Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST VW Golf GTI vs. GTI Edition 35 – Decentní oslava

Každých pět let Volkswagen slaví. Čím se liší edice k 35. výročí Golfu GTI od standardního provedení?
Zpět na článek
Avatar - white label
24. 3. 2012 21:35
Re: předražená nuda
Tak ono když si třeba někdo doveze z "venku" mega noťas za super bomba cenu, tak se na něm česky (s interpunkcí) píše obvykle docela blbě..., ale nekup za ty prachy. ;-)
značka: prodám české polepy na PC klávesnice...
24. 3. 2012 16:17
Re: předražená nuda
Ale oproti jiným je použití interpunkce a diakritiky pokrok. >:-[]
Avatar - Carlos Santana
22. 3. 2012 10:28
Re: NUDA V BRNĚ
Závidím ti tvůj cit pro detajlní popis, tvůj dar psát nádherně čtivé články, skrze tvá slova pociťuji pocity soužití s 911 :yes:
Dneska bez zbytečné nadsázky :-) Máš můj obdiv GTI ;-)

BRAVWO VW !!! BRAVWO GTI !!! :yes:
Avatar - Carlos Santana
22. 3. 2012 10:14
Re: as always
To že trh práce nabízí 1300€ neznamená. že je dostaneš.

K lepším platům ti pomůžou známosti ve firmách, v rodině. Zajímalo by mě, co studuješ?
Avatar - white label
22. 3. 2012 08:44
Re: předražená nuda
Ty se zaměř především na svou "lidovost/prosťáčství", napsat si do svého profilu jako auto snů Audi Quattro tak, že v jednom slově stihneš udělat hned tři chyby najednou, tak to je už opravdu výjimečné "umění", viz tvé "Qutrro" 8-s ve tvém profilu.
Tvoje hlava bude zřejmě prázdná, ale o to více "chytrých" keců a palců.. ;-)
Avatar - deliqent4
22. 3. 2012 06:56
předražená nuda
Golf Je auto pro důchodce a ani tyhle ostré verze to nespraví. Jako auto mě golf ničím neohromuje a neláká. Prostě obyčejné brutálně předražené auto od VW. Hlavně že maj v názvu lidový vůz, Golf je od této pravdy na míle daleko. :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - Leg
21. 3. 2012 21:37
Re: GTI
V tej bielej perleti mal svoje predvádzacie GTI aj Slovenský importér (alebo nejaký predajca, teraz si niesom úplne istý). Oryxweiß, 3DV, Detroit, bixenóny, DSG, Jacky a v podstate plná výbava, tiež parádna zostava:

[odkaz]

[odkaz]
Avatar - white label
21. 3. 2012 08:44
Re: Galerie není špatná
Ano, až na detaily, jako je pár zadních bočních dveří, které tvoří skoro 1/4 plochy karoserie.
21. 3. 2012 07:17
Re: as always
Víš co? Za komančů to nebylo tak jednoduché, jak píšeš. Je fakt, že člověku s podobným rozpočtem, o jakém píšeš, by tehdy ubyla položka auto, protože by na něj prostě neměl. A taky internet, ten tenkrát ještě nebyl (ani na západě, s tím nemá politika moc co do činění).
Nevím, jak to bylo s byty od zaměstanavatele na Slovensku, ale u nás podnikové byty dostávali lidi jedině v hornických oblastech - severočeských a Ostravských. Pokud člověk už bydlel, stálo bydlení skutečně míň než teď, ale třeba u nás na plzeňsku byly pořadníky na byt s čekací dobou kolem 20 let. Trochu v pořadníku pomohlo, pokud si člověk v pořadníku pořídil manželku a dvě děti, ještě víc pomohlo vstoupit do KSČ.
A na druhou stranu jídlo bylo dražší (v přepočtu na průměrnou výplatu) než dnes. Prožrat půl výplaty byl standard, a to se člověk nemusel nijak snažit.
21. 3. 2012 07:02
Re: Galerie není špatná
Dobre, spatne jsem se vyjadril - tedy sprizneny 3dv a 5dv. Je mi osobne jedno, jestli vychazi 3dv z 5dv, nebo naopak, jde mi o to, ze karoserie je v podstate (az na detaily) totozna, jen s parem dveri navic (nebo min).

Odkazy zajimave a cisla jeste zajimavejsi, nekde jsem cetl, ze v Nemecku tvorily loni nebo predloni verze GTI/GTD/R skoro 16% prodeju (pokud si to dobre pamatuju.
Avatar - theolli
20. 3. 2012 23:23
Re: as always
Já před rokem koupil Sharp LED Quattron (čtyřbarevný) s uhlopříčkou něco přes 100cm a super,taky sklidil nějaké ocenění a hlavně se mi líbila spotřeba,no uvidím ale co jsem přečetl stohy recenzí tak vesměs chvála.
Avatar - theolli
20. 3. 2012 22:54
Re: as always
Britex posuzuji z pohledu zákazníka,jednou jsem se s nimi chtěl soudit,odebrali mi záruku u Omnie II kvůli
škrábanýmu display (vlásečnicové škrábance od používání) a to jsem reklamoval že mi vypínal a display se "sléval".
Mám ho do dneška v šuplíku,jestli ho moje paní nevyhodila,je mi líto ho vyhodit.
Ono stačí zagooglovat a těch příběhů s Britexem je tam moc i když to budeš brát přes síto tak stejně je to asi silně nekorektní firma a konec konců to mi poradil i právník co s nimi měl zkušenost,nakonec jsem na něj dal nechal to být a prostě se budu snažit abych od nich nikdy nic nepotřeboval a to i za cenu že radši koupím jinou značku na kterou oni nedosáhnou!!
Avatar - white label
20. 3. 2012 22:53
Re: as always
No tak já měl svého času od Loewe 55" TV a těsně po tříleté záruce mi klekla tak, že případná placená oprava nebyla rentabilní...
Tak jsem se na celou slavnou Loewe vy... a koupil 60" plazmu od LG ("nejvyšší" model), která za půl roku od mé koupě dostala cenu Tipa za nejlepší displej/TV na prohlížení fotek.
Avatar - white label
20. 3. 2012 22:46
Re: as always
Mladá ti v létě někam zdrhne a najednou si bez mladé i bez Note a ani jí pak nemáš z čeho zavolat... :-O >:-[]
Avatar - white label
20. 3. 2012 22:44
Re: as always
U toho MINI bych taky nechal DVD mechaniku (a přidal pár USBéček, 4 jsou docela málo), i když ta externí je u Applu v pohodě, jak designově tak uživatelsky...
Měl jsem N86, která fotila o něco lépe (jednou jsem s fotkou z ní vyhrál i fotosoutěž na téma auto a zima), ale na jejím displeji to pochopitelně nebylo vůbec poznat, naopak. Na focení mám hlavně foťák a jinak jako foťák v mobilu je foťák Nexusu docela slušný..., taková N9 sice umí fotit o něco líp, ale co ten "zbytek" mobilu...
20. 3. 2012 22:42
Re: as always
To samozřejmě nenahradí, ale Nokia ukazuje, že to jde (a nová 808 PureView s pseudo 41 megovým snímačem je fakt libůstka).
A N8 taky fotila krásně.

To rejpání do přepalů a ISA je spíš dáno tím, že jsem otrávenej ze současnýho směřování spotřební elektroniky. Samý megapixly, gigahertzy, hyperturbosnímače a nakonec jsou fotky horší, jaký lezou z Olympusu z roku 2002.
Proto si vážím Loewe, Miele, Eiza a podobných značek, které ještě dělají věci poctivě.

S Britexem mám dobré zkušenosti, ale možná to je dáno jejich chováním k velkým firmám. K soukromníkovi budou mít nejspíš jiný postoj, ale to je bohužel častý příběh.
Avatar - theolli
20. 3. 2012 22:34
Re: as always
Foťák nemůžeš u mobilu brát moc vážně,ano na momentky Ok ale jinak ??? Dokud bude umět tak malá čočka zpracovat asi jen 20% světla bude to pořád o ničem a nikdy ti fotomobil nenahradí zrcadlovku!
Jinak co mám GN nemám výhrad,super fotky a FullHD video taky až moc dobré na mobil.
Hele,já mám moc špatný zkušenosti s Britexem z Kladna,koupil jsem si telefon v německu už jen z toho důvodu aby mi to neservisoval Britex,to je oficialní servis pro Samsung a myslím i Nokii!!
Avatar - white label
20. 3. 2012 22:33
Re: as always
"Všechno" jednou přijde, ale v tom Nexusu už prostě teď je..
Velikost Note už je podle mě na přenášení problém, kam s ním třeba v létě, kdy máš jen tričko a džíny, nebo kraťasy...
20. 3. 2012 22:22
Re: as always
Tu větu o houně v lákavém obalu jsem mířil na první generaci iPhonu, která sice převrátila mobilní svět vzhůru nohama, ale jinak to bylo zcela průměrné zařízení. Jen díky masivnímu hypu se dostal na takovou pozici, že to Applu umožnilo ubírat se dál k již skvělému iPhonu 4(S).
Dobře, za to radikální prohlášení se omluvám, a měním ho na "Apple nabízí-nabízel některé výrobky, které se dobře prodávají-prodávaly i přesto, že se jedná-jednalo o brak (iPhone 2G, iPad 1, současný iPod Nano)". Tam prodává logo.
Však píšu, osobní počítače jsou vynikající, bohužel u Macu Mini dali pryč DVD mechaniku, což je docela škoda. U počítače, který může sloužit jako domácí zábavní centrum, by mi chyběla. A Air, to je paráda.

Cena zase tak strašná není, základní model MacBooku Pro je někde na 25 tisících, za to kvalitativní ekvivalent nejde sehnat. ThinkPady bohužel ustupují, tam si člověk musí připlatit ještě víc. Navíc u Applu člověk může počítat s vysokou zůstatkovou hodnotou, teď jsem prodával přítelynin čtyři roky starý bílý MacBook za 12 tisíc korun. Kupoval se za dvacet, to mi přijde jako naprosto úžasný kauf.

Auta, stejně jako elektroniku, soudím podle aktuální generace, tam po excesu s Golfem III a IV není GTI co vytknout. Apple má u mobilních zařízení vzestupnou tendenci, ale pořád je to vytýkat. Pamatuješ na ten problém s anténami u iPhonu 4 (při držení v ruce telefon nevolal)? V tu dobu jsem dělal u růžového operátora a tak neskutečně arogantní chování, jakého se nám dostávalo od Applu jsem ještě nezažil. Z fatální závady udělali chybu zákazníka a svůj omyl nebyli schopni přiznat i tak velkému partnerovi, jakým operátor bezesporu je.
Naštěstí dokázali zblbnout i zákazníky, takže reklamací byly jen stovky, to se dalo. Tak proto jsem mluvil o tom obalu. :-)

Fotoaparát srovnávám s Nokiemi, oproti těm mají Samsungy (mám ten samý foťák, jen v jiném modelu - i8700) pravděpodobně horší software. Na přímém slunci jsou fotky náchylné k přepalům - dobře to je vidět na té mojí fotce s Corsou, kterou jsem posílal do minulé fotosoutěže MACZ - a naopak při šeru je dost agresivní co se týče automatiky nastavení citlivosti.
Oproti megapixelům nemám nic, sám fotím na pouze šestimegapixelovou zrcadlovku. :-)
Avatar - theolli
20. 3. 2012 22:15
Re: as always
hehe,taky jsem měl obavy ale rád a rychle jsem si zvykl. Dcerce jsem dal mojí S1 a když se dneska na něj podívám ,musím se smát jak je prdavej >:D
Hlavně je na tom luxusní net,navigace a dělá super videa,na "kapesní" přístroj který ti dá co sebou stále nenosíš je to opravdu super.
Zvažoval jsem Tablet ale to už je velký,aspon pro mě jo.
No on je Golf, at je jakej je, stále pro mnoho výrobců takovým měřítkem,je symbolem "evropskýho" auta co se snaží k němu druzí přiblížit i když si maslím že někdy je to až na škodu,vítám spíš když má každý svuj styl,rozličnost a barevnost trhu!
4-kový Android myslím přijde,to je otázka času,to jsem neřešil.
Avatar - white label
20. 3. 2012 22:05
Re: as always
Jistě, Samsung se v mnoha ohledech inspiroval..., podobně jako třeba i30/Ceed u Golfu, případně Focusu...
Note jsem taky zvažoval (má pár zajímavých vychytávek navíc + ještě větší displej a stylus), nakonec rozhodly hlavně rozměry, kdy mi už Nexus přišel na hranici "kapesnosti"..., navíc Note ještě nemá čtverkový Android.
Avatar - theolli
20. 3. 2012 21:59
Re: as always
úspěch mu nikdo nebere,jen chci říct že za ty prachy není nic moc stejně jak VW,za ty prachy koupíš lepší!
Nejde o peníze,mohl jsem si klidně S4 koupit ale otevřený systém mi je bližší ale to je věc názoru a priorit.
A neboj,já si sám dokážu obhájit co mám,vím proč mám Hondu a ne VW ,proč mám GN a ne S4 a o tom to je . Ale souhlas že Apple se výrazně podepsal na trendu a směru vývoje současné doby a minimálně za to zaslouží poklonu!
Avatar - white label
20. 3. 2012 21:57
Re: as always
Velké prachy chybí na začátku skoro každému, kdo s něčím větším začíná.
Dobře, ale dílčí aktuální směr který u Applu kritizuješ, přece nelze zobecnit do jediné obecné věty typu - Apple nabízí jen houno v pěkném obalu. Takový Golf GTI měl taky své lepší a horší období a nelze ho soudit např. jen podle jeho druhé, nebo zase naopak jen podle čtvrté generace.
Stejně tak nemůžeš třeba VW soudit jen podle jednoho/dvou modelů.
Třeba Apple MINI mi připadá jako dost zajímavý produkt s přiměřenou cenou, a MacBok Air taky, i když tam už je cena relativně vyšší, ale i tak mi tyhle produkty připadají, že stojí za úvahu.
Mám ten novější Nexus (i9250), na jeho foťáku se ti nezdá co? Snad ne "pouhé" 5mpx rozlišení snímače, to je totiž naopak při malých rozměrech snímače výhoda a 8mpx a víc považuju v podobném případě spíš za kontraproduktivní.
20. 3. 2012 20:57
Re: as always
Co mi brání? Chybějící miliardy na účtě. A navíc ani zdaleka nejsem expert z oboru, to bych si nikdy tvrdit nedovolil.
Že něco kritizuji neznamená, že danou věc umím líp, ale to, že vím, co je špatně. A stejně jako ty uznávám kvality mobilních zařizení od Applu...v marketingu. iPhone 4S, iPod Classic a aktuální iPad jsou dobré přístroje, ale pořád prodává hlavně logo.
U předchozích generací iPhonu a částečně iPadu prodávalo POUZE logo.
Kvality Applu jsou jinde...v osobních počítačích. A ani tam už to není, co bývalo. Když člověk srovnal Windows XP a Mac OS X v roce 2002, byl to pro Microsoft neskutečný debakl. Teď se síly, bohužel pro mě, vyrovnaly. To samé platí pro mobilní zařízení. iPhone přišel se zajímavým konceptem, bohužel ten je dnes, co se ergonomie týče, překonán právě Windowsy Phone 7.5. Poslední verze iOS chyby celkem žehlí, ale pořád tam je takových přehmatů, až se člověk diví.

Velká část mé kritiky je dána faktem, že Macy používám od roku 1998...ano, od osmi let. Tak jsem schopen posoudit směr, kterým se Apple ubírá. A v současné době se snaží nacpat mobilní funkce do desktopu, kde to prostě nefunguje. Je komické snažit se cpát model, který je otravný i u iPadu na monitor, který má 30 palců.
Podívej se na tohle...přijde Ti to jako dobře ergonomicky zvládnutý model ovládání? Příkladů je daleko víc, jen se mi to nechce screenshotovat.

[odkaz]

Ano, je to příklad dotažený do extrému, ale stejně špatně do funguje i na iPhonu a iPadu. Na co mi je deset palců displeje, když to, co mě zajímá je stejně skryto uvnitř v aplikacích? K čemu mi je rozlišení 2048x1536, když na seriozní činnosti stačí čtvrtina?

Když si všimneš, v prvním příspěvku jsem psal OBECNĚ o NĚKTERÝCH zařízeních. A nebudeš mi doufám tvrdit, že první iPhone nebo aktuální iPod Nano byly-jsou dobré přístroje.
U čeho sedím je v tomto případě poměrně relevantní, neboť mi to dává možnost posuzovat, kde mezery jsou a kde mezery nejsou. Tys' taky schopen posoudit kvality Golfu, stejně jako já jsem schopen posoudit kvality iPhonu, který jsem používal tři roky. A jestli mi chceš tvrdit, že Objective C, v němž se pro iP programuje je dobrý jazyk, nemáme si co dál říct. To je to, co dělá dobrý přístroj.
Že je cool matlat prstem do displeji ji věc podružná. Řeči o průlomu a nové éře mě nijak nedojímají.
Oceňuji nový vítr, který Apple do mobilních zařízení vnesl. Ale zda jsme v konečném důsledku v plusu nebo mínusu, o tom se můžeme jen dohadovat.
(Zkus sehnat kvalitní mobil s 123 klávesnicí, organizačními funkcemi, výdrží nejméně týden a reprezentativním designem...ano, na trhu už zůstal jen jeden..výběhová Nokia E52 a za cenu porušení zadání ještě E6 a E7)

PS. Tvůj Samsung Nexus je parádní telefon, tam není až na foťák co vytýkat :yes:

No ale to už jsem dost OT...tak aspoň doufám, že někomu tenhle román pomůže při rozhodování o koupi telefunkenu nebo počítače. :-)
Avatar - Thomasino
20. 3. 2012 20:54
Re: GTI
ale to je úplně jiná žlutá než Pirelli Edition? :-) Ta byla takový vybledlá, smutná a studená. Tohle je "teplá" příjemná barva.. Jinak teplá než ty myslíš >:-[]
20. 3. 2012 19:49
Re: GTI
Zajímavá, ale byl jsem z ní na rozpacích. Mám takový pocit, že by se mi ve skutečnosti nelíbila. Spíš mi sedí na Seatu. :-)
20. 3. 2012 19:47
Re: GTI
Tak jsem to nemyslel. Ta na fotce je určitě světlejší než RB. miromen psal, že se mu modré líbí, tak říkám, že RB Sciroccu sluší a patří mezi mé favority. Jinak většinou dávám přednost tmavým modrým.
Avatar - white label
20. 3. 2012 19:41
Re: GTI
Žlutá na GTI ne, u nás jezdí pětkové GTI PE ve žluté a není to taky úplně ono...
Avatar - white label
20. 3. 2012 19:40
Re: GTI
Myslíš, že na té závodní verzi roccaR je běžná Rising Blue, projel jsem celou galerii k tomu odkazu a připadá mi nějaká hodně světlá, leda že by to bylo zkresleno silným nasvícením...
20. 3. 2012 19:29
Re: GTI
Žlutá takhle zezadu vypadá zajímavě, ale opět jí nebude slušet červená linka. Jinak logicky ta linka bude pasovat pouze k odstínům šedé (včetně extrémů bílé a černé) a ke své vlastní barvě. Proto se to většinou dělá naopak - designové prvky jsou v nějakém odstínu šedé, protože to jde prakticky ke všemu. Tmavší barvy přitvrzují, světlejší zjemňují, stříbrná, chromování atp. jsou zhruba neutrální.
20. 3. 2012 19:22
Re: GTI
Rising Blue nevypadá na Sciroccu špatně. Patří mezi mé favority.
Avatar - white label
20. 3. 2012 18:41
Re: GTI
Vínová metla na GTI...? Teda ty seš úchyl! >:D
Avatar - Thomasino
20. 3. 2012 18:28
Re: Galerie není špatná
A nevíš kolik % prodejů dělalo GTI u pětkové nebo šestkové generace?

Ta Viper Green je na Golfu R taky slušnej BRUTUS, ale dá se na to koukat, zvláště s černými koly :-)
Avatar - Thomasino
20. 3. 2012 18:25
Re: GTI
Některé barvy jsou pěknej humus :-O :'-( A zvláště tam vůbec neladí ta červená linka kolem mřížky 8-s

Ta hnědá je sice zajímavá barva, ale zase mi tam neladí ta červená linka :-O
[odkaz]

Ladí mě to k bílé, šedé, černé, stříbrné, červené (tady to trochu zaniká se stejnou barvou auta, ale je kolem ještě černá linka). Ale stále se mi GTI nejvíce líbí v těch třech barvách které jsem zvažoval, tedy bílá, červená, tmavě šedá Carbon Steel... Líbila by se mi nějaká vínová metla, ale je jen za tučný příplatek :-(
To žluté GTI nebylo možná úplně marné:
[odkaz]
Avatar - white label
20. 3. 2012 17:30
Re: Galerie není špatná
Ale kdes přišel na to, že 3 dv. Golf je odvozen od toho 5dv., Golf je odjakživa 3.dv. hb s možností připlatit si další pár dveří.
[odkaz]
Konkrétně Golf GTI se dělal celých pět let výhradně jako 3dv. a možnost mít ho i s dalším párem dveří přišla až v r. 1981, takže najít Golf I GTI se dvěmi páry dveří a původním obsahen 1,6 je poměrně velká vzácnost.
Kolik dveří nakresli Giugiaro prvnímu Golfu nejdřív, se taky ví: >:-[]
[odkaz]

Jinak pro zajímavost Golf I GTI tvořil celých 8% (450 tis. ks) všech prodejů Golfu I. Jeho třemi největšími importéry byla Francie (35% celkového importu), Itálie (18%) a Švýcarsko (13%).
Avatar - white label
20. 3. 2012 16:41
Re: NUDA V BRNĚ
Blíž ke skútru měla Jawa 20
Avatar - white label
20. 3. 2012 16:20
Re: as always
Mám Galaxy Nexus (možná máš ještě větší kapsy, když se ti tam vejde Note) a vím, proč jsem mu dal nakonec přednost před iPhonem, ale obhajoba vlastní volby mi nebrání uznat kvality a hlavně úspěch Applu a jeho produktů.
Obecné kecy o tom, že King má toto a člověk moudrý zase ono jsou o ničem.
Avatar - theolli
20. 3. 2012 15:59
Re: as always
Víš,já jsem tady už známý svým negativním postojem ke koncernu,řeknu svůj názor a tečka. Dneska se s nikým už nehádám a koukám že ty máš výdrž ;-) ,nemá to cenu,oni mě nepřesvědčí,já je taky ne a to by jsme tu mohli do sebe "šít" klidně rok.
Já nemám čas sedět a hltat tabulky,tech.údaje mám jiný starosti ale jinak,občas je tu docela prča ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 15:58
Re: as always
Však celá tahle konverzace s tímhle individuem se musí brát jako sranda, protože kdyby to měl člověk brát vážně, tak by ho musel zabít >:D ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 15:57
Re: as always
Na nikoho se nevytahuju, jen konstatuju fakt, že pokud je lidí na Slovensku víc jako ty, nebo více zdravých rozumů, topperů apod., tak pak se vaší situaci nedivím. Takže se uklidni, i když proč se namáhám, ty jsi svou rozumovou nahotu již ukázal 8-s
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 15:54
Re: as always
>:D Tak u jsi tu show rozjel na plno, jak vidím?
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 15:54
Re: as always
A to jsi ještě ty žáky urazil, protože oni jsou proti lámalovi géniové ;-) >:D
20. 3. 2012 15:28
Re: NUDA V BRNĚ
Jasně, došlo mi to až později. Jo, sám před sebou mám celkem jasno.
Avatar - white label
20. 3. 2012 15:05
Re: as always
Svůj příspěvek sis rozcupoval sám už tím, že jsi ho zveřejnil a tvé znalosti ohledně Applu jsou k tomu o čem byla má reakce naprosto nepodstatné a argumentovat tím u čeho teď zrovna údajně sedíš je zcela mimo podobnou diskusi. Nejsem zákazníkem Applu, sám jsem dal přednost např. Galaxy Nexusu před i-Phonem, to mi ovšem nebrání v tom, abych uznal zcela nesporný úspěch Applu a netvrdil o něm, že houno nabízí... Právě pokud jsi takový expert z oboru, tak nechápu, proč lidem nenabídneš o něco lepší houno v pěkném obalu (viz předchozí reakce), když úspěch Applu je tak nekonečně jednoduchý? Máš snad pouze morální zábrany? :*) ;-) >:-[]
P.S. Podobných keců o hounech a o tom, jak by se co nemělo dělat jsou plné diskuse i hospody, ale těch, co odkážou sami udělat něco líp, než ti, které kritizují, tak těch je u nás bohužel zatraceně málo...
Avatar - positivemind
20. 3. 2012 14:44
Re: NUDA V BRNĚ
No toto, Mustang byla už opravdu motorka, ne skůtr jako 21 :-)

A naprosto bezkonkurenční prostředek pro dopravu novin a mlíka byl staďák, pokud jsi zrovna nebydlel na kopci >:D
20. 3. 2012 14:32
Re: Galerie není špatná
Scirocco je prave trochu jinde, neni to 3dv odvozeny od 5dv...
A kazdopadne posledni generace Golfu (treba to R) je i v 5dv tuhe az az :-)

Takze jsme se dobrali k cemu?

Ja beru (ala topper) 5dver, bilej a na Detroity jsi mne ukecal >:D

Edit: Jeste mne napadlo, ze by mu slusela oranzova perlet ala Lamborghini. Jenze u Golfa by to byl poradnej ulet...
Avatar - white label
20. 3. 2012 14:14
Re: Galerie není špatná
Takhle přímo jsem to neměl možnost porovnat, doma máme třídveřáky a co jsem tak krátkodobě zkoušel tak většinou všechno taky třídveř.
Když na tom bude záležet, tak určitě se dá vyztužit i pětidveř. lépe než (sériový) třídveř., ale třídveř. má k tomu má lepší "vrozené" předpoklady... Třeba i podstatně vyšší nákladací hrana u rocca, než u Golfu má hlavní důvod ve snaze o co nejtužší karoserii...
Avatar - miromen
20. 3. 2012 14:10
Re: GTI
Mě se naopak modre barvy libi ale musi byt ten spravny odstin to funguje ovšem u všech barev. Nicmeně to širo se mi libi tak jak je a docela rad bych jej viděl v realu.
U mě byl vyběr barvy u Golfa docela jednoduchy. Jelikož mě nezaujala žadna z nabizenych barev a v bila Golfu hodně sluši tak nebylo o čem. Ma to jen jednu nevyhodu a to že bilich aut zas tolik nejezdi a knk. v mem okoli na parkovišti docela razi a to u Golfa neni moc dobre.
Avatar - white label
20. 3. 2012 14:04
Re: GTI
Ted odstím modré je dost zajímavý, ale já modrou na autech moc nemusím, zvlášť její světlejší odstíny...
20. 3. 2012 13:53
Re: Galerie není špatná
S tim F RS to zkusim dohledat, vim, ze psali neco o tom, ze 3dv je to kvuli sportovnimu vzhledu, ale karoserie byla mene tuha, nez 5dv - nebo mozna jen mene tuha, nez potrebovali (?)? Kabrio je samozrejme extrem, ale treba Audi dela i nejsilnejsi verze jako kombajsy (samozrejme chapu, ze Audi je cenove a tudiz i materialove ponekud jinde).
Osatne - tys to porovnaval? Byls schopen poznat rozdil v tuhosti mezi 3 a 5 dver GTi? Ja jsem mel stesti jen na 5dv verze (od 3G VR6 az po posledni R32 a soucasne R + v GTi a VI GTi), takze to nejak nemuzu moc potvrdit :-)
Avatar - miromen
20. 3. 2012 13:25
Re: GTI
Souhlas. Jinak mě se nejvic libi barva na tom Scirocco ale to neni Golf.
Avatar - white label
20. 3. 2012 13:18
Re: GTI
Tak ten Golf R v té Vipern Green (ala rocco R) s černými koly vypadá dobře, jinak je to spíš samá hrůza... 8-s ;-)
Avatar - white label
20. 3. 2012 13:13
Re: Galerie není špatná
Naopak Focus RS se nabízel pouze v tuhší 3dv. karoserii, jestli ji příípadně ještě dále vystužili je věc jiná. Na Golf III VR6 se kdysi nabízela opravdu brutální dodatečná úprava s extrémním navýšením výkonu, podmínkou byla výhradně třídveřová karoserie a dokonce i absence střešního okna, každá větší "díra" do celku karoserie snižuje tuhost, dá se to řešit nějakým kompromisem, ale ten něco stojí, nemyslím jen prachy, ale i výslednou tuhost, nebo hmotnost, viz cabria u kterých he to pochopitelně mnohem markatnějš, ale proč se prakticky vůbec nenabízejí 4dv. cabria je nasnadě...
Avatar - miromen
20. 3. 2012 13:12
Re: GTI
Myslim si že v realu to bude o dost lepši protože ta fotka neni zrovna buh vi co.
No ale pokračujeme a začneme prvni něčim trošičku jinym:
[odkaz]
No a teď opět ke Golfu. U některych odkazu je vice fotek takže se proklikej:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Avatar - white label
20. 3. 2012 13:01
Re: GTI
:yes:
Tak to bude ta Toffee, ale ten odstín mi na GTI moc nezdá, příliš svétlé a takové sladké jak kakao... ;-)
20. 3. 2012 12:47
Re: as always
Ono to chodí ještě do školy má to holou *, beztak to ještě pořádně řídit neumí, ale GTI je nůůůdáááá. To se mi líbí takový názory, aspň se člověk zasměje. >:D >:D >:D
20. 3. 2012 12:42
Re: as always
žák 5. třídy zvláštní školy >:D >:D >:D
Avatar - miromen
20. 3. 2012 12:40
Re: GTI
Tak WL mam to. Ja su tak dobreeeeeee. >:-[]

[odkaz]
20. 3. 2012 12:33
Re: Galerie není špatná
1. Fajn, tak teda ryze subjektivne mi pripada na 3dv HB teto velikosti prostor za dvermi proste nevyuzity a zoufale prazdny. Proto bych osobne preferoval 5dver.
Vyjimkou je treba ta C30, nebo stare Stilo 3dv, mozna bych nasel i dalsi priklady, kdy 3dv vypada lepe nez 5dv. Nizzsi hmotnost je rozhodne plus, hluk mozna, spotreba neznatelne (tezko si dokazu predstavit, ze nekdo pouzije spotrebu jako argument pro koupi 3dv versus 5dv, ale tak jsi to jiste nemyslel). Tuhost karoserie - jak kdy, tusim, ze u Focusu RS museli do 3dv dodavat nejake vyztuhy, aby byl stejne tuhy jako 5dv, ale uz si nejsem jisty... Takze ja beru (po topperovsku) petidver :-)
2. No jak se tak divam, tak v 18" to vazne neni nijak spatne.
3. Ja jsem ani netvrdil, ze je to neco zvlastniho, obecne je mi cerna sympaticka skoro na jakemkoliv aute, i kdyz nekdy v ni zaniknou detaily. Na GTI pro mne vede jasne bila. Ostatne jedna z konstant meho auto-detstvi, souseduv Golf GTi '86 byl taky bily a pozdejsi Golf Rabbit cerny.
Avatar - white label
20. 3. 2012 12:30
Re: as always
Kdybys to tu napsal hned, mohl sis ušetřit energii na hraní si na to, že nejsi primitiv... ;-) >:-[]
Avatar - miromen
20. 3. 2012 12:30
Re: GTI
jj ja ty ceny znam ale to neni podstatne proto jsem nebyl konkretni. Jinak to hněde GTI je podle všho Toffee a GTI naramně sluši. Škoda že jsem to maznul. Teď jsem se to pokoušel znova hledat a je to marny boj a mohl jsem si pomahat vyhledavačem jak jsem chtěl. Vym že to na Motortalku bylo v nějake sekci pravě zaměřeno na ty specialni laky. Majitel si nechal udělat barvu zřejmě na zakazku. ;-)
Ten Golf v odkaze co jsi tu dal je 5 a navic ta barva je uplně jina. Jak už jsem psal zřejmě se jedna o Toffee.
Avatar - white label
20. 3. 2012 12:25
Re: GTI
Speciální lakování Golfu má tři cenovky:
1.325 € (Oryxweiß Perlmutteffekt)
1.680 €
2.090 €
Žádná hnědá mezi speciálním lakováním není, jedině extra tmavě vínově červená (Dark Burgundy Perleffekt), která by se dala případně s hnědou zaměnit.
[odkaz]
Avatar - white label
20. 3. 2012 12:14
Re: Galerie není špatná
1. Právě, že celková plocha zadního okna je u 3dv. logicky menší (délka i výška) , navíc s dynamičtější postupně se zvedající linií. Další výhodou vlepeného skla je kromě větší tuhosti i lepší aerodynamika = nižší aerodynamický hluk (+ spotřeba) ve vysokých rychlostech. 3dv. hb vypadá z profilu sportovněji, než 5dv., stejně jako vypadá odjakživa srovnatelné kupé z profilu sportovnější, než sedan. Tohle platí objektivně, subjektivně to můžeš mít pochopitelně jinak, ale každé dveře navíc jsou na autě jen k vůli přístupu a se sportem nemají společného, viz formule, nebo "zavaření" dveří u některých spor., aut k vůli větší tuhosti karoserie...
2. U 18" Detroitů mmě ty otvory přijdou velké dost...
3. Deep Black Perleffekt je zcela běžná černá perleť, příplatková, nepraktická a velmi rozšířená, ale za mě pořád mnohem lepší, než červená... U černě bych zase já překousl spíš ten 5 dveř., na rozdíl od nějaké světlé/světlejší barvy.
20. 3. 2012 12:14
Re: as always
Na to, ze nejses schopnej vydelat normalni penize si tady nestezuj, to je problem tebe a ne spolecnosti.
Nicmene tvoje nazory a jejich presentace presne k teto ubrecene kategorii pasuji.
A s temi komunisty - no comment, to bych ti musel dat e-facku.
20. 3. 2012 12:06
Re: as always
To, co tu pises, nejsou nazory, ale erupce hlupakova ega.
Avatar - miromen
20. 3. 2012 11:54
Re: GTI
Hnědy Golf 6 GTI minimalně v 1 kusu je. Vypada velmi dobře a dokonce jsem měl foto v PC. Bohužel už jsem jej odstranil. Každopadně majitel je na Motortalk.de a v tom množstvi přispěvku se to velmi špatně hleda.Je možne že jde o jeden ze specialnich laku za ktery se připlaci cca 1500€
Avatar - lamal
20. 3. 2012 11:51
Re: as always
presne tak, ja som tu nikomu nesiel brat jeho nazor ako vy blbci, len ste nemohli zhltnut, ze gti je pre mna NUDA tak ste sa z toho cely po.srali a nasledne tu vykonali agoniu v priamom prenose
Avatar - lamal
20. 3. 2012 11:48
Re: as always
si taky zufalcek ze tu uz ides vytahovat slovensko a vysoke skoly, si v koncoch 21rocny magorko z ciech sa tu prave *** a zachvilu tu vytiahne ocinka a maminku

zufalec
20. 3. 2012 11:45
Re: Galerie není špatná
1. Pro HB teto velikosti uz 3dver neberu. Hmota kolem zadniho blatniku a plocha zadniho okna jsou moc velke. 3dv beru na autech do velikosti Clia, dale uz ne.

2. Vzdyt pisu, ze kola OK, a lehka jsem nemyslel hmotnostne, ale opticky. Mozna by se daly ty "kruhove" otvory zvetsit... Obecne se mi vice zamlouvaji kola, ktera maji stred trochu "utopeny". Ne moc, ale aspon at neni v rovine s okrajem rafku.

3. Deep Black Perl effekt. S tou bych asi prekousl i ten 3dver.
Avatar - lamal
20. 3. 2012 11:45
Re: as always
fakticky blbost je len tvoja hlava, vymlety si jako bakanca spojenie nudny design odrazu neexistuje ty si ho zmazal z povrchu zemskeho - dobre ti to prasi na gebulu aj s tym tvojim hnilym bmw
Avatar - lamal
20. 3. 2012 11:42
Re: as always
jasne blbeckovia whitekarel rycardoretardo a bmwfasz vy prehanate GTi 6ku uz odjakziva a ja len teoretizujem co ide zostava zufalcom napisat ?

ano mam nastudovane a ked asi 10 redakcii napise ze gti je dobre univerzalne a rychle auto ale nie tak charakterne tj zabavne ako niektore ostatne auta v tej triede tak mi to staci a nebudem tu davat na reci nejakych posahanych zufalcov co sa tu idu 5ti vrhnut na jedneho co ma iny nazor

zufalci GTi 6 vyzera nudne ako obycajny golf a je to klasicky tupy VW

howgh blbci
20. 3. 2012 11:19
Re: as always
ty vole to je zas věta. "Bavím se např při pohledu na toto" To ti je 13, že se bavíš pohledem na auto? Normální člověk se baví když s ním jede. BTW ty dvě auta co si tu odkázal jsou supr, stejně jako to GTI co tu neustále pomlouváš.
20. 3. 2012 11:11
Re: as always
BTW když píšeš * tak se nediv, že ti píšu jak máš správně vyjádřit svůj názor, aby si nebyl za blbce.
20. 3. 2012 11:10
Re: as always
Jo tak ty to máš naštudovaný z internetu? Tak to se hned pozná odborník.
Avatar - white label
20. 3. 2012 11:05
Re: Galerie není špatná
1. Naopak, jako jediný důvod pro 5dveří na malé ploše karoserie hb/hh vidím lepší přístup na zadní sedadla, vše ostatní hovoří proti: Design, tuhost/hmotnost/bezpečnost karoserie, špinění prostoru mezi zadními dveřmi a karoserií, lepší přístup dopředu...
2. Denvery jsou právě špatně, proto doporučuju Detroity ;-)
Nižší hmotnost je samotřejmě hodně dobrá věc, ale bez typického designu kol Detroit to už designově není "celý" Golf (5/6) GTI. Ne nadarmo i Autocar použil při virtuální konfiguraci ideálního hh ze všech hh z Golfu GTI dvě věci - kola Detroit a dsg.
3. Bílou jsem doporučil hned na druhém místě, ovšem k 3dv. Ta černočerná má být co?
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 11:04
Re: as always
To je zbytečné, on v těch svým příspěvcích, kde si vylévá srdce nad VW, BMW a já něvím čím vším, napsal tolik hov.din až to možné není, takže na to je škoda reagovat.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 11:01
Re: as always
Ty jsi fakt případ. Pokud vysoké školy na Slovensku produkují lidi jako jsi ty, tak se nedivím, že jste... no tam kde jste.
A jak napsal richie, tak tvé nesmysly o mě jako o fandovi BMW, který fandí VW či co jsi to vyplodil, tak za to by sis měl dát před zrcadlem facky z obou stran. Snad se ti rozsvítí a pak se přijď omluvit, že už takové bullshits nikdy nepovíš.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 10:57
Re: as always
Tam nejde o tom, že by ti tady někdo nutil, aby o GTI prohlašoval, že to je nejhezčí auto planety, tam jde o tom, že tvůj pojem "nudné auto na pohled" je fakticky BLBOST, chápeš už to konečně?
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 10:54
Re: as always
V tom svém povzdechu na stálou práci a byt za komunismus doufám nevidíš nějakou melancholii! Protože tohle přesně je jediný argument blbců u piva, kteří by vrátili komunismus, protože se nemuseli o nic starat a krmil je stát.
Pokud to bylo konstatování, tak v pořádku.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 10:51
Re: as always
To potom jo, pokud v to auto a jeho minulého majitele máš důvěru a A8 je tvůj sen, tak do toho jdi ;-)
Avatar - white label
20. 3. 2012 10:46
Re: as always
Ano, úplně stejně jako u tvého názoru... :-)
Avatar - white label
20. 3. 2012 10:44
Re: as always
Že jsi zatím o Golfu GTI jen četl je právě dobře poznat z tvých příspěvků..., ale za to přiznání :yes: ;-)
Avatar - lamal
20. 3. 2012 10:31
Re: as always
to je tvoj nazor to je tak vse ...
Avatar - lamal
20. 3. 2012 10:28
Re: as always
kam sme sa dostali ? ty mi budes vraviet co mam napisat ? v golfe 6 som isiel v 1,2 tsi a v 1,4 tsi 90kw a o GTi mam toho precitaneho ocividne viac nez ty a nie len na sk a cz testoch, nebudem to uz rozoberat, proste tak ako vzdy reakcie na VW a nedaj boze nejake GTi su posahane jakmile niekto napise nieco ine ako spolocna ona.nia
Avatar - Choochoo
20. 3. 2012 09:56
Re: as always
Porovnani dle spotreby. Jedno je zazrak a druhy by mel vysvetlovat pochybnou spotrebu(55g/km CO2), pritom obe auta maji skoro stejny najezd el.km. Jednomu se v tisku slusne tlaci kara ;-) Kdyz se to rve lidem do hlavy se zazracnou technikou kazdy den, to sou pak prodeje >:D :yes:
[odkaz]
[odkaz]
20. 3. 2012 09:53
Re: as always
Přesně.
Na Applové počítače nedám dopustit, konkrétně PowerMac/Mac Pro workstation považuju za nejkrásnější a nejúčelnější kousek HW, co kdy kdo vyrobil. Jen mi nějak hučí, budu muset měnit větráky.

Taky jsem chvíli uvažoval o iPhonu, právě kvůli synchronizaci mezi notebookem, stolním Macem a mobilem. Nedokážu ale ospravedlnit výdaj 18k za telefon. Nakonec jsem zůstal u Windows Phone 7, který mi navíc vyhovuje daleko víc jak po pracovní, tak po estetické stránce. Ta rychlost a propracovanost (logika ovládání, typografie, telefony řady Lumia) je neuvěřitelná.
Android u mě bohužel vypadává ze hry kvůli přílišné překombinovanosti a "mnoha možným nastavením". Navíc už je na trhu příliš mnoho verzí, špatně se v tom orientuje. Ale nové funkce, co Android nabízí, to je něco úžasnýho...zrovna včera jsme zkoušeli novou Xperii s těmi NFC žetony, nádhera.

Co se týče vlastníků iOS, tak až na vyjímky (čest jim) jsou to pozéři a lidi zblblí lifestylovými časopisy. Tam už se nepíše "zatelefonoval jsem" nebo "vyfotil jsem", tam se píše "zavolal jsem svým iPhonem", "ukázal jsem na svém iPhonu"...a to mě může vzít čert. Navíc 9 z 10 buzen má iPhone (čím to?), vždycky přemýšlím, jaktože si je v klubících nepopletou. >:D
20. 3. 2012 09:44
Re: as always
prostě napiš, že se ti nelíbí usedlý design. Slovo nuda a GTI nejde dohromady. Nejsem Golfista ani VW zaslepenec, ale tyhle dvě slova nemůžeš dávat do jedný roviny.
20. 3. 2012 09:38
Re: as always
ale samozřejmě hodnoť design. Napiš prostě "mě se to auto nelíbí", ale nepiš, že je GTI nudný. Já si sem celkem jistej, že kdyby tě v něm svezl někdo kdo s ním trochu umí tak budeš z toho nudnýho auta vykulenej jak malej kluk.
Avatar - lamal
20. 3. 2012 09:30
Re: pěkné ale
nemyslim si, ze mam zabavne komenty, skor vecne to ano :-) ked ta pobavia tak to je pridana hodnota kt napriklad u golfa nebyva >:D

golf Gti nema problem, skorej ty ho mas a docela to tu vidno ;-)
Avatar - lamal
20. 3. 2012 09:26
Re: as always
len by si si mal ujasnit to, ze design sa hodnoti samostatne niekedy auto ktore nevyzera moze byt zabavnejsie ako nejaky nalestany gyc ako veloster pritom obycajny stary focus je daleko zabavnejsi...sice sa mi veloster nepaci je to des ale vela ludom sa paci... nevidim dovod preco by som nemohol oznacit design extra tuti verzie GTi alebo vyrocnej verzie za nudny vsak to vyzera ako obyc gold s kolami a par cervenymi ciarkami... ma to svoje pre aj proti nevravim, ale svoj nazor som napisal nechapem ako s tym mozete mat problem ked ma niekto iny nazor a potom sa tu za to bit
Avatar - kari.laz
20. 3. 2012 09:24
Re: as always
Souhlas. iPhone a iPad je opravdu jen "pěkný" obal. Dělám v mobilní komunikaci na technology oddělení sedm let a kromě jiného mám k dispozici i spoustu testovacího HW. Spoustu lidí má iPhone jen proto, že je to iPhone. Pokud by měli možnost konfrontace se špičkou androidové produkce a netrpěli předsudky, tak by byla situace úplně jiná. I WP mi přijde lepší než iOS. Částečné opodstatnění pořízení iOS je u těch lidí, co mají MacBooka.
Avatar - lamal
20. 3. 2012 09:22
Re: as always
nj tak to mas recht s tymi rodicmi, ale je to ich chyba ked si ich dieta vychova a ozobroti ...

pisal som ti priklad priemernej rodiny ja teda vysku mam a robim si aj kurzy a certifikaty a poviem ti, ze som si vobec nie isty tym, ze mam istu pracu s 1300e mesacne tak to si na tom dobre...pravda je, ze ponuky na moj job su hlavne v CZ u nas este nie...ale odist nechcem
Avatar - lamal
20. 3. 2012 09:18
Re: as always
ked napis je nudne z pohladu je to este lepsie ako ze sa mi nepaci, nemyslim si, ze je take spatne iba nudne, je to problem pochopit ? bmwfans bijuci sa za golf bolo uz ovela nizsie az ked si vsetci dotknuti mojim nazorom zacali rypat a to, ze golf je viac univerzal ako osobnost je jasne a vlastne to napisali aj chlapci dole, len ja som bol prvy tak som schytal miestny shi.t
Avatar - lamal
20. 3. 2012 09:15
Re: as always
takze niekto nemoze ohodnotit dizajn a nemoze byt nudny, musi ohodnotit len auto ako celkom, design sa samostatne nehodnoti ? nikde ? ani tu ? >:D

jojo kapol si na to, jazdim na HTP ale na starej :-( a este aj na tej slabsej 40kw >:D
Avatar - Choochoo
20. 3. 2012 08:50
Re: NEJ
Ne nechapes ze GTI je zazrak podobne jako novy Tiguan CC?(idnes: Zázrak od VW: budoucí Tiguan CC má 225 kW a spotřebu jen 1,8 litru) >:D >:D >:D
K tem tvym zminovanym doplnim treba jeste MPS levnejsi o cca 200tis ;-)
20. 3. 2012 08:37
Naraznik
Majitel obycajneho GTI vymenil cely naraznik, nielen dodal lizatko - ED 35 ma iny tvar v dolnej casti...
20. 3. 2012 08:34
Re: as always
Nechci ti brát iluze, ale v roce 99 se vyrábělo krom 90 koňovýho dýzláku taky 1,8 v turbu 150 koní a 2,8 VR6 s 200 koňma.
20. 3. 2012 08:31
Re: as always
Ten Nissan se mi líbí taky a určitě i slušně pojede. Taky je mi fuk, že je 10 let starý, ale trvám na tom, že nemůžeš GTI označit jako "nuda"
20. 3. 2012 08:26
Re: as always
Nemyslím! Sem nikdy nic takovýho nenapsal! Já právě vím co znamená zábava v kontextě s autama. Proto nesoudím jako někdo auta od pohledu, ale až když se v nich svezu víme. Nemelu tady tudíž * o nudný autech, když sem v nich ani nejel. To s tím Ferrari a EVO10 byla nadsázka, ale to si asi nepochopil.
20. 3. 2012 08:20
Re: as always
kdybys vole napsal, že se ti GTI nelíbí! Potažmo žádnej Golf tak budiž, ale napsat, že je auto už od pohledu nudný a pak tu mlít nesmysly typu "BMWfans bojujuci to za golf GTi co nevie co je zabava za volantom", tak se nemůžeš divit těm reakcím. Aspoň uznej, že seš pako.
20. 3. 2012 08:15
Re: as always
nudnost auta jsem NIKDY neposuzoval z pohledu na něj, nýbrž ze svezení s ním. Zajímalo by mě Lámale v čem jezdíš ty. Jesti to nebude náhodou 1,2 HTP nebo něco na ten způsob. >:D
20. 3. 2012 08:12
Re: NEJ
Unikát? Nemá moc na výběr? A co umí Golf GTI a neumí Focus ST, Peugeot 308 GTi (z mainstreamu) popř. Giulietta QV nebo DS4 (to je sice prémie, ale za podobné ceny)? A to schválně vybírám pětidveřové konkurenty, ve třídveřácích by to bylo ještě našlápnutější...
S druhou generací souhlas.
20. 3. 2012 08:03
Re: as always
Ale já nepíšu nic o tom, že by mladí neméli bydlet u rodičů (odstěhoval jsem se teprve v červenci)...jen mi přijde nefér si kupovat drahé (jakékoli) auto, když rodiče jsou sami ve finančně složité situaci, mají Feldu a odtrhují si od úst jen aby mohli klukovi dát peníze...které stejně prochlastá v klubu. Kdyby to byla ojedinělá situace, řeknu si - deb*l, ale takových znám bohužel poměrně velké množství.

S těmi penězi to je fakt, ale zas tak zle bych to neviděl. Když se podívám na trh práce u nás a na to, co studuju, nástupní plat nepůjde pod 1300 Eur brutto. A to se pak dá utáhnout i v jednom člověku, nehledě na to, že přítelkyně končí stejně, jako já...a ta má potenciál začít daleko, daleko výš.

K tomu socialismu se nebudu vyjadřovat, vysokoškoláci byli tak jako tak doma do inženýra.
20. 3. 2012 07:54
Re: as always
Tak vždycky je to o konkrétním kusu a tohle auto znám od roku 2001, bylo v rodinné firmě. No a teď ho můžu koupit za tři měsíční výplaty se vším všudy.
Pořád nad tím přemýšlím, sice si ho dovolit můžu a ekonomicky to pravděpodobně vyjde lépe, než nový vůz nižší střední...ale jakmile se podělá motor, budu mít na zahradě neprodejné dvě tuny hliníku, protože případný servis by vyšel na stovky tisíc.
Co se servisu týče, neplatím práci a díly mám za nákupní cenu, tak by to snad šlo. A při ročním nájezdu 10 tkm, co by se mohlo stát? >:D Jak říkám, byla by to víkendovka na leštění, mytí a výlety po památkách a v létě jedno kolečko po Evropě.
No, uvidí se.
20. 3. 2012 07:48
Re: Hlasujem za... Golf
ano presne to ma sokovalo :-)
vzdy si pritom spomeniem na plky o tom, ze 4kolka je k nicomu >:D
20. 3. 2012 06:39
Re: Galerie není špatná
Dovoluji si to trochu vytunit:

1. 5 ti dver. Neznam 3dv hatch, ktery by se opravdu povedl (mysleno jako derivat 5dv). Zad ma vzdy moc hmoty a pusobi...nedodelane.Cest vyjimkam typu Volvo C30 nebo Stilo.

2. Kola OK, ale osobne bych na GTi rad videl neco jako OZ Ultraleggera, tedy kola s tenkymi paprsky - opticky lehka. Ty Denvery mi prijdou pohledove moc hmotne, tezke.

3. Bila s cervenou linkou. Pripadne cernocerna.

A vpredu samozrejme co nejvice bilejch LEDek >:D
20. 3. 2012 06:33
Re: pěkné ale
Toz jestli jsou ty tvoje sikmoreflektorove idoly zabavne tak jako ty a tvoje komenty, pak ma nejen Golf GTi poradnej problem >:D
20. 3. 2012 06:30
Re: NUDA V BRNĚ
Panove, vy jste nejak minuli ten spravnej server:
www.motorkari.cz

>:D
20. 3. 2012 06:28
Re: NUDA V BRNĚ
Pockej, to jsem reagoval na lamala, ne na tebe.
Ale aspon mas vysvetleni :-)
20. 3. 2012 01:30
Re: GTI
Jo, taková 991 Carrera S ve stříbrné s hnědou kůží espresso a koly Carrera Classic... :-)
20. 3. 2012 01:28
Re: GTI
Hnědá se mi líbila třeba na Z4 a měla k ní i pěkný interiér Pure White. Dávalo to tomu autu hodně elegance. A kombinace modré a Pure White byla také nádherná. Jo, dnes už PW paket v nabídce nenajdete, leda využít BMW Individual a zadat si ho.
20. 3. 2012 01:26
Re: NUDA V BRNĚ
Krásnej kousek. A ta devadesátka, to byl nebeskej sen... Já měl Babetu v modré :-)
Avatar - Leg
20. 3. 2012 01:10
Re: GTI
Vzťah hatchback - sedan - kombi v Golfovej rodine sa časom mení a povedal by som, že v súčasnej rodine má Variant rozhodne bližšie k HB ako k Jette a to nielen dizajnom, ale aj celkovým pocitom v interiéri, kde si človek nepripadá v natoľko "poameričtenom" aute ako v Jette. Každý to ale vníma inak.

Správny odtieň hnedej je podstatný, problém je, že takto z obrázku sa to nedá posúdiť (a naživo tiež nie, ak je napr. auto zašpinené) a napríklad tú Porsche hnedú čo je na Boxsteri som ešte ani nevidel, Cee'd detto, C4/DS4 mi prišla naživo aj na obrázku nevýrazná a tá tofee je vcelku fajn, ako som už písal. Hnedú na autách som mal aj ja vcelku rád, len pre mňa to je farba ktorej sa pomerne rýchlo prejem a toto nastalo, keď VW začal masívne propagovať Touareg v hnedej a od tých čias akoby všetci výrobcovia začali raziť heslo "hnedá je nová strieborná"...

Inak moje naj porsche súčasnosti (a vlastne aj jedno zo súčasných naj áut vôbec) je nový Boxster S s manuálom (jedno z úzkej skupiny áut, kde by som preferoval manuál pred kvalitným automatom) čiernou polokožou a nejakou tmavosivou metalízou
20. 3. 2012 00:57
NEJ
Chce nekdo rodinny HH? Potom moc na vyber nema. Golf GTI je unikat na trhu automobilu. Dokaze pobavit toho za volantem, dokaze povozit celou rodinu a zaroven dokaze i rezat zatacky na okruhzich. Mezi HH uznavam Golfa GTI a povazuji ho za nejlepsi vyber pro prakticky smyslejiciho horkokrevneho kluka.
Nic vsak neni zadarmo. Dani za vyborny vuz je nezajimavy vzhled pro cloveka s citem pro estetiku. Nastesti pro Volkswagen, takovych lidi je pomalu a zbytek, po projeti se v Golfu GTI, jeho vzhled odpusti.
Stale si ale stojim za svym tvrzenim, ze lepsi GTI nez byla jeho druha rada, jeste Volkswagen nevyrobil.
Avatar - white label
20. 3. 2012 00:50
Re: GTI
Tak stříbrná k Porsche (a k německým závodním/sportovním vozům, dříve podobně i bílá) prostě patří... ;-)
20. 3. 2012 00:38
Re: GTI
Na Boxsteru vypadá dobře, ale mne nejvíc zaujala kombinace z oficiálního představení - stříbrná metla a červená kůže. Zlatá také nevypadá špatně, ale měl jsem problém k ní vybrat interiér. Vůbec jsem koukal, že u Porsche ke stříbrné hodně tíhnu (hlavně u sporťáků). Byť na Cayenne hnědá nevypadá vůbec marně. Ani ta tmavě šedá.
Avatar - white label
20. 3. 2012 00:37
Re: NUDA V BRNĚ
Já měl tmavě zelenou se světle šedými blatníky.
U té jednorychlostní byl problém s tou odstředivou spojkou, věčně jsem ji měl rozebranou a čistlil ji (respektivě odmašťoval trichlorem), aby při rozjedech a v prudkém stoupání neprokluzovala, už tenkrát jsem nebyl zrovna žádná baletka... >:-[]
Vypadala nějak takhle:
[odkaz]
Ale ta moje byla stále naleštěná funglovka, samozřejmě s dokoupeným origo tachošem ve světlometu, takový "skorokočkolap"... >:D
Měl jsem ještě krásnou Jawu 90 Roadster (samozřejmě v krásném stavu, me jako ta na odkazu) [odkaz]
ale na té se mohlo jezdit až v pozdějším věku se skupinou A. Jenže když jsem si pak udělal to Ačko, měl jsem už čtyřválcovou šestirychlostní Hondu CB 400F Super Sport (r.v. 1976) s otevřeným výfukem Marshal a to bylo na tehdejší dobu a režim něco. Stačilo někam přijet (slyšet ji bylo už z dálky) zaparkovat a hned kolem ní byl hlouček lidí. Ještě jim mám, zatím jsem nenašel "odvahu" ji prodat.
Tady je vzpomínaný model s origo výfukem:
[odkaz]%20B/Honda%20… /> edit- fungující odkaz až v další reakci.
Avatar - lamal
20. 3. 2012 00:22
Re: as always
to nebude v tom, ze 25 rocna osoba sa nevie sama vysmrkat...

nieviem ako u vas ale u nas to je hlavne o tom ze robis a ho.v.no zarobis, ked dostanes 500eu mesacne a najom bytu ta stoji 400 mesacne co spravis ? najdes si partnerku mate do kopy 900e 400 ide za byt, 250 za jedlo zostane ti 250 a vyplatis telefonne ucty 2x mobil 40e zostalo 210, internet 15e zivis jedno auto a mozna i chodis do prace s nim minus dalsich 100e a zostane vam obom 95eu mesacne a tie padnu na rozne ine okolnosti ci uz poistka zdravie zabava? to este nemas ani vybaveny byt ... toto je este ten lepsi pripad alebo si zoberies hypoteku a zadlzis sa na cely zivot pokial ju vobec dostanes a uvladzes to utiahnut...

za komunizmu si mal jednak istu robotu a s nou aj byt ktory si potom odkupil za par supov... statne zvyhodnene pozicky atd, ja sa necudujem, ze clovek co studuje na vyske do 25ky je este doma, neviem kde by si tak zarobil na byt ...
Avatar - white label
20. 3. 2012 00:15
Re: GTI
Ano, má ji i Golf Variant a hlavně Jetta. Já Golf Variant (podobně ani Golf+) mezi Golfy tak nějak nepočítám, pro mě to vždycky byla spíš taková Jetta/Vento/Bora Variant (i když jen u Bory to byla reálně pravda).
Mě se bílá i tmavě hnědá líbíla na autech vždycky, dokonce třeba u Octavie I jsem tvrdil, že ta tmavě hnědá o kterou nebyl dostatečný zájem až ji nakonec přestali nabízet, byla nejpovedenější tmavá barva v nabídce na ni vůbec.
[odkaz]
Podstaný je samozřejmě odstín, z těch tvých odkazů mě oslovuje jedině odstín hnědé od Porsche. ten bych si klidně dal i na Porsche a k němu tmavě hnědou kůži do interiéru, nejlépe k 911 Turbu S s PDKáčkem. ;-)
Avatar - lamal
20. 3. 2012 00:13
Re: pěkné ale
toto je uz nic, ty znas ty pochopis, jedine tak ako inac :-)
Avatar - lamal
20. 3. 2012 00:02
Re: as always
pre mna je dolezitejsia seriozna myslienka ako seriozna diskusia tu si nechaj, to prve ti chyba aj chybalo od zaciatku a nejak nemam dojem, ze by si to tu niekomu natrel
Avatar - Parda71 (BMWfans)
20. 3. 2012 00:02
Re: pěkné ale
Jak říkám, kdo zná, pochopí, ty neznáš, nepochopíš.
Jo, zdravý rozum to je další takový jako ty, tak buď s tímhle opatrný >:D A už vůbec mi nechtěl namluvit, že ty máš být ten "zdravý rozum". I když vlastně jo, jsi mu v lecčem podobný ;-)
Nic nebalím, ale nechci tady s tebou ztratit mládí, ale ber to jak chceš. Třeba, že "ustupuju", já se pobavil, účel to splnilo.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:58
Re: as always
>:D >:D >:D za toto dik s chuti som sa zasmial... nekomentujem, necham ta `vyhrat`
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:58
Re: as always
Jo, to je dnešní móda. U rodičů smrdět aspoň do 30, chodit po pracáku a o práci nezavadit, jen sosat peníze. Proto je taky to podvědomí o mladých takové, jaké je 8-s
Ty jo, nahoře litujem člověka, co si pořídil prototyp nespolehlivé káry a ty uvažuješ o prototypu č. 2? Ale pokud to je opravdu solidní kus a míníš s ním mít takové úmysly, tak by to snad mohlo dopadnout dobře. I solidní A6 2.5TDI znám, je to ale o štěstí. Já jen vždycky říkám, že člověk při servisu musí myslet i na cenu nového auta. To když se mi kámoši s Feliciemi smějí, že za cenu tři čepů na jednom předním spodním rameni oni udělají repas celé nápravy. To samé ve větší míře u A8.
Ronina jsem samozřejmě viděl, to je posvátný film! Honička 406 V6 s 535i (není to M5 jak je mylně uváděno) nebo ta S8, ale i třeba burnout 450 SEL 6.9 je prostě pecka!
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:53
Re: pěkné ale
nakoniec to hodis na vtipek, neujal sa ?

nad blbostou este nikto nevyhral, tak na co si sa snazil ? ja by som skor povedal, ze blbost nad zdravym rozumom nikdy nevyhra som rad, ze si to zabalil :-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:48
Re: as always
Já neměl potřebu to sem psát a ani se tím chlubit, ostatně na tom není nic k chlubení, protože dnes může navštěvovat VŠ kde kdo. Pouze jsem tě opravil, protože jsi mě mylně zařadil na SŠ. To si pouze ty z mých slov bereš to, co se ti hodí, nebo ještě jinak, jsi je nepochopil.
O tom kdo je na jaké úrovni taky myslím dostatečně mluví jeho projev. A tady silně paběrkuješ. Já, než jsem se podíval na tvůj profil, prvně myslel, že máš nanejvýš 18 8-s
Avatar - Leg
19. 3. 2012 23:47
Re: GTI
Golf Variant si môžeš kúpiť v tofee hnedej, videl som ho naživo pred mnohými mesiacmi, viď obrázok dolu. S "kovovými" strešnými lištami to vyzeralo vcelku elegantne ale trocha by som sa bál, že táto hnedá móda (bodobne ako biela pred časom) prehrmí a o pár rokov sa budem seba pýtať, prečo som si vtedy kúpil ho*nového Golfa >:D
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:46
Re: as always
myslim, ze usnes teda pokial nie si trhly a nezacnes sa tu teraz hadat, ze to tak nie je... ;-)

niekto tolerantny tu nevie zhltnut ine nazory
19. 3. 2012 23:45
Re: as always
Je to smutné, zvlášť když daná osoba se není schopna sama ani vysmrkat a je i v 25 letech závislá na mamince.
Bohužel to není nijak řídký jev, stačí se podívat na parkoviště před kolejemi na Jižňáku, Jarově i Strahově...

Tohohle člověka jsem zmínil jen jako ilustraci, jinak proti vlastnictví staršího auta nic nemám, sám jsem dva roky jezdil v autě z roku 88. Teď uvažuju také o A8 3.3 TDI, ale ze zcela racionálních důvodů (výhodná koupě, servisní úkony zcela zdarma - platím jen materiál, ověřená historie, nové turbo, rozvody i převodovka). Auto by bylo jen na víkendy a prázdniny, takže by mě ani netrápil nájezd. A tenhle motor jsem vždy chtěl, stejně jako celé auto...viděl jsi Ronina? :-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:45
Re: as always
Zpočátku jsem s tebou diskutoval seriózně, ty ses ale dostal do formy, z které jsi do teď nevypadl a mě to přišlo zábavné. Přeber si to jak chceš, klidně mě nazývej jak chceš.
Kamarádů mám dost, neměj péči ;-)
Já možná z dělání si srandy z hloupých lidí vyrostu, ale tobě už není pomoci ;-)
Jdu spát, zítra vstávám brzy, tak ať mám svých 10 hodin, to víš, jsem adoloscent ve vývinu, tak je spánek důležitý >:-[]
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:43
Re: as always
mame ti zatlieskat ze chodis na VS ? niekto ju uz aj dokoncil, ale nema potrebu to sem pisat, ty si dusevne na urovni strednej skoly takze je jedno kde studujes, len aby si tam nezostal aj po tej vysokej he
Avatar - Leg
19. 3. 2012 23:40
Re: GTI
"Barva plavajicí věci ze záchodu" je náhodou v dnešnej dobe vcelku trendy

[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
atď.
atď.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:39
Re: as always
pripravil si si pekny zaver pod perinu, ruky radsej nechaj hore

neviem na co diskutujes s niekym ked ti je jedno co si mysli, nakoniec tu z teba vypadlo viac nez zo mna a nicim si ma neprekvapil si len primitivny adolescent, je mozne, ze z toho este vyrasties, prajem ti to ;-)

a mozno si si konecne nasiel zopar kamaratov na viac a ja som si ziadnych neziskal desne, zapis si do dennicka dalsi bodik
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:39
Re: pěkné ale
To byl jen žert, kdo zná, pochopil. S tebou je to boj jak s větrnými mlýny, nelze vyhrát, protože nad blbostí ještě nikdo nevyhrál, bohužel. Nazdar.
Avatar - white label
19. 3. 2012 23:37
Re: GTI
Hnědá se zatím na Golfa nenabízí, musel bys jít do rocca (Black Oak Brown). Ale dnes jsem viděl ve FM úplně nové Polo v hnědé (tofeebraun), ještě nebylo zcela vybalené z folií a už tak to na něm vypadalo dobře.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:33
Re: pěkné ale
tymto si ma vobec neurazil a ani ziadneho Slovaka, len si dokazal tu tvoju inteligenciu, toleranciu, sebareflexiu a tolerantnost, teda tie tvoje speci vlastnosti, ktore si vyzdvihoval par prispevkov horevyssie
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:32
Re: as always
Já ti tady nikdy nevnucoval svůj názor, celá tahle šaškárna s tebou vznikla, protože jsi mi ten tvůj výmysl nebyl schopný ospravedlnit a já se toho jen držel a důsledek toho je, že jsi začal prskat a být hrubý. A nebyl jsem sám, komu se tvé tvrzení zdálo přinejmenším podivné, jen já jediný zůstal a diskutoval s tebou dál, protože jsem byl zvědav co všechno z tebe vypadne, abych se mohl pobavit a účel to splnilo ;-) Nic jiného v tom nebyl, že je pro tebe GTI na pohled nudný sice stále nechápu, ale je mi to jedno. Protiváhou promrhaného času s tebou bylo spousta zábavy nad tvými plky. Někdy si tady připadám jako v divadelní hře Blbec k večeři, tak tuhle diskuzi ber jako pomyslnou večeri, zaplatil jsem a kočníme. Já se pobavil, ty nic nechápeš, ale o to přece šlo ;-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:30
Re: pěkné ale
to uz si sa vazne nemal coho chytit, iba mojej Ceskej gramatiky - chlapci vazim si debaty s vami hehe ale prepinat na Cesky font necakajte, takze ano vjedi makke e tam nebude... ani sa necudujem, ze ste to nepochopili ;-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:27
Re: as always
je to tady ?

aha, takže ty to sám nevíš, to mi bylo jasné od začátku, že jen blbě plkáš.

Druhým odstavcem jsi vlastně potvrdil již mnou řečené. Rozumíš česky? Já z tebe stále chci dostat definici nudy při POHLEDU na auto, o řízení tady nepadlo ani slůvko

ty rozumies cesky ? mam ti to aj vysvetlit preco to tu je ?

ty mi ides vycitat nieco co sam robis uz od zaciatku, si lacny este raz ti to opakujem a moc sa tu neohanaj tvojim intelektom okrem toho, ze to je trapne na tom vela nebude ked ti usiel kontext celej debaty uz po dvoch prispevkoch
Avatar - white label
19. 3. 2012 23:26
Re: as always
Vážně "vyzera nudne"? :-O
Tak to dneska asi ani neusnu... >:D
Avatar - radekoo
19. 3. 2012 23:24
Re: GTI
Důležité je, že oba máte krásná GTI ;-) . Mě by se líbio GTI VI i v barvě plavajicí věci ze záchodu ;-)
Avatar - white label
19. 3. 2012 23:22
Re: Galerie není špatná
Jen o tom to zdaleka není, např. sedadla jsou v roccu daleko širší, než v GTI, ale třeba výška přes 190cm je v Golfu (zvlášť třídveřovém) mnohem menším problémem, než v šíru, kde máš vnitřní zpětné zrcátko přímo před "ksichtem" a hlavu už ve stropě.
Ale zrovna o tom jsem ani tak nepsal, šlo mi teď o něco jiného... ;-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:22
Re: as always
skoda ze si si nepolozil tu najzakladnejsiu otazku o ktoru tu ide:

preco bojujes ty inteligentny sebareflexny tolerantny a neobmedzeny s tym , ze mam iny nazor na VW GTi ? je to nemozne v tvojej realite ?

mam iny nazor je to nuda, problem ? si predsa taky a taky ... mas len lacne kecy a placas to co ti vyhovuje, pre mna nic nove zas si sa nachytal
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:18
Re: as always
Já mám dokonce pouze 21 ;-) Ale myslím, že tady na věku nezáleží (jako správně píšeš ve svém profilu), ale spíš na schopnosti logicky myslet a chápat, kde ty drsně pokulháváš.
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 23:17
Re: Galerie není špatná
Tak chápu, že "někteří" mohutnější jedinci by v šíru vypadali poněkud "zvláštně", že?? >:-[] >:-[]

Mě v šíru vadí to nízko položené zpětné vnitřní zrcátko, prd přes něj vidím :-( Ale to je hold dané mojí výškou (ale zase tak vysoký nejsem) a jeho "nížkou" 8-s >:-[] >:-[]
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:15
Re: as always
22r dospely co vie o autach hodne...vyvoleny...

dobré zrno čo tu ty nakladáš to je fakt, pre teba to tu je ako stvorené
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:15
Re: as always
Stále se odpovědi nedočkám?
P.S. těsně vedle, chodím na VŠ.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:14
Re: as always
Opici svým chováním zde připomínáš ty a to jak formou svého psaného projevu, tak hlavně jeho obsahem. Já se tě pouze zeptal na primární problém, jehož podstatu jsi mi stále nevysvětlil a raději si stále tento svůj vlastní termín "nudný pohled na auto" obhajuješ, přitom ho sám nechápeš. To je "psycho"
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:13
Re: as always
mne staci sledovat kontext a mam spolahlivo jasno o co tu ide... to neznamena, ze ked tu bude 20 fans kydat na niekoho, kto napisal ze GTi vyzera nudne, ze maju pravdu, takze sa kludne snazte len zopakujem to co bolo na zaciatku aby ste nezabudli za co tu bojujete mantáci

golf GTi aj ten druhý vyzera nudne jo ? >:D pros and cons boli uznane, ale je to nuda
Avatar - white label
19. 3. 2012 23:13
Re: Galerie není špatná
Pokud by mi třídveřové GTIčko připadalo krabicoidní, tak si ho určitě nekoupím, a když si postavím třídveřové šestkové GTIčko (ve zmíněné konfiguraci) vedle jakéhokoli scirocca se stejnou motorizací, tak se (podle mě) GTI za svůj design rozhodně stydět nemusí, naopak...
Design Scirocca začíná fungovat mnohem lépe až u eRka, ale on design Scirocca není pro každého, někteří jedinci v něm mohou působit (v různých situacích) tak trochu "nepatřičně"..., což právě u konzervativnějšího GTIčka zdaleka tolik nehrozí..., právě u GTIčka (nového/nevytuzeného) ti na poměry hh "hrozí" případný punc pozéra, relativně nejméně...
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:10
Re: as always
Takže reakce ale patřila lamalovi jak doufám víš ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:09
Re: pěkné ale
Každý jeho příspěvek je perla a vystihuje jej dostatečně "dobře" 8-s
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:08
Re: as always
A co že jsem BMW fanda a líbí se mi GTI? Kdyby se mi líbila Dacie a bránil bych ji na diskuzi, tak je to špatně? Tady vidíš svou jasnou omezenost. Postrádáš jakoukoliv sebereflexi a toleranci, natož rozum a logické uvažování. Já nejsem z těch, co vyzdvihuje jen to své a na ostatní plive jako ty, umím ocenit jak novou M5, tak výborný motor Citiga. Nemám s tím problém. O tom se ale tobě může jen zdát.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:07
Re: as always
theoli70 :

to sa ale bavis o tom s tym pravym, ktory ked sa docita, ze si niekto mysli o golfe ako nudne vyzera tak tu zacne vrieskat ako opica na vsetky strany, vsak si vsimni co som napisal na zaciatku a od coho sa tie jeho dristy odvijaju, myslim, ze to nepotrebuje komentar, proste psycho
19. 3. 2012 23:05
Re: Galerie není špatná
S tím se dá souhlasit. Spíš jsem mluvil o reakcích na plyn. 155 kW verze mi přijde ochotnější, byť slabší. Můj úhel pohledu je fešný třídveřový hatchback. Ne pila na okresky.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:04
Re: as always
A jak vidíš, tak tvůj názor se tady nepáčí nikomu, resp. jsi tady spíš pro smích. A jestli to je jedno, tak to je tvůj problém, já ti jen říkám věci tak jak jsou.
Ne, raději si opravdu nepředstavuje jak si já získávám přátelé. Žádostmi o přátelství na facebooku to ale není, kdybys chtěl na mě tohle vychrlit, protože u tebe už jeden neví čeho jsi schopný 8-s
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:03
Re: as always
tieto kecy zaberu mozna u vas na strednej, na mna to neskusaj
Avatar - white label
19. 3. 2012 23:02
Re: pěkné ale
Já myslím, že už jen ten písemný projev je výmluvný dostatečně:
"...a vjedí všichni..." 8-s >:-[]
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 23:01
Re: Fotogalerie
Srovnávat Golf IV GTI s Golfem V GTI nebo VI GTI je jako srovnávat Favorita s Fabií 1 a Fábií 2 ;-) :-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 23:00
Re: pěkné ale
Ty jsi fakt těžký případ. Teď nechci vypadat jako nacionalista, ale jak je možné, že v drtivé většině případů jsou pošuci tvého typu Slováci? >:D
Avatar - lamal
19. 3. 2012 23:00
Re: as always
ja si tu nechodim robit priatelov ako ty, ja tu pisem svoj nazor a ci sa to niekomu paci alebo nie, nebudem skakat ako ostatni piskaju aby som mal priatelov...

to si ani nechcem radsej predstavit ako si si ty ziskal svojich priatelov v zivote >:D

radsej uz ty nevyzradzaj lebo okrem toho ze vies o autach hodne je to o ho.v.ne
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:58
Re: as always
Opět nejde zobecňovat. Já mám ještě starší BMW, nesype se spíš naopak a do koupě jsem šel s čistou hlavou. Tvému kamarádu rozumím, chtěl prostě něco víc, vybral si prémiový vůz na úkor novějšího mainstremu, ale tvrdě narazil. U ojetin ale nemáš záruku nikdy a vysypat se ti může úplně všechno na jakémkoliv autě a značce. Narazit jsi mohl klidně i ty u Preluda, to si prostě nevybereš. Udělal hlavní chybu, že si vybral primárně nespolehlivou kombinaci vozu s motorem. Tohle můžeš těžko soudit. A je to i problém v lidech a jejich myšlení. Já například kamarádovi před třemi lety vybral Fiata Brava 1.6, moc hezkou. Jezdil ji tři roky v podstatě bez investice, což se rovná u auta r.v. 97 výhře v loterii, no ale léta běží a Fiátek si začal žádat své. A hned odevšud slyším co jsem mu to doporučil za šunku, že to není možné jak do toho sype a podobné kecy. Nikdo si neuvědomuje, že nic není zadarmo, nic nefunguje jen tak a vše si žádá své. To platí pro pračku, pro sekačku, pro auto, prostě pro všechno. A s postupujícím věkem se to umocňuje. Tak zkus nad tím někdy popřemýšlet až zase budeš vynášet soudy o 10 a víc let starých ojetinách a jejich majitelích.
Avatar - white label
19. 3. 2012 22:57
Re: Fotogalerie
Golf IV měl model GTI v podstatě jen jako stupeň výbavy, tam o se skutečném GTIčku nedalo příliš mluvit. Jediný skutečný HH byl u čtverkového Golfu, Golf R32, ale ten stál naopak opravdu za to! Bohužel byl poměrně vzácný a drahý a k nám se oficiálně ani nedovážel... Byla to třešnička na dortu těsně před ukončením výroby (něco jako bývá RS u Audi) Golfu IV. generace a první sérové auto na světě s možností dvojspojky/dsg (pro německý trh).
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 22:56
Re: Galerie není špatná
S tím sice souhlasím, že z boku vypadá 3D o kousek lépe než 5D, ale ty rozdíly jsou podle mě dosr malé. Pokud jde někomu hodně o boční siluetu, koupí si raději Scirocco nebo jiné auto, než "krabicoidní" Golf ve třídvířku. Občas se nějaké vyjímky najdou, ale nyní s příchodem Scirocca jich moc není >:-[] >:-[] Za to Scirocco je hodně dobře prodávané auto a to si myslím, že mohlo vypadat ještě o poznání lépe :-) Ten zadek se mi stále moc nelíbí, působí na mě taky trochu buclatě :-(
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:52
Re: as always
to že som tebe niečo potvrdil mi je vieš kde, ty si potvrdený už dávno , dilly čo sa tu bije za golfa ale bmwfans jojo... trapko klassik čo vie o autách hodne
Avatar - m.z.
19. 3. 2012 22:51
Re: pěkné ale
Lamal: Nicméně si v tom případě s Golfem můžeš podat ruky...
Avatar - theolli
19. 3. 2012 22:50
Re: as always
Nic jdu chrnět,dobrou a neroztrhejte si tu do rána občanky >:D ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:50
Re: as always
A je to tady! Když nemíním s tebou ztrácet svůj čas nějakými blbými diskuzemi o ničem, tak podle tebe nemám co říct? Další věc, která jaksi odráží tvůj "bohatý" intelekt. A neboj, do školy jdu až na 11, tak to bych snad zaspat neměl, ale už se mi to taky jednou podařilo, to je fakt :-) Nicméně díky za tvou péči, vážím si jí ;-) >:D
Avatar - white label
19. 3. 2012 22:50
Re: NUDA V BRNĚ
Já měl kdysi taky (úplně novou) Babetu (1. genrace), nechtěl jsem jít tenkrát s "davem"/hlavním proudem (samé "pincky" a mustangy)... >:-[]
Měl si taky tu první "jednorychlostní", nebo až tu druhou (dvourychostní)?
19. 3. 2012 22:47
Fotogalerie
aneb najdi 5 rozdílů. Určitě to není špatné auto, řídil jsem jenom Golf IV GTI. Ale hezký nebo zajímavý podle mě tedy ne.
A detaily to nespraví.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:47
Re: as always
Wow, takže už ty své plky prohlašuješ za fakt, no pokračuj, rád se dovím další novinky!!! >:D
Pokud ti tady přijdeme jako sebranka tak běž odsud, nikdo tě tady nedrží a nikomu tady chybět nebudeš, protože sis tady teda moc "přátel" neudělal. To ale ani nenapadlo, že?
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:46
Re: pěkné ale
ja som to napisal hned na zaciatku ale s tym, ze vyzera nudne co je pravda a co chapou a vjedi vsichni okrem teba a este nejakej marie >:D

mas moznost si to pozriet na zaciatku ako to bolo nedokazes to ? si retard ? tak potom s tym za mnou nechod
Avatar - theolli
19. 3. 2012 22:45
Re: as always
Já to jenže ted nemyslel o Audi jako takovým ale spíš o tom jak se někteří jedinci snaží být "in" za jakoukoli cenu!
Ted s tím nemá Audi co dělat,kdyby měl MB,BMW byl by výsledek stejný.
Ale pravda je taky ta že jsou i auta co se ani 12 letá nesypou,chápu že ne každý má na nové auto ale při koupi by měl používat mozek!
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:45
Re: as always
A znova si potvrdil své místní zařazení na nejspodnější spodinu místní diskuzní komunity ;-) No jo, nejhorší je srážka s blb... ehm blbým člověkem, protože blbý člověk nikdy nepochopí, že je blbý. A ty jsi toho krásný příklad ;-)
Avatar - white label
19. 3. 2012 22:44
Re: Galerie není špatná
Jo, souhlas, ta stoupající dynamická linka je taky dost podstatná, stejně jako velmi krátké přední dveře u 5dv. a naopak dlouhé dveře u 3dv. verze evokující sportovnost ala kupé...
3dv. GTI působí prostě sportovněji a více "sexy", 5dv. naopak více rodinně a usedle...
19. 3. 2012 22:41
Re: NUDA V BRNĚ
:-) Já ho kdysi nahradil... Babetou :-)
Avatar - white label
19. 3. 2012 22:41
Re: GTI
Určitě jen chyba matrixu, která nebývá u vás (ale ani u nás) příliš vzácná... ;-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:40
Re: as always
ty si už skončil nemáš čo napísať tak si choď lahnúť lebo zaspíš do školy
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:39
Re: as always
Všímáš si, že tě tady nikdo nebere vážně a že jsi tady pro smích? To jen na okraj. No a jak se tak dívám, tak ty jsi těžký případ, tu svou teorii o spolehlivosti jsi vymyslel sám, nebo ti někdo musel pomoct?
Avatar - white label
19. 3. 2012 22:38
Re: as always
Souhlas, bohužel..., ale tos psát raději neměl, budeš totiž "logicky" označen jako koncernový ultrafuns... >:D
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:38
Re: as always
Smutné, že někdo takový vůbec je.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:37
Re: as always
ty si dobrá guma chlapče k tomuto sa ani nebudem vyjadrovať
Avatar - Leg
19. 3. 2012 22:37
Re: Galerie není špatná
Mne by nešlo ani tak o špáry ako o tvar okna, kde spodná línia na 3D pekne stúpa a celok pôsobí o dosť dynamickejšie. Paradoxne bežný Golf na nejakých 16" kolesách (taký som u nás v SR videl jediný raz) na mňa pôsobí dosť holým dojmom, akoby mu niečo chýbalo.
Avatar - white label
19. 3. 2012 22:36
Re: Galerie není špatná
Jo, máme doma jak pětkové bílé GTI, tak šestkové carbonově šedé GTI, obě třídveřové s dsg, bixenony a 18" Detroit.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:36
Re: as always
Nepleť se mezi dospělé, když se baví ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 22:35
Re: as always
Četl jsi vůbec můj příspěvek?
Jinak takových story o rozsypaných starých hujdách je a můžeš si tam dosadit jakoukoliv značku i BMW samozřejmě. Ale právě, že jde o ojetiny, že jde o olítané káry, u kterých nikdy nevíš kdo a jak se k nim choval, takže z toho důvodu je nějaké smýšlení o značce nebo konkrétním modelu blbost. Výrobci, v tomhle případě Audi, může být úplně jedno, že se někomu sype 12 let stará A6, protože to auto už určitě zažilo své. Ale kdyby se takhle sypala rok stará A6, tak je to na pováženou. A tady jsi vybral celkem prototyp nespolehlivého auta, resp. motorizace. 2.5TDI je známý svými chronickými problémy, ale to je víc aut.
Zkrátka "...nic neplatí absolutně a v praxi ani obecně...zdravý rozum a schopnost selekce jsou potřebné při aplikaci čehokoli... " převzato od WL (celkem jsem si to oblíbil ;-) ).
Takže neznamená, že případ tvého kamaráda můžeš přenést na ostatní, stejně jako přenést, že Audi je nespolehlivé, stejně jako nemůžeš přenést, že Prelude je bez chyb a takhle bych mohl pokračovat do rána, chápeš?
Avatar - m.z.
19. 3. 2012 22:34
Re: as always
Máš recht, jakmile něco napíšeš, začíná to tu být lacné :no:
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:33
Re: as always
nuz a presne o tom to je... a ti ludia co tak vela vedia o tych autach nemaju o tom ani sajnu narazam na bmwfans >:D

keby si tak nieco vedel o vyrobe a kvalite a ake kriteria maju japonci ? a ake su v EU ? v eu je 1PPM tj 1 vyrobok dielu z miliona moze byt mimo tolerancie a v japonsku odjakziva bolo 2PPB co znamena 2 mimo tolerancie z biliona >:D

ked rozratas, ze v aute triedy golf je tak 60 000 suciastok tak ti vyde priblizne ze kazde 5te auto v eu ma nejaku problemovu suciastku a potom ti tu nejaky jouda co vie o autach mega vela ide tlacit nieco o VW ked mu napises ze vyzera nudne... zufalost a este raz zufalost...

a o tomto to bude vecne napises nieco na VW a nejaky lojzo to nezvladne a zacne ti tu nakladat VoloWiny
Avatar - white label
19. 3. 2012 22:28
Re: GTI
Jsem si jistej, projeď si klidně i aktuální německý konfigurátor. Carbon Steel Grey je v nabídce jen na G6 GTI/GTD.
Buď sis ji spletl s United Grey, nebo Blue Graphite, nebo sis zezadu spletl GTD s běžným Golfem (který případně může být třeba v R-linu).
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:22
Re: as always
suhlasim a ani ho neries to je ultra fans bmw co sa tu bije za golf, co viac ti treba ? >:D

je to tu dost lacne miestami
19. 3. 2012 22:20
Re: as always
To neni image, to je demence.
Aneb ten, kdo si mysli, ze mu dvanactilete mainstreamove (mysleno ve skutecnem slova smyslu) auto prida na image, je deb*l. Ale jo, taky takovych znam spoustu, kamarad bydli na koleji na Jiznaku, rodice sdira o posledni korunu, po nocich toci karbanatky v Mekaci...a jezdi totalne rozsypanou A8 prvni generace. A pak mi v hospode vyklada o premiovym pocitu.
To, ze na sadu kol setri dva roky, protoze musi resit akutni veci (rozsypany diferencial, quattro, ktery nequattruje) ho nezajima, protoze je cool.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:18
Re: as always
to su fakty ktore si kazdy primitiv moze overit, primitivovia a primitivna technika to ide do kopy, ale nemas ani na to aby si uznal co je fakt... to je uz hranica kde ta beriem len ako atrapu miestnej sebranky
Avatar - lamal
19. 3. 2012 22:16
Re: as always
ja to viem ty blbecek, ale ti to tu nebudem pisat, co si ty o tom myslis mi je uplne jedno, nemam potrebu ti tu nieco dokazovat .. kludne sa ukoj s tym, ze nic neviem lebo nic ine ako tvoja fantazia ti nezostava, posluz si >:D

no bohuzel nove C je na tom este lepsie ako 3ka jazdnymi vlastnostami a aj 2,2 cdi je lepsie ako 320d a o coupe sa ani nebavme.... to iste E350cdi 4matic funguje lepsie ako 530D touring xdrive - je to tlste hebedo a to je smola ...

5ka sa oproti starej generacii o pekny kus zhovadila a uz aj audi a6 sa dotiahla akurat, ze ta je este tupsia ale rychla dostatocne...

jojo C klasse postrach modrej vrtule hehe

btw: ja fandim bawu, staru 3ku by som za stare C nikdy nevymenil, ale casy sa menia bmw nemoze zit len z historie a bohuzel 6valce pomaly miznu a miznu a mame tu ochvilu len tlste a 4valcove 28i ... smutne

pockame si co ukaze nove A cko kde sa ocitne nova 1 alias buldoček
Avatar - Leg
19. 3. 2012 22:13
Re: GTI
No ja som v tom mal pekný guláš, kým sa mi nepodarilo niekde naživo vidieť tú csg (čo je v našich končinách vcelku umenie, ak tu aj stretneš GTIčko, tak je buď biele alebo červené), tak som si myslel, že aj tá je celkom domodra.
19. 3. 2012 22:13
Re: NUDA V BRNĚ
To se pleteš, moje Jawa Mustang, kterou jsem sedlal od svých snad desíti let (samozřejmě né na státovce, jezdil jsem s místní omladinou po "velké ceně" neboli okruhu kolem vesnice) má v mých vzpomínkách těch koní minimálně dvacet... >:D

Mimochodem, když už jsme u mustanga, je sranda, že kvůli silnějším motorkám jsem na něm od 15ti neseděl. Minulý rok jsem ho pak po dlouhých letech objevil v nepoužívaném přístěnku na chalupě v Krkonoších a o víkendech se do něj pustil... komplet rozebrán, obroušen, nastříkán, elektroinstalace, výbrus motoru, novej píst a pánové, je to balada. Jawa jak nová :-) Upřímě, když si teď na chalupě jedu pro noviny "fichtla" místo Hondy... ale teda když mi bylo těch deset, tak to se mnou lítalo jinak, o tom žádná
Avatar - theolli
19. 3. 2012 22:07
Re: as always
Hele,máme v práci kluka co má A6 asi 2000rv,má ji v kombajnu,ve čtyřkolce a je to 2.5 ale ten do ní nasypal takových peněz že to není hezký
Já se mu už směju,můj bývalý Prelude /budiš mu lehká zem :-( / měl najeto dvakrát co on a nestál mě s pořizovací cenou auta tolik,co on dal jen za opravy!!A to jsem ji koupil se 120t a prodal s 470t
Ale když mu řekneš prodej to,kup si pořádný auto tak ti řekne když já ji "Anču " miluji přeci si nebudu dělat ostudu v Japonci! Co k tomu dodat,asi radši nic,už do práce zase přijel půjčeným autem že mu Anča nejede a asi 30 to bude stát! Tak to vypadá když ti image zastíní rozum!
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 22:06
Re: GTI
Nepletu, obě barvy dobře znám, ta druhá je o dost "modřejší" :-) Leda bych přehlédl vzadu dvojitou koncovku výfuku a bylo to GTD... Což se po ránu klidně může spát, to napůl ještě spím a jezdím na autopilota >:-[] >:-[]
Avatar - Leg
19. 3. 2012 22:06
Re: Galerie není špatná
S prvými teplými slnečnými lúčmi auto umyť, navoskovať a konečne po dlhej dobe postaviť na poriadne kolesá - jedna z naj udalostí v roku zapáleného motoristu >:D
Avatar - Leg
19. 3. 2012 22:01
Re: Galerie není špatná
Vlastne ak sa nemýlim, ty (alebo niekto v rodine) máš tiež v podstate také isté, navyše s DSG, ktorú som tiež nakoniec chcel
Avatar - Leg
19. 3. 2012 21:59
Re: GTI
Nemýliš si náhodou carbon steel s modrou graphite (ak si to dobre pamätám)? Carbon steel pôsobí na fotkách (na rozdiel od skutočnosti) často mierne namodralo, presne ako blue graphite naživo. Inak, v slovenskom konfigurátore bola svojho času možnosť zvoliť CSG aj na bežný Golf, ale len v kombinácii s čiernou kožou. Tipujem ale, že to bola len chyba matrixu >:D . GTD a CSG je normálka.
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 21:55
Re: Galerie není špatná
Scirocco R má zátah jako kráva a pokud zůstaneš u 18" kol a zvolíš adaptivní podvozek a pak pořídíš slušné pneu (na těch taky dost záleží při vstřebávání drobných nerovností), není to přehnaně tvrdé. Ale spotřeba je o poznání vyšší než u motoru EA888 155 kW z šestkového GTI. A pokud dáš na běžné "šíro" R-Line paket, vypadá to auto taky dost k světu a jede hodně svižně. Pak ani nutně nepotřebuješ adaptivní tlumiče k 18"kolům... Záleží co od toho auta chceš. Pokud chceš hodně schopné auto na okresky a nezáleží ti na komfortu, určitě stojí za zvážení vynikající Megane RS, ať už ve verzi Cup, nebo běžný RS... Pak dlouho nic a teprve pak nějaké další auta... Uvidíme co nová Astra OPC...
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 21:51
Re: as always
Promiň, ale plácáš nesmysly a polopravdy (myslím teď slova o autech, telefony jsou mimo mě).
Audi ani VW nejsou určitě žádnými imagemakry (až na pár modelů vyjímek). Z VW nikdo nedělá nic víc, než co je, to jen zfanatizovaní aniVW, kterých je zde plno berou každou chválu koncernu jako ódu onanisty. Přitom si myslím, že až na výjimky jsou právě ti "VW fanatici" zde největšími realisty a o autech něco ví. Je každého vlastní problém co si koupí, co se mu líbí, ale je třeba se na věci dívat reálně s nadhledem tak jak doopravdy jsou a to tady umí jen málo lidí. A tohle se týká, speciálně na auto.cz, hodně koncernu, protože zdejší žabomyší války jsou už profláklé.
19. 3. 2012 21:50
Re: Hlasujem za... Golf
To tě šokovalo to, že hold když vypneš předohrabu co má 200hp+ ESP, tak bude hrabat na místě >:D :D, zatím co mu "4x4 ujede ? >:D
19. 3. 2012 21:50
Re: as always
To taky >:D
Ale i po HW stránce se jednalo o poměrně zastaralý výrobek...rozlišení, RAM, CPU - to vše bylo už v roce 2007 za zenitem. A o prvních verzích iOS nebudu mluvit, to bych se vzteknul. :-) Až iPhone 4S na špici co se komplexu týče...jen s třetinovou přirážkou.
Avatar - theolli
19. 3. 2012 21:49
Re: as always
Nechci zasahovat do "přestřelky" ale mě VW příjde při pohledu na auto nudné,podívej poslední generace Passatu,to je to samé, jen FL.Co Golf 5-6 taky jen FL,nic jiného,podívej na poslední A3,šeď a nuda a podívej na novou 1-čku,nové A-čko to je uplně jinde!!
Avatar - theolli
19. 3. 2012 21:43
Re: as always
chtěl jsi napsat software v lákavém balení (hardware) , ;-)
19. 3. 2012 21:43
Re: Galerie není špatná
Scirocco R je možná nejvýhodnější, ale to rozhodování není tak jednoduché. Klasická verze s dvoulitrem je civilnější, motor mi připadá uživatelsky příjemnější a podvozek lépe zvládá tankodrom. Trochu víc tíhnu k té klasice.
19. 3. 2012 21:39
Re: Galerie není špatná
V červené vypadá pěkně, jen tak zanikne ten pěkný červený pruh, takže prakticky automaticky je venku ze hry. ;-)
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 21:38
Re: GTI
WL - s tou šedou Carbon Steel jsi seš jistej?? Já mám pocit, že jsem zrovna nedávno viděl jedno takové jako obyčejného Golfa a o týden nebo dva později pak jako GTD s brněnskou SPZ. V té kombinaci se stříbrnou lištou vpředu pro GTD to vypadalo slušně, ale tu červenou linku tam mám tak nějak raději >:-[] >:-[]
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 21:38
Re: pěkné ale
Naopak, to tady chápou a vědí všichni, jen tobě dělá těžký problém psaný text, ale za to se využíváš v psaní nesmyslů, tak je to pak těžké s člověkem jako ty najít společnou řeč a ten problém s tebou nemám jen já.
Avatar - theolli
19. 3. 2012 21:37
Re: as always
No vidíš,pro mě je iPhone právě takový hezky zabalený houno jako VW a proto mám Galaxy Note a jsem megaspokojen!
Život je o prioritách,někdo se spokojí s hounem co vypadá luxusně ale že draze zaplatil "nic" mu nedochází ale je king,má iPhone.
To samé s auty,někdo koupí Audi a je spokojen že je v očích sousedů je bombardák /pokud jsou sousedé stejně krátkozrací/ a jiný si koupí Avensise,Accorda,Sportage,M6 aj a je ve skutečnosti spokojenější jak s Audi,jednak ušetří,netráví tolik času v servisu a nemusí u auta spát aby mu ho nějakej jouda neukradl a neprodal to někde jak bačkoru na díly!!
Nemám nic proti VW ale přestante z toho dělat posvátnou věc! Je to stejnej žrout peněz jako kdejaký jiný auto a v některých případech i větší! Hlavně v nižších třídách za peníze co za to chtějí nenabízí víc než konkurence,spíš naopak!!
19. 3. 2012 21:36
Re: as always
S VW samozřejmě souhlas, tam až na výjimky není co vytýkat. :yes:
Já jsem ty produkty uvedl jako ukázku toho, jak si za zcela průměrný výrobek žádat horentní sumy...a lidi to kupují.
Sodastream je blbej sifon s Jugooranžem...kde je přidaná hodnota pro zákazníka? V cool efektu, když přijdou "kamarádky" na návštěvu.
To samé platí do jisté míry pro první iPhony a iPady - průměrný hardware v lákavém balení (v případě iPadu věc, kterou nikdo nepotřebuje, ale "každý" ji chce) a díky hypu jsou schopni to prodávat za 800-1000 USD. To je marketing. :yes:
19. 3. 2012 21:34
Re: Galerie není špatná
Pěkná šedá. :-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 21:34
Re: as always
No nechám tě bít, vidím, že jsi těžký případ, takže s tebou nemíním ztrácet čas...
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 21:32
Re: as always
Znova se tě ptám, rozumíš česky, resp. rozumíš zdejšímu diskuznímu fóru? White reagoval na tebe 8-s
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 21:30
Re: as always
Jediné lze na ty tvé nesmysly napsat- >:D
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 21:29
Re: as always
No nevím, tohle je na delší diskuzi. Můj příklad byl schválně nekonkrétní, protože nevím, o čem bych mohl tvrdit, že produkt stojí za starou belu, ale stejně se díky skvělému marketingu prodává. VW to ale rozhodně není jak tady hodně lidí stále tvrdí.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 21:24
Re: as always
>:D aha, takže ty to sám nevíš, to mi bylo jasné od začátku, že jen blbě plkáš.

Druhým odstavcem jsi vlastně potvrdil již mnou řečené. Rozumíš česky? Já z tebe stále chci dostat definici nudy při POHLEDU na auto, o řízení tady nepadlo ani slůvko.
A tvou omezenost, co se týká BMW snad raději nekomentuju ;-)
19. 3. 2012 21:11
Re: as always
Bez urážky...opravdu se považuješ za dostatečně znalého, že můžeš rozporovat můj příspěvek z tohoto oboru?
Co se týče německých aut, nevím ani desetinu toho, co Ty. Ohledně Applu je situace obrácená a vzhledem k tomu, u čeho teď sedím, si s dovolením za svým příspěvkem budu stát.

Pokud chceš, vem můj příspěvek a rozcupuj ho slovo po slovu...jsem zvědav.
Avatar - white label
19. 3. 2012 21:10
Re: Galerie není špatná
:yes: souhlas
P.S. To víš, že "pamätám" i ty sz při rozhodvání o tom, co to nakonec bude... ;-)
Avatar - white label
19. 3. 2012 21:01
Re: GTI
Zrovna já jsem pro bílou spíš, než Thomasino, který dal přednost červené právě před bílou...
Tři dveře jsou hlavně o vzhledu, pokud někoho vzadu často vozíš už je věc jiná. Já bych ten vzhled neobětoval, většina lidí naopak (logicky) ano... ;-)
Carbon Steel Grey není na šestkovém GTIčku naštěstí tolik oblíbená/profláklá/známá barva jako červená (případně bílá, nebo černá), ale tuto barvu navíc na žádného jiného Golfa (kromě GTI/GTD) nekoupíš (dokonce včetně Golfu R), za to červených, bílých, černých... běžných Golfů je spousta.
Avatar - Ronault.
19. 3. 2012 20:59
Re: Alfasamec tunajšieho portálu
>:D >:D :yes:
Avatar - Leg
19. 3. 2012 20:58
Re: Galerie není špatná
Presne tak to vidím ja, podobné GTI som si chcel dlho kúpiť- Carbon steel (krásna a pomerne "exkluzívna" farba, navyše pre mňa jediná z ponuky, čo GTIčku vyslovene sadne), Detroit, bixenóny s diódovými cingrlátkami (radšej by som bez diódiek, ale v tej dobe sa už nedalo), károvaný introš a nejaké ďalšie veci. O počte dverí dlho nebolo rozhodnuté, väčšia praktickosť pri možnom vození potomkov by ale asi nakoniec zvýťazila nad dizajnovou prevahou trojdveráku, hlavne v tejto tmavej farbe, kde ako správne spomínaš nie je ten rozdiel až taký výrazný. Na cieľovej rovinke môjho rozhodovania ale gétéíčko nečakane zvoľnilo a nechalo sa predbehnúť iným šampiónom, možno si ho pamätáš z pár nedávnych kôl fotosúťaže :-)
Avatar - white label
19. 3. 2012 20:56
Re: as always
Takže třeba iPad, iPod, iPhone... jsou jen houna s lákavým obalem?
Zajímavé, že podobně jednoduché žvásty mají především ti, co v životě to houno dokázali... 8-s :*) ;-)
Co kdybys zkusil balit jen o něco málo lepší houna, než má to "nakouslé jabko", pak by ti jistě lidi rvali ruce minimáilně stejně intenzivně jako jim... :-O >:-[]
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 20:56
Re: Galerie není špatná
Wajtíííí - ale rozdíl jedné spáry je snad vždycky mezi třídvířkem a pětidvířkem a logicky je více vidět u světlých barev ;-) :-) Mě třeba vadí ta další příčka u zadního okna u pětidvířka (na některých pětidvířkách není), ale pokud tam jsou folie, není to tak vidět. A ideálně když jsou stejně tmavé folie na všech oknech, pak to je mohem hezčí. Bohužel mi hrozí, že díky měřákům propustnosti světla dostanu brzo flastra a bude po ptákách :-( 8-s

[odkaz]
[odkaz]
19. 3. 2012 20:52
GTI
Souhlasím s Thomasinem,GTI bych volil v bílé nebo v červené a právě ta bílá se mi v poslední době líbí víc..Naopak Carbon Steel Grey se mi nelíbí ani trochu.
A tři dveře?To je peklo 8-s Jednou už sem měl třídvířko a už bych to nechtěl absolvovat i když uznávám žes nimi vypadá GTI o chloupek líp.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 20:50
Re: as always
aby som len nekrivdil jedine co malo VW v golfe 3-4 dobre bolo 1,9 tdi 66kw pripadne este 81kw ale hlavne ta 66ka bol na zaciatku 90r urcite to naj medzi dieslakmi 4 valcami to bez debaty ... aspon nieco :-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 20:48
Re: as always
no ved a to je presne pripad VW staci ked poznas vyvoj napr golfu... 1tka bola v tej dobe ok a potom to islo vsetko na tom istom podvozku az po 4 golf... primitivna zadna naprava ktoru pouziva i felicia mimochodom >:D a samozrejme masirovanie marketingu o brutus kvalitat

v r 1999 sa predaval golf variant 3 generacie so svihadlami na dverach a 90k dieslakom... 4 golf to iste primitivna technika z 3ky v novom kabate a interieri ktory budil dojem neskutocnej kvality a popravde trefa do cierneho i ked ti kt ozaj posudili jazdne vlastnosti tak vedeli, ze to je primitivne auto... v 5 golfe a v 6 sa konecne vw zacal snazit a marketing uz nemusel klamat... dovtedy bieda a des a ked si predstavim na akom podvozku stal civic v r 1991 nevraviac o motoroch tak to je na zaplakanie :-)
Avatar - white label
19. 3. 2012 20:41
Re: Galerie není špatná
Jak už jsem psal, v takto tmavé barvě je i 5 dveří opticky únosných ještě v pohodě: [odkaz]
..., ale u bílé a světlých/světlejších odstínů už začíná být vůz "samé dveře" a samá (tmavá-kontrastní) spára kolem nich.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Pro srovnání 3dv. v bílé:
[odkaz]
19. 3. 2012 20:33
Re: as always
Máš pravdu jen částečně. Stačí dát hounu lákavý a cool obal a lidi Ti utrhají ruce (Facebook, Activia, SodaStream, socverze A1, iPad, iPod, iPhone a kdovíco ještě...) :-) Jsou to zcela objektivně průměrné nebo zcela zbytečné věci a lidi stejně nakupují...anebo se v případě FB prodávají jak ty nejhorší dámy z Perlovky.

Jinak v zásadě souhlas.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 20:31
Re: pěkné ale
mne to vobec nepride divne na to je golf gti robeny a verim, ze mu to ide dobre... len ked niekto nepochopi, ze su aj lepsie jazdiace auta tak co uz :-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 20:28
Re: pěkné ale
ja s tebou plne suhlasim a tiez som to tu nie raz pisal... problem je v niecom inom keby precitas celu diskusiu tak prides na to ze v com a nie je to nic nove
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 20:21
Re: Galerie není špatná
Musím uznat, že v té šedé co jsi dával odkaz, vypadá GTI výborně (ale i běžný Golf), o tom není pochyb, stejně jako se mi líbí GTI i v té bílé. Podle mě ale ke GTI patří červená nebo bílá a protože je uvnitř řada zajímavých červených drobností, pro mě byla volba červená. Hlavně na bílé je všechno hned vidět, což je i na té šedé, a bohužel je to pro mě auto na každý den a černocha mi k tomu nepřidali, volil jsem praktičtější barvu při zachování stylu GTI ;-) :-! A ta zadní skoro kolmá část Golfu se mi nějak extra moc nelíbí a protože třídveřák vypadá skoro stejně, jen přijdeš o kus praktičnosti, raději jsem si připlatit nekřesťanských 25 litrů za pětidvířko. Taky jestli se díváš po stavu a prodejích starších GTI, třídvířka se prodávají o poznání hůře :-O

P.S.: neberu to osobně, jen do pléna vysvětluji proč jsem vybíral takto prakticky ;-) Ale jak vidíš na zdejších fotkách, hodně Golfů GTI jsou červené >:D >:D >:D >:D
Avatar - white label
19. 3. 2012 20:20
Re: Galerie není špatná
Proboha neber to tak osobně, já jsem se k tomu vyjadřoval subjektivně a v obecné rovině a ty z toho nakonec uděláš kritiku v osobní rovině...
Mně se vůbec zpovídat nemusíš, je to tvoje věc, mně po jednom konkrétním případě v podstatě nic není...
Podstatné je , abys byl se svou konfigurací spokojený ty, ne já...
Chtěl jsem jen připomenout, že ne všechny Golfy GTI jsou červené a pětidveřové a jsou i takové GTIčka, které poznáš od běžného Golfu i bez nápadnějšího tuningu... ;-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 20:17
Re: as always
nj necudujem sa, ze ked sa mi tu nepaci golf GTi resp ma skor nudi tak som niekde zaradeny ... vobec ma to neprekvapuje

ja som to bavenie sa nad dizjanom nezacal, ja som napisal, ze je nudny aj na pohlad... ale budis uz som sa toho chytil, golf je na mna usadla skatula a stale to iste uz roky... pre niekoho vyhoda pre ineho nuda, kto ma uroven aspon minimalnu dokaze pochopit odlisny nazor, ale tu ziadnu uroven necakam to je kazdy kto povie, ze to je nuda za blba

a potom, ze ziaden sfanatizovany fanklub neexistuje... aj s podobnymi vyrokmi, ze vsetci odporci VW su socky, ktore nan nemaju a preto zavidia a to, ze VW socky si kupuju a dovazaju stare sunty s vymlatenymi TDi ktore nacipuju a posypaju sadzami cesty to je uz ine :-) pritom ani nepomohlo, ze som ozaj z vlastnej vole a presvedcenia napisal, ze glf 5 a 6 su slusne auta mysliac to uplne vazne... proste agonia v priamom prenose
Avatar - white label
19. 3. 2012 20:13
Re: Galerie není špatná
Pokud chce někdo praktický HH nekoupí si Scirocco, a pokud někdo chce praktický HH, který ovšem nebude vypadat až příliš "rodinně", nekoupí si zase 5dv. Golf GTI. ;-)
I když v barvě na kterou jsem tu dával odkaz (případně v černé) je i to pětidvířko opticky ještě stravitelné, v bílé a světlejších odstínech přesně naopak...

P.S. Scirocco má nejlepší poměr výkonu/ceny a výbavy za ni u provedení R, Golf zase u provedení GTI.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 20:07
Re: as always
preco by som sa mal namahat ked to nevies ? nevidim nejake dovody ...

BMWfans bojujuci to za golf GTi co nevie co je zabava za volantom, to sa ani necudujem, ze bmw preraba vsetky modely na mercedes, ktory je uz pomaly dalej nez bmw aj v jazde ;-\
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 20:07
Re: Galerie není špatná
WL - souhlasím s tebou, že ty 17" origo kola nejsou nic moc. Ale fotilo se před dvěma týdny na zimních :-( Dneska jsem už přezul na letní Pirelky P ZERO a 18" kola OZ a auto vypadá zase o třídu lépe !! :yes: >:D Život je najednou radostnější, nebe modřejší a sluníčko vylezlo z poza mraků >:-[] >:-[] Podle spouty lidí to takto vypadá lépe než s origo 18" VW, navíc jsou kola více do krajů a krásně zmenšují mezeru k blatníkům ;-) :-)
[odkaz]

Ano, s Xenony vypadá GTI o poznání lépe, ale těch 30 tisíc navrch jsem už bohužel neměl. Pro mě to celé bylo "splněný sen", který do teď znamená obracet každou korunu abych ho mohl splácet, na dovolenou jezdit jen 1x za rok a ještě ji pojmout ekonomicky..
19. 3. 2012 20:04
Re: Galerie není špatná
Snesl bych i více dveří, avšak barva sedne, jo, krasavec :yes:
Avatar - lamal
19. 3. 2012 20:04
Re: as always
GUTTALAX tam ti to uz niekto odporucal , asi to bude pre teba to prave :yes:
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 20:03
Re: Galerie není špatná
WL - ty s tím tvým "třídveřákem" pořád !! >:D >:D Pokud chce někdo praktičnost, koupí si většinou pětidvířko, pokud chce design a nepotřebuje 5 dvěří, koupí si spíše Scirocco ;-) To se dá koupit s motorem 211 koní z GTI také, ikdyž to nebude mít ty designové vychytnávky nebo taková sedadla jako u GTI...
Avatar - Thomasino
19. 3. 2012 19:58
Re: pěkné ale
Kasprik - ono obecně "sportovnější auto" nemusí být pro mnohé zrovna HotHatch. Určitě je "sportovnější" (zábavnější) třeba MX5, ale neposadíš do toho pohodlně 4 lidi, nedojedeš v tahu 1000 km bez bolení hlavy atd. Vždy jde o osobní preference a taky komu se co líbí. Vybíral jsem z hodně aut (včetně MX5, Imprezy WRX atd.), ve finále skončilo GTI a Focus ST (zajímavější zvuk, podle mě hezčí design, ale težší na čumák, v reálu o 2 litry horší spotřeba, větší pokles ceny, nejde objednat tempomat, a výrazně horší interiér - to vše tehdy při stejné ceně). Dneska mám představu takovou, že po dvou a čtvrt roce s GTI bych se rád posunul ještě "dále" a pořídil si k tomu nějakou zadokolku jako MX5, GT86 či jeté 370Z či Z4 kupé (jako víkendové auto). Ale jako auto na každý den včetně dlouhých cest je GTI opravdu velmi schopný univerzál :-) :yes: A pokud mám možnost jet delší trasu po pěkné okresce, hned toho využiji, přepnu tlumiče na tvrdší režim Sport a užívám si toho bručení od výfuků při hodně svižné jízdě. A možná to bude znít někomu divně, tohle auto mě také dokáže náramně pobavit >:D >:D
Avatar - Alpinis182
19. 3. 2012 19:53
Re: NUDA V BRNĚ
Ani ten od Fordu by nebyl k zahození !
19. 3. 2012 19:52
Re: NUDA V BRNĚ
>:D Nee. U R33 byla představena Attesa ETS Pro, která byla téměř na úrovni systému v R34, ale postrádal řízení zadní nápravy, které bylo dosti rozporuplné a např. na okruhu spíše škodilo jízdním vlastnostem. A nakonec se mi R33 prostě více líbí než R34.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 19:44
Re: NUDA V BRNĚ
,,Ještě dnes jsou tam v pangejtech stopy těchto závodů"

>:D :yes:
19. 3. 2012 19:43
Re: as always
To jo. Pokud chci HH a vybírám mezi GTI, nebo CTR jdu buď k dealerovi, nebo do bazaru.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 19:41
Re: as always
Není to můj vysněný hh, o žádném hh nesním. Jen umím rozeznat bílou od černé na rozdíl od tebe.

Svým zdejším plkem, že se při pohledu na GTI nudíš bys snad mohl být zařezen i do jedné místní ankety ;-)

CTR, ano, solidní auto, ale stále bádám nad tvými myšlenkovými pochody, že se dokážeš při pohledu na auto bavit nebo nudit. Já se například bavím či nudím jízdou, ale každý to máme asi jinak, jak jsem již řekl.
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 19:38
Re: as always
Křeče jsem měl já z těch tvých plků tady a jak vidím, tak to jsi předtím zdaleka nevyčerpal celý svůj arzenál. Jsi dost mimo...
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 19:36
Re: as always
Myslíš, že by byl VW tam kde je jen díky marketingu? Tenhle rozšířený plk je taková blbost až to možné není. Nemusíš mít ekonomické vzdělání, stačí selský rozum k pochopení, že k tak velkému a hlavně DLOUHODOBÉMU úspěchu pouze dobrý marketing nestačí. Vem si, všude bys viděl propagovaný nějak produkt. Měl by skvělou reklamu, cenu, zákaznický sevis a já nevím co vše, ale produkt bys otestoval/ochutnal a vůbec by tě nenadchnul spíš naopak, koupil by sis ho i potom, i kdyby ten skvělý marketing pokračoval? Já myslím, že ne, protože by výborný marketing ztratil účinek.
Avatar - white label
19. 3. 2012 19:35
Re: Galerie není špatná
>:-[]
Jo, taky proto to upozornění na doporučené zvětšení, kde lze ten odraz lépe identifikovat... ;-)
Jinakt ty bixenony na G VI vypadaly lépe před současnou aplikací led diod ve stylu korálků Barbie... 8-s :-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 19:32
Re: as always
Stále si nedefinoval co to je nudné a zábavné vzezření automobilu, mě by to teda hodně zajímalo.
Avatar - m.z.
19. 3. 2012 19:24
Re: Galerie není špatná
Ten odraz pláže vypadá, jako by to vzal pravou stranou o svodidla >:D
Avatar - m.z.
19. 3. 2012 19:22
Re: pěkné ale
S Golfem se ovšem dá nejlépe žít v každodenní praxi. Tohle ti desetiny na okruhu nevynahradí a tyhle auta se nekupujou jako víkendovky, ale jako denní soumar. Tady je kouzlo VW.
Avatar - theolli
19. 3. 2012 19:21
Re: as always
nevím ale připadáte mi jak nemocný,každý tu píšete v tom smyslu že velký prodej = kvalita,neustále poukazujete na vysoké prodeje jenže prodej neznamená kvalitu kdyby se měla kvalita skutečně odrážet v prodejích musel by VW být podstatně níž než je,jen má zvládnutý marketing ,nic víc nic mín a ještě jenom někde!
Ano pro někoho je šaškárna uječený motor ,hold někdo umí a někdo musí dopovat turbem aby z těch "šuplíků" vůbec nějaký výkon dostal.
Ono se s atmosférou musí umět a ne jen tupě šlapat na plyn,proto si ji koupí fajnšmekr!
Avatar - white label
19. 3. 2012 19:18
Re: as always
Ale no tak, ještě tu začni žalovat, už to tu bude úplně jak ve školce... :*) ;-)
Avatar - white label
19. 3. 2012 19:06
Galerie není špatná
, ale třeba pro mě je červený pětidveřový Golf GTI opticky promarněná šance na konfiguraci jeho exterieru..., sériové 17" Denver vypadají až moc obyčejně a 18" na edition 35 se designově taky zrovna dvakrát nepovedly.
Jak by měl být (podle mě) exterier Golfu VI GTI nakonfigurován, aby i dnes opticky dělal čest svému jménu?:
1. tři dveře
2. origo 18" dvoubarevná kola Detroit
3. barva Carbon Steel Grey (kdo nechce připlácet za metalický lak (já bych ale v tomto případě raději nešetřil), tak bílá, ovšem k ní zásadně a pouze 3dv.)
...samozřejmě doporučuju i (bi)xenony, které zvednou image GTIčka zejména za jízdy (ty na odkazu zrovna nejsou)
[odkaz]
doporučuji fotku na odkazu zvětšit
Avatar - lamal
19. 3. 2012 19:02
Re: pěkné ale
esteze si to nenapisal skorej, lebo GTi je dokonaly HH to si tu este necital ? ziadna nuda, ale najostrejsi najzabavnejsi najstylovejsi a najkvalitnejsi...
Avatar - lamal
19. 3. 2012 19:00
Re: as always
tie krce tu zacal spominat niekto iny, tak mu to bezkaj odporucit ked uz mas taky mozek
Avatar - white label
19. 3. 2012 18:51
Re: as always
Na ty tvoje diskusní křeče zkus třeba GUTTALAX, ale zrovna ty si dej raději bacha, ať ti to nepřibere i prostor, kde by měl mít normální člověk mozek... 8-s ;-)
19. 3. 2012 18:45
Re: NUDA V BRNĚ
Ach... Příště to napravím :-) Mustanga jsem měl. Tedy... Jawu pochopitelně :-)
19. 3. 2012 18:44
pěkné ale
Jo jsou to pěkná vozítka, ale jestli někdo chce opravdový HH tak šáhne po meganu RS. Jestli někdo chce rychlejší , universálnější Golf tak to GTI není špatná volba. Ale jako nějaké sportovní náčiní to určitě není.
Avatar - white label
19. 3. 2012 18:38
Re: NUDA V BRNĚ
Pořád je to dobrý, jenom si tam zase zbytečně ubral prvnímu GTIčku celých 5 koní, což je podstatně víc, než měla třeba někdejší JAWA Mustang... ;-) >:-[]
Avatar - Anonym
19. 3. 2012 17:53
Re: ESP
Praveze vypynatelne ESP by mali mat vsetky Golfy GTI, GTD, R a Scirocco, ale az od leta 2011. A toto je prvy zastanca tychto modelov od toho casu, preto ma to zaujima. Myslim, ze ak pojde stabilizacia vypnut u tohoto modelu, pojde aj u ostatnych slubenych.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 17:21
Re: NUDA V BRNĚ
na r32 som sa viezol asi preto ... nie je to u mna len o skylinoch ale i o 200sx 240sx 300zx , silvia atd... kludne by som zniesol i integru, nsx , supru atd je ich vela na co to vse menovat
Avatar - lamal
19. 3. 2012 17:16
Re: as always
nie ta lichotka je to, ze to je jediny argument pre GTi v inom sa asi zrovnavat nedaju ked tak vravite :-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 17:14
Re: as always
to bol SKY r32

to si kde nabral, ze ludom z bmw fans to nevadi ? nova 5ka vazi vyse 1800kg to je uz tank komu by to nevadilo ? to je jasne, ze vacsine nevadi lebo vacsina ani nepotrebuje bmw ako take, ale jeho image a z toho tazi aj golf staci univerzalne a priemerne auto, ktore dokaze robit vsetko dobre, ale nic vynimocne co golfu ide bajecne a vlastne to aj potrebuje vacsina jeho zakaznikov... samozrejme je primerane rychly na to sa nikto nestazuje

nic vynimocne nebude masovo predavane, ale zisti si statistiky predaja v jpn a USA kolko japoncov sa tam predava vo speci verziach... nebudes daleko od cisiel gti v nemecku

octaviu tdi aj golfa tdi prejdes na barsjakom sunte a to nemusi ani nijako extra jazdit

tu ide ale o ine a to o to, ze ty nedokazes prehltnut, ze niekomu sa ten GTi zda nuda mne sa zda nuda ovela viac sa mi paci MPS a ine auta golf je proste nuda .... pre teba je knedlik ine, pre mna je golf nuda, ja teba nepotrebujem presviedcat, ze moje auta ktore uznavam su lepsie ako tie tvoje, preco to ty robis ? snazis sa tu vsetkym nanutit aky ultra style tu naklada golf GTi sa preber.

Tym ako sa ty ukrutne snazis pretlacat golf len sam naznacujes o co tu kraca. O zufale snahy

pre mna je style toto a je mi jedno ze to je 10 rokov stare:

[odkaz]

a to aj pri pohlade do vnutra [odkaz]
19. 3. 2012 17:02
Re: Mazda 3 MPS
Jels ji?
Ja byl u toho, kdyz kolega vybiral HH, a i kdyz byla MPS na ceste hodne dobra, tak s tim vysmatym xichtem se nesmiril. Cena - necena.
Na druhe strane pomer cena/vybava je u MPS v podstate bezkonkurencni.

Mimochodem, pokud se neletu, tak ta cena neni oficialni, ofiko je pres 650 tisic.
19. 3. 2012 16:59
Re: NUDA V BRNĚ
Duvod?
Ma na youtube nejvic drift videi.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 16:57
Re: as always
miesto tych kecov by si niekedy mohol utrusit aj nieco k veci :-)
19. 3. 2012 16:56
Re: as always
A co o tom vis ty?
Tvuj idol R32 (ne Golf R32, ale Skyline R32) se prestal vyrabet, kdyz ti bylo deset let (pokud mas tedy spravne uvedeny vek).
A ty tu delas, jakobys na tech karach odlital pul svyho zivota a stravil v nich nejlepsi leta a ted musel smutne sledovat to vytraceni charakteru.
Je zajimave, ze treba zakaznici BMW si na ztratu charakteru nijak nestezuji a kupuji jako divi.
Zakaznikum VW pripadal Golf GTi tak nudny, ze sportovni verze GTi+R+GTD delaly v Nemecku pres 10% prodeju (dokonce myslim, ze 16%, nechce se mi to ted hledat) - muze se timhle pochlubit jina automobilka?

Ale ty jsi presne ten typ placala - prismatem ojeteho, za par supu koupeneho kramu, kterej byl schopnej predjet Oktavku v TDi se bijes za "stara dobra auta", aniz bys vubec mel realne s cim srovnavat.

Pro tebe je knedlik s ujecenym motorem modla, pro mne saskarna, ktera sice schopne jezdi, ale jinak je tak na zavreni obou oci.
Styl a image, jaky ti serviruje kterekoliv z tech dvou hornich GTicek mas v zakladu a bud si jisty, ze od techto aut dal a vys prestavas byt definitivne na ceste pro smich.

K tomu casem dojdes - az si poprve v zivote koupis nove normalni auto.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 16:56
Re: as always
tebe ani nic ine nezostava :-)
19. 3. 2012 16:55
Re: NUDA V BRNĚ
Já čekal nějaký důvod. Z mého pohledu R33. Nabízí téměř to samé co R34, ale je to znatelný posun proti R32.
19. 3. 2012 16:53
Re: as always
To nemá s VW nic společného. Pro Hondu má být lichotka, že byla neschopná udržet při životě firemní zlato ?
19. 3. 2012 16:32
Re: as always
Koukam, ze ti nabehla zilka a mozna i ukapla najak ta pena na klavesnici, co?

Nicmene jsme tu silne off topic, takze vychladni, uz te necham bejt...
19. 3. 2012 16:32
Mazda 3 MPS
Mazda 3 za 599tis a 191kw. Řekl bych rozumnější volba.
19. 3. 2012 16:30
Re: as always
Ano, na debatu s tebou radsej zabudnut...
Avatar - lamal
19. 3. 2012 16:22
Re: as always
ked to je jediny argument pre VW tak potom to je lichotka pre hondu
Avatar - lamal
19. 3. 2012 16:19
Re: NUDA V BRNĚ
tych aut je samozrejme viac ... kludne aj r33 r34 a podobne, r32 je klasika i ked v tomto smere je v jpn a usa viac nissanov klasika ...

;-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 16:13
Re: as always
ty si myslis, ze napr bmw 5 rady musi byt zakonite zabavnejsie v r 2012 ako v roku 2008 ?

vies co to vobec znamena zabava a charakter v kontexte s autami ? pravdepodobne ani netusis lebo by si nemal taku blbu techniku porovnavania, ze ked sa golf niekomu nelubi tak musel presadnut z Ferrari >:D

asi uz aj ja chytim tie krce >:-[]
Avatar - lamal
19. 3. 2012 16:10
Re: as always
ked nedokazes pochopit, ze 235k golf pre niekoho vyzera nudne ako vlastne vsetky golfy tak tu nie je co vysvetlovat a to, ze to je charakterovo slabe a mierne odtazite auto ti tiez je zbytocne vysvetlovat, precitaj si radsej to co pisu o tom aute vsade inde a na tuto debatu rovno zabudni
Avatar - lamal
19. 3. 2012 16:08
Re: as always
ty vole :-) u teba ani lutost nepomoze, altima 2010 je 10 let stare auto ? v ktorom roku zijes ňoumo

dalsi znak fan klubu, ty vies presne v com ja jazdim a aj to, ze som v ziadnom golfe nesiel, bol by si prekvapeny v kolkych ... btw na zaciatku som pisal, ze glf 5 a 6 povazujem za dobre auta, ale v tej celkovej pomatenosti a krci v ktorom teraz chrlis vsetky tie prispevky ti to uslo... nevadi si v tranze VW je v ohrozeni bez chranit idol >:D

o GTi vravim, ze na pohlad to je nuda a desna to je moj nazor budes mi ho vyhovarat ? proste to je auto, ktoreho univerzalnost je na ukor osobnosti tak ako to byva bezne s tym nic neurobis proste su aj zabavnejsie auta... uz by sme sa opakovali
19. 3. 2012 16:05
Re: ESP
No to by mě taky zajímalo. A obyčejný GTI ji vypínatelnou nemá?
19. 3. 2012 16:03
Re: as always
dyť se podívej co tu píšeš za kraviny. Z tvýho psaní by si člověk mohl lehce myslet, že jezdíš ve forumuli 1 když ti 235 koňový GTI přijde jako nudný auto.
19. 3. 2012 16:00
Re: NUDA V BRNĚ
Zajímavé, proč zrovna r32 ?
19. 3. 2012 15:59
Re: as always
a z čeho by si do toho přesednul ty, když už tu tak meleš? Jestli s Ferrari nebo EVO10 tak to ještě pochopím jinak ne.
19. 3. 2012 15:58
Re: as always
Jo, to já se taky při pohledu na CTR bavim, ale s náznakem nostalgie a pláče, jak výrobce dokonalých atmosfér, které byly definicí značky jako takové, nedokázal svůj definiční znak udržet v produkci a i "motorová nemehla" z francie dokáží stále držet atmosféru.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 15:58
Re: as always
jednotucho nemas odpoved lebo je to tak, zbytocne teda nieco dristas o kluboch ked si sam velmi vkusne ukazal ake nazory panuju u primitivov
19. 3. 2012 15:52
Re: as always
Ulet je to, co tu pises, ale to asi sam nepochopis...
19. 3. 2012 15:51
Re: as always
Z komentu lidi, pro ktere je dvacet let starej japoncik lepsi nez fungl novy Golf, krece nedostanu, na to uz mam imunitu.
Navic vim, ze az se jen jedinkrat projedes v necem, co nehnije uz deset let za plotem nejlevnejsiho okresniho bazaru, tak sve zabavne bohy v klidu kopnes do kanalu zacnes taky horovat pro Golfa a jemu podobne.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 15:45
Re: as always
to je presne povedomie sfanatizovaneho fanklubu - vsetci len zavidia lebo na to nemaju - ``A v realu pak stradaji korunky a surfujou na strankach leasingovek a snazi se dopocitat, kdy jim to uz na toho golfika konecne vyjde``

mysliet si, ze jediny dovod preco si niekto nekupi VW je ten, ze na to niekto nema a pritom vacsina z tych velkych fans si kupuje ojazdene sunty za par supov to je uz ine >:D

ja nemam dovod bojovat proti koncernu sam jazdim na 3 golfe Tdi GT dost casto a svoj ucel plni v pohode...ale nic viac...to viac hladam i nachadzam inde a vobec preto nedehonestujem VW ale ked si uz niekto mysli, ze to je viac ako v skutocnosti je to je ulet a to mi uz potom vadi .. to asi ty nepochopis
19. 3. 2012 15:40
Re: as always
Ten zfanatizovany fanklub ve skutecnosti neexistuje.
Je tu jen zfanatizovana banda odpurcu koncernu, kteri se proste musi proti nekomu (necemu) vymezit a za nic na svete by diskusne neprezili, kdyby jim pred barakem jen projelo neco od VW.
A v realu pak stradaji korunky a surfujou na strankach leasingovek a snazi se dopocitat, kdy jim to uz na toho golfika konecne vyjde.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 15:39
Re: as always
esteze si to napisal, lebo by si dostal aj ty krce :-)

vsichni tak to ma byt a nie len niektori ako v pripade gti :-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 15:36
Re: NUDA V BRNĚ
cakal som riadnu onaniu, ale nakoniec sa to dalo precitat ...

v poho
19. 3. 2012 15:26
Re: as always
Tedy pokud "bavit se" znamena po tebe to same, co "smat se", tak pri pohledu na to, cos tu odkazal se dokonale bavim >:D
19. 3. 2012 15:20
NUDA V BRNĚ
Jsou auta, co se snaží vypadat. Jsou taky auta co nevypadají vůbec. Jsou auta, která projedou kolem tvých uší, když stojíš na chodníku ve frontě na lístek na metro a tebe ty uši brní ještě tejden. Jsou auta, která tě šlehnou přes konečky prstů a tebe mrazí, jen si na ně vzpomeneš. Jsou auta, co ti vyrvou srdce a ty víš, že se už nikdy neopustíte.

Vím, že je možné přicházet k odpočaté devětsetjedenáctce a už na dálku cítit to chvění, to vzrušení těsně před tím, než se sesuneš na sedadlo. A ještě nevyjedeš. Ještě chvíli. Sedíš, položíš ruku zvolna na koženej volant, lehce zkusíš vůli řadičky, sem tam, sem tam. Pak pozvedneš oči šikmo vpravo, seřídíš zpětný, nakopneš to, a jsi v tom až po uši. Už není auto, nejsi ty, není vzduch a není slunce. Je to všechno dohromady. Plná dvě, plná tři. Jsi v tom a nikdo nikdy na světě nemůže vědět, co cítíš. Uvnitř zatáčky ti to pod levým žebrem buší na sto padesáti za minutu, za tebou řve džungle světa, ty dáváš kontra a ve zpětným sleduješ, jestli gumy vyryly do silnice tvou ostrou křivku nekonečné rozkoše.

V sedmdesátých létech minulého století dali do Golfu 1 kostkovaná sedadla, načechrali motor a na záď napsali tři písmena – písmeno „G“, písmeno „T“ a písmeno „I“. A všichni kluci světa přicházeli po špičkách a se zatajeným dechem k tomuhle autu. A zničehonic pocítili silné vzrušení. Měli jeansy s našitejma kapsama a košile s třásněma, protože prej tam za mořem ve Frisku to teď pár maníků tvrdě rozjelo proti establišmentu. Ti kluci byli "On the Road" a mělo to velký grády.

Tak ti kluci si sedli tady v Evropě na ta kostkovaná sedadla, ale ještě nenastartovali těch sto pět koní. Napřed zkusili vůli řadičky, seřídili zpětný a… pak teprve do toho řízli. Cítili, jak jim volanty tečou ve vlásenkách v rukou, a cítili, jak je ty jejich předky tahaly dopředu, a zpívali si se stopětaosmdesátkama Semperit a s Beatles tu nekonečnou árii, Let it be, Let it be, jo, jo, nech to bejt… Dole, když se přehoupli přes vrcholky Alp, to potom na ně zkoušeli ostří bejčci, kluci v červených zaprášených Alfách Giulia, a to teda byly řežby. Ještě dnes jsou tam v pangejtech stopy těchto závodů.

Dnes, dnes už se nebude nikdo honit se zaprášenou Alfou, dneska asi kluci už před nastartováním nedají jen tak ruku na volant a nepohladí řadičku.... Nebo jo? Hergot bejci, kde jste? Kde je to chvění? Kde je ten prach všech cest? Vlezte do toho. A je jedno, jestli je to GTI, červená Alfa nebo žlutej cee´d. Sesuňte se na sedadla, položte ruce lehce na volanty, pohlaďte řadičky, zvedněte pohledy šikmo vpravo a seřiďte zpětná...

BRAVWO - BRAVWO - BRAVWO :yes:
Avatar - lamal
19. 3. 2012 14:45
Re: as always
ty mas svalove krce v brichu asi ze vseho co hani tvuj vysneny a dokonaly hh

posledne co ma trapi je to na co ty uznavane kyvnes hlavou
:-)

btw ja sa urcite neurazim to ani nejde, bavim sa napr pri pohlade na toto [odkaz]

pripadne [odkaz]
Avatar - Parda71 (BMWfans)
19. 3. 2012 14:29
Re: as always
,,dobre auta, ale aj dobra nuda ... uz len pri tomto pohlade sa nudim"

>:D neuraž se, ale z těhle řečí mám svalové křeče od smíchu. U pohledu na jaké auto se bavíš, když při pohledu na GTI se nudíš? Já třeba při pohledu na GTI uznávaně kývu hlavou na znamení téměř dokonalého hot hatche a bavím se poř pohledech na auta, jež jsou svou nekvalitou nebo podivným designem k smíchu, ale každý to máme asi jinak ;-)
Avatar - Anonym
19. 3. 2012 14:22
ESP
Chcel by som sa spytat redakcie, ci by mohla na vyrocnej edicii Golfu GTI otestovat, ci VW dostal svojmu slubu a pre GTI umoznil uplne vypnutie stabilizacie, pripadne toto info aj zahrnut do recenzie. Dakujem.
Avatar - lamal
19. 3. 2012 14:10
Re: as always
no hej vsak vravim, ze ta univerzalnost ... je dobre, ze tu je i ked mi vadi ten sfanatizovany fanklub celeho VW niektore veci su dobre a golf 5 6 medzi ne patri... tie stare su zas presny opak to plati aj o passatoch
19. 3. 2012 13:57
Re: as always
To jsou, rozhodně, ale golf, asi jako jedinej, vykazuje ideální poměr potence a možnosti komfortního každodeního cestování, halvně s DCC... Takže jasně jsou zábavnější HH, ale gti rozhodně není nudný :-)
Avatar - lamal
19. 3. 2012 13:49
Re: as always
to urcite nie, ale su aj zabavnejsie auta to je fakt ... ako vzdy zalezi z coho clovek presadne
19. 3. 2012 13:47
Re: as always
Jízdu s GTI rozhodně nelze označit jako nudnou ;-)
19. 3. 2012 13:46
Re: Alfasamec tunajšieho portálu
>:-[] :yes:
19. 3. 2012 13:38
Re: Alfasamec tunajšieho portálu
...ÁDA >:D A sdělí nám, že benzínový motor je mrtvý jako černobílá fotografie. ;-)
19. 3. 2012 13:32
Alfasamec tunajšieho portálu
Za chvíľu ho tu máme. Lejdyyyys eend dzentlmeeeen... Vo svetle reflektorov prichádza s pohrdlivým úsmevom na tvári ..... >:D
Avatar - lamal
19. 3. 2012 13:31
as always
dobre auta, ale aj dobra nuda ... uz len pri tomto pohlade sa nudim

i ked univerzalnost a stalost podania je tiez dobra vlastnost
19. 3. 2012 13:13
2 krasavci
GTI je samo o sobě dobré auto, ta 35 Jahre to dovádí k dokonalosti. :yes:

Jinak k článku... nápad výbornej! Víc takovejch testů a gratuluju Thomasinovi k parádnímu autu :yes:
Avatar - m.z.
19. 3. 2012 13:11
Re: Hlasujem za... Golf
Pěkné srovnání, pro zájemce o GTI, i poučné. :yes:
19. 3. 2012 13:05
Hlasujem za... Golf
Odkedy som žene kúpil Golf V. tak nedám na to auto dopustiť. Ochota íst kam ho pošlem a paradoxne priestorovo na moju postavu bezchybné (za mnou nikto) mi robí veľkú radosť keď si ho sem tam požičiam.

Nedávno myslím na Prime pustili GTI proti R. Ten rozdiel pri pevnom štarte ma šokoval...