Autosalon Ženeva
První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.
Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.
Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.
Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.
Autosalon Ženeva 2020 |
|
Autosalon Ženeva 2018 | Autosalon Ženeva 2017 |
Autosalon Ženeva 2016 | Autosalon Ženeva 2015 |
krasa
Na druhou stranu je to prostě produkt globálního věku, odkaz na minulost tam nemá smysl hledat.
Fík :yes: 😄
V tomto smyslu jsem taky velmi zvědav na novou designovou produkci škodovky, ty studie vypadaly velmi dobře. Zde vyobrazený Mr. Hyundéé je prostě dalším z řady opuchlin, design v tomto stylu nejlépe zvládá Opel, tam je to ještě drženo v nějaké rozumné proporci (velká kola ve standardu), ostatní soudruzi v kynutí vypadají příšerně, jedno jestli i30, focus nebo megane. 😉
Focus v kombíku se mi líbí, je to takové malé Mondeo, kompaktnější a více chic. A Megane... ten se teď hodně vylepšil drobnou retuší předních světel, Grandtour je pro mě určitě nejhezčí z celé modelové řady.
A ano, focus HB je nakynutý tragéd, v kombi jsou proporce lepší, dost mu v optickém odlehčení (navození správných proporcí) pomáhá černý plastový spodek, na druhou stranu ten plast zas není žádný vrchol estetiky, vypadá to levně.
Ale nesouhlas s megane, jak pětidveřový tak kombík jsou typičtí reprezentanti stylu opuchlina, kombi je o chlup lepší ale HB je z hlediska základní linky a proporcí pro mě doslova nestravitelný.
Co se Megane týče, pro mě není ani tak opuchlina, spíš mi přijde to auto úplně bez výrazu. Laciná stříbrná přední světla, žádná maska, nevýrazný zadek bez jakékoliv markanty. Oproti tomu Grandtour má nějakou "osobnost" - zadní světla jsou zajímavá a architektura zádě celkem podařená. A předku dost pomohl facelift předních světel. Na špičku třídy (Astra, Octavia, Focus) to ještě není, ale pro mě je Megane Grandtour celkem fajn, s ohledem na jeho cenu.