Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Hyundai i30 vs Citroën C4 vs Opel Astra: Co koupit?

Hyundai vstupuje na český trh s novou i30. Jak si jeho ceník stojí ve srovnání s konkurencí?
Zpět na článek
23. 4. 2012 13:05
Re: C4
Hm - takže když řekněme v Plzni v Tylovce mají Škodovky vystavené s cenovkami,bude to zřejmě šunt. Zatímco u vás se autosalón cenovky na prakticky stejné Škodárny ani neobtěžoval vyvěsit, pročež u vás je to prvotřídní zboží. Skvělá dedukce! To jste vymyslel hlavou?
4. 3. 2012 20:14
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
4. 3. 2012 20:08
Re: i30!
Jasne incest. Hnujdaj je uplne mega super extra liga. Kde sa hrabu bmw, mercedes, lexus, infiniti, audi.... >:D
10. 2. 2012 15:13
i30!
Auto-idnes - čerstvý test: "Za 290 tisíc korun totiž dostanete auto, které se může ROVNAT špičkám ve své třídě... Naposledy jsem měl v téhle třídě TAK DOBRÝ pocit z dílenského zpracování u posledního VW Golf... A ten podvozek – jestli si na něco v autech potrpím, tak na kombinaci komfortu a výborné ovladatelnosti, a Hyundai tímhle skočil rovnou do EXTRALIGY... Jízdní vlastnosti... vždy se cítili NAPROSTO jistě... Všude jsou měkčené plasty... středová konzola s řadicí pákou je tak bytelná, že působí jakoby byla do auta vrostlá, nepohne se ani o milimetr... Sedadla jsou pohodlná... Výborně čitelné přístroje... Automat je s motorem sehraný..."

[odkaz]
Avatar - sgt
9. 2. 2012 11:03
Re: Osobní dojmy
C4 je veľký favorit v tomto segmente, hlavne kvôli dizajnu. Keby sa robil aj kombík, tak je to ideál (nie je to až také mínus, aj tak má nadpriemerne veľký kufor).
Interiérovo je pekná aj 308, ale osobne nemôžem stráviť exteriér ;-\
8. 2. 2012 09:23
Re: Osobní dojmy
Tož díky všem což zareagovali (i v rámci SZ), aktuálně vybírám mezi novou i30, skladovou C4, Peugeotem 308 či Renaultem Megane... Astru i Golf jsem šktrnul, nevím proč ale prostě se mi od začátku nějak nelíbí či co, to samé Fiat :). Ceed je na mě aktuální moc "starý", nová generace bude až v létě což už je pro mě pozdě... Víc už jsem připisovat nebudu, je tu opravdu hodně příspěvků, takže kdyžtak přes soukromé zprávy :).
V i30 jsem jel, pocity viz výše, včera jsem totéž absolvoval i v C4 Tendance(plus packety Komfort, Světlo a hliníkový R16" Boston) 1.6 VTi 120. Z designu jsem měl dle fotek a webu trošku rozporuplné pocity, naživo na mě to auto ale působilo o dost lépe a musím říct, že se mi v podstatě líbilo :). Není to samozřejmě tak divoké a "fluidní" jako i30ka, ale to je u Francouzů jasné dané... Vnitřek opět super, je to poctivý kus interiéru, velmi pohodlné sezení i včetně všech prostorů okolo. Zavazadlový prostor super, hezky přístupný, objemově ok. Jízdní vlastnosti- trošku mě vylekal prodejce, když mi hned na začátku sdělil že jsou na tom obutý letňáky, přeci jenom na silnicích zbýval trošku poprašek sněhu a tak jsem lehce znejistěl... Auto mělo najeto cca 900km. První dva rychlostní stupně podobný zážitek jako u Hyundaie, opět jsem musel přidávat plyn trochu rychleji než jsem zvyklý u Ibizi, další rychlosti ale v pořádku. Převodovka je pětistupňová, udáváná spotřeba motoru tuším okolo 6.2 nebo tak nějak. Řazení mi přišlo pocitově o trošičku lepší než u i30, to je ale čistě subjektivní dojem a nevím jak bych ten rozdíl popsal. Jízdní vlastnosti jako takové mi přišly naopak horší- dojem z ovládání a reakce na točení volantem mi přišly lehce "tankovité", nevím jak bych to popsal ale auto nereagovalo tak svižně a lehce... Co hraje do plusu v porovnání s i30 je cena za skladový auta- C4 Tendance 1.6 VTi 120 s packetem City se dá aktuálně pořídit za 299K (v případě využití financování, bez něj +40K), plus mi nabídli i přímo to předváděcí ve kterém jsem jel za nějakých 342 (to je tedy Tendance + Komfort + Světlo + 16"kola)... Suma sumárum- další vážný kandidát do sbírky :).
7. 2. 2012 18:17
Co ty fotky?
Nechápu proč má Astra jako jediná ze srovnávaných modelů první sadu fotek neupravenou někde z výstavy?!? A k tomu ještě v obyčejné červené?!? Chce mi snad tvůrce nakukat, že konkurenti vypadají ve skutečnosti tak jak na propagačních foto? Vedle těch záblesků v světlometech, naleštěných obřích kol a nekonečně hluboké metalízy by vypadala směšně i reálná fotka Buggati Veyron. Jinak tu mám ještě jeden postřeh. Opravdu budou majitelé Hyundai za 300tisíc jezdit pět let do autorizovaného servisu si nechat hýčkat auto a peněženku? Kvůli tomu aby měli záruku na cituji Hyundai „Závadu, která má jednoznačně výrobní charakter a k závadě došlo při normálním běžném provozu“. Nechtělo by to nejprve zjistit jestli má taková záruka něco společného z realitou a spočítat, co taková sranda přijde? Tedy co stojí jeden servis oproti konkurentům. Dřív než tady začneme všichni jásat ;-)
7. 2. 2012 14:53
Re: Osobní dojmy
Už jsem mu tě v rámci Peugeotu doporučil ;-)

Jsi rychlejší.
Avatar - Ronault.
7. 2. 2012 14:37
Re: Osobní dojmy
i30 SW končící generace už dneska nemá co pořádně nabídnout v sílící konkurenci kromě ceny... ale spíše se budu věnovat té 308.

Podle mě je 308 je jednou z nejlepších voleb ve třídě. Pokud budu srovnávat s C4, tak jízdně jsou na tom velmi podobně, tam jsou detaily opravdu minimální, to si odzkoušej sám... Prostorově je na tom lépe 308, která celkově je asi nejprostornější vůz ve třídě. Navíc interiér 308 má pořád co nabídnout a dokáže přesvědčit.
A taky cena, stačí se podívat na ceny skladových vozů na stránkách Peugeotu a budeš mile překvapen. Dají se koupit ještě pořád vozy ve výbavě Sportium, která je opravdu vysoká. Oproti C4 mají Peugeoty od druhého stupně výbavy v ceně oproti C4 Tendance automatickou klimu, senzory světel a stěračů a v ceně i ALu kola a to za nižší cenu. Já osobně bych asi dal přednost 308. Navíc mám pocit, že C4 má krapet více dětských nemocí, ty už po faceliftu 308 vychytal a i před ním jich moc neměl, nějaké rozhořčené majitelé třeba i tady na moje.auto.cz nenajdeš.

207 SW je o třídu menší, dá se koupit za slušné peníze, má dobré benzíny i naftové motory, jen je prostě o třídu menší, čili užší, kratší a hůře odhlučněná než 308. Do SZ jsem ti poslal odkaz na recenzi mouc vlastní na 207 SW, kterou i doma máme.

Podívej se tady: [odkaz] Možná budeš překvapen cenami, jen dávej pozor na to, jestli uváděné ceny jsou konečné nebo na leasing.
Jo a u 308 je asi nejnižší příplatek za dieselový motor na trhu.
7. 2. 2012 14:09
Re: Osobní dojmy
Odpovím ti v "soukromé zprávě" (SZ). Jednak proto, že už je to trochu mimo téma, a pak také proto, že tu už brzy bude přes 400 příspěvků a to pak nelze diskuzi zobrazit ve stromu - prostě se v tom pak nikdo nevyzná.

V okně s tvým nickem (vpravo nahoře) se ti objeví taková malá obálka, jako oznámení o SMS v mobilu. Stačí kliknout.

Pokud se na SZ budeš chtít podívat, aniž by tam byla nová, klikni vpravo od svého nicku na "nastavení" a poté na "Váš účet".

V budoucnu není problém vytvořit specielní diskuzi o tvém výběru. Příspěvků by tam byla za chvíli hromada a když vyfiltruješ blbosti, bude tam i mnoho přínosných ;-)
7. 2. 2012 11:16
Re: Chyba
Já popisuji mé zkušenosti před 2ma lety. Už více diskutérů zde řeklo, že dnes je to u korejců jiné.

Díky, žes ses o svou osobní zkušenost také podělil :yes:
7. 2. 2012 08:09
Re: Chyba
To není pravda, na Hyundai ix20, co mám teď objednanou, jsem dostal slevu oproti ceníku 10% a zimní pneumatiky k tomu. A ani jsem nemusel moc smlouvat, úplný standard je sleva 10%. :-!
7. 2. 2012 07:49
Re: Osobní dojmy
Chystám se na tu C4, takže určitě taky napíšu. Designově se mi sice až tak nelíbí, ale jinak vychází všude celkem slušně (cena/výkon), takže se na ní též podívám. Uvažoval jsem i o Ceedu, ale odrazuje mě že to je starší generace, nová bude až v létě a to je pro mě už pozdě :). V užším výběru mám ještě "starou" i30 v CW provedení, kdyby mi k ní někdo byl schopen něco napsat, bylo by to super... Z koncernových jsem uvažoval víceméně jenom o Seat Altea, ale designově mě to nějak neoslovilo a ani jízdní vlastnosti asi nejsou nic extra co jsem tak na netu našel... Btw co Peugeot? Když odhlédnu od problémů s elektrikou o který u nich dost často slýchám (plus jsem jezdil 406 jak jsem psal výše), tak by se tam možná dalo taky něco najít? Možná dlouhá 207SW nebo 308? S výbavou to tam asi nebude tak horký, ale nevypadá to taky až tak zle...
7. 2. 2012 07:39
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Nojo, pravda. Už jsem si prošel celou debatu.
Mě jenom včera spletlo, že zrovna tady byl od tebe jenom odkaz a na něm velkým písmem cena na lízačku.
Avatar - white label
7. 2. 2012 00:53
Re: C4
...a po jiné zase pro změnu "kosíš" ty... >:D
Avatar - Ronault.
7. 2. 2012 00:43
Re: C4
Jak říká Béďa Trávníček: Není tráva jako tráva, některou kosíš, jiná tě zkosí >:-[]
Avatar - white label
7. 2. 2012 00:39
Re: C4
Já sice obvykle dávám přednost (před Chlorofylem) Cannabinolu, ale proti gustu... >:D
Avatar - Ronault.
7. 2. 2012 00:30
Re: C4
WL: Tak tak THC = tetra hydro Chlorofyl >:-[] ;-)
7. 2. 2012 00:27
Re: C4
Jo, člověk se stále učí... ;-)

Už chápu, jak jsi přišel na tu asociaci s KaBrňáky. Inu kvalitní chlorofyl je kvalitní chlorofyl :-!
Avatar - white label
7. 2. 2012 00:13
Re: C4
S tou trávou je to dobrý, konečně aspoň vím, proč mě to její kouření tak baví, to bude určitě ten "chlorofyl"... :yes: ;-)
Avatar - Ronault.
7. 2. 2012 00:02
Re: C4
To je prozatímní stav, asi mu ještě nebliká kontrolka na PC, asi je italského původu >:-[]
7. 2. 2012 00:01
Re: C4
Jo, nějaká diskuzní sedativa by potřeboval. No nic, komu není rady...

Ps. to s tou trávou je dobrý ;-)
Avatar - white label
6. 2. 2012 23:47
Re: C4
Ne ne, zatím tam není, tam teď "řádím" já... >:-[]
Avatar - Ronault.
6. 2. 2012 23:42
Re: C4
Fascinuje mě ta suverenita se kterou dokáže psát.

Pak má ještě scecifický syndrom.

Napíšeš: "tráva je zelená"
Příjde BeranK a napíše: "Takový debilní názor může napsat jen neznalý ubožák jako ty. Každý ví, že tráva obsahuje zelené barvivo chlorofyl, jen ty o tom víš prd, blbe a tvrdíš nám tady tyhle nesmysly typického čecháčka, který vidé všude něco lepšího než tady v ČR."

Prostě nějaký komplex... 8-s Normálně se na tohle píšou sedativa, ale co přes diskuze s tímhle testosteronem nabušeným samcem? Jedině ignorovat.
A vsadím se, že pod Fiatem, který prodělal půlmiliardu opět řádil, to se ani nemusím dívat, kde se pomlouvá Fiat a Italy, tam je první...
6. 2. 2012 23:34
Re: C4
Dík za podporu. Původně jsem ho chtěl ignorovat, ale to, co tu předvádí, už překročilo meze.

Nejlepší je ta jeho strategie - přijde na diskuzi o den, dva později, naplive na pár lidí a pak už nereaguje. Diskuzní zoufalec.
6. 2. 2012 23:14
Re: Osobní dojmy
Takže si procházíš tím sladkým obdobím výběru. Užij si to :yes:

Myslím, že nebudu hovořit jen sám za sebe když uvedu, že by bylo skutečně zajímavé, kdyby jsi se s námi občas podělil o další zkušenosti.

Pokud by ses chtěl některých zdejších diskutérů zeptat na jejich zkušenosti s tím kterým modelem C segmentu, určitě ti rádi odpoví. V rámci téměř každého modelu se najde jeden nebo více rozumných majitelů, kteří jsou schopni popsat klady a zápory svého vozu.

Pokud jsi schopen a ochoten dát za auto +/-360tis., rozhodně máš v rámci C segmentu velmi široké možnosti výběru. U spousty značek si můžeš dovolit i dobře vybavený kombík. U některých zase lepší, oturbený motor. Můžeš se dostat i na 1,4 se 150ti koňmi.

Každopádně přeji při výběru šťastnou ruku ;-)
Avatar - Ronault.
6. 2. 2012 23:09
Re: Osobní dojmy
To už z fotek je jasné, ale ono i v současné končící generaci tomu tak bylo... Minimálně v exteriéru.
6. 2. 2012 22:21
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Pridávam sa k Tvojmu názoru, sám Opel mám, síce Merivu ale cenou a výbavou je s Astrou dosť podobná. Chcel som priestor ale nechcel som príliš veľké auto z vonku..parkovanie v meste.
Opel má význam s dobrým motorom, osobne som veľmi spokojný s 1.4 88kW. Je to pohodový pružný a relatívne úsporný motor. Taktiež kombinácia výbavy automatická klíma, tempomat parkovacie senzory, volant v koži vychádzala u Mefky asi najlepšie.. Je to sranda ale Opel vo výbave nevychádza vôbec zle, navyše sa nekradne.
Servis je taktiež lacnejší ako u konkurencie.
Avatar - white label
6. 2. 2012 21:38
Re: Osobní dojmy
Podle fotek nového Ceedu, to bude dvojče i30, ale celkový design je u Ceedu znatelně povedenější/čistší.
Avatar - Ronault.
6. 2. 2012 21:31
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Ano, všiml, opakovaně to tu píšu.
Avatar - Ronault.
6. 2. 2012 21:29
Re: Osobní dojmy
Jak píše kolega, tak bych ocenil i pak srovnání s C4... sám se na i30 chystám až bude trochu času
6. 2. 2012 21:08
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Jedna věc je, pokud jsi malovýrobce a prakticky jim nekonkuruješ, druhá věc je, pokud buduješ plnohodnotného konkurenta. V druhém případě je to mnohem těžší, ale pořád uskutečnitelné. Viz veškeré ty aliance. Pokud máš peníze na vývoj, tak je zajímat budeš.

Ale původně jsem spíš myslel na střechy, zavírání dveří, tlačítka a podobné věci, které tvoří majoritu interakce s řidičem (teď nemyslím nadšence, kterého zajímá hlavně jízdní projev). Prostě to, v čem tradičně automobilky trpí. Pokud je nějaké auto v těhle ohledech horší, tak je to čistě volba automobilky. A i s podvozky bys našel ochotnou pomoc. Jen nesmíš lovit u přímé konkurence.
6. 2. 2012 15:38
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
No, právě to to know-how si automobilky bedlivě hlídají. Např. lidi, mající na starost nastavení podvozku, jsou vyvažováni zlatem...

Co se outsoursingu týče, byl bych v rámci vývoje stěžejních (to stěžejních je důležité) částí vozu velmi skeptický. Vlastně přesně to píšeš ve své poslední větě.
6. 2. 2012 15:29
Re: Astru
To je dobrý nápad ;-)

Hned najdu nějakého študáka. Spíš študentku, teda. :-)
6. 2. 2012 15:11
Re: C4
A už tě mám, ty nevychovaný, drzý, zapšklý rádoby diskutére plné zuby. Za prvé si laskavě odpusť oslovení typu "šašku", "joudo" a podobně. Všiml sis snad, že by se takhle nevychovaně na ACZ choval někdo jiný? Za druhé - nevím, jestli tě opustila tvá dívka, máš problémy v zaměstnání, nebo již máš tu svou zapšklost a zlobu v povaze. Každopádně z tvých neskutečně tendenčních, lživých a hlavně zlobných příspěvků jsem si již názor na tebe udělal. Berane, mě je tě prostě jen velmi, velmi líto...

A teď fakta:

Francouzská ekonomika samozřejmně JE druhou největší ekonomikou Evropy. Zde je 10 nejsilnějších světových ekonomik v roce 2011: 1.) USA; 2.) Čína; 3.) Japonsko; 4.) NĚMECKO; 5.) FRANCIE; 6.) Brazílie; 7.) VELKÁ BRITÁNIE; 8.) ITÁLIE; 9.) RUSKO (trošku níž, než jsi se nám snažil nabulíkovat, že?); 10.) Indie

Zdrojem může být, mimo jiné, článek na IHNED z 26.12.2011 "
Evropa ztrácí, Brazílie překonala Velkou Británii. Přehled 10 největších ekonomik" (jde to vygooglovat za půl minuty, ty "známý fakte")

Lítají tam raketami Ariane. Ano, vývoj postupně převzala ESA, nicméně v rámci vývoje vždy hrála Francie prim. Ariane 1 vyvinula Francie (1. a 2. stupeň) ve spolupráci s Německem (3. stupeň), první Ariane vzlétla, tuším, někdy v roce 1979 nebo 1980.

O jaderném programu se tady rozepisovat nemá cenu, bylo by to velmi rozsáhlé a příliš složité. Ale s tím tým indexem bezpečnosti o desítky procent nižším než v případě Temelína je zhruba stejná pravda, jako že Rusko je 3. nejsilnější ekonomika Evropy. Už to, že je tato země schopna z vlastních zdrojů kompletně jadernou elektrárnu postavit o lecčems svědčí. Kdo to dnes ještě dovede - USA, Japonsko, Rusko?

Takže zůstaňme u jádra mého příspěvku, tedy u toho, cos nepochopil. Jde o to, že kritizovat Francii, potažmo vyspělost jejího automobilového trhu, je z hlediska Čecha zhruba podobné, jako kdyby nás kritizoval např. Estonec. Mimochodem, v rámci této diskuze jsme si s Kankunenem několikrát ve vší slušnosti (to je to, co ty neumíš) vyměnili názory a ani jeden z nás tento problém už neřešil.

Tak - a jestli jsi alespoň trochu chlap, tak koukej zareagovat. Ale to po tobě asi chci příliš :-!
Avatar - Choochoo
6. 2. 2012 14:38
Re: Podstatná věc
Tak, tak a stejne je to i s induvidualizaci. Vyberu auto, kouknu co tam chci a pak porovnam kde a kdo mi ho treba nabidne. Nezajima me, ze cenikova cena je takova, ze nekdo nabizi pakety, ze nekdo nabizi priplatky. Proste chci nejakou vybavu a pak to jen sehnat nekde za nejmin s co nejvetsi zarukou.
Avatar - white label
6. 2. 2012 13:36
Re: Osobní dojmy
Já mám zatím jen statické dojmy z Ostravy (ale auto to bylo úplně stejné, jak popisuješ), které ti překopíruju z reakce z vedlejší diskuse, mimochodem není ta záruka u Hyundaie 5letá a ne 7letá, jako u Kie?

"S litrama v kufru se dá různě kouzlit (viz ta rezerva), ale naživo mě zklamala hloubka kufru nové i30, která je už na první pohled menší, než hloubka kufru v Golfu s předním pohonem, ale největší největší slabinu nové i30 vidím při nasedání na zadní sedadla, kdy hrozí úder do hlavy i průměrně vzrostlým dospělým jedincům, přitom ale po "prolezení" hlavou dovnitř je na hlavy vzadu místa už dost, takže je to vlastně trochu zbytečný, ale přesto nepříjemný problém.
Celková prostornost je přibližně na úrovni Golfu, takže argument nějakého zvlášť velkého auta (na svou třídu) je spíš mimo. Proti staré i30 je to ale velký skok dopředu v kvalitě zpracování a materiálů v interiéru. Vnitřek je dost inspirován novým Focusem (přístrojovka, palubka), výklopné logo v pátých dveřích se zabudovanou couvací kamerou je neskryktě obšlehlé od Golfu, škoda, že od něj podobně neokopírovali i skrytou anténu rádia, ten tlustý klacek na střeše i30 vypadá hůř, než běžná střešní prutovka.
Rozteklost (nejen) zadních světel do boku karoserie také připomíná Focus III hb, ale u i30 to vypadá určitě přijatelněji. Zezadu je i 30 nejpovedenější (tvar světel přímo zezadu připomíná A1čku), zepředu vadí kýčovitá "výplň" velké masky a zboku zlom v oblasti přechodu mezi předním blatníkem a dveřma. Celkově ale bude design nové i30 lákat mnohem! víc, než u předchozí generace.
Zatím jsem ale s novou i 30 nejel, takže konečný verdikt si nechám až po jízdní zkušenosti."
6. 2. 2012 13:15
Re: Osobní dojmy
Cenná zkušenost! Díky. Hodnota příspěvku by se ještě hodně zvýšila, kdybyste absolvoval a popsal (zde) totéž třeba s tou C4kou :yes:
6. 2. 2012 10:21
Osobní dojmy
V sobotu jsem se byl na nový Hyundai i30 podívat a zároveň se v něm i svézt... Hledám totiž přesně nějaký takový auto, na každodenní dojíždění do práce 40km tam a zpátky, s tím aby se tam něco vešlo a necloumala se mnou každá díra na našich tankodromech. Podotýkám že v současnosti nejvíc jezdím malou Ibizou 1.4, takže ty mé dojmy jsou subjektivní a odvozené od toho, na co jsem nejvíc zvyklý teď...
Byla to i30 ve verzi Trikolor s příplatkovým packetem Style (podrobnosti nebudu vypisovat, každý si to na netu může případně najít sám), motorizace 1,6 GDI DOHC; 6 st. manuál...
Designově nemám co vytknout, auta podobnýho ražení se mi prostě líbí, provedení v světle modré metalíze vypadalo ze všech stran moc dobře. Uvnitř nic nevrzalo, plasty vypadaly dost bytelně, přístrojovka se mi též líbíla- přehledná, působí solidním dojmem. Při své výšce 188cm jsem neměl problém s místem, polohovatelné sedadlo i volant šel nastavit v pohodě jak pro mě tak pro mou o dvacet centimetrů menší přítelkyni, která si ho pak vyzkoušela taky... Jízdní dojmy- pomalejší rozjezd, plny nebyl tak cilivý jak jsem zvyklý, a zdálo se mi, že na prvních dvou rychlostech jsem musel plyn přidávat svižněji než jsem zvyklý teď... Je taky nutno vzít na vědomí, že auto mělo na tachometru nějakých 130km a navíc bylo venku mínus dvanáct, takže to zřejmě mohlo mít nějaký vliv... Pak už to ale byla pohoda, krátký řazení reagovalo suprově a pocit z odhadem cca 25km co jsem s tím najezdil byl velmi pozitivní . Podvozek o dost měkčí než u Ibizy, ale to má asi většina aut, spíše mi to připomínalo 406ku, se kterou jsem jezdil dřív... Zavazadlový prostor ok, počítal jsem s tím jak to zhruba bude vypadat takže žádné překvapení, výbava samozřejmě hodně nadstandardní od toho, na co jsem zvyklý teď (mimo jiné tempomat, tři nastavitelné úrovně "citlivosti" posilovače, samosklápěcí venkovní okýnka, parkovací kamera, a spousta dalších blbostí :))... Ceníková cena auta s Trikolorem (bez Style Packetu!) a popsaným motorem jest 358 990CZK, prodejce mi "automaticky" nabídl slevu 25 000 pro první zákazníky, takže v případě že bych si tam chtěl přidat dvouzónovou klimatizaci (+10K), kola z lehkých slitin (+5K) a Paket plus (rezerva apod. +2900), jsem na nějakých 351 890kč... Záruka 7let bez omezení na km. To vše mi tedy za takhle vybavenou novinku na trhu přijde jako poměrně hodně férová cena a o novém Huyndai budu hodně uvažovat...
Tak a teď do mě, konstruktivní kritiku a nápady či tipy na jiné auto vždy vítám ;-)...
6. 2. 2012 09:49
Re: Chyba
Tak to chápu. Původně jsem to pochopil tak, že u Hyundai nelze dostat slevu obecně.
U toho nového modelu je celkem jasné, že nemůžou jít zatím s cenou příliš dolů. Pořád mají ještě spoustu skladovek staré generace a ty už by pak museli rozdávat snad zadarmo. Navíc se vždycky najdou lidi, kteří si rádi připlatí za to, že mají super cool novinku.

Nicméně moc nerozumím řečem o tom, jak je ta nová i30 drahá. Stojí teď prostě skoro stejně jako konkurence. Takže si jí nekoupí lidi, co shání nejlevnější kus, ale prostě jen ti, kterým se to auto líbí. Třeba já bych ji z té trojice bral.
6. 2. 2012 09:29
Kvalita
Jedna věc je cena, druhá kvalita a poruchovost: podívejte se jak podle DEKRA dopadla Astra a kde je C4...

[odkaz]
6. 2. 2012 09:20
Re: Neprodejné zboží...
Trochu jine auto to je, technika z roku 2004 (osm let stary model), bezpecnost podprumerna i v ramci roku 2004, dnes uz uplne mimo misu.To je opravdu super nabidka. A ta zustatkova cena je iluzorni, pristi rok prijde novy model a ceny ojetych OII se zriti k zemi jako vzdy kdyz prijde Skodovka s novym modelem.
Octavia uz dneska nema moc nabidnout, ten Golf je lepsi, ale tam je problem se slabymi vybavami skladovek, lepe vybavene auto clovek nesezene, protoze Golf s lepsim motorem a ve vybave je uplne cenove mimo misu, to uz jsou pak castky sest set tisic a vyse.
6. 2. 2012 09:00
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Všiml sis, že ta deklarovaná cena z tvého odkazu je o 40 vyšší, pokud nejdeš na jejich lízačku?
6. 2. 2012 07:51
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Alfy se v České kotlince vesměs servisujou u Fiata, stejně jako Lancie.
Ovšem s kvalitou tohoto servisu nemám zkušenosti, ale asi to bude servis od servisu různé (jako všude).
6. 2. 2012 07:33
Re: Chyba
Jo, to je sice fakt. Ale to se asi bavíme o starší generaci i30ky. Momentálně takhle vyprodávají kombíky, takže ve výbavě Trikolor plus s metlou a 1,6 benzínem to máme pod 300 kilo...
Hezká cena, ale teď je na přetřesu nová generace, kde je co vím jediná sleva - 25 tisíc jen na výbavu Trikolor u hatche (nové kombíky zatím nejsou).
6. 2. 2012 00:23
Re: Astru
S tím se tak nějak počítá. Stačí, když koberečky pravidelně (a v případě potřeby) vyčistíš. Mám v garáži náhradní, pro jistotu.
6. 2. 2012 00:11
Re: Astru
Na to musíš mít lidi. ;-) A jak píše WL, pak by uklizené auto nevyniklo. >:-[]

Víš co, ono nejde jen o to uklidit volně se povalující věci do přihrádek, auto musí být umyté, vyleštěné, popřípadě navoskované, plasty a kůže ošetřené, koberečky vyluxované. Je to stejné jako s domem, od určitého bodu se ti vyplatí někoho zaplatit.
6. 2. 2012 00:03
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Já vím, že je přetáhli, ale pointa byla, že ani nemusí. Vývoj aut lze do značné míry outsourcovat. To know-how je tam venku, jen musíš mít dost peněz. Samozřejmě, může se stát, že potřebuješ vyšší úroveň, než ti může trh nabídnou - pak se do toho musíš pustit sám a začít rybařit nějaké ty odborníky.
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 22:40
Re: Jablka, hrusky
No a co ti na tom nesouhlasí? Tady máš napočítanou cenu 407t, pokud se nepletu, ve skladovkách je bez jednoho z paketů za 304t s metalízou, která stojí 16t, za to si navol oba pakety a jsi kde?
5. 2. 2012 22:37
Re: Jablka, hrusky
Tak zese nekdy v diskuzi, kluci dobrou noc >:D
5. 2. 2012 22:36
Re: Neprodejné zboží...
radio dokupis v najblizsiom elektre >:-[]
5. 2. 2012 22:33
Re: Jablka, hrusky
"Je zajímavé, že reálně ta C4 stojí o skoro 100t méně a to včetně červené příplatkové barvy Babylon" - vis kdo to psal?
5. 2. 2012 22:31
Re: Neprodejné zboží...
stale argumentujes zostatkovou hodnotou, skus radsej vysvetlit v com je octavia jine kafe voci trojici v tomto clanku. Skus napriklad bezpecnost.
5. 2. 2012 22:31
Re: Jablka, hrusky
Mne se to stalo taky,ale s autem s cenovkou dvakrat vetsi. Resim druhe auto do rodiny - resim ho uz pul roku, prolezl jsem Citroen, Toyotu, Mazdu, Renault, VW, Opel, Hyundai.... a paradoxne nejlepe - nejlevneji vychazi Golf.....
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 22:28
Re: Jablka, hrusky
Ano, dostal, předminulý týden jsem byl v Renaultu např. a měli tam o 30t levnější než byl akční ceník a to včetně příplatkové metalízy a Alu kol, místo mě si ho koupil někdo jiný.
A ty rozdíly jsou v desítkách tisíc. Na 308 pro změnu cca 45t oproti ceníku, totéž zhruba C4... kde máš problém?

A které z těhle aut, co jsou tam nahoře v článku stojí v ceníku 300t Kč?
5. 2. 2012 22:27
Re: Jablka, hrusky
Při vší úctě (považuji tě za velmi dobrého a rozumného diskutéra), mě se to skutečně stalo. A ne jen u vozu, který jsem nakonec koupil.
5. 2. 2012 22:26
Re: Neprodejné zboží...
To co si napisal bolo na pobavenie dobre. Jedinym faktom je lepsia predajna cena jazdenky, ale inak nic
5. 2. 2012 22:25
Re: Neprodejné zboží...
Tak napriklad co se tyce bezpecnosti vsechna tri auta strci Oktavku do kapsy, navic Oktavka za ty penize nebude mit vybavu jako tihle tri. Staci?
5. 2. 2012 22:23
Re: Jablka, hrusky
Ctes si tuhle diskuzi? Tady lide tvrdi, ze kdyz kupuji 300.000 auto tak jeste navic dostavaji desetitisicove slevy. Ja rikam, ze je to blbost. Obesel jsem x prodejcu a nikde jsem neakcepotval cenikovou cenu (kdo probuh kyvne na cenikovou cenu?) a take nikde jsem se nedostal o "desitky tisic nize". Ty ano? a nabidl ti to nekdo hned v prvni nabidce?
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 22:18
Re: Neprodejné zboží...
Ještě jsme se nedozvěděli tu podstatnou věc, která to jsou ta kvalitnější auta než i30, Astra nebo C4?

Když už jsi nakopl tu rovnocennou konkurenci, tak ambition 1,4 TSI stojí nejméně 386t [odkaz]%3a%2f%2fwww.… />
A to ji chybí věci jako achromatické zrcátko, dešťový a světelný senzor, automatická klimatizace, Alu kola...
5. 2. 2012 22:14
Re: Neprodejné zboží...
400 je ceníková cena, 7 procent slevu na ni dostaneš kdekoli bez problémů. Jinak současná Fábia se mi rozhodně nezdá jako auto s tvrdým podvozkem :-) Pokud ji teda nemáš se sportovním podvozkem a aspoň na 16tkách. A věř mi, že i se slabší 1,2TSI/63 kW se jezdí mnohem dynamičtěji,než se staršími motory VW 1,6/75 kW a 1,6 16V/77kW, ovšem s o litr menší spotřebou. Zastav se kdekoli na zkušební jízdu a uvidíš sám ;-)

Snažil jsem se jen říct, že kupovat tyto vozy za 320.000,- a výš je čirý nesmysl. Alespoň z racionálního hlediska. Za tyto peníze již na trhu seženeš mnohem kvalitnější vozy,navíc s vyšší zůstatkovou hodnotou. Pokud tedy nejsi fanda do jedné z těchto značek a nekupuješ auta srdcem... To pak není co řešit :-)
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 22:14
Re: Jablka, hrusky
Nevím, co furt máš? Tak prvně píšeš doslova, že musíš koupit, pak že jsi to neříkal, že je to jasné. Sakra, tak napiš to pořádně a nedělej tu kašpara :no: :no:
5. 2. 2012 22:07
Re: Jablka, hrusky
delas si legraci, ze? Vzdyt to je snad jasne.
Avatar - Hammunasakra
5. 2. 2012 21:58
Re: Astru
:yes: :-) :yes: :-) :yes: :-) :yes:
dtto
5. 2. 2012 21:54
Re: Astru
Tak to jo. Človek si tu fazónu nějak držet musí >:D
Avatar - white label
5. 2. 2012 21:47
Re: Astru
Nevím jak MT, ale já zásadně v cizích autech neuklízím, to by pak relativně nevynikl můj případný pořádek v mém autě... ;-) >:-[]
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 21:44
Re: Astru
Tak to mám docela podobně, jen třeba koberečky se vždy nedá udržet dokonale čisté.
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 21:42
Re: Jablka, hrusky
Proč koupit? Příjdeš, projedeš a pak se bavíme o ceně, ne? Pak už je jen otázka, jestli cena, kterou nabídne, odpovída tomu, co jsi ochoten dát ve vztahu k tomu, co nabízí konkurence. Nic komplikovaného.
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 21:39
Re: Neprodejné zboží...
Na komoru! >:D :yes:
5. 2. 2012 21:37
Re: Astru
Nechtěl by ses u mě někdy stavit? Jako že bys to nevydržel a poklidil >:-[]
5. 2. 2012 21:33
Re: Jablka, hrusky
Ne vše koupit. Prostě vybírat a smlouvat-tak získat zkušenosti. Tím to zjistíš. Booze...
5. 2. 2012 21:31
Re: Jablka, hrusky
Takze musis koupit vsechny znacky abych "vedel" jak vlastne vse funguje. A koupit je musis, protoze to je jediny dukaz toho kde prodejce muze zajit.

Opravdu si myslis, ze tu je aktivni clovek, ktery nenavstivi zastupce forda, hyunaje, renaultu, opla, volkswagenu, skodovky, toyoty, mazdy atp.? Booze...
5. 2. 2012 21:30
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
No právě že v tomto případě je opravdu přetáhli. Některá velmi sofistikovasná povolání se v rámci outsoursingu dělat nedají. V Opelu a VW si dodnes někteří manageři rvou zbytky vlasů (pokud tam stále pracují). V tomto případě opravdu vím, o čem mluvím, věř mi. ;-)
5. 2. 2012 21:28
Re: C4
A šašek se nám zase projevil.

Francouzská ekonomika je druhá nejsilnější v Evropě? Za Němci jsou Britové a za nimi Rusové, teprve po nich jsou Francouzi, ale tohle je natolik všeobecně známý fakt, že bych ho tady snad ani němel uvádět. A Francouzi lítají do kosmu? A s čím? To že je raketová eurozákladna ve Francouzské Guayaně ještě neznamená, že je to francouzské stejně jako třeba Airbus, byť se kolikrát Frantícu tváří, že je to "jejich". A co se týká francouzské jaderné energetiky, mohl bys nějak stručně a sriozumitelně napsat, v čem jsou jejich technologie nejlepší? I když patrně? Mimochodem, indexy bezpečnosti jsou u nich o dvacet třicet procent níž, než třeba u Temelína.

Jojo, čecháček sice kritzuje ráda to velmi halsně ty, co trochu, ale jenom trošičku ujedou (Kankunen) a myslí si, ajk je světovej, ale přitom nám zpravidla předvede, že ví úplnej p.r.d....
5. 2. 2012 21:24
Re: Jablka, hrusky
Souvisí to s tím, že projdeš showroomy a opravdu zjistíš, že prodejní strategie automobilek (resp. místních dovozců) se opravdu liší. Způsob jednání v showroomech se dle značky velmi odlišuje. Jinak se jedná a smlouvá u Hyundai, jinak u Renaultu a úplně jinak u Opelu. Toť vše.
5. 2. 2012 21:12
Re: Neprodejné zboží...
Oktávka za 375 by byla docela dobrá koupě, ikdyž v akčním ceníku vidím cenu 400. Jinak tři zde uváděná auta Ci, Op, Hy nejsou opravdu konkurenty pro fábii, bylo by lepší si to aspon zkusit v salonu když ne rovnou projet. Fabia je auto s tvrdým podvozkem a malými sedačkami. Golf je na tom lépe, ale ta slabší 1.2 je spíš na rozvážnou nedělní jízdu.
5. 2. 2012 21:10
Re: Jablka, hrusky
Jak souvisi prodejni stategie automobilek s tim kolik jsem koupil aut?
5. 2. 2012 21:08
Re: Neprodejné zboží...
[odkaz]

>:D

[odkaz]
5. 2. 2012 21:07
Re: Jablka, hrusky
No a to je ten fór - ty strategie prostě podobné nejsou. Kontrolní otázka - kolik jsi ty osobně reálně kupoval aut? Protože věřím tomu, že kdyby alespoň jedno, nic takového bys nenapsal :-!
5. 2. 2012 21:03
Re: Neprodejné zboží...
Blahoslavení chudí duchem, neb jejich je království nebeské...

A nebo jinak - Xawiere, to je TAKOVÁ BLBOST, cos tu napsal, že to musel slyšet i ten pánbůh na nebi. A to jsem ateista.

Buď jsi fanatik do VW a nebo plakátový kovboj. Promiň, ale jinak to říci nelze.

POZN. Reaguji zejména na tvůj druhý odstavec, zejména na názor, že zmíněná trojice je alternativou k fabii. S tím, co píšeš v tom prvním také nesouhlasím, ale zde máš na svůj názor plné právo a respektuji ho. Svůj příspěvek jsem trochu upravil, neboť jsem to se svým vyjádřením (hodně) přehnal. Za to se ti omlouvám.
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 20:48
Re: Neprodejné zboží...
Ten poslední odstavec je krásný, ty by ses rozhodoval dle sympatií, přitom ten tvůj předešlý příspěvek jsou jen výplodem sympatií a nic víc.

V čem je lepší kromě kufru ta tvá Octavia proti té Astře? Vlastně proti všem třem? Jízdou? To si děláš snad srandu, ne? Prostorností? To by byl další vtip! Zpracováním? Ale kdeže! ?Mám pocit, že jsi tak slepý, že si na špičku svého prolhaného nosu nevidíš.

A hoď nám odkaz na tu Octavii 1,4 TSI 90 kW v Ambiente za 374 900 kč, rád se na ní podívám.
5. 2. 2012 20:33
Neprodejné zboží...
...se dle mě stává z těchto vozů v této cenové kategorii. Za 399.900,- ( po slevě 374.900,- ) získá zákazník kompletně vybavenou Octavii Ambition TSI Drive s motorem 1,4 TSI/90kW. A to je dle mého skromného názoru trochu jiné kafe, než uvedená trojice modelů (se vší úctou k nim)... O zůstatkové hodnotě po X letech provozu ani nemluvě... Takže v této cenové kategorii se u mne uvedená trojice nechytá. Pokud bych chtěl menší auto, vyhrává pro změnu na plné čáře Golf VI Trendline 1,2 TSI/63 kW s akčími pakety a vyčerpávající výbavou za nějakých 335.000,- Kč po slevě... Přičemž vůz s tímto motorem bude mít podobnou dynamiku, jako uvedená trojice s atmosférickými motory. pro pochybovače je tu verze 1,2 TSI/77kW za nějakých 370.000,- Kč po slevě... :yes:

Uvedená trojice má dle mě význam pouze jako alternativa k Fábii a v cenové hladině do 320.000,- Kč kde zákazník dostane auto za podobné peníze s porovnatelnou výbavu a kvalitou zpracování, ale o řídu větší. A tady bych se asi rozhodoval čistě podle sympatií k té či oné značce a hodnot, které konkrétní zákazník u vozů upřednostňuje... :-!
5. 2. 2012 19:47
Re: Jablka, hrusky
Ja je nikam nehazim, ony ty strategie jsou velmi podobne at uz u Renaultu, Opelu nebo Citroenu ci Volkswagenu jen se lisi mira "agresivity" a vynalezavosti viz Megane Generation a publicity.

Vsechny automobilky se tvari, ze "puvodni cena" je daleko vyssi a nyni davaji slevu, i ten renalut v konfiguratoru ma puvodni cenu uplne jinou.

Je jasne, ze ten clanek je naprosto zbytecny co se tyce informaci - protoze dneska si snad kazdy umi najit ofiko stranky a stahnout cenik...., z pohledu auto.cz clanek zbytecny neni, protoze tu maji stovky prispevku...a vi, ze takove clanky vyvolavaji nevoli - "neni pravda, ze auta jsou tak draha", "viz. skladovky" atp.

Ja osobne bych vice uvital recenze jednotlivych salonu, porovnavat nahradni dily, pristupy k zakaznikum, znalosti atp. Nebo investigacni akce viz Subaru a spojky nebo hnijici vyfuky (kontaktovat oficialni dovozce, delat expertizy atp.) Tohle je promarnena sance .... prozatim.
5. 2. 2012 19:27
Re: Hyundai
ty si asi nebyl posledni 4-5 let v nemecku co :-) uvidel bys jak na tom opl je na trhu plnym germanofilu ;-)....
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 18:59
Re: Chyba
Jj, ke konci výroby a s výprodejem skladovem byl i30 za hodně dobré ceny, při porovnatelný výbavě levnější o cca 30-40t než jakákoliv konkurence.
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 18:57
Re: Jablka, hrusky
Problém je ten, který objasňuji ve svém příšpěvku, hážeš do jednoho pytle všechny marketingové politiky jednotliých prodejců a ty se velmi VELMI liší, viz VW a Hyundai či Renault.
Jinými slovy pořád platí, že ceník je u různých značek a různých prodejců různě závažné lejstro. Snad nebudeš proti, když napíšu, že články s nadpisem "CO KOUPIT" jsou iz ceníkového hlediska dosti zbytečné... nejsme v době plánovaného hospodářství, kde stejný rohlík stál všude stejně.
5. 2. 2012 18:42
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Není plakátovějšího plakátovce, než takového co linkuje plakáty... >:D

Nějaký link na svwolávačky, vwykrádačky, vwoceňovačky a testovwačky (ne)spolehlivwosti by nebyl? Těch důvodů je řádka a záruka je pochopitelně jeden z dalších. Tedy pro plakátovce samozřejmě ne, na plakátě se auto nekazí...

Z trojky bych s ohledem na cenu a interiér vybral C4. Ale nejdřív bych si něco načet o spolehlivosti....
5. 2. 2012 18:25
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
:yes: :yes:
5. 2. 2012 18:05
Re: Chyba
Já jsem na i30 dostal 10% slevu plus jejich 25k "objevte hyundai", o bonusech ve výbavě se nemělo smysl bavit, protože tam mám skoro všechno, co do toho šlo narvat. To může být samozřejmě tím, že výroba končí, blíží se nová generace atd. Ale každopádně byla to sleva nezanedbatelná.
5. 2. 2012 18:02
Volba je jasná
Z této trojice lez zvolit jako nejmenší zlo i30. Je to stále vstup do neznáma, ale přesto jistější než zbylí dva soupeři.
5. 2. 2012 17:33
Re: Jablka, hrusky
Hádat se s tebou nebudu, ale právě skladovka je něco, v čem mají prodejci uložené své peníze a potřebují se jich rychle zbavit = raději nižší zisk než za rok ztráta ;-)
5. 2. 2012 17:08
Re: Jablka, hrusky
Ale jiste znamy, staly klient, nekolik aut v rodine, reference, vice ks - ano, sleva lze. Ale pri cene auta 300.000 (skladovka) je sleva v radu "desetitisicu" - troufam si rici - vyloucena.
5. 2. 2012 17:05
Re: Jablka, hrusky
jde o to jestli se o ni nebojíš říct. Když to neuděláš, jsi kavka, kterou rádi oškubou ;-) Vždycky se s cenou dá něco dělat a pokud nedá, jdeš jinam, kde to půjde >:D
5. 2. 2012 16:59
Re: Jablka, hrusky
Ok, sorry asi jsem nekde neco prehledl - hod sem citace, kde toto rikaji. Diky
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 16:51
Re: Jablka, hrusky
A proč bys nedostal, když to evidentně jde? Viz ericn, viz bicak77, chceš říct, že lžou?

A taky nechápu proč bych měl nutně připlácet za automatickou klimatizaci, to přece musím i u i30. Pokud ji nechci, tak ji připlácet nebudu, takže proč je u ubou aut v příplatkové výbavě?
Pan Vaverka se s tím článkem moc nepáral, taky ani nemůže dávat konkrétní nabídky jednotlivých prodejců, protože jiní tady mají často reklamu... že ano...
5. 2. 2012 16:49
Re: Jablka, hrusky
Je sleva a sleva. Papirove maji napsano, ze maji auta za 408.900 (relane neprojede za tuhle cenu), davaji slevu 64 000 (jsou hodne laskavi, ze?) , takze cena je 344 900, davaji jeste slevu navic 30 000,- (uff parada), takze cena je 314 900,- ... a kdyz vyuzijes jejich financovani tak dalsich 40 000,- ....takze vysledna cena je 274.900.

Resume: Hotove 314.900, s financovanim Citroen 274.900,- (neresim preplaceni uveru, leasingu).

Otazka: lze k cene 314.900 nebo k 274.900 ziskat dalsi slevu, ktera je v radu tisicu/desetitisicu?

odpoved je NE, ve vetsine pripadu zakaznik nic vice nedostane.

Takze ujasneme si nejprve pojem "sleva".....
5. 2. 2012 16:34
Re: Jablka, hrusky
Skladovku možná se vším co píšeš nenajdeš, ale slevu pořádnou dostaneš. Vždycky se mi podařilo dostat pěknou slevu u Peugeot/Citroenu :-) v řádech desetitisíců. Nedělám si iluze, že by nešli na slevu 20-25tis. Chtějí prodávat a C4 je na trhu o něco déle než i30 ;-) BTW i30 neni samospásná až ji uvidíš naživo, možná na ni změníš názor, jak se mi líbila na fotkách tak naživo je to slabý, obvzláš´t předek....
5. 2. 2012 16:23
Re: Jablka, hrusky
Cena 314.000 je jenom pro skladovky, pro nove do vyroby je 344.900, jak je psano v clanku. Nehlede na to, ze maji v clanku zapocitano paket city (9.900) + vyhrivani prednich sedadel (6.900).

A garantuji ti, ze nenajdes skladovku, ktera splnuje 1.6 Tendance, metaliza, kola, paket komfort, city + vyhrivana predni sedadla - takze jedina cesta k tomuto je pred uplne nove tj. cena cca 400.000 a dalsi sleva je maximalne v radu tisicu, tezko se dostanes na - 50.000 nebo vice.
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 16:16
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
To s tou navigací je dobrý postřeh >:-[] :yes:
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 16:15
Re: Jablka, hrusky
No, tak si to spočítej, 314+16+12=342t Kč, to je sakra daleko do ceny 403t kč, co píše autor článku a taky sakra daleko do 378t, které bez metly stojí i30.
5. 2. 2012 14:45
Re: Jablka, hrusky
Jo takze usetril vlastne jenom na metalize (dneska je akcni 314.000 na skladovky, ne do vyroby, nikde nepise jestli bral skladovku nebo daval do vyroby) - ale je to bez kol, bez dual klimy, takze pripocti 12 000 klima, 16 000 kola.
5. 2. 2012 14:27
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Ani nemusíš nikoho přetahovat, vše se dá outsourcovat. Vývoj, návrh, výrobu, vše. Je to jen otázka peněz. Ani německé automobilky vše nedělají sami.
5. 2. 2012 14:25
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Pokud se někomu žije lépe s i30, budiž, ale ať mi nikdo netvrdí, že je to lepší auto. Na dnešním trhu nemá ani cenovou výhodu. Nejvtipnější na tom autě asi je, že je "české," ale jeho navigace češtinu nezná. >:-[]

Mimochodem, doufám, že se spojením Porsche a VW Group naučí u VWG ladit elektrické posilovače. Porsche ukázalo, že umí.
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 14:16
Re: Jablka, hrusky
Viz nahoře bičák, který nekupoval skladové auto.
Avatar - daducx
5. 2. 2012 14:13
Astra 2.0CDTI
Dobry den zakoupil jsem jsi Opel Astra J 2.0CDTI jsem snim nespokoje byl jsem nekolikrat v servisu a zavady nebyli nikdy odstraněny,při ubrání plynu na 3,4,převodový stupen silně bouchne
pří studeném motoru, když jsem stim byl v servisu tak mi bylo zděleno že je to normalní , a dále hodně vrzají plasty myslím si že když zaplatím přes 500tis tak by to mu měla odpovidat kvalita ,byl jsem velký fanda na vozy Opel ale po této skušenosti bych si tento vůz už nekoupil,před tim jsem vlastnil Opel Astra H 1.7CDTI a stím jsem byl velmi zpokojen
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 14:11
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
:yes: :yes:
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 14:06
Re: Hyundai
Jak můžeš vidět dole, tak bicak77 dává jasnou ukázku kolik stála tahle konfigurace i bez toho, že bys vzal skladovku, takže ee, sleva proti ceníku tam je a je i avizovaná v médiích.
5. 2. 2012 14:01
Určitě i30!
U nové i30 se nebavíme o skladových cenách! Trochu nechápu to přehršle slov o cenících atp. Tady je třeba se bavit taky o tom, že nová i30 je prostě nová! Jde o novinku, něco, co designově provokuje, je to čerstvé, osvěží to naše cesty, navíc je to výborné auto od motoru, přes interiér, kvalitu zpracování až po šmrnc a jízdní vlastnosti (AutoTip 24/11). Pak hledat cenu aut u Cit. a Opelu jako skladová (že prý se dají levněji koupit, no bodejť), již okoukaná auta, to pak nemá skoro žádný smysl! Kdo totiž chce něco nového a nemíní být páprdou, který bude léta jezdit pořád v tom stejném, co tu na trhu čpí již pěkných pár měsíců , prostě jednoduše půjde do nového vozu, třeba do nové i30... Jsou mezi námi prostě tací borci, kteří do nových věcí prostě půjdou! Zítra Svět Motorů uvede i test nové i30! Tak uvidíme... ;-)
5. 2. 2012 14:00
Re: Astru
:-) To já mám v autě zase až chronický pořádek. A kufr pokud možno prázdný. Nesnáším, když se musím něčím prohrabávat, abych se dostal třeba pod falešnou podlahu. Vše, co vozím dlouhodobě, je schované.
5. 2. 2012 13:56
Re: Astru
Stejně jako jsem nechápal, proč C30 nedostala FF verzi T5. Škodí si tím sami. Po pravdě, od Číňanů ani žádné zázraky nečekám. ;-\
5. 2. 2012 13:46
Re: Výplach mozku záhájen...
Proč korejské??? >:D ... 1. určitě již ne ten nudný design Golfu, je to strohé, až je to nehezké; 2. Interiér a kvalita uvnitř nové i30 nesrovnatelně zajímavější než Golf (viz Autotip 24/11); 3. Lepší motor 1.6 CRDi/94kW než Golf objemově shodný TDI/77kW a další a další. Ale toto stačí, snad už jen proto. Mnozí nejsou ti páprdové co pořád kupují stejná a nudně vyčpělá auta...
5. 2. 2012 13:38
Re: C4
Tohle je nesmysl. Ti, kteří seděli již vevnitř nové i30 říkají naprostý OPAK! Interiér je vzhledný; a především z kvalitních materiálů! AUTOTIP 24/11: "Nové i30 nabízejí až nečekaný luxus. Korejci se v interiéru zaměřili na KVALITNÍ materiály a dílenské zpracování. Dokazují to např. dvojité švy na sedadlech, pedály s kovovými plochami, voňavá kůže a tlačítka s neklouzavým povrchem." Jak někdo může napsat pravý opak? A dokonce hnusné a nekvalitní, když je tomu právě naopak???

V uvedeném časopise a čísle byla nová i30 srovnávána s Golfem. Interiér a jeho kvalita u i30 ten od Golfu zcela rozcupovala!!!

Takže zde k volbě: jedině i30!
5. 2. 2012 13:14
Re: pel-mel
Moje volba je podobná až na ten závěr, šel bych do C4, pak do i30 a Astra je poslední. S Opelem mám prostě špatnou zkušenost, po Astře F, se kterou jsem trávil každou chvilku v servisu, už Opel nechci... :no:
5. 2. 2012 12:50
Jablka, hrusky
Skladovka je perfektni vec, dostanes levne auto rychle. Bohuzel nejvetsi slabina je nulova moznost ovlivnit vybavu a to se nejvice tyka Opelu a Citroenu. Citroen ma auta kolem 300.000 ale chybi (pro mne podstatne) veci - dual klimatizace, lita kola, lepsi radio. U Opelu je vetsina skladovek v zakladnich motorizacich coz je na tak tezke auto nedostatecne.

A kdyz se dostanete na nove auto zadane do vyroby, tak opravdu ceny poleti hodne nahoru tj. k tech 400.000 jak u Citroenu, tak i Opelu (ten mnohem dal dle motorizace ... viz nesmyslny cenik Opel).

Dneska se mi jevi jako nejlepsi skladovka Golf v 1.2 TSI (77kW) - dual, tempomat, lita kola, radio (RCD 310), predni mlhovky, maly kozeny paket, senzory (jedna takova nabidka na skaldovky na webu je).
5. 2. 2012 11:06
Re: Hyundai
Neni to srovnatelne Ronaulte, auto co jsi avizoval nema dual klimu, lita kola a dalsi. Kdyz se podivas na skldovky defacto nenajdes tato auta v teto konfiguraci - proste nejsou, takze ti nezbude nic jineho nez jit uplne do noveho a na cenu 300 000 se proste nedostanes.
5. 2. 2012 09:47
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
:yes: :yes: :yes:

A ještě bych dodal - pokud záruku nechceš, tak prostě jdeš k tomu Jožkovi z Horní Dolní a těch 100 Euro ušetříš. A záruku máš najednou jako u VW. Taky možnost volby :-!

Také mám na autě 5 let a rozhodně jsem toho nikdy nelitoval - proč taky, probůh. Do vozu s dvouletou bych dnes nešel.

Ne, tyhle řeči o tom, jak 2vou letá záruka je lepší než 5ti letá, to je jeden z nejsměšnějších argumentů na ACZ.
Avatar - abacus
5. 2. 2012 08:40
Re: Astru
Nebudem tajiť, všetko je o peniazoch. 4x4 bude s vyššou spotrebou. Predsa o niečo vačšia hmotnosť, viacej mechanického odporu. Takže rozhodnú nižšie prevádzkové náklady. Ceny pohonných látok budú len rásť. Ja trávim leto v Taliansku a ako pozerám vývoj cien, tak toto leto budem tankovať snáď liter už za 2 eurá. Minulý týždeň tam cena vybehla na 1,84.

Takže ja sa idem "sánkovať". Večer napadlo tak 20 cm sneh, je -12°c, takže nebudú sypať soľ a cesty budú nádherné. Chcelo by to tretie auto do rodiny, niečo pre skutočné potešenie. Pekný deň.
Avatar - white label
5. 2. 2012 01:34
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Ne nedarmo se stále říká: "Bez peněz do hosody nelez", přičemž o alternativě platebních karet tam není jediná zmínka... ;-)
Čus a DN!
5. 2. 2012 01:28
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Jak by řekl klasik - Ook!

Já, ubohý bezhotovostní plátce, si přijdu táákhle maličký. Dřevo je dřevo.

Přeji dobrou noc a díky za pěkný pokec :yes:
Avatar - white label
5. 2. 2012 01:23
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Cash je cash, to je pravá nefalšovaná finanční romantika, kdo to denně nezažívá, nepochopí, že karty a převody jsou jen hraní si na skutečné prachy na dřevo...! :yes: ;-)
Buď to na to máš háky přímo v prkenici, nebo máš prostě smůlu, tam žádné slibované pohádky, nebo virtuální prachy neplatí... :-)
Avatar - white label
5. 2. 2012 01:21
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Že by to bylo i tím... :-O >:-[]
5. 2. 2012 00:56
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Á, tak to jó. Halt někdo chodí k bankomatům, používá kartu. A ty to cpeš z narvané prkenice.

Už jen pro ten pocit... - paráda ;-)
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 00:43
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Nechodit do banky s pistolí v ruce? >:-[]
Avatar - white label
5. 2. 2012 00:30
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Tak tak, jak zpívá i Jarek: "...zase v bance celú šichtu prochlastali, cha chá..." >:-[]
Avatar - white label
5. 2. 2012 00:28
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Jo, ale já pak zase nemusím žádnou hotovost vybírat, takže taky to nemáš úplně dokonalké... ;-)
5. 2. 2012 00:26
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Tak to máš blbý :-!

Já to mám zařízeno sofistikovaněji.

Ale zase když ti tu hotovost na ruku doslova cpou... ;-)
Avatar - white label
5. 2. 2012 00:24
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Jenže mně cpou všichni hotovost na ruku, ta co s tím mám sakra dělat... ;-)
5. 2. 2012 00:24
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
No právě. Nějaké zkušenosti s operacemi mám - bohužel vždy jako objekt (oběť?) zákroku. A nemohu než souhlasit >:-[]
5. 2. 2012 00:22
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Tak to souhlas. Jsou to kluci šikovný...
5. 2. 2012 00:21
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Mě tam prachy posílají jiní :-!

Já jen vybírám ;-)
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 00:19
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Hele, koleno bych si nechal endoskopicky vrtat i pro toho Golfa, v anestezii to vůbec nebolí a následky to nezanechává >:-[] >:D
Avatar - Ronault.
5. 2. 2012 00:18
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Já bych mu nevěřil, podle mě ty naše prachy prochlastali a teď máme tu krizi bankovního sektoru >:-[]
Avatar - white label
5. 2. 2012 00:15
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
A je to venku....!

Já to mám taky přes NET, ale moje aplikace nemumí posílat hotovost na můj účet, tvoje už jo? ;-) >:-[]
5. 2. 2012 00:13
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Tak já nevím, já to mám přes internet.

Ale říkal, že tam jsou všichni slušní, konzervativní a nepijí. Teda říkal to onehdá, když jsme byli na pivku >:-[]
Avatar - white label
5. 2. 2012 00:08
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
To si jako myslíš, že v bance se nechlastá, no to by ses možná divil, já to musím vědět, já tam totiž skoro denně chodím... >:-[]
Avatar - Hammunasakra
5. 2. 2012 00:01
Re: Astru
Tak vy už znáte i "má přání"? :-)
Jinak ale DĚKUJi.. ;-)
5. 2. 2012 00:00
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
On je má v pořádku. On dělá v bance >:-[]
4. 2. 2012 23:58
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Se beru ;-)

Já bych si pro některá to koleno i vrtat nechal. Ale to se bavíme o ÚPLNĚ jiném segmentu :-!
Avatar - white label
4. 2. 2012 23:57
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Prochlastanou ledvinu si můžeš klidně nechat... >:-[]
Avatar - white label
4. 2. 2012 23:56
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
S požadovným nadhledem ber i ty moje reakce na to... ;-)
P.S. Ani koleno bych za žádné auto nedal, včetně "pouhého" vrtání do něj... >:-[]
4. 2. 2012 23:55
Re: Astru
Díky. Jsem rád, že jsme si vše ujasnili.

I tobě :yes: a díky za příjemnou diskuzi.
4. 2. 2012 23:52
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Ber to trochu s nadhledem.

Tak dobře, řekněme levé koleno ;-)
4. 2. 2012 23:50
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
OK, zeptám se. Až se trochu připijeme >:-[]
Avatar - white label
4. 2. 2012 23:50
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Tak ledvinu bych nedal za žádné auto, ale nadšení pro Golfa chápu, i když třeba já mám slabost spíš na ty rychlejší Golfy...
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 23:45
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Znám spoustu lidí, co na ledvinu čekají, nechceš ho přihlásit do dárcovského programu? >:D
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 23:45
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Ať vzal, co chtěl, přejme mu ty statisíce šťastných kilometrů, nejsme přece tupá hovada jako cosworth
4. 2. 2012 23:30
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
;-) Jo, vzepřel se. Půl dne vydržel. Ale nakonec to nedokázal ;-)

Mám velmi dobrého kamaráda, který Golfa VI má. Za to auto by dal klidně i levou ledvinnu. A i když já mám jiný vkus, naprosto ho chápu.
Avatar - white label
4. 2. 2012 23:29
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Já to naopak (podle poslední věty) pochopil spíš tak, že vzal nakonec Focuse, tak nevím... ;-)
4. 2. 2012 23:27
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
U mě samozřejmně ty radosti také naprosto převládali ;-)

Ať ti tvůj Golf dělá jen radost a mnoho šťastných kilometrů :yes:
Avatar - white label
4. 2. 2012 23:24
Re: Astru
Sice nerad, ale musím tě trošku zklamat, on to Ronault myslel trošku jinak, než by sis zrovna ty přála... :-O :*) >:D

Jinak ale vítej v této diskusi... ;-) >:-[]
4. 2. 2012 23:24
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Jou panečku! Jak já sem si tu KUPOVAČKU užíval, starosti žádné, jen radosti :-) Samozřejmě mám na mysli KUPOVAČKU GOLFA. Myšlenka na nenechavce mi také proletla hlavou, ale přece si nenecham nenechavci diktovat co budu jezdit!!!! Asi půl dne sem opravdu uvažoval o Focusu, ale jen půl dne! Golf promine!? ;-)
Avatar - white label
4. 2. 2012 23:01
Re: Astru
Já na ty "grupenakce" akce nějak nejsem, od motorismu až po sex (myslím jako na rozdíl od tebe)... >:-[]
Avatar - white label
4. 2. 2012 22:56
Re: Astru
Nebo : "...kdo to s lidmi opravdu umí, nemusí se chválit sám (jako např. s-mike)..." >:-[]
4. 2. 2012 22:55
Re: Astru
Tak to "nudný" je i má výtka. Nicméně v tomto případě se prostě jedná o subjektivní názor na design a na ten má každý právo. A jsem schopen kdykoli podepsat, že můj názor je, vzhledem k prodejům Golfu, menšinový. Stejně tak na druhou stranu vnímám objektivní designové kvality tohoto vozu.

Ty hodnoty rozvoru/délky - absolutní souhlas. Těmto lidem říká GTI trefně "plakátový kovbojové". Skoro každý fanda aut tak začínal (myslím na teoretické bázi), ale ti rozumní v této fázi spíše vstřebávají názory těch, co již osobní zkušenost mají. Mě svého času nevyjímaje. Až když si skutečně to své nové auto koupíš, pochopíš posun priorit. Halt praxe je praxe, to platí pro všechny aspekty života :-!
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 22:53
Re: Astru
Přepiš si motto v kartě z "...nic neplatí absolutně a v praxi ani obecně...zdravý rozum a schopnost selekce je nutnost při aplikaci čehokoli... "
na:
"Cokoliv řeknete bude použito proti vám" >:D
Avatar - white label
4. 2. 2012 22:51
Re: Astru
:yes: Napsal jsem to právě proto, abych si přečetl přesně tuhle tvoji reakci. Neboj nejsem ještě tak senilní, naopak pouze zdravě ješitný... :-O >:D

P.S. Vidím, že to jde i dokonce bez těch vynechných/dočasně prázdných reakcí... >:-[]
Avatar - white label
4. 2. 2012 22:47
Re: Astru
To, že je současný Golf "malý" (a "nudný") je ve zdejších diskusích nejčastější "argument" proti němu. Bohužel k tomuto "argumentu" stačí zdejším diskusním "odborníkům" jen hodnota rozvoru/délky v mm, kterou porovnají s konkurencí...
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 22:46
Re: Astru
Dobře víš, že to, co jsem napsal, jsem čerpal jak z vlastních zkušeností z Golfem IV, tak pak hlavně po ověření člověkem na Golfy nejvíce znalým, tebou, tak mi znova nepiš to, co jsi mi už jednou psal a já to jen použil poté, co jsem si to ověřil >:-[] >:D
Avatar - white label
4. 2. 2012 22:42
Re: Astru
I. genrace Golfu nijak zvlášť prostorná nebyla, druhá už na tom byla pdstatně lépe. Třetí generace (vůz roku) na tom byla s poměrem vnějších a vnitřních rozměrů (na svoji dobu) velmi dobře. Problém byl právě až u 4. generace, která při minimálním nárůstu rozvoru 3. gen. (ze které jinak 4. gen. technicky vycházela) dostala velký obvod kol, který tak logicky zabil především místo pro nohy vzadu... To napravila až 5./6. generace.
4. 2. 2012 22:41
Re: Astru
Tady na diskuzích je vůbec spousta faktů, které mnozí přehlížejí. Pokud mi někdo argumentuje tím, že Golf je malý (už se mi to stalo), jako diskutér u mě skončil - v tom autě prostě nikdy neseděl a regulerně kecá. V případě jiných značek je to, dle mého názoru, v rámci těch mýtů a pověr ještě horší.

Mimochodem, právě teď šla v TV reklama na nové BMW 3. Asi jsem se zamiloval :-)
4. 2. 2012 22:33
Re: Astra...
gratulacia a nech tvoja spokojnost este velmi dlho vydrzi
4. 2. 2012 22:32
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
O té flexibilitě je to určitě také.

Každopádně vzestup korejců v posledních letech je obdivuhodný. A to stačí přetáhnout pár desítek zkušených německých vývojářů a dát jim dobré podmínky k práci.
Avatar - white label
4. 2. 2012 22:32
Re: Astru
No, tak to jsem přesně já... ;-) >:-[]
Avatar - white label
4. 2. 2012 22:29
Re: Astru
O malém/velkém Golfu (v tom nejlepším slova smyslu) jsem tu psal už v několika posledních diskusích, bohužel to mnozí nechtějí pochopit, ale je to přesně tak, jak píšeš ty, nebo lukas13.. . ;-) :yes:
4. 2. 2012 22:23
Re: Astru
Já ale tu C30 zmiňoval jako reakci na to, že se tí líbí Scirocco R. S Golfem GTI (D) bych ji ani nesrovnával. Ostrý Golfy jsou pro lidi, kteří kladou velký důraz, jak píšeš, na nenápadnost...a proto taky jejich majitelé chodí po venku hlavně večer v maskáčích, začerněným obličejem a s nočním viděním >:-[]
4. 2. 2012 22:22
Re: Astru
Jo, LC je kategorie sama pro sebe...

Nyní tvé priority při výběru vozu již plně chápu. Jen poznámka - pokud by 4*4 bylo za podobnou cenu jako 4*2, proč do něj nejít?

Nicméně rozhodně máš velmi široký výběr. Určitě si koupi nového vozu řádně užiješ.

A ano, zimní okresky "rulez" ;-)
4. 2. 2012 22:16
Re: Astru
Je to o to divnější, že Volvo moderní turbobenzíny o obsahu 1,6 a 2,0l má. Ale asi si je nechávají až na novou V30...
4. 2. 2012 22:11
Re: Astru
Stále je dost těch praktických ;-)

Jak auta s vyšší karosérií, tak dlouhé kombíky mají své klady a zápory. Domnívám se, že obojí oba známe.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 22:10
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
No jo, tak už to bude.... člověk nakonec zjistí, že auta stojí skoro všechny stejně... C4 stejně jako Golf, jak jde vidět, podobně jak i30 atd. Jsou samozřejmě výjimky, třeba Peugeot má docela levné nafťáky, Megane má hodně nízký příplatek za kombi atd.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 22:09
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Ona ta střední evropa je taky docela flexibilní a čím východněji, tím flexibilnější. Těch lidí, co si po generace kupují stejnou značku tu je málo, vlastně jen škodovku, takže není až tak silná národní hrdost nebo tradicionalismus. Takže proč to nezkusit.
Avatar - abacus
4. 2. 2012 22:07
Re: Astru
Pravdaže súhlas. Auto sa postupne evolučne prispôsobovalo. Octavia I bola snáď "vzorom" ako zabiť neotrelú koncepciu liftbacku. Cestovať v troch na zadných sedadlách bolo ako za trest. Ani dvaja dlháni to nemali ľahké. Nastupovalo sa do toho zle, hlavne v rade iných áut, pretože tie dlhé dvere nebolo možné dostatočne otvoriť. Ešte, že ten kufor bol a je kráľovský. :-)
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 22:00
Re: Astra...
Tak ať jsi spokojený i nadále :yes: :-) Tomuhle fandím :yes:
4. 2. 2012 22:00
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Myslím, že teď jsi uhodil hřebík na hlavičku. Domnívám se, že náš region je pro Hyundai referenční - korejci se zde skvěle etablovali a proto logicky zkouší, co si mohou dovolit. I s přihlédnutím k tomu, že střední Evropa není tak důležitý trh. Dalo by se to ověřit, dle ceníků na západě, ale na to jsem dnes již příliš líný :-!
Avatar - abacus
4. 2. 2012 21:59
Re: Astru
Kombíky milujem od malička. Akékoľvek Volvo v kombi bolo mojim snom. Miloval som tie dlhé hranaté "kasne". A potom prišiel zlom: Audi 100 Avant - lifestylový kombík, kde nerozhodoval objem, ale elegancia s akou si majiteľ doň uložil golfový bag.
4. 2. 2012 21:55
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
To je náhodička! Zrovna listuju v TV programu a kouká na mě reklama na C4 - Únor bílý, slevy sílí.
A čtu: 1.6VTi Tendance od 274 900Kč. Pomocí lupy si samozřejmě vyzoomuju, že cena je s 40ti tisícovým bonusem na leasing. Takže reálná prodejka 314 900Kč. K tomu bych viděl metalítzu zadara a jsme na mé ceně z května :-)
Avatar - sargis
4. 2. 2012 21:53
Astra...
3 generacie/4 auta/17 rokov, ignorancia statistik ako je tako a verna sluzba a spokojnost (a znamost u dealera ;-) ...viedla vzdy k Astre a podobny clanok ma nepresvedci o opaku...navyse v SK ma Opel lepsie meno (neviem preco) ako u CZ susedov, preto obcas nechapem tie prispevky....
Avatar - abacus
4. 2. 2012 21:47
Re: Astru
Áno presne LandCruiser. A presne, označenie "tank". Kúpil si ho pretože, jeho predchádzajúce auto bol F Galaxy v automate a myslím že 2,5liter v benzíne. No stala sa mu kuriózna nehoda. Zastavil pred dopravnou nehodou a zapol blikačky. Zozadu to neubrzdil autobusák, práskol to do neho a tak preletel zotrvačnosťou cez predné sklo. Vtedy sa rozhodol, že si kúpi "malý tank" v podobe LC. :-)
Subaru by bolo fajn, ale je na mňa už veľmi offroad. Ja to SUV veľmi nechcem, ale práca ma núti niekedy ísť na nespevnený povrch, štrk. Potrebujem iba vyššiu svetlú výšku a nemusí to byť nutne v štvorkolke. Patrím jednoducho do skupiny ľudí, ktorí nemusia mať štvorkolku, aj keď sa vezú v SUV. Východiskom by bola Octávia Scout, ale nechcem sa vzdať pohodlia vystupovania a nastupovania na ktoré som si zvykol z MPV-ečka.
Tak, nech nám zima vydrží a môžme sa len tak "bezcieľne" potulovať zasneženými cestami. :-)
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 21:27
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
No vidíš, já se ptal u Hyundaie 2x a jednou nic a podruhé snad jen ty koberečky a cca 10t :-|
Ale máš pravdu v tom, že těch lidí, co koupili výrazně pod cenou, bude u Hjundééé příbývat, změnili totiž systém a auta začínají nabízet dle ceníků za vyšší a vyšší cenu. Není se co divit, image si za pár let vylepšili opravdu výrazně (i když to není až tak objektivní výsledek jak by se zdálo) a teď budou hrát na kvalitu a zkoušet to, viz i40 a i30. Nápad to špatný není, pár lidí jim na to skočí, zbytek bude smlouvat a někteří půjdou ke konkurenci.
4. 2. 2012 21:24
Re: Astru
Jo jo, já to zmínil proto, že dle mých zkušeností se lze dostat na cenu toho Tigiho. Jen se pak v tom Foresteru nesmíš dívat na údaj o spotřebě.

LC - pletu se, nebo tím myslíš LandCruiser? Jinak také mám zkušenosti s velkým, "tankoidním" SUV a souhlas - to auto přímo nabádá k pohodové jízdě. S výkonovou rezervou to samozřejmně souvisí také. Prostě víš, že na to máš. Kdykoli :-!

Tyhle výlety v zasněžené krajině, na okreskách, miluji také. :yes:
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 21:23
Re: Astru
Jo, teď se do toho VW opřel, ale je pravda, že ještě tak před 10 lety tomu tak nebylo, viz Golf IV, Octavia I atd. ;-)
4. 2. 2012 21:15
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Tak to prosím trochu rozveď. Já kupoval před 2ma lety, možná je to dnes jinak. V mém případě jsem byl u Hyundai v menším (krajském) městě. Naivně jsem se domníval, že když už tam někdo z rodiny koupil a pravidelně servisoval nejdražší a nejvybavenější Hyundai, co šlo tehdy koupit, nabídnou mi víc než 5% z ceny vozu (i30). V případě i20 mi nabídli pouze slevu na zimní kola 8-s Ani v Praze jsem nedopadl lépe.
Abych předešel případným námitkám - jinde jsem cenu dokázal usmlouvat velmi výrazně a vůz, který jsem si nakonec koupil byl takové malé cenové sci-fi.
Avatar - abacus
4. 2. 2012 21:12
Re: Astru
Tak oturbený 2,5 liter je už niečo iné. To už nie je o "zúfalom" naháňaní výkonu a ekonoriem. Paradoxne čím väčší objem motora pod kapotov, tým viac si vychutnávam pomalšiu jazdu. Človek jazdí s prehľadom a vie, že keď ten výkon potrebuje, tak ho tam má. Veľmi rád som sa nechal voziť zákazníkom, ktorý vlastnil LC 3,0D v automate. Väčšieho milovníka pomalej jazdy som nezažil. Ten po okreskách jazdil 60-70 km/h. No keď potreboval rýchly presun, bolo lepšie pratať sa mu z cesty.
Tak Forester by mi dnes bodol. Konečne u nás začalo výdatnejšie snežiť, mrzne, žiaden chemický posyp len biela cesta. Tak som si to užil. Musel som k zákaznikovi na vidiek a tak som si konečne vychutnal rýchlu jazdu na snehu. Za mnou len kúdol bieleho prašanu a predo mnou nádherná biela krajina. Síce "len" Fordom, ale aj tak tých štyridsať kilákov stálo za to. :-)
4. 2. 2012 21:07
Re: Astru
Díky za upřesnění.

Ano, s tím "obestavěním" souhlas. Zrovna u Opelu nechápu, proč v této generaci svého portfolia je tak pozadu za konkurencí. S tím jde ruku v ruce hmotnost. Co si pamatuji, předchozí generace Opelů byla v tomto takový standard, nic co by člověka na první pohled zaskočilo či překvapilo. Že by kvůli crashtestům?

Ty menší rozměry jsem zrovna já schopen docenit. Jako obyvatel centra velkého města denně řeším parkování. A někdy je i +/- 10-15 cm délky sakra znát. (Proto mám kombík >:-[] )
4. 2. 2012 21:00
Re: Astru
Znovu říkám - SM bych za stěžejní informační kanál nepovažoval. Spíše diskuze majitelů těch aut - jak moc často si stěžují. Pokud člověk dovede filtrovat a číst mezi řádky, dozví se mnohé.

Jinak přeji aby sis užil výběr nového auta. Určitě dej vědět, co nakonec vyhrálo.
4. 2. 2012 20:58
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
divné...ja som u hnujdaju vyjednal fajn zlavu (nie koberčeky)...pricom uz cast mi ponukli sami...a to bol novy model takisto...a z fora Hyundaiu dneska prave pribudaju majitelia,co kupuju za uplne ine ceny ako tie cennikove...a to o hodne! Pravda,ide o skladovky a podobne...to je ale vsade
Avatar - abacus
4. 2. 2012 20:56
Re: Astru
C4 je pre mňa najmenšie zlo. Z tejto trojky beriem C4.

On ten VW je v obostavaní priestoru kráľom. Realizáciu karosérie u VW vnímam tak, že najprv navrhnú interiér a potom sa ho snažia zabaliť na čo najmenšom objeme. Myslím tým, že takto postavia auto, ktoré v interiéri ma vo svojej triede vynikajúce parametre, no zároveň v exteriéri (na dlžku i na šírku) patrí v testoch k najmenším.
Príkladom je kriticky spomínaný test v Autotipe v inej diskusii. Nová Zafira je veľká ako "krava": dlžka 4658mm, široká 1884mm. Touran: dlžka 4397mm, šírka 1799 a napriek tomu majú interiérovo zhodné parametre šírky. Batožinový priestor skoro rovnaký. Jedine na dĺžku ma Zafira kufor cca o 10cm viac.
Je jednoduché postaviť veľké auto s veľkým interiérom, ale je umenie postaviť zvonku malé, z vnútra veľké. A to sa netýka len automobilov.
Osobne radšej preferujem prácu na malom, prípadne obmedzenom priestore. Vtedy skôr vynikne myslenie tvorcu.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 20:50
Re: Astru
Labele, hlavě doufám, že příště jedeš s námi !! Pak budeš mít taky spoustu krásných fotek :-) To nevíš, jestli máš jen a jen jezdit, nebo se kochat výhledy, nebo fotit...
4. 2. 2012 20:49
Re: Astru
Slabý řetěz byl označen za diletanství, prostě na to, že je to obyč. atmosféra je tam moc problémů, 1.6 je tom hůř než 1.4. Jak VTi, tak THP byly označeny jako nedoporučeníhodné motory. Je to škoda, nejen díky tomuto vypadla C4 z mého výběru, ikdyž se mi líbí.
Avatar - white label
4. 2. 2012 20:39
Re: Astru
Chápu, fotky z Alp jsou (nejen) pro blondýny mnohem nápadnější/atraktivnější... ;-)
4. 2. 2012 20:39
Re: Astru
Hele, když už ten oturbený Tigi... V rodině máme jeden Forester 2,5 turbo. To auto má své mouchy, ale když z toho vylezeš, usmíváš se jako malej kluk, který právě dostal od ježíška vzduchovku. ;-)
4. 2. 2012 20:36
Re: Astru
Mě se taky moc líbí. Osobně bych za největší mínus považoval špatnou pověst českého dovozce - údajně neuznávají zcela jasné reklamace a raději se soudí. Zrovna těch motorů bych se zas tak moc nebál.
4. 2. 2012 20:33
Re: Astru
Pod touto diskuzí to neříkám poprvé. Díky moc za osobní zkušenost :yes:
4. 2. 2012 20:31
Re: Astru
Jasně, nikdy se nestane, že by problém nastal u každého ;-) Určitě dej vědět, pokud se dozvíš něco nového.

Současný designový směr Fordu mi taky moc nesedí. Naštěstí má každý široké možnosti výběru.

Poslední odstavec jsem úplně nepochopil - C4 je pro tebe nejměnší, nebo největší zlo? Mimochodem ten rozdíl velikosti a vnitřního prostoru u Astry mě taky překvapil. Jediný konkurent v rámci C segmentu je Lancer. Exceluje Golf - zvnějšku malý, uvnitř jeden z nejprostornějších. Tady před designéry z VW klobouk dolů.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 20:31
Re: Astru
>:D >:D >:D :yes:

No přece jen je to tam o malinko "fotogeničtější" ;-) Ale nejde o ty "jezera" či modré skvrny na mapě, nýbrž o ty silničky kolem :-!
Avatar - white label
4. 2. 2012 20:29
Re: Astru
Jsou to všechno jen "louže" kolem kterých tu jezdíš, ale ani o nich netušíš, hlavně že máš dost fotek z Alp, typický zaprděný (brněnský) maloměšťák... :*) >:D
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 20:24
Re: Astru
Kouknul jsem se teda na mapu na webu, ale musel jsem ji hodně zazoomovat, abych to vůbec našel. To vypadá oboje jen na nějaké větší louže >:-[] >:-[] Ani na tištěné mapě to není pořádně vidět ;-)
zajímá mě vždy spíše zakroucenost okresek a jejich povrch, než blízkost vodních nádrží a přehrad. Je ale pravda, že když je někde nahoře v horách nějaké jezero, vypadá to tam krásně !! Ale potřebuji k tomu pořádné hory, ideálně zasněžené vrcholky ;-) :-)

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
;-) :-)
4. 2. 2012 20:22
Re: Astru
OK, kdyby byl v tomto smyslu tvůj první příspěvek tohoto vlákna, neřeknu ani popel. C4 prostě není tvůj šálek čaje. Tečka. Na to máš plné právo. ;-)

TSI se sem tahá proto, neboť Golf je neprodávanější a zejména v našem regionu takové referenční vozidlo C segmentu. Pokud sis nevšiml, dříve či později se objeví v každé diskuzi o podobné sortě aut. Většinou (mě nevyjímaje) se o něm mluví v dobrém. Ale i on má své chyby.
Avatar - white label
4. 2. 2012 20:17
Re: Astru
Jen se obávám, že nejen první, ale zároveň i poslední... :-O >:D
Avatar - abacus
4. 2. 2012 20:17
Re: Astru
Rozhodne osobná skúsenosť. V katalógu vyzerajú mnohé autá výborne. CX-5 je horúci kandidát. V benzíne v zálohe stále číha Tiguán, i keď je oturbený.
Avatar - white label
4. 2. 2012 20:15
Re: Astru
Když jedeš tu svou oblíbenou trasu (nebo její část) ...Ostravice-Bílá-Horní Bečva-Rožnov p.R.-Val.Bystřice-Vsetín..., tak jedeš kolem tří vodních nádrží (přehrad, nikoli jezer). Je to Šance, Horní Bečva a Bystřička. ;-)
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 20:14
Re: Astru
Aspoň že si to přiznáš, to je první krok ke zlepšení >:-[]
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 20:09
Re: Astru
Kde je jaké "jezero" Bystřička?? Já kolem něčeho takového jezdím?? To ani nevím :-! A dovzdělávávat bych se měl v tolika věcech, že je to až k pláči :'-( :'-( :'-(
Avatar - white label
4. 2. 2012 20:07
Re: Astru
Blonďák by ti určitě řekl, že hlavně nebudou nikdy úplně stejně velké a ta větší tak bude logicky vždy o něco nápadnější... >:-[]
4. 2. 2012 20:07
Re: Astru
Sice to tak je, ale mě se C4 třeba líbí, ale když se člověk dozví, že to má poddimenzovaný rozvodový řetěz, je to citlivé na benzín, kolísají tomu otáčky, no nevím, přitom pocitově a jízdně to jsou dobré motory.
4. 2. 2012 20:05
Re: Astru
Já jsem taky milovník atmosférický benzínů (asi stará škola, nebo co ;-) ). A je mi líto, že ty motory postupně mizí. S tou CX-5 souhlas, to bude krásné auto. Držím palce, aby splnilo tvé představy. Hlavně aby ten motor japonci nezabili příliš dlouhými převody. A doufám, že se o případné osobní zážitky podělíš.
4. 2. 2012 20:02
Re: Astru
No právě - v SM. Už se to tu probíralo výše. Faktem je, že neexistuje auto, kde bychom nevypátrali na netu či v nějakých magazínech problém. ;-)
Avatar - abacus
4. 2. 2012 20:01
Re: Astru
No atmosféra v objeme 1,6 až 2,0 je na skoro na vymretie. Už niet v čom poriadne vyberať. Hlavne v kategórií, kde sa pohybujem ja stredné MPV/SUV. Ostala Toyota, Mazda so svojim 2,0 DISI, ktorý sa pre euronormy stal lenivý a v dialničnej rýchlosti mi palubák permanetne ukazoval nad 10 litrov.
Takže čakám na novú CX-5. Benzínový dvojliter ukazuje katalógovo neskutočné parametre.
4. 2. 2012 19:58
Re: Astru
O problémech VTi motorů byl článek ve SM, ale co je na tom pravdy, je další věc.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 19:58
Re: Astru
Já bych to tak nechal... prostě jako blondýnce vysvětlovat, že je rozdíl mezi mikrovlnkou a malou televizí >:-[] ;-)
Avatar - white label
4. 2. 2012 19:55
Re: Astru
Relativní míra její výjimečnosti se asi vyjadřuje těžko, ale každopádně má velkou důležitost, jako vodní nádrž pro výrobu pitné vody (proto je v ní taky zakázáno koupání apod.)
Nebýt vodní nádrže Šance, nebyla by ani cesta kolem ní, po které tak rád (a nejen ty) jezdíš...
Mimochodem Bystřička (přehrada), kolem které taky rád jezdíš, také není jezero... >:-[]

P.S. Měl by ses možná raději trošku obecně dovzdělat ajťáku... ;-)
Avatar - abacus
4. 2. 2012 19:47
Re: Astru
Len dodám, že to nepostihne každého majiteľa, ale riziko tam je dosť veľké. Zrejme to bude spôsobené vyššími tlakmi a jedná sa o mechanický problém, ktorý by sa vraj dal odstrániť "nejakou mechanickou západkou" (čudlíkem), ktorý by nedovolil tak vysoký zdvih ventilu. Tak verme, že to technici odstránia. Ak by som mal nejaké info, že ten problém potichučky odstránia, dám vedieť. Už len preto, že ja radšej ten benzín i keď je oturbený.
Zatiaľ jazdne výborný Forďácky Ecoboost 1,6 ale ten dizajnový smer, ktorým sa vydal Ford mi akosi "nechutí".
Takže k téme, najhoršie zlo by pre mňa bola C4. Kórea absolútne nehrozí. Opel je v interiéri veľkostne štandard a v exteriéri je to zbytočne veľké a obézne.
4. 2. 2012 19:46
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Dík za info. :yes: Kolem 320ti byl můj odhad.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 19:45
Re: Astru
>:D >:D >:D Já nikdy nezkoumal, jestli je to jezero nebo přehrada a tato informace mi k ničemu není :-) Pro mě je to jen malá modrá skvrna na tištěné mapě, kolem které ale jezdím velmi rád >:-[] >:-[] V zeměpise jsme to asi ani nebrali, tato nevýznamná modrá skvrna asi není ničím vyjímečná. Nebo ano? ;-)
4. 2. 2012 19:42
Re: Astru
Co se týká VTi. Co mi v Citroenu otevřeně řekli je, že mám raději tankovat vysokooktanový benzín, který u nás neobsahuje řepku. Řepka totiž údajně VTi nechutná. Já jsem to zkoušel, ale velký rozdíl subjektivně nepociťuju. Možná nad 4tis trošku větší zátah...ale to bude spíše placebo efekt :-)
Pociťuju občasné mírné pocukávání při akceleraci mezi 2-3tis ot. Dá se s tím normálně žít, já jsem jen na tyto věci přecitlivělý. Po prvotních pokusech o nápravu s benzínem atd., jsem se s technikem shodl, že se jedná zřejmě jen o změnu režimu při natáčení vačky...

Dále mě děsil během mrazů dieslový zvuk studeného motoru. To se vysvětlilo. Dělají to všechna VTi kvůli rychlejšímu prohřátí motoru. (vačka se natočí do jiné polohy a klepou ventily). Po chvíli zvuk zmizí.

Takže zatím s motorem spokojenost (drobnosti se najdou asi i u jiných značek) a neslyšel jsem, že by trpěl na nějaké fatální vady, které by způsobili destrukci motoru.
Avatar - white label
4. 2. 2012 19:37
Re: Astru
Ono je těžké vysvětlovat něco blonďákům, kteří si pletou nejen přehradu s jezerem, ale i velikost s nápadností..., podle této "logiky" je vlastně nápadnější Superb, než kupé od Lamba... ;-) >:-[]
4. 2. 2012 19:33
Re: Astru
Jo, jo zrovna o tomhle problému vím. Ale nikdy jsem neslyšel o problému s osazením VTi v C4 (ani současné, ani minulé generace). Ty auta prostě jezdí nadprůměrně dobře - na atmo benzínový motor, samozřejmně.
4. 2. 2012 19:31
Re: Astru
Proto mám kombíka ;-)

Na to Sciroccu se shodneme. Vždy když ho naživo vidím, zvýší se mi tepová frekvence. I ten interiér Golfu bych zvládnul. Bohužel, asi bych si těžko po kombíku s kufrem cca 500 litrů zvykal - jsem bordelář a co z kufru vyndavat nemusím, to neřeším ;-)
Avatar - white label
4. 2. 2012 19:27
Re: Astru
SB je jakési kupé z hb/kombi (tradičněji).
Scirocco III je běžně uváděno jako příklad novodobějších sb, kromě toho co jsem jmenoval se tam už řadí třeba i Veloster, nebo aktuální MRS.
[odkaz]
4. 2. 2012 19:25
Re: Astru
Děkuju. tohle je přesně ten druh příspěvku, pro který mám diskuze na ACZ rád - věcné a (pro toho, kdo chce) poučné :yes:
Avatar - white label
4. 2. 2012 19:14
Re: Astru
Taky nepíšu nic tom, že většina dá Golfu (před Sciroccem) přednost jen k vůli střídmějšímu designu (i když se možná najdou i takoví), třeba pro mě je to spojení dvou faktorů - praktičnosti (prostornosti) i větší designové střídmosti/"střízlivosti"/konzervativnos…
4. 2. 2012 19:11
Re: Astru
Tak shooting brake by měl vycházet z kombi, ne? Sice používá podobný recept, jen místo kombi a kupé kombinuje hatchback a kupé. Jelikož jsou kombi druhem hatchbacků, tak linie výsledku jsou podobné, ale tak úplně shooting brake to není.
Avatar - white label
4. 2. 2012 19:08
Re: Astru
Jasně, byl to koncernový projekt ze kterého mohlo částečně čerpat i Scirocco (podobně jako z VW Nardo částečně čerpala R8). Proč krátké, prostě je to kompaktní shooting brake podobně jako ta C30, nebo 3dv 1er, případně někdejší Z3 Coupé.
4. 2. 2012 19:07
Re: Astru
Jasně, jen říkám, že to spíš bude stát na tom, jestli chceš trochu víc praktičnosti. Pro někoho půjde také o znáček GTI. Podle mě málokdo dá přednost Golfu pro jeho střídmější design. Může to být plus, ale neřekl bych, že nějak zásadní. Scirocco je hlavně vizuálně dynamičtější, ale pořád čisté.

Jinak naprosto chápu touhu zapadnout, schovat se v davu. Kolikrát člověk vyčuhuje víc, než je mu milé. Tak proč to podporovat autem.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 19:05
Re: Astru
Ve srovnání se zeleným Roccem R je takřka cokoli nenápadné >:D >:D >:D
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 19:03
Re: Astru
Možná tě zaměstnanám jako svého mluvčího :yes: :yes: :yes:
Avatar - white label
4. 2. 2012 19:03
Re: Astru
To je hodně relativní, např. ve srovnání s roccem R (zvlášť v zelené vipern) nenápadný docela je.
Ono stačí když se trochu víc zašpiní a už ho snadno v davu aut celkem snadno přehlídneš...
Avatar - white label
4. 2. 2012 19:00
Re: Astru
Já jsem ho tak taky záměrně přímo nenazval, navíc jsem psal i o C30 a jde především o srovnání s Golfem a tam to(při tomto srovnání) platí pro oba tyhle shooting breaky...
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 19:00
Re: Astru
No on ani ten tvůj třídveřový Golf není moc nenápadný :-!

Diskutuji jednak o novém i30, protože je to po dlouhé době auto, které mě zaujalo a nahlížím na to pohledem potencionálního kupce ;-) Jen ty sedadla mě dneska trochu zklamala :-(
Navíc o něm aktuálně přemýšlí i Beruština a řešíme to spolu... Taky jako druhé auto...
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 18:58
Re: Hyundai
To auto ze skladu není srovnatelné? Když je dobrý výběr, což u Citroenu je a ty nejžádanější barvy a výbavy jsou na skladě, tak není problém si skladovku vzít. A i mimo skladovky jsou ty ceny nižší.
4. 2. 2012 18:57
Re: Astru
Ale víš co, hatchback je velmi široký pojem, který pokrývá několik užších stylů karoserií, včetně shooting brake. Podle mě je Scirocco na plnohodnotný shooting brake moc krátké. Ale proč ne. Ostatně zmíněný koncept Audi se jmenoval Shooting Brake [odkaz]

Oficiálně se hlavně báli kanibalizace prodejů TT a potencionálního nedostatku výrobních kapacit.
Avatar - white label
4. 2. 2012 18:57
Re: Astru
Ale tyhle diskuse nejsou o mě, ale o autech "blonďáku"... ;-)
To ty tu poslední dobou diskutuješ jen o svých problémech s fiktivní výměnou svého vozového parku...

P.S. Někdo si prostě nepotřebuje/nechce zvyšovat svou "nápadnost" movitými věcmi, jako je třeba zrovna auto s atraktivním designem...
4. 2. 2012 18:54
Re: Astru
Zrovna Scirocco bych nenazval prvoplánově líbivým, ale tu přidanou praktičnost Golfu neocením, tak proč nedat přednost něčemu hezčímu.
Avatar - white label
4. 2. 2012 18:50
Re: Astru
Jo. němci berou ("karosářasky") 3dv. A3, jako něco mezi Golfem a Sciroccem a Scirocco zase jako něco mezi 3dv. A3 a TTcoupé.
Teď v Německu vyšla trochu nestandardní srovnávačka mezi Audi S3 a 3dv. RR Evoque s vrcholnou benzínovou motorizací (vítězem je S3) a třeba v jízdním komfortu jsou rozdíly až nečekaně malé...
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 18:49
Re: Astru
No jo, když ty jsi takový "nenápadný" !! >:D >:D >:D
Avatar - white label
4. 2. 2012 18:43
Re: Astru
C30 je shooting brake, stejně jako Scirocco, kdežto 3dv. hb Golf je podstatně prostornější/praktičtější (i jako 3dv.), ale taky méně okázalý a méně "libivý" (zejména na první pohled/dojem), což může být pro někoho nevýhoda a pro někoho naopak spíš výhoda, což je třeba zrovna můj případ...
4. 2. 2012 18:40
Re: Astru
C30 má potenciál, ale jak píšeš, měl bych problém si vybrat. Kdyby do ní montovali něco jako je 2.0 TFSI, popřípadě vrchol ala 2.5 TFSI, bylo by to opravdu zajímavé. Když už si člověk vybere motor, tak převodovka moc nepotěší.

Karoserií jsou si C30 a Scirocco celkem blízko. Trochu mi chybí alternativa ke Sciroccu u Audi, byť koncept měli. Asi není mezi A3 a TT dost místa.
Avatar - Emel
4. 2. 2012 18:28
Re: Hyundai
Pořád je to cena za skladovku... musíš srovnávat srovnatelné. Navíc C4 mě příliš neoslovil... když o tom tak přemýšlím, pak asi proto, že mě v kompaktní třídě zajímají výlučně kombíky :-).
Avatar - abacus
4. 2. 2012 18:23
Re: Astru
Niekedy sa pre vlastnú potrebu automobilky motor podarí odladiť a osadiť dobre, zatiaľ, čo v inom aute, inej značke ten motor robí problémy.
U Peugeotu 1,6 HDi bezproblémová, osadenie u Forda veľa radosti nenosí. Focus, C-max, častý únik oleja....
Avatar - abacus
4. 2. 2012 18:14
Re: Astru
U VTI-čiek sa problémy nevyskytujú. Problém sa vyskytuje hlavne u 1,6 THP (EP6DT) . Dochádza k zablokovaniu nasávacích ventilov v hornej polohe, ktoré ma neskôr fatálne následky pre motor.
Všeobecne sa o tom nevraví, pretože aút s týmto motorom sa nepredáva veľa.( na Slovensku) V Citroene o tom mlčia, v Peugeote o tom vedia. Info je ešte z júla r.2011.
Zdroj. Majiteľ autorizovaného servisu Peugeot. Jednoducho na žiadosť, aby mi na týždeň zohnal demo verziu 3008-ky alebo 5008-ky s benzínom mi ju priam vyhovoril. A to je zarytý benzinofil. Doteraz, do času, keď si zriadil Peugeot servis, jazdil výlučne benzínové BMW.
Nie sú to žiadne reči JPP, ale realita o ktorej sa nevie, pretože v tejto kategórií a obzvlášť u PSA sa viacej predáva diesel.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 18:12
Re: Astru
Thomasino, až bude nutné pro mé výrazy nutné použíš slovník cizích slov, tak jej v textu čitateli doporučím, překladatele jednoduchých vět opravdu nepotřebuji, takže neamortizuj ani klávesnici, vtipu v tom moc není ;-)
4. 2. 2012 18:10
Re: Astru
Mně by se zas líbilo tohle třidvířko: [odkaz] :-)

Škoda, že Volvo neudělalo z C30, které je pořád nejhezčí auto nižší střední, žádný ostrý model (nepočítám zrovna ne moc povedený model osazený 2,5T).
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 18:07
Re: Astru
Myslím Rone, že tvá věta se dá značně zkrátit:
"Novou C4 bych nechtěl"
>:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 18:03
Re: Astru
Ne, novou C4 bych opravdu tunit nechtěl... Stačí kola Phoenix a nic více... stejně jako tunit Octavku... nebo vlastně cokoliv.
4. 2. 2012 18:02
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Hodím vám tady chlapi konkrétní konečnou cenovku z května 2011.

C4 1.6VTi Tendance, metalíza, povinná výbava, jinak bez dalších příplatků = 314 000 Kč s DPH.

Pravda, probíhala akce na 1.6VTi a auta se brala dvě, ale na stejnou cenu bych se v tuto dobu dostal i jako soukromník s jedním autem. Ceník u Citroenu je hodně flexibilní...
4. 2. 2012 18:00
Re: Astru
Zajimave, ze vsechna tebou zminena auta maji v narazniku plastovy radoby tahokov. Jinak soucasna astra GTC by taky stala za hrich.
Avatar - Guttalax
4. 2. 2012 17:53
pel-mel
Volba je jasná! 1-C 4 2-Opel 3-i-30 :yes: :yes: A v Nošovicích vymysleli novou barvu rzi heč >:D
4. 2. 2012 17:50
Re: Astru
Pokud chces tunit novou C4ku a nevis jak, klidne ti poradim. Nemusis se stydet a predstirat, ze si jen delas srandu. Nech si vyrobit kola, ktera mel citroen metropolis, flakni je tam a hotovo. Zadny tahokov netreba :yes:
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 17:45
Re: Astru
Ale kdeže... podívej, čelní světla to má jak C-kláda, dej tam černá kola s červeným proužkem, širší nárazník, křídlo jak sviňa, pořádný lauf dozadu a hlavně ten tahokov, ten tahokov, hned to bude mít i ty proporce... :yes: >:D
4. 2. 2012 17:42
Re: Astru
To ne, auto na to absolutne nema proporce. Stara C4ka vypadala jako WRC special hezky, i s tahokovem, ale na civilni auto je to moc extremni.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 17:34
Re: Astru
Hele a co kdybys na tu C4 dal do nárazníku tahokov? Nebylo by to hned lepší? Skoro tak super jako prémiová auta? >:D
Avatar - white label
4. 2. 2012 17:31
Re: Astru
Optická atraktivita Scirocca III vychází do značné míry z faktu, že je to něco mezi 3dv. hb a coupé, nebo-li přesně, jedná se o shooting brake..., mě se Scirocco III líbí zejména v mutaci R, ale z klasických 3dv.! hb je pro mě (nejen) opticky nejpřijatelnější, konzervativnější a praktičtější Golf v provedení GTI(GTD)/R.
4. 2. 2012 17:30
Re: Astru
Co ma spolecneho spoluucast BMW na vyvoji motoru s mymi iluzemi o nich? Nehlede na to, VTi nejsou jedine pouzivane motory v C4. I ty ostatni mohou byt vyvijeny treba s martany, ale na mych iluzich to tezko neco zmeni. Na otazku, jestli motory VTi v citroenu funguji, nebo nefunguji odpovedet nedokazu, ale zkouset to nebudu. Dale nechapu, proc sem nekdo neustale taha TSI, ktere s timto clankem nema nic spolecneho? A nazyvat me z nejakeho protezovani nemecke produkce neni zrovna stastne. Rozhodne se najde mnoho francouzskych aut, za ktera bych se rozhodne nestydel, jen C4 mezi nimi bohuzel neni.
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 17:26
Re: Astru
Jo, Rocco je pěkný. Mezi třídvířkama u mě boduje ješzě Astra GTC minulé generace, Seat Ibiza SC a Alfa Romeo Mito.
4. 2. 2012 17:12
Re: Astru
Kdybych začal uvažovat krásu, tak u mě asi pětidveřový HB nebude mít šanci. Když jsem byl na střední, celkem jsem pokukoval po C4 Coupe. Mezi třídveřovými HB má u mě silnou pozici Scirocco.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 16:50
Re: C4
Co neví? Ty kupuješ auto bez svezení objednáním v e-shopu?
4. 2. 2012 16:44
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Jo, beze zbytku souhlasím. Na mém příkladu jsem se snažil naznačit, co to může udělat se zákazníkem. Toť vše.
4. 2. 2012 16:43
Re: Podstatná věc
Takhle snad nakupuje auto většina lidí. Tedy doufám, je to v jejich vlastním zájmu. :-)
Avatar - white label
4. 2. 2012 16:42
Re: Hyundai
Právě, že "německo-americký" Opel není značka, k vůli které by zrovna typický "germanofil" sahal zbytečně hluboko do "vrecka"...pro toho je v kompaktním meinstreamu pouze jedna volba bez zbytečných kompromisů. ;-)
4. 2. 2012 16:39
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Jo, souhlas.

Vtip je v tom, že u korejců opravdu neusmlouváš téměř nic. Takže když už srovnávat ceníky, tak např. s Meganem či s Mazdou 3, kde ceníky také víceméně odpovídají konečné ceně.

Viz. Ronaultovo vlákno níže.
4. 2. 2012 16:36
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Vždyť to právě píšu - Opel - "Ronaultova" skupina 2, Citroen též. Tam usmlouváš. U Hyudai vím z vlastní zkušenosti, že neusmlouváš skoro nic - tam ta ceníková cena vpodstatě odpovídá (Ronaultova skupina 1).

Takže když už bych nějak srovnával ceny nové i30, tak např. s Meganem, neboť ten má také ceníky +/- odpovídající realitě. Jenže to by i30 hodně pohořelo...
4. 2. 2012 16:34
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Pakety jsou zabiják ceníkové ceny. Když bych si měl vybrat, tak klidně budu preferovat položkové příplatky, když budu mít prodejce, který mi dá odpovídající slevu. Paket reflektuje netriviální slevu plynoucí z nižších nákladů na montáž více příplatků. V první řadě jsou pakety o marketingu (nižší cena), v druhé až o nižších nákladech na výrobu, protože fakticky musíš přejít na téměř čistý paketový systém, abys opravdu ušetřil v továrně, jako to mají povětšinou Japonci.

Třeba kvůli tomu má Audi po A4 stupně výbav - dávají lepší ceny. U Škodovky mívaly vyšší výbavy i levnější příplatky (nevím, jak dnes). Jsou to jen hrátky s cenou na papíře. V konečném důsledku budou náklady na výrobu stejné.
Avatar - KANKUNEN
4. 2. 2012 16:32
Re: C4
Problém je v tom, že to nikdo neví. Každý ví, že to nemá víceprvek, ale jakési točení zadních kol s kdovíjakým účinkem - chápeš mě. Standart je lichoběžníík a víceprvek - nejde o skutečnost, ale pocity.
4. 2. 2012 16:31
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Jo, to samozřejmně souhlas.
Avatar - das_autos
4. 2. 2012 16:27
Re: Astru
Mě astra celkem zklamala a hlavně díky prostoru kombi teda.Zvenku tank,že s tím máš pomalu problém zaparkovat a vevnitř malý.Ouzkej kufr tomu dává korunu.Motor to mělo 1,3 diesel v nějaký eco verzi s pětikvaltem,takže to nejelo.Rázy od podvozku se mi zdály taky větší.Jinak německej standart.
4. 2. 2012 16:26
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Byl bych daleko radši za skupinový test. Ceny jsou naprosto bezpředmětné, protože záleží na konkrétních lidech - kdo jsi, jak umíš smlouvat, u kterého jsi prodejce atd. Třeba ta elektrika zadních oken je typický příplatek, který snad nikdo neplatí. Stejně tak drahé klimatizace třídveřových VW. To by po vás snad prodejce nechtěl zaplatit ani ze srandy.
4. 2. 2012 16:23
Re: Astru
Vidíš a pro mě jeden z mnoha. Ne každý je na blondýny a s auty je to stejné. A je to tak dobře. ;-)

Osobně považuji C4 za nejkrásnější HB C segmentu. Nikoli nejlepší - tím pro mě zůstává Golf. A opravdu nevím, pro které z těchto aut bych se rozhodl.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 16:20
Re: Hyundai
No i bez leasingu je ta cena nižší než i30, jak je vidět.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 16:19
Re: C4
Jenže ta Laguna 4C jezdí lépe než i40 a stojí méně, tak kde je problém?
4. 2. 2012 16:18
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
:yes: :-)
4. 2. 2012 16:18
Re: Astru
Kankunene, ale to je vážně "jedna paní povídala". Rozhodně jsem na různých fórech četl daleko více stížností na TSI než na tato bavorácká VTi.

Celé tohle vlákno je o tom, že XTad nám nahrál na diskuzní smeč. Kdyby řekl "chlapy sorry, to s těmi motory jsem nevěděl", je vše OK. Ale místo toho se tady kroutí jako úhoř, jen aby objájil svůj omyl. A další (vanos) se k němu přidá. Já nikoho nenutím milovat Citroeny, potažmo francouzská auta. Ale shazovat vše neněmecké a ještě k tomu tak hloupě (korejské koně a francouzské motory - od BMW >:-[] ), to už je vážně neskutečně tendenční. Napsat něco ve smyslu "co není německé není plnohodnotné auto" umí každý trouba. Věcně vyargumentovat tento názor, to už chce dobrého diskutéra.
4. 2. 2012 16:17
Re: Astru
Velmi silný, na druhou stranu pro mě téměř jediný. Jen v mém případě jde spíš o THP.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 16:17
Re: Astru
Tak ve SM toho už napsali. Když ty problémy bude mít 1,2 TSI, tak i tak to bude jedno, protože "se nějaký důvod najde" ;-)
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 16:16
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Pravda, ten Renault je dost na pomezí, dá se u něj cena domluvit lépe než v Hyundai, ale ten rozdíl proti ceníku není tak velký jako u VW nebo Citroenu, proto jsem jej nechal u Hyundaie.
Avatar - white label
4. 2. 2012 16:15
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Neboj, o tobě tu zase vůbec nebyla řeč... ;-)
Avatar - das_autos
4. 2. 2012 16:13
Ani jedno
A zkuste to ještě jednou smazat.Ani jedno nekupovat a proč?Protože golf a focus jasný.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 16:13
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
No jenže u Opelu není sleva 20% žádný problém (aspoň před 2 lety nebyl problém ani 25%), nevím jak dneska. U Citroenu je spousta akcí, ale hlavně bych to moc nesrovnával s Opelem a HnůjDajem. Stará i30 byla jinde, to je fakt. Ale bežte se podívat na novou jako já dneska a budete psát jinak. Hlavně neporovnávejte aktuální ceník, když je jasné že budou slevy velmi rychle a ne jen ta nynější 20 tisíc dolů >:-[] >:-[]
Spíše bych začal HnůjDaj porovnávat s lepší půlkou ve třídě, jako je Focus, Giullieta, možná ta Astra a samozřejmě lídr třídy Golf.
4. 2. 2012 16:08
Re: JAK NEKUPOVAT AUTO
Přesně tak :yes:

Nemohu si pomoci, ale vypadá to, jako by k i30 (skupina 1), autor článku vybral 2 zástupce skupiny 2 a dokazovali na tom, že i30 vlastně tak drahá není. Ale ona drahá JE, práve proto, že u Hyundai neuhádáš nic. Mimochodem, i v tom Renaultu domluvíš v kombinaci slevy+výbavy o dost lepší koncovou cenu. U Hyundai ne.

Ten článek je velmi tendenční.
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 16:04
Re: Astru
Ve světě motorů tuším psali něco o problémech s rozvody.
4. 2. 2012 16:02
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Souhlas. :yes:

Jen k tomu Opelu a možnosti individualizace. Zde se domnívám, že už to Opel přehání (i VW se vrací k paketům). Vím z vlastní zkušenosti - počáteční cena Astry OK. Ale pak jsem začal doplňovat "maličkosti" které mají ostatní v základu (viz. ta vyhřívaná zrcátka) a dostal jsem se tak vysoko, že jsem do showroomu Opelu už ani nešel.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 16:00
Re: Výplach mozku záhájen...
No asi jsi zapomněl, že jedno rychlejší vozítko jsem si už pořídil, ikdyž to pro mě znamená žít z ruky do huby a u každé splátky přemýšlet, z čeho to poskládám >:-[] A byt taky nemám zrovna velký. Prostě jsem ochoten jisté pohodlí obětovat, nejezdit na drahé luxusní dovolené a spíše si dopřát pořádné auto. Vždycky mě ty auta stály spoustu peněz :-O :-( No a s jídle roste chuť, takže teď to chce ještě něco extrémnějšího ;-) GTI je pětidvířko také z toho důvodu, že se pak mnohem lépe prodá. Třídvířka se prodávají mnohem hůře..

P.S.: Rone, mrkni někdy na statistiky poruchovosti a na Citroena, ju? :-)
Avatar - Emel
4. 2. 2012 16:00
Re: Hyundai
Jen o tom Německu to není. Mně se třeba moc líbí Astra v kombíku, pro rodinu je to podle mě jedno z nejelegantnějších aut, bohužel jsem se ještě nedostal ke svezení. Těžkopádnost možná... ale na druhou stranu je Astra solidně udělaná, má i slušné motory a výborné sedačky. V edici 150 let a 1.6 turbem vychází na půl milionu... k tomu xenony a pár drobností...
Avatar - KANKUNEN
4. 2. 2012 15:59
Re: Astru
V servisu PSA na motory BMW nadávají, prý se více kazí.
4. 2. 2012 15:58
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
No, a vo tom to je.

Na virtuální diskuze jsou ceníkové ceny dobré. Akorát že s realitou většinou nemají nic společného.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 15:57
Re: Výplach mozku záhájen...
Vždyť je rok 1997, tak jaký R.S.Cup?

Ty se zajímáš pořád o něco a skutek utek... když příjde na lámaní chleba, tak se zalekneš i třídveřového hatchbacku >:D Prostě "bychař" >:-[]

A jéje, ten poslední odstavec... kdysi jsem jezdil taky Škodovkou, ale hrozně mi rezla, proto už nového Superba nechci. No možná by ti bylo lépe v diskuzi na MACZ ;-)
4. 2. 2012 15:55
Re: Astru
>:D >:D >:D

Dík, to mě shodilo ze židle. Doufám, žes to myslel ironicky.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 15:55
Re: Výplach mozku záhájen...
Ale Megane R.S. Cup je jiné kafé !! :yes: :-) Dokonce si říkám, že jestli přijdou s nástupcem R26.R, budu se o něj zajímat. Takové auto nemůže jezdit špatně, navíc je to rarita a když se dívám na ceny jetých R26.R, tak jejich cena klesla velmi málo :-)

Ale moc nechápu to srovnávání s C4. Pro mě je C4 na chvostu třídy, poruchovost je kapitola samo o sobě :-O Kdysi jsem s jedním Citrónem jezdil a již nikdy více...
Avatar - 4hill
4. 2. 2012 15:54
Re: C4
Koukni se na oficialní stránky Citroenu za kolik se dá v akci od ted koupit C4 a pak něco plácej o cenové výhodě Hyundaie..Auto výrobce mikrovlnek ,zvlněný hnusný design,reznoucí a s interierem který navrhoval chovanec nějakého ústavu..Ale na to že nemají za sebou dekády vývoje a veškerou technologii vlastně jen okoukali si nevedou zas tak zle.. >:D
4. 2. 2012 15:54
Re: Astru
Tak to prosím hoď nějaký link, který by tvé tvrzení dokázal. Mé informace jsou zcela opačné - finance hlavně PSA, vývoj hlavně BMW.

Slyšel jsi někdy, že majitelé Mini by na ten motor nadávali?
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 15:50
Re: Výplach mozku záhájen...
Hoď si to prosím do stromu, jo?

No tak ne, však jak se něco mohlo změnit, když máš rok 1997? ;-)
4. 2. 2012 15:49
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
No to je fakt "problém" .... mať normálny servis a nie Jožka Nováka z Hornej Dolnej ...

Len orientačne - odpis vozidla je na rok tak minimálne 1 000 eúr, palivo za rok 2 000 eúr, pneumatiky, známky, poistenie, čistenie, ošetrovanie, parkovanie cca 1 000 eúr za rok ... a to sme pri lacnom aute, ktoré málo jazdí .... spolu 4 000 eúr za rok. Servis v značkovom servise je cca 200 eúr za rok .... v neznačkovom nech je polovica ...

Je neuveriteľná úspora 100 eúr z rozpočtu 4200 eúr .... teda ani nie 2,5 %, pri drahšom voze s vyšším nájadom km je to pod 2 % .... a ta tú "strašnú" cenu neriskuje majiteľ žiadnu drahú pozáručnú opravu - napr. riadiaca jednotka motora ....

A cena prác a náhradných dielov majiteľa nového Hyundaia nezaujíma - všetko mu kryje poistenie, alebo poistka ....

A ak z technických príčin vodič niekoho zabije, už vidím, ako sa Jožko Novák hlási ku svojej "kvalitnej" práci ..... Môže pokojne spávať ..... veď funguje v hotovosti, bez "papierovania" ....
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 15:49
Re: Výplach mozku záhájen...
A on se mezitím nějak výrazně změnil? >:-[] >:-[] >:D

Vanos - 2.0 TFSI je od Audi ;-) :-!
Avatar - Emel
4. 2. 2012 15:47
Re: Hyundai
Je to reakce na to, jak se mnoha lidem zdály ceníkové ceny vysoké. Článek pro mě dokumentuje to, co jsem říkal - drahý je základ, ale vybavenější auta na tom zdaleka nejsou špatně.

Že za skladovku na leasing dáš méně je jasné...
4. 2. 2012 15:44
Re: Astru
Ten motor je asi natolik BMW, jako je 2.0 TFSI motor Škody. Vždyť celý vývoj těchto motorů probíhal ve Francii a jediným, čím přispělo BMW do mlýna, bylo pár euro na financování onoho vývoje.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 15:44
Re: Výplach mozku záhájen...
Tak to pak chápu, začal se prodávat Megane I a pak ten popis jízdních vlastností odpovídá.
4. 2. 2012 15:44
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
A zase sa nám ukázala GTI-ho obmedzenosť v plnej paráde :-) Fakt sa smejem keď chudáčisko nevidí jediný dôvod :-))))))))))
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 15:36
Re: Výplach mozku záhájen...
Je rok 1997 a prezidentem je Havel, proč se ptáš ?? :-!
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 15:34
Re: Výplach mozku záhájen...
Který je rok a kdo je prezindentem?!
Avatar - KANKUNEN
4. 2. 2012 15:32
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Pro blbého každý blbej.
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 15:30
Re: i30 - tak jsem ho teda viděl i uvnitř
A jízda nebyla? Kde jsi byl? Tady v Kr. Poli?
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 15:28
JAK NEKUPOVAT AUTO
... jsme se mohli dočíst v tomto článku, takže děkujeme panovi Vaverkovi za informační nepřínos a teď pojďme do reality.

Samozřejmě platí pořád totéž, auto jen dle ceníku si kupuje pouze lowendový kupující, stále platí, že kupuju to, co chci, ne to, co je aktuálně v akci a nebo nedejbože dle aktuálního ceníku, který je ke stažení na internetových stránkách. Návod jak kupovat najdete s trochou nadsázky na blogu mistra GTI.

Jak si vybrat to správné auto je trochu těžší, v prvně řadě je nutné si kupovat to, co chci. Přináší to větší psychickou pohodu a člověk o to raději své auto má a více mu odpustí... a že odpouštět je nutno vždy něco. Pak už závisí na preferencích, testovacích jízdách, trošku na testech (ale co si člověk odnese z testu MPV, které testoval "Alonso"?), čili je to na vás, teda barvu nechte na partnerce.

Problém je, jak se vyznat v cenících. Tady je nutno rozdělit značky do několika skupin.
1. CENA OD
Do této skupiny patří hlavně Renault a Hyundai. Na billboardech je exklusivní cena, která je opravdu exklusivní a pohyby v ceně mimo ceník jsou minimální.

2. SMLOUVEJ OD
Druhá skupina kde patří hlavně VW a taky Citroen a Peugeot jede na vlně ceníkových cen relativně vysokých, kdo by si taky koupil Golfa za ceníkovou cenu. Pak ale ceny skladovek jsou klidně o 100t nižší než v reálu, viz Golf 1,2 TSI, který už tady v diskuzi padl.

3. CENÍK, Ámen
Třetí skupinou jsou značky, kde jsou vysoké ceny a minimální slevy. V době krize jich moc není, do nedávna třeba Mazda a Honda, ale už i oni jdou s cenou dolů, jinak neprodají.

A z těhle variant pak redakce sestaví článěk "Co koupit?" Kde je pak realita?
1,6 VTi Tendance za 339t hotově včetně metalízy: [odkaz] Což je o cca 50t nižší než v ceníku.

A to už ani nepočítám zůstatkovou cenu...
4. 2. 2012 15:27
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - KANKUNEN
4. 2. 2012 15:15
Re: C4
Co není dodat, máme firemní Peugeoty, kdybych byl zaslepený tak se raduju, že mají skoro 100 tisíc najeto a ještě se ani jeden nezastavil. Za 20 let rejžovci slimákovce z trhu hodně vytlačí. Důvod třeba Laguna GT jezdí jak by měly jezdit všechny Laguny a třeba DS4 jezdí jak by měly jezdit všechny C4.
4. 2. 2012 15:04
Re: Astru
Když už píšeš o těch motorech, tak se podívej na ten 1,7d u Astry. Motor je její největší slabinou.
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 15:03
i30 - tak jsem ho teda viděl i uvnitř
Byl jsem se dneska podívat na i30, abych si ji prohlédl jak z venku, tak také uvnitř a posoudil dojem z interiéru na vlastní oči :-)
Zde jsou mé dojmy:
Interiér vypadá celkem dobře a kvalitně, když na některé plasty zatlačím tak nikde nic nevrže (když jsem to samé udělal ve staré i30 o kousek dále, bylo to něco jiného :-O ). Byla to verze Style, tedy se sedadly v kombinaci látka/kůže. Jsou stavěná pro širší lidi, takže boční vedení jim trochu chybí, ale není to zase tak hrozné. Co se mi ale nelíbilo byla krátká délka sedáku a jeho malé naklonění i v nejnižší spodní poloze :-O :'-( Neměl jsem pod stehny žádnou oporu, byly v luftu 8-s Proti sedadlům v Golfu je to o hodně horší pocit ze sezení a to nesrovnávám samozřejmě se svými sedadly v GTI, ale s běžným Golfem. Ideální kompromis je sada Sport, kde jsou sportovnější sedadla ;-)
Např.:
[odkaz]

Jinak design i30 je věc každého, mě se celkem líbí, ikdyž kola v zadních blatnících vypadají hodně malá, ale líbí se mi šikné zadní sklo a ta hrana pod ním. Nemluvě o tom, že to bude pomáhat aerodynamice a menšímu špinění zadního skla. Ta sleva 20 tisíc je prý nyní na prvních 300 prodaných aut, ale všichni víme, že velmi brzy ji nahradí slevy další :-) :-!
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 14:56
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Souhlas... Tyhle ceny v tomhle srovnání jsou naprosto o ničem... [odkaz]
Avatar - Ronault.
4. 2. 2012 14:52
Re: Hyundai
Že zrovna ty budeš brát ceníkové ceny a tyhle primitivní články vážně jsem opravdu nečekal 8-s
Je zajímavé, že reálně ta C4 stojí o skoro 100t méně a to včetně červené příplatkové barvy Babylon [odkaz]
4. 2. 2012 14:49
Re: C4
K tomu není co dodat. Pro tebe jsou asi lidi idioti, kteří autama nikdy nejezdili. Alespoň u Francouzů by jsi měl předpokládat, že vědí, co čekat od Renaulta a co od PSA. Aktuálně je na tom z hlediska kvality líp Renault. Jízdní vlastosti a řízení je také lepší u Renaultu. Ostatně nižší ceny PSA na domácím trhu hovoří za vše.
4. 2. 2012 14:34
Re: Astru
Dobra, tak slovo motor zaokrouhleme na slovo auto. Jinak nikde neni psano, ze co funguje v BMW musi fungovat ve francouzech.
Avatar - petrumr
4. 2. 2012 14:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
4. 2. 2012 14:18
i30
Dneska jsem ji videl na zivo a musim uznat, design se opravdu povedl :yes:
4. 2. 2012 14:18
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
No mě Golfa vykradli během 4 let 3x během obyčejného stání před kanclem. Je to fakt celkem opruz.
4. 2. 2012 14:14
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Se servisem AR nemám zkušenosti, ale ikdyž budu předpokládat jeho v průměru stejnou profesionální úroveň jako u VW, tak je tu bohužel nesrovnatelně skromější síť, to jistě. Na druhou stranu dost široká na to, aby mě to neodradilo o úvahách o koupi Giulietty (pokud už bych teda kupoval kompaktní HB, který je mi v mojí situaci k ničemu).

Golf je nejlepší v tom, že nabídne nějvíce variant a možností, navíc je ve všech variantách na špici. V konkrétních variantách jsou ale mnou zmíněné modely ke Golfu plnohodnotné alternativy. A zrovna ten tebou zmiňovaný Focus není o nic víc komplexnější než Astra, Giulietta, nebo 308, bavíme-li se o HB.

Jinak z trojce ve článku je fakt těžko si vybrat. V benzínu určitě Astra(i přes její hmotnost), ale s tím jejím předpotopním 1,7dýzlem fakt nevím, to je velká slabina.
Avatar - KANKUNEN
4. 2. 2012 13:59
Re: C4
Co tak osobní zkušenost. Zkusil jsi někdy 10 let starý Safrane - katastrofa. 1,4 od PSA deset let po sobě za studena cuká a chcípá - řešení PSA nic. Hnijící zadní náprava PSA - řešení PSA, za 20 let nic.
Pro srovnání co to nechápou, zajdi do bazaru a vyzkoušej Megane, Golf a Corollu aspoň vše deset let staré, zkus jízdu, pak ovládače, ventilátor a posuň sedadlo, vše pochopíš.
4. 2. 2012 13:50
Re: Výplach mozku záhájen...
Tak tak sice jsem kdysi auta krátkou dobu prodával a u některých dealerů mám docela dost kamarádu, ale máš pravdu mám na to zjednodušený pohled. Byli totiž i "kupci" kteří jak jsme říkali "přiletěli na mokré hadře" a těm jsme auto ani do ruky nedali, jenže ne vždy to tak fungovalo. Jinak respect k tvým zkušenostem, sám jsi potvrdil že u jednoho dealera jsi dostal pětiminutové školení a druhého ti neřekli ani slovo.
Avatar - pario
4. 2. 2012 13:36
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Áno, garáž je veľká výhoda, ale len doma. Skús ísť s Golfom, alebo Octaviou na týždeň do Tatier. Je vysoká pravdepodobnosť, že ju pred hotelom nenájdeš. Zlodejina bola u mňa pri výbere auta na poprednom mieste a to neparkujem na ulici.
4. 2. 2012 13:24
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Tak samozřejmně. Každý, kdo si užil radosti a starosti spojené s reálnou koupí a provozem nového soukromého vozu (ty radosti samozřejmně převládají), dříve či později musí začít uvažovat podobně. Teoretická koupě, obdivování katalogů a braní ceníkových cen coby mantry je záležitost virtuálních kupců (ty bys řekl plakátů). I těch tu máme dost. :-!

(Nic ve zlém, uznávám a beru všechny fandy aut. Každý coby teoretický kupec začínal.)
4. 2. 2012 13:23
Re: Výplach mozku záhájen...
Máš na předváděčky dost zjednodušený pohled. Roli hraje nejen značka vozu, ale především samotný prodejce. Když jsem byl přel lety zkoušet Focus ST, tak mi o chování k turbo motoru nebylo řečeno ani slovo, na druhou stranu třeba u Subaru jsem dostal skoro pětiminutovou instruktáž. Ne že by mi bylo řečeno něco novýho, ale na základě toho si člověk může udělat obrázek o prodejci a jeho péči o auta.
4. 2. 2012 13:12
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
:yes:
4. 2. 2012 13:06
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Je k pochvale, že o těchto věcech uvažuješ.
4. 2. 2012 13:03
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Pokus se pochopit, co znamená možnost přikoupit si prodlouženou záruku. Je to nabídka, nikoliv diktát, kdo se domnívá, že dá autu více zabrat, asi si to pojistí delší zárukou a kdo jezdí pár tisíc km ročně, tomu na tom záležet nemusí. "Sedum" není nic jiného, než získat přes tuto vábničku zákazníky.
4. 2. 2012 12:58
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Zaujímavé, že do "pekla" už smeruje i Škoda ;-)

Už sa pri superbe objavila 4 ročná záruka a pri menších vozoch sa dá dokúpiť ... síce taká trochu smiešna s minimom kilometrov, ale je. Isté je, že ani koncern sa nepopulárnemu (zo svojho pohľadu) predlžovaniu záruk nevyhne .... čo by malo tešiť koncernových fanúškov.
Avatar - miromen
4. 2. 2012 12:58
Re: Podstatná věc
Pokud řešiš pouze cenu tak klidně i Logan. Pokud cena neni vše a hledaš i jine kvality tak ti neni hamba připlatit si.
4. 2. 2012 12:52
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
No vidíš, jak mě, tak zjevně i jiné diskutéry pár důvodů napadá.

Golf:

- nenechavci. Za to to auto nemůže, ale když bydlíš v centru velkého města, je to velmi silný argument (zdůrazňuji-bohužel)

- ještě neověřená spolehlivost motorů TSi v kombinaci s krátkou zárukou. Pokud by měl VW 5ti letou záruku alespoň na motor a převodovku, tento důvod bych sem nepsal

- subjektivně se mi design Golfu zdá být prostě chladný. Exteriér se mi z některých úhlů nelíbí (ale např. příď je fantastická). Objektivně je samozřejmně design Golfu špičkový, zejména co se návaznosti na předchozí generace týče.

Pokud bych chtěl HB, patrně by u mě bojovala nezvyklá dvojice - Golf vs. C4. Takový boj rozumu a srdcovky.

OII:

- nejhorší crashtesty ze všech aktuálně vyráběných vozů C segmentu. V mých očích by tímto OII skončila

- opět nenechavci

- v našem regionu neadekvátně vysoké ceny. Neříkám, že to není logické.

- tvrdý, uskákaný podvozek (a přitom Golf ho má fantasticky naladěný)

- subjektivně mě opět nechává chladným

Ber to pouze jako několik důvodů, když ty žádný nevidíš. Nic ve zlém.
4. 2. 2012 12:52
Re: C4
Možná až budeš reálně kupovat auto, tak si taky koupíš to lepší. A věř tomu, že Francouzi dobře vědí, co kupují. Scénic vyhrává skoro všechny srovnávačky a i proto si ho lidi kupují. P5008 není špatný, ale na Scénica to zatím nestačí. A o té ceně se raději bavit nebudem. Podívej se za jaké ceny prodává např. VW ve Francii. Budeš psát pak o tom, jak Němci nechtějí udělat pořádné auto, ale jde jim jen o to dělat auta co nejlevnější? Tvoje názory pramení buď z neznalosti, nebo ze zaslepenosti.
Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2012 12:51
Re: Podstatná věc
samozrejme ze cennikova cena je mnohokrat vyssia ako realna ale ked je i30 v cenniku o 2000 eur lacnejsi ako astra ktora je navyse slabsia a tazsia tak myslis ze dostanes taku zlavu ze astru kupis lacnejsie ako hyundai? Mozno 1000 eur dosatnes zlavu ale viac ako 2000 nie, navyse je astra tazke velke auto a hyundai s tou 1.6tkou bude aj zivsii ako astra. Ceny hyundaiu ako novinky casom tiez urcite este klesnu aj ked len minimalne.

zaruky znacky opel su navyse biedne...oproti hyundaiu
Avatar - miromen
4. 2. 2012 12:47
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Golf neni až tak kradene a vykradane auto. Octavka je na tom podstatně huř a to v poměru prodanych vozu. Huř je na tom z VW rozhodně Passat. Da se řict že problemove značky a to konkretně v nižši středni jsou Ford a Renault.
Avatar - miromen
4. 2. 2012 12:41
Podstatná věc
Při koupi auta je podstatna realna cena a ne cenikova. Když jsem vybiral auto a obchazel salony tak se da trochu nadsazeně řict že cenikova cena mě až tak nezajimala. Vždy jsem dal požadavek o co konkretně mam zajem včetně vybavy a to s jednoducjou otazkou. Kolik ?
Teměř všude byla realna cena jina než ta cenikovo. S tim že někde byl rozdil minimalni a někde s vyraznou slevou.
4. 2. 2012 12:40
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Souhlasím, že tohle problém být může. Jde o to, zda má člověk garáž či nemá, a dá se pochopit, že motivem nekoupit si Golfa může být i to, že se o něho musí člověk bát na noční ulici více než o model jiný. Cením tvůj rozhled a znalost aut :yes:
Avatar - Bubáq
4. 2. 2012 12:36
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Přesto je ta zlodějna fakt otravující... Jezdil jsem s celkem 5 Octaviemi za sebou (předím 1x pašík), s každou 150 tis.km, takže jim fakt neupírám všechny kvality: vynikající konstrukce, kvalita i montáž. Výborné ježdění. Ale ty krádeže a vykrádačky byly fakt hnusné. Tak jsem změnil značku. Nezměnil jsem priority, takže volba je dost omezená. Proto v rámci téhle třídy bych volil zase jen německé auto...
4. 2. 2012 12:35
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
S výhradami všichni ostatní. A v tom to je, ten Golf je v porovnání s ostatními bez výhrad. Já nahoře chtěl akcentovat zejména velmi výjimečný stav v komapktní třídě hatchbacků - racionálně vato neexistuje důvod (mimo Focuse) uvažovat o něčem jiném než o Golfu. Ty by sis snad s tím servisním zázemím Alfy Romeo v Česku lajsnul koupit Alfu romeo? Dívej se na věc nikoliv pohledem plakáta, nemáš to přece zapotřebí, a nahlédni na to komplexně garážově.
Avatar - miromen
4. 2. 2012 12:32
Re: Výplach mozku záhájen...
To že je Megan starši kousek ještě nic neznamena. A už vubec ne v souvislosti s podvozkem. ;-)
4. 2. 2012 12:30
Re: Výplach mozku záhájen...
Jo, jenže v případě té C4 tam byla okamžitě akce.

Mégane není starší kousek (teď má první facelift, probůh). Starou i30, ač ta měla multilink, překonává Megane jízdními vlastnostmi o třídu. Jízdní vlastnosti Meganu jsou stále velmi dobré. Novou i30 asi nikdo z nás ještě nejel, tak podle čeho soudíš, podle fotek?
4. 2. 2012 12:30
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Pokud jsou ta auta nejodcizovanější absolutně (proporčně přepočteno na kusy na silnicích) pak jistě víš proč. Z tvých slov se zdá, že Volkswagen neinovuje :-) Nezapomeň, že dohánět je snadné, dohnat však nemožné...
Avatar - Bubáq
4. 2. 2012 12:29
Re: Úskalí ceníkových srovnávaček
Přesně tohle jsem měl na mysli, když jsem článek dočetl. Všichni víme, jak výborně umí díky dovozci sestavit cenu Ford (ten zde není porovnán, ale je to škoda). A Opel rozhodně není za Fordem pozadu, co se týče dosažitelných slev. Astru opravdu diskvalifikují některé starší motory, ale v článku je velmi správně poznamenáno, že s větším motorem a lepší výbavou je cena jejich modelů atraktivnější a konkurenceschopnější. Ze srovnávané trojice bych proto volil právě Astru, třeba i za cenu půjčky nebo leasingu. Ze srovnávacích testů v Autobildu a ze statistik TK jde o bezkonkurenčně nejkvalitnější auto (z hlediska kvality konstrukce, materiálů a montáže). Navíc se mi její design líbí jak z venku, tak zevnitř jednoznačně nejvíce. Také politika ceny ND a servisu je v případě Opelu nejvýhodnější (i když chybí 5-letá záruka ve standardu). Ale hlavně, nesrovnávejme ceníky, reálné ceny jsou naprosto na jedné lince s možností - 10 tis. Kč v případě, že některému prodejci jde o živobytí a nebo o výplatu příští týden. A kromě slevy jde smlouvat i o výbavě "zdarma", kde zase má Astra výrazně navrh, oprotože výbavu navíc opravdu nabízí. Francouzi velmi omezeně a korejci vlastně vůbec. To jsem se ale odvázal...
4. 2. 2012 12:28
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Bravo Ssseeeduuuuum :-) Klid sharky, kupovat auto podle délky záruky je cesta do pekla.
4. 2. 2012 12:23
Re: Výplach mozku záhájen...
Upřímně jsi tady těch kravin vypotil dost, ale dneska jsi se trumfnul. Proč sem taháš ojetinu, ausgerechnet předváděčku na které si zkouší své řidičské umění každý nedouk, auto si sice nekoupí ani na něj nemá. nicméně zaskočí k dealerovi projeví zájem a povozí se, večer bude kámošům vyprávět jak jezdil Golfem. Fajn, něco jiného je když si člověk auto regulérně koupí a něco jiného je předváděčka s byť "pouhými" 6.000Km v rukách kdekoho. Zkus srovnávat porovnatelné a ne nové auto s ojetinou která dostala na pr... už od začátku. Btw. jak se chovají dealeři k předváděčkám je na další článek. ;-)
4. 2. 2012 12:21
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
No tak v liftech nic moc jiného ne ž Octa na výběr není, tam souhlas, ale v HB je těch alternativ ke Golfu víc: Giulietta, 308 a nakonec s výhradami i ta Astra.
Avatar - Bubáq
4. 2. 2012 12:21
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
Chyba lávky. Golf i Octavia jsou nejkradenější auta na trhu. Taky důvod, proč se neprodávají jenom tyto dva vozy... Ta nekompromisnost (jediný!!!) je fakt k smíchu... Ale co se týká poměru cena/kvalita/spolehlivost/množství servisů, pak opravdu oba vozy nemají v Evropě rovnou konkurenci. Přesto, je třeba počítat s tím, že Hyundai / Kia dobře analyzují postupy koncernu a hodlají je co nejdříve zkopírovat. Co se týká kvality použitých materiálů, jdou kupředu hodně rychle. Co se týká kvality konstrukce, jejich neuvěřitelně rychlé inovace jim dovolují důvěřovat ve vlastní schopnost Volkwagen group dohnat. A Citrouš? Ne, nemá v souboji šanci. Těmhle francouzským vozům nebudou chybět věrní zákazníci, ale budou jim už napořád chybět zákazníci noví. I přes pokrok v technice i designu, nápravy minulých chyb trvá desetiletí (asi tak 20 let usilovné práce), a to už budou Korejci spolu s koncernem zcela ovládat Evropu.
4. 2. 2012 12:21
Nie je záruka ako záruka ...
[odkaz]

Tá od Opla je naozaj dosť obmedzená a síce vyzerá marketingovo pekne ako 6-ročná, ale v praxi sa s 5-ročnou u i30 nedá porovnávať ....
4. 2. 2012 12:16
Re: Každý rozumný človek rozmýšľa pri kúpe vozidla ....
A keby trochu rozmýšlal tak príde napr. na to, že je veľa vozidiel čo prekonáva koncern zárukami ...

A je to na neuverenie, ale kazia sa i trojročné Golfy a Octavie po záruke . ;-)

Ale samozrejme, ak nieko je "veriaci", že jeho vozidlo sa nemôže pokaziť ... tak v koncerne to potrebuje ... hlavne ak dodržiava ich oficiálne servisné intervaly ....
4. 2. 2012 12:16
Re: Astru
Malý detail ;-)

Zrovna ty motory vyvinuté s BMW (to je dává mimojiné do Mini, nemýlím-li se?) jsou velmi silný argument pro C4 - jsou opravdu výborné.
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 12:14
Re: Výplach mozku záhájen...
Hmm, tady asi někdo nepochopil. Hjandééé je dle reklamy správná výslovnost slova Hyundai, takže to zde bylo napsáno jako rýpavá poznámka k výslovnosti.
A co se týče podvozku Meganu, jeho tužší německé ladění je mezi francouzkými auty bráno jako plus, jeho vlastnosti jsou v testech celkem dobře hodnoceny.
4. 2. 2012 12:12
Re: Chyba
Já jsem fanoušek té francouzské. ;-) Auto už mám, takže pro mě je to bezpředmětné, jen mě zajímal tvůj odhad, za kolik by ta Astra v reálu byla. Co jsem slyšel já, u Opelu může jít cena dolů velmi výrazně. Ale není to má zkušenost, takže si netroufám odhadovat.

Mimochodem, Astru H 1,6 Twinport jsem kdysi měl chvilku jako služebák. Byli tam věci, které mě hodně stvali, ale jako celek to bylo sympatické auto.
4. 2. 2012 12:05
Úskalí ceníkových srovnávaček
Uznávám, že článek může sloužit pro základní orientaci v rámci situace na našem trhu v C segmentu. Nicméně nebylo by lepší zkusit u konkrétních prodejců smlouvat a dostat se tak na reálnou konečnou cenu?

Vlastní zkušenost - u Hyundai téměř nic neusmlouváte, u Citroenu jsem se v roce 2010 dokázal dostat na slevu více než 10% + výbava navíc (šlo o starou C4) a např. u Renaultu byla sleva ještě výraznější. Opel nevím, nemá někdo osobní zkušenost? Mimochodem, cenu C4 jsou v článku se započítáním dlouhodobé akční slevy, nebo ne?

Když půjdeme ke konkurenci - ceny skladových Golfů s TSI zde snad všichni známe - podobně vybavená skladovka lze při troše štěstí pořídit za 300tis a nějaké drobné. V případě předfaceliftového Meganu 1,6 74 kW se lze dnes u kombíku v nabušené výbavě Advantage dostat také na 300tis.

Takže za tuto trojku bych volil C4, protože se mi prostě velmi, velmi líbí a protože věřím, že v reálu bych se cenově dostal pod i30. Jen škoda problematického dovozce Citroenu - to auto za to nemůže, ale v mých očích je toto největší mínus.

V rámci celého C segmentu bych v případě HB asi nakonec volil ten Golf, ačkoli strach ze spolehlivosti malých turbomotorů, strach ze zlodějů a jistý pocit "chladu" z toho auta tam stále je. Ale ta nabídka skladovek je fantastická. V případě kombíku by vyhrál Megane.
Avatar - kaa
4. 2. 2012 12:05
Re: Výplach mozku záhájen...
Správně se píše Hyundai, ne hjandééé. Neumíte ani správně napsat jméno automobilky a chcete kritizovat její výrobek.Směšné, Apropo, když před rokem vyjel z výroby C4 jako novinka, tak cena Trendance 1,6 VTi byla zhruba 450 000Kč.
Jo a Megané, s jeho jízdníma vlastnostma bych raději ani neporovnával. Je to přeci jen starší kousek a zmiňovat ho není příliž vhodné. Hezký den. :-)
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 12:05
Re: Astru
Ale C4 má motor VTi, což je napůl motor BMW, takže bych jej nezatracoval.
4. 2. 2012 12:02
Astru
Jako jedine plnohodnotne auto z teto trojice. O korejskych konich nemam iluze, stejne, jako o francouzkych motorech.
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 11:56
Re: Chyba
Fanoušek Opelu bych ani neřekl, spíš fanoušek německé produkce. Když jsem to kupoval, byla Astra nejrozumnější volbou, za dané peníze. Já jsem to bral jako skladovku, na kterou už byla celkem výrazná sleva, takže se mi nepodařilo už moc smlouvat.
Ale pokud chceš Opela, tak si počkej na akci 24 hodin, kdy dostaneš výraznou slevu i bez smlouvání :yes:
4. 2. 2012 11:50
KUPOVAČKA
Diskuse plakátovců jsou zejména u článků o koupi auta snad vůbec to nejdojemnější, co se na předmětných diskusích objevuje.

V kompaktní třídě je pouze jedno (mainstreamové) dilema, a totiž rozhodnutí, zda chci liftback nebo hatchback (netoužím-li po kombíku, tedy po tom vůbec nejpraktičtějším). Pokud chci liftback, koupím si model OCTAVIA (osobně však doporučuji kombi ve výbavě - SCOUT) - [odkaz] :yes: a pokud chci hatchback, pak samozřejme model VOLKSWAGEN GOLF [odkaz] :yes:

Nenapadá mě jediný (jediný!!!) důvod, proč bych měl uvažovat o jiné nabídce, o nabídce, která jak Octavii tak především (v hatchbacku) GOLFU nesahá snad ani po kotníky. Snad jediná mainstreamová jiná možnost je ford focus v hatchbacku.

P.S. Až se člověk lekne, jak zářivě vypadá ta nová i30 oproti konkurenci, co? Avšak klid, ona ta astra své (pohledové) kouzlo má.
4. 2. 2012 11:47
Re: Chyba
Vím, že jsi fanoušek Opelu a i s nákupem u této značky máš zkušenost. Proto se chci zeptat - jak je to s cenou v reálu, resp. o kolik se dá usmlouvat?

Z mé zkušenosti totiž vím, že u francouzů se cena dá docela výrazně srazit, kdežto u Hyundai byli ochotni jít dolů o nějakých 5%, o bonusech v podobě výbavy se s nimi vůbec nedalo bavit. Troufám si tvrdit, že reálně bych se u C4 dobral k výrazně lepší ceně než u i30. Jen u toho Opelu nemám osobní zkušenost.
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 11:41
Re: Výplach mozku záhájen...
A Korejci v tom případě asi pro zoufalce bez vkusu?
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 11:40
Re: C4
Řeknu ti proč ne i30. Protože nerad jezdím v autě s hnusným interierém. Dokad se Hyundai nenaučí dělat kvalitní evropské interiéry, nikdy ho nebudu brát vážně.

Jinak k čemu byly minulé generaci papírově silnější motory, když mizerný podvozek s odkakující nápravou celé sportovní ambice auta zabil? Hmm... Myslím, že to bude teď stejný případ, protože všechny Hnůjdaje jsou na tom stejně.

Jinak rozdíl v dynamice jo:
Astra 0-100 : 11,7
i30 : 10,9

Rozdíl nic moc, a protože víme, jak líné sou korejské koně, ve finalé tam bude rozdíl ještě menší.
4. 2. 2012 11:39
Re: Hyundai
Hyundai je jasnou voľbou skĺbuje v sebe eleganciu a kvalitu a to všetko za najlepšiu cenu. Je možné, že niekto dá prednosť C4 kvôli francúzskemu designu a rozhodne si priplatiť, a tiež povedzme si 1000 ľudí 1000 chutí a niekomu sa fluidné tvary Hyundaiu nemusia páčiť a tak siahne po osvedčenej klasike. Na druhú stranu však Astra je zrejme len pokus Nemcov vyrobiť lacné a elegantné auto, bohužiaľ 0 bodov. Astra je malá, drahá a bez poriadnej výbavy ale verím, že sa stále ešte nájdu medzi nami germanofilovia, ktorý kľudne siahnu hlboko a zbytočne do vrecka aby si mohli povedať Ich habe deutsche Auto.
4. 2. 2012 11:39
Re: Výplach mozku záhájen...
Asi protože Golf je auto pro šašky ;-)
Avatar - Thomasino
4. 2. 2012 11:38
Re: Výplach mozku záhájen...
Ten Golf má sice slabší motor, ale zase je to kvalitnější auto. Určitě by stál za zvážení ;-) :-) Na druhou stranu na i30 už dávají 20 tisíc slevu a za pár měsíců budou slevy taky větší, nemluvě o skladovkách...
4. 2. 2012 11:38
Re: C4
No jo, úplně blbej národ. Létají sice do kosmu, mají patrně nejlepší technologie co se jaderné energetiky týče, jsou druhou nejsilnější ekonomikou v Evropě.

Ale my češi, my jim poradíme jak se to dělá, co Kankunene? Looserum jedněm francouzskejm >:-[]
Avatar - Nerez
4. 2. 2012 11:36
Re: zaujimave porovnanie
Opel má nějaký motor 1.4 110kW? Já bych řekl že ne. Než něco plácneš, zjisti si fakta.
Avatar - strýček BOB
4. 2. 2012 11:22
Výplach mozku záhájen...
Po zjevném negativním přijetí ceníku nového hjandééé, přichází srovnávačka a sdělení, že vlastně to nové korejské vozidlo je levné >:D

Mám se mrknout kolik stojí Renauit Megane v podobné výbavě...?

Proč korejské vozidlo, když je k dispozici toto [odkaz]
Avatar - KANKUNEN
4. 2. 2012 11:16
Re: C4
Proč C4 nechápu, frantíci vůbec nemají zájem udělat auto lepší, ale jen levnější. Doma jim vůbec nezáleží co je lepší auto, koupí si raději Scénic než lepší 5008.
Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2012 11:13
Re: C4
ja zase nevidim dovod preco kupovat astru

;-)

ktora je podstatne drahsia a slabsia ako hyudnai z danej ponuky

ak su dovody nekupovat hyundai sposobene komplexami ludi ktori roky jazdili na embeckach a skodovkach a koreu maju vsugerovanu v mozgu ako nekvalitnu lacnu znacku tak takych ludi lutujem. Nic v zlom, ja nevidim dovod platit o 2000 eur viac za auto ktore mi neponukne nic viac ako hyundai navyse bude slabe tazke neobratne a nudne. Komplexy a predsusky nemam nakolko nie som 50 rocny s pivnym bruchom poznaceny tazkou minulostou. Dnes je doba ina a aj auta sa uz nedelia na dobre a zleeeeee, tato volba uz nejestvuje.
Avatar - 4hill
4. 2. 2012 11:08
Re: C4
Souhlasím.Je z těch tří nejhezčí.Ještě bych uvažoval nad Opelem když počítám s tím že ho budu chtít po letech prodat. To se na mě nezlobte ale nevidím důvod proč kupovat Hyundai.Jak bylo řečeno výše tak s cenama se dá obstojně hejbat..
Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2012 11:01
Re: Hyundai
presne tak, ked prisiel clanok z cenami to tu bolo recii ake je to draheee a zrazu je to super cena ;-) najma v porovnani s tazkopadnou slabou astrou je ten rozdiel az k neuvereniu :yes:

to mas tak, emocie opadnu a potom ked kazdy zacne uz uvazovat logicky pride na to ze zadarmo to v hyundai tiez uz nejde a nemozeme mat za cenu citiga auto nizsej strednej triedy ktore ma konkurovat golfu astre focusu C4ke a dalsim....

navyse za kvalitu sa zvykne platit a hyundai urobil ten skok v kvalite uz dost velky tak nemozeme cakat ze bude cenovo stale lacnyyy jak bola kedysi lacna felda, prisla fabka a ceny lasnych skodoviek tiez sli do ***.

neda sa byt najlepsi aj najlacnejsi a ked si ludia uz uvedomia ze hyundai i30 a cela znacka hyudai uz je kvalitou inde ako pred 10 rokmi ked sme tu mali lantru accent sonatu tak pochopia ze aj cena auta porastie tak ako rastla aj v pripade novej fabie ktora uz bola podstatene drahsia ako felicia.

stejne ak sa pozeram na tabulku je hyundai uplne jasna volba aj keby bol rovnako drahy ako astra tak by mi ponukol silnejsi motor v tej cene a lepsiu dynamiku, lenze kedze je hyundai podstatne lacnejsi ako astra ta vlastne ani nie je co riesit, volba je uplne jasna bez urazky

;-)
Avatar - petrumr
4. 2. 2012 10:54
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2012 10:50
zaujimave porovnanie
treba povedat aj bez toho aby som fandil korejskym autam ze cena noveho hyundaia i30 je velmi priazniva a v porovnani s konkurentami v tabulke vychadza jednoznacne najlepsie a konkurencieschopne.

Ked sa pozeram na tie ceny benzinakov tak az ma zaraza kolko astra pyta za tu slabu 1.6tku prachov navyse kazdy vie ze astra je tazka krava a s motorom slabsim ako 1.4T 110KW je to fakticky nepojazdne auto. To ze pytaju za tento slaby motor take peniaze je skutocne uz opovazlivost hodna len nemcov. Rozdiel 37 000 je skutocne pri zakladnej vybave dost a ked si priplatime to co ponuka tabulka tak je vysledok vyze 60 tisic o kolko je astra drahsia a pritom je to slabe auto. Skutocne za tie peniaze by som si to nekupil aj keby som bol zatazeny na nemcov, ten motor je na astru jednoducho slaby.

Co sa tyka citroena ten uz je cenovo konkurencieschopnejsi a aj silnejsi ako astra ale ani ten nevychadza v porovnanis hyundaiom nijako slavne.

V diesli je to rovnake, hyundai opat ponukne viac ako jeho konkurenti a navyse za menej penazi, nehovoriac o tom ze i30 je novinka a casom jej ceny este klesnu.

Nemam nic proti astre ani citroenu ale ked sa pozeram do cennika akokolvek sa snazim vzdy mi vyjde i30 ako najvyhodnejsia a najrozumnejsia volba, navyse i30 je nove auto je pekne a skutocne uz ovela prepracovanejsie ako jeho predchodca.

U Citroean C4 sa mi paci jedine interier a motory. Vonkajsi vzhlad uz nema ten citroenovsky avantgardny a typicky smrnc aky mala stara C4ka. Vytratila sa tam ista dusa z toho auta a stratilo atraktivitu, navyse podobnost svetiel C3ky a C4ky je zozadu velka a auta sa uz zlievaju a posobia tuctovo. Nie som typ ktory vybera auta len podla vzhladu ale vzhlad povazujem aj tak za jedn uz najdolezitejsich kategorii ktore zohladnujem a isto nie som sam. Musim teda povedat ze citroen ma dizajnom sklamal a uz to nie ja ta ina stylova C4ka ako kedysi ale mame tu tuctove auto ktore sa mi akosi nepaci moc, astra to iste, kvalita tam je auto je fajn ale ta vysoka hmotnost neobratnost a cena ma zraa na kolenaaaa.

u mna i30 sa javi ak onajrozumnejsia volba a vyhodny kompromis imidzu vykonu ceny a spolahlivosti, bez ohladu na to ci som fanda korei alebo nie, auta predsa nehodnotim podla toho ale podla toho co mi ponuknu a ake maju parametre a pod.
Avatar - Emel
4. 2. 2012 10:35
Hyundai
Najednou už to Hyundai zase tak drahé není, což?