Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Hyundai i30: První fotografie varianty kombi

Jiří Červenka
Diskuze (194)
Krátce pro zahájení prodeje druhé generace Hyundai i30 představuje korejská automobilka také provedení s větším zavazadlovým prostorem.

Hatchback Hyundai i30 nové generace začal z bran nošovické továrny vyjíždět do světa oficiálně teprve nedávno – ostatně, redakce auto.cz byla u toho. Ještě před zahájením autosalonu v Ženevě však korejská automobilka zveřejnila první fotografie varianty kombi.

O 185 mm prodloužená karoserie svým profilem do značné míry připomíná větší kombi i40 a podle výrobce patří k nejprostornějším v segmentu nižší střední třídy. Při celkové délce 4485 mm je nové Hyundai i30 kombi o rovný centimetr delší než první generace. Spolu s vnějšími rozměry samozřejmě narostl rovněž prostor pro zavazadla, konkrétně z 378 l (u hatchbacku) na vynikajících 528 litrů v základní konfiguraci. Po sklopení sedadel vzroste objem prostoru pro zavazadla na 1642 litrů.

Hyundai v první oficiální zprávě zdůrazňuje, že nový model byl od začátku vyvíjen a konstruován speciálně pro evropské zákazníky přímo v Evropě, konkrétně v evropském vývojovém středisku Hyundai v německém Rüsselsheimu (který, připomeňme si, je domácí půdou automobilky Opel).

Nabídka motorizací nepřináší oproti hatchbacku žádné novinky, očekávejte tytéž tři zážehové a tři vznětové čtyřválce. Jízdní výkony a údaje o spotřebě paliva automobilka zatím nezveřejnila. Dočkáme se jich nejpozději při světové premiéře nového Hyundai i30 kombi na autosalonu v Ženevě.

Jiří Červenka
Diskuze (194)
Avatar - white label
27. 2. 2012 23:27
Re: určitě mnohem hezčí
Věřím, že i Ceed kombi bude hezčí, než i30, u hb je to jasně ve prospěch nového Ceedu...
Avatar - white label
27. 2. 2012 23:26
Re: KOROZE i30
Tak to si raději připlať těch 6tis Kč za pětiletou záruku u Golfu, bez omezení km a s méně častými povinnými prohlídkami v autoriziovaném servisu. Proč tohle nenabízí korejci taky netuším... ;-)

Jinak jsi příliš vztahovačný, "domýšlivý" a slyšíš trávu růst. Kde tu kdy Ronault napsal, že nová i30 je šunt, kerý nestojí za řeč?
Zkus to příště naopak, tedy rychleji mysli a pomaleji piš... ;-)
27. 2. 2012 21:27
Re: KOROZE i30
No vidím, že stejně jako na jiných diskuzích týkajících se korejců, nemá cenu s vámi diskutovat. Doufám že pánové v evropských automobilkách si dají větší pozor a nebudou stejně jako vy tady jen tvrdit "je to šunt, který nestojí za řeč" protože bych jim nikdy nepřál aby pak mněli zbytečně těžkou hlavu. Pokud vám to ještě nedošlo, nechválím korejce, jen se vám snažím naznačit s chladnou hlavou problém, který tady reálně vzniká vašim oblíbeným konzervativním značkám...

Ale asi přece jen malý úspěch tady je ;-) správně jsi sám řekl: " jiným dovozovým značkám v čele". Moje připomínka o houskách nebyla ani tak na i40, která je na trhu půl roku, jako spíše na i20, i30, které třeba v lednu byly na druhém místě v prodejnosti.

Myslím že největší jejich zbraní je opravdu záruka, kterou všechny korejské automobilky nabízejí, ale proč to samé nemohou udělat super kvalitní evropské značky? Japonci nabízejí 5 let aspoň za příplatek, [odkaz] ale to třeba u mne moc neřeší, protože moje auta udělají průměrně 40.000 km ročně, takže stejně končím do tří let...
27. 2. 2012 13:55
určitě mnohem hezčí
než předchozí generaci i30cw, ta se mi nelíbila a taky kvůli velikosti kurfru jsem šel do Ceeda SW. Teď bych si to asi rozmyslel (těch 528l doufám alespoň s dojezdovou rezervou), uvidíme jak bude vypadat nový Ceed SW.
Avatar - white label
27. 2. 2012 00:05
Re: KOROZE i30
Tak nepiš nesrovnatelná přirovnání, viz tvé: "Já mněl možná podobnou zkušenost s Peugeotem a říkám proto, že Peugeot je k ničemu?" Uvažuj trochu, když něco takového napíšeš, následuje logická reakce se zmínkou o tvém podsouvání, že něco zkratkovitě odsuzuju podobně jako jsi to s Peugeotem udělal ty...
Jinak k těm "zázračným" prodejům H/K, viz Ronault...