Testy
Insignie tady v testech dostává pořádně do těla.... Někdy se mi zdá, že až neprávem...
118kW 2.0CDTI je plně dostačující motor - raději asi nebudeme hledat starší testy, ještě bychom se dozvěděli, že je to jen tak tak, mdlý projev, na hraně únosnosti....
118kW 2.0CDTI je plně dostačující motor - raději asi nebudeme hledat starší testy, ještě bychom se dozvěděli, že je to jen tak tak, mdlý projev, na hraně únosnosti....
Ste si isti, ze udaje v tabulke Technicke udaje su spravne? Pokial viem, tak biturbo Insignia ma 143kw a tak isto aj zrychlenie (okrem ineho) je zle.
Ci pana, kombik strednej triedy s hmotnostou cez 2 tony? Ked to takto pojde dalej, clovek bude za chvilu potrebovat vodicak "C". Vsetkym modelom Opelu by pristal rekondicny pobyt zamerany na znizenie hmotnosti, inak budu za chvilu vyzerat jak obtlstla americanka narvata v elastakoch...
alambert
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
tiež ma tá hmotnosť zarazila, to sú už hodnoty v ktorých sa pohybuje lux. klasse a nie kombík strednej triedy preboha....
A nemá náhodou Insignia bez pár cm 5 metrov? To má aj 5-tka bavorák,nie? Myslím, že možno aj o pár cm menej.. 😄 Ono sa to s tými triedami potom trošku pletie... a päťka má hmotnosť cca 1900kg... a cenu dvojnásobnú... k tej hmotnosti - spotreba v pohode, cena tiež, a radšej nabúram s 2 tonami ako s 1,5, keď už... tak čo...
Takže neviem, prečo stále dookola riešite hmotnosť... Insignia sa predáva, je to dobré auto, tak nech si každý vyberie, čo chce 😄
Takže neviem, prečo stále dookola riešite hmotnosť... Insignia sa predáva, je to dobré auto, tak nech si každý vyberie, čo chce 😄
Mal som dokonca na mysli sedmičkový bavorák, napr. 750i. Dvakrát preplňovaný osemvalec, výbava neporovnatelná, a váha 2020kg čiže o 15kg menej ako Insignia. Zdá sa ti to normálne? A k tomu búraniu.. tie 2 tony sa ti zídu iba ak búraš proti druhému autu. Ak búraš proti pevnej prekážke tak tá váha rozhodne nie je výhoda.
Hm, no 5-er baworák má 1900kg... takže tam už také rozdiely nebudú.. xdrive 7mčka už má o 100 kg viac + to nie je kombi... takže porovnávajme porovnateľné... + 7čka stojí koľko? Veď samozrejme, ak by Insignia stála ako sedmička, tak je možné použiť ľahšie materiály a váha by išla dole... tretíkrát - áno, Ople sú ťažšie, ale pre kúpu to je (podľa mňa) pre drvivú väčšinu ľudí zanedbateľný argument... viď predaje. Nepoznám nikoho, kto by si Opel nekúpil kvôli vyššej hmotnosti... poznám ľudí, čo opel nemajú radi, boja sa kvality, mena, nepáči sa dizajn atď ale hmotnosť? Len téma na internet...
Búranie - samozrejme, základy fyziky ovládam. Ak raz budem búrať, bude to čelne s nejakým magorom v X5tke pri nezvládnutom obiehaní... Takých stretávam na cestách každý deň... Takže každý gram sa počíta...
Búranie - samozrejme, základy fyziky ovládam. Ak raz budem búrať, bude to čelne s nejakým magorom v X5tke pri nezvládnutom obiehaní... Takých stretávam na cestách každý deň... Takže každý gram sa počíta...
Spotreba v pohode? Ak si aj odmyslim 4x4, podla teba je "v pohode" ked kombi strednej triedy s naftovym motorom zerie 6.8L/100 pri konstantnej rychlosti 130km/h? Ja ti nevim. Podobne auta na ktorych jazdim maju v tychto podmienkach spotrebu minimalne o liter nizsiu. A este horsie to bude v beznom rezime, kde treba tie dve tony casto rozpohybovat aj zabrzdit...
Áno, spotreba v pohode. Rovnakú spotrebu pri 130 km/h mám aj teraz na Astre a priemer je 6,3L. Dlhodobo. V čom je problém? Podľa sprintmonitor.de jazdím ako priemer a spotreba Oplov (napriek neuveriteľnej nadváhe, nerozumiem, kto si to kúpi) sa nevymyká priemeru ostatných značiek... takže? Všetko 1,9-2,0 diesle s turbom, cca 140-160PS - Pasat má priemer 6,9L, Laguna 7,3L, BMW 3er 6,6L, 5er 7,7L, Insignia (super ťažké hovado 7,1L), Astra (tiež super ťažké hovado 6,6L... tak už dosť o váhe... vďaka 😄
ja ti neviem, papier znesie dosť, ale realita je často iná
minule som sa schválne pozeral na dvojlitrovej nafte na spotrebu počas jazdy. Je to 130kW verzia, išiel som na tempomat 140km/h (takže +/- 130 reálnych), priemer ukazovalo 7.1l. Keď som si prepol na okamžitú, tak na rovinkách mi kľudne ukázalo 5.5, ale len mierne stúpanie to hneď zase šlo hore.
Ok, táto verzia má inú prevodovku, takže spotreby sú vždy trošku vyšiie oproti štandardne 110Kw verzii, ale ani tam si nemyslím, že by si vedel pri 130-140km/h jazdiť pod 6l v priemere.
Ano, pri starom 77kW TDI to šlo, tam som si vždy najprv myslel že kontrolka nádrže je zaseknutá >😒] , ale zas ten rámus....
minule som sa schválne pozeral na dvojlitrovej nafte na spotrebu počas jazdy. Je to 130kW verzia, išiel som na tempomat 140km/h (takže +/- 130 reálnych), priemer ukazovalo 7.1l. Keď som si prepol na okamžitú, tak na rovinkách mi kľudne ukázalo 5.5, ale len mierne stúpanie to hneď zase šlo hore.
Ok, táto verzia má inú prevodovku, takže spotreby sú vždy trošku vyšiie oproti štandardne 110Kw verzii, ale ani tam si nemyslím, že by si vedel pri 130-140km/h jazdiť pod 6l v priemere.
Ano, pri starom 77kW TDI to šlo, tam som si vždy najprv myslel že kontrolka nádrže je zaseknutá >😒] , ale zas ten rámus....
ta hmotnost je nejaka divna. carfolio.com uvadza pre verziu 4x4 biturbo so 143kW a manualnou prevodovkou tzv. kerb weight (cize vsetky naplne a plna nadrz bez vodica) 1788kg. to je dost rozdiel oproti 2035 podla auto.cz. ze by priplatkova vybava tvorila taky rozdiel?
a pritom podla clanku testovane auto nema ani priplatkovy podvozok, ani hyperstrut napravu ani automat, ktory by aspon ako tak vysvetlil narast hmotnosti.
a pritom podla clanku testovane auto nema ani priplatkovy podvozok, ani hyperstrut napravu ani automat, ktory by aspon ako tak vysvetlil narast hmotnosti.
Provozní hmotnosti Opelů jsou tajemný "obor". Většinou se udávají jen pro nejlehčí variantu, navíc ve specifikaci bez klimatizace (a to prosím platí i pro Insignii a dokonce pro Insignii BiTurbo). To by teoreticky mohlo být to číslo 1788 kg.
Skutečné hodnoty pro jednotlivé verze je těžké zjistit, ale my si s tím umíme poradit 😄
Skutečné hodnoty pro jednotlivé verze je těžké zjistit, ale my si s tím umíme poradit 😄
Těžké zjistit? Stačí jet s vozem někam do uhelných skladů a podobných podniků, kde se prodává uhlí, písek či štěrk a najet s vozem na váhu. hotovo.
To asi těžko bude hodnota srovnatelná s čímkoliv jiným 😄
Na vážení aut jsou normy, raději budeme vycházet z hodnot zjištěných podle nich
Na vážení aut jsou normy, raději budeme vycházet z hodnot zjištěných podle nich
konkrétně v Praze doporučuji Feronu v Holešovicích - prodávají tam blbůstky ze železa a dalších kovů. Váha je podle mně hodně přesná - musí být, protože to prodávají na kila 😉 >😒]
já teda nevím, v čem je problém. Možná v tom, že nikdo z Vás nikdy nejel koupit trochu písku nebo štěrku. Možná to nebude na setiny gramů přesné, ale když se tyto sypké hmoty prodávají na kila, tak to bude přesně alespoň +- 1kg.
Nikdo by se tu nemusel dohadovat jestli Insignia váží 1788kg nebo 2 tuny.
Edit: asi špatně zařazeno.
Nikdo by se tu nemusel dohadovat jestli Insignia váží 1788kg nebo 2 tuny.
Edit: asi špatně zařazeno.
To je právě to, že vůbec nemá smysl řešit +- 1 kg, když jen kvůli různému naplnění nádrže bude mezi auty rozdíl v řádu desítek kilogramů
ale je to uz sakra rozdiel ci namerate 2tony alebo 1,7 tony. Uz len kvoli zaujimavosti a neustalym dohadom by ste ako najcitanejsi server mohli zapracovat a prinasat naozaj realne fakty a nie nejake odcitane hodnoty. A nie je problem ist odvazit auto a napisat ze v nadrzi mame 65 litrov paliva. Je to taky problem pre vas?
alambert
Nové BMW 3 Touring, 2.0 😱 1490 kg. 0 - 100: 7,7 s.
Opel Insignia ST, 2.O D, 4x4: 2035 kg. 0- 100: 9,8 s.
Ja viem, že Opel je v tomto prípade 4x4 a tiež vysoko vybavný a BMW je zas úplne nové a v nižšej výbave ale na to, že sú to nemecké kombíky strednej triedy je ten rozdiel hmotnosti dosť priepastný :-!
Opel Insignia ST, 2.O D, 4x4: 2035 kg. 0- 100: 9,8 s.
Ja viem, že Opel je v tomto prípade 4x4 a tiež vysoko vybavný a BMW je zas úplne nové a v nižšej výbave ale na to, že sú to nemecké kombíky strednej triedy je ten rozdiel hmotnosti dosť priepastný :-!
BMW 3 Touring 2.0D Xdrive má 1665 kg, klameš zámerne alebo len aby bolo o čom písať...?
PS: Ingisgnia má 4,910 m, BMW 4,527m... hlavne, že stredná trieda 😄
A takto vznikajú fámy, ktoré sa potom šíria internetom donekonečna...
PS: Ingisgnia má 4,910 m, BMW 4,527m... hlavne, že stredná trieda 😄
A takto vznikajú fámy, ktoré sa potom šíria internetom donekonečna...
Ja nikde neklamem, prečítaj si môj príspevok ešte raz.. Ja tam uvádzam, že síce to nieje 😁rive verzia, (lebo je to nové BMW 3 Touring, tu vyššie na stránke auto.cz a 😁rive tam ešte nie je)
Aj napriek tomu neviem o čo ti ide, aj rozdiel 1665 a 2035 kg je vrámci jednej kategórie priepastný a aj keď sa tu oháňaš dĺžkou, ktorá prakticky s triednym zaradením auta ažtak veľa nemá, nijak nevyargumentuješ (ani výbavou, bezpečnosťou) že je INSIGNIA proste ťažká..
Aj napriek tomu neviem o čo ti ide, aj rozdiel 1665 a 2035 kg je vrámci jednej kategórie priepastný a aj keď sa tu oháňaš dĺžkou, ktorá prakticky s triednym zaradením auta ažtak veľa nemá, nijak nevyargumentuješ (ani výbavou, bezpečnosťou) že je INSIGNIA proste ťažká..
OK, BMW 3 Touring 320d, 1580 kg, nie 1490 kg... nerozumiem, prečo porovnávať 2-kolku so 4-kolkou, keď údaje sú na stránke bmw.sk dostupné za 10 sekúnd... ďalej, porovnávaš o 40 cm kratšie auto, len preto, že je zaradené v nejakej kategórii... podľa teba rovnakej... ok, k tomu nemám čo dodať, pre mňa je rozdiel mať na zadok a kufre o 40cm viac a logicky to niečo aj váži... takže ak mám v jednej kategórii rozdielne autá, tak logicky to väčšie váži viac... čo má väčšiu logiku podľa teba? Porovnávať rovnako veľké autá s rovnakým motorom alebo tvoj príklad? 😄 PS: A áno, Insignia je ťažšia, ale nie je to nič strašné, ako sa tu stále dookola rieši podľa mňa... spotreba ok, kvalita ok, dizajn ok, motory ok, cena ok... takže? 😄 Nekúpim si to kvôli váhe? To je smiešne a nemá to nič s realitou... na diskusie na internete je to ale super argument, uznávam...
Superb Combi Elegance 2.0 TDI CR DPF 125 kW 6-stup.mech. 4x4
Pohotovostní hmotnost s řidičem 1.654 kg
To už porovnatelné je ?
Pohotovostní hmotnost s řidičem 1.654 kg
To už porovnatelné je ?
ano to uz porovnatelne je. Lebo ide o auta ktore maju skoro tu istu vybavu a tiez motor aj pohon a dlzku. Preco nie? Ved je vsetkym jasne ze insignia je tazsia o 100Kg ale porovnavat ju s 3er? To je chore...
Zdravím, rád nadviažem na Váš rozhovor, nakoľko som jazdil s motormi bmw a pred dvomi týždňami som si vyskúšal novú insigniu sportstourer bi turbo 4x4, ako aj skodu superb.
Nebudem sa rozpisovať, len v krátkosti.
Opel insignia 195 koní úžasné jazdné vlastnosti, vyskúšal som ju v prudkotočivej do kopca vedenej zátačke smerujúcej na dialnicu. Moja rýchlosť pri prejdení zákruty bola 117km/h.Pri režime sports si elektronika urobila svoje, verte radím vyskúšať.
Niekto tu hovoril o hlučnom motore, k tomu len toľko, každý motor na začiatku je hlučnejší, kým si sadne a testovať auto, ktoré nemá najazdených aspoň 60.000km je hlúposť
Jednoznačne doporučujem 195 koní v spojení štvorkolky a automatu-geniálna vec.
A váha ?, pri slabých motoroch je to rozhodujúce, ale tomu by som pozornosť nevenoval.
porovnávať insigniu s bmw sa nedá, cenovo je bmw niekde inde a pri tej istej kvalite u bmw si priplatíte dvaapol násobok sumy. Nedoporučujem kúpiť bmw bez pohonu xdrive, lebo také auto so zadným pohonom hlavne v zime nemá šancu, hovorím z vlastných skúseností.Bohužiaľ aj úžasné BMW je kazové, problémy s elektronikou X6 nám už trikrát nenaštartovala a to má dva roky, Je pravda že sú technicky o 5 rokov vpredu, ale aj cenami a verte, že za tie peniaze žiadne bmw nestojí.Kazové sú rovnako až na ten rozdiel,po ukončení záruky chodte si svojho milačika dať opraviť.Majitelia bmw vedia o čom hovorím.
čo sa týka skody superb, úžasný moskvič, ktorý na ceste pláva ako keby som mal morskú nemoc, pre mňa katastrofa, aj keď vzduchového priestoru má nadostač a môže sa porovnať s nadvzduchovým a nevkusným audi Q7. Porovnať rozkysnutú ženu s úzkou a pevne stojacou ženou, uznajte je veľký rozdiel
Nebudem sa rozpisovať, len v krátkosti.
Opel insignia 195 koní úžasné jazdné vlastnosti, vyskúšal som ju v prudkotočivej do kopca vedenej zátačke smerujúcej na dialnicu. Moja rýchlosť pri prejdení zákruty bola 117km/h.Pri režime sports si elektronika urobila svoje, verte radím vyskúšať.
Niekto tu hovoril o hlučnom motore, k tomu len toľko, každý motor na začiatku je hlučnejší, kým si sadne a testovať auto, ktoré nemá najazdených aspoň 60.000km je hlúposť
Jednoznačne doporučujem 195 koní v spojení štvorkolky a automatu-geniálna vec.
A váha ?, pri slabých motoroch je to rozhodujúce, ale tomu by som pozornosť nevenoval.
porovnávať insigniu s bmw sa nedá, cenovo je bmw niekde inde a pri tej istej kvalite u bmw si priplatíte dvaapol násobok sumy. Nedoporučujem kúpiť bmw bez pohonu xdrive, lebo také auto so zadným pohonom hlavne v zime nemá šancu, hovorím z vlastných skúseností.Bohužiaľ aj úžasné BMW je kazové, problémy s elektronikou X6 nám už trikrát nenaštartovala a to má dva roky, Je pravda že sú technicky o 5 rokov vpredu, ale aj cenami a verte, že za tie peniaze žiadne bmw nestojí.Kazové sú rovnako až na ten rozdiel,po ukončení záruky chodte si svojho milačika dať opraviť.Majitelia bmw vedia o čom hovorím.
čo sa týka skody superb, úžasný moskvič, ktorý na ceste pláva ako keby som mal morskú nemoc, pre mňa katastrofa, aj keď vzduchového priestoru má nadostač a môže sa porovnať s nadvzduchovým a nevkusným audi Q7. Porovnať rozkysnutú ženu s úzkou a pevne stojacou ženou, uznajte je veľký rozdiel
Ne, neklameš. Jen nedokážeš přetvořit data v informační hodnotu :-!
memorex31 ti to vypsal, porovnávej porovnatelné.
Nikdo nepochybuje, že BMW má poměr hmotnost/objem karoserie lepší. Jenže každé kilo dolů řádně zaplatíš při koupi.
BMW řady 5 Touring 525d 😁rive váží 1900 kg, a to tam nemáš výbavu 8-s
memorex31 ti to vypsal, porovnávej porovnatelné.
Nikdo nepochybuje, že BMW má poměr hmotnost/objem karoserie lepší. Jenže každé kilo dolů řádně zaplatíš při koupi.
BMW řady 5 Touring 525d 😁rive váží 1900 kg, a to tam nemáš výbavu 8-s
Tak ty tu ideš porovnávať prémiový model vyššej strednej triedy s main-stream-ovým kombíkom strednej triedy a mne povieš, že porovnávam neporovnstelné ??
Postav si tieto, podľa teba asi podobné auta vedľa seba a porovnaj si napríklad priestor a komfort na zadných sedadlách, potom porovnaj tiež cenu, paletu ponúkaných motorizácií, výbav a potom kludne aj ten spomínaný pomer hmotnost/objem karosérie a zistíš, že BMW je úplne ,,inde".
Ja sa tu nechcem s Vami hádať, nemá to cenu, každí máme svoju pravdu, ale čísla nepustia a to, že je Opel o 40 cm dlhší oproti triednej konkurencií nič neospravedlňuje, keď je navyše vnútorný priestor taký, aký je.Viem, pre niekoho zvýšená hmotnoť auta nič neznamená, nevadí mu, a ja nevravím, že by som si Insigniu v živote nekúpil, len ma podľa mňa (a zdaleká nie som sám) na svoje pomery vyššiu váhu a to nikdy nie je k dobru. (viď zrýchlenie, spotreba)
Postav si tieto, podľa teba asi podobné auta vedľa seba a porovnaj si napríklad priestor a komfort na zadných sedadlách, potom porovnaj tiež cenu, paletu ponúkaných motorizácií, výbav a potom kludne aj ten spomínaný pomer hmotnost/objem karosérie a zistíš, že BMW je úplne ,,inde".
Ja sa tu nechcem s Vami hádať, nemá to cenu, každí máme svoju pravdu, ale čísla nepustia a to, že je Opel o 40 cm dlhší oproti triednej konkurencií nič neospravedlňuje, keď je navyše vnútorný priestor taký, aký je.Viem, pre niekoho zvýšená hmotnoť auta nič neznamená, nevadí mu, a ja nevravím, že by som si Insigniu v živote nekúpil, len ma podľa mňa (a zdaleká nie som sám) na svoje pomery vyššiu váhu a to nikdy nie je k dobru. (viď zrýchlenie, spotreba)
Ja som porovnával autá, ktoré majú obe cca 4,9 metra, neviem, prečo je to tak ťažké pochopiť 😄 Samozrejme, že by sa dali nájsť podobnejšie autá, ty si začal s BMW... 😄 A jasné, že BMW 5er je na tom s váhou lepšie, veď aj stojí dvojnásobok, čiže každé kilo dole si poriadne zaplatíš... 😉
A ok, štvrtý krát - áno, Insignia je ťažšia, ale problém v tom nevidím... spotreby som vypísal v inom článku a oproti konkurencii tam podľa mňa nie je žiadna nevýhoda... takže viac už k tomu nemám čo napísať...
A ok, štvrtý krát - áno, Insignia je ťažšia, ale problém v tom nevidím... spotreby som vypísal v inom článku a oproti konkurencii tam podľa mňa nie je žiadna nevýhoda... takže viac už k tomu nemám čo napísať...
A o co jde, kg mainstreamu je něco jiného jako kg prémie? Porovnej pohon, rozměry a pak takdy rozdávej moudra.
Zde máš plně vybavenou Insignii 4x4, které ROZMĚROVĚ odpovídá 5 Touring Xd, jejíž hmotnost je samozřejmě v základní nevybavené podobě. Tak se příště zamysli, porovnání s 3er je zcela mimo :-!
Zde máš plně vybavenou Insignii 4x4, které ROZMĚROVĚ odpovídá 5 Touring Xd, jejíž hmotnost je samozřejmě v základní nevybavené podobě. Tak se příště zamysli, porovnání s 3er je zcela mimo :-!
měl kombík Chrysler 300C poh. hmotnost a to byl jeden z největších kombíků na trhu...a pod kapotou motory V6 a V8....
Je docela maso že o něco menší Insignia váží i se 4válcy skoro stejně
Je docela maso že o něco menší Insignia váží i se 4válcy skoro stejně
Ja si tiez myslim ze tu hmotnost o dakych 150 - 200 kg prehnali....co sa samozrejme musi odzrkadlit na jazdnych vlastostiach.....no lahsi material urcite stoji viac, takze niekde usetrit na cene museli...
inac insignia 2.0 diesel 4x4 s jednym turbom ma 1850kg, o dost mensia hmotnost oproti 2 turbam...
z rychlenie horsie iba o 0.3s, ktovie aka bude pruznost...
takato hmotnost by sa veru dala akceptovat so silnejsim motorom, dakym 6V a s lepsich inteligentnejsim permanentnym 4x4, ktorym by sa ta hmotnost na zakrutach trochu oklamala...vid napr ako to mam ja v honde legend ktora je tiez hodne tazka :😉 ......system shawd ktory ako tak kompenzuje tu velku hmotnost a ktomu v6 motor ktory da tomu autu aj patricne zrychlenie a dynamiku...ale to by sli s cenou zase hore,a ich cielova skupina je ina... takze kazdy si musi vybrat z toho na co ma 😊
inac insignia 2.0 diesel 4x4 s jednym turbom ma 1850kg, o dost mensia hmotnost oproti 2 turbam...
z rychlenie horsie iba o 0.3s, ktovie aka bude pruznost...
takato hmotnost by sa veru dala akceptovat so silnejsim motorom, dakym 6V a s lepsich inteligentnejsim permanentnym 4x4, ktorym by sa ta hmotnost na zakrutach trochu oklamala...vid napr ako to mam ja v honde legend ktora je tiez hodne tazka :😉 ......system shawd ktory ako tak kompenzuje tu velku hmotnost a ktomu v6 motor ktory da tomu autu aj patricne zrychlenie a dynamiku...ale to by sli s cenou zase hore,a ich cielova skupina je ina... takze kazdy si musi vybrat z toho na co ma 😊
a Insignia sa mi páči, ale na tak veľké auto je vo vnútri dusno ponorky a o sedení vzadu ani nehovorím, to stará Vectra bola na tom o triedu lepšie. Uvažoval som o Insignii v rámci zachovania rodinných tradícií, ale rozhodol vnútorný priestor, takže nie a Oplu držím palce.
za mě je palec nahoru za ceník....nabušené auto v kombíku, 4x4, biturbo a nafta, napěchované vším možným za nějakých 900 tisíc...ve velice slušném základu s biturbem za 800 tisíc...no to není vůbec špatné...v evropském mainstreamu další důvod k přemýšlení...zda místo 125kW od koncernu radějí biturbo od opelu...
alambert
Opel Insignia ST BiTurbo 4x4 - 143kW - 2035kg - 223km/h - 9.8s - 900 100,- Kč
Škoda Superb combi L&K 2,0 TDI CR 4x4 - 125kW - 1654kg - 220km/h - 8.9s - 1 004 900,- Kč
Škoda Superb combi L&K 2,0 TDI CR 4x4 - 125kW - 1654kg - 220km/h - 8.9s - 1 004 900,- Kč
Insignia je dost povedene auto a zacinam ji potkavat cim dal vic.....lidi to kupujou!!!s predrazenym koncernem se muzete jit vycpat!
Prakticky všetky Ople majú nadváhu 100 až 200 kilogramov. Či už je to Insignia, Astra alebo Meriva. Sú to takí automobiloví cvalíci. Súčasný trend u áut je však presne opačný - každá nová generácia áut tej istej značky je o 50 až 100 kg ľahšia ako tá predchádzajúca. Stačí si spomenúť na Mazdu, nový Rapid čo Octáviu, ale aj Peugeot 208.
Ak si ktorýkoľvek Opel porovnám s konkurenciou s podobným motorom, tak je vždy bezkonkurenčne najlenivejší. A pri súčasnej hustej premávke je bezpečnosť aj o pružnosti motora. Práve preto by som pri kúpe nového auta Opel vyhodil zo zoznamu medzi prvými.
Ak si ktorýkoľvek Opel porovnám s konkurenciou s podobným motorom, tak je vždy bezkonkurenčne najlenivejší. A pri súčasnej hustej premávke je bezpečnosť aj o pružnosti motora. Práve preto by som pri kúpe nového auta Opel vyhodil zo zoznamu medzi prvými.
O BMW snad nikdo nepochybuje