Novinky
neverim ze sa BMW rozhoduje medzi dvoma statmi na opacnej strane oceanu...
Rozhodujú sa kde je lacnejšia pracovná sila. Na SVK alebo v Mexiku ?
taky mi to nesedi. Nova tovarna mimo nemecko se stavi kvuli snizeni nakladu => kdyz chci snizit naklady tak cena prace je jen jedna cast, druha cast jsou ruzne cla resp. preprava atd.
Na Slovensku ma smysl stavet tovarnu jako to udelala Kia, kde ma relativne levnou a pritom schopnou pracovni silu pro tvorbu hlavne evropskych modelu, takze nemusi vetsinu produkce pak prevazet do USA atd.)
Kdyz bude delat BMW neco na Slovensku tak bych cekal ze pujde o model primarne zamereny na Evropsky trh, v Mexiku zase zamereni mimo evropu... ted jen otazka co to vlastne BMW chce vyrabet >😁
Na Slovensku ma smysl stavet tovarnu jako to udelala Kia, kde ma relativne levnou a pritom schopnou pracovni silu pro tvorbu hlavne evropskych modelu, takze nemusi vetsinu produkce pak prevazet do USA atd.)
Kdyz bude delat BMW neco na Slovensku tak bych cekal ze pujde o model primarne zamereny na Evropsky trh, v Mexiku zase zamereni mimo evropu... ted jen otazka co to vlastne BMW chce vyrabet >😁
Jedine to vidim na novu Jednicku, ako konkurenta MB Acka z Madarska, problem je ale v tom, ze pre 1ku uz svojho casu hladali zavod a v hre bol aj Kolin, nakoniec to politicky skoncilo opat v Nemecku.
Pamatam si, ked prisiel PSA, do poslednej chvile nikto nic nevedel, len zrazu v radiu o 12:00 to oznamili. Toto teraz vyzera, ako ked idu z bubnom na zajace, takze nakoniec z toho nic nebude, len lavicovi SK politici, si chceli tosku vylepsit obraz, ked uz tie istoty teda nebudu
Pamatam si, ked prisiel PSA, do poslednej chvile nikto nic nevedel, len zrazu v radiu o 12:00 to oznamili. Toto teraz vyzera, ako ked idu z bubnom na zajace, takze nakoniec z toho nic nebude, len lavicovi SK politici, si chceli tosku vylepsit obraz, ked uz tie istoty teda nebudu
BMW sa asi rozhodlo rozsirit svoje posobenie aj v polnohospodarstve... pestovat krumple, chovat svine a vyrabat korbaciky... inak to nevidim >😁
a tiez zaujimava poznamka😒br />
bmw sa rozhoduje kde je lacnejsia pracovna sila, ci na slovensku alebo v mexiku... to sme teda dopadli, ked nas porovnavaju s mexikom >😁
a tiez zaujimava poznamka😒br />
bmw sa rozhoduje kde je lacnejsia pracovna sila, ci na slovensku alebo v mexiku... to sme teda dopadli, ked nas porovnavaju s mexikom >😁
Tak je to definitívne potvrdené.
BMW v Kechneci NIČ stavať nebude.
Potvrdil to riaditeľ BMW.
Bohužiaľ nám východniarom lepšie časy nie sú súdené. 😢
BMW v Kechneci NIČ stavať nebude.
Potvrdil to riaditeľ BMW.
Bohužiaľ nám východniarom lepšie časy nie sú súdené. 😢
Je videt ze v dlouhodobem horizontu se prijeti EURO meny Slovensku vyplaci. Nemuseji alespon resit kurzove, coz urcite hraje velkou roli....
Rust ekonomiky zalozeny na domacim vyvoji a produkci financovany domacim kapitalem je beh na dlouhou trat, avsak uz se to na mnoha mistech podarilo. Vyzaduje to velke investice do vzdelani a vyzkumu, ktere se vrati tak nejdriv za dvacet let. Neznam politika, ktery by mel na zreteli neco jineho, nez pristi volby a investovat do neceho na prvni pohled tak nepotrebneho je zejmena v nasi spolecnosti sebevrazedne. Dlouhodobe vize a ideje (ano i idealy a idealiste) jsou spise tecem posmechu, vzdyt preci dulezite je rychle a co nejsnaze vydelat, nejlepe drobnym podvodem, protoze tak to preci ti "chytri" delaji.