Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Britský trh v 1.pololetí roku 2009: Pořadí značek

Britové mají rádi Fordy, ale statut domácí značky se zachovává trio Mini, Jaguar a Land Rover.
Zpět na článek
neregistrovaný "exctenar"
27. 8. 2009 18:40
Re: Korejci
Jo,navíc jsem *,klikám když telefonuji...takže soráč.Stalo se. :-! :no:
neregistrovaný "exctenar"
27. 8. 2009 18:34
Re: Korejci
Ano, ADAC je velice výmluvný a mně zajímá, jaký je rozdíl v tom, že mám 98% jistotu že nebudu mít poruchu a tím, kdy je jen 96%...?NAvíc většina zásahů ADACu je zabouchlé klíče,vybitá baterka,došlo nám palivo atd...BTW: zcela náhodou jsem Toyotu nedávno koupil a je na ni grátis doživotní asisteční služba,vč. spousty dalších věcí.Připomínám i po skončení záruky. Takže v Německu,když by se zastavila, budu volat ADAC a cvakat nebo zvolím službu Toyoty a grátis?? No schválně...takže ona ta čísla jsou celkově zavádějící, stejně jako TÜV, protože stav auta na STK může být od tragického až po excelentní u stejného modelu, nějaký J.D.Power-co to je spokojenost?Já např. od žádného auta nic neočekávám, takže mohu být jen víc nebo ještě víc překvapen-se znaménkem plus či minus.Nějaké statistiky bych ani nečet, natož je pitval.Statistika je přesný souhrn nepřesných údajů. ;-)
neregistrovaný "exctenar"
27. 8. 2009 18:32
Re: Korejci
Ano, ADAC je velice výmluvný a mně zajímá, jaký je rozdíl v tom, že mám 98% jistotu že nebudu mít poruchu a tím, kdy je jen 96%...?Navíc většina zásahů ADACu je zabouchlé klíče,vybitá baterka,došlo nám palivo atd...BTW: zcela náhodou jsem Toyotu nedávno koupil a je na ni grátis doživotní asisteční služba,vč. spousty dalších věcí.Připomínám i po skončení záruky. Takže v Německu,když by se zastavila, budu volat ADAC a cvakat nebo zvolím službu Toyoty a grátis?? No schválně...takže ona ta čísla jsou celkově zavádějící, stejně jako TÜV, protože stav auta na STK může být od tragického až po excelentní u stejného modelu, nějaký J.D.Power-co to je spokojenost?Já např. od žádného auta nic neočekávám, takže mohu být jen víc nebo ještě víc překvapen-se znaménkem plus či minus.Nějaké statistiky bych ani nečet, natož je pitval.Statistika je přesný souhrn nepřesných údajů. ;-)
neregistrovaný "exctenar"
27. 8. 2009 18:19
Re: Korejci
Neřeš to.Focus je skvělý a basta. :yes: Před řádově 2,5 roky srovnával jeden výrobce své nové pětidvířko s ojetým Focusem 3D a vyšlo mu,že to jeho nové je bombasticky lepší.Letošní prodeje v Evropš za 1/2 tu byly,jen připomenu:Focus za 01-06/2009 -rovných 160 800, konkurent ze Žiliny 230 tis, ale od zahájení výroby v roce 2006.Tak o čem je řeč,ne? :-!
Avatar - euro89
25. 8. 2009 20:55
Re: nedivim se, že je Ford první, když...
slyšel jsem, že pro británii jich bylo 28... ;-)
Avatar - euro89
25. 8. 2009 20:53
Re: nedivim se, že je Ford první, když...
Tak on má hlavně všobecně nejradši Fordy a Aston Martin, naopak má moje sympatie, že vždycky totálně shodí fauvéčka... >:D A i když občas pěkně zdrbnou i italský auta, tak je Top Gear můj neoblíbenější pořad o autech. Líbí se mi britský styl hodnocení aut, kdy neni nejdůležitější zavazadlový prostor nebo spotřeba, ale jízdní vlastnosti a Top Gear k tomu přidá ještě typicky britský humor, takže nemá konkurenci (a to normálně Fordy nemám rád). :-) :yes:
25. 8. 2009 20:42
Re: nedivim se, že je Ford první, když...
Chválil az do nebe tam v kazdem dile rozhodne neni pravda, treba C-MAX to od nej schytal pekne a vychvalovan byl Renault.

Jinak on si koupil Ford GT a ne GT40 (Ford GT40 to je uplne jine auto).

Ale budis, je divne, ze chvali obcas ten Ford porad, az do soucasnosti, treba nova Fiesta se mu velmi libila a GTcko ma koupene uz radu let, pokud ho uz neprodal. Tak mozna ted od nich chce tu Fiestu. Nevim. Ty urcite znas odpoved. ;)

Ono cekat, ze vsechny media v zajmu lepsiho prodeje Renaultu, Oplu, VW nebo zdejsi Skody a dalsich budou porad lhat, jak je Ford je spatny, asi nejde cekat porad a vsude.

Navic kdo by kvuli nadhernemu Fordu GT nelhal, ale to nastesti u vozu Ford neni potreba.
25. 8. 2009 19:54
Re: zajímavé
Kdyz si me beres do huby, tak si uvedom, ze lidi od Fordu tezko prekvapi uspech na trhu v UK, kde je Ford prodejni jednicka desitky let od zalozeni pobocky v roce 1909. Tak nic noveho. Uzivat si budu, az to same bude na nemeckem trhu. Minimalne toho Opla by se melo podarit brzo dat. Chce to noveho Focuse.
25. 8. 2009 18:53
Re: Korejci
Kvalitu už Hyundai dokazuje řadu let,tam už je stoprocentně.
[odkaz]
Nedokazuje to jen jedna statistika Auto Bildu.
[odkaz]
A i to zpracování interiéru mají na velmi dobré úrovni.
;-)
Avatar - Ricardo
25. 8. 2009 17:49
Re: nedivim se, že je Ford první, když...
>:D no nějak se mezi těch 23 vyvolených musel protlačit >:D
Avatar - Ricardo
25. 8. 2009 17:48
Re: Korejci
Ano, Honda vyhlásila jako svůj nejkvalitnější provoz továrnu v Turecku, nyní má podle vlastního prohlášení nejvyšší kvalitu výroby v Číně. V brzké době (pokud to už nenastalo) má být také Čína hlavním výrobním místem Jazzu
Avatar - euro89
25. 8. 2009 17:09
nedivim se, že je Ford první, když...
...ho Jeremy Clarkson v každym díle Top Gearu chválil až do nebe, aby ho měli u Fordu rádi a prodali mu GT 40 >:D :-) ;-)
Avatar - marek.g
25. 8. 2009 16:06
Re: A Škoda?
nebyla Fabka náhodou 4.nejprodávanější model v Německu?Focusů se tam prodalo asi o 2000ks víc než Octávek a Renault Megane s Peugeotem 308 nejsou ani mezi 20-tkou nejprodávanějších.
A s tou Lagunou jako smetánkou střední třídy jsi to nemyslel vážně,že ne? :-)
neregistrovaný "STI"
25. 8. 2009 15:25
A Škoda?
Anglie kvalitní 17 flek >:D !Německo parádní 9 flek >:D !Itálie úžasný 11 flel >:D !Docela by mě zajímalo jak je na tom s prodejem Škoda v Evropě když se nebude počítat ČR,SR,Rusko,Balkán atd a bude se brát je západní Evropa!Tam kouká značkám jako je Ford,Opel,Peugeot,Renault s hodně velké dálky do prde..!To jen u nás je Škoda braná jako něco extra a přitom v Německu,Francii,VB atd si každý raději dojde koupit Focuse,Golfa,Megana,Astru nebo 308!O Superbu nemá cenu psát ten jenom kouká za ploten na smetánku střední třídy jako je Passat,Mondeo,Laguna,Insignia,407,Mazda6 atd.
25. 8. 2009 13:08
Re: Korejci
Dobře, tak mi řekni v čem ztrácí podle tvých zkušeností Focus v jízdních vlastnostech?
25. 8. 2009 13:08
Re: Korejci
Promin ale videl sem desitky testu stredni tridy a nechci rict ze kazdej dopadl jinak, ale skoro to tak je ;-)
A rict ze Ford ztracel v jizdnich vlastnostech je naprosta, ale naprosta KRAVINA :-)

Tahle debata nema cenu, at chces nebo ne, Megane skoro v nicem nejlepsi konkurenty Focus, Mazda3 a Golf neprekonava. Pokud si myslis ze ano, je to dano tvoji optikou kterou na to pohlizis. A to je v poradku, jinak by si je nikdo nekupoval ;-)

Loucim se, jedu na jednani a nevim kdy se vratim, slunce v dusi ;-)
25. 8. 2009 13:02
Re: Korejci
Já hodnotím dle svých zkušeností, dle čeho ty ?
25. 8. 2009 12:58
Re: Korejci
Ukaž mi ten test, kde Focus ztrácí v jízdních vlastnostech? Vím akorát o jednom hodně "objektivním", ve kterým Focus obuli do 14" narozdíl od ostatních, kteří měli min. 15",16". Jestli si věřil tomuto testu, tak se nemáme o čem dál bavit. Ikdyž jestli hodnotíš kvalitu aut podle ADACu, tak bych se ani nedivil ;-)
25. 8. 2009 12:43
Re: Korejci
Jak jsem psal, dle zkušeností s tureckými Renaulty hodnotíš celý Renault. Pochop, že auta pro východní trhy jsou jinak nastavené a dělané. Mimochodem dle testu aut nižší střední třídy se Focus tahal o poslední místo s Ceedem. Golf první, Megana o bod třetí. Focus překvapivě ztrácel i v jízdních vlastnostech.
25. 8. 2009 12:21
Re: Korejci
Thalii znam celkem dobre, je to auto ktery bych si sam nikdy nekoupil. Jedine co jsem na ni ocenil byl motor, zbytek je naprosta tragedie. Ale za tu cenu.. S meganem jsem taky jezdil, sice ne hodne, ale i tak mi potvrdil to co jsem o Renaultech napsal. Novyho Megana jsem neridil, asi to ale napravim at jen neteoretizuju. Sice pry udelali pokrok, ale i tak porad treba za fordem vyrazne zaostavaji.

Myslim to naprosto bez urazky, pravdepodobne patrite k nenarocnym ridicum kterym Renault bohate staci, zkuste vsak pochopit ze jsou i "narocnejsi" ktere ridicsky (mimo jine) vubec neuspokoji.
25. 8. 2009 12:02
Re: Korejci
A dle Adacu jsou Fordy na posledním místě ve všech kategoriích. S Renaultem nějaké osobní zkušenosti nebo hodnocení dle thalie a meganu sedan ? Podotýkám že Megan byl evropské auto roku 2003 / v té době neměl ve své třídě konkurenci / a všude chválili jeho jízdní vlastnosti. Je to už ale 6 let a pokrok šel dál. Vyzkoušej nového a můžeš porovnávat. Pak možná zapomeneš na gumové řazení, měkký podvozek a ostatní bludy.
25. 8. 2009 11:52
Re: Korejci
Jedina opravdu silna stranka Renaultu jsou motory, materialy interieru a kvalita zpracovani je sice posledni dobou dobra, ale jejich zivotnost je nekdy az tristni. Kdyz k tomu prictu pseoudokomfortni podvozky (kvalitni krome divize Sport proste nedelaji), gumovy rizeni, nepresny razeni, celkovou vysokou poruchovost, vychazi mi z toho korejci jako vitezove.

A to ze Ford nepouziva vsude mekceny plasty je asi tak jeho jedina slabina, pro hodnoceni kvality auta jako celku naprosto nepodstatna. Mozna maji jeste omezenejsi nabidku motoru.
25. 8. 2009 11:45
Re: Korejci
Chapu, ja sem kosmopolita, fandim vsem co je delaji dobre. Ale zdravej patriotismus pochopitelne neskodi :-)
25. 8. 2009 11:43
Re: Korejci
No já nevím ale zrovna zpracováním a volbou materiálů patří Renault ke špičce v mainsteamu. Proti němu je třeba Ford lowend.
25. 8. 2009 11:43
Re: Korejci
To ale mluvis o subjektivnimu pocitu kvality, ne o kvalite alespon trochu meritelne - poruchovosti, technicke vyspelosti motoru, podvozku, technologiich atd. Viz muj prispevek nize pro Provokatera.
25. 8. 2009 11:41
Re: Korejci
Mezi ty co jsi vyjmenoval je zatim neradim. To ale muze trvat tech zminenych par let (jedna generace?) kdy tam patrit muzou. Motoricky, podvozkove, mozna i designove na to uz maji. Takze vychytat interiery, jeste vic poevropstit design a mame to rovnoceny soupere.

S kym se je nebojim srovna je Renault, Seat a podobne znacky neveodici nepremiovym znackam. Tot muj nazor ;-)
25. 8. 2009 11:39
Re: Korejci
Já moc Japoncům a Korejcům nefandím, ale ocenit je můžu. Přece jenom jsme doma v Evropě, tak kupovat východní auta.
Avatar - marek.g
25. 8. 2009 11:37
Re: zajímavé
no asi ne.ale možná pár individuálně dovezených vozů pro fanšmejkry... >:D
25. 8. 2009 11:35
Re: Korejci
Presne tak, taky jim fandim ;-) Doufam ze se jim to povede co nejdriv, ztracene pozice se dobyvaji spatne zvlast v tak iracionalni kolonce kterou je spolehlivost. Snad jeste neni ztraceno moc..
25. 8. 2009 11:32
Re: Korejci
No jestli řadíš i30 a Ceed po bok Golfu, Focusu, Mazdy 3 atd. nebo Tuscon po bok Rav4, CRV, Tiguanu atd., tak máš pravdu a nerozumím tomu.
25. 8. 2009 11:30
Re: Korejci
Toyota sama přiznala, že šla do slepé uličky. Snaha o co největší podíly na trhu šla na úkor kvality. Nyní se chce Toyota vrátit ke své dobré tradici. Oceňuji, že si to sami přiznali a chtějí s tím něco udělat.
25. 8. 2009 11:26
Re: Korejci
Tak já nevím, ale prohlédl jsem si Soula a Ceeda a neměl jsem z nich zrovna dobrý pocit. Uř i moje stará hned podotkla, že ty dveře jsou jak u favorita. To auto působí zevnitř opravdu levně.
25. 8. 2009 11:25
Re: Korejci
Tak Audi bych jako vzor spolehlivosti rozhodne neuvadel ;-) Mazdu ano. A co se tyce Toyoty, vsechny automobilky vyrabi vsude mozne, nejde az tak o lokalitu ale o technologie, postupy, kontrolu atd.
25. 8. 2009 11:22
Re: Korejci
Nesouhlas ;-) Kvalitativne nejsou lowend, spis je tak nekteri, kteri tomu nerozumi (a mezi ktery asi patris),vnimaji. Ale i to se nastesti meni, opravdu si zaslouzi nasi pozornost a uznani.
neregistrovaný "ferdak"
25. 8. 2009 11:19
Re: Korejci
Spolehlivost pada do doby, kdy se vsechna auta a nahradni dily vyrabely v Japonsku. Dnes se uz auta vyrabi napr. v Turecku a Rusku, nahradni dily po celym svete. Od ty doby, co se zacala Toyota poevropstovat, jde kvalita do haje. Do budoucna mezi "udajnou" spolehlivosti Toyota a jinych znacek bude rozdil cimdal mensi. Rekl bych, ze spolehlivejsi jsou uz dnes trebas Mazda nebo Audi.
25. 8. 2009 10:59
Re: Korejci
Klidně si to napiš, za pár let se tady sejdem a povíme si :-) Když se řekne japonec, tak se mi především vybaví spolehlivost a nějaké sportovní modely (Sti, Evo, GTR atd.). Korejci nemají ani jedno a pochybuju, že v nejbližších letech mít budou. Navíc Kia i Hyundai pořád patří mezi lowend a dostat se o patro výš je běh na dlouhou trať. A pokud vím Bolt není Korejec, že by to vzal sprintem >:D
25. 8. 2009 10:33
Re: zajímavé
Dík za info. Hned jsem klidnější.
Avatar - Ronault.
25. 8. 2009 10:28
Re: Korejci
Tohle bych si s dovolením někam zapsal, ten optimismus nám totiž za pár let bude k smíchu.
25. 8. 2009 10:18
Re: zajímavé
To buď v klidu, u nás prodeje Renaultu nejsou o moc lepší...spíš čekej ještě nižší ceny.
25. 8. 2009 10:05
Re: zajímavé
To si jako myslíš, že se Dacie prodává v UK ?
25. 8. 2009 09:48
Re: zajímavé
Mě je celkem jedno co si anglán koupí. Víc mě zajímá jak dlouho udrží Renault nízké ceny u nás.
25. 8. 2009 09:35
Re: zajímavé
Však píšu, že ta generační výměna se dle prodejů moc nevydařila. Prodeje MPV jsou už v dnešní době minimální, takže Scénik to moc nezachrání. Můžeš jen doufat v toho Megana kombi, ale moc mu taky nevěř ;-)
25. 8. 2009 09:24
Re: zajímavé
U Renaultu došlo v polovině roku k největší generační výměně. Je tady Megane kombi a dva nové Scenici, jejichž prodeje se projeví v druhé půlce roku. Dalším faktorem jsou hodně vysoké ceny Renaultu v UK. Skoro nikde není Renault oproti ostatním značkám levnější. Ceny Renaultu v ČR jsou extrémně nízké. Možná kdyby v UK Renault slezl na úroveň třeba Škodovek, mohly by být prodeje větší.
Avatar - marek.g
25. 8. 2009 09:05
Re: zajímavé
a to bych chtěl vidět čísla čistě Rencka bez Dacie :-! jinak každopádně současné Renaulty jsou vzhledově diplomaticky řečeno podivné...snad jen Avantime je dokáže ocenit >:D
25. 8. 2009 08:35
Re: zajímavé
U toho Renaultu je odpověď jednoduchá, když vezmeš co v dnešní době vypouští Renault do světa (Koleos, Laguna, Megane, nepovedený facelift Clia) a přidáš k tomu ne zrovna valnou pověst, tak máš tento výsledek.
25. 8. 2009 08:24
Re: zajímavé
U Opelu a dalších silných hráčů je ten propad až na Ford +/- procentuálně podobný. Co si ale nedokážu vysvětlit, je obrovský propad Renaultu. Že by na diskusích v UK byl taky nějaký Áda.
25. 8. 2009 08:22
Re: Korejci
Těch let bude samozřejmě víc než pár a bůh ví, jestli se toho vůbec dočkáme >:D
Avatar - KANKUNEN
25. 8. 2009 08:16
Korejci
Tak Korejci jsou v plusu. Za pár let budou mít korejci stejný zvuk jako japonci
Avatar - marek.g
25. 8. 2009 08:07
zajímavé
jsem netušil,že ten Opel pardon Vauxhall v UK tak válí i přes drtivý (-53tis) pokles prodejů :-! Jinak dnes to bude extáze jakéhosi mrtvého výtaháře tak chlape užij si to :yes: >:-[]