Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mercedes se do tří let dostane zpátky před Audi, tvrdí nezávislá studie

V loňském roce Mercedes-Benz prodal nejméně aut z německé prémiové trojky, do budoucna se to změní.
Zpět na článek
2. 5. 2012 10:03
2. 5. 2012 10:08
2. 5. 2012 11:36
2. 5. 2012 10:03
No
Také bych si to tipnul. Mercedes má přeci jen zvučnější jméno ve spoustě končinách světa a to se jen tak nezmění. A pokud MB nám dá zapomenout na fušerovitost posledních pár let, tak nemaj proč neuspět. Jak se mi nelíbí nové A hatch., tak jsem viděl nějakou finální studii sedanu odvozenýho od nové A a to je bomba. Doslova :-!
Rozbalit vlákno
3
Avatar - boost.
2. 5. 2012 10:08
Re: No
Mně se ten koncept taky hodně líbí, jenže pokud to dopadne jako u sériové třídy A, tak takový bomba to zase nebude. Ještě jsem ale nový Áčko naživo neviděl, abych to posoudil.
2. 5. 2012 10:11
Re: No
No bylo to myslím v Autotipu a psali že krom klik je to skoro ono...a myslím že to ani nemaj jak zkazit...ten sedan má spoustu věcí danejch a na hatch. byl nejtragičtější ten zadek a vlna na boku...což u sedanu snad nehrozí...snad... :-)
2. 5. 2012 11:36
Re: No
Je jedno hezke prislovi: "Sevce, drz se sveho kopyta."

Audi se nedostala pred Mercedes nahodou a nikdy by se ji to nepovedlo, kdyby si Mercedes nenasazel vlastni goly. At uz vinou odflakle kvality vyroby zhruba od 90 let anebo jeho zarputilou snahou prosadit se v segmentu malych aut, kde postradal strategickeho partnera a jak se ukazalo, inzenyri mercedesu mala auta delat neumeli. Jinak by nemohli pustit na silnice Acko, ktere dalo prestizi tricipe hvezdy poradne na frak. A ono to nebylo zdaleka jen Acko, takovych podivnych a prodelecnych nepovedencu mimo tradicni segment limuzin bylo v posledni dobe vice, treba Vaneo, R-class....

Takze pokud chteji u MB sazet opet na nizsi segment, tak to pro me znamena jedine.. ze lidi od MB jsou nepoucitelni. Kdyby radeji delali poradne to, co umi a v cem maji tradici. Tedy velke limuziny s nahonem na zadni. :-!
Vydelavat na malych autech, kde panuje ta nejtvrdsi konkurence a kde kazdy dolar hraje svou roli.. to je pro MB mission impossible, muj nazor.
Avatar - white label
2. 5. 2012 11:59
Mercedes chce...,
Mercedes chce, Mercedes chce, Mercedes chce...
Mercedes není sám, kdo chce. Předpokládám, že Mercedes chtěl být vždy "větší", než konkurence (Audi, BMW...), ale chtít rozhodně nestačí, viz dlouhodobější aktuální stav.
Chce to více pro to dělat a méně o tom "kecat"..., tradici má Mercedes bezkonkurenčí, takže na tu se vymlouvat rozhodně nemůže, naopak.
Rozbalit vlákno
19
2. 5. 2012 12:44
Re: Mercedes chce...,
Treba si tu "nezavislou studii" Mercedes zaplatil v ramci zviditelneni se na trhu. Jenze ono uz se 1000x ukazalo, ze tyhle kravatacke marketingove tanecky stejne k nicemu nevedou, pokud nabizeny produkt nema odpovidajici kvalitu-cenu-uzitnou hodnotu. V tom se ma od zmineneho BMW a Audi co ucit, ty tyhle male zdorby delaji dobre a prodavaji jich hodne a hlavne se ziskem.
Avatar - WinDiesel
2. 5. 2012 19:19
Re: Mercedes chce...,
Kecáš voloviny. Mercedes a BMW realizují za podstatně vyšší průměrné ceny než Audi. PS tuhle se mne tchžně ptala cože jsou zač ta auta s těmi 4 kroužky ..... Tak se ptám a co hvězda babi, to víš? Jasně, Mercedes - odpověděla.
Audi - vůz jako dělaný pro 5% menšinu. Bez chuti, bez zápachu, bez koulí.
Avatar - VelkejChytrák
2. 5. 2012 19:59
Re: Mercedes chce...,
Nojo, že tvoje babička jasně rozezná hvězdu, to se neni co divit. Když jsem byl malej kluk, taky jsem rozlišoval jen dvě značky - škodu a mercedes. Jakkoli sdílim tvůj názor, že audi je bez koulí, doba se hnula někam jinam. Příklad, myslim, že dostatečně ilustrativní: K nám do práce choděj na brigádu studentky. Sedmnáctiletý zmalovaný holčiny dnešní doby, v hlavě toho moc neni, ale je to celkem atraktivní. Nemaj co dělat, takže surfujou na netu, civěj na nesmysly. Moc je nevnímám, ale jedno mě zarazilo - když jsem na půl ucha slyšel přidušenej výkřik s orgasmickym podtónem: "Ha, audi, tyjofka, boží, hmmmmmmmmm, tu bych chtěla...!" Tohle hovoří za všechno. Čtyřem kruhům se povedlo zmasírovat hlavy nebo si snad vytvořily náskok díky technice, nevim. Jistý ale je, že to, co byl tenkrát mercedes - ikona, touha, sen, to je dnes audi. Pro mě osobně je to smutný, ale je to tak. Při vší úctě, o babičky nejde. Jde o tyhle sedmnáctky. Ty budou jednou rozhodovat, jaký jejich trouba koupí auto.
Avatar - Norge
2. 5. 2012 20:44
Re: Mercedes chce...,
..ja by som skorej povedal, ze taketo hopsandy - fake candy girls, vedia o autach velmi velky prd, ..akurat tak farbu a ze je to pjekny ... >:-[] Ked si najdu svojeho VISAmenna, ta kpojdu skor do SUV ci cabrio, ..a to ako uznas nie je ta spravna vzorka pre tabulky ... MB ma nie len bezkonkurecnu historiu , ale aj dost patentov- vynalezov, meno, ale hlavne vela vernych zakanikov po celom svete, ..ktory jazdia 30.rocne a viac rocne vozidla, ktory maju aj viac vozidiel v garazi od jednej znacky ... Hlavne sa na to nepozeraj ako obcan CR ci SR, u Vas je samozrejmost VW standard ..VW.Audi atd. ..a tabulky robia ine krajiny a svetadiele. Mb v rovnakom kosiku iba v tabulkach , v skutocnosti po sveta jazdi este stale velmi vela w115, 123, 124, 202, ..atd. ... Auto union ma akurat quatto, a velku snahu ...ale to bude trvat este desatrocia, aj ked mnohym sa zda ze Audi jede ... ;-)
Avatar - VelkejChytrák
2. 5. 2012 20:49
Re: Mercedes chce...,
Ovšemže hopsandy vědí prd. Ale právě v tom to je - i do vymydlenejch hlav takovejch holčin zkrátka proniklo audi jako symbol luxusu a sociálního postavení. Holky nikdy nebudou nic vědět pořádně, ale v jednom si budou vždycky jistý - audi, to je "nadauto". Vyprávěj jim něco o historii nebo technice, to je všechno marný...
Avatar - Norge
2. 5. 2012 21:00
Re: Mercedes chce...,
..tak jeste jednou, ono tie holky ked sme pri tom sadnu skor do BMW ci Jaguaru ..a upne najradcsej na zadne sedlo motorky ... ..a uz vobec nie je podstane, ci maju v hlave ze Audi je nieco extra ... tabulky tvoria iba z mensej casti ;-)
Avatar - VelkejChytrák
2. 5. 2012 21:04
Re: Mercedes chce...,
Fajn, tak znova: Mysli si co chceš, ale formovalo tě dětsví a puberta. Takže babička zákonitě i na starý kolena řekne mercedes. Tyhle holky, až jim bude sedmdesát, řeknou audi. To považuju za podstatný. Ani tabulky, ani náhodnej střelec s motorkou nehrajou roli. V dnešních puberťácích jsou zakořeněný čtyři kruhy. Možná se mercedes vynasnaží a v další generaci to bude jinak. Ovšem tahle zkroucenina, která se prezentuje jako nový áčko, to u mě neni žádnej mercedes. Holt stárnu asi. :-)
Avatar - Norge
2. 5. 2012 21:33
Re: Mercedes chce...,
..ne, ne, ne :-) ..v Eu povedia tak k A1,A2 a A3 a Q ..inak A4 az 8 je skoro cisto muzska zalezitost :yes: aj v CR aj v D ...Takze ano vnimaju Audi ako woow ! ..ale inak dym ... vsetko je na muzoch, a okrem toho mne holka do motorov v garazi nekeca, ana nech jazdi co sa jej paci.. a prekvapivo siahla na SLK ... ;-)
Avatar - VelkejChytrák
2. 5. 2012 21:37
Re: Mercedes chce...,
No dobře, všichni jsme tady macho nacamci, jasná věc. :-) Těžká diskuse. Finále beztak většinou je červenej korejec nejmenší velikosti, za jehož volantem důchodce v klobouku veze zapšklou spolujezdkyni. Kdo z nich to auto a tu barvu asi vybíral? Ten bejvalej macho nacamec?
Avatar - white label
2. 5. 2012 20:59
Re: Mercedes chce...,
Bože, ty seš "diskusní primitiv, doslova potentovaný z té "své" hvězdy... >:-[]

P.S. Ale jinak ten příklad s babičkou sedí, je to jen další důkaz částečně zašlé slávy MB, babička zná MB, vnučka Audi /BMW..., viz 19:59. ;-)
Nehledě na klišé: MB - prémie pro důchodce...
Avatar - WinDiesel
2. 5. 2012 19:17
Re: Mercedes chce...,
Ty toho nakecáš taky dost a Audi a VW co toho nakecají ....... To je promotion a marketing. A můžeš se vztekat jako malé dítě a stejně to bude tak.
P.S. To že Mercedes a BMW realizují za podstatně vyšší průměrnou cenu, říká hodně. Audi je taková lehká děva, musí se podbízet.
Avatar - white label
2. 5. 2012 20:53
Re: Mercedes chce...,
Přesně jsem věděl, že tenhle příspěvek si tě rychle najde..., tak jestli se tu někdo vzteká, tak já to rozhodně nejsem, mně nenaskakují pupínky ani z neúspěchu MB, ani z úspěchu Audi/BMW, stejně tak nemám potřebu tady podobně pubertálně shazovat úspěšnou konkurenci až příliš osobně oblíbené značky..: :*) >:D
Avatar - Norge
2. 5. 2012 21:19
Re: Mercedes chce...,
promin WL, ..po pravde nemam chut s tebou diskutovat o tvojom zamesnavatelovi, iba jednu vec by som rad napisal, ze to co ty povazujes za uspech, moze byt pre inych nieco ine ... Napr. vasa atmosfericka zazihova 1,6 ..dala sa najst v Skode, v Seate ale i v premiovej AUDI, ..takze ste predavali lacnu preniu, ktoru ste postavili na dvoch modeloch 80 a 100, a vyraznejsie bola vnimana s prichodom vznetovych TDI, kedy sa Vam podarilo nahovorit zakaznikom ze ide o premiu ktora je lacnejsia, usporna a lepsia ... V krajinach ako su SR ci CR to nenol zase az taku zlozity tach ...ale premia je nieco ine, teda spon podla mna, takze skusme sa na to pozriet so zapadneho pohladu : uspesny mlady muz okolo 35r. trva na niecom nad 200PS, V6-V8..?? ..benzin, samozrejme koza s ventilaciu..automat s moznostou rucneho radenia, vystupit nedolamany aj po stovkach km a par sporotvych usekoch kde bola moznost..,kvalitne sluzby a pozvanky na akcie od vyrobcu, vzdelavanie, periodikum do schranky gratis, okruhy atd. ..akceptovanie v spolocnosti bez diskusie. ...vazne AUDI ? ...ci ?
Avatar - white label
2. 5. 2012 22:57
Re: Mercedes chce...,
1. Žádného zaměstnavatele nemám, naopak mám zaměstnance.
2. Na to jak si celkově v poslední době vede Audi vs MB (osobní vozy), nemá ani tvůj subjektivní názor prakticky žádný vliv, takže ani tvůj příspěvek nemůže nijak zpochybnit zcela prokazatelný objektivní (novodobý) úspěch Audi, že to někteří nemohou rozdýchat je logicky především jejich problém... ;-)

P.S. Audi momentálně šlape na paty hlavně BMW (MB teď v tomto ohledu hraje třetí housle a rád by to změnil, viz článek pod kterým píšeme, který také jasně na úspěch Audi poukazuje), proto BMW už delší dobu staví většinu modelů především proti Audi, nikoli primárně hlavně proti MB, jako dřív.
3. 5. 2012 14:34
Re: Mercedes chce...,
jakkoliv mam Mercedes rad a jakkoliv Audi nemusim, tak v tomhle to vidim uplne stejne jako white label. Snahu Mercedesu prosadit se (nerkuli rovnou ovladnout) trh malych premiovych aut vidim jako nestastne manazerske rozhodnuti, protoze Mercedes tohle opravdu delat nikdy poradne neumel a podle meho nazoru to ani doted neumi. Bmw bylo odjakziva vnimano jako sportovni znacka, takze vyroba malych aut s lepsimi jizdnimi vlastnostmi nez konkurence se logicky nabizi. Audi ma ve sve pokladnici tisice vyzkousenych technickych fines a ma neoddiskutovatelne zkusenosti s vyvojem malych aut, tam se to taky nabizi. Ale MB byl vzdycky vniman jako etalon luxusu a pohodli.. a o jakem luxusu a pohodli chcete mluvit u miniaut, kdyz to apriori musi mit maly interier a plavny podvozek na tak malem rozvoru je takrka neresitelny problem? Mercedes by rad vydelal na imagi tricipe hvezdy... a vymysli blbiny, kterou tu hvezdu zase o neco vice potopi ... muj nazor.
Avatar - Norge
3. 5. 2012 17:01
Re: Mercedes chce...,
..vidis napisal som to hned do prvej vety, a presne to sadlo ;-) Ja o voze, a ty o koze ! ..mna manazerske tabulky teraz netrapia, ..v texte som pisal nieco ine...a ty vies velmi dobre, ze tak ako v diskusi Porsche vs. diesel aj teraz kluckujes ako zajacik ... Ano, Audi predava viac, lebo je lepsie, drahsie, krajsie a kvalitnejsie a celkovo je to dream cars ... >:-[] v strednej a vychodnej Europe a krajinach tretieho sveta... Na vyspelich trhoch napr.USA hra napr. poslednu ligu...,ale sak mas pravdu predava viac, je to najlepsia premia 8-s
Avatar - white label
3. 5. 2012 21:02
Re: Mercedes chce...,
Počúvaj zajačik, byl jsi mimo už v té první větě (viz má reakce) a jsi mimo i teď. Pokud tebe netrápí objektivní ukazatele úspěšnosti firmy/značky, proč by měl mě zajímat zrovna tvůj subjektivní pohled a pochybné argumenty, které ani nejsou přímo k věci?
Takže Audi je podle tebe úspěšné jen "v strednej a východnej Europe"? Takže tam zřejmě v zeměpise na Slovensku řadítte i takové státy jako je Německo, Rakousko, Švýcarsko, Itálie, Benelux, Scandinávie... >:D
V USA je bylo (dnes už zcela prokazatelně) Audi poškozeno uměle vytvořenou aférou, ale i tam se to pomalu, ale jistě (zvlášť poslední dobou) zlepšuje.
Podle tebe vlastně "přejelo" AUDI Mercedes i bez úspěchu v západní Evropě a USA, takže další důkaz neuvěřitelné úspěšnosti Audi... :*) ;-)
Avatar - Norge
4. 5. 2012 15:54
Re: Mercedes chce...,
..takze nejdem k veci ?! .. >:D ..a niekto Vam skodi v USA a aj ste to vysetrily, ..asi nieco ako niekto Toyote, ..hmm ..OK, nazdravie ! >:D ... VW predbehne MB a BMW, ked tieto dve fabriky budu uplne mimo, ..ze predavate produkt o ktorom si myslite ze je premiovejsi ako premia za ludove peniaze a je urcena nepremiovym zakaznikom, tak ok. Zoberme si 10.rocne Audi A6 ci A8 a konkurenciu a pozrime sa vsetkym na zubky ... Kolko poznas audin co ziju aj po pol.mil.km ? ..ak sa dozili ;-\ ..politik tiez povie vsetko a certovi, len nech susia bankovky ...
Avatar - white label
4. 5. 2012 17:02
Re: Mercedes chce...,
Opět mimo, VW (jako meinstreamová značka) nepatří jako argument do diskuse o prémiových značkách. To kde bylo Audi ještě před deseti/dvaceti lety ještě víc zdůrazňuje jeho aktuální úspěch ve srovnání s MB, takže argument 10 let starým vozem je opět mimo, typický zákazník prémie nejezdí 10 a více staré vozy, ty jezdí převážně "bazaroví kovbojové". Co je v principu výrazně horšího na 10 let staré A8, proti stejně staré 7er, nebo eSku? Svou hmotností přeskočila 7er/eSko už ve své první generaci a její druhá generace, která přišla právě před deseti lety, vypadá stále dobře/nadčasově:
[odkaz]
Vážně si tak naivní, že jsi přesvědčený o tom, že zrovna Audi "nežijí" už po půl milionu km?
Jedna paní povídala co..., ty "politiku". >:-[]