Ojetiny
Keby sa to stalo v USA určite by sa našlo hneď pár prípadov dopravných nehôd kde možnou príčinou nehody mohli byť tie slabé svetlá - vodič skrátka nevidel to čo vidieť mohol.... Šup s Toyotou na súd, pretrasieme to poriadne v médiach a vysúdime miliónové odškodné. >😒]
Tomu sa v dnesnej dobe hovori starost o zakaznika (podobne to bolo aj s motormi zerucimi olej). Aspon nieco v tejto dobe.
Co na to pani od VW a ich propagatori ? U VW si clovek musel aj offiko zvolavacku sam platit ...
Co na to pani od VW a ich propagatori ? U VW si clovek musel aj offiko zvolavacku sam platit ...
Tvá poslední věta je nesmysl.
Zdokladovane. Zadarmo bola len obhliadka. Potvrdene z HOTLine Ingolstadt (AUDI).
V tom případě to nebyla svolávačka.
A co to bolo, ked mi prisla domov pozvanka od AUDI AG ? Teply pozdrav ?
Aha vlastne, nieco ako "***i sme to, ale zaplatite to vy". Asi bezna vec u VW.
Hotline prenechal vsetko jednanie na dealerovi.
Aha vlastne, nieco ako "***i sme to, ale zaplatite to vy". Asi bezna vec u VW.
Hotline prenechal vsetko jednanie na dealerovi.
Buď konkrétní.
Zvolavacka po zaruke. Hotline to hadzal na dealera a dealer na mna. Asi preto, ze som ku nim nechodil na pravidelne pozarucne prehliadky. Chyba prvovyroby potvrdena - zavesenie napravy. Pekny vztah vyrobca, dealer, zakaznik. 8-s
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Zeby preto, ze som auto kupoval u ineho AUDI dealera ? Auto kupovane a jazdene v DE.
Zvolavacka prisla priamo od AUDI AG, nie od nejakeho dealera, aby som sa dostavil k akemukolvek dealerovi vzhladom na popisovany problem. Dealer v podstate odmietol nejaku formu nahrady nakladov - to bol dovod priamej komunikacie s AUDI. Hotline potvrdil, ze si to handluje kazdy dealer sam.
Pravnickym zargonom - v podstate ma informovali, ze sa to moze pos..t a mam si s tym robit co chcem.
Nieco podobne sa stalo, ked GOLFu 6 Variant namrzalo v B stlpiku a ohynalo predne dvere. Ak sa ti to stalo a robil ti to VW servis, tak si dostal 300 Euro pausalne (ceny servisu su ale rozne samozrejme). Inak mozes len cakat, kedy sa to stane tebe.
Zvolavacka prisla priamo od AUDI AG, nie od nejakeho dealera, aby som sa dostavil k akemukolvek dealerovi vzhladom na popisovany problem. Dealer v podstate odmietol nejaku formu nahrady nakladov - to bol dovod priamej komunikacie s AUDI. Hotline potvrdil, ze si to handluje kazdy dealer sam.
Pravnickym zargonom - v podstate ma informovali, ze sa to moze pos..t a mam si s tym robit co chcem.
Nieco podobne sa stalo, ked GOLFu 6 Variant namrzalo v B stlpiku a ohynalo predne dvere. Ak sa ti to stalo a robil ti to VW servis, tak si dostal 300 Euro pausalne (ceny servisu su ale rozne samozrejme). Inak mozes len cakat, kedy sa to stane tebe.
petrumr
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Kuuurva však aj ja to mám na firemnom Avensise a sme si lámali hlavy čím to je 8-s
Akurvát že táto je ročník 2006 a má 192000 km. Už aby to Japonci schválili aj pre staršie autá, nechce sa mi dávať 1200 eur ani 600 eur za neorigo svetlá :no😒br />
petrumr: to rozobratie a zloženie svetla je OK? To svetlo potom svieti OK aj geometricky? Akože či tým rozobratím a zložením sa tam neposere niečo čo už normálny človek nedá dokopy...?
Akurvát že táto je ročník 2006 a má 192000 km. Už aby to Japonci schválili aj pre staršie autá, nechce sa mi dávať 1200 eur ani 600 eur za neorigo svetlá :no😒br />
petrumr: to rozobratie a zloženie svetla je OK? To svetlo potom svieti OK aj geometricky? Akože či tým rozobratím a zložením sa tam neposere niečo čo už normálny človek nedá dokopy...?
No ja nie som odbornik na chemiu, takze poprosim vysvetlit, ako moze vznikat korozia na sklenenej (resp. umelohmotnej) sosovke? Fakt by ma to zaujimalo! >😁
FYI, v originali sa pise: "...durch eindringende Feuchtigkeit korrodierende Reflektorbeschichtungen und trübe Linsen...", co by sa dalo prelozit ako "...koli prenikajucej vlhkosti koroduje odrazova vrstva v reflektore, a zahmlievaju sa sosovky...". To uz dava viac zmysel, kedze ta odrazova vrstva je kovova...
Má na sobě tenký povlak většinou různých kovů )zlato, stříbro, měď, hliník, případně jejich sloučeniny apod). Proto je třeba někdy zbarvena duhově. 😉
Mimochodom nebyva len zo skla, ale casto aj z dakych akrylatovych zlucenin ktore maju (okrem nizsej ceny) tu "vyhodu" ze sa dokazu lahko poskriabat. Raz som uz musel menit v podstate funkcny xenon len koli tomu, ze po malej nehode na parkovisku na nom zostali dva sramy...
PS: Křišťálové sklo se ti taky zdá čiré? A přitom je v něm olova až až.
V optice hojně využívá např. polykarbonát.
Jinak pochybuju, že by Avensisu korodoval paraboloid, spíš to vidím na oxidaci svrchních vrstev oné čočky, kdy dostává mléčné zabarvení a tím pádem hůře propouští světlo.