději upozornil na fakt, že loni na Golfa prodejně neměly ani malé vozy, natož kompakty...
Děkuji za upozornění, já bych tě zase rád upozornil na to, že prodeje Golfa loni byly ovlivněny ree😜orty. Navíc loni i30 v některých měsících Golfa porazila a to byla již v pátém roce života, takže tvá poznámka o letošních prodejích nové i30 a Golfa VI není na místě! 😄
Proboha, ve kterých měsících i30 porazil Golfa, logicky se stále bavíme o evropských prodejích, viz mé předchozí reakce, kde to doslova píšu. U nás bude i30 bojovat s Golfem o první místo těžko, první místo totiž tradičně patří "českému Golfu s batohem" - Octavii. 😉
A u nás je situace pro i30 logicky podstatně jiná, než ve zbytku Evropy, protože se tu i30 vyrábí...
A u nás je situace pro i30 logicky podstatně jiná, než ve zbytku Evropy, protože se tu i30 vyrábí...
No uvidíme, v Německu od 1.1.2012 převzali import Huyndai korejci, kteří budou tlačit na zvýšení prodeje na úkor marže, takže asi i v Německu bude prodej Huyndai růst. V Čechách SDA přesunulo Octavii do jiného koše (to jsem zase psal já), takže by to proto měl být boj mezi i30 a Golfem...
To, že i30 porazila Golfa jsem samozřejmě myslel ve spojení s českým trhem i přesto, že jsi ty zmínil evropský trh...uznávám 😄
To, že i30 porazila Golfa jsem samozřejmě myslel ve spojení s českým trhem i přesto, že jsi ty zmínil evropský trh...uznávám 😄
Sakra, nemohu si pomoci, ale tato věta by měla letět šupem do ventilku, cituji: "Proto si myslím, že je prostě i30 na špici segmentu a věřím, že během roku se tam dostane i v prodejích (bude se prát o první místo s Golfem)"
Hjandééé >😁
Hjandééé >😁
Bobe co se ti na té větě nezdá? Jako že Hjandééé na to nemá? Myslíš, že Meganů, Focusů nebo čehokoli jiného se bude prodávat víc? Nebude...bude to čistě boj mezi i30 a Golfem (Octávii pro tento rok SDA hodilo o koš výš). Navíc se těším až nějaké médium 😄 přinese informaci o skutečných prodejech Golfu a Focusu v ČR (Golf se poměrně dobře loni prodával do Německa, když už se totiž to auto do Čech dostalo tak se zase velice úspěšně vyvezlo ven, no a k Focusu jsem napsal svoje, cca 2 000 již přihlášených Fordů v Dobrovici).
Proto ještě jednou: Hyundai se bude s Golfem prát o první místo v segmentu.
Na konci roku se ti s tou větou připomenu. 😄
Proto ještě jednou: Hyundai se bude s Golfem prát o první místo v segmentu.
Na konci roku se ti s tou větou připomenu. 😄
A co import zvenku k nám,to ve statistikách taky není.Možná by si se divil co se k nám nejvíc vozí,ale hujandéé to není.Těch 2000 fordů byly většinou focusy II kombi který se koncem roku 2010 přestaly dělat a během 2011 se doprodávaly,takže většinou klasický skladovky.
No nemyslím si, že by se do Čech vozili auta v top 10 v C segmentu, to asi ne...No a to, že z těch 2000 Fordů je většina Focus jen potvrzuje to co říkám, statistiky prodejů v ČR v C segmentu jsou ovlivněny poměrně hodně.
Takže je to jasné, jsi prodejce. Takové akce se dělají přesně pro ně. Takže kolik ti platí za tyhle příspěvky? Nebo to bereš jako vlastní motivaci a čekáš, že se někdo chytne.
Mám co dočinění s prodejem aut, ale prodejce nejsem.... 😊)) A mimochodem nejsem zaslepený Hyundaista...to rozhodně ne...nová i30 je první model, který si idvažuji přirovnávat ke Golfu a povyšovat nad ostatní konkurenci...u jiných modelů Hyundai bych si to aktuálně nedovolil, protože na takové úrovni ještě nejsou...i30 již však ano.
Tyhle akce jsou typické pro každého distributora. Pozvou si své prodejce na akci před zahájením prodeje aby mohli pak lépe svého zákazníka přesvědčovat, upozorní na nedostatky ostatních a pak to tak vypadá. Klasika.
i30 si rád projedu, jakmile bude k dostání, ale tyhle reakce o překonání konkurence jsem slyšel i u i40 a ejhle, zázrak se nekonal, takže zatím mě i30 dělá klidným. A bylo by smutné, kdyby značka, která chce konkurovat zavedenému mainstreamu představila nové auto na trh, které by nebylo stejně dobré než o 3-4 roky starší konkurence.
i30 si rád projedu, jakmile bude k dostání, ale tyhle reakce o překonání konkurence jsem slyšel i u i40 a ejhle, zázrak se nekonal, takže zatím mě i30 dělá klidným. A bylo by smutné, kdyby značka, která chce konkurovat zavedenému mainstreamu představila nové auto na trh, které by nebylo stejně dobré než o 3-4 roky starší konkurence.
i40 je dobré auto, bohužel to import zabil hned z kraje cenou. V konkurenci, která panuje v D segmentu má i40 malé šance. Teď přišla 100k sleva, ale je to dost pozdě a zase bude chvíli trvat něž to lidi vstřebají. Na druhou stranu si myslím, že se najdou lidé, kteří raději zvolí i40 oproti např. Passatu či Mondeu, když už je teď ten cenový rozdíl podstatně větší. Doteď to byla utopie, s tímto cenovým rozdílem si myslím se situace trochu mění...uvidíme.
S tím souhlasím, jen bych dodal, že možná krom ceny mu chybí silnější motor.
A ta cena i30 je hned ze startu dost vysoká. Může dojít ke stejnému výsledku jako s i40. Podle mě stačilo dát i30 za 295t včetně klimatizace a i rádia bez USB a hned by to nalákalo lidi a třeba Megane by přicházel o více zákazníků, takhle to nepůjde.
A ta cena i30 je hned ze startu dost vysoká. Může dojít ke stejnému výsledku jako s i40. Podle mě stačilo dát i30 za 295t včetně klimatizace a i rádia bez USB a hned by to nalákalo lidi a třeba Megane by přicházel o více zákazníků, takhle to nepůjde.
U té i30 to udělali schválně, nechtěli i30 shodit cenou. To auto je skutečně hodně dobré a zaslouží si alespoň na začátku cenovku takto vysoko. Chápu, že v ČR stále image značky je vnímána tak, že nakonec bude muset být cena níž, aby se prodávalo, ale toto se postupně částečně mění a čím dál více lidí začíná Huyndai brát jako plnohodnotnou značku a je ochotno si za produkt a nově i služby s tím spojené zaplatit víc.
Ještě k i40, je jasné, že na 2,0 ten motor nemá (doufám, že pomůže 1,7 s dvěma turby co má přijít), na druhou stranu na normální ježdění a předjetí to bohatě stačí. Taky jsem kdysi autem jezdil jako závodník, ale teď se stejně není kam hnát (ono to ani na našich silnicích a provozu nejde) a málokdy člověk využívá 100% výkonu...tím nechci popřít to, že je ta 1,7 CRDI slabší než to co nabízí konkurence. Ve všech ostatních ohledech se ale dost vyrovnala a dohnala ztrátu.
Ještě k i40, je jasné, že na 2,0 ten motor nemá (doufám, že pomůže 1,7 s dvěma turby co má přijít), na druhou stranu na normální ježdění a předjetí to bohatě stačí. Taky jsem kdysi autem jezdil jako závodník, ale teď se stejně není kam hnát (ono to ani na našich silnicích a provozu nejde) a málokdy člověk využívá 100% výkonu...tím nechci popřít to, že je ta 1,7 CRDI slabší než to co nabízí konkurence. Ve všech ostatních ohledech se ale dost vyrovnala a dohnala ztrátu.
Zavádění cen na trh chápu, otázkou je, jestli se to podaří trefit správně. Tady se uvidí za pár měsíců dle statistik.
V ČR a na SK vidím naopak největší renomé H/K z celé Evropy, možná ještě Itálii, ale třeba v Německu a jinde ještě pořád ne.
Jo, ono by stačil, ale i40 je na dálnice, má trochu kratší převody, což je na škodu pro tenhle typ auta a hlavně ta cena za 1,7 odpovídá ceně za 2,0 u konkurence. Z druhé strany je pravda, že zase je lepší než třeba 1,6 TDI v Passatu nebo 1,5 dCi v Laguně nebo i 1,6 HDI v C5, to o hodně... porovnatelný motor se hledá těžko, leda by se do Laguny začal dávat 1,6 dCi, ale ten nebude, to až v další generaci.
V ČR a na SK vidím naopak největší renomé H/K z celé Evropy, možná ještě Itálii, ale třeba v Německu a jinde ještě pořád ne.
Jo, ono by stačil, ale i40 je na dálnice, má trochu kratší převody, což je na škodu pro tenhle typ auta a hlavně ta cena za 1,7 odpovídá ceně za 2,0 u konkurence. Z druhé strany je pravda, že zase je lepší než třeba 1,6 TDI v Passatu nebo 1,5 dCi v Laguně nebo i 1,6 HDI v C5, to o hodně... porovnatelný motor se hledá těžko, leda by se do Laguny začal dávat 1,6 dCi, ale ten nebude, to až v další generaci.
Takže někdo ze zastoupení Hujandéé, že? :no:
Já myslím, že je to jedno Bobe. Popisuju tady svoje pocity z i30 v porovnání s konkurencí. Vy máte jiný názor a proto o tom diskutujeme. To kde pracuju nebo kde pracuješ ty je přeci úplně jedno. Ano pokud budu jako Topper apod. kteří zaslepeně niči vše ostatní kromě Hyundai, tak si obranu postavte na tom co dělám, ale nemyslím si, že bych dnes nebo kdykoli jindy napsal cokoli v afektu z toho co dělám. Kromě i40 a nové i30 bych si Hyundai nikdy nekoupil (možná protože vím co jsou zač)...
Dobrá, souhlas, aspoň přiznáš barvu, jsou tu i tací, co to neudělají.
Z druhé strany bych ještě trochu brzdil s tou novou i30, ještě je brzy na hodnocení jiné než třeba ze svezení. A hlavně, ví se jestli bude i nějaký motor v benzínu s turbem kolem cca 120 kW a výše a jestli bude i podobně výkonná naftová varianta? Třeba ta 1,7 CRDi je výborná, pro i40 podle mě nedostačující, ale s i30 by tvořila skvělou konkurenci pro třeba 1,6 dCi nebo 2,0 TDI.
Z druhé strany bych ještě trochu brzdil s tou novou i30, ještě je brzy na hodnocení jiné než třeba ze svezení. A hlavně, ví se jestli bude i nějaký motor v benzínu s turbem kolem cca 120 kW a výše a jestli bude i podobně výkonná naftová varianta? Třeba ta 1,7 CRDi je výborná, pro i40 podle mě nedostačující, ale s i30 by tvořila skvělou konkurenci pro třeba 1,6 dCi nebo 2,0 TDI.
Tuším, že ke konci roku má přijít 1,6 TGDI (něco kolem 120kW). S dieslem problém není, i ta minulá i30 měla 1,6 CRDi 85 nebo 94kw (tu nejslabší 66 nehodnotím) a to si myslím byly hodně povedené motory. Ty zůstávají i v nové i30 a budou s ní cvičit stejně dobře jako s předchozí verzí.
Jasně, může se stát cokoli, ale ty první dojmy a pocity (už jsem s autem najezdil přes 400km) jsou lepší něž byly mé očekávání.
V ČR bude mít i30 samozřejmě problém se zůstatkovou hodnotou (ta je u německé konkurence pořád lepší, u Škodovky je výhoda vyšší zůstatkové ceny lehce snižována tím, že těch aut je v bazarech tolik, že prodej za vyšší cenu trvá hrozně dlouho)
Jasně, může se stát cokoli, ale ty první dojmy a pocity (už jsem s autem najezdil přes 400km) jsou lepší něž byly mé očekávání.
V ČR bude mít i30 samozřejmě problém se zůstatkovou hodnotou (ta je u německé konkurence pořád lepší, u Škodovky je výhoda vyšší zůstatkové ceny lehce snižována tím, že těch aut je v bazarech tolik, že prodej za vyšší cenu trvá hrozně dlouho)
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
... dnes jsem novou i30 potkal naživo cestou do Budějovic a musím říct, že vypadá výrazně hůř než na fotkách (světle modrá metla). Přední část s dvojitou chromovanou bradou a velikou tlamou vypadá hodně lacině ;-\ Ze zadu dobrý, bok dobrý. Naživo mě to fakt zklamalo 😒
Jak tady čtu různé příspěvky, tak jako velký argument proti je cena. Za základ 290 tis. Kč je dle místních diskutujících hodně. Když se na trh uváděla minulá generace, stál základ 345 táců , viz. [odkaz] Ještě nedávno tolik stála O II Tour s příšernými černými plastovými kryty zpětných zrdcátek, nuzným interiérem a motorem pro důchodce a všichni se tu rozplývali, jak je to levné. Inu, trochu objektivity. Je to novinka a za pár měsíců určitě dorazí i osekaná Start s přípravou na rádio bez klimy za 250 a také klesnou ceny ostatních verzí.
Je rok 2012, když příšla i30 na trh, tak byl tuším rok 2007, takže se na to dívej optikou dneška a dnes je základ mít v autě klimatizaci.
Ten odkaz mi nejde, ale v roce 2007 stál třeba pětkový Golf podstatně více, než dnes šestkový a lépe vybavený. Dnes je jiná "cenová" doba (krize a šrotovné udělaly taky svoje), je potřeba srovnávat tehdejší ceny/výbavu s cenami/výbavou tehdejší konkurence a dnešní ceny/výbavu s cenami/výbavou dnešní konkurence, nebo-li srovnat jejich rozdíly.. 😉
Roaulte, nevim jake official ceniky mas ty, ale tady je zdechla stara 1,4ka za vic nez 320... takze to TSI asi nebude levnejsi...
[odkaz]
[odkaz]
Beekeyi, ty jsi asi u VW nikdy nebyl, viď? VW má trochu jinou strategii, nenabízí na první pohled levné Golfy za 250t Kč na každém billboardu, protože mu jde o image, ale má ceníkové ceny a pak ceny reálné, které tady jsou pro konkurenceschopnost😒br />
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Ty wo.., vždyť je to úplné holátko 😲 😲 😢 To někdo kupuje??? :no:
Co je holátko? Má to tempomat, automatickou dvouzonovou klimatizaci, Alu kola, mlhovky, el. okna i zrcátka atd. A to za 315t Kč, za ty peníze stejně vybavenou i30 nekoupíš.
Nebo ti příjde ta za 290t v základu bez klimy lépe vybavená? Četl jsi vůbec ten článek pod kterým diskutujeme?
Nebo ti příjde ta za 290t v základu bez klimy lépe vybavená? Četl jsi vůbec ten článek pod kterým diskutujeme?
Zaujimava debata - zjavne tu mnohym ta i30 nedava spavat.
Na tuto informaciu som cakal a musim povedat, ze som prijemne prekvapeny. Cena je na nove auto primerana. Pojdem sa urcite zviest - kedze rad hodnotim po osobnej skusenosti a nie ako mnohi tu pritomni z 3 obrazkov z internetu. Dufam, ze slovenska cena nebude viac ako 12 500 aj s klimou.
Ked prisla prva generacia i30 vsetci sa smiali a dnes je to vazny konkurent silnej trojke VW, Ford, Opel - i30 je 6.te najpredavanejsie auto v C-segmente v EU a v CR/SR v prvej 3-ke. Nova generacia sa urcite posunie dalej.
Jasne ze Golf s jeho 35 rocnou historiou zostane este dlho neohrozeny - pockajme este 5-7 rokov a vsetko moze byt uplne inak.
Inak posledne tyzdne zacinam vidavat na cestach viac a viac i40-tok- uvidime ako dopadne ked sa rozbehne sedan (to mohol by jeden z handicapov oproti zavedenym hracom)
Na tuto informaciu som cakal a musim povedat, ze som prijemne prekvapeny. Cena je na nove auto primerana. Pojdem sa urcite zviest - kedze rad hodnotim po osobnej skusenosti a nie ako mnohi tu pritomni z 3 obrazkov z internetu. Dufam, ze slovenska cena nebude viac ako 12 500 aj s klimou.
Ked prisla prva generacia i30 vsetci sa smiali a dnes je to vazny konkurent silnej trojke VW, Ford, Opel - i30 je 6.te najpredavanejsie auto v C-segmente v EU a v CR/SR v prvej 3-ke. Nova generacia sa urcite posunie dalej.
Jasne ze Golf s jeho 35 rocnou historiou zostane este dlho neohrozeny - pockajme este 5-7 rokov a vsetko moze byt uplne inak.
Inak posledne tyzdne zacinam vidavat na cestach viac a viac i40-tok- uvidime ako dopadne ked sa rozbehne sedan (to mohol by jeden z handicapov oproti zavedenym hracom)
Aha, takze panovi to prijde stejny porovnavat auto z vyroby, nakonfigurovane, at uz jde jen o barvu, a skladovej vuz...
Snad nikdo jinej nenabizi skladovky, jen VW vid...? >😁
Snad nikdo jinej nenabizi skladovky, jen VW vid...? >😁
A co to je?1,2 TSI je co?TDI? >😁
Samozřejmě nakonfigurovat si můžeš, i tak dostaneš slevu, ony ty pakety jsou v akci tak či tak. Stačí si projít ceník. Jenže v 378 kusech na skladu VW si dokážeš vybrat i barvy a výbavu tak, že je to asi jako konfigurovatelnost u Korejce.
A pak je tady druhá stránka věci, pokud se podíváš na oficiální ceník Hyundaie i30 a na ceny skladovek, tak tam opravdu rozdíly i ve výši cca 100t Kč nejsou, takže je jasné, že někde se slevuje více a někde méně.
Samozřejmě nakonfigurovat si můžeš, i tak dostaneš slevu, ony ty pakety jsou v akci tak či tak. Stačí si projít ceník. Jenže v 378 kusech na skladu VW si dokážeš vybrat i barvy a výbavu tak, že je to asi jako konfigurovatelnost u Korejce.
A pak je tady druhá stránka věci, pokud se podíváš na oficiální ceník Hyundaie i30 a na ceny skladovek, tak tam opravdu rozdíly i ve výši cca 100t Kč nejsou, takže je jasné, že někde se slevuje více a někde méně.
tyve, jasneze jsem si toho vsiml, nejdriv jsem si myslel ze to byla 1,4ka, ale az po pridani prispevku jsem se jeste jednou podival na ty odkazy. Kazdopadne, je to porad cca na stejne urovni jako cena i30ky.
Ale az budou za 3-4 mesice mit skladovky i u hyundaie, tak pak vytahnes co, 2 letyho golfa, s 15t km?
😉
A jestli tam nejsou tak vysoke slevy, to muze byt i tim, ze tam maji malo vozu v plne palbe.
Ale az budou za 3-4 mesice mit skladovky i u hyundaie, tak pak vytahnes co, 2 letyho golfa, s 15t km?
😉
A jestli tam nejsou tak vysoke slevy, to muze byt i tim, ze tam maji malo vozu v plne palbe.
Skladovky jsou vždy takové, které se nejvíce kupují. Takže alespoň jde vidět, které Golfy fičí. Ale to platí i jinde. I30 teď byly na skladě hlavně v Tricoloru, ale to bylo tím, že nic jiného nebylo ani v ceníku >😁
Golf nemusí nutně být za stejné peníze jako i30 aby byl důvod k jeho koupi, však to jde vidět pořád, že i za vyšší cenu se prodává lépe.
Golf nemusí nutně být za stejné peníze jako i30 aby byl důvod k jeho koupi, však to jde vidět pořád, že i za vyšší cenu se prodává lépe.
No jo, do neceho musely nacpat vsechny objednane soucastky od dodavatelu, Ale zas trikolor asi i melo vsechno co vetsina lidi potrebuje.
Ano porovnavani neni jen o cene, a u golfu muzes argumentovat skoro vsude s prestizi v teto tride, ale prijde mi, ze ta hraje roli jen pro lidi, pro ktere je to nedosazitelne auto, pro kupce, s prachama, rozhodujou jine veci, bud chce golfa, a prachy neresi, nebo nema duvod se rozhodovat pro golfa a jen kvuli image vyhodit tech 25-30 tacu navic, Nebo se jim zda byt golf malej, nudnej, cokoli to muze byt, myslim si, ze v kompaktni kategorii dnes tezko najdes vylozene spatne auto, a to, ze pod clankem co ma cokoli spolecneho s 'hnujdajem', neboli "handeeej", nebo jakkoli je to in ten Hyundai nazyvat svedci jen o tom, ze ten pokrok uz vidi hodne lidi, nekomu nici idealy, a predstavy o nezmenitelnosti automobilovych pomeru, priznej si to, vetsina lidi nema rad zmeny, a hyundai od vstupu na Evropsky trh, kazdym novym modelem jen roste a to v lidech typu BOB, guttalax vyvolava jiste reakce a prispevky, ktere pred 10-15 lety nebylo nutne filtrovat, vsichni meli hyundaie a kiu za levne asijske sunty ale ted uz se to utoceni na hyundai jen potvrzuje, ze neni koure bez ohne...
Ano porovnavani neni jen o cene, a u golfu muzes argumentovat skoro vsude s prestizi v teto tride, ale prijde mi, ze ta hraje roli jen pro lidi, pro ktere je to nedosazitelne auto, pro kupce, s prachama, rozhodujou jine veci, bud chce golfa, a prachy neresi, nebo nema duvod se rozhodovat pro golfa a jen kvuli image vyhodit tech 25-30 tacu navic, Nebo se jim zda byt golf malej, nudnej, cokoli to muze byt, myslim si, ze v kompaktni kategorii dnes tezko najdes vylozene spatne auto, a to, ze pod clankem co ma cokoli spolecneho s 'hnujdajem', neboli "handeeej", nebo jakkoli je to in ten Hyundai nazyvat svedci jen o tom, ze ten pokrok uz vidi hodne lidi, nekomu nici idealy, a predstavy o nezmenitelnosti automobilovych pomeru, priznej si to, vetsina lidi nema rad zmeny, a hyundai od vstupu na Evropsky trh, kazdym novym modelem jen roste a to v lidech typu BOB, guttalax vyvolava jiste reakce a prispevky, ktere pred 10-15 lety nebylo nutne filtrovat, vsichni meli hyundaie a kiu za levne asijske sunty ale ted uz se to utoceni na hyundai jen potvrzuje, ze neni koure bez ohne...
Pokud je pro někoho kompaktní hb opravdu "malý", tak si logicky koupí kombíka, nebo rovnou střední třídu. Určitě si nevybere jiný kompaktní hb s o něco málo větším rozvorem/délkou. Navíc v takové Astře je v kabině objektivně (měřitelně) méně místa, než v Golfu s menším rozvorem/délkou (což je třeba naopak ve městě, nebo při parkování nesporná výhoda). Rádoby argumentace, že je Golf na kompaktní hb malý je směšná, ale když se na nějakém autě hledají chyby hodně špatně, je dobrý i neargument... Nejen prodeje Golfu jsou jasnou odpovědí na to, jak je Golf (v rámci své třídy) "malý a nudný"... 😉
P.S. Ano, Hyundai/Kia začíná být (a poměrně rychle) velmi rovnocenným partnerem pro evropský meinstream, ale do nějakého krále (viz topper apod.) má stále dost daleko, nic víc, nic méně... To nejtěžší má stále před sebou a jak dnes v Evropě dopadá většina někdejších, na tomto trhu velmi nadějných, japonských automobilek, se obecně dobře ví...
P.S. Ano, Hyundai/Kia začíná být (a poměrně rychle) velmi rovnocenným partnerem pro evropský meinstream, ale do nějakého krále (viz topper apod.) má stále dost daleko, nic víc, nic méně... To nejtěžší má stále před sebou a jak dnes v Evropě dopadá většina někdejších, na tomto trhu velmi nadějných, japonských automobilek, se obecně dobře ví...
Ale jo vybere, nebo snad velikost pro tebe znamena jen velikost kufru? hb, kompakt, kde si sednes do zadu, umela to 307ka, umi to pro nekoho nepochopitelne civic, vsechno ale golf to neumi ani ted... To ze nekdo chce prostornejsi auto, ale nechce mit hnusnou * a velikej kufr se vazne tezko pochopi...
Ale kdyz podle tebe prodeje golfu vypovidaj o dostatecne velikosti auto pro nektere lidi, tak se asi nemame o cem bavit. Treba strejda jako 5letej si rikaval bude mit jednou folcvagena, a pak si koupil ojetyho golfa III, tak po nekolika letech golf IVku, v te dobe byla 307ka o dve cisla vetsi a pohodlnejsi, ale budiz, s velikosti a prostorem se nic moc neudelalo ani v dalsich generacich, je porad stisnenejsi nez konkurence. Ale tak byl to splnenej klukovskej sen, kterej skoncil zavadou motoru, nakladnim servisem, ale nakonec stejne zustal u passatu v kombajnu, protoze je to VW... >😁 Jak vis presne z jakych duvodu si clovek koupi prave toho golfa? CO panicky, co znaj jedinej kompakt v nepremiovych vodach? Tech ja znam hodne, a mohl bych pokracovat, samozrejme, ja to VW neberu, je to prave zasluhou historie golfu, ale prodejnost a rozmery teda nemaj nic spolecnyho...
A co se japonskych automobilek tyce, kvalita tam porad je, jen nenabizi vsechno ve vsech kategoriich. A s vybavou a balickama je to taky kapitola sama pro sebe, nekdo je na priplaceni i za vzduch v kabine a poklice, a nekdo bere 'zaklad' v podani hondy, nebo premiovem segmentu v podani lexusu/infiniti...
Ale kdyz podle tebe prodeje golfu vypovidaj o dostatecne velikosti auto pro nektere lidi, tak se asi nemame o cem bavit. Treba strejda jako 5letej si rikaval bude mit jednou folcvagena, a pak si koupil ojetyho golfa III, tak po nekolika letech golf IVku, v te dobe byla 307ka o dve cisla vetsi a pohodlnejsi, ale budiz, s velikosti a prostorem se nic moc neudelalo ani v dalsich generacich, je porad stisnenejsi nez konkurence. Ale tak byl to splnenej klukovskej sen, kterej skoncil zavadou motoru, nakladnim servisem, ale nakonec stejne zustal u passatu v kombajnu, protoze je to VW... >😁 Jak vis presne z jakych duvodu si clovek koupi prave toho golfa? CO panicky, co znaj jedinej kompakt v nepremiovych vodach? Tech ja znam hodne, a mohl bych pokracovat, samozrejme, ja to VW neberu, je to prave zasluhou historie golfu, ale prodejnost a rozmery teda nemaj nic spolecnyho...
A co se japonskych automobilek tyce, kvalita tam porad je, jen nenabizi vsechno ve vsech kategoriich. A s vybavou a balickama je to taky kapitola sama pro sebe, nekdo je na priplaceni i za vzduch v kabine a poklice, a nekdo bere 'zaklad' v podani hondy, nebo premiovem segmentu v podani lexusu/infiniti...
Je teprve poledne a už si tak mimo? Píšu snad někde něco o velikosti kufru, který má zrovna Golf hb maximálně tak průměrný? Píšu doslova o velikosti kabiny, kde Golf žádnou výraznější slabinu nemá , rozhodně ani proti Civicu, který má právě naopak větší objem kufru (úspora prostoru k vůli jednoduché zadní nápravě)!
Prodejcovské pohádky jak se zkazilo VW jednomu strejcovi (Peugeot, nebo Hyundai se nikdy nekazí, že), co ho zrovna osobně znáš, si nech pro jednoduchší týpky...
Netahej kostlivce ze skříně, Golf 4 je dávná hisrorie a Golf 5 i 6 je za svou prostornost kabiny (nikoli objemu kufru v litrech), zvlášť vzhledem ke své vnější kompaktnosti, tradičně chválen, viz i vzpomínaný aktuální test v Autocaru (1. Golf 2. 1er, 3. Civic, 4. Focus).
Nikde jsem kvalitu japonců neřešil, ale pokud jsou podle tebe extra kvalitní, pak je to jen další důkaz, že podobná kvalita (sama o sobě) na evropském trhu prostě stačit nemusí, což je další varovný signál pro Hyundai/Kia a jeho případné přehnané očekávání od evropského trhu...
Prodejcovské pohádky jak se zkazilo VW jednomu strejcovi (Peugeot, nebo Hyundai se nikdy nekazí, že), co ho zrovna osobně znáš, si nech pro jednoduchší týpky...
Netahej kostlivce ze skříně, Golf 4 je dávná hisrorie a Golf 5 i 6 je za svou prostornost kabiny (nikoli objemu kufru v litrech), zvlášť vzhledem ke své vnější kompaktnosti, tradičně chválen, viz i vzpomínaný aktuální test v Autocaru (1. Golf 2. 1er, 3. Civic, 4. Focus).
Nikde jsem kvalitu japonců neřešil, ale pokud jsou podle tebe extra kvalitní, pak je to jen další důkaz, že podobná kvalita (sama o sobě) na evropském trhu prostě stačit nemusí, což je další varovný signál pro Hyundai/Kia a jeho případné přehnané očekávání od evropského trhu...
"Nejen prodeje Golfu jsou jasnou odpovědí na to, jak je Golf (v rámci své třídy) "malý a nudný"... " takze ta prima umera, ktera podle tebe existuje mezi velikosti a prodejnosti je zase fama...?
Snazis se sice, ale marne, Golf je mensi nez konkurence, a kdyz nekdo chce vetsi prostor, ale nechce kombika, jelikoz kufr neni pro kazdeho tak dulezitej, tak si sahne po necem jinem. Ale tys tvrdil, ze ne, koupi si logicky kombika... kdyz si sam nepamatujes co pises, tak je to pak opravdu tezke s tou argumentaci.
Pohadky, nepohadky, to dokazovat nebudu ani nemusim, je to zbytecne, rekl jsem co jsem rekl, a to jestli tomu veris mi v podstate muze byt u *, ostatne internetovej golfohonic si nepripusti, ze by se neco takoveho mohlo stat, ze se posere golf.
Kazdopadne, jdem teda dal, nevim jak a kde se ti to povedlo vycist z meho prispevku, ale o tom, ze by se Peugeot nebo Hyundai nikdy nekazil jsem teda vazne nic nenapsal... ta nase 307ka se ***a nekolikrat, ale nikdy to nebyla zavada HDI, vzdy jen mensi veci se zamkem dveri, a problemy s elektronikou, takze se muzes uklidnit, na druhou stranu, s akcentem jeste z te prvni oble generace jsme meli zkusenost taky, 1996, po x letech a pres 350 t km to fungovalo bez jedine vazne zavady, a to zrovna v te dobe jeste byl hyundai vazne outsider...
Snazis se sice, ale marne, Golf je mensi nez konkurence, a kdyz nekdo chce vetsi prostor, ale nechce kombika, jelikoz kufr neni pro kazdeho tak dulezitej, tak si sahne po necem jinem. Ale tys tvrdil, ze ne, koupi si logicky kombika... kdyz si sam nepamatujes co pises, tak je to pak opravdu tezke s tou argumentaci.
Pohadky, nepohadky, to dokazovat nebudu ani nemusim, je to zbytecne, rekl jsem co jsem rekl, a to jestli tomu veris mi v podstate muze byt u *, ostatne internetovej golfohonic si nepripusti, ze by se neco takoveho mohlo stat, ze se posere golf.
Kazdopadne, jdem teda dal, nevim jak a kde se ti to povedlo vycist z meho prispevku, ale o tom, ze by se Peugeot nebo Hyundai nikdy nekazil jsem teda vazne nic nenapsal... ta nase 307ka se ***a nekolikrat, ale nikdy to nebyla zavada HDI, vzdy jen mensi veci se zamkem dveri, a problemy s elektronikou, takze se muzes uklidnit, na druhou stranu, s akcentem jeste z te prvni oble generace jsme meli zkusenost taky, 1996, po x letech a pres 350 t km to fungovalo bez jedine vazne zavady, a to zrovna v te dobe jeste byl hyundai vazne outsider...
Komu jde prímárně o velikost kufru, nebere si logicky kompaktní hb a komu o litry v kufru až tak moc nejde a chce opravdu kompaktní hb, tomu vnější rozměry Golfu naopak vyhovují a k tomu nemá s prostorem kabiny Golfu (na jeho třídu) žádný problém (viz můj příklad z Astrou větší zvenku, ale menší uvnitř, než Golf). Kdyby byl Golf relativně tak malý, nudný a poruchový, jak si marně přeješ, nemohl by se dlouhodoběji (za svoje ceny) tak dobře prodávat. Tvá představa, že jeho kupci jsou automasochysti a (nejen) v redakci AUTOCARU fandí Německu asi jako při fotbale, je docela dětinsky směšná... 😉
Ronaulte, nejsem si jkistý těma skladovkama...podle mě máš za 315 000 základ, a pokud chceš konkrétně toto vozidlo (první odkaz) tak si musíš připlatit paket Comfort za 32 700 a paket All in za 55 400Kč takže jsi na ceně 403 100Kč.
Pokud se pletu tak mě oprav, ale myslím si, že to tak je. Když je to skladovka, tak by přeci do příplatkové výbavy nepsali pak Comfort a All in, který není možné do skladovky domontovat, ta už ho musí mít.
Pokud se pletu tak mě oprav, ale myslím si, že to tak je. Když je to skladovka, tak by přeci do příplatkové výbavy nepsali pak Comfort a All in, který není možné do skladovky domontovat, ta už ho musí mít.
Pleteš se, ptal jsem se na tohle auto a bylo mi i nabídnuto. To, že je to příplatková výbava znamená, že už tam ty příplatky jsou. Jak bys jinak do skladovek vypsal, co má auto ve výbavě obzvlášť v takovém Golfu?
V tom případě si každý rozumný člověk koupí Golfa...za ty prachy je to super kauf...
Dokonce i za 300t to před vánoci šlo.
Nemyslím si, že každý rozumný člověk si jej musí koupit, je to super nabídka, ale ne pro každého a důvody se najdou.
¨TSI se nedá přestavět na LPG,resp. komplikovaně.
Golf se hodně krade, což hodně lidí odradí...
A pak je to hodně subjektivní... Ale pokud někdo chce spíše základní motorizaci v hatchbacku, tak je to jasná volba.
Nemyslím si, že každý rozumný člověk si jej musí koupit, je to super nabídka, ale ne pro každého a důvody se najdou.
¨TSI se nedá přestavět na LPG,resp. komplikovaně.
Golf se hodně krade, což hodně lidí odradí...
A pak je to hodně subjektivní... Ale pokud někdo chce spíše základní motorizaci v hatchbacku, tak je to jasná volba.
Golf se hodne krade. Či niekto si kúpi nové auto bez havarijnej poistky ? A tiež jazdí v zime na letných gumách, aby ušetril :no:
Bude karoserie nové i30 vyráběna ze speciálních materiálů dovážených přímo z Francie, které budou speciálně kontrolovány?
Tak to každopádně.., navíc se speciálně řízenou chemickou reakcí - laicky zvanou korozí. >😒]
Je to divné, ale asi na i30 používají plechy stejného původu jako Megane, což je podle prodejců Hjundééé vlastně Dacia... >😁
Je to divné, ale asi na i30 používají plechy stejného původu jako Megane, což je podle prodejců Hjundééé vlastně Dacia... >😁
Možná jsi to rozkryl... Z centrály Hyundaie vyšlo rozhodnutí, že to chce kvalitní antikorozní ochranu a ty mají francouzská auta po léta dobrou, stejně jako Německá zase něco jiného... A tak zavolali do Francie a vyžádali si ten jejich plech... A oni to vyřešili s francouzskou národní hrdostí😒br />
Oui, cestou do Bukuresti vám ve Vídni z našeho vlaku plechu pro Dacii odpojíme polovinu. >😒]
>😁 >😁 ... tak pevně doufám, že tomu bude podobně jako u i40, kde speciální porota speciálního ocenění EuroCarBody Golden Award 2011 speciálně ocenila využití speciální vysokopevnostní oceli a vylepšených spojů ve struktuře, díky nimž je... atd. 😉
P.S. A nebojte se, oni se s plechem a antikorozní ochranou ještě polepší... 😄
P.S. A nebojte se, oni se s plechem a antikorozní ochranou ještě polepší... 😄
"Jenom SAMOU CHVÁLU zasluhuje motor i30. K testu nastoupil turbodiesel 1.6 CRDi/94kW, který běží příjemně potichu a mnohem klidněji než objemově shodný agregát TDI v Golfu se 77kW. Ten by potřeboval zlepšit chování a přidat několik koní." - AUTOTIP 24/11 srovnání nové i30 s Golfem
>😁 :yes: i30!
>😁 :yes: i30!
A 1,4 mpi to je trhač asfaltu,každej měsíc nový gumy a čtvrtročně GO podvozku.Prober se.Ještě aby pomalu 20 kw nebylo znát.
A ty blbec sis koupil tu dýchavičnou jednačtverku... >😁
Mě by zajímalo koho napadlo srovnávat vrcholný diesel z i30 s druhým nejslabším v Golfu, proč se nesrovnávalo s GTD?
Mě by zajímalo koho napadlo srovnávat vrcholný diesel z i30 s druhým nejslabším v Golfu, proč se nesrovnávalo s GTD?
Rone, to s tím GTD není zrovna moc fér >😒] >😁 To je přece jen někde kousek nad běžnou produkcí a koupí si to málokdo 😉 Ale snad do i30 taky časem šoupnou výkonnější modely pro zlepšení image :-! Ale pokud to nebude mít hodně dobré jízdní vlastnosti, tak je to stejně zbytečné. V předchozím modelu se nejdražší motory skoro neprodávaly, takže pokud korejci oželí image výkonných aut, ale spokojí se s image kvalitního auta na což zatím sází (a spousta lidí jim to baští, ale je fakt že se hodně zlepšili) a "Made in Czech, což je ale logické brnkání na národnostní noty, mohou mít prodeje hodně slušné a dostanou se brzo mezi TOP 5 nejprodávanějších modelů v Evropě.
Majiteľ s GTI uvažuje o i30 ? Síce ako druhé auto do rodiny, ale aj tak. Hyundai momentálne nemá (i40, i30, veloster, genesis) hodne dobré jazdné vlastnosti, takže nekúpil by som to. Že to je kvalita dokumentuje iba autobild. Nikdy neverím štatistikám (autobild, TUV) a spolieham sa na vlastnú skúsenosť. Bohužiaľ stará i30 je čo sa týka jazdy nič moc (vlastná skúsenosť). Hovorilo sa o úmyselnom poškodzovaní áut v Nošoviciach, pretože ľudia nezarábali ako v Škodovke, ale aj o lenivosti, kde montér sa vysral urobiť svoju prácu, pretože linka išla rýchlo a nechcel ju pri nedokončenej práci prerušiť. To znamená, nedotiahnuté spoje a pod. Kamošovi po 300 km "vyprchala" chladiaca kvapalina. V servise skonštatovali, že nedotiahnutá hadica. To bude tá kvalita autobildu 2010, 2011.
Možno nenáročnému majiteľovi, ktorý 15 rokov mal felíciu vyhovuje, ale bežnému užívateľovi nie. Hovorím za seba, nový i30 by som nekúpil. Základná cena dobrá, príplatková výbava nula, pakety katastrofálne.
Pozri si [odkaz]
Možno nenáročnému majiteľovi, ktorý 15 rokov mal felíciu vyhovuje, ale bežnému užívateľovi nie. Hovorím za seba, nový i30 by som nekúpil. Základná cena dobrá, príplatková výbava nula, pakety katastrofálne.
Pozri si [odkaz]
Zrovna Genesis se šestiválcem ve většině testů hodně chválí, ale já bych si ho asi taky nekoupil. U sportovního auta (zvláště kupátka pro zábavu o víkendech či při výletech do Alp) asi stále očekávám nějakou závodní historii. Navíc se mi moc nelíbí. Ale právě proto abych si mohl dopřát takové zábavné auto (např. Subaru BRZ, Toyota GT-86, lehce jetý Nissan 370Z, či jetého Caymana S - vše kolem +-800T), musím někde ušetřit, takže pokud bude cenový rozdíl mezi Golfem a i30 znatelný, jako že bych se divil kdyby nebyl, tak jsem ochoten slevit ze svých nároků a na denní ježdění si koupit klidně i novou i30, nebo jetého Focuse II :-! No uvidíme... Hlavně aby i30 měla o hodně lepší řízení než přeposilovaná první generace >😒]
Ako druhé auto by som kúpil polo, možno fiestu, ale H/K mi nepríde ako adekvátna alternatíva. Jedine záruka hovorí v ich prospech, ale aj to je vec diskutabilná. Stačí si prečítať záručné podmienky. Takmer nič neuznajú na záruku.
Prajem veľa šťastia pri výbere nového auta. Snáď sa rozhodneš správne.
Prajem veľa šťastia pri výbere nového auta. Snáď sa rozhodneš správne.
Máš pravdu, že o Polo a Fiestě taky přemýšlím, ale protože tím autem jezdím občas i na služebky, tak takovým malým autem jezdit po dálnici je za trest. Mám s tím své zkušenosti a pod rozvor přibližně 250cm bych šel fakt nerad (jedničková kokta má 251cm, Golf a Kokta II má 258cm, Focus a i30 265cm). Na tom kodrcání je každých pár cenťák hodně znát. Hodně jsem za posledních pár let najezdil po služebkách s Fabií I a také II, Oktávkou II, 5 letstarým Passatem, ale taky předchozím Mondeem či několikrát Focusem II a mým předchozím C-MAXem. Když jede člověk malým autem typu Fabia, je z toho celej utahanej. Z Golfu vylezu po pár hodinách za volantem celkem v pohodě, je to dané i vylepšeným odhlučněním a menším hlukem uvnitř auta 😄 :yes:
Nechcem Ťa odrádzať, postrehol som vo viacerých topicoch, že uvažuješ o i30, ale ja by som si to na Tvojom mieste rozmyslel. Môžeš čakať preposilované riadenie, tvrdý podvozok, veľmi citlivú spojku, motor uškrtený emisiami a maximom Nm pri 4850 ot. Navyše riskuješ, ze auto kým príde z Nošovíc do showroomu, tak zhrdzavie >😒]
Mě je jedno, co je fér z tvého pohledu nebo není, prostě vtestu postaví základní motoriaci proti vrcholné a tváří se jako nic. Je to jako test Fabie RS proti Polu HTP a budeme se divit, že to Polo jede pomaleji. 8-s
Ale rozumný člověk se tomuto nediví a dobře ví, že tohle se srovnávat nedá. Vždy musíš srovnávat srovnatelné 😉 😄 A pokud tady někdo argumentuje takto slabě, je to jeho problém >😒] >😒]
1,6 94 kW sa bude ponúkať iba pol roka a potom ho automobilka stiahne z predaja. 2 roky sa nedá na SK kúpiť nič iné ako benzín 1,4 80 kW. Úplne zmizla z predaja 1,6 benzín aj diesel. U nás sa nikdy 94 kW D ani nepredával. Ani nehovorím o 2,0 CVVT alebo 2,0 CRDi. Dízlak stál pri uvedení na trh 720 tisíc korún. Za tú prehnanú cenu ho nikto nechcel, tak ho stiahli z ponuky. Ten chorý kórejský marketing nikdy nepochopím.
Stačí mi základ, ale slabšie vidím a väčšinou jazdím po tme. Mojou prioritou sú xenony. Tu je kameň úrazu. Iba lepšie svetlá, nepotrebujem vyhrievaný volant ani sedačky, kožený interiér už vôbec nie. Nastavené pakety sú nezmyselné. Pre jednu položku si priplatiť 100 tisíc korún za veci, ktoré nepotrebujem ? Nechcem rádio s usb, stačí mi manuálna klíma, aj parkovacie senzory by som oželel, hoci sú fajn a zvykol som si na ne.
Pozeral som cenník VW. xenony u pola 706 eur, u golfu 1493 eur. Čo je dôležité,dá sa priplatiť od ZÁKLADU !!! Nie nezmyselný paket s najvyššou výbavou. Podobný problém ako u i40. Touto politikou hyundai stratí veľa zákazníkov (vrátane mňa).
Stačí mi základ, ale slabšie vidím a väčšinou jazdím po tme. Mojou prioritou sú xenony. Tu je kameň úrazu. Iba lepšie svetlá, nepotrebujem vyhrievaný volant ani sedačky, kožený interiér už vôbec nie. Nastavené pakety sú nezmyselné. Pre jednu položku si priplatiť 100 tisíc korún za veci, ktoré nepotrebujem ? Nechcem rádio s usb, stačí mi manuálna klíma, aj parkovacie senzory by som oželel, hoci sú fajn a zvykol som si na ne.
Pozeral som cenník VW. xenony u pola 706 eur, u golfu 1493 eur. Čo je dôležité,dá sa priplatiť od ZÁKLADU !!! Nie nezmyselný paket s najvyššou výbavou. Podobný problém ako u i40. Touto politikou hyundai stratí veľa zákazníkov (vrátane mňa).
To je divné, tady v ČR se pokud vím motor 1,6 benzín bez problémů prodával a co já vím, tak se jich neprodá málo >😒]
Že by na Slovensku byla méně náročná klientela? 8-s
To že jsou Xenony až v nejvyšší výbavě s kůží mě taky hodně vadí, dal bych je už od druhé nejvyšší, nebo do menšího paketu. Ale je pravda, že auto s Xenonama by vypadalo hodně zvláštně bez kůží potaženého volantu (fuj, do už nikdy nechci bez kůže), možná i bez parkovacích čidel. Asijci to tak ale prostě mají. Někomu to vyhovuje, někomu ne. Ale zlevňuje to cenu a počet možných modelů, takže v rámci tlaku na cenu to chápu.
Že by na Slovensku byla méně náročná klientela? 8-s
To že jsou Xenony až v nejvyšší výbavě s kůží mě taky hodně vadí, dal bych je už od druhé nejvyšší, nebo do menšího paketu. Ale je pravda, že auto s Xenonama by vypadalo hodně zvláštně bez kůží potaženého volantu (fuj, do už nikdy nechci bez kůže), možná i bez parkovacích čidel. Asijci to tak ale prostě mají. Někomu to vyhovuje, někomu ne. Ale zlevňuje to cenu a počet možných modelů, takže v rámci tlaku na cenu to chápu.
Těm, co jsou zde nadšení z I30 bych chtěl přátelsky poradit, ať vemou za podobné peníze golfa. Nepoznají to třeba hned, ale určitě si položí po pár měsících otázku, jestli toho golfa raději neměli vztí. Majitelé golfa se takto opačně většinou neptají. A to říkám jako majitel skvěle jezdícího focuse (viz. recenze na mém profilu). Ale přeci jenom Golf s motory TSI je tišší auto, a při dnešních cenách benzínu se s nimi dá jezdit úsporněji než s atmosférou. Kdybych nepotřeboval tenkrát aktuálně combi, tak dnes bych se přiklonil k tomu golfu.
Pokud bych se na to podíval stylem, že hledám levné auto lehce přes 300 tisíc s benzínovým motorem nad 100 koní, klimou a šestikvaltem, tak to nejsou "podobné peníze" 8-s 😲 Ale taky netvrdím, že Golf není o kus lepší a při následném prodeji po pár letech se ti ten rozdíl částečně nezmenší... Případné problémy s kvalitou ti pokryje záruka (pro ty co argumentují horší kvalitou, ale nebude to žádný velký propastný rozdíl, problémy se najdou všude), na většinu věcí platí, stejně jako mám nyní 5 let záruku u Golfa (dokoupil jsem prodloužení o 3 roky). Na všechny věci ti samozřejmě neplatí ani u toho Golfa...
Pro někoho může být ještě varianta ke zvážení v této cenové kategorii 330 tisíc taky Toyota Auris, nyní v akci s 1.6 a šestikvaltem za 315 litrů. Ale je taková nijaká, nudná, nevýrazná 😒
Pro někoho může být ještě varianta ke zvážení v této cenové kategorii 330 tisíc taky Toyota Auris, nyní v akci s 1.6 a šestikvaltem za 315 litrů. Ale je taková nijaká, nudná, nevýrazná 😒
Odvážným a nadčasovým designem, kvalitou použitých materiálů, prostorem velmi povedené auto. Doufám že jen neklame tělem a majitelé nebudou časem zklamání. No to ukáže čas 😉
Odvážným a nadčasovým designem, kvalitou použitých materiálů, prostorem velmi povedené auto. Doufám že jen neklame tělem a majitelé nebudou časem zklamání. No to ukáže čas
Myslím si, že srovnávat objemy zavazadlového prostoru stylem - Hyundai i30 se sadou na opravu pneu a Ford Focus s plnohodnotnou rezervou, která je za příplatek a moc lidí si ji asi neobjedná je přinejmenším matoucí a nesolidní. A dále, připlácet v dnešní době za rádio s CD a klimatizaci v nižší střední třídě, to si připadám, že nás Korejci mají za blbce ! Pak už Hyundeee, nebo jak se to má korejsky vyslovovat, zas tak zajímavý není. Je to můj názor, Váš může být jiný, na to máme právo.
S litrama v kufru se dá různě kouzlit (viz ta rezerva), ale naživo mě zklamala hloubka kufru nové i30, která je už na první pohled menší, než hloubka kufru v Golfu s předním pohonem, ale největší největší slabinu nové i30 vidím při nasedání na zadní sedadla, kdy hrozí úder do hlavy i průměrně vzrostlým dospělým jedincům, přitom ale po "prolezení" hlavou dovnitř je na hlavy vzadu místa už dost, takže je to vlastně trochu zbytečný, ale přesto nepříjemný problém.
Celková prostornost je přibližně na úrovni Golfu, takže argument nějakého zvlášť velkého auta (na svou třídu) je spíš mimo. Proti staré i30 je to ale velký skok dopředu v kvalitě zpracování a materiálů v interiéru. Vnitřek je dost inspirován novým Focusem (přístrojovka, palubka), výklopné logo v pátých dveřích se zabudovanou couvací kamerou je neskryktě obšlehlé od Golfu, škoda, že od něj podobně neokopírovali i skrytou anténu rádia, ten tlustý klacek na střeše i30 vypadá hůř, než běžná střešní prutovka.
Rozteklost (nejen) zadních světel do boku karoserie také připomíná Focus III hb, ale u i30 to vypadá určitě přijatelněji. Zezadu je i 30 nejpovedenější (tvar světel přímo zezadu připomíná A1čku), zepředu vadí kýčovitá "výplň" velké masky a zboku zlom v oblasti přechodu mezi předním blatníkem a dveřma. Celkově ale bude design nové i30 lákat mnohem! víc, než u předchozí generace, na druhou stranu je podobný nový Ceed designově celkově povedenější/čistší.
Zatím jsem ale s novou i 30 nejel, takže konečný verdikt si nechám až po jízdní zkušenosti.
Celková prostornost je přibližně na úrovni Golfu, takže argument nějakého zvlášť velkého auta (na svou třídu) je spíš mimo. Proti staré i30 je to ale velký skok dopředu v kvalitě zpracování a materiálů v interiéru. Vnitřek je dost inspirován novým Focusem (přístrojovka, palubka), výklopné logo v pátých dveřích se zabudovanou couvací kamerou je neskryktě obšlehlé od Golfu, škoda, že od něj podobně neokopírovali i skrytou anténu rádia, ten tlustý klacek na střeše i30 vypadá hůř, než běžná střešní prutovka.
Rozteklost (nejen) zadních světel do boku karoserie také připomíná Focus III hb, ale u i30 to vypadá určitě přijatelněji. Zezadu je i 30 nejpovedenější (tvar světel přímo zezadu připomíná A1čku), zepředu vadí kýčovitá "výplň" velké masky a zboku zlom v oblasti přechodu mezi předním blatníkem a dveřma. Celkově ale bude design nové i30 lákat mnohem! víc, než u předchozí generace, na druhou stranu je podobný nový Ceed designově celkově povedenější/čistší.
Zatím jsem ale s novou i 30 nejel, takže konečný verdikt si nechám až po jízdní zkušenosti.